Plannen Staatsolie niet gehinderd door schadeclaim

23

PARAMARIBO, 10 feb – De plannen en projecten van Staatsolie verkeren niet in gevaar door de schadeclaim van Ballast Nedam. De Nederlandse aannemer eist een schadevergoeding van vijftig miljoen dollar. Geen vuiltje aan de lucht, zegt directielid Rudolf Elias.

Het uitbreiden van de olieraffinaderij te Tout Lui Faut gaat rustig door. “Alle werkzaamheden rondom de raffinaderij verlopen goed en wij komen gestaag aan waar wij willen zijn”, zegt Elias tegenover de Ware Tijd. De claim van Ballast Nedam heeft betrekking op werkzaamheden verricht bij de bouw van de raffinaderij. Er is schade geleden vanwege “vertraging en verstoring” van het project. Staatsolie wijst de claim van de hand.

Ballast Nedam heeft de zaak voorgelegd aan het Internationaal Arbitragehof. “Het gaat om een internationaal gerenommeerd bedrijf en wij kunnen niet teveel in details treden over deze kwestie”, aldus Elias. De raffinaderij heeft ruim zevenhonderd en vijftig miljoen dollar gekost. Staatsolie wil met de uitbreiding de hele Surinaamse markt kunnen voorzien van brandstof.


23 REACTIES

 1. Niks aan de hand….. ga maar lekker slapen.

  Tel daarbij op de de gedwongen Bouterse lening van 400 miljoen om zijn “Gouden Deal” te bekostigen en Staatsolie kan binnenkort zijn poorten sluiten.

  Dat is het verschil.


  Maak melding

 2. Neks no Faut!!

  Het kan nog jaren duren voor er een uitspraak is hierover, in die tussen tijd kan Staats rustigaan geld reserveren voor een eventueel te betalen bedrag; de maximum hoogte is ondertussen bekend.

  Maar nu weten we onderhands wel wat de werkwijze van BAM is.


  Maak melding

 3. Abiasa
  Zeker weten we wat de werkwijze van BAM (sorry Ballast Nedam) is.

  In Nederland bij geïntegreerde contracten tegen de lamp lopen en grote verliezen lijden en in Suriname steekpenningen betalen voor kleine projecten en hier de na afloop de jack pot claimen.

  Het zijn toch de slimmeriken van deze regering die zo dol op Ballast Nedam zijn en:

  1) Zonder echt plan opdrachten geven voor studies en realisatie van Bruggen over de corantijne, de marowijne en over de suriname rivier.
  2) Bij het onderkennen van hun stommiteit een paar weken te langwachten om met een kleine schade vergoeding de zaak af te zeggen. Ofwel door een paar weken de treuzelen de hoofdprijs als boete voor hun kiezen moeten nemen.
  3) Omdat de president ongezien de boete betaling getekend had nadien hard moest ontkennen dat er aan Ballast Nedam een boete / schadeloosstelling betaald zou worden (onder tussen staat de schadeloosstelling op $ 50.000.000 en de rente rekening loopt).
  4) Het gevolg van het voorgaande is dat Staatsolie gedwongen werd Ballast Nedam in te zetten voor de civieltechnische werken voor haar raffinaderij project.
  5) Dat in november 2013 Ballast Nedam (dreigende claim op de raffinaderij) direct uit de hand opdracht kreeg voor een brug (nog niet ontworpen) bij Carolina die per meter ongeveer 50% duurder was dan de voorgaande aanbieding en waar ook nog eens kilometers extra weg moest worden aangelegd die niet gratis is.

  Door alle knotse kneuzen gedoe heeft Suriname nu een claim van $ 50.000.000 gepresenteerd gekregen waartegen het niet echt hard in verweer kan aangezien dan duidelijk wordt hoe welke fees waar terecht gekomen zij.

  Beste Abiasa ik heb dit vaker gezien.

  Goed management had dit voorkomen en dan had Staatsolie niet hoeven sparen.
  Goed en met inzicht zakelijk dit soort contracten managen scheelt heel veel geld. Geld dat nu door blunders naar Nederland gaat stromen.


  Maak melding

 4. Dat het niet goed gaat met Ballas Nedam worldwide is een feit dus probeert dit bedrijf met allerhande foefjes extra geld binnen te roeien om de aandeelhouders op hun gemak te stellen.

  Men denkt dat de ‘domme’ Surinamers toch geen weet hebben hoe internationale claims op te bouwen en af te handelen dus probeert men gewoon 50 miljoen extra los te peuteren uit Suriname om de kas in Nieuwegein te spekken !

  Het zeegrensgeschil met Guyana hebben wij finaal verloren, de claim van de SLM jegens Schiphol toen een hoogwerker het staartstuk van de ex 747 SLM kist beschadigde was ook geen succes, etc. Allemaal zaken die Suriname zonder goed gevolg wist af te handelen !

  Anyway, mocht Ballast Nedam deze case alsnog in haar voordeel beslechten, dan moeten alle toekomstige Suri opdrachtgevers rekening mee houden dat dit hen ook kan overkomen als men in zee gaat met een Nederlandse uitvoerder.

  Het miljarden USdollar Tapajai project komt er aan dus wil ik de regering Bouterse 2 vragen om dit bedrijf geen enkele opdracht te gunnen, en desnoods met Belgie, Zwitserland en Italie in zee te gaan bij de uitvoering hiervan.


  Maak melding

 5. Beste milton, “Het miljarden USdollar Tapajai project komt er aan dus wil ik de regering Bouterse 2 vragen om dit bedrijf geen enkele opdracht te gunnen, en desnoods met Belgie, Zwitserland en Italie in zee te gaan bij de uitvoering hiervan.”

