Brunswijk heeft bachelorgraad niet gekocht

72

PARAMARIBO, 22 apr – Politicus en ondernemer Ronnie Brunswijk heeft zijn pas verworven bachelgraad bedrijfskunde niet gekocht. Er is geen cent betaald om het diploma te krijgen, zegt de leider van de politieke partij Abop. “Wat men wil zeggen is hun zaak.”

Sinds bekend werd dat Brunswijk op het punt stond zijn diploma te behalen, gonsde het van geruchten. De man zou zich nauwelijks hebben ingezet om de bachelorgraad te behalen aan het opleidingsinstituut Boshuizen Training & Consultancy. “Ik weet dat ik correct ben afgestudeerd. De andere studenten die samen met mij college hebben gevolgd, kunnen het beamen”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Ook bij Boshuizen zelf wordt ontkend.

“Onder geen voorwaarde. Alle studenten betalen hetzelfde inschrijfbedrag van tienduizend euro. Ze volgen allemaal hetzelfde traject. Misschien doet de ene er iets langer over dan de ander, dat is het enige verschil. De inhoud van de opleiding is exact hetzelfde. Hoge bomen vangen veel wind. Op het moment dat je wat voorstelt, is het vanzelfsprekend dat men zo gaat denken”, zegt studiebegeleider Martin Stevense.


72 REACTIES

 1. Ik geloof Brunswijk. Deze man is een intellect.
  Hij is in staat om samen met Misiekaba, van Suriname de next
  Dubai te maken.

  Sterker nog, Misiekaba heeft dit al gezegd in een speech.
  Suriname get ready for the next Dubai!

  Ik vind Su al een next Dubai, sinds 1975 is het een topland geworden.

  Soso Bana ba.


  Maak melding

 2. Nietsie nietsi no fout kalein beetje tjoekoe is tok goet tok maties, ikke heb deploma nu van backelor of gotoe dikker, maar bas bouterse hebbe niks.


  Maak melding

 3. Mijn felicitaties aan Ronny Brunswijk. Hopelijk dat alle dropouts in heel Suriname een voorbeeld aan nemen.

  Het zou goed zijn als ronny hiermee zich verder verdiept in de materie en ook een degelijke onderneming voor het toerisme zet in Marowijne en Sipaliwini. Prof Henry Ori is hierin gespecialiseerd en de toerisme eco-branche moet helemaal goed worden opgezet, waardoor de toerist er weer naar toe zou willen komen en het zeker aan anderen zou aanbevelen.

  ronny brunswijk heeft bewezen dat je nooit te oud ben om te leren. Hopelijk dat hij niet alleen hiermee een voorbeeld wil zij voor anderen, maar ook op voetbalvelden enz.

  God zij Met Ons Suriname(rs)!


  Maak melding

 4. zijn schorsingen voor wangedrag en bedreigingen zijn bij de SVB ook door deze gevaarlijke idioot afgekocht. Niemand geloofd nog dat deze analfabeet, die nauwelijks fatsoenlijk kan praten, afstudeert zonder omkoping. Wie houdt wie voor de gek in Suriname…..iedereen!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Toch ben ik wel benieuwd naar zijn cijfers voor z’n tentamens, SLB opdrachten, minors en stage. De man zijn Nederlands is slecht tot matig op zijn best. Ik zou niet zeggen dat hij het heeft gekocht maar of hij alles op de juiste manier heeft doorlopen vind ik best moeilijk te geloven.


  Maak melding

 6. Proficiat…..!

  Probleemstelling van zijn afstudeerscriptie?
  Laat me raaien:
  “In hoeverre is het mogelijk om ongestraft een bank te beroven” of
  “ Wat men wil zeggen is hun zaak” 🙂 🙂 🙂

  Perfect rolmodel voor zijn 8terban?????
  Helaas… zijn gedragsnormen en zijn curriculum vitae bewijzen anders.


  Maak melding

 7. Nu weet ik dat het niveau van het onderwijs in Su (ook universitair) niet denderend is. Maar met alle respect, een ieder die dit flikt zonder goede basisopleiding (middelbaar of hoger) is een genie.

