Hevige rivaliteit tussen ex-partners NDP en Palu

23

PARAMARIBO, 24 mrt – De voormalige politieke bondgenoten NDP en Palu staan nu lijnrecht tegenover elkaar. Vooral in het district Coronie is de rivaliteit meer dan ooit merkbaar.

In Coronie is Palu nog het sterkst qua aanhang. Het is dan ook te verklaren waarom precies in dit district de spanning tussen de twee regeringspartijen haast te snijden is. “Wij groeten elkaar, maar het is geen oprechte vriendschap. De tegenstellingen zijn zo groot dat het vijandig lijkt”, zegt Palu-parlementariër Anton Paal tegenover de Ware Tijd. Paal gelooft stellig dat de scheiding tussen de twee partijen begonnen is in Coronie.

Het district is goed voor twee zetels in het parlement. Beide zetels zijn op dit moment bij de Mega Combinatie.De twee zetels zijn gelijk verdeeld tussen NDP en Palu. DE NDP heeft te kennen gegeven niet meer te willen samenwerken. De Mega Combinatie houdt kennelijk op te bestaan. Paal is populair in Coronie en zijn partij heeft daarom gevraagd dat hij zich nog een keer kandidaat stelt.


23 REACTIES

 1. Wij kijken nu soema sa njang kronto nanga alesie en soema sa njang batjauw nanga alesie.
  Mi dinkie dat PALU e schijt wan djeep en NDP e ka wang ston terwijl V7 e ;afoe leki wang tigrie ( niet tigrie barba mensen)


  Maak melding

 2. niet stemmen op moordenaars en/of bankrovers/verkrachters,anders wordt het een vloek/koenoe….GOD zij met ons Suriname….en A ogri moesoe wai!


  Maak melding

 3. -Hooghart gaat onder de vleugels van de NDP samen werken. Hij roept dat er veranderingen moeten komen en een punt is dat het koloniaal gedrag moet veranderen.

  =Kan iemand mij nou eens een keer uitleggen wat deze man nou bedoeld met het veranderen van “ons” koloniaal gedrag???

  -Wanneer gaat Hooghart zijn naam nou eens gaan veranderen???

  -Waarom vraagt hij niet aan zijn families die in Nederland wonen terug te keren naar hun eigen land????
  Waarom gaat hij zelfs op vakantie naar landen die hij zo haat????

  ===Ik zou zeggen::Hooghart zorg ervoor om NOOIT meer te eten met een mes, vork en lepel, omdat dit gedrag letterlijk van de kolonialentijd is. Wat denk je van het aandoen van kleding?????
  =Hooghart, niet vergeten dat je NIET meer met de woorden u en alstublieft moet praten!!!


  Maak melding

 4. “Wij groeten elkaar, maar het is geen oprechte vriendschap”.

  Paal en Hok wanneer ze Bouta tegenkomen: Ave Caesar, morituri te salutant!

  Bouta tegen Hok: Ave Toiletpapier!

  Bouta tegen Paal: Ave PisPaal!


  Maak melding

 5. Gelukkig is de rol van Palu nu ook uitgespeeld, want deze partij heeft ook een smerige rol gespeeld in de jaren 80, netals die paarse bende, en Palu gaat hooguit 1 zeteltje halen, en Mogen dan gaan aanschuiven in de oppositiebanken, en zal blijken dat Hok met zijn achterlijke uitspraken van zonder Palu geen ontwikkeling, het land dan eindelijk wel tot ontwikkeling zal komen, maar dan ook als ze samen met die paarse roversbende niet meer voorkomen in een coalitie.


  Maak melding

 6. =Beste mensen, Sabbidirie die vind dat ik knip werk verricht. Wel laat mij zeggen dat ik dit doe voor meer informatie en mensen wakker te schudden, omdat NDPérs net als apen de ander napraten zonder te gaan onderzoeken of het waar is.
  Ook is het zo dat vele NDPérs niet willen inzien hoe de belastinggelden van het volk verpruts worden. Lees hier een stukje tekst en oordeel zelfs maar.

  Lachman en zieke echtgenote met gecharterde vlucht SLM naar Cuba.

