Surinamers in Zuid-Afrika buiten geweldzone

12

PARAMARIBO, 21 apr – Surinamers in Zuid-Afrika worden niet bedreigd door de geweldsgolf die het land nu treft. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De fysieke aanvallen op buitenlanders doen zich elders voor, volgens informatie van de regering.

In Zuid-Afrika wonen en werken ongeveer veertig Surinamers. Gebleken is dat zij buiten de gevarenzone zitten. “Onze burgers bevinden zich in veilige gebieden. Wij hoeven geen nieuwe instructies of adviezen te geven aan onze landgenoten over de huidige situatie, omdat onze ambassade reeds duidelijke instructies heeft over hoe hiermee om te gaan”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

De Surinamers hoeven dus niet te worden ondergebracht in noodkampen.”De slachtoffers zijn meer mensen die duidelijk zichtbaar zijn met handelszaken. Surinamers werken voor organisaties die goed beveiligd zijn. De meesten wonen ook relatief dichtbij het werk in veilige zones. Openbare plekken en rurale gebieden worden wel zoveel mogelijk vermeden”, aldus Lackin. Surinamers in Zuid-Afrika werken vooral in de ICT-branche.

12 REACTIES

 1. Lackin weet zo mooi te vertellen dat je als Surinamer, werkzaam in de ICT branche, in Zuid Afrika geen gevaar loopt. Maar hij weet ook dat wanneer je naar Panama gaat, een ICT baan, zelfs gecombineerd met een CTU of DNA baan, geen enkele garantie biedt.


  Maak melding

 2. Hoop dat er ook nog eens in Sur.achter de chinezen wordt aangezeten.Die kunnen dan ondergebracht worden in kampen in het Tigri gebied.Dichtbij het moederland van Lackin.


  Maak melding

 3. De politie van Nickerie heeft op zaterdag 11 april de Liberiaan Gray U. aangehouden in een pension in het district Nickerie. Hij wordt verdacht van het maken van vals geld. Dat meldt de politie op haar website.

  De politie ging op onderzoek uit na informatie dat Gray en nog een andere man mensen zochten die ruw goud wilden kopen en dat zij valse valuta in hun bezit hadden.

  Bij onderzoek in de kamer van Gray trof de politie duizenden stukken papier aan, ongeveer zo groot als een biljet. Het papier rook sterk naar een voor de politie onbekende stof. Ook trof de politie twee flessen met een onbekende vloeistof aan. De politie vermoedt dat het uitgesneden papier gebruikt zou worden om valse muntbiljetten te produceren.

  Gray verklaarde dat het papier en de flessen met vloeistof niet van hem maar van zijn kamergenoot waren. Deze zou naar Guyana zijn vertrokken was. Gray had een Liberiaanse identiteitskaart en een vervallen Liberiaanse paspoort bij zich.

  Hij verklaarde verder dat hij uit zijn land is gevlucht vanwege de oorlog in zijn land. Ook zou hij de officiële status van vluchteling hebben gekregen via het kantoor van de Verenigde Naties(VN) in Suriname. Navraag leerde dat Gray zich nooit heeft aangemeld bij het VN kantoor.

  De politie meldt verder dat deze Liberiaan in 2010 al was uitgezet was door de vreemdelingendienst naar Frans-Guyana, omdat hij van daaruit Suriname was binnen gekomen. Gray is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.


  Maak melding

 4. Aangezien we in een globaliserende wereld wonen, zijn Surinamers overal ter wereld te vinden, van Nederland tot Zweden, van Marokko tot Zuid-Afrika, van Canada tot Mexico, van Australië tot Japan.

  Jullie schrijven alleen maar rotzooi hier op WKN over het land van jullie ouders. Jullie moeten je schamen, jullie schaamteloze ratten. Wat als het hier helemaal misgaat en heel NL onder de Noord Zee komt te liggen? Waar gaan jullie dan naartoe vluchten, jullie die alleen maar pulp en so so ka schrijven over Suriname?

  Het begint hier in NL steeds meer te ”rammelen”: twee weken geleden viel de stroom uit in zowat heel Noord-Holland en vandaag hadden 30.000 huishoudens in Bilthoven geen electriciteit. In Groningen rammelt het letterlijk en figuurlijk aan alle kanten vanwege de vele gasboringen die ten koste gaan van de veiligheid van de Groningse burgers. Ook de gasboringen op Terschelling bieden geen soelaas voor de veiligheid van de burgers in die omgeving. En niet te vergeten alle corruptieschandalen van de laatste tijd over frauderende VVD-politici? Waar gaan jullie schaamteloze Suriname-bashers naartoe vluchten als het in Europa en Noord-Amerika steeds slechter gaat?

  Vergeet nooit waar je vandaan komt, of tenminste waar je ouders en grootouders vandaan komen. Verloochen nooit je roots, jullie ka-oso Suri’s die alleen maar negatief schrijven over Suriname. Schaamteloze ratten.


  Maak melding

 5. Het zijn raciale en op nationaliteiten gerichte aanvallen in Zuid Afrika. Ik weet niet wanneer die zwarte Zoeloe’s ooit tevreden zullen zijn. Ze beschuldigen anderen van het inpikken van hun banen maar tonen met deze aanvallen aan dat ze zelf alleen geschikt zijn voor het plegen van geweldsactiviteiten.


  Maak melding

 6. Smatje, ook ik als Surinamer zit in Zweden en heb er verstandig aangedaan in de jaren 60 Suriname en midden jaren 70 Nederland vaarwel te zeggen. Helaas begint ook in Zweden de Sinterklaas discussie op te laaien wat bij veel veel Zweden tot tegenacties leidt. Voor de rest is het geweldig om in Zweden te mogen verblijven alhoewel ik 2x per jaar Suriname bezoek.


  Maak melding

 7. Surinamers zijn okay hier in ZA, we leven gewoon door . Gaat om de vluchtelingen van Afrikaanse landen. Zoals altijd ontwijken we de problem areas. Dat geldt voor een ieder,zelfs de locals .

  groeten uit Johannesburg


  Maak melding

 8. Wat my opvalt is dat n ieder zich loopt uitteleven met n fake name of addres.
  Ik durf te wedden dat je anders brult als t niet zo zou zyn,maar begryp wel de frustraties.?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.