55.000 euro opgehaald voor nieuwbouw Hindoetempel Den Haag

6

Afgelopen weekend is er 55.000 euro opgehaald voor de nieuwbouw van de hindoetempel Dew Mandir in Den Haag. Dit gebeurde tijdens een speciale benefietavond in zalencentrum Opera in dezelfde stad. ‘Je hoopt op een mooi bedrag, maar dit was wel een verrassing’, zegt Rajesh Ramnewash tegen Omroep West.

Tijdens het benefiet kon onder andere worden geboden op heipalen. ‘Daar hebben we er twintig van verkocht. Ook konden mensen de eerste stenen kopen, die we 15 april symbolisch gaan leggen’, vertelt Ramnewash aan de zender.

Eerder werd in de Laakhaven te Den Haag al gestart met de bouw van een tempelpark. De Gurdhwara van de Sikh gemeenschap is als eerste daarvan al casco opgeleverd. De besturen van ASAN (Arya Samadj) en ISCKON (Hare Krishna beweging) hebben ook opdracht gegeven om te starten met de bouw nog dit jaar. Bouwbedrijf Van Halst bouwt zowel de tempels in Laakhaven als van Dew Mandir aan de Gaslaan. Er wordt nauw samengewerkt tussen de verschillende organisaties.

Ramnewash is trots dat juist in het kroonjaar 2015, 40 jaar nadat veel Surinamers naar Nederland kwamen rond de onafhankelijkheid van Suriname, nu blijvend gemarkeerd wordt door de nieuwbouw van de hindoe tempels. Onze cultuur en religie krijgen nu eindelijk een eigen plek in de Hollandse klei.


6 REACTIES

 1. Gefeliciteerd. Zorg vooral dat het bestuur eerlijk, onpartijdig en kundig te werk gaat en geen familie of bepaalde groepen voortrekt of fraude pleegt. Succes. En blijf trouw aan de waarden en normen van de Sanatan Dharma (of Arya Samaj).


  Maak melding

 2. 07 april 2015
  Hay Boi,

  En kunnen de mensen van Stanvaste in drie jaren tijd nog geen tienduizend euro bij elkaar krijgen, om zo dit radiostation te redden.

  Wat doet Hare Ram beter dan MAMA AISA?

  Wie kan Srika dit eindelijk uitleggen?
  Srika


  Maak melding

 3. -Ik vind dit zo knap van die mensen en vraag mij af waarom er nog steeds geen slavernij monument is in Suriname.
  Kan men geen leerling hieruit trekken???

  En de Hindoestanen maar uitschelden?????Ze geven tenminste een goed voorbeeld.
  Respect en houden zo op een positieve manier.

  Limbo had ook zijn schulden kunnen betalen die opgelopen waren bij de SRS. Hij kent vele mensen en had ook iets kunnen organiseren. Neen, eigen belang eerst en dan de rest!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.