  Deze man is hoog begaafd 😉


  Maak melding

 8. De man zou zich nauwelijks hebben ingezet om de bachelorgraad te behalen aan het opleidingsinstituut Boshuizen Training & Consultancy. Mocht het zo zijn dan kunnen al degenen die daar hun diploma’s hebben behaald het weggooien in de gele vuilniston en Lon gaan bijstaan. Het instituut kan haar deuren sluiten als aan het licht komt dat wang bigi monie fadong. Gezien de man zijn beruchte reputatie gaat 80% van de bevolking ervan uit dat hij daadwerkelijk ervoor heeft betaald. Bij God en in verworden Suribabwe is allang alles mogelijk sind 1974. Berucht vanwege smijten met geld kan men alles verwachten van deze onberechte bankrover die dankzij Het Front het heft gemaakt. Mogen we ook een kijkje hebben in zijn rapport. Ondertussen aanbidden gele oliedomme stommelingen hun baas. Misdaad loont noh, ma we betwijfen het met een diploma op zak, want kijk noh……baas had alleen een uzi en kijk noh…..hij is geweltig geworde. Oeps.


  Maak melding

 9. Overtuig u zelf is dit een Bachelor degree waardig. Een deeltijd opleiding zie

  http://www.boshuizentraining.com/wp-content/uploads/2014/08/Bachelor-Bedrijfskunde.pdf

  Naast de beperkte studielast staat er nergens iets over hoe en hoeveel credits verkregen kunnen worden.
  Beoordeling vindt plaats door ingeleverde werkstukken ofwel het is een zeer fraude gevoelige opleiding. Je kunt je werkstukken gewoon uitbesteden.

  Het toelatings niveau is minimaal HAVO resp. MBO en tevens een dagelijkse functie op HBO niveau.
  Nu heb ik best respect voor de heer Brunswijk en speciaal voor zijn drive en bekwaamheden vanuit zijn kennis en kunde mensen aan zich te binden en deze te motiveren en te leiden. Dat is een natuur talent echter niets wat Brunswijk naar voren brengt geeft aan dat hij inhoudelijk functioneert op HBO niveau.
  Het laatste doet niets af van zijn prestaties als mens.


  Maak melding

 10. Brunswijk heeft bachelorgraad niet gekocht, who cares. Ik vind wel leuk dat hij dat zelf komt verklaren, leuker vind ik het dat hij de tijd heeft genomen lessen te volgen.

  In Suriname hebben sommige vooral verenigd in de vhp jaren verschillende graden gekocht.

  Ze waren Dr. , Mr., Drs.. terwijl ze de binnenkant van een Universiteit nooit hadden gezien. Wat ook alom bekend was zijn de gekopieerde proefschriften.

  We kennen ze allemaal.


  Maak melding

 11. Brunswijk heeft vast wel gehoord van ‘Wie zich verontschuldigt, beschuldigt zich zelf’ of, nu hij afgestudeerd is zal hij wel zeggen, Qui s’excuse, s’accuse!

  Inschrijfgeld van 10.000,- euro lijkt al verdacht veel op ‘kopen van’. Wat moet men naast het inschrijfgeld verder nog betalen? Vraag ik me af.

  Zelf zou ik alleen bereid zijn om 10.000,- Euro inschrijfgeld te betalen aan een opleidingsinstituut als ik de garantie krijg dat;
  1. het 100% zeker is dat ik het diploma haal. Of
  2. het 100% zeker is dat ik mijn inschrijfgeld terugkrijg als ik het diploma niet haal.


  Maak melding

 12. @Banaba

  U heeft geen idee wat Dubai is en hoe het functioneert. In Dubai wonen ongeveer 250.000 staatsburgers en ongeveer 2.000.000 zogenaamde Third Country Nationals. Gewoon gast arbeiders al dan niet met gezin.

  Dubai elke kans die langskwam gegrepen en is groot geworden toen de Ayatolha’s de baas werden in Iran en veel handel een paar honderdkilometer naar het zuiden verplaatste. Het meer en deel van de slimmere en ondernemende Iraniers verplaatsten hun business naar Dubai. Ofwel Dubai is de sluis van Iran (80 miljoen inwoners) met de rest van de wereld.

