V7 bepaalt hoe gaten KTPI worden opgevuld

35

PARAMARIBO, 18 feb – Het is aan de leiders van V7 te bepalen hoe de opengevallen plekken op kandidatenlijsten worden ingevuld. Dit zegt Mahinder Rathipal (VHP), secretaris van het samenwerkingsverband van zes politieke partijen. Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo denkt er anders over.

Hij vindt dat de plekken die openvielen door het vertrek van KTPI, zijn partij toekomen. Volgens Somohardjo betrof het al plaatsen die toegewezen waren aan Pertjajah Luhur. Dat was dan tijdens de onderhandelingen over het invullen van plaatsen op de kandidatenlijsten. Tijdens de onderhandelingen ook was Pertjajah Luhur zo royaal om enkele van zijn plaatsen af te staan aan KTPI. De laatste nam er uiteindelijk geen genoegen mee en vertrok.

“Deze twee posities waren door Pertjajah Luhur afgestaan aan KTPI en men gaat er vanuit dat ze in feite terug moeten. Maar in eerste instantie zijn het zetels van V7 in zijn geheel en alle partijen binnen de combinatie hebben er recht op”, zegt Rathipal tegenover de Times of Suriname. Er valt dus nog wat te bespreken. Het moet wel voor drie en twintig februari, de uiterste datum voor het indienen van kandidatenlijsten bij de autoriteiten.

35 REACTIES

 1. “Maar in eerste instantie zijn het zetels van V7 in zijn geheel en alle partijen binnen de combinatie hebben er recht op”

  ja hoor het zijn ZETELS van V7 in zijn geheel, voor deze minkukels is de verkiezing al geweest en hebben ze de zetels gewonnen.

  het moet voor 23 feb en Somo heeft al gezegd het zijn PL plekken, de rest van Suriname kijkt lachend toe naar deze nieuwe dans macabre.

  Oh ja er zijn nogsteeds twee DNA leden zonder partij, die op plekken geplaats moeten worden. De vraag is voor welke partij binnen VEE wordt plek voor deze twee hoge gasten vrijgemaakt. Komen ze voor VHP dan mogen vhp’ers schuiven of valt Spa toch weer buiten de boot.

  Jongens van vee blijven lachen hoor, het is niks en het zal ook niks blijven


  Maak melding

 2. Als Somo nog binnen de politiek wil horen moet hij zich houden aan regels binnen de VHP en combinatie.
  Hij heeft geen keus want aanmelden bij de NDP zal fataal worden voor zowel de NDP als de PL..
  De deur staat open en hj mag eruit niemand zal hem tegenhouden !!!


  Maak melding

 3. -Even iets anders, een ieder weet dat de SRS een staatszender is die gelinieerd is aan de NDP. Zie maar “bakana tori”.
  Limbo dreigt zijn baan kwijt te raken. Het is nu betalen of niet.
  Men heeft altijd de andere partijen neergehaald en dingen gezegd die niet kloppen.
  Wel nu het volgende, natuurlijk moet er geld binnen komen. Dit is maar een stukje van een tekst:::::::::

  =PARAMARIBO – De voorzitter van de NPS Gregory Rusland, vindt het een goed initiatief van staatszender SRS om zendtijd ter beschikking te stellen aan politieke partijen. Hij geeft tegelijkertijd aan dat je als politieke tegenstander voorzichtig moet omgaan met het aanbod, omdat je niet weet wat de bedoeling is. De SRS heeft de brief intussen naar alle politieke partijen gestuurd. Het is de bedoeling om het tijdstip tussen twee en drie uur ’s middags als ‘zendtijd voor politieke partijen’ te reserveren.


  Maak melding

 4. @Afu Ede

  Echt je bent echt een uitzondering hier op waterkant!!
  Echt iemand zonder een kop ,hersenen heb jetoch eenmaal niet!!!!
  De suinamers hopen op een EXIT van Somo en ploeg uit de V7 !!
  Somo gaat zich aansluiten dan bij de NDP,daar zal hij je baasje blackmailen en je baasje zal naar zijn pijpen dansen en de wensen van Somo vervullen !!!
  Op dit moment is het de NDP die Somo hard nodig heeft!!
  Bij de V7 gaat Somo niemand blackmailen want anders zal hem de deur gewezen worden !!
  En iedereen weet waarom men zich graag bij de NDP aanmeld,;;;ja precies uit EIGEN BELANG !!!!
  Want de prive goudmijn gaan ze toch niet met de rest van de surinamers willen verdelen?!
  Begin alvast een feestje in mekaar te zetten te CER om verloren schaapje Somo Feestelijk terug welkpom te heten bij de NJANG DRINGIE PARTIJ !!!!

