Betogers Nickerie eisen vertrek ressortcommandant

11

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh (l) heeft maandag een petitie ontvangen uit handen van woedende bewoners van het Waldeck (Nickerie). Er heerst sinds vrijdag onrust in de regio na de in verzekering stelling van twee plaatselijke politieagenten.

De agenten hadden in de nacht van donderdag op vrijdag een verdachte aangehouden, nadat buurtbewoners alarm hadden geslagen over een inbraak. De verdachte werd later op de dag vrijgelaten, de agenten zijn op last van het Openbaar Ministerie ontwapend en in verzekering. De betogers eisen het vertrek van de ressortcommandant.

11 REACTIES

 1. “De verdachte werd later op de dag vrijgelaten, de agenten zijn op last van het Openbaar Ministerie ontwapend en in verzekering.”
  ================================================

  Het is al erg om de verdachte op vrije voeten te stellen. Erger nog dat de agenten die de arrestatie hebben verricht nu zijn opgesloten. Als dit hun beleving van democratie is dan is het ver te zoeken.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 2. Wacht onderzoek handelen agenten en verdachten af.
  Bij onrechtmatigheden en bijvoorbeeld strafbare feiten bij
  de arrestatie of kort daarna, kan arrestatie
  ONRECHTMATIG zijn.

  Het onderzoek wijst dat uit, niet de opgewonden buurtbewoners !
  Die moeten voldoende worden geinformeerd !


  Maak melding

 3. Laten we niet nu al oordelen. Wij kennen de redenen van de in verzekeringstelling NIET!. Ik las dat zelfs de hersensloze Rachied Doekhie de baas van de politie (Tijn lip…..) oproept om het resort commandant te vervangen. Is dit een democratie?. Waar bemoeid die crimineel Rachied zich mee?

  Dus wacht eerst af. Wacht op een verklaring van de politie. Zij zullen echt alle redenen ertoe hebben om deze agenten te bestraffen. Dat doet ze met een reden. Waar rook is is ook vuur!

  Bovendien: de meeste politie agenten in Nickerie zijn de grootste criminelen zelf. Drugsverslaafd en zo corrupt als wat en dat het hersensloze volk zonder de ins en outs te weten gaat protesteren, zegt al genoeg over hun denkwijze.

  De groeten


  Maak melding

 4. De agenten moesten een dief oppakken die veel geweld gebruikte. Vervolgens zijn die agenten aangeklaagd voor het gebruik van geweld.
  In een normaal land zouden de agenten op non actief gesteld worden of bureau dienst krijgen. Alleen in Suriname gaan agenten gelijk de cel in en krijgen massa moordenaars amnestie.


  Maak melding

 5. Nou sjorrie hoor maa rik heb totaal geen goede ervaringen met skowtu in Sranan zeg maar gerust dat zij voor trauma’s zorgen…. er overkomt je iets je meld het bij skowtu en op dat moment is de hele situatie extra verergerd, je zou bijna denken , moro betre mi no kaar skowtu moro…. los liever zelf maar op, dat is het signaal wat ik keer op keer heb ervaren…. Dus nee ik was er niet bij maar ben zeer zeker geneigd partij te trekken voor de woedende mensen… skowtu doet gewoon niet het werk zoals het zou horen dus dat…

  we horen wel hoe dit afloopt en de details…


  Maak melding

 6. De agenten worden verdacht van buitensporig geweld jegens de verdachte en het doen verdwijnen van goederen die in beslag waren genomen van de verdachte.Het zou om goud gaan dat afgepakt werd.Waarschijnlijk wordt de agenten een loer gedraaid.


  Maak melding

 7. @Vanity
  De mensen hebben de kant van de agenten gekozen beste Vanity. Ze staan achter de agenten omdat ze gezamenlijk de inbreker in diens of haar nekvel gegrepen hebben.
  Bij een reactie is het wel handig eerst je te oriënteren.

  Het schandelijk is dat agenten die met de burgers optreden nog vast zitten en de verdachte, volgens de bericht geving, al weer vrij rondloopt. RAAR


  Maak melding

 8. @jOna

  Doekhie is bevriend met alle criminelen in Nickerie omdat hij graag stemmen wil hebben waarbij de wet de waarheid niet wordt gerespecteerd.

  wat een vuile schoft


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.