Santokhi in gesprek met wispelturige KTPI

48

PARAMARIBO, 12 feb – VHP-leider Chandrikapersad Santokhi gaat in gesprek met de politieke partij KTPI. De partij van veteraan Willy Soemita maakt bokkensprongen, waar niemand de oorzaak van kan achterhalen.

Volgens Soemita is zijn partij niet rechtvaardig bedacht bij de verdeling van plaatsen op kandidatenlijsten. Dat zou zetels kunnen schelen in het parlement. Maar dit standpunt wordt maar slecht begrepen bij V7, de combinatie die de KTPI zo met open armen had ontvangen. “Geen enkele politieke partij binnen V7 is voor honderd procent tevreden met wat ze toebedeeld hebben gekregen”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Toch houden de overige zeven partners zich koest en is de focus op de verkiezingsstrijd. “We kennen de wensen van elke partij, maar niemand heeft gehad wat die graag wilde hebben. In het belang van land en volk hebben we allemaal ingeleverd. Dus is de vraag of de KTPI ook bereid is dit te doen of niet”, aldus Santokhi. Vandaar dan ook het gesprek met Soemita. Die praat intussen ook met de NDP, de partner die hij verruilde voor V7.


48 REACTIES

 1. Ach, wij kennen de familie Soemita. De vader van deze Willy Soemita, masra Idin Soemita die heeft in het verleden zich ook niet aan zijn afspraken gehouden. Ray, jij hebt helemaal gelijk Santhoki moet hem (Willy Soemita)maar laten gaan. Het volk heeft die zaka-zakas van de NDP door. Het leven is heel hard en erg duur voor ze geworden. A vo;k é braak, A volk é pina, en het gaat niet goed met het land Su, daarom zal de NDP op 25 mei 2015 ook/ zeker BOETEN voor dit alles. Volk van Su zorg ervoor dat u op 25 mei 2015 heel vroeg naar de stembus gaat….. stem dan voor /op V7 dan ie k’ba en dan heeft u alle tijd om op een stembureau met anderen de gang van zaken helpen bewaken. Volk van Su de strijd gaat tussen V7 en de NDP en niets/niemand anders, als je anders stemt na lasie sting. Volk van Su zorg ervoor dat V7 net als in 1987 41 zetels haalt. Volk van Su vergis je niet in Carl Breeveld van doe;trouwens alle 3 deze jongens …Hans, Borger en Carl Breeveld zijn gewoon NDP ers. Volk nogmaals waak voor deze zaka-zakassss van de NDP & Co. Stem de NDP weg. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 2. KTPI moet er uit is een groot risico, zeer onbetrouwbaar. Kap met KTPI, zie nu al de gesprekken van KTPI met de NDP.
  Laat KTPI vertrekken voor het te laat is.


  Maak melding

 3. Meneer Soemta is gewoon de boel aan het uitspelen en aan het kijken waar voor hem en de KTPI in de 2e plaats, het meest te halen is, niet in landsbelang, maar puur eigenbelang, de opportunist, wegwezen met die oude kerel


  Maak melding

 4. Laat deze hoogbejaarde verrader maar voor wat hij is. Er zijn twee zwakke schakels of verradelijke schakels, Opa Wil en opa Somo. Die zullen zorgen dat V7 wordt verkort in V5, zonder paarse tinten. Laat ze gaan, voor het te laat is, dit is een goed teken, meki a verrader gwe…….no vertrouw no wang verrader..eens een verrader….altijd een verrader.


  Maak melding

 5. Paramaribo 12 febr.

  De heer Santhoki is geen baas over alle zeven partijen..

  De laatste 5 jaren in Su politiek gezien, een drietal punten.

  1. het inactieve en tegenwerkende handelen van Front.

  Wij hebben allemaal kunnen zien en vooral horen dat de oppositie in het parlement alleen maar rotzooi heeft lopen te trappen.een DNA lid heeft het recht van initiatief, er is dus geen excuus om vijf jaar niets te doen.
  Hoeveel jaren zijn er in de nat assamblee niet vergooid door de fronters vanwege verzuim om aanwezig te zijn. alleen als hun familie belangen op het spel stonden, kwamen zij.
  Onlogische argumentatie en het vooral ophouden en frustreren van fundamentele wetgeving, ja daar zijn zij goed in geweest.
  Natuurlijk is nu het parlement wel bijna volledig aanwezig. Met het oog op de verkiezingen spelen zij nu alsof zij wel iets voor het volk doen en of gedaan hebben.
  2.
  Met de huidige regering, die wij kunnen kenmerken als een zakenkabinet op niet etnische basis, hebben wij kunnen zien dat fundamentele projecten en belangrijke sociaal economische zaken voor het volk, wel snel en doeltreffend kunnen worden geregeld. Ik hoop op een voortzetting van een tweede zakenkabinet op niet etnische grondslag. Het huidige kiesstelsel, en de binding van het geloof met de huidige politieke partijen, werkt feitelijk gezien etnisch gedrag in de hand.
  Het is de onderlinge haat tussen de afro Afrikaanse gemeenschap en de hindoestanen die Su in elk maatschappelijk opzicht verdeeld.
  3. De houding tov het westen en dan met name de Hollanders.

  Wij kunnen allemaal constateren, dat er een wil is bij de fronters, nu genaamd V7, om het westen ons te laten onderdrukken en domineren. Ook willen zij hun waarde en normen patroon aan ons opdringen. Su heeft een eigen waarden en normen patroon. Ook gezien de landen waar wij oorspronkelijk vandaan komen. En die zijn veel beter en breder dan die van het westen.Geloof speelt hierin een belangrijke rol. Wij willen niets weten van de Hollanders en bepalen zelf ons beleid. Neo kolonialisme gaat dus niet door front.
  Onze mensen in de landen, waar wij oorsponkelijk vandaan komen, die willen ons wel helpen. En als zij wat beloven dan komen zij dit meestal wel na in tegensteling tot het westen en dus ook Hollland.
  Ik wens iedereen succes bij het kiezen, denk over wat je gekozen partij wil en denk niet in etnische termen en kies niet op basis van geloof.

