Soloshow minister van Justitie Suriname

34

PARAMARIBO, 2 apr – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie heeft niet bereikt wat hij wilde met zijn ‘onthullingshow’. Hoewel zijn partijleider als voorzitter fungeerde op het moment van de show over vermeende corruptie in het parlement, pakt het effect anders uit. De minister stond er uiteindelijk verlegen en klungelig bij.

Onhandig als een kind deed hij net niet wat hij zich voorgenomen had. De vicepresident wilde het niet en ook de fractieleider van de grootste regeringspartij voorkwam het. Belfort mocht zijn ‘bewijs’, zijn documentenmap, niet overhandigen aan het parlement. Toch was het onthullen van corruptie bij het Openbaar Ministerie wat aanvankelijk bedoeld was. Een beetje tegengas voor al die aantijgingen – over ook weer corruptie – vanuit de oppositie.

Wie is nu in het hemd gezet? De toenmalige ambtenaar bij het OM, de oppositie? Of de terug gefloten minister? ‘Corruptie, corruptie, corruptie’, al dat geroep, daar wordt je ook als minister maar moe van. En ook al heb je nooit echt de kans gehad om ook maar een enkele corruptiecase onderzocht te hebben gezien. Zelfs een kind kan zien dat het doorgestoken kaart was. De documenten zijn in te zien. Ook zonder doorspelen aan het parlement.


34 REACTIES

 1. In grote poppenkast. Is er ooit een surinaamse politucus ooit veroordeeld voor corruptie ? Bouterse zij bij zijn aantreden een kruistocht te beginnen tegen corruptie. Ook zou hij de VHP top achter tralies zetten. Deze regering gaat de geschiedenis in als 1 van meest incompetente regeringen ooit.

  “De vicepresident wilde het niet en ook de fractieleider van de grootste regeringspartij voorkwam het. Belfort mocht zijn ‘bewijs’, zijn documentenmap, niet overhandigen aan het parlement”

  Een stem op het ABOP of NDP is een verloren stem !


  Maak melding

 2. Wat een schandelijke vertoning van Doekhi en de Minister van Schandalen. Een opzetje van ras amateurs om een zaak die meer dan 6 jaar oud moet zijn.

  Waarom heeft de Minister niet de gang naar het OM gemaakt zoals deze een ieder aanraad. Waarom zijn Doekhi en de minister jaren op dit flinter dunne dossier blijven zitten.
  Het antwoord zal simpel zijn er is niets om bij stil te staan anders dan de show die nu in de DNA is opgevoerd. Een show met slechts verliezers.

  Panka heeft wel humor met zijn Aspirientje dat hij nodig had.

  Belfort stond er als een schaap bij dat geslacht gaat worden door alle bazen die hij heeft.


  Maak melding

 3. Belly denk eerst eer gij begint mijn jongen! Je zit niet meer in de bush bush ,maar in het hart van de bemocratie waar bepaalde regels in acht genomen moeten worden.Je weet toch Belly wat trias politica inhoudt? Waarom ga je als uitvoerende macht op de stoel van de rechterlijke macht zitten? Dom Belly! Oerdom Bely!


  Maak melding

 4. dit zegt ALLES over deze CRIMINELE, DICTATORIALE NARCO-STAAT, waar de autoritaire bullebak en megalomane drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar Bouterse achter de schermen aan de touwtjes trekt en de hele paarse marionetten-kliek in DNA slaafs de bevelen uitvoert.


  Maak melding

 5. Ik zou deze man adviseren een wintie dansie en een wierwatra wassie te doen aangezien zijn ye ye het niet goed doet en meestal plegen zulke mensen zelfmoord voor het einde van de rit.


  Maak melding

 6. In zijn drift Santhokie te beschadigen,vergat Bellie voor even hoeveel boter de NDPers op hun hoofd hebben.Hij had bijna het parket aan het praten gekregen door zijn gedrag.Het parket zou dan de hele NDP moeten opsluiten incluis de VP.


  Maak melding

 7. Hoe dom en onervaren kun je overkomen????????
  Lijkt net een eerste klas leerling die zich opstandig gedraagt en door de leraren op zijn plaats word gezet.
  Als volwassene met enige indenk vermogen had je deze poppenkast toch kunnen verwachten.
  Hij dacht zeker aan nooit geschoten nooit geraakt eens geschoten niets geraakt


  Maak melding

 8. Men moet een schoonschip maken van de rechtelijke macht in Suriname!
  Het was allang bekend dat er iets niet klopte met de rechtelijke macht in Suriname.