  Vergelijk de handelsgeest van Dubai (bijvoorbeeld luchthaven in 15 jaar Schiphol voorbij) eens met de Paramaribo.


  Maak melding

 13. @DDB Ronnie no spang, gekocht of niet maakt niet uit,
  als Frankrijk jouw maar niet grijpt om je vonnis van acht
  jaar uit te zitten !

  Bovendien heb ik mijn titels “SLAGER van Fort Zeelandia”/
  “BEUL van Fort Zeelandia” , gewoon cadeau gekregen !

  PS : Sranan zit op de Venezuelaanse revolutie-route,

  72% (TWEEENZEVENTIG PROCENT) DEVALUATIE !


  Maak melding

 14. congrats Bigi Bravo. Vreemd dat mensen opkijken van een inschrijfgeld op HBO niveau. gaan jullie de rest van de HBO instellingen checken noh? ik zit ook op 1 en inschrijfgeld is euro 10.500. ik krijg waar voor mijn geld, want het zijn docenten die van het buitenland komen om de colleges te verzorgen en het niveau is zeer hoog.


  Maak melding

 15. Ik ben geen brunsie aanhanger maar toppie, toppie. Misschien kan Brunsie zijn aanhang aansporen om ook zijn voorbeeld te volgen. Wel een beetje duur. 10.000 euro. Hoop poen. Maar ja zolang je geld heb is er altijd een weg. Begrijp mij niet verkeerd.
  In ieder geval heeft Brunsie meer diploma dan Baas.
  En nog zijn aanhang en adepten die zijn voorbeeld volgen.


  Maak melding

 16. Maar dit is geweldig! Dit is wereldnieuws. Mensen dit is een primeur dit is nog nooit een instituut of instelling in de wereld gelukt!. Suriname staat sinds vandaag op de wereldkaart en biologen en proffessoren staan voor een raadsel!!
  Opleidingsinstituut boshuizen proficiat! Het is jullie gelukt een aap te leren lezen en schrijven.
  Trrrr trrrrrr trrrrrrr, ……….is dat mijn wekker die afgaat?, Ja, ik zet hem af en sta op en bedenk me opeens dat ik toch raar gedroomd heb……hahahaa een kiskissie die kan lezen en schrijven, hoe kom ik erbij….


  Maak melding

 17. De slordigheid van dit bedrijfje valt enorm op. Uit de brochure :
  adminstration(administration) – meerwaard(meerwaarde) – ontwikkleing(ontwikkeling) – beidt(biedt) – beidt(biedt 2de maal) – met de persoonlijk een (niet te begrijpen) – ipn(i.p.v.) – toe-latings
  (toelatings) – bedrijfs-kunde(bedrijfskunde) – intake gesprek(intakegesprek) – aanwezig-heidsverplichting(aanwezigheidsverplichting) – binnen de bachelor (??).


  Maak melding

 18. Hoe hij het ook voor elkaar heeft gekregen, hij heeft het voor elkaar gekregen. Sommige mensen beseffen niet genoeg hoe belangrijk het is dingen voor elkaar te krijgen. Als je een Einstein bent en je kunt geen dingen voor elkaar krijgen dan ben je beter af als Quasi Modo die toch wel met resultaat komt.


  Maak melding

 19. @ Alle Babbelaars Belangrijker dan diplomas etc is dat een politicus zich aan wet- en regelgeving houdt !

  Brunsie kan zich met spoed bij de Franse justitie melden
  om de opgelegde straf voor internationale drugshandel ,
  uit te zitten ! Dan pas wordt hij een kerel !

  Leve de rechtsstaat ! Geen criminelen in de leiding van
  Sranan ! Ook al zijn die in het bezit van een diploma !