  Mvrgr.
  Mr. Roy Siwpersad


  Maak melding

 6. Deze Javaan soorten zijn overlopers en nooit te vertrouwen!! Zijn altijd overlopers geweest!!

  Vertrouw liever een LABARIA die je in een keer pakt, maar deze pindamans, pitjelvreters vreet je langzaam op!! Kijk voor ze uit!!!

  Deze Carolientjes doen het ook voor een tientje!!!
  Jollong Jollong!!!


  Maak melding

 7. @@ any one
  Chan moet op zijn knieen gaan om Soemita.

  Nee hoor! hij zal dat nooit en never op zijn knieën gaan! hij houdt zijn eer aan zichzelf en de bevolking!! en niet als die tuig Paramisser van NDP!!

  Chan krijgt hun straks wel allemaal op zijn knieën.


  Maak melding

 8. Nooit heeft èèn partij in de geschiedenis van Surinaamse verkiezingen de corrupte bendes van NPS,VHP,KTPI verslagen.

  VHP’s etnische politiekvoering

  De VHP daarentegen heeft nooit in alle districten zetels kunnen halen. Dit vanwege de etnische politiekvoering die deze partij voorstaat. Wat dit punt betreft is de VHP niet in staat gebleken, ondanks de kennis die zij in huis heeft, om zich los te rukken van de traditionele etnische politiekvoering. Alhoewel er anders beweerd wordt, is de VHP in dit opzicht geen nationale partij. Sterker nog, zij is op dit moment de meest etnisch georiënteerde partij in Suriname. Kijkt u maar hoe zij mensen kandideren en wie zij kandideren op DNA, DR en RR niveau. Kijkt u naar de DNA leden. Wie hebben ze door de jaren heen hoge politieke functies (ministers, directeuren, onderdirecteuren, diplomaten, DC’s enz.) gegeven?
  De traditionele etnische oriëntatie, belemmert groei. Dat hebben ze blijkbaar nog niet door in de VHP. Want het betekent dat er alleen getrokken kan worden uit één segment van de samenleving. Andere segmenten voelen zich buiten gelaten of op z’n minst voelen zij zich niet aangetrokken. Ook omdat zij weten dat zij niet aan bod zullen komen.

  VHP geen partij voor de NDP
  Zoals gesteld in mijn titel is de VHP geen partij voor de NDP. De NDP die duidelijk wel een nationale (multi-etnische) en moderne partij is, heeft haar structuur zodanig ingericht dat alle Surinamers ongeacht ras, geloof of etniciteit, zich aangetrokken voelen. In de partij worden alle segmenten van de samenleving ingezet. Kijk maar naar de 17 personen tellende NDP fractie in DNA. Daarin zijn alle groepen die Suriname rijk is, vertegenwoordigd!!! Ik denk dat dit de weg is die wij moeten gaan: “hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand.”
  Naast het inspirerend leiderschap dat de voorzitter van de partij, dhr. Bouterse, ten toon spreidt, speelt de nationale oriëntatie van de partij een hele belangrijke rol in de gestadige groei van de partij.


  Maak melding

 9. Kijk het staat geschreven ze kunnen doen en praten met en hoeveel ze willen, groter dan de NDP zullen ze nooit worden.

  Onderstaande stuk, daar is geen dom gelul tussen te krijgen.
  ——————————-

  VHP niet opgewassen tegen NDP
  12 Feb, 02:00
  b18085cf97e45331228d4a6e2e793050.jpg___ingezonden.jpg De NDP is de enige partij die in staat geweest is om bij de laatst gehouden verkiezingen (2010) in alle 10 kiesdistricten zetels te halen. Geen enkele partij of partijcombinatie is in staat geweest dat te doen.
  Zoals u weet heeft de Mega Combinatie (MC) bij de verkiezingen van 2010, 23 zetels behaald, waarvan 18 door de NDP. Na opschuiving van dhr. Bouterse is dhr. Ramnandanlal DNA-lid geworden. Hierdoor heeft de NDP binnen de Mega Combinatie nu 17 zetels. De verdeling naar district zag er na de verkiezing als volgt uit:
  Paramaribo: 6
  Sipaliwini: 1
  Brokopondo: 1
  Nickerie: 1
  Saramacca: 1
  Marowijne: 1
  Coronie: 1
  Wanica: 3
  Para: 2
  Commewijne: 1

  Verkiezingen 2005
  Bij de verkiezingen van 2005 had de NDP DNA leden uit 8 districten. In Marowijne en Commewijne had de partij geen zetel. Zie daar de groei in 2010.
  De breakdown van het aantal zetels in 2005 zag er als volgt uit:
  Paramaribo: 5
  Sipaliwini: 2
  Brokopondo: 2
  Nickerie: 1
  Saramacca: 1
  Marowijne: 0
  Coronie: 1
  Wanica: 2
  Para: 1
  Commewijne: 0
  Totaal 15 zetels

  Na de splitsing van de NDP in 1999/2000 viel de partij terug in aantal zetels. Vanaf 2005 heeft de partij zich hersteld en is een niet te stuiten groei op gang gebracht.

  VHP’s etnische politiekvoering
  De VHP daarentegen heeft nooit in alle districten zetels kunnen halen. Dit vanwege de etnische politiekvoering die deze partij voorstaat. Wat dit punt betreft is de VHP niet in staat gebleken, ondanks de kennis die zij in huis heeft, om zich los te rukken van de traditionele etnische politiekvoering. Alhoewel er anders beweerd wordt, is de VHP in dit opzicht geen nationale partij. Sterker nog, zij is op dit moment de meest etnisch georiënteerde partij in Suriname. Kijkt u maar hoe zij mensen kandideren en wie zij kandideren op DNA, DR en RR niveau. Kijkt u naar de DNA leden. Wie hebben ze door de jaren heen hoge politieke functies (ministers, directeuren, onderdirecteuren, diplomaten, DC’s enz.) gegeven?
  De traditionele etnische oriëntatie, belemmert groei. Dat hebben ze blijkbaar nog niet door in de VHP. Want het betekent dat er alleen getrokken kan worden uit één segment van de samenleving. Andere segmenten voelen zich buiten gelaten of op z’n minst voelen zij zich niet aangetrokken. Ook omdat zij weten dat zij niet aan bod zullen komen.