  Ps Afu Ede

  Ik heb duizend maal gezegd dat de VHP de verkiezingen op Eigen krachten in staat is de verkiezingen te winnen !!!!


  Maak melding

 5. @Ira;

  Even ter aanvulling

  De Stichting Radio Omroep Suriname (SRS), artiesten, showorganisatoren, de Vereniging van Radio- en Televisiebedrijven in Suriname hebben opgeroepen om vanochtend, woensdag 18 februari 2015, een protestdemonstratie te houden bij het Kantongerecht. Daar dient een rechtszaak waarin de Stichting Auteursrechten Suriname (SASur) verzoekt de bezittingen van de SRS te kunnen veilen. De partijen hebben onderling geen overeenstemming bereikt om de auteursrechtenkwestie onderling op te lossen.

  Het aantal aanwezige demonstranten was echter om half negen ’s vanochtend nog zeer laag. Het lijkt erop dat ‘de massa’ zich niet laat opjutten door de SRS. Er is geen sprake van de massa waarop de organisatie had gehoopt. De SRS en STVS zijn live bij het protest aanwezig, maar doen geen uitspraken over de lage opkomst

  Nooit hebben deze groepen opgeroepen om te protesteren tegen de Dec moorden. Enkelen van hun collega’s werden ook geexecuteerd maar zij roepen niet op om te gaan protest Nu hun EIGEN BELANG in gevaar is roepen ze op voor een massale demonstratie . De rechter heeft bepaald maar nee zoals het toegaat in een DICTATUUR hiermee is de SRS,STVS bezig !!


  Maak melding

 6. Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo denkt er anders over.

  Hij vindt dat de plekken die openvielen door het vertrek van KTPI, zijn partij toekomen. Volgens Somohardjo betrof het al plaatsen die toegewezen waren aan Pertjajah Luhur.
  De verradelijke adder onder het gras geeft nu al duidelijk aan zijn ware aard. Het is oppassen geblazen met verraders. Vroeg of laat zal hij de hele boel wederom verraden.


  Maak melding

 7. Echt een prachtstuk hier , lezen mensen

  Doet-ie ‘t of doet-ie ’t niet? Dat was de grote vraag de afgelopen dagen. Blijven Willy en zijn KTPI bij V7 of gaan ze toch weg? Ik vermoed dat de dementie zwaar is ingetreden bij de KTPI-voorzitter. Daardoor denkt hij af en toe terug te zijn in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. De tijd dat zijn partij daadwerkelijk iets in de melk te brokkelen had. Nu maar hopen voor Chan, Greg en de rest dat hun order voor campagnemateriaal nog niet in productie is gegaan.

  Dezelfde vraag gaat op voor Patrick Kensenhuis. Blijft hij of gaat hij weg? Voor Patrick is de verkiezing over drie maanden een grote loterij. Dat zei hij in de microfoon van Apintie. “Als de stembussen gesloten zijn, zullen we zien wie heeft gekocht en wie heeft verkocht.” Ik snap de goede man wel. Als je wordt gekozen ben je verzekerd van grofweg tienduizend Surinaamse dollar per maand. Een soort van Lotto Pay Day, maar dan voor vijf jaar! En om zijn kansen op de jackpot te vergroten, is meneer aan het chanteren geslagen. Openlijk flirten met de NDP en daarmee de NPS onder druk zetten om een plek op de lijst in Para.

  Voor Patrick heb ik de volgende tip: Bouterse houdt van het verraad, maar niet van de verrader. Ze hebben de stemmen van jouw achterban nodig, maar zitten er echt niet op te wachten dat je ook daadwerkelijk wordt gekozen op 25 mei. Net zo makkelijk als je NPS een dolksteek in de rug verkoopt, zou je dat ook met hen kunnen doen. De NDP geeft je daarom gerust plek twee, maar zorgt ervoor dat er op 25 mei op voorkeur wordt gestemd, zodat bij twee zetels voor de NDP de mensen met echt paars bloed binnenkomen en blijkt dat jij hebt gegokt en verloren. Hoewel, misschien zou dat niet eens zo slecht zijn voor de ethiek in de politiek.

