Gemiddelde Suriname-reis duurt 32 dagen

17

SCHIPHOL, 22 apr – Reizigers die naar Paramaribo vliegen, blijven gemiddeld 32 dagen in Suriname. Dit blijkt uit boekingsdata van vliegticket website Tix.nl. Dit is aanzienlijk langer dan bij andere bestemmingen. Zo is de gemiddelde verblijfsduur in Londen minder dan vier dagen en in New York twaalf dagen. Op Curaçao verblijft men gemiddeld 23 dagen.

Populairste reistijd
De donkere decembermaand is veruit de populairste maand om naar Suriname te vliegen. Veel mensen die in Nederland wonen reizen dan naar familie in Suriname, om daar de kerstperiode en jaarwisseling door de brengen.

Andere maanden waarin relatief veel mensen naar Paramaribo vliegen zijn juli en april. Februari en mei zijn de minst populaire maanden, minder dan 5% van alle reizigers vertrekken in deze maanden naar Paramaribo.


17 REACTIES

 1. Jammer dat het zo duur is anders gingen wij elk jaar wel wij hebben 2 kleinkinderen die hun overgroot oma nog nooit gezien hebben omdat het veel te prijzig is mooiste is als er een derde maatschappij op gaat vliegen een beetje concurrentie is nooit weg


  Maak melding

 2. @jimmy, voor de Indianen maakt het toch niet veel uit. Die denken nog dat een vliegtuig een grote vogel is en dat je daar niet mee kan reizen.


  Maak melding

 3. @jimmy

  Bijna een ieder die met vak naar ons geliefde land gaat wordt nu door de familie gezien als een inkomsten bron en NIET meer als familie…hard maar waard…


  Maak melding

 4. Prachtige vaststelling echter het zijn de mensen met een eigenhuis die de verblijfsduur scheeftrekken. Zie vliegen uitgekiend met acties en blijven maanden en geven relatief weinig uit. De economie heeft er weinig aan.
  De normale toerist wordt afgeschrikt door:
  1) relatief hoge vliegkosten. er is immers geen concurrentie.
  2) gebrek aan goede faciliteiten.
  3) slecht opgeleid en onvriendelijke hospitality (behoudens Torarica).
  4) mensen die alles beter weten en niets van de wereld gezien hebben.
  5) extreme prijs prestatie verhoudingen voor producten die interessant zijn.

  Neem bij voorbeeld het heel interessante Berg en Daal resort. Duur, personeel dat met de rug toe gaat staan, geen paraplu in de cottages, er was bij de receptie ook maar 1 paraplu, etc.

  Leuke locatie, Goed opgezet maar verminkt door het personeel dat geen idee heeft hoe je elders op de wereld voor minder geld VEEL beter vertroetelt wordt. Jammer.

  Suriname verminkt haar Uniek Seling Points.


  Maak melding

 5. JoJo, berg en dal zijn boeven. Prachtige resort maar in verhouding met andere buitenlandse resorts veel te duur. En idd het personeel is onbeschoft en ze hebben geen vakkennis. Het doet maar wat. Overigens wordt daar alleen de Amerikaanse Dollars geaccepteerd. Zoveel vertrouwen hebben ze in de Surinaamse economie.


  Maak melding

 6. Jimmy,

  Zonder om al te lang hier uit te weiden, voor jouw informatie: we zijn niet allemaal afhankelijk van een uitkering en we wonen niet allemaal in de Bijlmer. Voorts ben ik geboren en getogen in NL, werk fulltime en verdien mijn (goede) salaris in Euro’s. Maar wat doe jij in India eigenlijk? Neem je dagelijks een bad in het schijtwater van de Ganges in de hoop dat je eens geheiligd wordt? Want met je roepies kun je nergens heen dan alleen maar rondjes maken in India. Ik kan overal terecht met mijn eerlijk en goed verdiende Euro’s, waar ik uiteraard zuinig op ben door een deel van mijn eerlijk en goed verdiende Euro’s op mijn spaarrekening veilig te stellen voor je weet wel: een appeltje voor de dorst. Ik vind je maar een schijtlaars Jimmy. Met jou valt geen enkele eer te behalen.


