Schaduw constitutioneel hof over proces Decembermoorden

56

PARAMARIBO, 3 feb – Tijdens de voortzetting van het proces rond de Decembermoorden is de vraagstelling over het constitutioneel hof als een schaduw blijven overhangen. Vagen zijn nog steeds niet beantwoord, naar achteraf bleek. Het Openbaar Ministerie zegt nog meer tijd nodig te hebben voor een deugdelijk antwoord.

Het antwoord dan op de vraag van de krijgsraad of er sprake is van inmenging in het proces. De zaak tegen verdachte Edgar Ritfeld kon niet worden voortgezet. Het OM blijft nog steeds het antwoord schuldig of inmenging heeft plaats gevonden als gevolg van de gewijzigde amnestiewet. Opmerkelijk is dat auditeur-militair Roy Elgin nu gevraagd heeft om de zaak Ritfeld voor maximaal een jaar te schorsen.

Volgens Elgin kan geen strafeis geformuleerd worden. Hoewel de oud-militair Ritfeld voortzetting wil van het proces, kan het dus niet volgens het OM. De amnestiewet is van toepassing op alle verdachten, zonder uitzondering. Ritfeld heeft eerder gezegd dat hij zijn recht buiten Suriname zal halen. Hij baalt van de lange duur, hoewel het Hof van Justitie hem in het gelijk gesteld heeft. Ritfeld eiste voortzetting, ondanks de amnestiewet.


56 REACTIES

 1. Is bijkans 33 jaren in juridische zin een redelijk termijn hahahahahaha. Stelletje jokers. De ondermijnde Urutu met een x aantal doden, het in hun slaap vermorselen van 5 jonge soldaten te Kraka met wie die terroristen de vorige middag nog een potje hebben gevoetbald was niet willens en wetens, hahahaha. Een levend verbrandde sergeant majoor te Wittagron, het in stukken hakken van een javaanse militair.
  WAAR PRATEN DEZE HUICHELAARS OVER??? What about die 1.200, die waren voorbestemd om als kanonnenvoer te dienen?


  Maak melding

 2. @Paraman, rot toch op met je soldaten, als of wij daar medelijden mee moeten hebben. Stuk voor stuk schaamteloze ratten zijn het. Welke soldaat schiet nu op haar eigen burgers. Welke soldaat schiet er nu op een gewonde die op een brancard ligt. Welke soldaat werkt mee aan martelingen. Precies de surinaamse soldaat. En laten we nu eerlijk wezen de heldendaden van de gemiddelde surinaamse soldaat kun je rustig samenvatten op een halve bierviltje want verder kom ik niet.


  Maak melding

 3. Het OM die door Bouterse beinvloed word zal natuurlijk nooit met een oordeel komen zolang die moordenaar en drugsdealer president is. Verandering is nabij MegaCorrupteCombinatie zal verliezen op 25 mei.


  Maak melding

 4. Dreigementen vanuit de paarse kamp.

  Chandrikapersad Santokhi weet als geen ander wat voor verfoeilijke methoden de Verenigde Staten van Noord-Amerika gebruiken om via hun inlichtingendiensten mensen te lokken in hun val van ’terrorisme’. Met behulp van geheime agenten knopen ze gesprekken aan met burgers overal ter wereld om later de uitgelokte opmerkingen, antwoorden en meningen uit te leggen als te zijn:
  – het beramen of plegen van terreurdaden
  – te behoren tot de groep jihad terroristen
  – plannen beramen om barbaarse aanslagen te plegen als die recentelijk in Parijs (Charlie Hebdo)
  – te behoren tot de groep radicale moslims
  – deel uit te maken van de groep gewelddadige fundamentalisten
  – onderdeel te zijn van een islamitische terreurgroep
  – lid van: Al-Qa’ida, Hezbola, Boko Haram of IS (Islamitische Staat).

