Openbaar ministerie Suriname ‘met opgeheven hoofd’

13

PARAMARIBO, 21 apr – De wegens corruptie aangehouden officier van justitie, Ryan Autar, ontkent verkeerd handelen. Volgens de Ware Tijd heeft Autar alle beschuldigingen ontkend bij de rechter-commissaris. Hij blijft desondanks aangehouden.

De rechter-commissaris ziet voldoende redenen om het voorarrest te verlengen. Een medeverdachte, die beveiligingsambtenaar A.R. is, heeft wel bekend. De man beweert ook dat Autar inderdaad betrokken is geweest bij de handelingen. Volgens waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday(FOTO) worden beiden verdacht van het aannemen van steekpenningen. De aanbieder wilde in beslag genomen rijbewijzen terug.

Mogelijk worden meer arrestaties verricht. Volgens Baidjnath Panday wordt alles gedaan om het onderzoek vlot te laten verlopen. De handelingen van de vooral Autar worden als een ernstige schending opgevat. “Wij kijken naar een Openbaar Ministerie dat door een moeilijke periode gaat. Maar wij hebben een opgeheven hoofd en wij willen het niet laten hangen door de wijze waarop wij gepakt zijn geworden”, aldus Baidjnath Panday.


13 REACTIES

 1. Ryan Autar is zeker een kleine ’todo bere’, ’the first yaki’ en zijn school pirengs moet het Openbaar Ministerie ook aanpakken, dan pas mogen ze met opgeheven hoofd door het leven gaan.


  Maak melding

 2. Wat een een toestand met de officieren van justitie en dit allemaal te danken aan de heer Punwasie. Hoe dan ook op een dag komt alles boven water. Bouterse- Dilip Sardjoe en consorten komen ook aan de beurt.


  Maak melding

 3. Dan kan niemand zeggen van de paarse corrupte kliek en haar lijder, op al hun oliedomme aanhangers na., die moordenaars,drugsbonzen,bankrovers en fraudeurs dogen. Neks no fout. Baas en co mogen alles, goed of kwaad, Soso lobi paarse ka. We geve de onberechte misdadiger nog vijf jare wiens we go ka, soso lobi, a fout na neks. Hihihi


  Maak melding

 4. Een corrupte officier van Justitie…..
  Een drugshandelaar/moordenaar als president
  De beste man voor de job CTU unit in de gevangenis in de USA voor drugssmokkel.
  95 procent van de Surinaamse politici is corrupt tot op het bot,

  Prima rolmodellen voor de Surinaamse jeugd.


  Maak melding

 5. De politie van Nickerie heeft op zaterdag 11 april de Liberiaan Gray U. aangehouden in een pension in het district Nickerie. Hij wordt verdacht van het maken van vals geld. Dat meldt de politie op haar website.

  De politie ging op onderzoek uit na informatie dat Gray en nog een andere man mensen zochten die ruw goud wilden kopen en dat zij valse valuta in hun bezit hadden.

  Bij onderzoek in de kamer van Gray trof de politie duizenden stukken papier aan, ongeveer zo groot als een biljet. Het papier rook sterk naar een voor de politie onbekende stof. Ook trof de politie twee flessen met een onbekende vloeistof aan. De politie vermoedt dat het uitgesneden papier gebruikt zou worden om valse muntbiljetten te produceren.

  Gray verklaarde dat het papier en de flessen met vloeistof niet van hem maar van zijn kamergenoot waren. Deze zou naar Guyana zijn vertrokken was. Gray had een Liberiaanse identiteitskaart en een vervallen Liberiaanse paspoort bij zich.

  Hij verklaarde verder dat hij uit zijn land is gevlucht vanwege de oorlog in zijn land. Ook zou hij de officiële status van vluchteling hebben gekregen via het kantoor van de Verenigde Naties(VN) in Suriname. Navraag leerde dat Gray zich nooit heeft aangemeld bij het VN kantoor.

  De politie meldt verder dat deze Liberiaan in 2010 al was uitgezet was door de vreemdelingendienst naar Frans-Guyana, omdat hij van daaruit Suriname was binnen gekomen. Gray is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
  bron dwt on line


  Maak melding

 6. Henk Molenaar
  Een corrupte officier van Justitie…..
  Een drugshandelaar/moordenaar als president
  De beste man voor de job CTU unit in de gevangenis in de USA voor drugssmokkel.
  95 procent van de Surinaamse politici is corrupt tot op het bot,

  Prima rolmodellen voor de Surinaamse jeugd.

  200 % van de henk molenaars familie zijn pedofiele, homofielen en debielen.


  Maak melding

 7. @Henk Molenaar

  Maar is jouw president Rutte soms een homo en zeker nog nooit van die corrupte bende van de VVD gehoord. Ken je het verhaal van de balk en de splinter? Wij houden van onze president en hopelijk jij van de jouwe.


  Maak melding

 8. @Srika: Rayan Autar en Roy B. Panday, behoren allen toch tot de VHP?

  In dat geval zou ik zeggen dat de VHP haar corrupte mensen aanpakt (itt de NDP?). Maat wat is jouw punt?


  Maak melding

 9. @Prika “Rayan Autar en Roy B. Panday, behoren allen toch
  tot de VHP?”

  Binnenkort kunnen alle prika’s in Sranan, plus de rest van de
  bevolking, hun dure energie verplicht kopen bij de
  NDP-prika-DILIP !

  PS : A dong di un dong !!!


  Maak melding

 10. De selectie van Officieren van Justitie in Suriname is politiek bepaald. Het hele Openbaar Ministerie moet worden gedepolitiseerd: teveel VHP’ers zijn werkzaam binnen dit Ministerie( al decennialang). Daarnaast zien wij een Rechterlijke Macht die overwegend door VHP-ers wordt gedomineerd. En de selectie vindt niet plaats op basis van deskundigheid e.d.; maar zuiver op basis van etniciteit wanneer een VHP- minister de scepter zwaait over dit departement. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ex-minister Santhoki (als toenmalige mini-ster) bij President Vene een aanbeveling deed voor nieuwe officieren van Justitie: allen hindoestanen. Dat Vene aan Chandrika moest aangeven dat de lijst geen afspiegeling was van de Surinaamse samenleving(..). Hij moest de lijst aanpassen. Heeft hij ook gedaan(..). De vraag die bij velen speelt is: waarom de VHP ALTIJD dit ministerie onder haar hoede wilt( ik heb geen hoge pet van de meeste rechters en OvJ in Suriname. Als je een dialoog aangaat met de meesten , dan vraag je je gemoedelijk af hoe deze lui het zover hebben kunnen schoppen. In Suriname kan iedere flapdrol Mr. voor zijn/haar naam zetten. Ik heb ettelijke scripties,c.q. mastertheses ingezien: pure Plagiaat.
  Maar tjah: als de top van de VHP al jaren in de drugshandel zit en andere louge zaken doet( corruptie met grond e.d.), dan wil je je mensen juist op die posten hebben die de zaken maar onder de tafel houden, toch? Wat is zo makkelijk. Ook het verstrekken van wapenvergunningen aan zoveel mensen ‘ die op je lijken” kan dan door de beugel.


  Maak melding

 11. @Merhaka

  De creoolse juristen en advocaten moesten toch dood !

  Zie Kenneth Goncalves, Eddy Hoost en Harold Riedewald , allen gemarteld en bruut vermoord !

  Dus, uw racisme kunt u achterwege laten, als gevolg van door de koloniale coup (DDB plus ned inl diensten) zijn ook, en vooral de creolen, zwaar benadeeld !

  LEVE de eerdergenoemde Surinaamse HELDEN !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.