‘CrowdFunding voor Suriname werkt’

2

Crowdfunding voor Suriname werkt en het werpt nu al haar vruchten af. In ±45 dagen tijd is er in totaal ruim 14.000 Euro aan donatiegelden opgehaald. Dat meldt het Surinaams CrowdFunding platform ApuraNetworks vandaag. In totaal hebben vier van de zes projecten meer dan 50% van hun doelbedrag behaald, en daarmee kunnen de projecten grotendeels worden gerealiseerd.

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren, zonder financiële intermediairs zoals banken. Om kapitaal te verwerven bieden projectinitiators hun projecten aan, bijvoorbeeld op een platform op het internet en vermelden het benodigde bedrag erbij. Op deze manier kan iedereen investeren in het project. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen bij elkaar het project volledig financieren.

Volgens CrowdFunding platform ApuraNetworks is de financiering van de projecten met name te danken aan de kracht van de crowd en de mede-Apurianen. Alle donaties, gedeelde posts, aanmoedigingen op Facebook en de word of mouth reclame hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes van CrowdFunding in Suriname.

“Dit traject heeft bewezen hoe sterk we samen kunnen zijn, en hoe een ieder met zijn/haar kracht een bijdrage kan leveren aan een mooier en beter Suriname, ongeacht waar we wonen en werken in de wereld. Een donatie, een post share, een tweet: Zelfs de kleinste actie maakt een verschil. Dit is de kracht van onze crowd, waar wij met z’n allen dagelijks een verschil kunnen maken” aldus ApuraNetworks.


2 REACTIES

  1. Maar waarom crowd funding als het zo goed gaat in su. Het wemelt er van casino s en de rijke ondernemers, vooral van chinese afkomst, dragen die ook bij. Als ik maar zie dat het tot nu toe maar 14000 euro opgeleverd heeft. Terwijl de baas van de bank zegd dat er zoveel geld is in het land, of houd hij de domme surinamers nog steeds dom! We zullen wat ef met dat geld gebeurt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.