Geschil auteursrechten bij parlement, rechtszaak uitgesteld

12

PARAMARIBO, 18 feb – Het geschil tussen publieke omroep SRS en auteursrechtenbureau Sasur ligt bij het parlement. Een menigte van enkele honderden protesteerde bij het ‘hoogste college van staat.’ In een petitie wordt gewezen op dreigende sluiting van mediabedrijven.

Gevraagd wordt om maatregelen tegen Sasur. Niet alleen SRS, maar ook particuliere radio- en televisiestations worden nog immer belaagd. Sasur eist geld voor wat ze bestempelt als haar ‘repertoire’. Een vergunning om op te treden als inningsbureau is ingetrokken. Het weerhoudt Sasur er niet van achter de mediahuizen aan te gaan. Een rechtszaak waarbij Sasur vraagt om bezittingen van SRS te mogen veilen, is intussen uitgesteld.

De indruk bestaat dat het uitstel het directe gevolg is van de protestdemonstratie. SRS riep dagen onder meer muziekartiesten op om te protesteren. Ook andere mediabedrijven deden mee. Er werden strijdliederen gezongen en leuzen mee gedragen. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zegt zich te zullen buigen over de zaak. Het verbaast Simons dat Sasur weer de kop opsteekt. Het ministerie van Justitie & Politie trok de vergunning in na protest.


12 REACTIES

 1. -Een stukje tekst en het volgende valt op:::::::

  18 Feb, 11:00

  -Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft beloofd dat zij onmiddellijk werk van zal maken om na te gaan hoe het mogelijk is dat de kwestie van muziekauteursrechten weer is opgelaaid. Zij had gedacht dat deze zaak achter de rug was, na eerdere acties die ondernomen zijn. Het ministerie van Justitie en Politie heeft de beschikking van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) reeds ingetrokken. Sasur is licentiehouder en kan toch nog doorgaan om via de rechter beslag te leggen op bedrijven.

  ==Weet Simons dan niet wat er in het land gebeurt als zij zegt dat zij dacht dat het al achter de rug was?????????

  Ze komen op voor Limbo en Bouterse en niemand anders. Zie Venezuela wat daar gebeurt!!!


  Maak melding

 2. Er werden strijdliederen gezongen en leuzen mee gedragen.

  Met de revo melodien uit de Jaren tachtig…….. stree de foe stree…….????? na oenoe fesimang.o no sa freed……..90% zong zich schor paars. Paarse lol.

  A volk moes sabi sa SRS oenoe mama radiostation moes preki….soso lobi nationame debielen partij……..ieja zei Gu-nootje…..is een ploitike zet ik denke……..wahahahahahahha


  Maak melding

 3. Het artikel van WKN is nogal eenzijdig en onvolledig. Net als de gehele discussie die vooral bol staat van Mamjo reacties door de media en andere profiteurs. De artiesten zijn het slachtoffer en het publiek wordt voorgelogen. De rechts had slappe knieën. Hij had SRS een enorme veeg uit de pan moeten geven.


  Maak melding

 4. De rechter hand van bouta,heks Simons gaat de juristen spreken en dan weet je hoe laat het is. Suriname is een UNIEK land . Alleen in Suriname is de rechtsstaat niet in staat om als onafhankelijk orgaan te functioneren. Een Amnestie lijder gaat het voor ze bepalen,dan weet je ook gelijk dat de rechters en advocaten niks voorstellen.
  Zo, tegen de bouta amnestie waren ook protesters op straat, maar bouta amnestie werd niet uitgesteld integendeel werd het door onze keel gedrukt!!
  De mediahuizen wier collegas vermoord warden hiertegen protesteren de medihuizen niet,of ze w2erdeen vbandaag bedreigd door bouta of ze worden later OP DE DAG vorstelijk beloond voor hun VERRAAD !!!


  Maak melding

 5. @Ray, je hebt gelijk en als ik al die mensen zie die zogenaamd in protest zijn gegaan kan ik vertellen dat het vrienden en families zijn.

  =Wat Limbo vertelde::: op deze historische plek in 1997 waar de militairen stonden, een ieder weet toen wat het gevolg was, omdat het een plek van strijd was/is.

  Wat een taal!!!!!moeten de mensen weer bang worden voor geweld????


  Maak melding

 6. =LEES WAT IN HET GELIEFD LAND GEBEURT::::::::::::

  -Paramaribo – Diego Ooiberg, journalist op het Kabinet van de President lag woensdagmorgen even overhoop met een lid van de Centrale inlichtingen en veiligheidsdienst (civd), die de wacht hield bij De Nationale Assemblee (DNA). Terwijl DNA voorzitter Jennifer Geerlings-Simons een toespraak hield, in verband met een petitie die de SRS had ingediend tegen de Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) ging het mis.

  Ooiberg, wilde de audio van de toespraak opnemen, maar werd de toegang tot het gebouw ontzegd door de civd-er. De journalist legitimeerde zich nogmaals maar de man in kwestie had daar geen oog nog oor voor. Nadat er over en weer met de poort was getrokken en geduwd, door het tweetal kwam de hand van de civd-er in het gelaat van Ooiberg terecht.

  Door tussenkomst van omstanders is erger voorkomen. Kort daarna werd de civd-er van de poort gehaald en elders geplaatst. Ooiberg moest tot bedaren gebracht worden en beloofde de zaak niet zo te laten. Ik heb niets verkeerd gedaan. Het is de laatste dag dat hij daar werkt,” blies de woedende Ooiberg.


  Maak melding

 7. Indien Sasur niet voldoet, hetgeen NIET voldoende bewezen
  is, kunnen zaken op een andere manier geregeld worden !

  Vreemd is dat de DNA, na zogenoemde intrekking van de
  vergunning van Sasur, dan niet direct deze zaak voor de
  artiesten heeft geregeld bij wet.

  Ook zeer vreemd is dat tante Jenny jengelt,maar niet eens
  weet hoe deze zaak geregeld zal worden, zij heeft niet
  eens een voorstel !
  Onthou je dan van gebabbel !

  Er moet hoe dan ook geld worden geind ten behoeve van
  de artiesten ea ! Daar hoor ik weinigen over, ook de
  zogenaamde protesterenden zwijgen op dit punt !

  DAAROM STINKT DEZE ZAAK !

  Te Sasur no boeng, kom direct dan met een ander INNINGSBUREAU voor auteursrechten ten behoeve
  van de artiesten en andere rechthebbenden !

  En dan alle achterstallige bijdragen innen, zonder
  onderscheid !

  PS; Gaat de DNA wederom een lopende rechtszaak
  frustreren ?? Er wordt gewerkt aan SURIBABWE !!!


  Maak melding

 8. @Sabidirie

  Internet is er om aan info te komen ,stom ding, je mag het kopieren en plakken vooral voor mensen zoals jou is het de bêste manier om jullie van nieuws te voorzien! !!


  Maak melding

 9. Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Het artikel van WKN is nogal eenzijdig en onvolledig. Net als de gehele discussie die vooral bol staat van Mamjo reacties door de media en andere profiteurs. De artiesten zijn het slachtoffer en het publiek wordt voorgelogen. De rechts had slappe knieën. Hij had SRS een enorme veeg uit de pan moeten geven.

  woensdag 18 februari 2015 om 17:45 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -40


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.