Training Preventie Huiselijk Geweld in Suriname

7

De Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen heeft afgelopen weekend bij de afronding van een training Preventie Huiselijk Geweld certificaten uitgereikt aan de deelnemers. Deze training is verzorgd door de Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen. Het doel van de trainingen is om bepaalde beroepsgroepen, onder meer leerkrachten, politieagenten en gezondheidswerkers te leren hoe ze adequaat kunnen reageren wanneer ze in contact komen met slachtoffers van huiselijk geweld. Het project wordt gefinancierd door het Nationaal Bureau Genderbeleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken.


7 REACTIES

 1. zo heeft bellie ook zijn bijdrage geleverd over het overhandigen van een dossier aan de parlement v.z. of wat het ook zij..

  deze minister is zelf ook een crime.die allerlei dingen doet die niet door de beugel kunnen..

  waarom wordt er niks ondernomen door de oppositie en aangesloten bende leden aldaar..

  waarom zegt de pres. zoon van god niks hierover..

  wat dacht u zelf van het p.g- o.m,dat zijn toch de instituten van het land waarop de recht staat op drijft..

  of is dit een totalitaire staat geworden,alwaar alles mag / kan..

  wat voor v.b. is dit voor de jongeren..,die oude bokken zijn toch al aan het einde van hun latijn..,ze ademen noch,maar verder is het notié..,lege dop..herzenloos.


  Maak melding

 2. MARCEL recht staat lees ik! zoon van god.Het moet zijn zoon van de duivel die niet weet wat een rechtstaat is.Een zoon van god vermoord niet 15 mensen.Suriname drijft op corruptie,drugs,en nog zoveel criminele bijzaken waar men niks van weet.Ik dacht de Surinaamse man zijn vrouw koesterde en met respect behandelde,maar blijkbaar erg vergist zoals met zoveel dingen in SU.


  Maak melding

 3. Tsja, die grote mond he. Dat zorgt nou voor veel klappen. Kunnen ze de slachtoffers met die grote waffel eruit pikken? En een cursus waffelbeheersing geven? En de klapgrage mannen een cursus ‘hou je handen thuis’ geven?


  Maak melding

 4. En ik altijd maar denken dat voorkomen beter was dan genezen. De Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen geeft bepaalde beroepsgroepen les in hoe adequaat op te treden wanneer ze in aanraking komen met slachtoffers van huiselijk geweld. Het zou volgens mij meer zoden aan de dijk leggen als ze daarnaast ook de plegers van dat huiselijk geweld zouden opvoeden om met hun poten van de slachtoffers af te blijven.


  Maak melding

 5. @Pindakaas
  En de klapgrage mannen een cursus ‘hou je handen thuis’ geven?
  =================
  Afhakken en op sterkwater zetten in het keukenkastje.

  In geval van erge honger mogen ze een paar vingers voor de moksi metti gebruiken.


  Maak melding

 6. Pindakaas, komt het door die grote waffel van je, dat je tot pindakaas bent vermalen?

  Een man die een vrouw slaat is heel diep gezonken. Een man die zijn vrouw slaat, is ook in staat zijn moeder te slaan.
  Mannen die vrouwen slaan zijn laf en vergeten ook nog eens dat ze uit een vrouw zijn geboren.

  Vrouwen moeten geleerd worden zich weerbaar op te stellen. Voor mijn part gaan deze vrouwen een gevechtsport leren. Niet om de man met losse handen het ziekenhuis in te slaan, maar om zichzelf niet het ziekenhuis in te laten slaan.


  Maak melding

 7. @Jiyani,

  Net zoals mannen hun handen thuis moeten houden, moeten vrouwen hun grote waffel beheersen. Allebei zijn nodig. Je hebt geen idee no wat voor gewelddadigheden vrouwen via hun waffel uithalen. Omdat het fysiek niet zichtbaar is zeker?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.