  Maak melding

 20. Testje voor Brunswijk.

  1. Als de inflatie toeneemt, dan krijg je voor Srd 100,-
  A. meer kilo’s suiker
  B. minder kilo’s suiker
  C. net zoveelsuiker

  2. Als de rente stijgt dan kun je:
  A. goedkoper lenen
  B. duurder lenen
  C. minder lenen

  3. De aandelenwaarde van een bedrijf wordt bepaald door:
  A. de directeur
  B. de aandeelhouders
  C. de vooruitzichten van het bedrijf

  4. Het jaarverslag moet opgesteld worden door:
  A. de directeur
  B. de penningmeester
  C. een be-edigde accountant

  5. Het is beter voor het bedrijf als:
  A. het eigen vermogen hoger is dan het vreemd vermogen
  B. het vreemd vermogen hoger is dan de bezittingen
  C. er veel geleend wordt


  Maak melding

 21. Brunsie zegt dat als hij, als oude kerel, het kan, de jongere Marrons het ook kunnen. Hij moet ze dan eerst vertellen/leren waar ze 10.000 Euro kunnen ‘vinden’, hij is al sinds de 80er jaren expert in het ‘vinden’ van veel geld.

  Titi, 10.500 Euro is zelfs voor Nederlandse begrippen veel geld, in Suriname kunnen de meeste Surinamers en met name de jonge Marrons, slechts dromen van 10.500 Euro. En niet omdat je docenten uit het buitenland komen krijg je waar voor je geld, wanneer je ergens gaat werken en naar behoren functioneert, zal pas blijken of je waar voor je geld gekregen hebt. Ik heb begrepen dat Brunswijk al drie jaar lang in het geniep de opleiding gevolgd heeft, in die drie jaar heb ik er niets van gemerkt dat b.v. zijn gedrag op het voetbalveld noemenswaardig is verbeterd, dat zou toch minstens moeten blijken nu hij de afgelopen jaren bedrijfskunde gevolgd heeft? Brunswijk is een succesvol zakenman, maar dat is hij al langer, zonder dat hij bedrijfskunde gevolgd had. Als zijn bedrijven op een normale manier zouden moeten concurreren met andere bedrijven, zouden zijn bedrijven geen lang leven beschoren zijn, met of zonder een bachelor diploma op zak. Het heeft er dus veel van dat Brunswijk geen waar voor zijn geld heeft gekregen, van zijn, uit het buitenland afkomstige, docenten, hij heeft zijn 10.000 Euro voor ‘soso’ uitgegeven, hij had het net zo goed kunnen uitdelen aan vrouwelijk schoon op podia, dan had hij zeker meer waar voor zijn 10.000 Euro gekregen.


  Maak melding

 22. Wahahahahahaaaaaaa…

  1 Heel hartelijkheid en hoe zit het met zijn morfologie of spraakkunst dat nog zeer diep basaal in het openbaar, wel het is alternatief zoals zijn asociale relaties dat zich onbeschaafd en ruw formeren of houding hebben,dan praten we over intrinsieke motivatie! Heb die Gast dat? NEEN heb geen cruciale natuurkundige begrippen op1 fatsoenlijke manier ooit getroffen en het hele bestaan zitten woekeren, genot smaken en zich bezig houden met strafbare gestelde gedrag! A yuru e doro kaba booi!
  Deugdzaam blijven en zijn is zwaar lastig en onsterfelijk d8 ik!

  V.H. P. soso brasa nanga lobi op 25 mei 2015!


  Maak melding

 23. en wat is nu de toegevoegde waarde van deze meneer..

  er lopen in sme vele vele meer mensen,die veel hoger geschoold zijn beter ontwikkeld met universitaire afrondingen meerdere tilel achter hun naam.

  een hele lezing kunnen houden zonder taal fouten accenten een goed dialoog kunnen aangaan zonder emotie..,bedreigingen..

  ik hoop dat hij nu dan maar zijn soort genoten in het binnenland kan overtuigen van zijn kennis kunde om ze over te halen om meer beter hun best te doen en verder af te blijven van andermans goederen/gronden/dochters..

  ,een goed gezin vormen verantwoordelijkheden afleggen met normen.waarden..