  Maak melding

 9. Belly is omhoog gevallen en komt voor de zoveelste keer hard neer.
  Het past bij deze minister.
  Zelden zo’n onnozele hals op het ministerie van JusPol meegemaakt.


  Maak melding

 10. @ Sjang Vooral de belangrijke onderzoeken die NIET zijn
  opgepakt door justitie :

  Onderzoek 8 december-massa-moorden
  Onderzoek Moiwana massa-moorden
  Liquidatie inspecteur Gooding
  Liquidatie lijfwachten van Brunswijk
  Liquidatie van ongewapende verdachten van roof
  Liquidatie Indiaanse Leiders
  Onderzoek naar misdaden die DINO onlangs in Suriname
  heeft gepleegd

  etc etc

  PS : Ai baja deng lijst disi lange yere !
  Recht en orde musu kong baka na ini a kondre !


  Maak melding

 11. -Belfort lijdt nu aan gezichtsverlies, omdat de persoon van zijn achterban niet eens naar hem wilde luisteren in de DNA.

  laat hij maar zelfs voelen hoe hij anderen kleineert op het podium!!


  Maak melding

 12. De waarheid is hard om aan te horen ,nu leest een ieder hoe corupt een bepaalde bevolkings groep is .
  belfort heeft gelijk , de VHP heeft altijd zijn eigen mensen op posten gezet waae ze niet thuis horen
  maar er gaat nog meer naar buiten komen , let maar op .


  Maak melding

 13. Mee eens met Sang. Het is een publiek geheim dat Veehappers hun eigen soort de hand boven het hoofd houden en onrechtmatig bevoorrechten. Maar toch vraag ik me het volgende af: stel dat Amafo had gefraudeerd en mocht kiezen tussen ontslag of een strafblad en Belfort zou na 6 jaar per toeval erachter komen dat Amafo had gefraudeerd (zonder een strafblad overigens want zij koos voor ontslag) en de fraude van Amafo aan het O.M. bekend had gemaakt; zou men dan ook zeggen dat Belfort een propagandist is die liegt voor Amafo? Ik weet wel zeker dat de reacties hier op het forum zeer positief zouden zijn richting Belfort. De wereld is een speeltoneel booi, een ieder komt en speelt z’n deel.


  Maak melding

 14. Sranan bevolking, DNA en president moeten snappen dat
  het een verschrikking is dat een Minister van Justitie,
  NIET WEET wat te doen/hoe te handelen zodra hij kennis
  krijgt van volgens hem ernstige strafbare feiten !

  Zijn door sommigen helaas als show betitelde optreden in de
  DNA, is volkomen DWAAS en ONRECHTSTATELIJK !

  Deze minister moet zo snel mogelijk weg wegens
  onvoldoende wets- en rechtskennis !

  PS : Vraag Belfort aub niet naar recente zeer zware
  wetsschendingen en Grondwetsschendingen
  in Sranan, dan zwijgt jij als het graf !!!


  Maak melding

 15. =Het gaat niet om de VHP mensen, maar om het feit dat Belfort niet op de stoel van de ander moet gaan zitten. Waarom komt Belfort nu hiermee naar buiten??????


  Maak melding

 16. Wat ik ook zo opmerkelijk vind: Belfort had het dossier in handen met navenante bewijsstukken, echter, dat dossier werd uit zijn handen gegrist door de VP. Tevens mocht Belfort van de PG geen stukken uit het dossier kopiëren omdat de PG dat niet nodig vond.


  Maak melding

 17. @Smatje
  In Suriname is iets al snel een bewijsstuk (zelf getypt) of een dossier.
  Wat bijzonder is dat Doekhi over iets van 7 a 8 jaar geleden begint dat zich binnen het openbaar ministerie heeft afgespeeld en dart Belfort dan direct met een wel heel erg dun dossier mapje klaar staat om de aandacht van alle andere schandalen en zichzelf af te leiden.

