Dissidente parlementariër kan brief niet bezorgen

20

PARAMARIBO, 10 feb – Parlementariër Noreen Cheung krijgt maar niet gedaan dat de leiding van de Nationale Democratische Partij, NDP, een brief in ontvangst neemt. In de brief geeft de dissidente politica aan geen lid meer te zijn van de partij van Desi Bouterse. Ze wil meer.

Het gaat om een andere plaats in het parlement, uit de directe omgeving van de coalitie. Kennelijk hebben andere er heel veel moeite mee. “Ik heb gezegd dat ik geen lid meer ben van de NDP en een andere plek wil, maar men heeft geweigerd mij een andere plaats te geven”, zegt Cheung tegenover de Times of Suriname. De brief zou het allemaal moeten bevestigen. Maar die kan maar niet op de bestemde plek terecht komen.

De brief werd via een advocaat gestuurd, maar die is niet in ontvangst genomen. Er wordt zal een poging worden gewaagd om de boodschap over te brengen op papier. Cheung heeft publiekelijk al te kennen gegeven dat ze geen lid meer is van de coalitie. Haar voorstel om een wet tegen dierenmishandeling in te voeren, zou niet serieus zijn genomen. Ook is een verzoek afgewezen om een stuk domeinland voor het opzetten van een Boeddhistische tempel.


20 REACTIES

 1. 10 Feb, 01:40

  f4a13200938c5ec975b30cf04ddb313c.jpg___dino_cap.jpg
  Dino in handboeien in het vliegtuig op weg van Panama naar de VS op29 augustus 2013. (Beeld: Capitol News)
  De advocaten van Dino Bouterse hebben opnieuw meer tijd gevraagd voor de verdediging. Aanvankelijk zou de New Yorkse rechter Shira Scheindlin vandaag uitspraak doen. Nu staat de zaak voor 10 maart op de rol. Het uitspreken van het vonnis wordt voor de derde keer uitgesteld.

  De verdediging van Dino heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben. Dino heeft op basis van het Amerikaanse rechtssysteem gedeelte schuldbekentenis afgelegd, nadat hij eerst zei onschuldig te zijn. De jurist Irwin Kanhai, die deel uitmaakt van het verdedigingsteam, heeft eerder aan Starnieuws gezegd dat Dino veertig jaar tot levenslang zou kunnen krijgen. Door de schuldbekentenis kan de straf enorm worden verminderd. Nu loopt hij kans op gevangenisstraf van ongeveer vijftien jaar tot levenslang. In het Amerikaanse rechtssysteem is het gebruikelijk dat verdachten bekentenissen afleggen in ruil voor strafvermindering. Aanklagers en de verdediging maken daarover afspraken. Dit hoort bij de verdedigingsstrategie.

  De advocaten van Dino gaan na hoe zij meer strafvermindering kunnen bedingen. De verdediging voert aan dat Dino de strafbare feiten heeft begaan op basis van uitlokking. Hij zou US$ 2 miljoen ontvangen voor onder andere het voorzien van een permanente basis voor Hezbollah in Suriname voor aanvallen op de VS. Ook de uitvoer van cocaïne is gebeurd op basis van de vraag van de Amerikaanse agenten, stelde Kanhai.

  Dino is op 29 augustus 2013 gearresteerd in Panama. Op dezelfde dag werd Edmund Quincy Muntslag aangehouden op Trinidad & Tobago. Zij zouden tien kilogram cocaïne hebben gesmokkeld naar de Verenigde Staten. Intussen is Muntslag ook uitgeleverd aan de Amerikaanse justitiële autoriteiten.

  Hahahaaaaa…..strafvermindering voor terroristen zoals dino ?!!!
  En hij heft schuld bekend nog erbij en had amerikaanse doelen in het vizier !!!!
  En intussen worden de advocaten betaald met onze belastingcenten !!!
  Geen wonder dat Suriname kampt met een tekort aan valuta’s,want die worden gebruikt om de criminele zoon van een even criminele pappie proberen vrij te krijgen !!!!


  Maak melding

 2. Oe wiki no! Sranan sa wini!
  Oe Bondroe kon na wan!
  Sranansma sa wini!

  Weg met DDB en de gangsters!
  Weg met NDP en de zakkenvullers die Sranan skeer hebben gemaakt en alleen aan zichzelf denken!

  Ronny Brunswijk, Somo, Soemita allen zijn misbruikt geworden door DDB. Goed! Noreem Cheung had tegen de amnestiewet gestemd of zich van stemmen onthouden. DDB denkt aan zijn enige belang en dat is een goed en rijk leven hebben en het volk kan stikken. DDB is bang om in de gevangenis van Nederland en USA opgesloten te worden voor misdaden tegen de menselijkheid.

