Aanhang NDP in Paramaribo matig gegroeid

36

PARAMARIBO, 27 feb – De aanhang van de NDP is niet echt toegenomen in Paramaribo. Dit stelt onderzoeksbureau Idos na een opiniepeiling. De grootste coalitiepartij van het moment haalt toch meer parlementszetels in de hoofdstad.

Met de Mega Combinatie haalde de NDP in Paramaribo ruim vier en veertig procent van de stemmen. Dat was goed voor zeven zetels in het parlement. Volgens de peiling zou nu zes en veertig procent worden gehaald. Het maakt politiek wel een enorm verschil. “De minimale procentuele groei ten opzichte van mei 2010 in termen van keizerssupport heeft echter wel een groot effect op de zetelverdeling in Paramaribo”, stelt Idos.

Dat er zoveel meer zetels worden gehaald heeft alles te maken met het kiesstelsel in Suriname. “Bij een stemvoorkeur van 45,9%, waar gemiddeld zeventig procent van de kiezers naar de stembus gaat, zou de gemeten voorkeur de NDP+ (in combinatie, red.) negen zetels opleveren in Paramaribo”, aldus Idos. De grootste tegenstander, V7, haalt zeventien procent, goed voor drie zetels. Vanaf negentien februari zijn gedurende vier dagen vijfhonderd en negentien personen geïnterviewd.


36 REACTIES

 1. Als de IDOS peilingen kloppen is het volgens mij de eerste keer in de geschiedenis van ezels dat ze eigenhandig, uit vrije wil, voor de tweede keer, in een tijdsbestek van 10 jaar, een strop om hun eigen nek zetten om daarmee naar het abattoir geleid te worden, om eerst ‘uitgemolken’ te worden door criminelen als Brampie die hen daarna, wanneer ze geen ‘melk’ meer opleveren, geholpen door zijn overige bendeleden, eigenhandig zal slachten.

  Of, nu ik er echt over nadenk; dit zelfs voor ezels vreemde gedrag is al eerder vertoond door het volk in Venezuela, zelfs na de dood van de grote volkspresident aldaar zijn ze doorgegaan zich aan dezelfde steen te stoten.


  Maak melding

 2. NDP groeit dankzij vertrek van Pahlad, de grootste joker ter wereld.
  Als hij bij de NDP was moesten de vhp-ers van bosje brug springen. Nu is hij als dweil bij de VHP terecht gekomen dan moeten de NDP ers van de brug springen.
  Hij heeft geen respect voor zichzelf.
  Onder welke categorie kunnen wij hem plaatsen


  Maak melding

 3. @Henkes

  Maak jij je maar druk om die tokkie-ezels in je eigen land Nederland. Die gaan massaal PVV stemmen en wat jou dan te wachten staat is een keiharde schop onder je kont. In Suriname zijn we de schurken van het front meer dan beu en daarom stemmen we massaal op de NDP. Dat jij dat niet leuk vindt is je goed recht maar pleeg AUB geen zelfmoord wanneer de NDP de Veezeven verplettert.


  Maak melding

 4. Vooral Surinamers in Nederland weten totaal niet wat er in Suriname speelt. Velen zijn al tientallen jaren niet meer in Suriname geweest en snappen niet dat de tijden zijn veranderd. Het Suriname van voor 1975 was niet meer dan een wingewest en had nauwelijks een infrastructuur. De koloniale machthebbers hadden alleen maar oog voor het zo snel mogelijk wegvoeren van de rijkdommen richting Nederland. Vooral onder de NDP is er iets onstaan dat je een infrasructuur mag noemen en het volk waardeert dat. Suriname is volop in ontwikkeling en die ontwikkeling is overal zichtbaar. Verbeterde dijken aan de waterkant en in Commewijne, wegen die het land ontsluiten en het allerbelangrijkste, het nieuwe Surinaamse bewustzijn. Dit alles niet onder het front maar onder de NDP. Dit zijn de redenen waarom de NDP de verkiezingen zal winnen. Suriname is er nog lang niet en zal vooral volledig moeten afrekenen met het slaafse koloniale bewustzijn die bij sommigen nog welig tiert. Verdere ontwikkeling zal nog bakken vol geld kosten maar het zal Suriname lukken een moderne staat te worden.