  ==De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vloog een groep van tien mensen, waaronder assembleelid Premdew Lachman, zijn echtgenote, parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en haar zoon voor medische behandeling naar Cuba. Dit verneemt Dagblad Suriname uit welingerichte bronnen.

  Volgens de bron zou het hier om een gecharterde vlucht gaan. De retourtrip zou het land, op basis van USD 7.000 per vlieguur, USD 70.000 hebben gekost. De trip zou volledig door de Staat Suriname zijn gedekt.
  Volgens ingewijden heeft Lachman, die afgelopen 20 maart het lidmaatschap van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft aanvaard, in ruil voor zijn lidmaatschap flinke steun van de paarse partij gehad.
  De kosten van de gecharterde vlucht zouden volledig door de Staat zijn gedekt. Naast de kosten van de gecharterde vlucht zal de wederhelft van de parlementariër een topmedische behandeling krijgen ter waarde van Euro 30.000. Dit is een behandeling die Cuba eens per jaar aan Suriname biedt. Andy Vliese, woordvoerder van de SLM, zegt aan Dagblad Suriname dat er inderdaad een vlucht op voornoemde datum naar het land van Fidel Castro is vertrokken.

  De armen zullen onnodig sneller dood gaan, terwijl de vrienden club van Bouterse langer mag blijven leven.

  De armen krijgen niet de juiste medicijnen en er is GEEN geld voor het AZH, maar wel geld voor anderen.


  Maak melding

 7. Ira je bent veels te dom om te snappen wat je knipt en plakt.

  Voor jou informatie de Staat Suriname is gerechtigd SLM naar goed wil te charteren, omdat de SLM maandelijks heel veel geld krijgt van de staat sinds 2010. Dit is de afspraak tussen staat en de SLM, daar is niets mis mee, heel goede afspraak dus.

  En nu aan jou wie is de bron die dit heeft verteld, hoe betrouwbaar is die bron, is het een fronter dan weten we genoeg ongeloofwaardig, net als jullie waterkant uilskuikens.


  Maak melding

 8. @Sabidirie, lees eens even goed hoe jou baas Bouterse geld verslindt en het volk pi-naart.

  Denk je nou dat de armen geholpen worden??NEE
  Als ik nu lid wordt van de NDP krijg ik de duurste van de duurste privilege, terwijl een ander die hard werkt en wel belasting betaalt en tot het arme volk behoort niets krijgt.

  Het knip en plak werk heeft puur te maken dat velen NIET op de hoogte zijn en ook NIET lezen wat er aan de hand is.

  Ik ben misschien DOM, maar ik sta NIET achter een MOORDENAAR, omdat ik waarde en normen heb.

  Als je in GOD gelooft en naar de kerk gaat hou je je zelfs voor de gek.


  Maak melding

 9. @Sabidirie, ga nu maar eens zelfs lezen wat een medewerker van het RGB heeft geschreven over Chantal Doekhie.

  Als dit soort gasten zo’n gedrag vertonen en voor het zeggen hebben is Suriname verder naar de verdoemenis te gaan.

  Wie denkt ze zelfs dat zij is????


  Maak melding

 10. @Sabidirie
  U probeert de om te draaien.
  SLM krijgt jaarlijks een subsidie van de staat (ongeveer SRD 70.000.000) waarvoor het als tegen prestatie vliegtijd beschikbaar stelt voor staatszaken.

  Lachman heeft zelf gesteld dat hij met zijn zieke echtgenote naar Cuba ging voor een medische behandeling. Indien de medische noodzaak groot is kan een dergelijk vervoer ook met normale vliegtuigen of kleinere dan die van de SLM.

  SLM heeft kenbaar gemaakt dat zij naar Cuba gevlogen hebben. laat 1 plus 1 nu eens twee zijn en dat het een medische vlucht betrof plus behandeling van politiek gelieerde personen.
  Gaat het dan niet om extreem misbruik van middelen van de staat voor particuliere belangen.
  Een patiënt kan medisch vervoerd worden op een lijnvlucht door 3 stoelen aan te passen dan kost het vervoer een fractie van een Boeing 737. Ook een private jet charteren zal aanzienlijk voordelinger zijn $1.500/uur versus $ 7.000/uur.