  Wat dat betreft lijkt Willy zijn kaarten toch beter te hebben gespeeld? Van hem gaat het gerucht dat hij de lieve som van één miljoen Surinaamse dollar op zijn rekening heeft mogen bijschrijven. Als bedankje voor het schoppen van onrust bij V7. En of het bedrag nou klopt of niet, in ieder geval staat onze politieke opa straks niet met lege handen. Want binnenkomen over de rug van de NDP kan hij eveneens vergeten. Bouterse heeft zijn les wel geleerd na 2010, heb ik me laten vertellen. Voor Baas geen gevalletjes Noreentje of Monoratje meer.

  Woensdag krijgen we in ieder geval al het antwoord op een andere prangende vraag: gaat de SRS op de veiling of niet? Wat ik ervan vind? Niet zoveel eigenlijk. Ik word er niet warm of koud van. Of de boel nou wordt verkocht of niet en Sasur nou wel of geen miljoen Surinaamse dollar opstrijkt, maakt voor mij niet zoveel uit. Ik luister over het algemeen naar Radio 10. Het enige programma dat ik trouw beluister op de SRS is Bakana Tori. En als het niet op de 96.3 kan, dan wordt het waarschijnlijk 88.9 of misschien maakt Cliff dan een come-back op Sky.

  Waar het mij echter wel om gaat, en dat vanaf het begin, is of Surinaamse auteurs en componisten nu eindelijk hun rechtmatige deel krijgen van wat anderen verdienen met hun talent. Want daar lijkt het niemand om te gaan. Althans, ik merk er niks van. De Surinaamse auteurs zijn slechts toeschouwers, terwijl de VRTS, VSO, SAV en Sasur nog altijd rollebollend over straat gaan. Ze mogen slechts meedoen als het belang van één der strijdende partijen op het spel staat, zoals komende woensdag. Ondertussen hebben ze nog geen cent gezien, op welke manier dan ook. De vraag of dat ooit gaat gebeuren, daarop wil ik echt een antwoord.-.


  Maak melding

 8. “Het is aan de leiders van V7 te bepalen hoe de opengevallen plekken op kandidatenlijsten worden ingevuld. Dit zegt Mahinder Rathipal (VHP), secretaris van het samenwerkingsverband van zes politieke partijen. Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo denkt er anders over.”

  Ik kan hier echt van genieten boiii

  Is makkelijk om tegen Bouterse samen te spannen. Maar samen een land reageren is een heel andere koek. De V7 had zich meer op het laatste moeten richten.


  Maak melding

 9. hier kun je weer opmaken hoe sluw deze v7 het volk misleid .jullie draaien je eigen nek de das om .liegen en bedriegen en het volk misleiden dat doen deze oplichters .en aan het eid zeggen ze dat de ndp soemita of iemand in v 7 heeft omgekocht .zoek het bij je eigen ,zie hier dat jullie elkaar niet vertrouwen .zie hier dat groeps belang en partij belang de overhand heeft .

  heeft desi delano bouterse president van de republiek suriname zoveel invloed op deze g7 dat ze elke lid van de v7 kan omkopen zoals somo aangeeft ..zijn deze v7 parlementariers zo onbetrouwbaar dat somo ze niet vertrouwd .chame somo chame .
  hier kan je opmaken dat die g7 in paniek is ,ze weten niet hoe te reageren op al die tegen slagen die op ze afkomen .je moet rekenen dat front v7 niet op nederland kan rekenen voor een rugge steuntje .nederland heeft ze reeds lang van zich afgestoten wetende dat bouterse zeker president gaat worden .nederland weet dat ze beter zaken kan doen met de regering bouterse .
  die vhp heeft zich in nederland uitgesloofd maar heeft niets voor terug gekregen van nederland ,nederland denkt je bekijkt het in distancieer mij van front v7 .ik wacht af maar bemoei mij er niet mee .in 2010 heeft nederland front willen steunen maar het kwam nederland zuur te staan .ze hebben hun les nu geleert en dat is maar goed ook .
  op naar 2015 bouterse voor de tweede maal president van de republiek suriname .


