donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameHonderden ambtenaren in Suriname vrij voor verkiezingen

Honderden ambtenaren in Suriname vrij voor verkiezingen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 apr – Honderden ambtenaren mogen met verlof om campagne te voeren voor hun politieke partij. Dit meldt de Ware Tijd. Het betreft ambtenaren die zich kandidaat hebben gesteld.

Het gaat dan om kandidaten voor ressort- of districtsraad of het parlement. In totaal hebben ruim zesduizend personen zich beschikbaar gesteld voor de ruim vijfhonderd posities die beschikbaar zijn in één van deze grondwettelijke staatsorganen. Een flink deel van deze kandidaten is ambtenaar. De ambtenaren die meedoen mogen in totaal vijf en veertig dagen verlof opnemen.

Met het grote aantal ambtenaren die verkiezingsverlof opnemen, is het te verwachten dat de publieke machine een stuk trager loopt. Met de effecten van de betreffende regeling lijkt niemand echt problemen te hebben. “Deze regeling wordt bij elke verkiezing toegepast en in de praktijk is het zo dat de overheidsdienstverlening ontwricht wordt”, zegt parlementariër Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP).

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

36 REACTIES
 1. Wat een gedoe!

  Persoonlijk vind ik dat die bouta moet winnen.
  Laat hij nou eens een keer, zijn eigen rotzooi opruimen, en plat op zijn bek gaan.

  Als de boel instort zullen de suri’s misschien eindelijk het lef hebben om de straat op te gaan. Ik vind ook dat ze niet beter verdienen.

  Ik begrijp dat dit een zwaar offer is, maar het moet even… ik zie geen andere uitweg.

  Die ndp’ers mekkeren continu over ‘de oude politie’, zo dom. Ze beseffen niet, dat die ouwe crimineel, al dertig lange jaren in de politiek zit.
  bouta is een onderdeel van de oude politiek, hij heeft ook 30 lange jaren geen fuck gedaan voor het land, behalve zijn eigen broekzak spekken.

  Laat de boel maar escaleren!


  Maak melding

 2. Helemaal verziekt systeem. Je maakt een carriere keuze en je laat de gemeenschap voor je 45 dagen durende sollicitatie betalen.

  Wordt je gekozen betaald de gemeenschap je oude salaris door en krijg je er overheen een vorstelijke vergoeding en faciliteiten.

  Nog al logisch dat de Surinaamse politiek niet draait op kennis en kunde maar op basis van graaien en opportunisme.

  Helemaal ziek.


  Maak melding

 3. In totaal hebben ruim [strong]zesduizend[/strong] personen zich beschikbaar gesteld voor de ruim [strong]vijfhonderd[/strong] posities die beschikbaar zijn in één van deze grondwettelijke staatsorganen.

  De ambtenaren die meedoen mogen in totaal [strong]vijf en veertig[/strong] dagen verlof opnemen.

  _______________________________________________________

  [strong]WTF?!!![/strong]


  Maak melding

 4. In totaal hebben ruim zesduizend personen zich beschikbaar gesteld voor de ruim vijfhonderd posities die beschikbaar zijn in één van deze grondwettelijke staatsorganen.

  De ambtenaren die meedoen mogen in totaal vijf en veertig dagen verlof opnemen.

  _____________________________________________________
  __
  _______________________________________________________

  WTF?!!!


  Maak melding

 5. de truckendoos wordt helemaal opengetrokken om maar niet te hoeven werken. (Surinaamse luiheid). Gelijktijdig draait het ambtenarenapparaat op een laag pitje…(lager kan bijna niet meer). Wat een poppenkast-politiek.


  Maak melding

 6. .Onder normale omstandigheden word er al nauwelijks gepresteerd door overheidspersoneel.Het is een vorm van w.w.en word verkregen als beloning.


  Maak melding

 7. Oh dang mie vrij two………….Dess for presss 2015
  …………………..德培2015年………………………………
  I LOVE SU WOON EN WERK….


  Maak melding

 8. Nu, voor de verkiezingen, is Su luilekkerland.

  Ambtenaren vrij, een Centrale Bank die usd en euro’s op de markt gooit om de waarde van de srd op te krikken , zorg en sociale zekerheid wordt opgetuigd zonder zich druk te maken over de bekostiging, rekeningen worden niet betaald, alles gratis om de kiezer te lokken en ze trappen er ook nog in.

  Straks na de verkiezingen begint de ellende want dan krijgt de bevolking de rekening van 5 jaar wanbeleid gepresenteerd.

  Degenen die in de jaren 90 de sap programma’s ( geen vruchtensap maar zware bezuinigingen) hebben meegemaakt weten waarover ik het heb.

  Dat krijg je als grote delen van de bevolking als struisvogels hun kop in het zand steken en de kleptomane politici van de NDP kiezen. Deze ezels stoten zich wel 10 keer aan dezelfde steen en ze leren er niets van


  Maak melding

 9. -Als Bouterse zou winnen gaan de Surinamers binnen twee jaren de straat op om te gaan demonstreren. Zie Venezuela.