  Maak melding

 5. Hoe dan ook heeft de NDP een paar foetoestons zoals:
  -meestergatlikker Theodorus Vishnudat ,die zich zodanig goed van zijn taak heeft gekweten dat zijn tong nu totaal is versleten en opgezet.De wpprden die hij nog kan uitbrengen zijn daarom vervormd en wazig.
  -dan de academische gatlikker Amzad Abdoel.Deze slijmbal produceert zoveel slijm dat hij met een slijmpot rondloopt om alle overtollige slijm op te vangen.In de klas spuit hij alle kindere nat.


  Maak melding

 6. Als na de laatste ontwikkelingen m.b.t. de KTPI (uit V7 stappen en geweigerd worden door de NDP waarvan bekend was dat ze Soemita als een hoopje @#$% zien) het IDOS nu een peiling zou houden in Paramaribo, zou de KTPI als grootste partij uit de bus komen, want hoe idioter de leider van een partij zich gedraagt, hoe meer stemmen die partij volgens de IDOS in de wacht sleept, omdat het IDOS denkt dat de meeste Surinamers zelf idioot zijn.


  Maak melding

 7. De NDP-kiezers zijn stabiel en zeker van hun partij. De V7-kiezers zijn labiel en onzeker van hun partijen. Dat mag toch de conclusie zijn.
  Bouterse heeft een visie. Geen grootse visie, maar een persoonlijke visie. Hij wilde graag dat zijn zoon hem zou opvolgen. Nu dat niet meer kan, zal hij z’n politiek zeer ambitieuze vrouwtje naar voren schuiven (mocht NDP de nieuwe regering vormen) om hem op te volgen.
  Daarnaast handelt de NDP Nationalistisch, Daadkrachtig en Pragmatisch (NDP). Hoewel men niet echt nationalistisch is weet men wel goed de schijn op te wekken van nationalisme. Daadkracht in de zin van grote plannen waarvan enkele inderdaad gerealiseerd werden. Pragmatisch, want met elke grote miljoenenproject worden de eigen koffers goed gevuld. In feite kan men stellen dat zodra een grote project geen miljoenen steekpenningen oplevert, dit project wordt afgeblazen.
  Binnen de NDP denkt men dat als we iets aan het volk kunnen geven, dan moeten we er natuurlijk zelf behoorlijk wat aan verdienen. Kortom, hun invulling van Nationalisme (Westen is uitbuiters, kiezers winnen met subsidies), Daadkracht (zelfverrijkende projecten worden uitgevoerd) en Pragmatisme (loot whatever and where ever you can).


  Maak melding

 8. Wegens het plaatsen onder en verkeerde onderwerp,een herhaling.

  Jacobus
  Paramaribo blijft waarschijnlijk geloven in een gratis spook trein.Anders zie ik niet waarom ze bereid zijn gras te eten in de volgende 5 jaren van ABU DADA.
  Of ze willen de ontelbare nullen terug op de bankbiljetten.Zie je op straat mensen met bundels geld wisselen,wisselen roepen.En dan dit keer door kerels wiens ondergoed tentoon gesteld wordt.Al hebben ze een riem aan de broek toch hangt dat ding op hun knieen.

  vrijdag 27 februari 2015 om 14:42 uur


  Maak melding

 9. (herhaling van mijn eerdere post)

  Wat hier niet wordt vermeld:

  – in de afgelopen 5 jaar zijn er meer dan 2000 woningen gebouwd
  – in de afgelopen 5 jaar zijn veel dorpen in het binnenland voorzien van water en electra
  – vele wegen gerehabiliteerd, aangelegd en verbetert
  – verbeteringen in de goud industrie
  – sociale wetten (hier verliest V7 zwaar op)

  en nog veel meer.

  hier op dit netwerk (in NL) doet men alsof er niets is gedaan en dat de Surinamer gek is als ze weer voor bouta stemmen.

  de Surinamers in Suriname kennen echter een andere realiteit


  Maak melding

 10. er is gewerkt maar ook veels te veel fout gegaan,

  – nog steeds geen anti coruptiewet
  – te veel vriendjes politiek

  Stem gewoon op DOE

  dan heb je geen sprinkhanen die vandaag paars zijn (NDP) en morgen oranje / groen (VHP / NPS) om zo maar aan de macht te kunnen zijn.

  die twee grote blokken hebben allebei hun kans gehad.


