Nieuwe providers op internetmarkt Suriname

16

PARAMARIBO, 18 feb – In Suriname worden nog drie internet providers actief. Behalve het verlagen van de tarieven, moet dit ook leiden tot beter dienstverlening, zegt minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Ook moet het moderner en vooral sneller.

Draadloos internet moet voor meerdere huishoudens beschikbaar komen. Om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen zijn de drie bedrijven nu al voorzien van een vergunning. Het heeft weliswaar jaren geduurd eer het zover was en een eind kon worden gemaakt aan de hegemonie van staatsbedrijf Telesur. “Tegen eind maart zullen wij al zover zijn om te voorzien in drieduizend aansluitingen”, zegt Iric Biervliet van CBCP tegenover de Ware Tijd.

De verbindingen komen zowel voor de kustvlakte als het binnenland. Het laatste is vooral een eis geweest van de regering. De voorzieningen moeten ook voor het achterland beschikbaar zijn. Om de uitbreiding van draadloos internet voor elkaar te krijgen, wordt enigszins vooruit gehold. De wetgeving moet nog worden aangepast. Ook moet het trio nog onderhandelen met Telesur over internetverbinding via glasvezelkabel.

16 REACTIES

 1. Ja in verhouding betalen wij hier voor het voordeligste pakket bij Telesur best pittig, 140 srd, vergeet niet wat het loon hier gemiddeld is… het zou overeenkomen met 140 euro in Ned… dus jazeker is het veel te duur voor de Locals in Su … prijzen die verlaagd gaan worden ben ik wel voorstander van… want zelf denk ik dat Telesur echt meer vraagt dan da tnodig is en de prijs voor de klanten totaal niet voordelig houdt, we zullen zien wat er gebeurt met de concurentie erbij 😉


  Maak melding

 2. Ze moeten zich niet bezighouden met high tech internet enzz.
  vooral niet de bevolkingsgroep die bij deze ministerie werkt.
  Het is beter dat ze net zoals vroeger gewend waren om met rookpluimen te communiceren.


  Maak melding

 3. In Suriname worden nog drie internet providers actief. Behalve het verlagen van de tarieven, moet dit ook leiden tot beter dienstverlening, zegt minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT.

  Als er meerdere aanbieders zijn dan worden tarieven verlaagd en dienstverlening beter.
  Welnu, waarom niet meer vliegmaatschappijen landingsrechten geven op de nationale luchthaven? Dat zou dus moeten leiden tot lagere vliegtarieven en een betere service.

  Voorbeeld van een slechte service / behandeling:
  Overal ter wereld is een laptop en een foto toestel / filmcamera toegestaan en wordt niet als gewicht gewogen met je cabine trolly.
  Alleen in Suriname staat een bigi go bij de deur en zegt “dat behoort ook tot het gewicht aan 12 kg die je meeneemt in de cabine”.
  Ik op mijn beurt vraag en zegt dan “kunt u mij vertellen wat voor een gewicht ik mag meezeulen als passagier in het vliegtuig, want als het gemiddeld gewicht 75 kg is dan mag ik nog 15 kg in mijn zakken meedragen want ik weeg 60 kg”
  Reactie van die bigi go “meneer het is een regel van de KLM”
  en ik zeg “wat voor regel? Op Schi[hol stap ik op het viegtuig zonder dat mijn paraplu, mijn laptop en mijn foto en filmcamera wordt gewogen als cabine bagage”
  Bigi go antwoord “ma dat na Schiphol dja joe de na Sranang”

  Vraag:
  Wat moet je hiermee?


  Maak melding

 4. Wie waakt erover dat ie drie geen prijsafspraken gaan maken ten nadele van de consument? Een waakhond tegen kartel vorming die indien nodig kan ingrijpen en beboeten.


  Maak melding

 5. deze vent heb ik jaren geleden geemaild en de stand van zaken doorgegeven; het schijnt dat hij ze duidelijk gelezen heeft!!!!
  ik wil snel internet in commewijne in het geheel; dan kan hij niet bieden. tot aan tamandredjo kun je snel internet realiseren. Tot stolkertsijverts brug kun je gerust nog 10 jaar wachten….


  Maak melding

 6. (K)Gomotjo
  Ze moeten zich niet bezighouden met high tech internet enzz.
  vooral niet de bevolkingsgroep die bij deze ministerie werkt.
  Het is beter dat ze net zoals vroeger gewend waren om met rookpluimen te communiceren.
  ===============================================

  Sub-Saharan Africa to Witness Fastest Growth in Mobile Usage Rates Globally, Finds Frost & Sullivan

  CAPE TOWN, South Africa, Jan. 7, 2015 /PRNewswire/ — The Sub-Saharan Africa (SSA) mobile market presents significant opportunities for telecommunication companies, device and module vendors, and application providers. With the SSA telecommunications market maturing, and mobile phones taking on the role of service delivery platforms, the region is proving to be extremely lucrative for players in the mobile ecosystem.

  New analysis from Frost & Sullivan, Sub-Saharan African Mobile End-user Trends, expects the market to be on a strong upward trajectory as more than half the population has no access to a mobile phone. The mobile penetration in the region is expected to increase from 52 percent in 2012 to 79 percent in 2020. Overall, in terms of mobile phone usage, SSA will be the fastest growing region globally over the next seven years.


  Maak melding

 7. Door wie worden de internetvoorzieningen aangelegd ? Juist ja, door koelies uit India en Nederlandse koloniale boeren! De Surinamers heeft graag een te grote bek over koelies en bakar’s maar zodra ze van hun afhankelijk zjin wat altijd al het geval is geweest n zal blijven, hoor je de zwarte man niet. Waarom niet ? Omdat het profiteurs van het laagste soort zijn.


  Maak melding

 8. ABAISA,dat jou famillie nog in bomen leeft en nog moet dansen dat het gaat regenen en overal ter wereld hun handen openhouden.wil niet zeggen dat andere bevolkings groepen geen vooruitgang mogen.Maar van zo een lage idioot had ik ook niet anders verwacht.


  Maak melding

 9. Wat een onzin lees ik hier140 SRD Zou gelijk zijn aan 140 euro hoe dom kun je zijn….meestal betalen wij 30 euro voor een hele maand .reken maar uit….je word netjes behandeld hoor waarom denken mensen altijd dat je word bedonderd….kom uit Nederland en al jaren op vacantie in Su.top gewoon … en dat deze discriminerende taal overal ….verschrikkelijk …je komt uit een westers land vol overvloed en uit hier kritiek over de mensen …….blijf dan in Nederland …..


  Maak melding

 10. catharina Oostindie heeft het totaal niet begrepen…….

  Leuk he? We zijn nu al in de maand Juli en de 3 providers zijn al (hmmmmm, 3 maanden?) actief volgens wat ik lees……
  Mensen het gaat nog een aantal jaren voor het zover is. Tot dan moeten we ons nog laten n@@13n door telezuur…..


  Maak melding

 11. Internet gaat voor suriname nog zeker 10jaar lang duur zijn.
  want het netwerk is nog niet eens opgezet.
  terwijl wij al op glasvezel gaan.
  internet providers moeten eerst hun geld terug verdienen van het aanleggen van het netwerk.
  ik denk dat telesur dat ook wil dat iedereen internet heeft.
  maar als er geen mensen zijn die willen investeren.
  of als de surinaamse bevolking een goed modaal inkomen heeft zou het sneller gaan.
  hopelijk dat er meer investeerders komen voor ICT in suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.