Regering Suriname waagt zich toch niet aan hoger energietarief

21

PARAMARIBO, 10 apr – Het hoger energietarief dat was aangekondigd voor bedrijven is niet doorgevoerd. Dit meldt de Ware Tijd. De ministerraad heeft geen toestemming gegeven. Toch had president Desiré Bouterse al ingestemd.

De energietarieven zouden verhoogd worden na ruggespraak met het bedrijfsleven. Energiebedrijf EBS zelf voerde het overleg en uiteindelijk werd een tarief overeengekomen. De volgende stap was goedkeuring door de ministerraad. Maar dit gebeurde nooit. Vicepresident Robert Ameerali bevestigde dit onlangs tijdens een bijeenkomst met ondernemers. Zijn redenering is dat het tijdstip ongeschikt.

De zittingstermijn van de huidige regering is aan het aflopen. Ameerali wil het aan de nieuwe regering overlaten. Verloren moeite misschien voor EBS, maar invoering ergens in de toekomst is niet uitgesloten. Over nieuwe tarieven wordt al tijden gediscussieerd. Als een soort tussenoplossing is het geselecteerd verhogen van de tarieven bedacht. Niet voor huishoudens, maar alleen bedrijven. Kennelijk schrikt ook dit af.

21 REACTIES

 1. Bouterse voor de verkiezingen: u hoeft niet van mij te houden, ik hou wel van u.
  Daarom hoeven jongeren en ouderen niet te betalen als de trein, die er zeker komt (als ik terugkom), gaat rijden na de verkiezingen.

  Daarom zal de AKB straks verhoogd worden van SRD 30 naar SRD 50, we moeten nog een paar puntjes op de i zetten, maar na de verkiezingen wordt de verhoging meteen uitbetaald,

  Daarom heb ik voor een huizenfabriek gezorgd die duizenden huizen gaat bouwen, het kost nog wat rekenwerk, maar na de verkiezingen hoort u wel wat de huizen gaan kosten, u kunt er wel verzekerd van zijn dat iedereen met een ‘kleine’ tegemoetkoming, zoals ze in de poppenkast krijgen, het makkelijk zal kunnen betalen.

  U hoeft, zoals eerder gezegd, niet van mij te houden, u moet er slechts voor zorgen dat ik na de verkiezingen nog vijf jaartjes krijg.

  Bouterse na de verkiezingen (ongeacht de uitslag); nu zult u eens meemaken hoe hoog mijn liefde voor u gaat, laten we daarom beginnen met de EBS tarieven, de government take en de SWM tarieven op hetzelfde niveau te brengen als mijn torenhoge liefde voor u. Mocht ik de verkiezingen verliezen, dan hoeft u zich nog steeds geen zorgen te maken; ik heb er financieel zo’n puinhoop van gemaakt, dat mijn opvolger er niet onderuit kan, hij moet de tarieven ook verhogen, wil hij de bedrijven niet over de kop laten gaan.


  Maak melding

 2. Weer stoere voornemens en toezeggingen die niet waargemaakt worden.

  Net zoals belooft is dat de elekrictietscentrale van Staatsolie eind Oktober aan het net aangesloten zou worden. Nog steeds niet gelukt.
  Ondertussen lopen de schulden van EBS dagelijks op omdat het moet leveren voor verlieslatende tarieven.

  Deze regering belooft alles maar doet niets. Ze graven een kuil om een kuil te dichten en ze gaan van ergens naar nergens ofwel ze schieten niets op


  Maak melding

 3. Deze regerng waagt zich wel aan meer dingen niet.

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – aanpak corruptie ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.


  Maak melding

 4. niet voor huishoudens, maar alleen bedrijven. En die bedrijven gaan het niet doorberekenen…wie houdt wie voor de gek???

  Antwoord…de paarse roversbende en dievengilde belazerd het volk, zoals gebruikelijk. En de Surinamer slaapt lekker verder.


  Maak melding

 5. In Suriname is er heel grote armoede bij d emofina w(one)s. In februari 1980 bij de staatsgreep van DDB en andere 15 sergeanten is dit nog groter geworden. DDB en deze sergeanten oa Ramon Abrahams/meer dan 110 miljoen us dollar van het ministerie van Openbare Werken is spoorloos verdwenen/hij verkocht vis op straat, en de huidige adviseurs van DDB zoals Jules Wijdenbosch/smeergelden oa Ballast Nedam, Jenny Simons ( die de amnestie op de lijst in de DNA plaatste om aangenomen te worden door de coalitie van de NDP, ABOP, enz), Errol Alibux, Winston Caldeira, Borger Breeveld/ de man die vele archiefmateriaal van de STVS heeft verduisterd van de jaren 80 van de vorige eeuw over DDB, DDB heeft sinds die kort voor 25 november 1975 naar Suriname vertrok met zijn Nederlandse paspoort, nooit gewerkt en is heden de rijkste man van de republiek Suriname. maar hoe komt hij dan aan al die miljoenen us dollars en miljoenen euro’s ? enz, enz. Al deze lieden zijn stinkend rijk, hebben grote paleizen waarin je wonen, dure auto’s, waarin ze in de rondte rijden, domeingronden, enz