  Maak melding

 11. Waarom NDP+ of V6/7 stemmen

  alsof er geen alternatief is.

  de afgelopen jaar steeds meer respect gekrgen voor meneer Breeveld van DOE.

  Hij speeld tenminste geen djompo futu om maar ergenns aan de macht te kunnen komen en zijn argumenten kloppen bijna altijd.

  zie hieronder een bericht van hem:

  Er vinden voortdurend veranderingen plaats in ons leven. Dat kan niemand ontkennen. Sterker nog, sommige veranderingen kan niemand tegenhouden. Anders is het met veranderingen die wij wel kunnen beïnvloeden, maar – jammer genoeg – nalaten dit te doen.
  Bij opeenvolgende verkiezingen – vanaf 1987-2015 – wordt tijdens verkiezingscampagnes door alle politieke partijen/partijcombinaties verandering aan het volk beloofd. Wij noemen u enkele issues, die haast elke verkiezing terugkomen op hun lijstje:
  ● Wijziging Grondwet
  ● Wijziging Kieswet
  ● Eerlijke verdeling van inkomsten grondstoffen
  ● Bestrijding van vele vormen van corruptie
  ● Hervorming ambtenaren apparaat
  ● Transparantie bij besteding van Staatsfinanciën
  ● Transparantie grondbeleid
  ● Creëren van werkgelegenheid vooral voor jongeren
  ● Verbeterde toegang tot onderwijs en modernisering van het onderwijssysteem
  ● Verbeterde toegang tot huisvesting
  ● Meer inspraak en betrokkenheid van de bevolking
  Wij zouden oneindig kunnen doorgaan, maar dat is niet het doel van dit artikel. Wij wilden u slechts enkele issues voorhouden, zodat u als burger zelf kan nadenken over het proces van verandering.

  Verandering geen doel maar middel
  Verandering is geen doel, maar een middel in een proces om één of meerdere doelen te realiseren. De vraag daarbij blijft: waarom veranderen? Deze vraag roept weer andere vragen op zoals: welke doelen willen wij bereiken? Welke stappen moeten wij zetten? Wie is verantwoordelijk voor uitvoeren en begeleiden van het proces? Welke uitdagingen en bedreigingen zouden zich kunnen aandienen bij dit veranderingsproces?
  Veranderen kan als individu en als collectief. In alle rollen die dagelijks worden ingevuld. Bijvoorbeeld: burger, Surinamer, ambtenaar, medewerker, vakbondsleider, ondernemer, politicus, leider, moeder, vader, dochter, zoon.
  Om ernstig na te kunnen denken over verandering moeten wij samen een aantal zaken die zich voordoen in de periode vóór en tijdens de verkiezingen en binnen regeringen onder de loep nemen:

  ● Sommige partijcombinaties veranderen iedere verkiezing hun logo en de naam van de combinatie
  ● Sommige partijen sluiten zich iedere verkiezing aan bij een andere combinatie
  ● Sommige partijen die de vorige verkiezing zelfstandig waren, en verbinding vóór de verkiezing als nadelig hebben benoemd, gaan de volgende verkiezing toch in een combinatie
  ● Alle combinaties komen steeds met dezelfde issues, ongeacht of ze in de periode toen zij regeerverantwoordelijkheid hadden, gewoon te weinig hebben gedaan om daadwerkelijk verandering te brengen om Suriname en alle Surinamers succesvol te maken.

