Wapenfeit: Jongeren uit Amsterdam Zuidoost tegen wapens

9

Zaterdag 2 mei aanstaande om 13.00 uur presenteert de jonge groep ‘Wapenfeit’ op het MBO College Zuidoost, hun gelijknamige single ‘Wapenfeit’. Met deze single geven deze jongeren aan dat zij de fascinatie voor wapens niet onderschrijven en willen zij juist een ander en positief geluid laten horen. Het optreden is onderdeel van een openbaar dagprogramma met het thema ‘veiligheid thuis’. Vanaf 10.30 uur is het publiek welkom. Voorzitter Bestuurscommissie Zuidoost Muriël Dalgliesh zal aanwezig zijn.

De single ‘Wapenfeit’ is het resultaat van een project op het Weekend College (MBO College Zuidoost), jongeren ontwikkelen gedurende een aantal zaterdagen hun vaardigheden en competenties. Op een creatieve manier hebben zij invulling gegeven aan het thema en richten zij zich op het toenemend wapengeweld en hoe een geweldloze samenleving te creëren. Ongeveer 20 jongeren hebben gewerkt aan de totstandkoming van ‘Wapenfeit’. Naast zang, lyrics en muziekproductie doen zij ook hun eigen management en conceptontwikkeling. Juist door projectmatig en intensief samen te werken, leren zij het belang van goede communicatie tussen verschillende groepen. Ter inspiratie voor ‘Wapenfeit’ keken de jongeren naar het nieuws maar ook persoonlijke kwesties zijn een inspiratiebron. Met de officiële release van ‘Wapenfeit’ op zaterdag 2 mei aanstaande willen de jongeren een statement maken, want ‘guns ain’t for fun’. “Project Wapenfeit, we gaan van een sessie naar een missie”, aldus één van de jongeren.

Project Wapenfeit
Stichting Be About It organiseert in samenwerking met Wenner Regales van Regalness en Marvin Hokstam van het Weekend college (MBO College Zuidoost) de Wapenfeit single en video releaseparty op zaterdag 2 mei aanstaande. Het vindt plaats op het Weekend college waar het project Wapenfeit onder leiding van Wenner Regales en Marvin Hokstam is gestart. Naast het Weekend College verlenen de Gemeente Amsterdam, Politie Amstelland, Stadsdeel Zuidoost en Swazoom hun medewerking.


9 REACTIES

 1. Weer zo een idiote belachelijke project. Dit is verloren tijd en hiermee bevorder je het probleem meer! Pak het probleem bij zijn staart vooeal in zuid oost. Je hebt hier verschillende culturen wonen. Waarom niet een keertje met alle culturen een bijeenkonst geven , verplicht desnoods en leer ze hoe om te gaan met mensen en dat ze op hun kroost moeten letten en dat ze boetes riskeren als politie ze op pakt . Laat kinderen verplicht melden waar ze zijnen waar ze uithangen. Spreek ouders aan. Dit zijn dingen die je moet aanpakken en niet een liedje uitbrengen en verwachten dat vooral de jeugd hiernaar gaat luisteren. Gelul allemaal. Neem eens een kijkje in gein waar maar een soort rondloopt en zit te rotzooien. Ik discrimineer niet hoor , dit de waarheid.


  Maak melding

 2. Een oprechte vraag van bewoonster ooit geweigerd door stadsdeelkrant en na indienen van klacht moest het toch geplaatst worden. : ‘ Amsterdam
  Zuidoost heeft een grote multiculturele rijkdom. Hoe stimuleert het
  stadsdeel de vele verschillende bevolkingsgroepen om meer met
  elkaar samen te werken, van elkaar te leren, en niet in hokjes te
  blijven werken en alleen eigen belangen te dienen?’

  Hoe rechtvaardig en in algemeen belang is men dus vanuit zijn positie werkelijk bezig in Amsterdam Zuidoost ?? Worden de jongeren werkelijk door integere (oprechte/zuivere) mensen in het stadsdeel gestimuleerd? Dit is zo BELANGIJK voor een echte goede positieve ontwikkeling van jongeren om als goed voorbeeld te dienen.

  Als de kracht van Waarheid zich eenmaal openbaart…is geen duistere kracht daartegen bestand.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 3. Hoe rechtvaardig en in algemeen belang is men dus vanuit zijn positie werkelijk bezig in Amsterdam Zuidoost en elders?? Worden de jongeren werkelijk door integere (oprechte/zuivere) mensen in het stadsdeel gestimuleerd? En dit geldt natuurlijk van meerdere posities uit, waar men zegt jongeren te coachen en te stimuleren. Dit is zo BELANGRIJK voor een echte goede positieve ontwikkeling van jongeren om als goed voorbeeld te dienen.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 4. Ze zijn wel erg vroeg agressief hoor. Waarschijnlijk door het milieu daar. Tegenwoordig zie je kinderen van 6 jaar spreken en doen als volwassenen. Dit is een slecht teken.


  Maak melding

 5. Amsterdam Zuid-Oost is het poel des verderfs vooral veroorzaakt door Surinamers / Antillianen en Afrikanen. Kinderen hebben al kinderen (meisje van 15 loopt al met een kind), ontwrichte gezinnen, gezinnen die gene structuur kennen, veel criminaliteit, lijst van 600 meest criminele jongeren, handel in drugs, vuurwapenbezit, gewelddadige berovingen en noem maar op. En wat doet de gemeente ? De gemeente kijkt de andere kant op en doet alsof de problemen niet bestaan. Die problemen zijn juist de bron voor rechtsextremisme die al klaar staan om het schorem in Zuid Oost keihard aan te pakken. Het zal niet lang meer duren of ook in Amsterdam zal sprake zijn van ghetto vorming en van raciale incidenten. En steeds is de zwarte bevolking daarvoor verantwoordelijk.


  Maak melding

 6. In de VS is de situatie helemaal uit de hand gelopen. Stuur ze allemaal terug naar het land van hun voorouders. Dan is het problem grotendeels opgelost.


  Maak melding

 7. VS kan geen bevolkingsgroep naar het land van hun voorouders terug sturen, want dit kunnen alleen de Inheemse bewoners van het land doen. En mochten zij dit doen dan worden ook alle Europeanen terug gestuurd, maar dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren, omdat het Inheemse volk in het algemeen een tolerante- en vaak bescheiden volk is.

  Verder geldt het voor iedereen ( ongeacht nationaliteit) die jongeren coachen of begeleiden, dat die zelf vooral als goed voorbeeld dienen. En ook elke bevolkingsgroep kent weer z’n eigen problemen.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Inzicht en Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.