  Door op politieke en andere podia zo te keer te gaan met voor ons Srananmans, het spook van Hezbola en terrorisme in de richting van Dino, Chandrikapersad Santokhi e hebing gi Dino.
  De rechters in de Verenigde Staten van Noord-Amerika die Dino gaan berechten, laten zich zeker informeren over alles wat er allemaal rond de arrestatie van Dino in ons land wordt gezegd, omdat Dino Surinaams staatsburger is.

  Naast het Hezbola verhaal van Chandrikapersad Santokhi, provoceert hij op geraffineerde wijze president Desiré Delano Bouterse met zijn uitspraken (video) gedaan op de V-7 massameeting van 24 januari 2015 richting de president van de Republiek Suriname.

  Met deze reactie heb ik een week gewacht om niet emotioneel, maar rationeel over te komen. Als ik Chandrikapersad Santokhi zo tekeer hoor en zie gaan op het V-7 verkiezingspodium, krijg ik de indruk dat de Noord-Amerikanen die Chandrikapersad Santokhi vaker bezoekt, hem hebben verzekerd dat hem niets in Suriname kan overkomen, Chandrikapersad Santokhi heeft zeker de toezegging gehad dat de Verenigde Staten van Noord-Amerika hem door dik en dun zullen verdedigen. En als Desiré Delano Bouterse weer een coup zou plegen, de USA troepen zal sturen naar Suriname om het land te bezetten.
  Als dat het lot is dat de Republiek Suriname beschoren is, omdat Srananmans toestaan dat de Noord-Amerikanen ook in ons land komen doen wat ze in vele landen in de wereld al hebben uitgespookt, dan moet het maar. Dan wi no habi kini fo eng.
  Dan kunnen we wel heel mooi een Synagoge naast een Moskee bouwen en kan president Desiré Delano Bouterse op de televisie en op de radio blijven oproepen tot vrede en harmonie, het zal niet baten.

  Ik wil wel een dringend beroep doen op de NPS, met name op voorzitter Gregory Rusland om zijn V-7 partijcombnatielid Chandrikapersad Santokhi aan te spreken en hem erop te wijzen dat zijn ingeslagen weg desastreus zal blijken te zijn voor de verdere vreedzame en harmonieuze ontwikkeling van ons land. Want als de vlam in de pan slaat gaat niemand dat vuur kunnen blussen. Ook de USA niet. Suriname zal dan worden opgenomen in de rij van landen zoals Irak, Afghanistan, Pakistan, Syrie, Libanon, Egypte, Libië, Noord-Oost Nigeria en Mali. Noem maar op, al die landen die worden vernietigd door burger-, etnische, religieuze- rassen- en stammenoorlogen.
  Ik heb ten slotte een verzoek:”Politici, religieuze leiders, activisten in sociaal-maatschappelijke groeperingen, voormannen binnen de vakbeweging en het bedrijfsleven, gaan jullie niet lichtvaardig voor bij aan mijn opmerkingen. Ik weet waarover ik praat!!! Ik ben bovendien van mening dat het gedrag van Chandrikapersad Santokhi ter discussie moet blijven zeker tot en met maandag 25 mei 2015.


  Maak melding

 5. @Paraman
  Wanneer spring je van de brug??? Jij bent werkelijke de meest lage, domme en gestoorde idioot van WKN.

  @Koos
  Ja dat verhaal van Herenberg dat je plaatst is weer een voorbeeld van PAARSE onzin en leugens. Triest die figuren. (graag volgende keer de schrijver en bron vermelden, maar geen link geven want dan moet de moderator je posting goedkeuren en wordt hij soms pas dagen later alsnog geplaatst.)