  Het is duidelijk dat en u kunt het zelf vaststellen, dat deze vormen van verandering er niet op gericht zijn om Suriname en Surinamers succesvol te maken.
  Wie of wat moet er dan veranderen?
  1- De burger – de Surinamer – moet veranderen.
  Te nemen stappen:
  – We moeten evalueren en doelen stellen voor de toekomst.
  – We moeten onze verantwoordelijkheid nemen in het proces en het niet langer overlaten aan combinatie X of Y. Zelfvertrouwen is de sleutel.
  – We moeten durven kiezen voor Suriname en niet voor pre-electorale combinaties, omdat deze weinig vertrouwen en inspiratie uitstralen, in algemene zin en ten opzichte van elkaar
  – We moeten durven politieke partijen die zelfstandig deelnemen aan de verkiezing meer invloed te geven. Het is bij deze partijen heel duidelijk waar ze voor staan en men kan hen daarop aanspreken!

  Waarom?
  Bij eventuele winst voor pre-electorale combinaties is gebleken dat men geen verantwoordelijke kan aanwijzen gedurende het regeertraject. Het blijft helaas een vage groep, waarbij zo makkelijk gezegd wordt:
  ● het is de schuld van partner X of Y, niet van mijn partij.
  ● wij doen het goed in de combinatie, het zijn de andere partners die dit of dat fout doen, geen visie hebben of te weinig kader.
  Dit zijn drogredenen. Vooraf had men dit al kunnen weten!

  2- Het leiderschap
  Te nemen stappen:
  – De manier waarop wij leiding geven moet in alle opzichten veranderen om Suriname en Surinamers succesvol te laten zijn. Het leiderschap in het gezin, in de buurt- of sportvereniging, op de opleidingsinstituten, op de werkvloer en in de bedrijven. Waarden als Respect, Transparantie, Verantwoordelijkheid en Samenwerken mogen in ons leiderschap, op welke plek dan ook, niet ontbreken. Hierdoor kan het ook overgedragen worden aan allen die betrokken zijn bij zo een leider. Bewust van de aanstekelijke werking hiervan, zal vermenigvuldigend doorwerken.
  – Feedback op het juiste moment met doelgerichte argumenten – geen drogredenen – aangeven wat beter of anders moet. Hier vooral zelf ook verantwoordelijkheid in nemen geeft glans aan het eigen leiderschap.
  – Feedback of kritiek moet niet alleen naar anderen toe zijn, maar eerst en vooral naar jezelf. Dat vraagt ook om een kwetsbare opstelling, waarin inschattingsfouten worden erkend.
  – Feedback of kritiek moet mensen in staat stellen om te veranderen: bouwen aan zichzelf en aan de ander, zodat Suriname en de Surinamers succesvol kunnen zijn .
  – Feedback is in elk geval niet de ander beschuldigen en zelf buiten schot blijven, want dan is er sprake van afbreken waardoor de leider niet meer serieus wordt genomen.

  De potentie om Suriname en Surinamers succesvol te maken moet optimaal benut worden.
  Tip voor verandering:
  THE SECRET OF CHANGE IS TO FOCUS ALL OF OUR ENERGY, NOT ON FIGHTING THE OLD BUT ON BUILDING THE NEW.
  QUOTE: SOCRATES

  De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid
  Paramaribo, 25 februari 2015


  Maak melding

 12. Vreemd. Heel vreemd vind ik het. Nota bene met een geringe wijsheid.

  Waarom bedrijf ingehuurd om te weten wat de andere bezig is te doen.
  Waarom opiniepeilingen in elkaar gezet. Dit kost miljoenen. Waar komt dat geld vandaan. Wie betaalt de kosten van Dino.
  Van waar zo veel geld.

  Peilingen naar mijn mening psychologische oorlog om de verkiezingen te winnen.

  Volgens de feiten maakt de NDP geen kans op regeermacht.
  Via de peilingen wil NDP laten geloven dat reeds voor de verkiezingen al vaststaat dat de NDP de verkiezingen al gewonnen heeft. Dus denk ik wil zij de overige “grotere groep” doen geloven dat het geen zin heeft om andere partijen te stemmen.
  Doen zij dat toch dan zullen zij buiten de boot(njang)blijven.
  De verwarring lijkt schijnbaar een succes te zijn.
  De vraag is of de kiezer in alle vrijheid en in nuchtere toestand de stemkeuze zal kunnen bepalen.

