Consumenten Suriname niet getroffen door terugroepactie Macaroni & Cheese

5

Kraft Foods heeft in de afgelopen weken ruim 242.000 pakken van zijn ‘Macaroni & Cheese’ teruggehaald, omdat er mogelijk kleine metaaldeeltjes in zitten. De afdeling Consumentenzaken (Coza) van het ministerie van Handel en Industrie (HI) in Suriname heeft via haar internationaal netwerk van consumentenorganisaties de melding van de terugroepactie ook ontvangen. Het gaat in deze om Macaroni & Cheese Dinner, original flavor met een specifieke productcode, namelijk C2. De verpakkingen hebben als vervaldatum 18 september tot 11 oktober 2015.

Na onderzoek en afstemming met de importeur, Maxim’s Wholesale NV, officiële distributeur van Kraft producten in Suriname, is er door Coza geconstateerd dat de recall geen betrekking heeft op producten die zijn geïmporteerd door dit bedrijf. De voorraad Macaroni & Cheese die Maxim’s heeft geïmporteerd en gedistribueerd, heeft een vervaldatum van 26 augustus 2015. Het importbedrijf heeft eveneens na onze melding een officieel schrijven ontvangen van Kraft Foods dat er geen producten van de teruggeroepen partij Macaroni & Cheese naar Suriname zijn geexporteerd. Ook de importeurs Choi en Best Mart die zelfstandig en rechtsreeks Kraft producten importeren uit de Verenigde Staten hebben geen producten van de eerdergenoemde partij. Coza constateert dat er geen voorraad in de magazijnen of winkels van de teruggeroepen Macaroni & Cheese Dinner is aangetroffen.

Het ministerie van HI heeft de nodige documentatie van de importbedrijven over de terugroepactie ontvangen. Coza streeft naar maximale bescherming van de consument en vraagt ze om alert te blijven. Bij eventuele onduidelijkheden kan er contact worden opgenomen met Consumentenzaken via het nummer 402080 toestel 1053 en 1218 .


5 REACTIES

 1. Het Dolphins Hotel & Casino heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn deuren officieel opengegooid voor bezoekers. Jongerenvertegenwoordiger Dhiradj Soekhai noemt dit een economische opleving. “Elke vorm van ondernemen die banen creert voor lokale inwoners en toeristen aantrekt juich ik toe.”

  Hoe dom kun je zijn als Soekhai door te roepen dat elke vorm van ondernemen die banen creëert juich ik toe.
  Ook dat ondernemen die gezinnen uit elkaar jaagt en één ouder gezinnen achterlaat en armoede aanwakkert.

  Boi zie daar het niveau van een jongeren vertegenwoordiger. Hoe dom kun je overkomen?????????????


  Maak melding

 2. Metaal deeltjes? Dan zouden de consumenten op luchthavens wel/niet door de metaaldetector als verdacht worden aangemerkt?
  Om welke metalen ging het? Toch niet om edelmetaal?


  Maak melding

 3. CONSUMENTEN Suriname niet getroffen door terugroepactie Macaroni & Cheese?

  De IMPORTEURS van Macaroni & Cheese in Suriname zijn niet getroffen door een terugroepactie van de fabrikant, omdat de in Suriname geïmporteerde troep geen metaaldeeltjes bevat waardoor Surinaamse consumenten vergiftigd zouden kunnen worden.


  Maak melding

 4. @Pindakaas

  N.a.v. jouw reactie. Het blijkt een vergissing te zijn zegt de huidige regering. Het waren geen nuggets maar nootjes.

  Na het terugroepen wordt er pindakaas van gemaakt 😉 😀


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.