  VHP geen partij voor de NDP
  Zoals gesteld in mijn titel is de VHP geen partij voor de NDP. De NDP die duidelijk wel een nationale (multi-etnische) en moderne partij is, heeft haar structuur zodanig ingericht dat alle Surinamers ongeacht ras, geloof of etniciteit, zich aangetrokken voelen. In de partij worden alle segmenten van de samenleving ingezet. Kijk maar naar de 17 personen tellende NDP fractie in DNA. Daarin zijn alle groepen die Suriname rijk is, vertegenwoordigd!!! Ik denk dat dit de weg is die wij moeten gaan: “hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand.”
  Naast het inspirerend leiderschap dat de voorzitter van de partij, dhr. Bouterse, ten toon spreidt, speelt de nationale oriëntatie van de partij een hele belangrijke rol in de gestadige groei van de partij.

  Aantal DNA zetels NDP en VHP vanaf 1987
  1987 – NDP 3; VHP 18
  1991 – NDP 12; VHP 8
  1996 – NDP 16; VHP 9 (na overloop 5)
  2000 – NDP 7 (na splitsing); VHP 8
  2005 – NDP 15; VHP 8 (7 na opschuiving Sardjoe)
  2010 – NDP 18 (17 na opschuiving Bouterse); VHP 8

  Zoals hierboven vermeld haalde de NDP in 2005 15 zetels. De VHP had toen 8 zetels. De NDP was dus bijna 2 maal groter dan de VHP. Anders gezegd: als we de 15 zetels van de NDP gelijk stellen aan 100%, had de VHP met 8 zetels, 53% van het aantal zetels van de NDP. Bij de laatste verkiezingen is de NDP (100%) meer dan 2 keren zo groot als de VHP (47%). Meer nog de NDP (17 zetels) is op dit moment groter dan heel Nieuw Front (14 zetels).

  Er zijn slechts 2 perioden waarin de VHP groter was dan de NDP. Bij de verkiezingen van 1987 heeft Front (40 zetels) de NDP (3 zetels), die een paar maanden voor de verkiezingen werd opgericht, letterlijk en figuurlijk verpletterd. De VHP had 18 zetels. In de verkiezingen daarop klom de NDP naar 12 zetels. VHP zakte met 10 zetels naar 8 zetels. In 1996 groeide de NDP verder naar 16 zetels. De VHP bleef steken op 9. Het werd 4 zetels na de oprichting van de BVD.
  Na de scheuring van NDP in 1999/2000 slonk het aantal zetels naar 7. De VHP kreeg toen 8 zetels. De rest van het verhaal is bekend.

  VHP niet de tegenhanger van de NDP (daarvoor is zij te klein)
  We kunnen nogmaals gerust concluderen dat de VHP geen partij is voor de NDP. Zelfs het NF is bij de verkiezingen van 2010 niet in staat gebleken de NDP te verslaan. Het Nieuw Front heeft zich proberen te hergroeperen in de V7 combinatie. Het is echter hetzelfde ‘beestje’ in een ander jasje gestoken. De verkiezingen gaan dus weer tussen de NDP en het Nieuw Front en niet tussen de NDP en de VHP! Ik hoop dat wanneer deze regering na 25 mei door mag gaan met regeren, zij het kiesstelsel zodanig wijzigt dat alle partijen alleen (en niet in combinatie) de verkiezingen ingaan. De werkelijke sterkte van alle partijen zal dan manifest zijn.

  Kunstmatig in de strijd gehouden
  Als ik de media, althans sommige media, volg, dan moet ik concluderen dat de VHP kunstmatig in de strijd wordt gehouden. Want wanneer de VHP steeds met de NDP wordt vergeleken, dan wordt eigenlijk aangegeven dat de VHP even sterk is als de NDP, wat dus niet waar is. Ik heb dat door middel van cijfers aangetoond. Nogmaals de NDP is meer dan 2 keren zo groot als de VHP (in zetels uitgedrukt). De NDP heeft DNA leden uit alle 10 districten, de VHP heeft DNA leden uit slechts 5 districten (Nickerie 1, Saramacca 1, Paramaribo 2, Wanica 3 en Commewijne 1). Zelfs in de zogenaamde traditionele VHP districten Nickerie en Saramacca is de VHP bij de 2 laatste verkiezingen niet verder gekomen dan 1 zetel. In Wanica heeft de NDP evenveel zetels als de VHP. De NDP heeft een nationale uitstraling, de VHP een etnische uitstraling.

  Drs. André Th. Misiekaba


  Maak melding

 10. Als we onderstaande gaan analyseren, betekend het dus dat de VHP vanaf 1987 eigenlijk nooit meer zetel aanwas heeft gekend. Ze zijn alleen maar achteruit gegaan. De zelfde trend zou je ook bij de NPS zijn.

  Maw, het Surinaams Volk zijn de etnische partijen zoals VHP en de NPS allang zat. We kunnen gewoon stellen dat de Surinamer deze etnische partijen veracht omdat zij het volk bewust verdeeld houden in etnische hokjes.

  Aantal DNA zetels NDP en VHP vanaf 1987
  1987 – NDP 3; VHP 18
  1991 – NDP 12; VHP 8
  1996 – NDP 16; VHP 9 (na overloop 5)
  2000 – NDP 7 (na splitsing); VHP 8
  2005 – NDP 15; VHP 8 (7 na opschuiving Sardjoe)
  2010 – NDP 18 (17 na opschuiving Bouterse); VHP 8

  Trouwens dit is heel andere koek dan de leugens die de propogandist de fronters steeds voorschotelt. Volgens die propagandist heeft v7 de verkiezingen al gewonnen.

  Terwijl geen enkele Surinamer met een gezond verstand op V7 zal gaan stemmen, hoe kan je met je op een combinatie gaan stemmen van 7 partijen die allemaal tegengestelde belangen hebben en die elkaar kunnen chanteren omdat ze weten dat er geen afvallers mogen en kunnen zijn.

  Hoe zou je een land kunnen ontwikkelen met 7 koninkrijkjes en etnische zuilen ook wel genoemd ministeries.