  Maak melding

 10. ‘Een volk zonder verstand’ zal er wereldwijd te lezen zijn, als men wederom paars stemt en laat misleiden door allen die de paarse regering koste wat kost aan de macht proberen te houden. Paarse verworenheden als de amnestiewet,corruptie en stijging criminaliteit zijn niets in vergelijking wat er komen gaat. Verworden is dan het land in Suribabwe. Land waar de misdaad en het onrecht identiek zal zijn als dat van in vele arme onderdrukte landen Afrikaanse landen, waar het volk zonder verstand stemde……..soso lobi mi dictator. lol.


  Maak melding

 11. De Dia (hert) moet nog doodgeschoten worden en nu al ruzieen de V’s onder elkaar .
  Een duidelijk teken aan de wand !!!
  Ongegeneerd , wellicht de ware karakter van …………. ???
  Moge Allah Su behoeden !!!
  05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 12. De zon der gerechtigheid of de duisternis der ongerechtigheid. Wat zal het worden na mei 2015?
  In 2010 hebben de paarse dommen gestemd op ndp in de hoop op een rustig,vredig,voorspoedig en rechtvaardig bestaan. Vele paarse dommen luisterden vol bejubeling en met zang de paarse preken door de religieuze adviseur van hun paarse afgod Stef me Anus. Paarse megalomanie en paarse theologie werd er uitgekraaid. De zon der gerechtigheid is niet verschenen zoals ze dachten. Gratis eten,drinken en huis zoals toendertijd bezongen door Mi Sjie Ka zijn uitgebleven. Maar schande over land en volk met de aanname van de amnestiewet en de aanhouding van de paarse zoon die was voorbestemd om president voor het leven te worden, naast stijging misdaad/moord/roof en drugshandel. De paarse dommen hebben zelfs nu ervaren wat het betekend om oprechte waarschuwingen in de wind te slaan. vele paarse dommen zijn ontnuchterd en aan het ontnuchteren van de paarse benevelingen uit de jaren tachtig, leuzen als stree de foe stree, oe no sa fredi en anders paars geleuter. De overgebleven diehard( edi tranga moro krontoba ) oliedomme stommelingen zullen kiezen voor de duisternis der paarse ongerechtigheden. Zevenmalen erger dan tussen 1982-1991. Moge de Gerechtigheid en Wijsheid zegevieren over deze verstandloze paarse oliedomme aanhangers der misdadigers.


  Maak melding

 13. @ Jona vol paarse drol ,
  kan jij nog lager zakken ???
  Onverwerkte emoties , indoctrinaties , desinformatie en subjectieve belevingen vormen de basis van postings .
  Dat is voor een ieder overduidelijk !!!
  En geloof mij , ” gerechtigheid en wijsheid zal altijd blijven zegevieren ” en derhalve is het van essentieel belang om ” DOSSIER SURINAME ” vrij te geven aan de surinaamse en ollandse gemeenschappen !!!
  Ook een vorm van ” Democratie ” !!!
  Dinky na tori bun tranga !!!
  05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 14. Ray
  Ik heb duizend maal gezegd dat de VHP de verkiezingen op Eigen krachten in staat is de verkiezingen te winnen !!!!
  >
  >
  Ray vraag aan jou was je nuchter toen je dat duizendmaal zei?
  Ray dit bewijs weer eens dat je helemaal bent doorgedraaid je weet niet waar over je praat, je leeft in een fantasie wereld en ik heb slechtnieuws voor jou alle wensen voor VHP zijn op!
  Wiskundig gezien is het onmogelijk dat de VHP alleen op eigen kracht met alleen maar VHP hindoestanen de verkiezingen wint want de Hindoestanen zijn niet de meerderheid van de bevolking dat zijn de Creolen. Zoals ik je al zei de creolen die Bouterse haten gaan echt niet voor VHP Santhoki stemmen dat garandeer ik jou 1000%!


