Aanleg spoorlijn in Suriname uitgesteld

38

Het Nederlandse bouw- en spoorbedrijf Strukton Systems zal een jaar later beginnen met de aanleg van een 29 kilometer lange spoorlijn in Suriname. De bouw is uitgesteld door president Desi Bouterse, zo bevestigde projectleider Eddy Jozefzoon woensdag.

Het project met een waarde van 130 miljoen euro, wordt op de lange baan geschoven omdat de Surinaamse regering geld nodig heeft voor de bouw van een nieuwe dijk bij de hoofdstad Paramaribo. Daar vonden onlangs overstromingen plaats. Een andere reden is volgens Jozefzoon dat president Desi Bouterse het treinproject geen rol wil laten spelen tijdens de verkiezingscampagne.

De lijn zou de hoofdstad Paramaribo verbinden met het zuidelijk gelegen dorp Onverwacht. De opdracht betreft onder meer de aanleg van een dubbelspoors spoorverbinding, de bouw van acht haltes, zestien overwegen en de aanleg van een spoorbrug. Verder gaat het om de levering van vijf dieseltreinen en het opleiden van machinisten. De planning is nu dat Strukton begin januari 2016 het contract voor de uitvoering zal tekenen.[FOTO uit presentatie Strukton Systems]


38 REACTIES

 1. 8 haltes over 29 km spoorlijn en 5 dieseltreinen… HahahahahahahahahaaaaahahahahaaaaahahahaaaaaaaghahHahahaaahhhahahahahahshasaaaa…..allejesus nog an toe..dit is echt een complete lachfilm! 8 haltes op 29 km spoorlijn, nou dan staat die trein meer stil dan dat hij rijdt maak die treinen dan ook niet te lang anders staat het begin van die trein op het ene station en het einde op het andere station. En wat moet je met 5 treinen op 29 km spoorrails? Of zijn er 3 reserve?? Mensen alsjeblieft wordt toch eens een keertje wakker….


  Maak melding

 2. Hoe valt het te verklaren dat zo’n daadkrachtige, met een vooruitziende blik gezegende president, het niet heeft zien aankomen dat het bouwen van een zeedijk, die ons moet beschermen tegen mega overstromingen als gevolg van de stijging van de zeespiegel, belangrijker is dan het aanleggen van een minispoorlijntje? Een spoorlijntje dat overigens zonder de bouw van de zeedijk binnen de kortste keren onder water zal verdwijnen.

  Bouterse en Suriname mogen dus van geluk spreken dat door de dijkdoorbraak te Weg naar Zee, de zee een beetje verstand in Bouterse heeft doen varen, want het lukte het redelijk denkende deel van de bevolking niet dat voor elkaar te krijgen. Nu kan Bouterse, zonder gezichtsverlies, de spoorlijn op de lange baan schuiven en terwijl hij dat ontkent, laat hij het treinproject wel degelijk een rol spelen bij de komende verkiezingen want hij zegt dat het zeker doorgaat als hij weer aan de macht komt, en dat terwijl hij bliksems goed weet dat hij in de komende honderd naar niet genoeg geld heeft om de spoorbaan, waarvan van tevoren al vaststaat dat het verlieslatend zal zijn, aan te kunnen leggen.


  Maak melding

 3. Ik lig echt in een deuk om deze MAFKEES: Desi De Grapjurk wil het treinproject geen Rol laten spelen tijdens deze Verkiezingscampagne.

  Waaaiii mie Gado, ik kom niet bij van het lachen. Waaaaaaaaaiii Mie Jezus ChristusWaaaaaaaaaaaaiiii


  Maak melding

 4. Het verbaast mij niet.
  Ze hebben wel meer dingen beloofd die niet zijn doorgegaan.

  Ben benieuwd hoeveel lijken er nog meer uit de kast zullen rollen.


  Maak melding

 5. Door de opwarming van de aarde en de effecten daarvan op het natuurlijk milieu is het noodzakelijk dat er z.s.m. een dijk wordt aangelegd. Het ging fout en de gevolgen van de recente overstromingen bleven beperkt.Een grotere overstroming zou tot catastrofale rampen leiden.

  Rigoureuze maatregelen zijn nu dringend nodig omdat de ontstaansgebieden van de grote orkanen steeds meer richting de kust van Suriname koersen.De president heeft mijn inziens groot gelijk om het treintraject even op de achtergrond te plaatsen en de bouw van dijken prioriteit te geven.

  Van de inhoudsloze commentaren van de zwakbegaafde V-7 aanhang heeft Suriname niet veel. Deze dwazen of idiota’s leveren kritiek uit jaloezie.Neem maar het commentaar van die @roy. Deze dwaas heeft helemaal geen inzicht in sociaal-geografische vraagstukken. ter verheldering. Het bewoond gebied van Paramaribo naar onverwacht heeft de vorm van een lintworm. Dit houdt in dat langs de hoofdweg en de zijwegen de meeste bewoning is te vinden en ook de meeste economische activiteiten zich voltrekken.


  Maak melding

 6. De tigste NDP luchtkasteel die naar het land van de fabeltjes gestuurd word. En toch zullen die domme paarse sukkels om DDB blijven stemmen zodat hij in 2016 kan zeggen dat het definitief van plan is.


  Maak melding

 7. kan bijgevoegd worden in het rijtje…

  MISLUKT / NIET WAARGEMAAKT
  ===========================

  fly-overs…
  8-baans wegen…
  snelwegen naar Brazilie…
  nieuwe zeehaven…
  mega-ziekenhuis Wanica…
  nieuw hoofdburo van politie…
  corruptie uitroeien met wortel en tak…
  gouden kerst 2012…
  dief-ijzer vrije woningen in heel Suriname…

  en nu hebben ze 130 miljoen nodig om een nooddijkje van klei aan te leggen. M.a.w.het prijsverschil is reeds verdeeld onder de paarse graaiers. De schade-claim van Structon volgt nog, maar daar hoor je niks meer van, evenals het spoorlijntje. Van uitstel komt afstel. Dit “presidentje” met zijn onbedwingbare drang tot liegen (=pathologische leugenaar) heeft wederom zijn slaafse, ongeschoolde paars stemvee een worst voorgehouden.

  Wie houdt wie voor de gek??????????????????????


  Maak melding

 8. …het project met een waarde van 130 miljoen euro, wordt op de lange baan geschoven omdat de Surinaamse regering geld nodig heeft voor de bouw van een nieuwe dijk…

  Dat verhaal klopt niet; het geld voor de spoorbaan zou voorgeschoten worden door de bouwer – dus komt uit een heel ander potje dan de bouw van de dijk.

  Het is niet dat exact hetzelfde bedrag nu opeens voor die dijk wordt gereserveerd; de bouwer van de spoorbaan gaat natuurlijk geen lening geven voor de bouw van een dijk door heel iemand anders…


  Maak melding

 9. Lol, de straatnaam op het naambord bij de foto is JOMPOPLEIN

  …wellicht vernoemd naar de “springers” die de Bosjebrug gaan inruilen voor de Lijn Des Doods?


  Maak melding

 10. Mijn vraag zit er dan bij elke halte zo een man in geel hemd en bruine broek die komt tellen hoeveel mensen er in zitten en of het wel klopt met de uitgegeven bonnen????Hahahah SURINAME.Men snap niet dat sinds de onafhankelijkheid men is stil blijven staan dus bijna 40 jaar achter loop op de rest van de wereld.Eerst kruipen dan lopen Suriname.Maar met zo een president zal je altijd blijven kruipen.


  Maak melding

 11. De bouw is uitgesteld door president Desi Bouterse, zo bevestigde projectleider Eddy Jozefzoon woensdag. Het project met een waarde van 130 miljoen euro, wordt op de lange baan geschoven omdat de Surinaamse regering geld nodig heeft voor de bouw van een nieuwe dijk bij de hoofdstad Paramaribo.

  Alweer een sprookje uit het sprookjesboek getiteld “beloofd maar het zal nooit komen”.

  Moni no dé a kebá want zefs staatsolie laat zien dat de rente bij de 5 jaars obligatie van 7,75% aangeeft hoe hoog ht risico is van terugbetaling. Griekenland leent ook geld tegen nagenoeg dezelfde rentevoet.


  Maak melding

 12. Volgens mij krijgen ze in plaats van trams helikopters uit india of uit Zimbabwe. Woeeeeeeeeeeei, Onverwacht blijf maar wachten trammetje komt Zooooooooo trammetje komt zooooooooooo? Koop op tijd je tram kaartje. Stelletje dagoes.


  Maak melding

 13. Een vertrekstation, 1 eindstation en 6 tussenstations. Traject van 29 km, dus elke 4 km een halte. Als de trein 2 minuten stilstaat op elke tussenstation, kost dat 12 minuten stilstand. Een gemiddelde snelheid van 30 km/h en de trein doet 1 uur en 12 minuten over het traject van 29 km. Bij een gem. snelheid van 60 km/h wordt het traject afgelegd in 42 min en bij een gem. snelheid van 90 km/h duurt het 32 min.

  Als er tegelijkertijd 2 treinen op elke baan rijden – het ene toestel vertrekt steeds een kwartier na het andere – dan heb je 4 treinstellen nodig en 1 reservetrein. De vraag is echter of er wel zoveel passagiers te vervoeren valt dat er steeds 2 treinen op elke baan nodig zijn. Alleen in de spitsuren misschien.

  Bovendien, heeft het land de benodigde apparatuur (takelwagens e.d.) om ontspoorde treinen weer op het spoor te krijgen of weg te slepen? Hoe zit het met de beveiliging langs het spoortraject? Hoe gaat men baldadigheid en vandalisme te lijf? Hoe zit het met zwartrijders en joyriders?


  Maak melding

 14. Breeveld wil weten van de regering of de helikopters wel veilig zijn. In de afgelopen twintig jaren hebben 300 militairen in India het leven gelaten door ongelukken met dit type helikopters.

  hahahaha
  Komt Breeveld nu pas met zo een vraag. Is het niet gepast om zo een raag eerder te stellen bij het vooronderzoek van deze investering.
  Zal wel weer zoiets zijn als de cassave fabriek.
  Eerst kopen en dan pas vragen stellen. Hoe dom kun je zijn ?


  Maak melding

 15. Mooi het verstand is terug.
  Nu een plan maken om de Indira Gandhi weg aan te pakken.
  In het midden een hoofdrijbaan voor doorgaand verkeer, links en rechts een weg voor het lokale verkeer en de vele bussen.
  Kost maar een fractie van wat die boemel gaat kosten en zal veel meer draagvlak vinden dan de trein van niets naar nergens.


  Maak melding

 16. Hoe kan de president geld dat geleend wordt voor een spoorlijn overeenkomst en waarvoor ING en Atradius (export garantie) eisen stellen omleiden naar een dijken project.

  Hoe groot is de paniek en de zoek tocht naar geld van deze regering.
  Hoe gek ben je als je als mens met enige hersencapaciteit voor jouw poppenkast bespeler dit soort uitspraken doet.
  Hoe schaamteloos ben je als je het volk op een zo goedkope manier bedonderd om zelf aan tafel te blijven zitten.


  Maak melding

 17. weer eens een verbale aangetoond gebrek aan geloof in eigen kunnen .Die divi -divi criticasters van dit stuk tonen steeds weer dat ze behoren bij de bekende dat ned projecten aangebouwd krijgt door China mag…..zodra Sur zoiets doet …dan is het lijden in last het word nu wel tijd dat die oude groeng jarie-vhp denkers stoppen met zulke onzinnige stommiteiten!!Ga nu toch effe kijken hoe het land zich ontwikkelt man


  Maak melding

 18. @Surinam Patriot

  En toch zien de paarse ratten Bouterse als de messias van Suriname,…geef me een brick hor!

  ————————————————————-

  Broeder een gratis bordje bruine bonen met zoutvlees doet wonderen


  Maak melding

 19. De trein komt er niet!, comprendo, je grap a (s)torie, of na don oe don.

  Er gaan gewoon claims komen en oe no onderschat ding man san dé o mik monie.

  Gewoon een vuile spel, gewoon zand in de ogen strooien van het volk, het volk blij maken met een dode twa twa.

  Gewoon mikkie njan uit de claims die gaan komen en geld in hun zakken stoppen.

  wie meer dan garnalenhersenen heeft en daarmee kan denken, zie toch gewoon dat zo’n trein van Poelepantje naar Onverwacht niet rendabel is, niet efficiënt is.

  Let op mijn woorden. Er komt geen trein.

  De intellect van de Surinaamse kiezers/Surinamers wordt zwaar onderschat door een stel over bejaarde mannen.

  maandag 25 mei 2015
  Kiezers jaar deze hoog bejaarde oude NDP, DDB en de gangsters, sopiemannen weg.
  If a boz, wik a boz!

  Kiest u/stemt u massaal op
  Time4Chan(ge)!

  – Chandrikapersad Santohki – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Somohardjo – PL,
  – Celsius Waterberg – BEP,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91

  Chan4Pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  God Zij Met Ons Suriname(rs)!


  Maak melding

 20. Un tang rustik, Spooktreintje komt zo !

  Financiering van de JAARLIJKSE EXPLOITATEVERLIEZEN
  zullen worden betaald uit Onze Tweede Staatskas,
  de bedrijfskas van Staatsolie !

  Onze Eerste Staaskas is namelijk al leeg door Onnodige
  en Niet-productieve (geen geld genererende) Nonsens-
  uitgaven !

  PS : Leve al onze dure diplomatieke vestigingen in
  Turkeije tot en met Timbuktu ! Brengen ons voorspoed !


  Maak melding

 21. Domme surinamers, kijk wat jullie coca leider jullie beloofd en niet doet. En toch heb ik gelijk! Waar is die overstroming gebleven? Die komt er niet! Geloof me, die overstroming zal zo hard toeslaan, dat deze zelfde idote leider de eerste en de beste vliegtuig pakt en jullie domme surinamers laat verzuipen.
  De verkeerde plekken worden opgehoogd, eeen klein gedeelte wordt er een dijk geplaatst en de rest dan ? We zullen zien!


  Maak melding

 22. Onverwacht is al eerder een treinenkerkhof geweest. Wat een idioot plan. Men kan liever de verkeerssituatie in de stad aanpakken. Daar is geen doorkomen aan.


  Maak melding

 23. Mensen ik wil niemand beledigen anders lijk ik op jullie. Jullie die hier boven gereageerd hebben.een keer moet je normaal denken als mens maar dat is hier ver gezocht. Elk ander buitenlander begrijpt niet dat jij en jij als surinamer zo negatief over jou eigen land kan praten.ik ga het nu in jullie taal uitleggen (taal van de n Neanderthaler) :elk keer als je dom lult (op het net) staat suriname in het negatieve beeld. Snappen jullie niet hè. Als je bouterse uitscheldt zeggen ze :kijk gaat slecht met suriname he) terwijl wij goed op de kaart willen staan en zaken willen doen met andere landen.wanneer jij dus denkt ai ik heb hem mooi zwart gemaakt heb jij je zelf er mee.ik zou niet investeren in een land waar kn constant slecht over wordt gesproken. Denk dus na Neanderthaler


  Maak melding

 24. ik zie alleen maar negatieve reactie.
  nederland heeft heel veel stoptreinen en trams.
  2. projecten worden hier ook vaak uitgesteld of lopen langer en duurder dan gepland.
  voorbeelden. HSL lijn, betuwe, noord-zuid, fyra, ov-chip.
  3.alleen lachen heeft geen zin. steentje bijdragen dat helpt.


  Maak melding

 25. in nederland is het 10x zo erg.
  want hier kan je praten en toch niks aan doen als een besluit is genomen.
  1. beslastingingen worden steed verhoogd.
  2. je hoort altijd, we moeten bezuinigen.
  3. werken tot 71.5jr (ik zie mensen al lachen hier)
  4. als een project faalt, dan komt er een rapport. verder gebeurt er niks.


  Maak melding

 26. Lieve burgers van Su
  Begrijp 1 belangrijk iets…na de verkiezingen zullen zeer waarschijnlijk enkele veroordeelde drugdealers en moordenaartjes moeten worden uitgeleverd.
  Deze figuren schijten bij de gedachte hieraan al volle vaten loesbere.
  Ze zullen alles doen om jullie te verleiden hen aan de macht te houden want een kat in de nauw gaat hele rare sprongen maken
  Laat staan als die katten ook nog over een dikke bankrekening …meestal in het buitenland…beschikken met een flinke hoeveelheid zwart geld.
  Er komen echt geen treintjes in Su.
  Sprookjes bestaan echt niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.