  Maak melding

 24. Hij moet al zijn aanhanges in Santo Boma gratis laten studeren bij deze onderwijsinstelling. Aan doven gezegd want die hebben geen geld om een diploma te kopen. Hihihi, wahahahahahahha. Met of zonder HBO diploma, a mang mentaliteit o tang sem. B(oris) B(oef) met R(eermacht). Hihihi


  Maak melding

 25. Bravo todo denkt een signaal te geven aan bouterse dat hij pres of vice pres kan worden met zijn bachelor dipl maar vergeet één ding dat hij zijn kont afveegt met zulke diploma’s. Dus todo Bravo verwacht niet te veel, ik denk dat kalaka scotoe randje kantje een optie is voor jou met een paar oranje strepen.


  Maak melding

 26. Esmerald
  Proficiat…..!

  Probleemstelling van zijn afstudeerscriptie?
  Laat me raaien:
  “In hoeverre is het mogelijk om ongestraft een bank te beroven” of
  “ Wat men wil zeggen is hun zaak”

  Perfect rolmodel voor zijn 8terban?????
  Helaas… zijn gedragsnormen en zijn curriculum vitae bewijzen anders
  sorry esje dit moet mij van het hart. wat als het jou zoon of kleinzoon of broer of een of andere gerelateerde was?? zou je zo schrijven??? ben benieuwd???


  Maak melding

 27. Waarom ze zegge dat Brunswijk is bachelor? A mang diesie heef tog veel kindere met veel vrouwe? En slaap vaak met andere vrouw? Dang hoe hij kang zijn bachelor? Misschien bachelor of seks?


  Maak melding

 28. Ik heb gezoch hoor wat betekent bachelor. Die vertaling is:

  bachelor celibatair ; jonggezel

  Dus die bachelor doet niet aan seks of is een jong ezel.


  Maak melding

 29. Jimmy,

  Zonder om al te lang hier uit te weiden, voor jouw informatie: we zijn niet allemaal afhankelijk van een uitkering en we wonen niet allemaal in de Bijlmer. Voorts ben ik geboren en getogen in NL, werk fulltime en verdien mijn (goede) salaris in Euro’s. Maar wat doe jij in India eigenlijk? Neem je dagelijks een bad in het schijtwater van de Ganges in de hoop dat je eens geheiligd wordt? Doe je daar in de Ganges ook de was en draag je allemaal schijtkleren? Want met je roepies kun je nergens heen dan alleen rondjes maken in India. Ik kan overal terecht met mijn eerlijk en goed verdiende Euro’s, waar ik uiteraard zuinig op ben doordat ik een deel van mijn eerlijk en goed verdiende Euro’s op mijn spaarrekening veilig wil stellen voor je weet wel: een appeltje voor de dorst.


  Maak melding

 30. @Smatje,

  Ik zie dat je heel hard dat schijtwater van de Ganges nodig hebt om je hersenen te zuiveren. Misschien kan jimmy volgende keer een potje voor je meenemen. Je mag betalen in rupees hoor.

  Overigens, zet je Eurootjes maar niet op de bank, want ten eerste moet je rente bijbetalen en ten tweede kan de regering het afpakken wanneer ze het maar wil om aan de Grieken te geven. Ik raad je aan het op de BRICS bank te zetten. Daar is het tenminste beter gegarandeerd.


  Maak melding

 31. Mujrim,

  Dat schijtwater van de Ganges zou misschien voor jouw hartsgesteldheid beter werken om de haat uit je hart te ”reinigen” alhoewel ik betwijfel of zoveel vuiligheid nog doordringt tot die botte ventrikels (= hartkamers) van je want ze zijn inmiddels versteend en niets dringt meer door tot jouw ventrikels om ze te zuiveren.

  Ik ben al een paar jaar een goede klant bij mijn bank en een trouwe rekeninghouder/rekeninghoudster; dus ze kennen me wel bij de bank en ze weten precies welke gunstige voorwaarden ze hun rekeninghouders bieden bij de bank. Ook bij mijn telecomprovider ben ik al zeer lang klant en ook daar krijg ik bepaalde voordeeltjes. Het is maar dat je het weet.


  Maak melding

 32. Nederlandse topmanagers kopen valse diploma’s
  AMSTERDAM – Negen Nederlanders, onder wie enkele topmanagers, hebben samen 10.000 dollar betaald voor valse universiteitsdiploma’s. Dat is gebleken uit een grootschalig Amerikaans onderzoek naar wereldwijde diplomazwendel.