  En het is triest dat de grote kanshebbers nog geen partijprogramma hebben kunnen presenteren. Zo weet de kiezer op dit moment niet hoe soc.-economische ontwikkeling van land en volk ter hand zal worden genomen na 25 mei 2015.


  Maak melding

 13. @Joop Willem III

  “Het Suriname van voor 1975 was niet meer dan een wingewest en had nauwelijks een infrastructuur. ”

  Suriname was toen en nu een bodemloze put.


  Maak melding

 14. @Joop Willen III

  “Verbeterde dijken aan de waterkant en in Commewijne, wegen die het land ontsluiten”

  Weet u wel dat de dijken en de wegen die het land ontsluiten geen NDP projecten zijn en dat het Pimpen van Waterkant gefinancierd is door geld te onttrekken aan de Dijken in Commewijne.

  Weet u wel wat er echt gebeurt in Suriname.

  Weet u ook dat door gebrek aan onderhoud de weg naar Atjoni er aanzienlijk slechter bij ligt dan men mag verwachten.


  Maak melding

 15. @ supersu(kkel)…

  niemand zal er ook maar 1 traan om laten of zelfmoordneigingen aan overhouden als jouw corrupte, criminele drugsveroordeelde coupepleger, dictator en meervoudig moordenaar nog 5 jaar lang zal blijven roven, stelen van het domme, slaafse, angstige volk. Persoonlijk hoop ik erop, want het verschaft mij nog 5 jaar leedvermaak en zie jullie ondergang met veel belangstelling tegemoet.


  Maak melding

 16. De Idos kreeg opdracht van Dagblad Times of Suriname om peilingen te houden. Mensen geloof deze peiligen niet want de eigenaar van TIMES OF SURINAME IS Dilip Sardjoe!!!


  Maak melding

 17. . NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft op de massameeting afgelopen dinsdagavonf bij het Revoplein enkele kopstukken op het podium gehaald die besloten hebben de paarse partij te ondersteunen. Naast de vele anderen die gepresenteerd werden, was minister Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling (MinOV) ook aanwezig. Bouterse deelde mee, dat duizenden mensen achter deze personen staan
  Gajadien zegt dat hij het daarom ook jammer vindt, dat een potentiële goed weldenkende persoon als Ashwin Adhin achter zo’n ideologie gaat staan
  Adhin is iemand die steeds ontkend heeft een politieke kleur te hebben vanaf het moment dat hij aantrad als minister. Hij is echter niet de eerste minister van het huidige kabinet die steeds ontkend heeft de paarse partij te ondersteunen.
  Minister Soerish Algoe van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV) ontkende dit ook, maar is thans de lijsttrekker van de NDP in Wanica. De MinOB-minister bleef zeggen, dat hij ver van de politiek blijft. Maar, een ministerspost is een politieke job en zou hij actief de politiek moeten ingaan, indien hij verzekerd van een tweede termijn zou willen aanzitten. ‘Dit hoor ik voor het eerst’, antwoordde de minister in januari 2014, toen hem de vraag werd gesteld of hij bij de komende verkiezingen in 2015 op de kandidatenlijst van de Nationale Democratische Partij (NDP) zal prijken. De bewindsman bestempelde deze geluiden als een lachertje en toonde geen interesse om verder hierop in te gaan.
  Adhin komt uit bekende families die slachtoffers zijn geworden van de 8 decembermoorden in de jaren ’80 tijdens het militaire regime. Robby Sohansingh en John Baboeram waren ooms van de minister.

  Wat een positie en cadeautjes kan doen….
  Je ooms werden geexecuteerd en dan ga je prediken op de podium met hun MOORDENAAR.
  Schaamteloze fam Adhin!
  Echt walgelijk.


  Maak melding

 18. You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  De Surinaamse burger laat niet met zich sollen en voor de gek laten houden. De kiezers weten precies wat te doen in het stemhokje.

  De kiezers laten zich geen knollen voor citroenen verkopen.

  Te a wojo jagie, zullen we zien soema serie of fa a serie waka.

  Het Surinaamse volk laat het achterste van de tong niet zien.

  De Surinaamse kiezers laten zich geen zand in ogen strooien.