  Het is schrijnend dat dit soort keuzen gemaakt worden voor de happy NDP few plus vrienden terwijl het Academisch ziekenhuis geen medicijnen meer kan kopen.


  Maak melding

 11. De NDP wil aantonen dat het de meeste populariteit geniet onder de kiezers. Vandaar dat ze alleen gaan. Bovendien beseffen ze heel goed dat indien ze straks moeten samenwerken met (een) andere partij(en), de kans groter wordt daartoe want niet iedereen blaast de trompet over Brunswijk, Soemita enz. die je automatisch meekrijgt in een combinatiepakket. Je kunt stellen dat met hun einzelgaengersbeleid de NDP zichzelf de meeste ruimte heeft geschonken. De ander partijen zijn een verbond aangegaan uit eigener zwakte waarbij ze zichzelf veel speelruimte hebben ontnomen.


  Maak melding

 12. @jimmy

  “Maak elkaar lekker af is beter voor SURINAME.En vergeet pokai tongo ook niet want daar heb je toch ook geen moer aan.”

  Beste jimmy of moet ik zeggen beste Ray.
  Je kunt ook jezelf van kant maken. Dan heb je geen last meer van Suriname en jezelf want we hebben namelijk helemaal niets aan je depressieve en zwaar nutteloze baggerreacties.


  Maak melding

 13. @Jojo
  ….
  Een patiënt kan medisch vervoerd worden op een lijnvlucht door 3 stoelen aan te passen dan kost het vervoer een fractie van een Boeing 737. Ook een private jet charteren zal aanzienlijk voordeliger zijn $1.500/uur versus $ 7.000/uur.
  …………
  ============================
  In een normaal land zou de centrale accountantsdienst dit signaleren en rapporteren. Zou niemand dergelijk wangedrag en dom gedrag in het hoofd halen. Zouden politici er zelf voro kiezen om dit efficient en effectief op te lossen.

  Maar ja die dienst is destijds door DDB omzeep geholpen en nu zijn er steeds idioten die Bigi moeten doen. Dus voor $ 7.000/uur wordt een reis naar Cuba geboekt waarbij ze ook rustig de plane voor een aantal dagen op Cuba laten staan.
  De kosten die de reizigers die met de SLM zouden reizen zijn daarbij nog geen eens in beschouwing genomen.

  Meer malen hebben deze idioten getoond dat ze niet alleen schandalige egoisten zijn maar ook dat de steeds weer op de meest verspillende wijze BIGI moeten doen.


  Maak melding

 14. @Sabidirie.
  Bron zijn alle media (surinaamse pers) die beschikbaar zijn. o.a. websites van de Centrale bank van Suriname, De regeringswebsite, livestream van de DNA, http://www.statistics-suriname.org, http://www.indexmundi.com (de laatste publiceert voor de CIA), etc.

  De rest is wat kennis, mijn ervaringen in Suriname, gezond boeren verstand en helaas heb ik ook nog al wat top NDPers gesproken. Onder andere enige uit de innercircle en weet daardoor dat zij heel opportunistisch zijn en niet vanwege hun inhoudelijke kennis of bestuurlijke ervaring op die plaatsen zitten.


  Maak melding

 15. Zieke jojo,

  Ik heb al die websites doorgelopen en kan nogsteeds nergens zien wie de onderstaande bron is.

  “Volgens de bron zou het hier om een gecharterde vlucht gaan. De retourtrip zou het land, op basis van USD 7.000 per vlieguur, USD 70.000 hebben gekost. De trip zou volledig door de Staat Suriname zijn gedekt.”

  Jij wel in je glazen bol toch, vertel ons maar.


  Maak melding

 16. @Sabidirie
  Beetje beter specificeren als je wat vraagt.
  Dat stond gewoon in een Surinaamse kranten Site. Valt onder het hoofdje Media (surinaamse pers).

  U bent wel heel erg doorgedraaid geraakt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.