TV-programma Business-channel naar Suriname

7

Het TV-programma Business-channel, dat elke zondag om 11.55uur op RTL7 te zien is, gaat binnenkort naar Suriname. Business-channel is het Business programma dat zich bezighoudt met nationaal en internationaal ondernemen. Geregeld reist de crew naar landen die kansen en mogelijkheden kunnen bieden op het gebied van zakenrelaties.

Op 29 maart vertrekken zij naar Suriname voor een 4-daagse businesstrip. In deze aflevering bezoeken zij Surinaamse ondernemers en bedrijven en belichten de kansen en mogelijkheden van dit prachtige land. Tijdens de trip wordt alles opgenomen en uiteindelijk uitgezonden in een ‘Business-channel On Tour’ aflevering op RTL7, en zal daarnaast ook verschijnen op de Surinaamse televisie.

Volgens de makers is het doel van de reis: De economische kansen en mogelijkheden van Suriname naar buiten brengen. Business-channel host Ron Abdoelhafiezkhan was afgelopen week op bezoek bij Tante Es en sprak over de trip naar Suriname:

7 REACTIES

 1. Pak je koffer, ga naar Suriname, maar pak je koffer maar niet uit, want je gaat linea recta luid gillend van ellende weer terug naar ptata.


  Maak melding

 2. blaka bakra: “Pak je koffer, ga naar Suriname, maar pak je koffer maar niet uit, want je gaat linea recta luid gillend van ellende weer terug naar ptata”.

  Blaka bakra, als je een bla bla ka blaka bakra bent, die liever alle ka die PVV bakras hem dagelijks voorschotelen, slikt, in plaats van zelf iets te ondernemen in het land waar hij in geboren is of waar zijn ouders vandaan komen, dan is dat inderdaad een normale reactie.

  Andere Surinamers die in Nederland wonen, moeten zich door dit schrijven van mij niet aangesproken voelen, je mag van mij in Nederland blijven wonen als je dat wilt, ik heb alleen de pest aan blaka bakras die in Nederland wonen en dan gaan afgeven op Suriname, een land met inderdaad een heleboel shit, maar ook met een heleboel moois (net als Nederland overigens).


  Maak melding

 3. @ Henkes,

  Even voor de goede orde: Ik woon al jaaaaaaren in Suriname, dus ik ken de mentaliteit, de cultuur, de natuur en vele andere dingen, Bovendien heb ik hier bij verschillende mediabedrijven gewerkt, zoals ook in mijn werkzame jaren vroeger in Nederland, dus ik ken de ins en outs van Suriname op mijn duimpje.Je kent zelf de economische situatie in Su, dus ik denk dat een programma als Business Channel de moeite kan besparen. Dat bedoelde ik te zeggen.


  Maak melding

 4. Volgens DNA voorzitter Simons:
  Na de zittingsperiode kunnen Assembleeleden nu opteren om als beleidsadviseur benoemd te worden. Simons zegt dat het grootste deel van de Assembleeleden geschikt is voor deze functie, op basis van hun opleiding en ervaring opgedaan in het college.

  Kunnen deze heren niet worden uitgenodigd om te verschijnen op de TV om een bijdrage te leveren?
  Of schijten deze zogenaamde toekomstige beleidsadviseurs in hun broek omdat hun bijdrage nagenoeg negatief zal zijn?


  Maak melding

 5. Blaka bakra, ook ik woon net als jij al jaaaaren weer in Suriname, na jaren in Nederland gewoond te hebben, dat zijn dus al twee remigranten die niet luid gillend, linea recta, terug zijn gevlucht naar Nederland. Je had die opmerking dus niet hoeven maken, Suriname is inderdaad geen paradijs, maar zeker ook geen hel, waar iedereen gillend uit wil of moet vluchten. Waarom ben jij, met zo’n negatieve kijk op het land, eigenlijk gebleven?


  Maak melding

 6. @ Henkes,

  Ik heb geen negatieve kijk op het land, ik heb alleen mijn bedenkingen overj een bepaald deel van de bevolking en vooral de overheid. Zakendoen in Suriname is niet altijd even makkelijk. Veel (en ik wil niet generaliseren) zakenmensen denken dat omzet ook winst is. Er is nauwelijks innovatie. Investeren – met uitzondering van de hele grote bedrijven – is nauwelijks aan de orde. Ik verwijs je overigens even naar een artikel in Dagblad Suriname over twee mensen die zonnepanelen in elkaar zetten. Ze maken alleen de frames, het glas wordt plaatselijk ingekocht, maar de zonnepanelen zelf komen uit het buitenland. Bovendien is de concurrentie in die sector moordend! Ik ben bang dat dit ‘bedrijfje’ geen lang leven beschoren is. Tenzij iemand daarin wil investeren. Maar ja, die staan nu eenmaal niet in de rij.


  Maak melding

 7. Blaka bakra, blij te lezen dat je geen negatieve kijk op Suriname hebt, ik had ook niets gezegd als je eerste opmerking was geweest; ‘de ondernemers die in Suriname willen investeren, moeten er rekening mee houden dat in Suriname alles (nog) niet zo goed geregeld is als in Nederland’. Ik ben namelijk de eerste die zal toegeven dat er nog heel veel schort aan de Surinaamse samenleving, met name aan de Surinaamse overheid.

  Ten aanzien van de twee personen die zonnepanelen in elkaar gaan zetten; je verwacht toch niet van Suriname(ers) dat ze hun eigen zonnepanelen gaan maken, terwijl de meeste zonnepanelen die in Europa en de V.S. op de daken geplaatst worden uit China afkomstig zijn? Als door de inspanningen van deze twee ondernemers zonnepanelen goedkoper te verkrijgen zullen zijn in Suriname en er in Suriname werkgelegenheid gecreëerd wordt, dan is dat een zinvolle onderneming, die levensvatbaar kan zijn, je mag ook in dit geval een beetje positiever naar het geheel kijken, als deze twee ondernemers het niet uitproberen, zullen we nooit er achter komen of zo’n ‘cottage industrie’, waar er veel voorbeelden van in Japan te vinden zijn, in Suriname ook rendabel kan zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.