  Het Surinaamse volk, is armer geworden, in de eerste week van de maand is het klein beetje geld op. De mofina wangs kunnen geen goederen kopen, kids die knippa’s in het drukke verkeer in Paramaribo verkopen, Het volk wordt misleid met linzensoep, koek en sopie, Carifesamedewerksers m/v zitten nog steeds op hun geld te wachten, 18000 mofina wangs wachten op een woning, maar deze zijn niet gekomen.

  Volk van Suriname/kiezers time voor Change!

  Chan4Pres!
  Armoedebestrijding gebeurt niet door met geld te strooien, zoals Bravo dat doet. Armoede wordt opgeheven met scholing en werk of zoals een gezegde luidt: Geef het volk een hengel om zelf zijn/haar eigen vissen te vangen. Voor je geld moet je werken.
  Kiezers/Surinamers! oe Bondroe Kon Na Wan.
  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede!
  Welkom home alle oud VHP-ers, alle oud-NPS-ers, Alle oud PL-ers, Alle oud BEP-ers, Alle, SPA-ers, Alle DA91-ers en alle jonge kiezers in heel Suriname. Het gaat om uw leven en toekomst van uw (kinds)kinderen.
  Tai Hori Brada Sisa, Tai Hori Libie Moes Foe Dé!
  VHP, NPS, PL, BEP, SPA, DA91 (repeat)
  Flogo, Flogo, Flogo voor een beter leven, Flogo voor V7
  Flogo voor V7, Libie boeng, libie Boeng in V7

  Stem voor V7
  – Chandrikapersad Santhokhi – VHP,
  – Gegroy Rusland – NPS,
  – Paul Somohardjo – PL,
  – Celsius Waterberg – BEP,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91

  Chan4Pres!
  Time4Chan(ge)!
  Yes We Chan(ge)!

  Stemt u op V7,
  V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 6. Ik ben zo blij dat mijn ouders na de zogenaamde ‘onafhankelijkheid’ Suriname zijn ontvlucht.

  Zij wisten toen al dat het land bestuurd zou worden door deze dieren.

  Dieren kunnen geen bestuurlijke, en uitvoerende taken uitvoeren.


  Maak melding

 7. Wat heeft de opening van de ambassade in Turkije Suriname eigenlijk opgeleverd? Wat voor voordelen geniet het land hierdoor? Of was het alleen bedoeld om een paar mensen aan een goed betaalde baan te helpen?


  Maak melding

 8. Hoorde net dat Bouta de buikriem aan het aanhalen is.
  Hij en zijn mini ster lacking hebben besloten geen slm te charteren om naar de caricom-USA meeting te gaan in jamaica. Noch de naar de meeting in Panama met US president Obama. Wegens “drukte”.
  Nadat Dochter lief de beste van de beste heeft gebiecht in Amerika om zodoende zijn straf te verminderen heeft vader lief gedacht dat hij en zijn handlangers zich liever koest houden in Suriname met het gevaar opgepakt te worden met of zonder hun diplomatiek paspoort. Immers, drugdealers worden met of zonder diplomatiek paspoort gearresteert. Dochterlief heeft dat nu goed ondervonden. Dit was anders het juiste moment om daar in persoon aan president Obama te gaan zeggen dat hij een complot heeft tegen Suriname om zijn dochter te arresteren. Die nu wel de beste onder de besten is in de Brooklyn detention center.


  Maak melding

 9. @mr.pakro, na de verkiezingen zal je zien dat zelfs Soemohardjo zal gaan slijmen met de NDP, omdat de partij van pres. Bouterse de grote overwinnaars zal zijn van de verkiezingen.

  pakro, begin je maar voor te bereiden op nogmaals de oppositie banken voor de partijen binnen V7. Maar het mooie zal zijn dat na de verkiezingen V7 gaat ‘bossen’.Partijen zullen overlopen naar de NDP om regeermacht te krijgen. Begin je trauma maar voor te bereiden op de V7 debacle.