  Maak melding

 11. Aantal DNA zetels NDP en VHP vanaf 1987
  1987 – NDP 3; VHP 18
  1991 – NDP 12; VHP 8
  1996 – NDP 16; VHP 9 (na overloop 5)
  2000 – NDP 7 (na splitsing); VHP 8
  2005 – NDP 15; VHP 8 (7 na opschuiving Sardjoe)
  2010 – NDP 18 (17 na opschuiving Bouterse); VHP
  2015 ndp 13 / VHP 13


  Maak melding

 12. Het wordt een verkiezingsstrijd als nooit tevoren. Een strijd tussen het Goede tegen het kwade. Langer dan vier jaren hebben velen die in 2010 paars hebben gestemd gezien,gehoord en ervaren op wie ze eigenlijk hebben gestemd.
  Ook hebben ze gezien,gehoord en ervaren de schande die over geheel het land en volk is gekomen. Velen hadden nooit gedacht of gehoopt dat de paarse baas president zou worden. Ook hadden vele paarsen gehoopt dat er een verklaring zou komen over de lugubere gebeurtenissen tijdens de Jaren tachtig. velen zijn zo geschrokken van de amnestiewet, ook van de vele gevallen van corruptive. Ook de aanhouding van de zoon van de president heeft voor veel heisa en schande gezorgd voor de gehele natie. Vele Surinamers schamen zich in het buitenland, als ze gevraagd worden wat ze vinden van een president en zijn zoon die een misdadig verleden en heden op na houden. Vele paarse aanhangers is de moed,geloof,hoop en liefde ontnomen door paars loze beloften. Leugens zijn het gebleken. De paarse misleiders hebben zichzelf verrijkt. Vele jonge paarse aanhangers zijn aan het verworden, misdadigers.
  Een ding is zeker, God’s molem draait langzaam maar zeker. Hij heft de vele paarse aanhangers de leider gegeven die ze verdienen, een leider op wie ze hadden gehoopt, een leider die rust,vrede en vpoorspoed zou brengen. 18.000 volkswoningen zou bouwen, werkgelegenheid zou verschaffen. Veel wat kapot was gemaakt aan mensenrechten schendingen, naast corrupte hard aanpakken. Helaas…………is zoals opa en oma zeiden in 2010.tjek joe ai loekoe bun, arkie bun……………didibri nooit e kenki.


  Maak melding

 13. Het wordt een verkiezingsstrijd als nooit tevoren. Een strijd tussen het Goede tegen het kwade. Langer dan vier jaren hebben velen die in 2010 paars stemden gezien,gehoord en ervaren op wie ze eigenlijk hebben gestemd.
  Ook hebben ze gezien,gehoord en ervaren de schande die over geheel het land en volk is gekomen. Velen hadden nooit gedacht of gehoopt dat de paarse baas president zou worden. Ook hadden vele paarsen gehoopt dat er een verklaring zou komen over de lugubere gebeurtenissen tijdens de jaren tachtig. Velen zijn zo geschrokken van de amnestiewet, ook van de vele gevallen van corruptie. Ook de aanhouding van de zoon van de president heeft voor veel heisa en schande gezorgd voor de gehele natie. Vele Surinamers schamen zich in het buitenland, als ze gevraagd worden wat ze vinden van een president en zijn zoon die een misdadig verleden en heden op na houden. Vele paarse aanhangers is de moed,geloof,hoop en liefde ontnomen door paars loze beloften. Leugens zijn het gebleken. De paarse misleiders hebben zichzelf verrijkt. Vele jonge paarse aanhangers zijn aan het verworden, misdadigers.
  Een ding is zeker, God’s molen draait langzaam maar zeker. Hij heeft de vele paarse aanhangers de leider gegeven die ze verdienen, een leider op wie ze hadden gehoopt, een leider die rust,vrede en voorspoed zou brengen. 18.000 volkswoningen zou bouwen, werkgelegenheid zou verschaffen. Veel wat kapot was gemaakt aan mensenrechten schendingen, naast corruptie hard aanpakken. Helaas…………is zoals opa en oma zeiden in 2010.tjek joe ai loekoe bun, arkie bun……………didibri nooit e kenki.


  Maak melding

 14. deze front g7 vertrouwen elkaar niet ,ze zitten op elkaar te loeren .die somo vertrouwd die soemita niet en die santhoki segebai persad vertrouwd geen van beide .
  hoe willen deze gasten een frond vormen tegen de ndp .


  Maak melding

 15. @@André Th. Misiekaba, met ndp is klariekaba! tijd naar huiswaarts!! Wil jij dat de ene boef de andere rugsteuntje geeft? De rugsteuntje van Brunsie aan je baas is wijdenboshbrug naar beneden!!


  Maak melding

 16. hans

  jij pedofiel ben je weer aan het bemoeien in surinaamse aangelegen heden .nederland heeft genoeg problemen doe daar je best voor dat het beter gaat .criminelen maken elkaar af ,kinderen worden misbruikt .de voetsel banken puilen uit .uitkeringen van ouderen gaan naar beneden ,leraar heeft kinder porno in huis ,veiligheid dienst is in opspraak wat misbruik betreft .ja zo kan ik door gaan hans een hele was lijst en die lijst kan ik door zetten ,begin eerst die misstanden in jou land aan te pakken voor je het over suriname hebt ,vuile pedo .


  Maak melding

 17. de hele wereld weet dat bouterse voor het presidentschap gaat ,maar deze fronters g7 proberen het volk weer te misleiden dat zogenaamd er meerdere kandidaten zijn in de g7 die voor president willen gaan .gelukkig heeft het volk door wat zich afspeelt .
  ze gaan spuitpoep krijgen op 25 mei .


  Maak melding

 18. Persoonlijk snap ik dat ge@#$% om plaatsen op de lijst niet, als je denkt dat je als partij beter verdient omdat je zo’n grote achterban hebt, dan geef je je aanhangers toch het advies om voorkeurstemmen op jouw geweldige kandidaten uit te brengen?


  Maak melding

 19. Soemita maakt deel uit van V7 maar onderhandelt intussen wel met de NDP. Wel dan zal de NDP wel heel erg wanhopig zijn om een V7 partner in z’n kamp te willen krijgen. Nee, het gaat echt niet goed met de NDP. Ze zien de bui al hangen.

  Overigens, die meneer Roy Siwpersad zit hier te bulshitten.