  In de meeste gevallen ging het om een Master in Business Administration (MBA), in één geval zelfs om een doctorsgraad (Ph.D.) in de theaterkunst.

  Het is onduidelijk of de Nederlanders het diploma daadwerkelijk hebben gebruikt.

  Koperslijst
  Het Algemeen Dagblad beschikt over de koperslijst van het Openbaar Ministerie in de staat Washington.

  Het ochtendblad noemt dinsdag als kopers van de nepdiploma’s Anthonie de Gooijer, eigenaar van een managementadviesbureau en vermogensbeheerder en beleggingsdeskundige Michael Ramsingh. De betrokkenen ontkennen ten stelligste.

  Fraude
  De afgelopen maanden stonden acht Amerikanen terecht voor omvangrijke diplomafraude. Ze verkochten bijna 11.000 diploma’s in 131 landen voor totaal zo’n 7,4 miljoen dollar. De sleutelfiguren zijn onlangs veroordeeld tot celstraffen.

  Kopers van nepdiploma’s worden in Nederland niet vervolgd. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs komt dat omdat het kopen of bezitten van zo’n diploma niet strafbaar is.

  Door: NUzakelijk/Froukje van der Linden


  Maak melding

 33. In mijn heugenis zal lonny ook geschiedenis schrijven, want hij is eerste djoeka die een diploma haalt. Ik schaam me dez voor djoeka. Zie ook hoe zijn dochter zich niet schaamt om haar criminele vader te prijzen. Waar gaat dit naar toe!


  Maak melding

 34. Hoe kan deze boerenlul zonder een schoolstoel verwarmd te hebben parlementarier is geworden ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿.
  En nu heeft hij zijn bandalaargraad gehaald (HBO niveau).

  Hoe kan het dat deze intnegere man niet op de lagere school, mbo, havo heeft gezeten en ineens een hbo niveau diploma heeft gehaald???

  Hij spreekt algemeen banaan nederlands. Vaak hoor je dat hij woorden beginnen met G als K uitspreekt.

  Hij zoek heel lang naar woorden waardoor je vaak hoort ahhh aahhhhhh ahhhhhhh ahhhhhh ahhhhh ahhhhhhh ahhhhh.
  Hij gebruikt de verkeerde lidwoorden de en het goot ie doormekaar. Ik zou graag zijn handschrift willen zien.
  Ze moeten een keer een nationale dictee houden voor het volk en politici en dat op tv laten zien zoals hier in Holland.
  Ben benieuwd naar het dictee van lonnie criminelius brunswijkcius.


  Maak melding

 35. Jullie allemaal hier doen alsof Bachelor iets geweldigs is.
  Mij zal hij nooit kunnen evenaren; ik heb nog net geen mulo en toch heb ik een peloton aan Masters, Bachelors, en andere academisch misvormden die achter mij mee hollen.


  Maak melding

 36. Brunsie op naar masters! Een heel goed voorstel:Universiteit Scheveningen heeft al een kamer voor je gereserveerd mi boi!
  Kratis kamer en ook eten en drinken kratis. Dat is niet alles hoor!
  Je krijgt ook kratis bewaking en kratis begeleiding !
  Brunsie mi boi pak deze kans!


  Maak melding

 37. Ik weedt niet warom julie jaloerz zein op mein vader.
  Julie kunen niet ziet dat heij een intelikkent person is.
  Hoe ist heij in het nasionale assembplee kekoomen?
  Heij is de albert eensteen van de marons. Heij is heel koedt in multietaskeng en heij is opprekt. Heij heefdt veel kedan voor volkt en faderland. Ik wilt een dingk zekken heij wort de niewue preesident van de repiebliek Surinaame.


  Maak melding

 38. = Ik snap ook niet dat je 3 jaar naar school moet gaan, een bedrijf runt en vooral full time moet werken voor het volk.

  -Ik zou graag willen weten hoe hij het voor elkaar heeft gekregen.