  Maak melding

 15. Dit staat de partijen te wachten die V7 willen verlaten, het Modder gooien van V7 is begonnen ze kunnen niet verkroppen dat de V van VERLIES nadert en de ratten verlaten het zinken schip die de SANtanic heet!
  <
  Soemita: niemand heeft me betaald om V7 te verlaten
  Willy Soemita van de KTPI ontkent geruchten binnen de samenleving dat de NDP hem geld heeft aangeboden om de politieke combinatie V7 te verlaten.
  Soemita stoort zich enorm aan deze geruchten. De NDP heeft volgens hem niets te maken met de breuk die is ontstaan. De KTPI is eruit, omdat de partij geen genoegen wil nemen met aalmoezen. Soemita sluit een samenwerking met de NDP echter niet uit. Intussen is bekend dat de partij met de PDO van Waldi Nain de verkiezingen ingaat. Een samenwerking met KTPI Nieuwe Stijl van Oesman Wangsabesari sluit de KTPI-leider ook niet uit.


  Maak melding

 16. Ja mensen, Soemita is niet gek hoor, hij heeft zijn berekening ook gemaakt. Wie wil mag in V7 blijven maar KTPI niet.

  he ray als deze verraders he, dat ze niet op vee gaan stemmen, jammer he.

  De Cijfers zullen in de rest van het land niet anders zijn, overal zal NDP met kop en schouders uitsteken.

  ————————————————————–

  Nikos: 43% Commewijne kiest voor NDP
  Wednesday 18 February

  Indien er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden zou 43% van de stemgerechtigden van Commewijne op de NDP stemmen. Dit blijkt uit een peiling van het onderzoeksbureau Nikos van Martin Schalkwijk in samenwerking met Apintie.
  De resultaten van de peiling zijn dinsdag bekendgemaakt in het programma Opiniemakers op Apintie.

  Op dinsdag 10 februari is de eerste aflevering van het programma gelanceerd.
  Voor meer informatie over de opzet van het programma klikt u op deze link: http://www.gfcnieuws.com/2015/02/commewijne-ook-in-trek-bij-opiniemakers/

  Er zijn ca. 450 huizen bezocht. Uiteindelijk zijn er 382 enquêtes gedaan met drie tot vier ploegen in het veld afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag. De medewerking van de burgers is volgens Schalkwijk heel goed geweest. Er waren vrijwel geen weigeringen.

  Economie
  Volgens 64% van de kiezers in Commewijne gaat het redelijk met de economie van Suriname. 12% vindt dat het goed gaat, terwijl 24% vindt dat het slecht gaat met de economie.

  Financiële situatie keizer
  Vergeleken met een jaar geleden, vindt 36% van de kiezer dat hun financiële en andere omstandigheden beter zijn geworden, 42% vindt dat hun financiële situatie hetzelfde is gebleven en 22% vindt dat hun situatie slechter is geworden.
  Cijfer

  Het hoogste cijfer dat de regering in het district krijgt is 7,9 en het laagste cijfer is 5,4. De zwevende kiezers in het district geven de regering een 6,6.

  De Nationale Assemblee krijgt als hoogste cijfer een 6,3 en als laagste cijfer een 4,5.

  Aanblijven regering
  Op de vraag: ‘Kan de regering met een minderheid aanblijven of moet de president de oppositie meer betrekken?’, zei 19% dat de regering niets hoeft te doen, 72% vindt dat de regering de oppositie meer moet betrekken, terwijl 9% had een ander antwoord. Hiernaast hadden 98 personen geen mening.


  Maak melding

 17. Van de landrovers mag niemand apart weg, dat doen ze wel en bloc met alle zetels. De geschiedenis ligt daar. Deze club past dan ook het predikaat, “hoogst onbetrouwbaar”!


  Maak melding

 18. Sempa

  kan jij nog lager zakken ???
  Onverwerkte emoties , indoctrinaties , desinformatie en subjectieve belevingen vormen de basis van postings .
  Dat is voor een ieder overduidelijk !!!

  Kijk in je paarse achtertuin en de nationale debielen partij. Soso lobi, paarse lol..neks no fout. Wahahahahahaha


  Maak melding

 19. Uit de opiniepeiling van het onderzoeksbureau Nikos/Apintie blijkt dat in Commewijne twee zetels voor de Nationale Democratische Partij (NDP) zouden zijn als er nu de verkiezing zou worden gehouden. V7 zou een zetels krijgen, terwijl een groot deel van de kiezers nog niet weet op wie het gaat stemmen.