  Maak melding

 7. @jojo,
  Ik heb een andere ervaring met Eco-Resort. Ik meen dat die ook is onderdeel is van Torarica. Graag hou ik mij aanbevolen om cursus klantvriendelijkheid te geven in Suriname want dat ontbreekt of anders is het niet een taak van de media om juist datgene wat toerisme verstoord dan wel stagneert aan te karten waardoor de politiek dit op pakt. Toerisme in Suriname heeft juist een platform nodig niet alleen de binnenstad heeft aandacht nodig maar in het bijzonder prijs kwaliteitsverhouding.


  Maak melding

 8. Maar na de gemiddelde 32 dagen wil ik graag op tijd terug vliegen. Dus liever niet met de SLM. De vertragingen en het onbeschofte personeel komt mij de strot uit. De SLM-crew heeft echt geen gevoel voor humor. Van dienstverlening hebben ze nog nooit gehoord. Een vraag stellen is er niet bij. Ik stel voor dat het cabinepersoneel zeven (7) jaar aanblijft om vervolgens vervangen te worden. Een verademing zou het betekenen!!!!


  Maak melding

 9. @toff.
  Suriname kan in niches van de markt heel succesvol zijn. Het ontbreekt echter aan de proactieve service bewuste medewerkers.
  Iemand die klant bewust is weet dat de klant ervoor zorgt dat de huur betaald kan worden, er eten op tafel kan komen etc.

  Nu mijn eerste ervaring met Toerisme in Suriname: Wij hadden geboekt voor een lang weekend Awarradam. Wij kwamen de voucher en ticket ophalen etc bij METZ. De dame achter een groot bureau melde dat het niet door zou gaan omdat er te weinig gasten waren. Op onze vraag en Palumeu dan. Gaat ook niet door ook te weinig gasten. Wij moesten haar er op wijzen en wat als wij dan naar Palumeu boeken, reactie dat weet ik niet. Het interesserde haar helemaal niets. Wij moesten haar dwingen de mogelijkheid uit te zoeken.
  Daarna een heel leuk lang weekend in Palumeu gehad.

  Het gaat nog steeds zo. Op sommige plaatsen kijken ze je als klant gewoon weg.

  Verder denkt men dat je dankbaar moet zijn voor het gegevend dat je klant mag zijn. Die attitude wijziging zal men door moeten voor dat Toerisme een echte business kan worden. Ik heb het geprobeerd en SLM een mogelijkheid voorgehouden elke week 1 vlucht extra te maken met 300 passagiers. De reactie was wij horen het wel als u zover bent (mr .Cairo). Mee denken hoe een en ander aan te pakken nee.

  In een land als Kenya (BNP/inwoner is 20% van Suriname) wordt je in de watten gelegd in de betere hotels door mensen met veel kennis en kunde maar ook trots. In Suriname is men wel trots maar de kennis en kunde ontbreekt vaak. Heel jammer want met een beetje meer inspanningen kan er elke dag 2 maal gevlogen worden en dan zullen de prijzen van het vliegen door concurrentie gaan dalen net als in de rest van de wereld.
  Met concurrentie komen er meer gasten en mogelijkheden en leuke contacten.


  Maak melding

 10. Ik kan me nog steeds niet voorstellen dat sommigen elk jaar weer hun vakantie in Suriname doorbrengen.
  Begrijp me niet verkeerd; Suriname is een mooi land, maar om elk jaar mijn vakantie daar door te brengen is nou net iets teveel van het goede. Om de 5 jaar een familiebezoek met een verblijf van hooguit 3 weken vind ik al meer dan welletjes. Suriname heeft niet echt veel te bieden op het gebied van toerisme, is mijn ervaring. Elk jaar Suriname bezoeken betekent voor mij, telkens weer in herhaling vallen van dingen die ik voorgaande keren reeds ondernomen heb. Dat vind ik zonde van mijn geld waarvoor zo hard gewerkt.
  De loftrompet steken over BergenDal vind ik ook zo misplaatst; maar ja als je niet anders weet. Ik had er al na 2 dagen genoeg van. Maar dat kan natuurlijk komen door de zware regenbuien tijdens mijn verblijf; en dan valt er bitter weinig te doen op zo’n resort.

  Apropos @koos,
  “Voor minder geld zit je in een xxxx resort in zuidoost azie.”
  Dan doe ik iets misschien verkeerd; maar heb je adressen voor me? Houd er wel rekening mee dat ik vakanties het liefst in privé doorbreng aangezien ik geen kuddedier ben.


