Bouterse: niets fout aan plannen energiebranche

29

PARAMARIBO, 21 apr – Met de plannen van de regering voor de energiebranche is er niets fout. Dit zegt president Desiré Bouterse naar aanleiding van uitspraken van V7- en VHP-leider Chandrikapersad Santokhi. Inderdaad zullen nieuwe bedrijven worden toegelaten.

De eerste naamloze vennootschap is zelfs al opgericht. De regering wil een duidelijke scheiding tussen opwekking en distributie. Vicepresident Robert Ameerali moet het veranderingsproces leiden. “Iedereen praat er al duizend jaar over en niemand doet het. Wij zouden geen Bouterse en Ameerali heten als wij het niet deden”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Verwacht wordt dat het proces nog onder de huidige regering af is.

Volgens Santokhi worden in achterkamertjes allerlei onfrisse zaken bekokstoofd. Aanleiding is de overname van de krachtcentrale te Afobakka. De centrale wordt dit jaar nog overgedragen aan de regering. Er wordt gespeculeerd, vermoedt Santokhi. Volgens Bouterse is het een kwestie van beter organiseren van de branche. Voor energiebedrijf EBS zou de opwekking beheren, iets te veel zijn.


29 REACTIES

 1. De paarse roversbende plunderen Suriname helemaal leeg en nog durven de schaamteloze Suri’s op Bouterse te stemmen. In ieder ander land hadden ze deze president met pek en veren het land uitgeschopt.


  Maak melding

 2. In donkere muf ruikende achterkamers met flessen wiskey vol sigarettenrook worden persoonlijke belangen van de NDP top voor de toekomst veilig gesteld. Tegelijkertijd zijn de niets wetende, niets vermoedende en soms met oogkleppen op, arme en hard werkende paarse aanhang bezig pro deo paarse vlaggen te plaatsen.


  Maak melding

 3. DDB bedoeld beter regisseren zodat het frauderen door kan blijven gaan.
  Het bedrijf is al ingeschreven, de directie is reeds benoemd en de RvC leden zijn ook al bekend.
  De aandeelhouders zijn ook al bekend al zijn deze geen personen maar bedrijven die deelnemen in het aandelenkapitaal. Zelfde wijze als NV Cactus van Guno Chin A Sen.
  En weer zullen wij worden uitgekleed om daarna zogenaamd weer verhoogde uitkeringen te ontvangen.
  Je krijgt verhoging van 25% c.q.100 SRD per maand terwijl de eerste levensbehoefte stijgt met 80%.
  Wacht maar af er zullen meer bedrijven op de transportmarkt gaan opereren om de hulppakketten uit vooral Nederland in Suriname te krijgen.


  Maak melding

 4. Bouterse merkte op dat het ongeveer zeven jaar hard trekken wordt aan de sector, maar daarna zal het loslopen.

  President Desi Bouterse onthult dat de regering multinational Alcoa heeft aangeboden om het management van Suralco na de overname op zich te nemen.

  Als het een wereldleider op het gebied van bauxiet en aluminium een deel van het bedrijf afstoot omdat hij geen rendement meer verwacht dan moet je van goede huize komen om dit toch te kunnen realiseren.
  En om dan de verkoper te vragen het bedrijf de komende 5 jaar te besturen is boter op je goed belegde boterham.
  Denk je dat zij dan hun eigen markt zullen verzieken door Suriname 5 jaar bij te staan???????
  Hoe dom moet je zijn in deze gedachte?


  Maak melding

 5. het wordt lachwekkend wat deze meneer uit kraamt.

  1) er is geen enkele openheid ten aanzien van een maatschappelijk zeer belangrijke voorziening.
  2) de president en de verantwoordelijke minister spreken elkaar tegen.
  3) leer van de rest van de wereld voor dat je iets doet. EBS heeft enorme schulden omdat de regering niet durft op te treden.
  4) de president laat een multinational tegen betaling (management fee) het management doen van een onderneming waar de multinational zelf geen heil meer ziet. Ofwel waar geen cent te verdienen valt. Nu gaat Alcoa verdienen aan het Managementfee en bouwt ze haar verantwoordelijkheden, tegen betaling door het slachtoffer, af.

  Dit is heel FOUT


  Maak melding

 6. Waarom zijn er geen strikte regels voor het afsluiten van contracten en leningen vlak voor een verkiezing?

  Het ziet ernaar uit dat de huidige regering zich bewust is van het feit dat ze het veld moeten ruimen, en vanuit rancuneuze overwegingen, moedwillig een financiële chaos creëert.

  In juni is deze regering niet in staat om de salarissen uit te betalen!