  Zijn punt 1: dit is juist wat de NDP 5 jaar lang heeft geflikt: niet komen opdagen in het parlement.

  Zijn punt 2: de zwarten voeren duidelijk de boventoon in de NDP, dus is het ook etnisch. Bouterse die verklaart dat het presidentieel paleis geen KOELIE-KAMPOE is. Er is geen zakenkabinet, want anders zou die de zakenwereld (ondernemers in Suriname) niet lam leggen en chanteren. En zeker niet met allerlei slechte deals ’s lands bodemschatten uitverkopen.

  Zijn punt 3: Onzinnig. Want je wordt alleen uitgebuit als je je laat uitbuiten (of gewoonweg de capaciteiten niet hebt). En dan buit ook iedereen je uit, Westen, China of wie dan ook, zoals thans het geval is.


  Maak melding

 20. barabas

  je hebt het over zwarten ,wie zijn zwarten .
  de hindoestanen zijn toch ook zwart ,of denk je dat zee blank zijn .de meeste hindoestanen zijn nog zwarter dan creolen zelf .
  barabas …heb jij een minderwaardigheid comples als hindoestaan omdat je zwart bent .je minacht zwarten terwijl je zelf zwart ben .loop niet met de illussie dat je gladhaar hebt dus denk je dat je niet zwart bent .alles wat je hier zegt raakt kant nog wal .daarom verwondert het mij niet dat velen van jullie dat bleek middel gebruiken om wit te worden .het gaat niet helpen barabas vraag het aan jona en ray ze zullen donker blijven als schilderen ze zich wit .ze zullen er mee moeten leren leven dat ze zwart zijn geboren en zwart zullen sterven .gaan jullie er over na denken .


  Maak melding

 21. Pamoe jullie afro vrouwen zijn trots op ons afgedankte haar.
  Die vrouwen van jullie pronken met andersmans veren.
  Zie je een afro vrouw met een kroeskop lopen nee noh ze vinden dat potteschuur niet mooi !!!!!
  En jij bent geen indiaan je zou het heel graag willen zijn maar je bent een vulisbak net zoals ndp.


  Maak melding

 22. @ Mr. Roy Siwpersad,

  Uw reactie krijgt van mij een grote vette TJOERI…….TSSSSSSSSS!!!!
  Tuurlijk, vrijheid van meningsuiting….. een groot goed!

  Daarom:
  De zogeheten ” oude politiek” was gestoeld op etnische basis. M.i. niet verwonderlijk, maar een logisch gevolg van de Sur. geschiedenis. Nu aan ons persoonlijk de uitdaging tot natievorming.
  Ik heb er een hard hoofd in: zie de reacties hier op Waterkant.
  Te triest voor woorden.

  Mijn mening: Bouterse verdeelt het volk op een veel dieper en gevaarlijk nivo, nl het nivo van ons geweten. Op de plek van het besef van het goede en het kwade. Dit baart mij zorgen, want ook wanneer Bouterse al lang onder de groene zoden ligt, zal dit een struggle zijn.

  Waar staan we over 10 jaar?


  Maak melding

 23. Het is voor veel VHP,ers nogal zuur dat de NDP met Bouterse aan het hoofd wel de vooruitgang bracht die ze zelf nooit konden brengen. Het steekt vooral de racistische koe lies dat een zwarte man Suriname naar grotere hoogten kon tillen en dat in sneltreinvaart. Desi Bouterse is een ware nachtmerrie voor deze racisten maar gelukkig zijn er ook veel Hindustanen die niet etnisch denken en bereid zijn mee te helpen om van Suriname een echte nationale staat te maken. De NDP heeft bewezen dat ze achter de bevolking staat en de bevolking zal haar weer een nieuw mandaat geven het karwei af te maken. De positieve veranderingen in Suriname zijn niet meer te stoppen en de moddergooipolitiek van het front zal wederom niet werken. De KTPI doet er wijs aan de tot falen gedoemde V7 te verlaten en niet mee te doen met de verzameling marionetten van het buitenland. Suriname bepaalt haar eigen lot en is bereid te leren van haar fouten die zeker gemaakt zullen worden. Maar laat het duidelijk zijn dat er geen weg terug is.


  Maak melding

 24. pamoe,

  met zwarten wordt bedoeld iedereen die Afrikaans bloed heeft. Zo moeilijk te begrijpen is dat toch niet? Aangezien jij regelmatig in Ocer zult komen, zul je toch weten dat daar en overal in de NDP vooral de zwarten de dienst uit maken? Dus wat multi-etnisch? En indien NDP multi-etnisch is, dan discrimineert ze, want de niet-zwarten hebben geen vinger in de pap te brokkelen. Ze zitten daar alleen maar in de hoop om de kruimels die vallen, op te rapen en in hun kluis te stoppen. Dus je ziet met wat voor kwaliteit je hebt te maken.

  Farao, je hebt nog een kans. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. NDP heeft zeker voor enkele goede dingen gezorgd en daar is iedereen blij mee, maar dwnz dat we onze ogen moeten sluiten voor de hele nare dingen, de corruptie, het wanbeleid, de verdeling van de samenleving in etniciteiten, slecht fiancieel beleid, tegenstanders bedreigen etc. Deze zaken horen niet thuis in een goed bestuurde land en daarom moet de NDP weg uit de macht. Ze moeten eerst de beginselen van democratie en rechtsstaat leren en gezond financieel beleid leren voeren. Misschien dat jij ze dat voor een deel kunt bijbrengen?


  Maak melding

 25. Beste Santokhi,

  Laat hem maar gaan, laat hem los, want verraders zijn nooit en te nimmer te vertrouwen. Gebruik de tijd die is gegeven beter om je voor te bereiden, want de strijd zal vreselijk heftig zijn. Wees waakzaam en vooral op je hoede voor die andere verrader, want ook hij zal wederom zijn ware aard tonen, waarneer de tijd er rijp voor is. Men is gewaarschuwd, vertrouw nooit verrader, nooit van je leven.