  Ik pies weer in mij broek van het lachen om zo veel Paarse dommigheid…..


  Maak melding

 6. Milton
  Ballast Nedam is al ongeveer 10 jaar nagenoeg niet meer internationaal actief. 85% van de business in nationaal.

  Tapajay
  Volgens mij heeft de president een verstandige beslissing genomen door Tapajay af te blazen.
  Tapajay in een heel duur en slecht renderend project dat pas na een jaar of 10 effect zal sorteren en ondertussen heel veel milieu schade veroorzaakt door vernietiging van leefgebied en ecologische waarde.

  Als ik mij het goed herriner zijn er vorig jaar nog noren op bezoek geweest voor Kabelebo. Ook nooit meer iets van gehoord. Wellicht zijn ze bezweken aan een lachbui.

  Milton helaas is het zaak eerst goed na te denken over wat er nodig is, daarna de verdien mogelijkheden te becijferen en dan een beslissing te nemen over wat de oplossing mag kosten om daarna te bezien welke oplossing betaalbaar is.

  Het meer en deel van de Surinaamse projecten doet men achterste voren. Men spant de ezel achter de wagen.
  Er wordt een oplossing/een project geponeerd en men bedenkt de vraag en het waarom pas als men het punt van no return gepasseerd is.

  Een verstandig gezegde is “Bezint eer gij begint” of wel eerst nadenken en dan pas doen. Dat bespaard heel veel nodeloze investeringen en maakt geld vrij voor zinvolle dingen.


  Maak melding

 7. 10 febr. 2015

  Beste @ Henk Molenaar,

  Jij hebt echt een probleem met je zwakke blaas. Je trekt toch een luier / pamper aan. Anders loopt je pies steeds door en zal de geur in jouw woonkamer niet uit te houden zijn!

  Advies: Als je in Suriname bent, drink dan 3x daags een glas busie papaya thee. Zeer goed voor de blaas en voorkomt ongecontroleerd lekken tijdens het hysterisch lachen!!!
  Srika


  Maak melding

 8. Beste Srika.

  Tegen zoveel Paarse Domheid is geen kruid gewassen.

  In elk ander land zat moordenaar/coupepleger/drugsdealer een levenslange gevangenisstraf uit.

  Alleen in bananenrepubliek Suriname gaat deze crimineel voor een tweede ambtstermijn…


  Maak melding

 9. Henk Molenaar, rijdt er al een trein op de nieuwe spoorlijn.. ?

  Heb je al in de ravijn gekeken ? Zonder gekheid deze trein komt als pinksteren en pasen op 1 dg vallen.


  Maak melding

 10. Bouterse heeft het beloofd, de treinen zullen nog vóór de verkiezingen door de straten van Paramaribo rijden. En voor degenen die Bouterse niet kennen, hij komt altijd zijn beloftes na.


  Maak melding

 11. Die trein moet er komen omdat DDB herinneringen aan PERRON 0 wil ophalen, die historische verzamelplaats van junks in Damsko. Omdat hij zelf niet meer naar Damsko kan heeft hij besloten om Damsko naar hem te halen.
  Er komt ook een draaiorgel voor draaideur criminelen.


  Maak melding

 12. 10 febr. 2015

  Beste @Henk Molenaar,

  Als de door jou genoemde Paarse Domheid de verkiezingen in Suriname wint, waar is straks dan de sluwheid van de olifant gebleven?

  Plas maar lekker door in je broek !!
  Srika


  Maak melding

 13. Allen, ik denk dat Henk Molenaar een veel groter probleem heeft die hij zelf helemaal niet door heeft.
  Hoewel hij denkt dat het ongecontroleerd piesen in z’n broek komt door het lachen van onze postings, denk ik dat deze man gewoon incontinent is !

  Ik hoop voor z’n vrouw of vriend (want misschien is hij een homofiel) dat hij nu wel z’n ‘pampers voor volwassenen’ gaat om doen, anders is het geen frisse zaak daar in Casa Molenares !


  Maak melding

 14. geachte heer Mollenaar.
  Ongenuanceerd blijven hameren op zaken die niet overkomen heeft geen zin.
  Mensen idioo, slaafs, etc. noemen verhard hun standpunt slechts en maakt ze eigenlijk krachtiger. Het laatste omdat vooral voor heel velen de pagina’s van ruim 30 jaar geleden gesloten zijn of in het huidige tijdsbeeld niet meer relevant.

  Het is 100% correct dat het verleden ons gevormd heeft en gebracht heeft waar we nu zijn. Zij die niet op basis van kennis van het verleden en kunde functioneren hebben daar niets aan.

  Vergeet vooral niet dat de Surinaamse politiek gebaseerd is personen en hun charisma en dat anti campagnes alleen maar koren op de molen zijn van de andere Molenaars.


  Maak melding

 15. Henk Molenaar
  Beste Srika.

  Tegen zoveel Paarse Domheid is geen kruid gewassen.

  In elk ander land zat moordenaar/coupepleger/drugsdealer een levenslange gevangenisstraf uit.

  Alleen in bananenrepubliek Suriname gaat deze crimineel voor een tweede ambtstermijn…

  de dag dat je jouw poot op su grond zet zul je merken wat die bananagrond met jou zal doen. twt


  Maak melding

 16. @alleen
  Henk Molenaar
  Beste Srika.

  ………

  de dag dat je jouw poot op su grond zet zul je merken wat die bananagrond met jou zal doen. twt
  =======================
  Meneer gaat dreigen. Wel de kans is groter dat “Alleen” straks alleen in de goot ligt of alleen in een cel in Boma zit. En dat is geen dreigen maar een feitelijke constatering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.