  DDB heeft Abop van Bravo misbruikt en lacht in zijn vuistje, ondanks dat zag Bravo niet dat DDB het nog bruiner bij hem bakte en wilde Bravo koste wat kost met NDP weer in zee bij deze verkiezingen van 25 mei 2015. Hoe dom kan je dan zijn als mens. Bravo is bezig te leren voor bedrijfseconoom, maar dat wil nog niet zeggen dat hij verstand heeft van politiek. Want ik neem aan als dat zo was, dan zie je toch in hoe DDB je behandeld heeft. Want niet alleen Bravo is groen, ook niet moeders mooiste en Amofo zijn allen door DDB te kijk gezet. ABOP en het hele SURINAAMSE VOLK/ de kiezers moeten weten dat DDB een stelletje uitgekookte gangsters om zich heen heeft verzameld, zoals Errol Alibux, Eddy Jozefzoon, Winston Caldeira, Michael Naardendorp, Jules Wijdenbosch, enz., enz. enz. en deze figuren doen achter allerlei duistere zaken om het Surinaamse volk zand in de ogen te strooien. Deze mensen zijn bezig van Suriname een land te maken als Venezuela, Cuba, Noord – Korea, Rusland, Egypte, Syrië, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Libië, Saoedi Arabië. Landen waar de dictator, familie en zijn vrienden in grote rijkdom en weelde leven en het totale volk in heel grote armoede. Jeugd/jonge kiezers wees paraat! Deze oude hoogbejaarde vossen met grijshaar/borstel snorhaar verliezen wel hun haren, maar niet hun streken. Ik waarschuw u. Zie daarom wie de vrienden zijn van DDB, Mudoro van Venezuela, Raul Castro en Fidel Castro van Cuba, Theodore Obiang van Equatoriaal Guinee. Alleen maar dictators zijn de vrienden van DDB.

  Jeugd/jonge kiezers wees paraat! Deze oude hoogbejaarde vossen met grijshaar/borstel snorhaar verliezen wel hun haren, maar niet hun streken. Zie de luchtkastelen die ze al sinds 1980 aan het Surinaamse volk beloofd hebben en ook bij de afgelopen verkiezingen, oa:
  – bruggen over de grensrivieren,
  – voedselschuur van het Caribischgebied,
  – Cassaveteel/meelfabriek van het Caribischgebied,
  – vierbaansweg naar Brazilie met fly-overs
  – Treinverbinding naar Brazilie,
  – diepzeehaven,
  – internet en laptop voor alle leerlingen en studenten van
  heel Suriname,
  – Gouden Kerst
  – Eigen Goudindustrie dat voor 100 % Surinaams zou zijn,
  – 18000 woningen,
  – gratis celtelefoon voor alle leerlingen en studenten
  – goede en gezonde schoolmaaltijden voor leerlingen in het hele
  land,
  – een sterke Surinaamse munt,
  – goederen in de winkels moesten alleen in srd geprijst worden,
  – vreemde valuta, us-dollars en Euro moest meer dan genoeg zijn
  en de koersen zouden stabiel zijn,
  – alle Surinamers zouden gemakkelijk aan geld komen om een
  onderneming op te zetten,
  – Suriname is het 17 de rijkste land van de wereld en iedereen
  gaat een goed leven hebben,
  – alle natuurlijke producten zijn van Suriname en niet van het
  buitenland/ of buitenlandse ondernemingen en er zou geen
  uitverkoop van onze grondstoffen plaats vinden, goud, hout,
  steenslagsoorten, enz,
  enz, enz,

  Jennifer van Dijk- Silos moeten jullie ook heel goed in de gaten houden en letten waar deze vrouw mee bezig is.
  Ook de huidige voorzitter van de DNA Jenny Simons moeten jullie goed in de gaten houden. Zie hoe ze met de spreektijd van de oppositie omgaat en zie hoeveel spreektijd Carl Breeveld wel krijgt in verhouding met de oppositie. De familie Breeveld goed volgen en zie wie bij de STVS werkt. In de jaren 80 zijn heel veel opname bandjes van DDB gewoon verdwenen, om hem te ontlasten.
  Pas op voor deze gladjanussen.

  DDB bedriegt het volk en strooit hen zand in hun ogen. DDb is sinds de jaren 80 van de vorige eeuw bezig zichzelf te verrijken en ook zijn naaste familie, vrienden, gangsters m/v en het arme volk, mai en bap van de polders met kids, moesje en oompie van de prasie-oso met kids, mae en pae met kids van de kampong, hele jonge kids die knippa verkopen in het drukke verkeer in Suriname, de zwever die op het trottoir ligt in de brandende zon, de ouders/inheemsen en marrons met kids in de dorpen langs de rivieren in het oerwoud, de hosselman en hosselvrouw op straat, enz, enz.deze mensen interesseren DDB en de gangsters niet sedert 25 februari 1980.