  De Surinaamse kiezers weten wie DDB en de gangsters zijn.

  De Surinaamse kiezers weten, wat goed is voor Suriname en wie niet deugt.

  De Surinaamse kiezers weten hoe de verhouding was, is van Suriname en Nederland.

  De Surinaamse kiezers weten hoe de verhouding was van Mozes en de Farao.

  De Surinaamse kiezers hebben geen problemen met Nederland en Nederland heeft geen problemen met de Surinamers.

  De Surinaamse kiezers weten dat het de persoon DDB is, die een probleem heeft met Nederland en DDB een probleem heeft met de USA. De Surinamers hebben geen problemen met de USA.

  De Surinaamse kiezers weten dat Suriname en Nederland met elkaar verbonden zijn als een ruiter op een paard.

  Suriname is gewoon een kopie van Nederland en dat deze in de toekomst alleen beter moet worden.

  Suriname is gewoon nederland, hoe men het wil noemen, de officiele taal het Nederlands is koloniaal, de borstelsnor van DDB is koloniaal, kort groen van DDB is koloniaal, kleding van DDB is koloniaal, straten en wegen die in Suriname is is koloniaal, wegen in Suriname is koloniaal, het schoolsysteem in Suriname is koloniaal, auto’s die in Suriname rijden is koloniaal, computers/ict in Suriname is koloniaal. kerstfeest in koloniaal, in huizen wonen in Suriname is koloniaal, DNA is koloniaal, kostuum van DDB is koloniaal, Grondwet van Suriname is koloniaal. bril van DDB is koloniaal. Veel in Suriname is koloniaal. volkslied van Suriname is koloniaal, enz, enz. enz. Veel wat erin de wereld plaats vindt is koloniaal. vliegtuigen, schepen, allemaal koloniale zaken die er waren en zijn en altijd zullen zijn en mee zullen gaan met de veranderende wereld. Algemene verkiezingen voor DNA en een andere regering is koloniaal vakbond is koloniaal,schoenen aan doen is koloniaal, kleding dragen is koloniaal, enz, enz.

  Surinamers laat DDB en de gangsters jullie niet voor de gek houden.

  DDB graatie, je houdt de ontwikkeling en vooruitgang van Suriname gewoon op.

  Time4Change
  Surinamers
  Nationale verkiezingen 25 mei 2015
  (Jonge) kiezers
  Stemt u op: V7 ( repeat!)

  – Chandrikapersad Santokhi – VHP
  – Gegory Rusland – NPS
  – Paul Salem Somohadjo – PL
  – Winston Jesserun – DA91
  – Guno Castelen – SPA
  – Celsius Waterberg – BEP

  Yes we can!
  Yes we can!
  Yes we can!

  Yes we can! ( 3x) repeat!

  Sranansma oe wiki no!

  Time4Chan(ge)!
  Chan4(Pres)

  Hoera, Hoera, Hoera!
  De triomf is voor de democraten in Suriname!
  De triomf is voor alle Surinamers!
  De triomf is voor de republiek Suriname
  De triomf is voor de toekomst van Suriame.

  stree def stree, wi no sa Fredé!

  God Zij Met Ons Surinamer(s)!


  Maak melding

 19. @Bosje Bribiman

  Alle getallen die er door deze regering geroepen worden mogen met een korrel zout genomen worden.

  2.000 woningen geleverd. Misschien in aanbouw genomen maar het totaal van alle met veel tamtam opgeleverde projecten komt nog niet in de buurt.
  De 500 woningen waar daailin al sinds 2012 aanbouwt op richelieu zijn nog steeds halve ruines.

  De president heeft recent van de woning bouwfabriek aangekondigd dat deze per eind maart in productie zal gaan en wel 1.000.000 m2 per jaar zal gaan realiseren.
  Hij vergeet dat Broad Homes ook een website heeft die bij de eerste steenlegging in augustus 2014 verklaard dat er 200.000 m2 per jaar geproduceerd kan worden. Dan bedoelen ze echter geen =vierkante meters woonoppervlak zoals de president roept maar vierkante meters bouwelementen (vloeren, wanden en daken).