  Hopelijk worden geen militairen ingezet om te gaan schieten op de burgers net als in de jaren 80.


  Maak melding

 10. @Esmerald
  Het is elke keer na een NDP regering het zelfde.Je wilt dat ze zelf hun eigen shit opruimen maar ze aanlaten kan ook niet want dan worden de problemen alleen maar groter.

  Een duivelsdilemma. Letterlijk en figuurlijk.

  Gelukkig zien we na elke regeerperiode van paars een aantal nieuwe maatregelen en wetten die ze meer in toom moeten houden. Na deze 5 jaar ligt er dan ook een hoop werk. Mn. op het gebied van minsteriele verantwoordelijkheden, bevoegdheden en aansprakelijkheid. Denk daarbij mn aan de uitholling van het minister ambt door DDB en het wanbestuur van Abrahams.


  Maak melding

 11. @Esmerald

  Bouta doet het niet om de rotzooi op te ruimen maar de rotzooi nog groter te maken.
  Het enige wat hij wilt is dat zijn amnestie niet teruggedraaid kan worden want als hij binnen die 5 jaar de pijp uitgaat is er in de geschiedenis boeken een ander verhaal te belezen


  Maak melding

 12. De een met verlof en de ander op vakantie:::::

  =Grappig vind ik dit:::::Belfort heeft vaak Santhoki van langs gegeven dat hij het land Suriname aan de witte-man /Nederland wilt verkopen.
  Vaak genoeg heeft men het gehad over het feit dat Suriname af moet van de koloniale gedachten en houding!!!

  =Wat mij nu opvalt is het feit dat het wel deze mensen zijn die in hetzelfde koloniale land gaan en vooral ook nog reizen met een koloniale vliegtuig. “””de koloniale cadeautjes zullen ook gekocht worden”””
  =Hoe eerlijk kom je dan over?????Lees maar……

  ==Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft zich gisteravond te laat aangemeld op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Hij zou met de KLM-vlucht naar Nederland vertrekken. Hij heeft zich aangemeld op de airport nadat de incheck was gesloten. KLM heeft de Juspol-minister niet meer toegelaten. Hun regel zegt laat is laat, maak niet uit wie u bent. De teleurgestelde Belfort is toen met zijn koffer weer terug naar huis gekeerd. Hij had reeds afscheid genomen van zijn familie. Zij waren dan ook verbaasd hem weer thuis te zien.


  Maak melding

 13. Dit systeem is duidelijk aan Renovatie toe!! Wat een lachertje dit!!! En dit voor een landje dat misschien max 200 miljoen euro in kas heeft!!! wat een afgang!!


  Maak melding

 14. s j i t, ik heb niet goed gelezen. ik dacht dat zij nog 1 of 2 dagen extra kregen. maar zij krijgen 45 dagen extra? nou, dat komt ervan.

  neem een hele serie nutteloze mensen in dienst, en geef ze daarna verlof, en blijf vooral betalen. het is net een soort uitkering.

  moet je nou lachen of huilen? dit kan toch niemand verzinnen? hoe moet je suriname nou serieus nemen?


  Maak melding

 15. dat je vrij krijgt,,dat is niet erg heel goed zelf..,,máár dat je er ,,loon voor krijgt,,, zonder ervoor de werken,,,,dat is heel erg..

  sme is geen sinterklaas die alla dol geld ,cadeautjes weg geeft voor niks..

  wie moet het opbrengen,waar komt het geld van daan,

  aan de andere kant,is het heel goed dat deze regering terug komt,dan is iedereen vrij en blij hoeft helemaal niet meer te werken / arbeiden tot dat het hele systeem in elkaar dondert en deze pres. de benen neemt ver weg gaat en nooit meer terug komt..

  net als zijn zoon..

  maar er is hoop in de komende tijd,als iedereen zijn gezond verstand gebruikt en goed zijn stem uitbrengt zodat er betere tijden komen in sme..


  Maak melding

 16. 6.000 kandidaten voor ruim 500 beschikbare plaatsen. Is om je te bescheuren. Ongeschoolde, geaccommodeerde ambtenaren die zich verkiesbaar stellen voor de r.r. en d.r. En wat doen ze de komende vijf jaar als ze gekozen worden? NIETS, HELEMAAL NIETS! Want ze kunnen helemaal niets! Ze hebben van politiek, planolgie, bestuurskunde e,d, geen enkele notie. Alleen om de het geld. Dit land glijdt af naar het niveau van de meest primitieve Afrikaanse stammen!


  Maak melding

 17. Ik pies weer in mijn broek van het lachen…..

  Echt, telkens als ik denk dat Suriname zich niet nog belachelijker kan maken, presteren ze het alsnog.

  Hoe denk je dat buitenlandse investeerders hier naar kijken.

  Een land dan niets produceert, een ambtenaren bestand van 30.000 niksnutten en een regering die alleen maar leent en geld uitgeeft.