  Maak melding

 26. @jOna
  JOna een strijd tussen het goede tegen het Kwade? JOna Je kijk te veel FANTASIE filmen. Vertel ons welke Partij wilde Suriname na de onafhankelijkheid in tweeën delen. JUIST de VHP, 1deel voor de hindoestanen andere deel voor derest van de Surinamers met geen garantie dat de andere deel hindoestaan vrij zou zijn. jOna als er een kwade is dan is het de VHP die Suriname in tweeënwilde delen met hun etnische gedachten goed die na hun eerste Bootlanding is Suriname nog niet is veranderd! De goede zijn de mensen die Suriname als 1 land hebben behouden en iedereen als gelijke te behandelen in een multiculturele samenleving zonder barrières en etnische gedachtegoed!


  Maak melding

 27. “We kennen de wensen van elke partij, maar niemand heeft gehad wat die graag wilde hebben. ”

  Wie zijn “Wij” Chandrikapersad Santokhi ? Is er dan “iets” nog boven V7 ?


  Maak melding

 28. HOOLIGANS, jOna, Barabas, Sabayo, COOL runnings, Henkes, Ray, Wiep-Ding, Neus, Esmerald, hans, Henk Molenaar, Afro, Glenn Pengel en consorten, hoe is het met jullie allemaal, RAKKERS?

  Jullie zullen als DESKUNDIGE ROTZOOI-SCHOPPERS jezelf ERG GOED herkennen in Chan(driKA) Santhoki, jullie BROKKENPILOOT.

  Ray hoeveel roti’s en bara’s heb jij vandaag tezamen met Henk(ie) Molenaar naar binnen gewerkt. Jullie hebben gelijk om Chan nu elke week voor 7 roti’s en 7 bara’s te laten betalen. Als Ome Willy het zinkende schip(je) verlaat, maken jullie, jij en Henk(ie) aanspraak op elk 6 roti’s en 6 bara’s. Al is het buiten jullie schuld om.

  Ik vind Ray(tje) dat jij ook doksa mag vragen voor je roti’s. Je kunt toch niet zomaar elke dag achter de computer zitten met alleen maar veertjes in je Ray(tje)? Ik hoop dat jullie OPPORTUNISTISCHE Chan dat ook inziet en jullie, jij en Henk(ie) vooral, ook tegemoet komt. By the way: jij en Henk(ie) zijn lekker aangekomen hè, van die heerlijke roti’s en bara’s met cola van Roop Ram van Chan(driKA).

  Ray, Ome Willy Soemita heeft gezien dat Chan in die VIJF JAREN nog steeds weer niet veranderd is. V 7 (VIEZE 7) van Chan is nu al een BAKBA-WINKRIE aan het worden. Chan droomt en hoopt nog steeds dat Surinamers net zo ACHTERLIJK zijn als jullie HOOLIGANS.

  Ray, eerlijk is eerlijk, een RACIST zou Suriname nooit kunnen LEIDEN. Wel zou zo’n RACIST Suriname kunnen laten LIJDEN!

  HOOLIGANS hebben een VERSTANDELIJKE HANDICAPT, waar ze niets aan kunnen doen. Ray, President Bouterse heeft ervoor gezorgd dat zelfs alle HOOLIGANS ook aanspraak maken op gratis medische behandeling van het SZF. Wanneer jullie naar het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) moeten is alles GRATIS.

  Henk(ie) Molenaar, zeg aan Ray dat hij oom Mahinder niet meer hoeft te bellen wanneer jullie weer een HOOLIGAN aanval hebben.

  Onze President heeft het geregeld dat jullie niet hoeven te betalen voor een Psychiater en ook niet voor Medicatie. Het maakt voor onze President Bouterse echt niet uit of jullie ‘goeie’ MAATJES zijn met Chan(driKA). Ray we mogen echt blij zijn dat wij een President hebben die van alle mensen houdt. In Nederland zeggen ze dat hun Minister-President Rutte, ook van alle mensen houdt. Hij is een aardige Minister-President. Ray, daarom wilt de Minister-President van Holland samen met onze President in Suriname werken.

  Ray wist je dat onze President een HOGERE functie heeft dan de Minister President van Holland. We mogen echt erg trots zijn Ray(tje)!

  Ray, je bent toch ook niet alweer vergeten dat Holland haar Ambassade in Suriname wederom heeft geopend. Je moet eens langs de Ambassade gaan van Holland. Vraag Chan om z’n schoenen te lenen, want je kunt daar niet op je VIEZE (7) slippers komen aanlopen.

  Ray die Hollanders hebben echt mooie BLAUWE ogen, GABBER. Het zijn aardige mensen Ray. Ze lachen altijd beleefd. Misschien aaien ze je over je koppie met je gladde haar, Ray, als je geluk hebt. Wat HEERLIJK zal dat zijn! Dan is je dag zeker, ook zonder veertje in je Ray(tje) weer goed.

  Maakt niet uit of Chan niet opgewassen is tegen ome Willy. Ome Willy heeft gemerkt dat Chan met z’n HOOLIGAN karakter, Suriname kapot gaat maken.

  Ray je moet het zo zien: Chan is nog steeds een RACIST en onze President Bouterse is nog steeds een NATIONALIST. Van Chan houden BEPAALDE figuren (RACISTEN) en van onze President Bouterse houden ALLE mensen (NATIONALISTEN).

  Ray(tje) en Henk(ie) Molenaar: gedragen jullie je. Als jullie iets niet begrijpen, vraag het aan een goede buurman of buurvrouw in de buurt om jullie het uit te leggen.

  Nog belangrijker: HOOLIGANS moeten hun ‘ZOLDERKAMER’ zeker VIJF minuten lang onder een KOUDE kraan/douche houden, alvorens in BOOSHEID te reageren op REACTIES van EERLIJKE MENSEN.

  Ray wisten jullie HOOLIGANS, dat sommige HOOLIGANS vaak ook (weer) goeie mensen willen worden? Kijk maar naar Ome Willy Soemita!

