Nieuw stamhoofd van de Ndjuka marrons

11

Da Bono Velantie (l) en zijn vrouw dinsdag bij zijn beëdiging en installatie als het nieuw stamhoofd van de Ndjuka marrons in Suriname. Velantie volgt zijn oom Matodja Gazon op, die in december 2012 overleed. De beëdiging vond plaats in het dorp Poeketie aan de Tapanahoyrivier (Sipaliwini). Er is tijdens de ceremonie grote dank uitgebracht aan Johannes Balon, die de afgelopen jaren als waarnemend graman de stam heeft geleid. Balon heeft zich doen gelden als een man van geduld en formaliteiten.


11 REACTIES

 1. 18 maart 2015

  En nu is er eindelijk rust in de tent en kunnen de wijzen aan het werk voor de economische opbouw van het binnenland van Suriname.
  Srika


  Maak melding

 2. Ik zie ze niet lachen, ik zie een trieste blik kennelijk zijn ze belazerd door de ndp. Wat ik nog wel zie in brokopondo dat de brievenbussen 10 meter in de lucht zijn bevestigd, enig idee waarom ??????


  Maak melding

 3. Swa fac(i)e(s)! Vind je het gek als kolonialen achter hun voorouders aanrenden en nu redi moesoe je weer bedonderd heeft. Het huilen staat je dan nader dan het lachen. tje potie!

  Swa fac(i)e(s)! a so din tan, ze kunnen er niets aan doen. Leven is niet rozengeur en manneschijn. Geen vooruit gang, toen en nu! Wie gaat er nu met een koloniale helm op chief spelen in het oerwoud? Triest geval. De verlichting moet nog komen. Door onderwijs komt er verheffing. Brada nanga Sisa!
  Oe wiki no!
  Stem op 25 mei 2015 op BEP voor de verlichting, dan kan die helm ook naar het Surinaams museum bij de afdeleing koloniaal.

  God Zij Met Ons Suriname!


  Maak melding

 4. @passant

  Deze mensen zijn tenminste trots op zichzelf en hebben de koloniale duivels zwaar bevochten. Dat kunnen we van een housenegro als jij echt niet zeggen. Jouw soort blijft zich uitsloven om een aai op z’n bol van die bakras te krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.