  Maak melding

 7. beste mensen ik hoor dat turky langzaam suriname wil over heersen want ze vliegen naar brasil uit turky land en gaan daar alleen voor de vrouwen en handel mooi praat belofte en neem ze mee en dan in turky land worden ze in elkaar geslagen en afgeperst om voor hun te werken in de hoeren tent de mooi brasiliaans vrouwen trouwens dit doen ze ook in suriname ze hebben niks voor niks een groot casino geopend in suriname de turk maffia en opereer ook met vrouwen handel en afpers en nog in suriname word wakker schop deze hufters de land uit wat doet bouta en bruinswijk en de regring niks dan eet hun mee ja toch drugs en er word niks gedaan aan de vrouwen en meisjes die worden met geweld afgeperst door de turken in suriname de meisjes en vrouwen waren inelkaar geslagen en gingen naar slands hospitaal in suriname en daar kwam alles naar boven aangifte doen durf de vrouwen niet bepaalde wel dan heb hun zen sterke familie achter hun die wel de turken aanpakken kom op voor suriname volk laat deze teroristen niet suriname over nemen turken en chinees zijn schinheilig volk en koerden irkaak allemaal pakistanen en afghanen ook allemaal zelfde met de arabieren hufters kijk maar wat in wereld gebeurd moslims wil de wereld over nemen met hun laffe streken ze zijn niet mans genoeg om op open veld uit te vechten surinamers doe wat maak groepen pak deze kanibalen aan kijk in nederland heb je groepen de molukkers een voor beeld die laat door niemand met zich spoten dat is pas lef en eenheid en vechters de mulukkers motor groep rms od shadudhara eenheid vechten tot dood tjauw


  Maak melding

 8. De Sranan CHAOS is compleet ! Nu mogen de
  BUITENLANDSE staatsvijanden, De USA, de Suralco
  tijdelijk managen !
  De mensen van de USA die EEN COMPLOT tegen de
  president en zijn zoon Dino hadden opgezet, mogen
  plotseling een staatsbedrijf RUNNEN !

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen,
  om uit de bajes te blijven !

  A Sranan people e pai ede ! Neks no fout !


  Maak melding

 9. @Esmerald,

  In juni is deze regering niet in staat om de salarissen uit te betalen ??? En om die reden zeg ik laat Bouterse de verkiezingen maar winnen. Laat de Suri’s maar de gifbeker leegdrinken. De lachende 3e is straks Jos Steeman Shipping.

  “zoals men zaait zo zal men oogsten”


  Maak melding

 10. Met de plannen van de regering voor de energiebranche is er niets fout. Neks no fout. Hihihi. Wat normal gesproken goed is, is bij paars altijd het omgekeerde. Vijf Jaren worden het van paarse duisternis. Na soso kokolampoe deng oliedomme paarse aanhangers sa tjiesie met de waarschuwing, no protester, na onze paarse wijze van energiebesparing. Wahahahahaaha, met ndp aan de macht na wang nationale sjeng en soso paarse ka sa alle paars dongwang sa moesi njnang te de ka. Wahahahaahahaha, stree de foe stree wi egi sani, op onze paarse manier voor nog vijf lange……….hihihihi……..brood ei 20.000srd.


  Maak melding

 11. Misschien moet het dan maar zo zijn dat deze populistische paarse kliek het na 25 mei zelf verder maar uit moet zoeken. Als er straks een andere regering aan de macht zou komen dan moeten zij een behoorlijk aantal impopulaire maatregelen gaan treffen om de financiële wanorde en chaos te boven te komen. Al deze maatregelen zullen hun dan niet in dank afgenomen worden door de bevolking met als gevolg wederom een voedingsbodem voor de populistische paarse kliek. Surinamers leren slecht van (hun) fouten is de verdrietige conclusie die velen met mij zullen trekken.

  . zien deze


  Maak melding

 12. Weer een laag van inefficientie tussen het opwekken en leveren van energie. Dan hebben we weer een paar abanjies die voor mijloenen US dollars of Euros de Surinaamse energie gaan “beheren” om er alleen maar een zootje van te maken.
  Als die idioten bij de EBS het nu niet aankunnen moeten ze opgedondert worden. En niet zoals die buitenman van bouta Vasseline die nu op de Universiteit zit met een gouden handdruk van miljoenen.


  Maak melding

 13. Deze man hangt liever buiten Jan Klaasen uit dan in zijn eigen poppen kast.De adoratie door de analfabeten is hem kennelijk naar het hoofd gestegen en waant hij zich even onaantastbaar als zijn goeroe Steve.


  Maak melding

 14. Alles wat de president doet in dit dossier is fout.
  Hij regelt in achter kamertjes zaken die bij wet geregeld zijn zonder de wetgevende macht te consulteren.
  Minister Hok, wiens verantwoordelijkheid het is, stelt dat het gecompliceerd is en tijd vergt voordat een de Suralco en Afobaka deal uitgewerkt kunnen worden.
  De President denkt het adhoc tijdens de verkiezingstijd en strijd tussen neus en lippen door even te regelen.

  Volk van Suriname hoeveel voorbeelden van dictatoriaal en ondoordacht gedrag moet er geopenbaard worden voor dat u gaat inzien dat u naar een diep dal geleidt wordt.