  DDB en de gangsters denken alleen aan hun eigen vege lijf en zie hoe ze leven in hun grote paleizen met hoog gebouwde muren erom heen, met zeer strenge beveiligers in donkere zwarte kleding en zonnebrillen met tot de tanden bewappende zeer zware militaire geweren en ammunitie. DDB denkt aan zijn enige belang niet in de gevangenis van Nederland of de USA terecht komen, want daar zal hij niet meer levend uit komen, want hij zal voor vele jaren daar veilig opgeborgen blijven zitten. Ook de gangsters zijn bang dat als DDB wordt opgesloten het voor hen ook betekent dat het totale Surinaamse volk hen gaat oppakken, hun hoofden gaat kaal scheren enz, enz, enz.

  (Jonge) kiezers laat DDB en de gangsters jullie geen zand in de ogen strooien. Deze gasten denken alleen aan zichzelf. Ze hebben schijt aan jullie. Zie hun dure auto’s waarin ze rondrijden, hebben goede voeding in overvloed elke dag, slapen in grote huizen in grote bedden. Volk u lijdt armoede!

  DDB wil de stemmen van de jonge en ongeschoolde kiezers wil hebben en daarna is hij klaar met jullie, zie zijn luchtkastelen van 25 mei 2010 die hij nu beloofd had. DDB en de gangsters hebben Suriname weer skeer gemaakt. Altijd als DDB in de regering komt gaat het slecht met Suriname en is Suriname skeer. U moet weten hoeveel ondernemers op hun geld wachten voor werkzaamheden die ze voor de overheid gedaan hebben.

  jonge kiezers, wi na wi wi na sranansma
  wi na wi, oe moe bondroe kon na wan.
  Sranansma oe bondroe kon na wan
  Sranan sa wini
  Sranansma, jongoe nanga owroe wan sa winie

  maandag, 25 mei 2015
  Oe flogo, flogo. Flogo!, kies massaal voor V 7

  Time4Chan(ge)!

  Mijn advies aan alle kiezers in geheel Suriname
  Time4Chan(ge)!
  kies massaaal voor, flogo, flogo, flogo!
  V 7

  Yes! We Can!
  Yes! Chan4pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA
  – Leve William (Willy) Soemita – KTPI

  V-7 = Victory!
  Leve de leiders van V -7
  Leve de grootste deel van de massa kiezers van V-7
  Leve de overwinning van de democratische rechtsstaat
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve de Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten

  Yes! We Can!
  Yes! Chan4pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA
  – Leve William (Willy) Soemita – KTPI

  – Leve Time4Chan(ge)!

  Famirisma, V-7 sa winie!
  Fri, Fri, Fri!
  Sranansma, Sranankondre fri at last, fri at last! Thank God Mighty!, we are free at last.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 3. Alles gaat fout bij en voor deze partij, maar al veranderen deze paarse ezels allemaal in struisvogels met hun hele lichaam in het zand, ze blijven volhouden dat ‘neks no fout’; als het 8 dec. strafproces wordt stopgezet, is Baas geen moordenaar, als Abrahams benoemd wordt tot beleidsadviseur heeft hij niet gefraudeerd en gestolen bij OW, als de brief van Noreen niet in ontvangst genomen wordt, is ze nog steeds lid van de partij en zo kunnen we nog een hele poos doorgaan met deze Nationale Draaikonten Partij.


  Maak melding

 4. Heb gemerkt dat enkele jongeren binnen de NDP hetzelfde kopieer gedrag vertonen als van de oude politici, alleen hebben de jongeren geen geduld en willen ze dat alles heel snel gebeurd.

  Als men geen grond krijgt, dan stapt men uit de partij ! Als ze hun zin niet krijgen dan stappen ze uit de partij ! Ze zijn jong onervaren en politic wise stupid ! Het woord ‘compromise’ kennen zij nog niet.

  Nou, laat ze maar gaan hoor ! Zij komen zichzelf ooit eens weer tegen.
  Ook oom Chally moet niet denken dat hij al z’n 9000 volgers in Wanica mee zal nemen naar de VHP !!!


  Maak melding

 5. Hoe zwak ben je als een brief van niet aanvaard.
  Hoe rancuneus ben je als je een dergelijke brief niet ontvangt

  beste Milton
  een wijze groot moeder heeft iemand die op waterkant reageert. Als je iemand nawijst wijzen er 3 vingers naar je zelf.

  Milton mevrouw Cheung is geselecteerd door de wijze en sterke partij kaders. Haar nu beschimpen maakt duidelijk dat er in der tijd geen wijze en verstandige keuze gemaakt is en de beslissing niet verstandig was.