  Maak melding

 39. Over brunswijk gesproken, is iets niet nieuws. Surinaamse racisten gunnen de binnenlandse bevolking iets. Alles wat ze weten zijn hun hoeren op ons afsturen en namen van beledigingen zoals hun vader Satan. Volgens mij zitten jullie te knijpen in je broek voor de binnenlandse bevolking.


  Maak melding

 40. @Jimmy

  Sorry hoor maar herhaaldelijk loop je hier op dit forum te pronken met wat je allemaal voor die arme mensen doet. Dat noemen ze zelfverheerlijking.

  Heel veel mensen over de gehele wereld, waaronder sportlui, zakenlui etc. nemen dit soort initiatieven, maar van hen hoor je nooit iets. Dat is pas chique!

  Maar we weten het inmiddels; Jij bent geweldig en degene die 10 Euro overmaakt naar Leger des Heils, of 5 euro als er weer een ramp heeft plaatsgevonden is niet zo geweldig. Hun geld is ook minder waard.

  Moeten we nu meer respect als mens voor jou hebben?


  Maak melding

 41. Als je Smatje leest,begrijp je waarom de Afrikanen alles wagen om in Europa te geraken.Onze Suri’s willen ook zo graag in Ned geraken.Al moeten ze illegaal verblijven.


  Maak melding

 42. Jimmy, geld boeit me niet, ondanks dat ik hard werk voor mijn geld. Ik beschouw geld slechts als materie en deel het ook graag met de minder bedeelden, tenminste een deel van mijn geld dan. Mijn geld staat gewoon hier op de bank in NL, bij mijn oude vertrouwde bank waar ik een heel goede relatie mee heb. Uiteraard shop ik redelijk graag en ben ik een fashionnista want ik ben een modebewuste dame, maar toch, after all, money isn’t all that matters, ……………….!!!

  Tot slot eindig ik met een veelzeggende quote van Jonathan Swift: “A wise person should have money in their head, but not in their heart.”


  Maak melding

 43. Jacobus,

  Je loopt achter. Sommige Afrikanen zijn in Europa geboren en getogen. Sommige Suirnamers zijn in NL geboren en getogen. Net zoals vele NL-ers in SME zijn geboren. Ook veel andere niet-westerse mensen, zeg maar gekeurde mensen, zijn in NL geboren. En hiermee moet je het maar doen.


  Maak melding

 44. Brunswijk als jij het kan halen dan kan mijn oma van 99 jaar het ook halen want die praat beter Nederlands dan jouw.Je kan nog president worden van Suriname want je hoeft niet veel verstand hebben om Suriname te besturen.Als Bouterse het kan dan moet jij het ook kunnen.


  Maak melding

 45. Mijn vraag: Hoelang duurt zo”n Bachelor opleiding?
  Gevoelsmatig heeft Brunssie er heeel kort overgedaan.
  Kan dit? Want deze opleiding lijkt mij heel pittig.
  Ik wil niks over de man zeggen, dat hij wel of niet capabel is,
  de opleiding te voltooien,maar gevoelsmatig is het heel snel gegaan!!!!
  Vandaar mijn vraagtekens omtrent het behalen van het diploma.
  Maar als het op een eerlijke manier gegaan is, Proficiat Brunssie.


  Maak melding

 46. Hij was in ieder geval wel erg gemotiveerd om een opleiding te volgen. Ik denk ook dat dat deels kwam omdat hij een zaken-imperium wil starten en aan export wil doen.