  Wat een VIEZE 7, hè Chan(driKA)!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 29. barabas
  leer een ding .in amerika ,europa ben je zwart ,jij als zwarte hindoestaan zal moeten ,ik herhaal moeten accepteren dat je zwart bent al zou jij je wit schilderen .niet voor niets worden de donkere hindoestanen met de nek aan gekeken in india en geheel zuidazie en worden ze dalied genoemd .ik heb sterk het gevoel dat jij een probleem hebt met jou huids kleur .jij barabas hebt niet alleen dit probleem de meeste donkere hindoestanen hebben dat probleem . kijk naar die bollywood filmen dan zie je wat die donkere hindoestaan zijn status is en welke rol hij speelt.hihihihihihihi .jou president sagebai persad santhoki kan mijn president niet zijn ,misschien president van jou maar niet van mij zolang deze gasten in hokjes denken .bouterse is president van alle surinamers inclusief santhoki segebai ,girjasingh ,jogi en de gehele vhp verenigde hindoestaanse partij ,als jullie willen of niet .
  santhoki segabai moet nog bewijzen dat hij president van alle surinamers gaat kunnen worden ,bouterse heeft het al bewezen en hij is dan ook geliefd onder alle rassen …zal santhoki segebai persad dat kunnen zeggen ,zal hij overal welkom zijn mocht hij het worden .respect moet je verdienen mie mang .nog zien als deze taliban geliefd zou zijn onder alle lagen van de bevolking .
  het is bewezen dat de vhp en nps een ramp zijn voor suriname .


  Maak melding

 30. @ Frontliner,

  Not JOna, but COOL runnings.

  En het is ook niet een strijd van het goede tegen het kwade, maar van een BESEF van het verschil tussen die twee. Op de plek van ons geweten! De plek waar wij onze (kleine en grote) keuzes maken!

  Met struggle bedoel ik te zeggen:
  Met de ” verkiezing” van Bouterse heeft Sur. gekozen voor onrust in de politiek en onder het volk. En ondanks dat Bouterse reeds 4 jaar aanzit, is de onrust niet minder geworden. Integendeel!
  En ik ben bang dat deze onrust nog jaaaaaren zal duren. Met de ” verkiezing” van Bouterse, is de geest uit de fles.

  Van Bouterse komt de opmerking dat armoede het probleem is.
  Wat mij betreft zorgt de persoon Bouterse zelf voor het probleem. Juist omdat hij de functie van president bekleedt. Dit gebruikt als dekmantel om geen verantwoording te hoeven afleggen voor zijn betrokkenheid bij oa de decembermoorden.
  Langer dan 30 jaar heeft hij de ruimte gehad om dit zaakje op te ruimen! Wat herft hem tegengehouden? Bouterse is nu op een leeftijd waarop hij niet veel toekomst heeft om naar uit te kijken. Maar wel veel verleden om op terug te kijken.

  Wie z’n billen brandt, moet zelf op de blaren gaan zitten.


  Maak melding

 31. barabas

  ben je jaloers dat de ndp uit alle lagen van de bevolking bestaat ,is dat een doorn in het oog van jou etnisch denken .de verenigde hindoestaanse partij …de naam die zegt mij genoeg ,een verstandig mens heeft niet veel nodig om deze taliban partij te begrijpen wat ze bedoelen .kijk naar de samen stelling van de vhp hoofd bestuur ,so so taliban alleen maar hindoestanen in een cuturele samen leving rara hoe kan dat .jullie spreken je eigen tegen de massa heeft jullie door dat garandeer ik jullie allemaal .zelfs in nederland weet men dat de ndp een partij is die alles in zich heeft .wat heeft deze vhp etnisch ,hokjes mentaliteit hokjes denken maar ik verzeker jullie dat het geen stand houdt .jullie zullen moeten gaan in de richting van de ndp om multicultureel te denken anders zijn jullie ten dode opgeschreven dit vhp ,no joke .
  als jullie denken dat je de verkiezingen gaat winnen met etnische gedachten mogen jullie het vergeten .waarom zijn zoveel hindoestanen richting de ndp barabas ,zien jullie ze als verraders zoals jullie die hindoestaanse vrouw van wan pipel als verrader hadden gezien zoals jullie ook die hindorie van de hpp als verrader hadden gezien .het volk mag niet vergeten hoe vele hindoestanen het land hadden verlaten opgezweept door de vhp leiding dat hun vrouwen en kinderen zouden worden verkracht ,maar tot op heden is alles rustig verlopen .de werkelijke verkrachters zijn deze hindoestanen zelf zie in india waar de werkelijke verkrachtingen plaats vinden en waar de gehele wereld op de hoogte is ,vrouwen en meisjes hebben het zwaar te verduren in india ,ook toeristen wordt aangeraden voorzichtig te zijn .in suriname zijn de vrouwen veilig barabas .de politie in suriname is niet zo corrupt als in india ze kunnen wat van suriname leren .voor een paar roepia koop je een rechter om in india .barabas wij zijn trots surinamer te zijn jullie leven in nederland maar hebben geen inspraak .huizelijk plegen jullie zelfmoord omdat de meisjes worden onder drukt .je moet je aanpassen .dat etnisch denken zit diep gewortelt in jullie .tijd om te veranderen of enkel reis india .


  Maak melding

 32. Barabas
  pamoe,
  met zwarten wordt bedoeld iedereen die Afrikaans bloed heeft. Zo moeilijk te begrijpen is dat toch niet? Aangezien jij regelmatig in Ocer zult komen, zul je toch weten dat daar en overal in de NDP vooral de zwarten de dienst uit maken? Dus wat multi-etnisch? En indien NDP multi-etnisch is, dan discrimineert ze, want de niet-zwarten hebben geen vinger in de pap te brokkelen. Ze zitten daar alleen maar in de hoop om de kruimels die vallen, op te rapen en in hun kluis te stoppen. Dus je ziet met wat voor kwaliteit je hebt te maken.
  >
  >
  Barabas
  Je zegt met zwarten wordt bedoelt iedereen die Afrikaans bloed heeft. Daar gaat jou theorie want volgens de wetenschappers komt de oorspronkelijke mens uit Afrika en alle mensen op aarde zijn afkomstig van Adam en eva want we hebben allemaal de DNA van dezelfde voorouders en die waren Zwart van huidskleur. Om jou racisme te uiten tegenover andere moet je eerst kennis van bepaalde zaken hebben voordat je ze uit. Barabas jij noem de Creolen zwarten maar het grappigste is wanneer jij een zwarte hindoestaan heb en een licht kleurige creool dan vind de zwarte hindoestaan dat hij niet zwart is maar de lichtkleurige Creool is zwart. Dit toont aan dat sommige Hindoestanen hun identiteit kwijt zijn en de woorden van de blanken herhalen. Kijk naar Engeland daar heb je veel Creolen maar die worden niet zo gediscrimineerd, het zijn de Indiërs in Engeland die zware racisme over zich heen krijgen. De blanken Engelse hebben een roepnaam voor deze Indiërs ze noemen ze (BLACKY’S ) vertaald zwarten dat zijnde woorden uit de monden van een blanken!


