RBC Royal Bank Suriname overgenomen door RBL

10

De RBC Royal Bank Suriname wordt overgenomen door de Republic Bank Limited (RBL) uit Trinidad and Tobago. Het personeel van de bank is woensdag geïnformeerd over de wisseling van eigenaar. De RBL heeft eerder ook geprobeerd een meerderheidsaandeel te verwerven in de Hakrinbank, een poging die in 2013 is mislukt. De RBC had tot voor kort vestigingen in 19 Caribische landen waaronder Suriname en het werd vorig jaar duidelijk dat zij druk doende was drastische bezuinigingsmaatregelen door te voeren in haar Caribische operaties.


10 REACTIES

 1. Naar verluid leidt de Royal Bank of Canada een verlies van ongeveer $ 19.000.000 (33%) op deze verkoop.

  Is dat weer geen indicator hoe goed het gaat met de zakelijke moraal in het land en de interesse van beter gestructureerde banken. Het Toezichtin Canada functioneert correct.


  Maak melding

 2. En nu? Hoe gaan wij verder?????? Wat is de echte toegevoegde waarde??????? Royal Bank of Canada is een gerenommeerde bank en over de hele wereld bekend.
  Kan je dit zeggen van de Republic Ba instappen nk Limited (RBL) uit Trinidad and Tobago.
  Is je valuta wel veilig of moet je het wegzetten bij de Surinaamse Bank????????
  Misschien kan de Republic Bank Limited (RBL) uit Trinidad and Tobago instappen als partij bij de obligatie uitgifte voor Staatsolie want 7,75% anno heden is heel veel.
  In Europa is de rente 1 tot 1,5%.
  De hoogte van de rente laat zien hoe groot het risico voor deelnemers is.


  Maak melding

 3. ABN vetrokken en verkocht aan RBTT
  RBTT vertrokken en verkocht aan RBC
  RBC vertrokken en verkocht aan RBL (Republic Bank Limited)

  Verlies RBC bedraagt 18,2 miljoen US$ en de verkoopprijs bedraagt 39,8 miljoen US$. Zowaar een afwaardering van circa 33%.
  De vraag is dus in deze “hoe lang blijft RBL in Suriname”?
  “is mijn geld zowel in SRD als US$ als Euro wel veilig bij deze bank?”
  De overheid kan zich garant stellen tot een bepaald bedrag om vertrouwen te creëren in de banken in Suriname.


  Maak melding

 4. Zelfs de banken verkopen ze . Echt ik hoop echt dat al domme surinamers hun geld verliezen. Net als de grieken, geen geld meer kunnen pinnen. En vooral die surinaamse nederlanders die een grote bek hebben , dat ze altijd lopen te zeggen Het gaat goed in suriname. Terwijl ze een nederlandse paspoort hebben en zelfs een uitkering , want als de bom ontploft in su dan komen ze met hangende poten weer terug.


  Maak melding

 5. waarom heeft brunsie de rbc bank niet overgenomen,,dan hoeft hij niet meer te roven..

  immers hij heeft persoonlijk op een abop podium gezegd,dat wanneer hij pres. wordt,, van dit land alle banken gaat leeghalen en verdelen onder zijn soort genoten..

  wat een toekomst visie is dit..


  Maak melding

 6. wat is met al die gratis machines door china geschonken aan al die afroo’s / indianen gebeurt..

  hoeveel productie hebben ze meer gelevert..

  onlangs ben ik ook naar wint santie gereden over de carolina brug door naar blaka watra,,maar heb nergens een ananas gezien of bana bong..

  bij die oude vervallen brug,staat wel een bus witte daf die wacht op school kinderen,maar op zondag geen school..


  Maak melding

 7. KOLIBRI!het komt toch van jullie zelf,als Surinamers uit nl zeggen dat het niet goed gaat in Suriname,springen jullie omhoog.Dan komen jullie met al je luchtkastelen zeggen dat het goed gaat met SU.En de domste Surinamer dat ben jij want die splinter in een ander zijn oog zie jij wel maar die balk in je ogen zie je niet.Je moet niet zo gefrustreerdt doen, of had jij je spaargeld bij deze bank.hahaha.


  Maak melding

 8. Een jaar na de geruchtmakende overname ben ik benieuwd of de nieuwe eigenaar nog steeds zo blij is. Wie kan mij vertellen of er eindelijk een Surinaams management als nieuwe eigenaar kans van slagen zou hebben?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.