  Maak melding

 47. Om maar te zwijgen over de vele ‘Dr” in Su. Op Amerikaanse universiteiten kun je ook je Ph.D kopen , als je maar betaalt !!!
  Over de bekende VHP-er Dr.Mr.Drs is bekend dat hij studies gevolgd heeft die toen nog niet bestonden(,..). Zelf werkzaam als docent in het HBO in Amsterdam durf ik te stellen dat , als men op de ADEK en andere HBO instellingen alle proefschriften en scripties onder de Plagiaat scanners plaatst, driekwart van alle afgestudeerden hun bul kunnen inleveren( ook vele ‘docenten’ op diezelfde instellingen. Ik verkeerde vorig jaar in de gelukkige omstandigheid enkele scripties onder de plagiaatscan Ephorus en Viper te halen: ik sloeg stijl achterover. Men had blijkbaar nooit gehoord van de APA bronvermelding. Hele boeken werden overgeschreven. Zelfs proefschriften en scripties uit het buitenland werden gewoon overgeschreven. Wie ervaring heeft met het begeleiden van HBO-en Universitaire studenten zal kunnen opmerken dat bij het veranderen van de ‘Stijl’ dit een indicatie is dat er iets niet klopt. Helaas zijn de Surinaamse docenten niet getraind in deze materie. Het is ook tijd dat het ministerie van Onderwijs de vele onderwijsinstituten uit het buitenland aan een grondig onderzoek onderwerpt om na te gaan of die wel geaccrediteerd zijn. Elke boerenlul uit Nederland kan in Suriname een of andere cursus opzetten. A sari. Ik beluister hen die nu officier van justitie zijn; rechter, artsen e.d. Hun taalgebruik is voldoende om te kunnen uitmaken dat deze personen het niveau niet hebben. Jammer voor ons land.


  Maak melding

 48. Marlene;
  Het is ook bekend dat deze VHP-er de meeste titels in India ‘behaald’ heeft( ha-ha). Het Surinaams wetboek van Strafrecht welke hij geschreven zou hebben, was een kopie van het toentertijd bestaande Nederlands wetboek van Strafrecht.
  Om maar te zwijgen over zijn pedagogische werken.

  Persoonlijk ken ik nog ettelijke die interessant lopen te doen, maar gewone academische lichtgewichten zijn.


  Maak melding

 49. Zo had je er eentje die zichzelf “Internist” noemde en ook als zodanig werkzaam was in het Ziekenhuis in Nickerie in de 90-tiger jaren van de vorige eeuw. ( ik moet wel toegeven: hij was verdomd goed in zijn werk). Na onderzoek bleek dat hij niet stond ingeschreven in het specialisten register in Nederland. Eindstand: meneertje vluchtte via Frans Guyana weer richting Den Haag . Om maar te zwijgen van die vele Filipijnse artsen. Wat zijn de beleidsmakers in Suriname toch naïef. Het is nu tijd dat men in Suriname alle behaalde Buls onder een vergrootglas gaat plaatsen . Je zou wel behandeld worden door een zichzelf noemende medisch specialist die het in werkelijkheid niet is( verkeerde diagnoses en behandelingen).


  Maak melding

 50. Brunswijk je hebt toch iets gehaald of gekocht maar je president heeft niets en daarom bestuurt hij het land op zijn eigen manier.Niemand wordt wijs ervan.Ik lach mij rot als ik die president hoort praten.Zelf kleine kinderen praten veel beter Nederlands dan onze staatshoofd.Daarom doet hij alleen maar dommen dingen in het land want hij kan niet beter.Hij is een ramp voor het land en wij komen niet meer van hem af want hij is gekozen.Al die domme Surinamers die op de NDP gestemd hebben zijn aan het janken.


  Maak melding

 51. Brunswijk lult maar wat.Hij heeft mede geholpen aan de situatie in Suriname.Het behalen van zijn diploma of kopen ervan is geen nieuws om er over te praten.Hij heeft samen met Bouterse zichzelf verrijkt punt uit.


  Maak melding

 52. Brunswijk/Bouterse en Somohardjo hebben Suriname kapot gemaakt in 5 jaren tijd .Ze hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Ze zijn ook mede schuldig aan de situatie van nu in het land.Dit land komt nooit meer boven zo lang Bouterse de president is omdat hij geen verstand heeft van zaken en zijn adviseurs weten dat.Als Surinamer weet ik precies wat moet gebeuren en dat is Bouterse oppakken en opsluiten voor die december moorden in 1982.Dan pas is het land gered van deze zondaar.


  Maak melding

 53. Django jij bent vast moeders mooiste, inhoudelijk reageren is ws niet je sterkste kant.
  Zachte g harde g who cares .
  Je moers taal is altijd het beste.
  Brunsie gefeliciteerd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.