  U kiest voor chaos en volledige afhankelijkheid of nu al beginnen hard te werken aan de aflossing van de Schulden van BOUTA


  Maak melding

 15. Opwekking en distributie in verschillende handen. Koopt de distributeur de stroom bij de opwekker om het vervolgens duurder te verkopen aan de klant of brengt hij alleen de distributiekosten in rekening aan de klant?


  Maak melding

 16. Terecht besluit van de huidige regering, knopen doorhakken heet dat, besluiten nemen die al tig jaren geleden genomen hadden moeten worden.

  Poetsen en niet praten zoals de fronters dat het beste kunnen.

  Laatste mop van de dag VHP/Santokie heeft een brief gestuurd naar de President. Ja, lees het goed, de beroeps DNA weglopers, de gasten die tijdens de Jaarrede zijn weglopen uit de DNA, de gasten die constructie pleegden in de DNA hebben het lef een brief te sturen naar de President, de persoon die ze met hun kinderlijke acties probeerden te ondermijnen, zoals niets ze is gelukt is ook dat ze niet gelukt.

  De President kennende zal ze ook maar heel leuk NEGEREN, geen reactie waardig deze VHP en Santokie.


  Maak melding

 17. Alles wat goed is voor suriname wordt door deze paria vhp partij ondermijnd .
  ze kunnen het gewoon niet hebben dat het land vooruit gaat , ze willen blijven stelen en bedriegen het zal niet vreemd zijn als er een onderzoek komt naar het verdwijnen van de ontwikkelingsgelden van 1975 tot 1980 , ze hebben een dikke vinger in de pap .


  Maak melding

 18. @sabidieri
  Lees de brief eens en oordeel dan. Deze brief vraagt de president met respect zich aan de wet te houden.

  De Obstructie waar u naar verwijst was helaas dom maar ook noodzakelijk omdat anders deze president een ongrondwettelijk constitutioneel hof door het parlement geloodst had.

  Dat de oppositie de jaar rede boycotte had ook een reden, namelijk dat de president geen verantwoording aflegt in het Parlement. De president reageert niet op kritische vragen van zowel Coalitie partijen als van de Oppositie partijen en overtreed ook daarmee stelselmatig de wet.

  Sabidieri het is zaal bij elke actie de aanleiding en context in ogenschouw te nemen. Met de Suralco deals gaat deze regering de burger weer opzadelen met heel veel lasten terwijl men in Amerika gratis van problemen afkomt en betaald gaat worden voor het managen van de eigen puinhoop.


  Maak melding

 19. Neks no fout! Hij kiest voor het Nederlands model. Transport apart en opwekking apart. De kosten worden overzichtelijker. De transportkosten blijven stabieler en worden minder afhankelijk van de oliekoers.

  “Volgens Santokhi worden in achterkamertjes allerlei onfrisse zaken bekokstoofd.” Zoals wat?

  “Voor energiebedrijf EBS zou de opwekking beheren, iets te veel zijn.” Ja, want ze doen alleen opwekking met dieselgeneratoren en hebben geen kennis en ervaring met waterkrachtcentrale. Dus nu kan die transportbedrijf het transport regelen voor zowel EBS, Afobakka en Staatsolie. Kan Chantokhie dat niet bgrijpen?


  Maak melding

 20. Nederlands systeem bedient MILJOENEN huishoudens en bedrijven. Net te vergelijken met Sranan !

  Sranan is PIEPKLEIN en behoeft geen splitsing ! Opwekking
  en transport zijn gemakkelijk te overzien ! Ook de kosten !
  Elke nieuwe onderneming in de keten zal tot ONNODIGE prijsverhogingen voor de consument leiden !

  Let wel, PARTICULIERE ondernemingen zullen bepaalde
  overheidstaken als MONOPOLIST gaan uitvoeren !

  Kosten voor de consument in Holland zijn door het rechtse
  USA-achtige-economische beleid, al behoorlijk verhoogd !

  PS : Zie sociale voorzieningen, die de regering wil starten
  zonder dat er VOLDOENDE WERKENDEN zijn om
  fondsen te creeren voor de financiering op lange termijn !


  Maak melding

 21. Na 25 mei moet er snel een lijst komen van wie er allemaal de laatste 12 maanden een aanstelling bij de overheid en parastalen kregen en de motivatie voor die aanstelling.

  En alles wat oneigenlijk en/of incorrect is moet teruggedraaid worden eventueel met terugvordering van alle betalingen en het ongedaan maken van opgebouwd rechten.

  Misdaad mag nooit lonen.


  Maak melding

 22. Volgens DDB IS NEKS NO FOUT, waarom zou dit dan FOUT zijn. BRADA NANGA SISA, NEKS NO FOUT; StaatsSchuld 6 miljard NEKS NO FOUT.
  DeviezenReserve minder dan 1/2 MILJARD: NEKS NO FOUT.

  Ondernemers mondjesmaat uitbetaald: NEKS NO FOUT.

  Indien dit Volk voor DDB kiest zal blijken hoe FOUT deze KEUS is.
  Het Surinaamse Volk is GEWAARSCHUWD!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.