  Maak melding

 11. @Jimmy

  Ik kan me echt irriteren aan mensen zoals jij, en door jou wordt ik gedwongen meer tijd te besteden dan gewenst, aan het typen van een reactie op een flut artikel.

  Ik wil toch even on-topic, en wil daarover alleen maar kwijt dat ik niet vaak naar Suriname ga, en als ik ga vlieg ik met een andere maatschappij. Heb trouwens nog nooit in een SLM toestel gezeten, maar volgens mij is een ieder vrij in de keuze.

  Over jou wil ik het kwijt.
  O Jimmy toch, je pocht herhaaldelijk over alles wat je doet voor minder bedeelden en hoe goed het je vergaat. Uiteindelijk vraag je aan anderen wat zij doen omdat je aanneemt dat iedereen met hun verhaal te koop loopt. Jij denkt dat je een gouden hart hebt als je geld geeft en je bezighoudt met dit soort projecten.
  Wel ik heb slecht nieuws voor je.

  Je hebt helemaal geen gouden hart want:
  1) Je doet het niet voor de mensen maar voor jezelf
  2) Ik heb een paar hele discriminerende teksten van je gelezen hier op dit forum. Je staat vooraan in de rij als er weer gesmeten wordt met discriminerende opmerkingen.
  3) Anderen bepalen of je een gouden hart hebt, maar het typeert jou dat je jezelf een gouden hart toe eigent.

  Verder kom jij over als een broekie dat iets onder de veilige paraplu van zijn ouders heeft bereikt.
  Ik hoop dat die lieve vrouw van jou nog een zodanige invloed op je kan hebben om je dit gedrag af te leren.

  Mijn reactie hieronder was n.a.v. een ander artikel.
  Je maakt je schuldig aan hetzelfde dus hier ook gewoon copy paste gedaan.

  ==============================================
  Sorry hoor maar herhaaldelijk loop je hier op dit forum te pronken met wat je allemaal voor die arme mensen doet. Dat noemen ze zelfverheerlijking.

  Heel veel mensen over de gehele wereld, waaronder sportlui, zakenlui etc. nemen dit soort initiatieven, maar van hen hoor je nooit iets. Dat is pas chique!

  Maar we weten het inmiddels; Jij bent geweldig en degene die 10 Euro overmaakt naar Leger des Heils, of 5 euro als er weer een ramp heeft plaatsgevonden is niet zo geweldig. Hun geld is ook minder waard.

  Moeten we nu meer respect als mens voor jou hebben?


  Maak melding

 12. Jimmy,

  Naast mijn fulltime baan op kantoor, in mijn vrije tijd mensen die in een rolstoel zitten, helpen met hun administratie op orde te krijgen en hen een luisterend oor bieden. Ieder jaar een kindertehuis in Suriname sponsoren. Boodschappen doen voor bejaarden in het dorp waar ik woon, die slecht ter been zijn. Een keer in de maand tijdens de zomer, dieren voeren op de kinderboerderij en kinderen rondleiden op de kinderboerderij. Brieven voorlezen en brieven schrijven voor analfabeten en stukken vertalen vanuit het Nederlands naar het Engels en andersom, voor mensen die zowel de Engelse als de Nederlandse taal niet machtig zijn. En als klap op de vuurpijl, regelmatig als ”de bob” fungeren voor mensen die geen auto hebben. Op de sportschool helpen met allerhande administratieve werkzaamheden en andere hand- en spandiensten. En last but not least, het doen van giften aan Cordaid Memisa ten behoeve van minder bedeelden in Afrikaanse landen.


  Maak melding

 13. Jimmy, geld boeit me niet, ondanks dat ik hard werk voor mijn geld. Ik beschouw geld slechts als materie en deel het ook graag met de minder bedeelden, tenminste een deel van mijn geld dan. Mijn geld staat gewoon hier op de bank in NL, bij mijn oude vertrouwde bank waar ik een heel goede relatie mee heb. Uiteraard shop ik redelijk graag en ben ik een fashionnista want ik ben een modebewuste dame, maar toch, after all, money isn’t all that matters, ……………….!!!

  Tot slot eindig ik met een veelzeggende quote van Jonathan Swift: “A wise person should have money in their head, but not in their heart.”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.