Economie Suriname kan uitgavenbeleid niet aan

18

PARAMARIBO, 26 feb – De economie kan het uitgavenbeleid van de regering niet aan. Volgens hoogleraar economie Anthony Caram zal de eregering nog meer haar best moeten doen. Er wordt niet genoeg bezuinigd, terwijl de inkomsten afnemen.

De neergang van de prijsontwikkeling voor goud en aardolie wordt onvoldoende opgevangen. “DE regering heeft in 2014 haar uitgaven met ongeveer vier procent verminderd. Maar dat is lang niet genoeg, omdat de inkomsten zijn gedaald met meer dan vier procent”, zegt Caram tegenover de Ware Tijd. Er zal dus nog veel meer bezuinigd moeten worden. President Desiré Bouterse kondigde pas nog aan dat de algemene kinderbijslag omhoog gaat.

Het is zo een maatregel die de uitgaven alleen maar omhoog stuwt. Het probleem met de Surinaamse economie is dat die te sterk afhankelijk is van grondstoffenuitvoer. Daar komt bovenop dat Surinaamse regeringen geen traditie hebben van een appeltje voor de dorst bewaren. Ook de regering Bouterse heeft goede tijden gekend. “Als er geld aan een kant was gezet, zouden er nu middelen zijn om deze moeilijke periode te overbruggen”, aldus Caram.


18 REACTIES

 1. -Op deze forum heb ik een paar keer al aangegeven dat Chavez ooit tegen Bouterse had gezegd dat hij zijn volk moet geven wat ze willen dan zullen ze voor je blijven stemmen. Zo kun je jaren aan de macht blijven.

  -Velen houden ervan om nog onderdrukt te leven. Als deze man aan de macht blijf met al die schulden van het land, geen goed beleid, dan zie ik de toestanden van verval van Suriname net als b.v Zimbabwe en Venezuela.
  De rijken worden rijker!!!!!!

  -Lees hier een stukje tekst en denk aan de woorden van Chavez:::::::::

  =PARAMARIBO – Hoewel de Nationale Democratische Partij (NDP) het tot nu toe goed doet in de opiniepeilingen, wordt voorzitter Desi Bouterse daar niet warm van. Tijdens de massameeting van de NDP aan de Waterkant, dinsdagavond, schermde Bouterse met een eigen onderzoek naar de behoeften en wensen van de samenleving dat hij heeft laten verrichten.


  Maak melding

 2. 1 miljard verlies aan inkomsten en vervolgens de kinderbijslag verhogen. SRD is op 11 januari 2011 met 20% gedevalueerd. Bewoners van de Mandarijnstraat te Clevia vragen al sinds 2011 om de straat te verharden en een riolering-aansluiting. (470 mtr) Maar er zijn geen middelen volgens OW. (GFC-nieuws 26-02-2015)
  Dit is de realiteit van alle dag. Een leider met visie???? Populistische poppenkast!!!


  Maak melding

 3. @Loes Bereh, Suriname is afhankelijk van anderen. Als het goed gaat met het goud en olie op de wereldmarkt, gaat het ook goed met die van Suriname. Gaat het niet goed ermee dan zal Suriname dat ook gaan merken. ken je zo iets van GOED BELEID voeren?????

  -Bouterse heeft op het podium van zijn eigen revo weer heel veel beloofd. Aangezien het financieel niet goed gaat in het land vraag ik mij dan af vanwaar dat geld allemaal moet komen. Wat een misleiding allemaal en het volk wordt gewoon gehersenspoeld!!!!

  -In 2010 heeft Bouterse 18000 huizen beloofd te bouwen. Lees hier een stukje tekst. Wat opvalt is die zin van::::: Volgens hem zijn er tussen de 18.000 en 20.000 woningen in te lopen.

  =De fabriek die huizen gaat bouwen in Suriname, wordt tussen 25 en 30 maart 2015 geopend. Dit gaf president Desi Bouterse de grote menigte aan op de massameeting van de NDP op het Revoplein. Volgens hem zijn er tussen de 18.000 en 20.000 woningen in te lopen. Deze fabriek moet ervoor zorgen dat jaarlijks ongeveer 2.000 woningen worden gebouwd van 100 vierkante meter. “A no toffee wo meki, ma oso”, grapte de president. Volgens de NDP-leider doen de lokale bouwers hun best, maar de achterstand is veels te groot. Bij de bouw van een woning is het van belang dat er een stukje grond is. Dit is dan ook de reden waarom de minister van ROGB dag en nacht bezig is om grondpapieren uit te reiken.


  Maak melding

 4. de gene die deze lijders nog gelooft aan achteraan loopt,heeft letterlijk schijt dus poep in zijn hoofd..

  het zijn de meest onder ontwikkelde van afro afkomst die niet beter willen..,zelfs in afrikaa zijn ze net zo achterlijk en geen beter bestaan willen..


  Maak melding

 5. Ik blijf erbij: DDB is BAD NEWS. DDB gaat de Economie te gronde richten. Hoe gaat deze MAFKEES de AKB die op 50 SRD per kind is gebracht, financieren.

  Deze MAFKEES zegt zelf dat Suriname economisch zich in zwaar weer bevindt.
  Dit had ik NEVER NOOIT uit het SMOELWERK van DDB verwacht.

  Ik vermoed dat zijn adviseurs hem op hart hebben gedrukt om dit te vertellen en toch belooft deze man van alles en nog wat.
  Hij kan het niet laten beloftes te doen ook al zijn deze NIET REALISEERBAAR.