  Maak melding

 33. COOL runnings
  @ Frontliner,
  Not JOna, but COOL runnings.
  En het is ook niet een strijd van het goede tegen het kwade, maar van een BESEF van het verschil tussen die twee. Op de plek van ons geweten! De plek waar wij onze (kleine en grote) keuzes maken!
  >
  >
  COOL Runnings,
  Je heb het mooi vertaald.
  Het gaat om GEWETEN. Mij geweten zegt mij dat de VHP een etnische partij is en in alle lagen zijn eigen etnische soort zitten. Mijn gewetens zegt mij dat de VHP in zijn lange regeerperiode alleen zijn eigensoort heeft vertegenwoordig en het was begrijpelijk het heette niet voor niks de Verenigde Hindoestaanse apartheid Partij!. De VHP heeft alleen zijn naam hervormd en tot op heden zijn in alle lagen van de VHP hun eigensoort vertegenwoordig.de VHP heeft in zijn bestaan nog nooit een iemand van een andere etnische groep in zijn partij opgenomen of een belangrijke functie gegeven. De VHP heeft stemmen nodig daarom hebben ze hun naam hervorm om zand in de ogen van de bevolking te strooien. Mijn geweten zegt mij dat als de VHP de president levert en belangrijke ministerposten in neemt en gaat regeren dan is het een president voor hindoestanen alleen en niet voor derest van het Surinaamse volk. We moeten niet vergeten het was de VHP die Suriname na de onafhankelijkheid in tweeën wilde spitsen met 1deel voor hindoestanen alleen en de andere deel voor derest van de Surinamers . het was de VHP die op zijn deel een APARTHEIDSTAAT wilde ALLEEN VOOR HINDDOESTANEN. Een partij die slecht zijn naam heeft hervormd maar zijn APARTHEID GEDACHTENGOED is nog intact gebleven is een gevaar voor Suriname en het Surinaamse bevolking. Ik kies voor een multiculturele partij waar iedereen is vertegenwoordig, wanneer de VHP iedereen in zijn partij op neemt en echt multicultureel PARTIJ wordt dan HEBBEN ZE HET RECHT OM EEN PRESIDENT TE LEVEREN. De VHP weet dat het met nieuwfront alleen nooit de verkiezingen kan winnen en willen ze via frauderende constructies aan de macht komen. Wat SCHANDALIG is de manier waarop de NPS en VHP zich hebben misdragen in het assemblee. De NPS en VHP hebben de afgelopen 4,5 jaar niks anders gedaan dan de boel dwarsbomen en saboteren in hun ogen om landsbelang. De mensen van nieuw front in het assemblee hebben slechts 1belang dat zijn hun eigen belang en we mogen deze Dwarsbomen nooit belonen voor het niks doen maar betaald worden!


  Maak melding

 34. In Suriname wonen zwarte mensen en een paar blanken. Voor de Blanke man is niet Blank altijd Zwart, ook als je gemengd bent. In Suriname hebben alle rassen een ding gemeen. We zijn allemaal Zwarten in de ogen van de Blanke man. We zijn dus allemaal gelijk.


  Maak melding

 35. frontliner..Het gaat om GEWETEN. Mij geweten zegt mij dat de VHP een etnische partij is en in alle lagen zijn eigen etnische soort zitten. hahaha..jullie hebben geen geweten, gewetenloze moordenaars.


  Maak melding

 36. De toekomst ziet er erg somber uit voor vele oliedomme paarse stommelingen als ze willens en wetens wederom stemmen op roofzuchtige gewetenloze misleiders.


  Maak melding

 37. Soemita heeft gelijk! Zet die politieke koeparies Castelen en Jessurun eruit. Ze zijn samen toch niet goed genoeg voor 1 zetel maar komen telkens dank zij hun plaats op de kiezerslijst binnen. Maar nee, blind van machtswellust zie Chan dat niet. En domme Ray, over chantage gesproken weet ook jij dat Somo daar kampioen in is. Maar hij heeft Chan in zijn zak en dicteert nu dat hele ziekige zootje dat zich V7 noemt. Hij heeft nu Chan toestemming gegeven om met Soemita te gaan praten. Zelf is hij klaar met de zaak, daar het ultimatum dat hij heeft gesteld is gepasseerd. Kijk zulke stoere taal kan alleen DE BAAS uiten en dat is Somo. Iedereen doet trouw wat hij zegt, iedereen neemt hem in bescherming als er op hem wordt gemikt. Schaamteloos, principeloos en oerdom die Chan en Gregory.


  Maak melding

 38. @ Frontliner,
  ” Ik kies voor een multiculturele partij waar iedereen is vertegenwoordig, wanneer de VHP iedereen in zijn partij op neemt en echt multicultureel PARTIJ wordt dan HEBBEN ZE HET RECHT OM EEN PRESIDENT TE LEVEREN”.

  100% met je eens wat betreft multicultureel.
  Alleen: wanneer verdient een partij het label multicultureel en wie bepaalt de norm?
  En what about de verhouding m/v, jongeren/ouderen, district- binnenlandbewoners, etc…

  En hoe zit het met het presidentschap?
  Aan welke eisen moet hij/zij voldoen?

  Je noemt expliciet de VHP.
  Geldt deze eis alleen voor de VHP?
  Ik zou zeggen voor alle politieke partijen in Su.

  De huidige president heeft zijn verleden niet mee.
  Langer dan 30 jaar ontwijkt hij de confrontatie met dit verleden.
  Hij mag president zijn bij de gratie van een amnestiewet.
  Hiermee is de deur naar het presidentschap wagen wijd opengezet voor anderen met (zware ) misdrijven op hun naam.
  Want wat voor de een geldt……..
  Zijn we dan opnieuw bereid om ook voor hen ons geweten op zij te zetten? Wat geeft de doorslag?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.