  Maak melding

 10. RobG

  “Partijen zullen overlopen naar de NDP om regeermacht te krijgen”

  Geeft u nu zelf niet aan dat de NDP oude politiek is en haar winsten niet realiseert op basis van een eerlijk antwoord op de vraag van het volk maar met list en bedrog.
  U gaat er vanuit dat men gaat overlopen, U bent op overlopen ingesteld.
  Ook Bouterse is oude politiek aangezien zijn (on)macht gebaseerd is deals maken met andere partijen.

  Het gevolg is dat er de afgelopen jaren niets van het regeerakkoord en het meer jaren ontwikkelingsplan DUURZAAM is waar gemaakt.

  Het gevolg is dat Suriname een president heeft die zich al 4 jaar niet bij de jaar vergadering van de Verenigde Naties heeft laten zien en die zich nu verstopt omdat hij niet welkom is op Caricom en Pan Amerikaanse conferenties waar Obama aanwezig is.

  Obama schud de hand van Raoul Castro in het openbaar maar never nooit niet meer die van Bouterse.


  Maak melding

 11. hij durft alweer niet te gaan naar de v.n. o a s meting al waar de grote heren/dames bij elkaar komen..

  wat een bende lijder hebben wij toch..,en het dombo volk staat paal achter hem,zonder kijk in de toekomst..

  wat een toekomst gaan wij in in de komende tijd met zo’n lijder met nog vijf jaar..

  time will tell..


  Maak melding

 12. @jimmy: En wat ik al niet snap is hoe kan een chinees helemaal uit china in een indianen dorp een winkel komen starten.

  Nou Jimmy, de Chinezen starten zelfs op de maan nog een winkel. Omdat ze ondernemend zijn en al direct door hebben dat wat smeermiddelen direct resultaat oplevert. De Iengies moeten dat nog leren. Ze leren al 50 jaar niks. Kun je ze niet wat boeken van de 1e klas toesturen?


  Maak melding

 13. Misschien komt de verhoging van het tarief als nog.Volgens de geruchten zal het Afobakka dam in handen komen van een viertal personen.Waaldijk,opa D,Hoefdraad en Sardjoe.De huidige VP was er in eerste instantie ook bij betrokken maar is nu eruit.Ik hoorde dat deze man eens ook was aangeklaagd voor verkrachting,maar de dame trok haar beschuldiging later in.En dat de VP eens ook een illegale callcenter vanaf Djinippi runde.


  Maak melding

 14. Zoveel slime mensen sang waarom kan het land niet vooruit dan ? Praten over dingen die je niet in een jaar tijd kan veranderen ik zeg beging te werken aan dingen die je wel kan veranderen bv je rijgedrag je liefde voor je werk het omgaan met andre .su is pas 39 jaar jong die mooie dinge van buiten zijn niet in 100 jaar ontstaan die mensen hebben met hun leven betaald voor dat geen je nu mooi vind dus hustle on Su wekomen eraan


  Maak melding

 15. @jimmy, maar ondertussen zijn jullie wel de domste van alle Surinamers gebleven. Zelfs die boesboesie bosnegers hebben gestudeerd, maar jullie vangen en verkopen nog steeds twa-twa’s.
  Jullie hebben ook geen koopkracht terwijl die djoeka’s intussen alles opkopen in Suriname. Misschien hebben jullie gewoon zwakke genen? Dan overleef je het niet lang meer hoor. En als je die oom van mij wegjaagt vandaar, komen er 3 voor in de plaats.


  Maak melding

 16. Voruitgang zoekt Sranan ?? Start met hervestigen van de RECHTSSTAAT, zonder aanziens des persoons !
  Recht en orde moeten er zijn ! Berecht ALLE misdaders uit
  het verleden en heden, die nog niet berecht zijn !

  Stop de MEGA-corruptie met een strenge Anti-corruptiewet !

  Screen al de leidinggevenden met een forse Screeningswet !

  Stop het gehossel en de politieke manipulaties met de
  grond/gronden, die eigendom is/zijn van Het Volk !

  Neem niemand als partijleider die om persoonlijk belang,
  jouw opdraagt Onze Grondwet terzijde te leggen of te
  vernietigen !

  Let op en bewaak al uw mensenrechten, bestrijd alle
  dictators die om wat voor reden dan ook uw mensen-
  rechten beknotten !

  Eis vooral openheid over al onze regeringsstukken en
  de overeenkomsten met derdelanden en bedrijven !

  Zorg dat de volledige persvrijheid terugkeert in Sranan !
  (stop de gemanipuleerde staatstelevisie en radio-
  uitzendingen, betaald en gefinancierd met belastinggelden,
  Onze Gelden !)

  PS : Vul de democratie goed in, dan zal ontwikkeling komen !
  Eis dat de president en alle ministers ALTIJD verplicht verantwoording moeten afleggen bij de gekozen volksvertegenwoordiging (GEEN DICTUTUUR !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.