Conservation International Suriname schenkt drones aan ministerie

17

Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer(l) heeft donderdag twee drones ontvangen van directeur John Goedschalk van Conservation International Suriname, CIS(r). CIS wil met de onbemande cameravliegtuigjes de Dienst ’s Lands Bosbeheer, een werkarm van het ministerie, ondersteunen bij het beschermen en behouden van de beschermde natuurgebieden in Suriname.


17 REACTIES

 1. Hoe zit het met die Indiase helikopters? Zijn die al in de lucht? Zo ja, dan zijn die f….ing drones helemaal niet nodig. Geldverspilling derhalve. Maar dat. zijn we zo langzamerhand wel gewend. Zorg eerst eens voor een goed werkend ILS-systeem op Zanderij! Het binnenland wordt vernietigd, daar heb je geen drones voor nodig om dat te concluderen. Wat een kul is dit!!


  Maak melding

 2. Komt nog bij: Wie moet die dingen gaan besturen en monitoren? Die gasten met een veterdiploma die nog nooit van ICT hebben grehoord? Ik lach me een breuk!


  Maak melding

 3. Blakka bakkra,

  Waarom doe je zo minachtend over het land van je ouders en grootouders, namelijk Suriname? De ontwikkelingen staan niet stil in SU en iedere vorm van bijvoorbeeld nieuwe technologische ontwikkeling wordt door SU toegejuicht en zo hoort het ook.


  Maak melding

 4. @smatje

  Natuurlijk hebben we een universiteit in Suriname.
  De vraag alleen is of de lijder vanSuriname samen met zijn nog in leven zijne handlangers ooit een universiteit van binen hebben gezien
  Brunsie bv gaat niet naar school maar om de twee weken ,maakt hij bekend dat hij gepromoveerd is Grappig ,toch !


  Maak melding

 5. @blaka bakra, er zijn in Suriname mensen genoeg die de drones kunnen vliegen en die instructies aan nieuwe drone vliegers kunnen geven. Een drone moet je vergelijken met een modelvliegtuig. In Suriname zijn er genoeg mensen die zich met deze tak van sport bezighouden. Met de drones kan men een gebied monitoren via de camera die in de drones zijn ingebouwd.In Suriname zullen ze zeker blij zijn met deze gift.Alle beetjes helpen.


  Maak melding

 6. Dit zijn FX-61 Phantom dromes, die +/- 100 USD kosten (het zijn zelfbouw pakketten).

  De actieradius van deze objecten is +/- 30 minuten, dus 15 minuten heen en terug.

  De accu die er in zit is 4500mAh, dat is 3x krachtiger dan in een telefoon- maar hij loopt dus wel in een kwartier leeg.

  Serieus; wat moet je met dit speelgoed (want dat is het)?


  Maak melding

 7. @blaka bakra

  Jij bent dus de ultieme housenegro met totaal geen geloof in eigen kunnen. Dat jij iets niet kunt betekent niet dan een ander het niet kan.


  Maak melding

 8. Met het binnenhalen van de chinezen heeft Sur. de rampspoed over zich geroepen.Zo lang er tjoekoe gevoelige mensen zijn die beslissingen moeten nemen,gaat de kaalkap door.Tegen het chinese geld is niets opgewassen.Ze gaan met drone de bossen zien verdwijnen maar niets kunnen doen.
  Ook DC Miranda niet.Die liet na sluiting de goudbranderij op proef draaien om de vervuiling te meten.De 3 weken zijn 3 jaren geworden voor er uitslag komt.Intussen gaat het volk lachend dood.
  Zo gaan ze eerst kijken wat de gevolgen zijn van ontbossing voor er maatregelen komen.


  Maak melding

 9. Conservation International zal natuurlijk ook de foto’s en filmpjes willen hebben die gemaakt worden met deze drones. Om zo enkele regeringen te kunnen voorzien met info over de nog aanwezige bodemschatten van Suriname. Leuke bijverdienste.


  Maak melding

 10. @ Smatje,
  Omdat ik uit ervaring weet hoe hiermee omgegaan moet worden. Het is gewoon speelgoed. De drones die de Amerikanen b.v. in Afghanistan gebruiken zijn van een heel ander caliber..En die kennis is er niet in Suriname. Je hebt het over universiteiten? Hoeveel dan? Mij is alleen het Adek bekend. En die staat nu eenmaal heel erg laag op de index-ladder. Natuurbescherming begint op de grond, niet in de lucht. Bovendien is het nu al te laat (zie overstroming Weg naar Zee). Mangrovebossen worden nog steeds rucksichtlos weggekapt.


  Maak melding

 11. @blaka bakra

  Jij hebt dus kennis van drones en geen enkele andere Surinamer? En uhhhhhh ………… Amerikaanse technologie is niet te doorgronden? Onder welke steen leef jij.


  Maak melding

 12. begrijpend lezen is toch weer te moeilijk voor bepaalde “reageerders”.
  Blaka Bakra heeft gelijk in zijn posting.
  Bedoelde “drones” zijn i.d.d. speelgoed, te koop voor iets meer dan 100 usd. Zie ook absoluut de meerwaarde niet van deze “schenking”. Afgezien van het feit dat deze vliegtuigjes te licht zijn en na iets meer dan een kwartier neer zullen storten in de bush.
  Ingewijden zijn echt wel bekend met waar ingegrepen moet worden omdat de kaalslag en vervuiling dermate ernstig is, maar………… puntje bij paaltje laat men het allemaal gebeuren en vind men het makkelijker en aantrekkelijker om de handen op te houden en een andere kant op te houden. Kan je ’t ze kwalijk nemen? Nee denk ik dan, het “grote voorbeeld” loopt zelf voorop als het gaat om financiële verrijking!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.