  De president heeft voor de zoveelste keer een broodje aap gepresenteerd aan zijn achterban.
  Allereerst is de fabriek al heel wat keren aangekondigd en is deze met 7.000 m2 echt te klein om te doen wat de president u en velen wil doen geloven.
  Als alles zou werken kunnen er maximaal 1.000 woningen per jaar geproduceerd worden. Ten minste als Surinamers betonskeletten voor de woningen kunnen of willen betalen.

  Over de wegen hoeven we het niet te hebben en elektriciteit was er wel in het binnenland er is helaas geen betrouwbare levering van brandstof omdat de regering de rekeningen niet betaald.

  De winner zijn de sociale wetten alleen kan Suriname deze wetten wel betalen. Het is een sigaar uit eigen doos. De schulden die deze wetten gaan veroorzaken zullen ooit met rente afbetaald moeten worden door de Surinamers.

  Waarom nemen de schulden toe , wordt de stapel onbetaalde rekeningen dagelijks hoger terwijl de investeringen in verdiencapaciteit nihil zijn.


  Maak melding

 20. Deze peilingen stellen niets voor vanwege het feit dat mensen die niet op de NDP willen stemmen worden bedreigd met hun werk of andere van van intimidatie.
  Dus wie gaat in zijn hoofd halen de onderzoeker te zeggen op een andere partij dan de NDP te zullen stemmen.


  Maak melding

 21. Geeft gelukkig aan dat het gros van al die aanhangers de oliedommen zijn van het land. Gelukkig dus, degenen die tegen paars zullen stemmen zijn veel wijzer.


  Maak melding

 22. IK ben ervan overtuigd en weet zeker dat de koers van de SRD stijgt op 25 Mei 2015, wellicht 1usd op 5 srd.
  Over een jaar 1 op 10.

  Dillip Sardjoe, denkt aan Zwitserland !!!! ha, ha,
  Dillip denk aan Ballast Nedam !!! ha ,ha, hi.
  Dillip denk aan nieuwe generator EBS , zoals afgepsroken joe nanga Bouta e prating, $$$ ZWITSERLAND. HA, ha , hi.
  Dillip denk aan fromoe opiniepeiling Times of ZWITSERLAND
  Die Dombo’s van NDP analfabeten,,kunnen zij de krant wel Lezen ?


  Maak melding

 23. De angst zit vooral in de hoofden van de frontreageerders die lekker genieten van hun uitkering in Nederland. In Suriname is niemand bang en we zien hier niet achter elke boom een moslim met terreurneigingen. Want dat is pas leven met angst. Wij gaan hier niet mee met de waan van de dag en we verspillen geen geld aan het bombarderen van moslims onder valse voorwendselen. Niemand in Suriname is bang voor de NDP. Integendeel.


  Maak melding

 24. Als wij komen,,,waar komen,,,,,,komen waar,,,,,,ohpe komen,,,,,
  Dess for Press 2015…….DESS为按2015年………..
  als wij komen; pe yo komen?’
  I LOVE SU WOON EN WERK……….
  Als wij komen,,,,,,,,komen ohpe………….


  Maak melding

 25. Vredig, je kan als mens nooit voorzichtig genoeg zijn, de mensen die nergens bang voor zijn in Suriname, kunnen straks lelijk op hun neus kijken wanneer ze, al vluchtend, merken dat hun lichaam aan de voorkant door aerodynamische stukjes lood doorboord wordt.


  Maak melding

 26. @Barbaman

  Bij de vorige verkiezingen kwam DOE op mij over als een redelijk alternatief. Ik had ook verwacht dat door de besluiteloosheid van Veni en het zich niet profileren naar de kiezer de NPS veel stemmen aan DOE zou verliezen.

  De afgelopen jaren ben ik flink teleurgesteld in DOE. Mooie woorden maar te governementeel en weinig daden. Ik zou mij niet verbazen als ze na de verkiezingen een combinatie met de NDP gaan vormen. Ze schurken er nu al te veel tegenaan.

  Nee DOE heeft voor mij volkomen afgedaan. Te weinig principieel en te weinig daadkrachtig en uitgesproken. ( geldt overigens ook voor de NPS).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.