  Aangezien er mensen met een onomstotelijk NDP hart weggelopen zijn of weglopen is het verstandig eerst eens goed naar hun argumentatie te luisteren voor dat u het aan karakterfouten, kortzichtigheid etc. verwijt.
  Met dat soort verwijten diskwalificeert u de wijze mannen en vrouwen van de eigen partij die al dit soort ongeduldige en onstandvastige types zwaarwegende functies en posities gegeven hebben.


  Maak melding

 6. =Als dit geen openlijke politiek spel is weet ik het dan ook niet meer.
  Een klein stukje van een tekst, lees het maar:::::::

  ==De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB), Steven Relyveld, heeft de dochter van NDP-parlementariër Rachied Doekhie, Chantal Doekhie, benoemd tot de nieuwe directeur van RGB.


  Maak melding

 7. tussen nu en mei hoeft het niemand te verwonderen, op al die dieharde paarse oliedomme stommelingen van misdadigers na..dat staatkas…..leeeeeeeeeeeggggggggggggiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeee…..a legi……..


  Maak melding

 8. AaH…de ndp is geen politieke partij maar een politieke dekmantel. En ze hebben bewezen dat een parlementair proces kan worden lamgelegd en dat het Suriname volk dit pikt. Daarvoor gebruiken ze Jenny als ceremonie meesters die de fascade draaiende houdt.


  Maak melding

 9. Brada nanga sisa, Obama kon mandi, Dino ben wanni sinni Hezbolla terrorist go na USA fu kiri libisma ! Obama sen taigi
  mi takki me yepi Dino nanga monnie en ook tu nanga dopu !

  Fu datti ede brada nanga sisa, a enige NDP-kandidaat fu a
  presidentschap, mi Desi, no de moro.
  Mi e go rostu mi ede na NYC USA, mi owru keba en mi no
  sabi oting Sranangron o see me baka !


  Maak melding

 10. @Ram Singh.
  Dat klopt . als advertentie in de krant en ook aangeven naar wie ze het allemaal heeft gestuurd. Alle namen in de krant zetten.

  Ook persoonlijk een aan de de parlementsvoorzitter geven. Zodat ze laat zien dat ze tegengewerkt wordt door de NDP.
  En dat het volk kan zien dat de NDP niet met NEE kan omgaan.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Zo werkt dat in een dictatuur. Noreen Cheung is niet de enige, hoor, er zijn er veel meer. Wat te denken van de bedreiging van ambtenaren die zich hebben begeven op de V7-massameeting. Zij worden met ontslag gedreigd en en zijn er inmiddels als een paar ontslagen. Volkomen belachelijk! Er gaan op dit moment veel dingen fout in Su, dat moge duideliijk zijn. Het eerste dat een eventuele nieuwe regering moet doen is het wijzigen van de Kieswet. Prof. Marcel Schalkwijk (ex-DOE-bestuurslid) heeft dat gisteren op tv nog eens duidelijk gemaakt. De NDP zit op dit moment in de hoek waar de klappen vallen, want het aantal zetels van de coalitie en oppositie is, mede door de recente verschuivingen op het politieke forum, ultimo januari is gelijk! Het breekpunt ligt bij Nieuw Suriname en enkele individuele partijtjes. Zij hebben de sleutel voor een meerderheid in de DNA in handen. We wachten af.


  Maak melding

 12. Blaka Bakra
  De belangrijkste factoren bij de verkiezingen zijn of NF & PL hun oude stemmers min of meer vast weten te houden want dan hebben ze al een grote kans op succes omdat er rest zetels hun kant op zullen vallen.
  Ten tweede is van groot belang hoe de verhouding opsplitsng BEP/ABOP uit werkt en dan vooral in Wanica en Paramaribo waar zijn de laatste verkiezingen niet meededen.
  Ten derde is de vraag of de restanten van de KPTI nog een rol zullen kunnen spelen en ergens een zetel opleveren.
  Tot slot wie vist er het best in de vijver overlopers en nieuwe kiezers.

  Persoonlijk denk ik dat de ontevreden hindoestaanse NDPers de doorslag zullen gaan geven. Blijven ze loyal of gaan ze terug naar hun roots.


  Maak melding

 13. Zover ik via deze site heb kunnen volgen heeft Cheung zich regelmatig beklaagd over haar onvrede met de NDP. Waarschijnlijk kennen ze in Suriname niet zoiets als een aangetekende brief? Bestaat er geen e-mail in Sranang? Geen SMS? Geen fax? Of moet de inhoud van de brief echt heel erg vertrouwelijk zijn?

  Voor de NDP aanhang betekent NDP voortaan Noreen Disowns Party.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.