Oppositie niet meer enthousiast over wijzigen auteurswet

8

PARAMARIBO, 10 mrt – De oppositie loopt niet langer warm voor het veranderen van de Surinaamse auteurswet. Het is ook waarom geen steun werd verleend voor het houden van een openbare vergadering van het parlement. Er zijn juridische obstakels.

In elk geval bestaat bij de oppositie de indruk dat zomaar veranderen niet kan. “Wij willen ons niet inmengen in zaken die bij de rechter liggen”, zegt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP) tegenover de Times of Suriname. Er lopen enkele rechtszaken tussen auteursrechtenbureau Sasur en mediabedrijven. De veranderingen in de wet zouden Sasur overbodig maken en volgens de oppositie kan dit juridische gevolgen hebben.

Weliswaar is er begrip voor de druk vanuit de samenleving. Zowel mediahuizen als artiesten zien Sasur liever gaan dan komen. Het parlement had achter gesloten deuren al min of meer overeenstemming bereikt over de wetswijziging. Verwacht werd dat het wetsvoorstel niet meer zou zijn dan een hamerstuk. Maar toen een openbare vergadering gehouden moest worden, verleende de oppositie geen quorum.


8 REACTIES

 1. De oppositie loopt weer weg van zijn verantwoordelijkheid als VOLKSVERTEGENWOORDIGERS.

  De DNA is gemachtigd elke wet aan te nemen als dat ten goede komt aan de samenleving/het VOLK.

  SASUR zal met een wetgeving verboden moeten worden desnoods met terugwerkende kracht, de samenleving moet verlost worden van deze kunu gecreeerd door front/de huidige oppositie.

  Waarschijnlijk lijkt het voor front beter dat alle mediahuizen geveild zijn en dus ophouden te bestaan, liever de mediahuizen dan sasur opofferen lijkt het devies.


  Maak melding

 2. Het is goed dat de oppositie door heeft dat dit tegen de grondwet is namelijk een zaak die onder rechter is mag niet gedwarsboomd worden. Had de oppositie hieraan meegewerkt dan had men een van de bezwaren over de amnestie wet omzeep geholpen.
  Dus handen af van deze zaak, laat de rechter maar oordelen en niet de DNA.


  Maak melding

 3. Goedzo oppositie niet steunen deze zaak. Laten ze eerst de uitspraken van de rechters leren respecteren. Zie dat gedrag van de SRS, deze idioten lappen de uitspraak van de rechter gewoon aan hun laars. De SRS, wist precies wat hen te wachten stond als ze de uitspraak van de rechter, niet zouden uitvoeren; en toch voerden ze niet uit wat gewezen was(vonnis) Dan zo brutaal san ding dé……. dan trommelden ze/SRS een paar dommies op om te gaan protesteren, tegen de uitspraak ennnnnn Sasur…dongbeest ding allamalllllla.. Ook hadden velen in hun stommiteit op de rechters afgegeven innie a zo geliefde programma foe ding B.T..met agoetie Limbopersad. Oppositie dussss ppppppoot stijfhouden, oeng no verleen no wang quorum , totdat ze zich aan dat vonnis hebben gehouden. Dan wó loekoe moro fara en niet anders Odiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. @ Afu Sensie
  De oppositie loopt weer weg van zijn verantwoordelijkheid als VOLKSVERTEGENWOORDIGERS.

  Ai mi boi als iets de huidige machthebbers iets niet zint dan verzinnen zij een nieuwe wet, zoals de amnestiewet constitutioneel hof instellen.
  Dit is de reden dat de oppositie wegblijft want wederom wordt er weer een konkoni uit de hoed van de indiaan getoverd.


  Maak melding

 5. Natuurlijk lopen ze weg omdat ze weten dat deze case ze schade en schande gaat opleveren. Een van de financiele poten van V7zal daarmee wegvallen en Santhoki zal ontmaskerd worden als de bereider van deze jorkasupu. De uitspraken van Ruth Wijdenbos (SHAME ON HER) dat moet worden voorkomen dat Santokhi hierdoor schade zal oplopen is niets anders dan de HARDE WAARHEID. Ik heb het altijd al gezegd, dat deze shit een van de vele schrobberingen van Santhoki jegens het volk van Suriname is. Dem mek a …. langa, ma now a kaba gi dem! Het volk heeft ze door! Santokhi neemt in de vrije val waarin hij is beland al die pajongwaaiers mee. Jammer voor de NPS, een zoveelste blunder!!


  Maak melding

 6. Glenn Pengel, zo kennen we jullie NPSers weer. Prasi-oso mentaliteit zoals het alleen in de NPS bedreven kan worden. Zonde, zonde, zonde. Na dem leleku leki yu broko a partij! Je bent zielig!


  Maak melding

 7. Pokai Tongo, te dalek Ramlal veil yu mama omdat a singi wan singi tapu wan beri, yu ai sa kom krieng leki na pikin boi fu Brendari, yu dom kaw!


  Maak melding

 8. Binnen auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra is een conflict ontstaan over het megasalaris van directeur Hein van der Ree. De belangenclub valt onder de wet normering topinkomens, wat betekent dat niemand er meer mag verdienen dan een ministersalaris. Directievoorzitter Van der Ree harkte vorig jaar echter in totaal 447.000 euro binnen. Hij is niet van plan daar in de toekomst iets van in te leveren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.