  Smatje ik heb de lifestream gezien. Je kunt de heren zo casten in het theater van de Lach.
  De vertonen was schandalig en zonder meer een opzetje.
  Het is de verplichting van de regering als de DNA daarom vraagt onderzoek te doen naar aangekaarte feiten. Dat behoort zo aangezien de regering over de dossiers en de werkarmen beschikt. Hoevaak verschuilt de regering zich achter als u dat aankaart gaat u aub zelf naar het Openbaar Ministerie en doet u aub aangifte.
  De bewijsstukken zijn in bezit van de regering.

  Laten we 3 voorbeelden aanhalen uit de begrotingsbehandeling;

  De affaire NV Cactus de minister van ROGB verklaart alle adviezen ingewonnen te hebben. Dit wordt ondertussen glashard ontkent door de instantie die verantwoordelijk is voor het cultureel erfgoed.

  De affaire valse munten: de minister van Financiën verklaart dat het in onderzoek is bij JusPol. De politie verklaart nergens iets in deze zaak te onderzoeken.

  de affaire Kalotti. De minister schuift af naar het ministerie van Financiën terwijl hij zelf mede ondertekenaar is van de overeenkomst en logistiek het ministerie is dat het beheer over de sector voert. Het wordt echter nog erger. Men heeft bij de opening verklaart dat Kaloti geaccrediteerd is en dat blijkt niet het geval te zijn. Ofwel Kaloti heeft geen toegevoegde waarde en Suriname heeft zich wel verplicht via Kaloti 17 ton goud per jaar te processen.

  Beste Smatje als je de livestream van de DNA afgekeken zou hebben zou je een boek vol met leugens en door de regering genegeerde vragen hebben kunnen op tekenen. Hoewel Belfort met dit optreden qua domheid het allerhoogste gescoord heeft was het maar een side act. Een Minister die zichzelf, de regering en het parlement, de rechtelijke macht en de advocatuur zo blameert moet je terug sturen naar school of opsluiten zonder telefoon.


  Maak melding

 18. Ira,

  Het OM. en de rechterlijke macht in SME is een bolwerk van VHP-ers die nooit maar dan ook nooit kwalijke zaken van hun eigen soort naar buiten zullen brengen. Het wordt allemaal in de bekende doofpot gestopt. Het is als een slager die zijn eigen vlees goedkeurt. Totdat er uit onverwachte hoek, kritiek komt, dan schijnt men op tilt te slaan. Wat ik uit het artikel haal, is dat er een gerechtelijk onderzoek komt naar het frauduleus handelen van Chandra Algoe. Als Belftort niet toevallig erachter was gekomen wat zich 6 jaar geleden had voorgedaan, zou er nimmer een onderzoek komen naar dit opnieuw benoemde lid van de rechterlijke macht in SME. Het is afwachten of er daadwerkelijk een gerechtelijk onderzoek door het O.M. zal komen. Ik denk van niet.


  Maak melding

 19. Ira,

  Belfort komt nu pas hiermee naar buiten, omdat hij er recent achter is gekomen. Zes jaar geleden werd deze casus angstvallig geheim gehouden. Belfort kreeg per ongeluk inzage in het dossier, wat in principe een strafrechtelijk dossier is (ondanks dat er geen strafvervolging heeft plaatsgevonden doordat betrokkene voor de keuze werd gesteld om te kiezen tussen ontslag of een strafblad) dat niet zomaar in handen mag komen van daartoe onbevoegden, derden dus, maar ik denk dat dit een toevallige samenloop van omstandigheden was dat het dossier bij Belfort terecht is gekomen.


  Maak melding

 20. @Smatje, je snapt er werkelijk geen moe van en misschien maak je daarom je eigen verhaal!! 1) Dat het OM misschien een bolwerk is van hindoestanen komt omdat zij studeren en creolen niet!! Overal ter wereld tellen alleen de pairen zoals je weet!!
  2) Punwasi heeft zelf ingegrepen en die beste Mw heeft haar functie moeten neerleggen, dus hoezo is geen sanctie geweest!!
  3) Dit soort “lichte” fraude zaken want dat is het wordt meestal afgehandeld dmv van een forse boete ……..ook in Nederland!!!
  4)Belfort is er niet toevallig achtergekomen maar heeft het rechtstreeks van Punwasi gehoord en wild op een goedkope manier proberen te scoren hiermee!!


  Maak melding

 21. Aan racistische reacties over Rechterlijke Macht en
  Openbaar Ministerie heeft niemand iets, Belly is GEEN RECHTER of AANKLAGER, hij moet in overleg met
  het OM op basis van FEITEN !