  Uit de peiling die in het weekend is gehouden, blijkt dat 64% van de kiezers in Commewijne vindt dat het redelijk gaat met de economie van Suriname. 12% vindt dat het goed gaat, terwijl 24 procent aangeeft dat het slecht gaat. 14% van de kiezer geeft aan dat persoonlijke financiële situatie goed is. Voor 66% is het redelijk en 20% slecht.

  Op de vraag of de regering met een minderheid kan aanblijven of moet de president de oppositie betrekken, vindt 72% dat de oppositie moet worden betrokken.
  In dit district heeft ook IDOS een peiling gehouden voor dagblad Times of Suriname. De resultaten worden volgens directeur John Krishnadath gepubliceerd, wanneer in meerdere districten de peiling is afgerond.


  Maak melding

 20. 43 procent stemt ndp .

  dit is het bewijs dat die leugens van de vhp ,pl ,nps niet heeft aangeslagen .het levende bewijs dat dit volk niet gek is en geen knollen voor citroenen laten verkopen .

  somo tjekre tjekre ,santhoki persad segebai ,rusland .
  oeng boto e soengoe ,jullie gaan achter het net vissen .
  dit volk is het levende bewijs dat die oude politiek niet werkt .

  gaan jullie je strategie aanpassen anders gaan jullie een nog gevoeliger nederlaag lijden .als jullie willen kan ik je adviseren hoe je dit volk kan beinvloeden hoor fronters v7 .

  ik ga een tipje van de sluier lichten .
  wezen jullie fronters v7 eerlijk tegen het volk ,vertel de waarheid ,
  geef toe dat de regering haar best heeft gedaan maar ook fouten heeft begaan maar dat is menselijk ,waar er mensen zijn worden fouten gemaakt .geef toe dat deze regering de beste is en dat deze president door het volk wordt gedragen .

  girthasingh,santhoki ,randjitsingh , asis kumar ,jogi ,
  wezen jullie mans genoeg en geef toe aan het volk dat jullie liegen en bedriegen en het volk zal jullie vergeven .
  de ndp is een vergevings gezinde partij ,wij koesteren geen wrok .
  na so so lobie .


  Maak melding

 21. @ Jona vol paarse drol ,
  ik heb een kleurrijk achtertuin met wat jonge fruitboompjes en ik ben stellig van overtuigd dat ik over 05 jaren van de vruchten kan genieten .
  Dat komt doordat mijn persoon zelf initiatieven neem en het geloof heb in eigen kunnen .
  En dat laatste is het bij jouw en consorten met geen loep te bespeuren !!!
  05 MORO , Nek’s no fout !!!
  4-ever Soso lobi !!!


  Maak melding

 22. Neus

  @Afu Sensie
  Een wel erg domme reactie. Doe maar net of je het niet begrijpt. Dan weten we gelijk hoe dom je bent. Paarse losers

  Laggu!!!

  Het WAS niks; het IS niks en het WORDT niks!


  Maak melding

 23. Sempa

  Mi e gun je alla sani in verworden Suribabwe. Venezuelaanse wantoestanden liggen voor die vijf Jaren in het verschiet als paarse verstandloze oliedomme stommelingen doofhorend, ziendeblind wederom stemmen op misdadigers. Hahahahaha


  Maak melding

 24. @Jona ,
  Heb toch het geloof in eigen kunnen .
  Verlaat het pad van indoctrinatie , desinformatie en doem-scenario’s .
  Het is niet bevorderend voor jouw welzijn , is ongezond !!!
  Jouw 2 laatste zinnen , beschouw ik als ” projektie ” !!!
  05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

 25. @Sempa
  @Jona ,
  Heb toch het geloof in eigen kunnen .
  ================================
  Ze hebben 5 jaar de tijd gehad en getoond dat ze alleen goed zijn in slopen en stelen. Dat geloven we nu wel en daar hebben we genoeg van.


  Maak melding

 26. @Neus .
  Wij slopen het kolonialisme !!!
  Nek’s no fout !!!
  Verlaat het pad van rancune , indoctrinatie en subjectief- zijn , het maak je alleen maar depri en vertroebelt ook nog jouw zwakke rikke – tik !!!
  Open je hart en verwelkom de tropische zonnestralen !!!
  05 MORO , Nek’s no fout !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.