  Maak melding

 6. Wat hier niet wordt vermeld:

  – in de afgelopen 5 jaar zijn er meer dan 2000 woningen gebouwd
  – in de afgelopen 5 jaar zijn veel dorpen in het binnenland voorzien van water en electra
  – vele wegen gerehabiliteerd, aangelegd en verbetert
  – verbeteringen in de goud industrie
  – sociale wetten (hier verliest V7 zwaar op)

  en nog veel meer.

  hier op dit netwerk (in NL) doet men alsof er niets is gedaan en dat de Surinamer gek is als ze weer voor bouta stemmen.

  de Surinamers in Suriname kennen echter een andere realiteit


  Maak melding

 7. Paramaribo blijft waarschijnlijk geloven in een gratis spook trein.Anders zie ik niet waarom ze bereid zijn gras te eten in de volgende 5 jaren van ABU DADA.
  Of ze willen de ontelbare nullen terug op de bankbiljetten.Zie je op straat mensen met bundels geld wisselen,wisselen roepen.En dan dit keer door kerels wiens ondergoed tentoon gesteld wordt.Al hebben ze een riem aan de broek toch hangt dat ding op hun knieen.


  Maak melding

 8. Zolang men niet andere inkomstenbronnen zoekt naast de natuurlijke hulpbronnen, zal de economie niet goed te sturen zijn. Een land met zo weinig mensen zou makkelijk haar bevolking zeer goed opgeleid kunnen maken en dus daarmee veel geld kunnen verdienen. Denk aan ICT, landbouw, tuinbouw, verplegers, artsen, onderwijzers voor de internationale markt etc. Maar dan moet men heel goed met het geld kunnen omgaan (niks verspillen) en een goede visie moeten hebben en natuurlijk heel veel motivatie.


  Maak melding

 9. @Bosje Bribiman, als Bouterse eerlijk en transparant zou zijn dan zouden velen zich keren van hem behalve de personen die mee willen eten van het potgeld.

  -Over de sociale wetten kan ik jou nu al vertellen dat het een ramp zal worden voor de armen. Gratis is het echt niet. Ik hoop dat je gelezen hebt wat een van de zorgverzekeraar geschreven heeft. Velen medicijnen die toen gratis waren moet er nu voor betaalt worden.
  De verzekeraars moeten straks reclame gaan maken vanwege de concurrentie, wie denk je dat dit gaat betalen???????

  =Nogmaals, ik heb geen partij, maar Venetiaan heet nooit de camera gevraagd om te laten zien wat zij voor land en volk doen, maar Bouterse regering doet dit wel en zie al die leugens.

  -Ziekenhuis Wanica gaat nu niet door, omdat een ieder wil van profiteren.

  Suriname heeft weinig staatsbedrijven en als alle ander particulieren bedrijven stoppen met weken krijgt Suriname dezelfde ramp als Venezuela. De schuld ligt dan bij de ander.


  Maak melding

 10. “Het probleem met de Surinaamse economie is dat die te sterk afhankelijk is van grondstoffenuitvoer. ”

  De grondstoffen zijn van iedereen die in Suriname geboren is en woont. Dus iedereen heeft recht op de opbrengsten hiervan. Als die corrupte elite ook met minder genoegen neemt, blijft er genoeg over voor de gewone Surinamer.


  Maak melding

 11. Als Bouta weer wint dan zegt dit alles over de intelligentie van de surinaamse kiezers. Het is dan de keuze van het volk en ze zullen dan pas veel later begrijpen dat het land is beroofd van dat gene wat het volk is ontnomen. Niemand die erft of steelt of in foute zaken *drugs” zit kan zo snel zo rijk worden als deze mensen.
  Dit betekent dat dan pas over 10 jaren na 2010 dus in 2020 een keertje financiele verantwoording zal plaats vinden zoals het hoort in het parlement. En dan is de kas leeg.
  Als straks blijkt dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen omdat alleen de mensen van Bouta bij de kiesbureaus in de leiding mochten zijn dan volgt automatisch een interventie.
  Vergeet niet dat Bouta na heel veel gemeenschapsgeld te hebben besteed aan het profileren van hem binnen de zuid amerikaanse organisaties hij nu toch wel “persona non grata” is geworden.
  Hij wordt nu gemeden.door de zuid amerikaanse leiders en organisaties behalve natuurlijk Cuba en Venezuela maar die zijn al aardig richting afgrond. de derde en laatste is ons mooie Suriname.
  Bevolking beste mensen als 80% van het budget is besteed en we mooie wegen en rotondes hebben betekent dat dat 20% door hun is gestolen. en daarom wil men geen financiele verantwoording afleggen in het parlement. Men scheldt de blanke man uit omdat ze ons vroeger met spiegeltjes en kraaltjes omkochten en konden manipuleren en nu worden we weer bedonderd door de achterkleinzoon van een een blanke Zeeuwse boer genaamd “Kole Bouterse” uit Kamperland (provincie zeeland in nederland).
  We moeten de amerikanen heel dankbaar zijn dat zij de zoon hebben opgeruimd anders zou het worden net als in Haiti met Papa Doc en Baby doc en is het land voor hele lange tijd gegijzeld door een foute familie omringd door mensen die diplomas en degrees hebben maar niks snappen en door hebben en amper kunnen lezen en schrijven.
  Ik hoop dat door een interventie onze arme bevolking nog bevrijd en verlost wordt van een bende die angst en vrees hanteert om haar eigen bevolking zogenaamd te ontwikkelen.
  Gods Blessing voor Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.