  Wanneer het OM een zaak afdoet of heeft afgedaan kan
  Bellie komen zwaaien met een dossier die niemand kent,
  maar hij miskent het feit dat vervolgingsrecht bij het OM
  ligt !

  Dat Bellie uitgerekend deze zaak in de publiciteit brengt,
  en dan ook alleen hetgeen hij aan ons kwijt wil, geeft aan
  dat hij niet zuiver of rechtstatelijk bezig is !

  Laat Belly Het Volk bijvoorbeeld aangeven wat de
  resultaten zijn van het onderzoek naar de strafbare feiten gepleegd door Dino in Sranan en tegen de staat en de
  Bevolking van Sranan !
  Dan is hij een man !

  En als er GEEN onderzoek naar Dino is, dan geeft hij dat
  aan in de DNA of komt met een persbericht !

  Zou ook interessant zijn indien Belly de reden zou
  aangeven waarom MEER DAN DERTIG scalians
  Ons GOUD wegslepen, zonder dat IEMAND in Sranan
  (Politie noch Justitie) weet wie de EIGENAREN zijn !

  PS : Bij de behandeling van de NEP-amnestiewet is
  ook al gebleken dat Belly geen ruggegraat heeft,
  staat werkeloos toe te kijken hoe Onze Grondwet
  wordt vertrapt !


  Maak melding

 22. @ Racistische Sma : U babbelt over racistische rechters
  en racistisch OM ! Geef met uw racistische theorie aan
  waarom en geen gedegen strafonderzoeken zijn naar de :

  Creoolse daders van de decembermassamoorden

  Creoolse daders van de Moiwana-massamoorden

  Creoolse daders van de moord op inspecteur Gooding

  Creoolse daders van de moorden op de lijfwachten van
  Ronnie Brunswijk

  De creoolse daders van de moorden op de Indianenleiders

  De creoolse daders van de moorden gepleegd door CTU
  en poltie-eenheden op ongewapende verdachten van roof

  Waarom is er geen onderzoek naar de creool DINO voor
  recente misdaden gepleegd in Sranan en gepleegd tegen
  de staat Sranan en tegen de bevolking van Sranan ?

  Dus libisma kom op met uw racistische theorie over
  rechters en OM een geef een mening over al deze zaken !


  Maak melding

 23. To Smatje,

  Quote: ” Het OM. en de rechterlijke macht in SME is een bolwerk van VHP-ers ”

  O.a gecreëerd door mister Santhoki tijdens zijn periode als Minister van Justitie.

  Wat denk je dat er gaat gebeuren als hij straks de presidentiële macht heeft ?


  Maak melding

 24. Belfort dom en zeer onkundig,heeft zich laten gebruiken door Doekhie.Maar tegerlijkertijd zijn frustraties geuit vanwege de hete adem van Monorath in zijn nek ivm kandidaatstelling bij Abop.De man is bang dat zijn eigen marrons voor Monorath kiezen en hem in de kou laten.


  Maak melding

 25. Beste Mensen,

  Er moet in Su een website komen voor voor alle criminelen.

  Zo kan men zien of een persoon goed of slecht is voor de samenleving.

  Bij criminelen wordt dit al bekend gemaakt.

  Maar nu moet men doen voor personen die ons vertellen wat wij wel of niet mogen.


  Maak melding

 26. Smatje komt met een geweldig voorbeeld: de bitch Amafo,
  die tijdens de vorige regering van Venetiaan wel degelijk heeft gefraudeerd. Haar verjaardag heeft ze toen bekostigd door gebruik te maken van staatsmiddelen.
  Deze bitch werd ontslagen, is niet vervolgd en heeft dus geen strafblad.
  Smatje, die zelf ook vol zit met racistische uitspraken, zal dit fraudegeval natuurlijk niet als een doofpotaffaire zien. Zij en Amofo lijken op elkaar.
  De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.


  Maak melding

 27. Het is niet de overheid van Suriname alleen, ook de advocatuur in Suriname deugd niet, neem de advocaten Moerahoe en
  en S Marica,komen niet eens hun verplichtingen aan hun clieenten na.
  Kijk maar naar Vonnis A.R.no 091402,In Suriname is het bestuur “door Criminelen,voor Criminelen”.

  Het wordt tijd dat het volk van Suriname een grote schoonmaak gaat houden, bomen genoeg lijkt mij.
  Roberto


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.