  Maak melding

 18. Het is jammer en het doet heel veel pijn,dat Bouterse met zijn clubje van Suriname een klere bende hebben gemaakt.De vraag komt het ooit nog goed??


  Maak melding

 19. Ik vind echt stoer van de heer Mahinder Rathipal dat hij namens NF/VHP ( hij wil niets te maken hebben met V7) alle ambtenaren die zich verbonden hebben met NF/VHP ontraden heeft om gebruik te maken van de campagne verlof.
  Als één schaap over de dam is, dan verwacht ik dat de rest ASAP zal volgen.
  Ik had ook gehoord dat de jonge leeuwen van VHP in Saramacca ondeugend hebben gedragen. Ze hebben policiti vergeleken met Rawan and Kumbhakarna ( Rawan=”Maha Brahman” (Great Brahmam in the context of his education). Of was de vergelijking gebaseerd op onwetendheid.


  Maak melding

 20. De presdent heeft ook vrij genomen want hij heeft zijn gezicht op 2 belangrijke conferenties op Jamaica en in Panama niet laten zien.

  Zelfs Lackin heeft zijn gezicht er niet laten zien ofwel Suriname is international weg gezet zodra Obama aanwezig is.

  Obama drukt Raoul Castro de hand maar Desi Bouterse niet.


  Maak melding

 21. je zult er zulks van merken,normaal zijn ze altijd al vrij ( 7 weven )..

  dus het gaat gewoon door,deze mededeling is zand in de ogen strooien volk..

  lantie mang/oema en werken is pure vijand schap z.a. de pres. heeft gezegd..

  en nu helemaal

  in welk land op deze aarde krijgt het overheids volk 6-8 weken vrij om te gaan stemmen en dan nog betaald ook..

  zelf in afrika kan zo iets niet gebeuren..


  Maak melding

 22. @JoJo
  Deze heren moeten god dankbaar zijn dat president Obama een democraat is, was het een republikein dan zou het letterlijk plassen en poepen in hun broek zijn!


  Maak melding

 23. Gauw geteld gaat het over minimaal 125 manjaren.

  Hier moet onmiddellijk een einde aan gemaakt geworden.

  Bij de volgende verkiezingen moeten ze maar onbetaald verlof opnemen.


  Maak melding

 24. Abaisa
  Wat heeft de huidige regering er de afgelopen 4,5 jaar aan gedaan om dat debacle te herstellen.
  Wat heeft deze regering er aan gedaan om alle dubbele salarissen van parlementariers terug te draaien.

  Wat deze regering wel gedaan heeft is het verbeteren van de salarissen en rechten van parlementariers en revo ministers.
  Wat heeft deze regering wel gedaan heel veel directeuren en ambtenaren met behoud van salaris thuis vakantie te laten vieren.

  Ofwel ga eerst eens in de spiegel kijken en ga eens na wat er van de beloften is gerealiseerd, hoe hard de corruptie bestreden is en hoeveel VHPers de president aangeklaagd heeft en veroordeeld heeft gekregen.

  Deze president staat steeds in zijn hemt en is zelfs niet welkom om de meest belangrijke (3 jaarlijkse) Amerikaanse top conferentie waar de hele wereld (zelfs Rutte en Eman (Aruba)) aanwezig is. De president had wist reeds 5 jaar dat er verkiezingen zijn op 25 mei en wist reeds 3 jaar dat deze o zo belangrijke conferentie plaats zou vinden in Panama.
  Deze president is of niet welkom of kan zijn eigen agenda niet sturen. Beide zijn ernstige problemen voor een President.


  Maak melding

 25. 6.000 x 45 = 270.000 dagen. Aanwezigheidsuren ca. 8 uur per dag x
  270.000 = 2.160.000 uur.
  Aanwezigheidsdagen ca. 250 per jaar x 8 uur = 2.000 per jaar.
  2.160.000 : 2.000 =1.080 manjaren.


  Maak melding

 26. @jimmy: En ik werk voor mij geld dan kan je de wereld zien.

  Maar ondertussen heb je wel een hekel aan die Chinees die werkt voor z’n geld in het binnenland en wil je hem vandaar verjagen. Je bent net zo erg als die djoeka’s.


  Maak melding

 27. Lezen is ook een zaak apart: Er staat duidelijk: Deze regeling wordt bij elke verkiezing toegepast. Maar de VHPer denkt weer vies werk te verrichten ten nadele van NDP. Meer staat te verwachten. Iedereen wil van de kampioen winnen. Maar dat zal blijken op 25 mei dat er geen beter alternatief is dan de hardwerkende zittende regering die niet zo in het nieuws is verschenen als de roversbende van het FRONT A-national.


  Maak melding

 28. @Jimmy
  mensen met een andere mening (die je niet uitkomt) als leeghoofd is nooit goed.
  Er zal ooit samengewerkt moeten worden om vooruit te kommen.

  Voor profiteurs zal steeds minder plaats zijn in deze wereld. Het gaat ze nog even goed tot dat de voederbak niet meer gevuld wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES