Oppositie zal begrotingsdebat niet dwarsbomen

11

PARAMARIBO, 24 mrt – De oppositie wil de behandeling van de begroting in het parlement zo snel mogelijk achter de rug hebben. Dit zegt parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/Surinaamse Partij van de Arbeid). Aan een boycot wordt geenszins gedacht.

Toch was nog enkele maanden terug de oppositionele boycot grote reden voor stagnatie. Het parlementaire werk schoot maar niet op. Maar nu lijkt absolute haast geboden. “We hebben geen keus. We zitten al midden in de verkiezingscampagne en er is heel weinig tijd over om ons hoofd nu te gaan buigen over de begrotingen van 2015. Desondanks heeft de oppositie wel toegezegd dat ze aanwezig zal zijn”, zegt Castelen tegenover de Times of Suriname.

Het blijft niet alleen bij aanwezig zijn. De oppositie heeft ook beloofd te zullen meewerken aan goedkeuring van de begrotingen. “Of we het nu eens zijn met de inhoud of het correct vinden, is een ander punt”, aldus Castelen. De oppositie heeft sinds het aantreden van de regering van president Desiré Bouterse alle begrotingen afgekeurd. De begrotingsdebatten hadden al veel eerder moeten plaatsvinden.

11 REACTIES

 1. Hihihi het blijft lachen met die clowns van de oppositie. Obstructie als wapen tegen de coalitie heeft als een boemerang gewerkt, het volk neemt ze niet meer serieus en zal ze op 25 mei gelukkig wegvagen.

  Ja mensen lezen jullie onderstaande goed en dit gepeupel noemt zichzelf oppositie.

  “De oppositie heeft ook beloofd te zullen meewerken aan goedkeuring van de begrotingen. “Of we het nu eens zijn met de inhoud of het correct vinden, is een ander punt”, “


  Maak melding

 2. Sabidirie
  U trekt de verkeerde conclusie. de begroting was nooit onderwerp van het quorum spook.
  Er is reeds eerder gemeld dat voor de begroting behandeling Quorum gegeven zou worden. Helaas was men steeds niet klaar voor de begroting behandelingen.

  Het Quorum spook was voor de nog al overhaaste behandeling van het de onvolkomen wet op voor het constitutionele hof die Simons er door wilde jagen.
  Dat is mislukt geachte Sabidirie.

  De begroting zal een even grote aanfluiting worden als vorig jaar. Een estafette voorlees partij van ministers die alle niet haalbare en doordachte aanpassingen voorlezen waarna Simons afhamert met waarvan akte.
  Het theater van de lach.


  Maak melding

 3. Aldus de aardsbedrieger Guno Castelen. Nu moeten ze ballen tonen en zaken die ze niet goed vinden afkeuren! Maar nee, opportunistisch als ze zijn zullen ze alles klakkeloos goedkeuren. Overigens zal dit een van de laatste keren zijn dat deze bedrieger het woord voert namens de oppositie, want als er twee noooooiiiitt meer terugkomen zijn het Guno en Winston wel. Hun leven als politieke koeparie loopt ten einde.


  Maak melding

 4. waardeloze landgenoten
  lees het stukje in de west keerpunt

  Keerpunt

  Deel Waterkant in grondhuur naar privé NV
  Stiekem, niet zuiver, zeer dubieus, … kortweg riekend naar corruptie. Niemand had het kunnen voorspellen: de overheid heeft in alle stilte een aanzienlijk deel van de Waterkant in grondhuur ‘geschonken’ aan de de naamloze vennootschap Cactus N.V. Het bedrijf heeft het voornemen op die plek een kolosaal winkelcentrum, een hotel en een parkeerplaats, neer te zetten
  lees verder in de west, jullie gaan achterovervallen van ongeloof

  sranan sa e psa nanga joe, mi hatie e kree


  Maak melding

 5. Oppositie moet ook de volgende prangende vragen stellen:
  – waar heeft DD Bouterse, de moordenaar en rover 500 miljoen US dollar vandaan? Dat bedrag kan hij nooit bij mekaar hebben gespaard.
  – wie betaalt de advocaten van deze moordenaar en zijn zoon?
  Verder moet de oppositie eisen dat er een onderzoek komt naar het vermogen van 500 miljoen US dollar en ook een onderzoek naar de Hezbolla zaak. Dino heeft de Hezbolla zaak niet zelf bedacht zijn vader de moordenaar is de spil achter.
  Daarnaast zal de oppositie om openbaring en publicatie van de overeenkomst tussen Dino en justitie in New York moeten vragen bij de US.
  Een kopie van de overeenkomst naar alle radio stations en kranten in Suriname ter publicatie sturen.
  De grootste vijand van Suriname is DD Bouterse, de moordenaar en rover.


  Maak melding

 6. ik hoop dat deze bende terug keert na 25 mei a.s.,,

  dan worden ook alle begraaf plaatsen verdeeld onder de bende leden..

  verder hoop ik ook,dat deze bende leden de gevaarlijkste ziektes over houden met hun nageslacht erbij..,,zodat zij lekker kunnen genieten van de geneugten..,,

  ,jammer maar je kunt niet anders bedenken..

  er is een vloek die heerst op deze mensen ten koste van de tjé poties die niet kunnen lezen en schrijven oer dom zijn..


  Maak melding

 7. Jojo ik had je al eerder gezegd je bent goed ziek. Snap je het noch steeds niet dat je professionele hulp moet gaan zoeken, in plaats van dom leuteren op waterkant.net.

  “Toch was nog enkele maanden terug de oppositionele boycot grote reden voor stagnatie.” Dit staat letterlijk in het artikel, ik ga dus niet alle kranten artikelen gaan afstruinen voor deze zieke jojo.

  En waar komt zieke jojo mee “de begroting was nooit onderwerp van het quorum spook.”

  Deze gek weet niet eens dat de eerste begrotingsbehandeling al sinds Oktober of November op de agenda was geplaatst.

  Ik begrijp Jullie frontjes situatie hier op waterkant.net heus wel hoor, zoveel dom gelul jaar in jaar uit, zoveel leugens, zoveel onzin, zoveel laster en smaad en toch lukt het niet. Jullie zijn geboren losers daarom lukt niets.


  Maak melding

 8. @Sabidirie
  Je toont weer hoe dom en onwetend jij bent.
  De vergaderingen werden geboycot omdat Simons bij elke vergadering punten vooraan had gezet die de NDP op ondemocratische wijze wilde doordrukken. Punten die puur in belang van privé personen in de NDP waren. Deelnemen aan de vergadering zou dan inhouden dat die ratten hun zin kregen.

  Inmiddels is de begrotingsbehandeling urgent en heeft ook Simons de volgorde in de punten daarom moeten aanpassen. Haar smerige truukjes met de vergadervolgorde kan ze niet langer benutten. Ze moet de begroting wel op een plek zetten waarbij de begroting die dag ook echt behandeld wordt.

  Het probleem is dat er in SU geen goede spelregels zijn mbt de volgorde van de DNA-agenda waardoor de NDP, Simons, jaren lang instaat was de punten die er echt toe doen maar nadelig waren voor de RNP-criminelen achter aan te zetten. Neem de Amnestiewet als voorbeeld. Die diende duidelijk het belang van maar enkele politici en die is op zo’n plek op de agenda gezet dat hij direct is aangenomen. MACHTSMISBRUIK heet zo iets. Simons heeft zich daarmee net zo’n rat gemaakt als de rest van de NDP.


  Maak melding

 9. @Sabidirie
  De begroting zou in oktober op de agenda hebben moeten staan. alleen is dat nooit gebeurt. De regering heeft zoals gewoonlijk een stevig aantal fouten geconstateerd. Zoals het ontbreken van een spoorweg droom project.

  Simons is pas in November begonnen over de begroting maar heeft toen heel ondemocratisch de wet op het constitutionele hof de prioriteit gegeven.

  Als u toch gaat lezen zult u zien dat de commissies van rapporteurs in december nog niet gereed waren. Ofwel succes toegewenst bij uw zoek tocht.
  Gaat u na uw onderzoek ook onderkennen hoe de vork in de steel zit en dat de regering en coalitie de behandeling van de begroting vertraagd hebben.

  Ik ga de live stream van de DNA weer eens checken als ze met hun poppenkast beginnen. Ben benieuwd welke flaters de regering nu zal slaan.


  Maak melding

 10. en waarom zal de oppositie de w c begroting dwars bomen..

  het stelt toch geen reet voor..

  na de verkiezing,zal die s r d met 30 tot 40 % devalueren en waardeloos worden met de huidige lijders aan de macht..,

  ,kas is al leeg..

  er komt zeker een leeg loop aan i.q.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.