De Nazaten vieren 20 jarig bestaan

0

De Nederlands-Surinaamse groep De Nazaten (v/h De Nazaten van Prins Hendrik) bestaat dit jaar twintig jaar. “Volgens de Surinaamse traditie is dat een Bigi Yari (grote verjaardag), die we willen vieren met optredens”. Dat schrijft de groep op haar website waar zij regelmatig zal laten weten waar de bigi jari gevierd wordt.

De Rotterdamse saxofonisten/ componisten Klaas Hekman en Keimpe de Jong formeerden samen met de Surinaamse gitarist Robby Alberga en trombonist Boudewijn Deeleman het orkest rond de Surinaamse éminences grises van de Bigi Poku stijl, Carlo Jones (altsax) en Franklin Ardin (slagwerk/percussie). Twintig jaar geleden zochten zij elkaar wekelijks op in het repetitiehok.

Op 19 december 1995 namen ze binnen één dag negen stukken op en brachten deze op cassette uit, in een oplage van 500 genummerde exemplaren. Dit deden zij in een schitterend kartonnen hoesje onder de naam ‘De Nazaten van Prins Hendrik Hofleveranciers van Bastaard muziek’ en begonnen een avontuur dat tot op de dag van vandaag doorgaat en tot nu toe vijf cd’s heeft opgeleverd.(Paramaribo Entertainment Newz Network (P.E.N.N))


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.