  Maak melding

 6. En voor deze crimineel en zijn nog in levend zijnde handlangers moet men op hem gaan stemmen?!
  Kijk hoe laag deze dec moordenaar is,kijk hoe de rechters partij kiezen,Elgin die is een beest, doet alls om de dec moordenaar vrij brief te geven. Want een vrijbrief voor bouta betekent dat de rest van zijn handlangers ook niet veroordeeld kan worden. Samen met bouta genieten ze al Amnestie!
  En kijk hoe dom zijn de surinamers om te gaan stemmen op deze crimineel!!!
  Maken jullie je ogen open en stem op V7!!! Stem voor verandering !!!


  Maak melding

 7. Het ligt aan Bouterse of hij genept wil worden of niet’, zegt de oud-diplomaat, politicus en stonfutu van de NPS uit Para, Arnold Kruisland, vandaag, maandag 2 februari 2015, in het Dagblad Suriname. De vermeende overloop van 500 VHP’ers en 200 NPS’ers naar de NDP is volgens Kruisland slechts misleiding van Keshopersad Gangaram Panday om de leiding van NDP te doen geloven dat hij een achterban heeft. Op deze wijze zand strooien in de ogen van het kiezersvolk vindt Kruisland zeer ernstig. Volgens Kruisland gaat het om een psychologische zet.

  ‘Daarom zeg ik, het ligt aan Bouterse of hij genept wil worden of niet.’ In de wandelgangen wordt beweerd, aldus het Dagblad Suriname, dat Gangaram Panday politieke ballen moet tonen om in ruil daarvoor een verkiesbare plek te krijgen tijdens de verkiezingen.

  Kruisland gelooft wel dat enkele personen die zichzelf NPS’ers noemden, uit onvrede en boosheid zijn overgelopen naar de NDP. Maar, dat het zou gaan om een aantal van 200 personen, noemt hij ‘een fabel’.

  De oud-diplomaat houdt het voor onmogelijk, dat 200 NPS’ers zijn overgelopen naar de NDP. ‘Echte NPS’ers uit Para mogen hun kritiek hebben, maar ze blijven standvastig. De NPS is geen politieke partij maar een geloof in Para.’ Al tientallen jaren hoort hij hetzelfde liedjem dat de NPS in Para aan het slinken zou zijn, maar bij elke verkiezing weer is Para vertegenwoordigd in het hoogste college van staat, aldus Kruisland.

  Dat 500 VHP’ers zouden zijn overgelopen naar de NDP is ook onmogelijk volgens Kruisland. Gangaram Panday die beweerde VHP’er te zijn, is nooit een uitblinker geweest in de partij. ‘Hij is ook nooit een vooruitgeschoven persoon geweest.’

  Kruisland die al tientallen jaren NPS’er is en samen met de VHP in de combinatie V7 zit, heeft nog nooit van Keshopersad Gangaram Panday gehoord. ‘Ik kende hem alleen als buurtmanager en niet als VHP’er. Laat staan dat hij bekend is in Para. We kennen hem niet in Para.


  Maak melding

 8. De Krijgsraad stelt zich formeel op in het 8 decemberproces
  en wacht op het in te stellen Constitutioneel Hof.

  Ook als deze wet zou worden aangenomen is het de vraag
  waar Bouta enige jurist zal vinden om de schending van de Grondwet door en Nep-amnestiewet goed te keuren.

  De grondwetschenders hadden eerder trouwens een versie
  van het Constutitioneel Hof waarbij stratimangs in dit Hof
  zouden worden benoemd, zonder enige rechtskennis ! (zo ONZEKER zijn de adviseurs van Bouta !)

  De oplossing van dit formele vraagstuk (is de Nep-amnestie-
  wet in strijd met een Grondwettelijk verbod) zal waarschijnlijk komen van de Inter-Amerikaanse Commissie vd Mensen-
  rechten, die Sranan opnieuw zal terechtwijzen en de Bouta-amnestiewet NIETIG zal verklaren !

  De uitspraak van deze instantie gaat boven Surinaams recht
  en kan dan rechtsreeks worden toegepast/invloed hebben op
  de beslissingen van de Krijgsraad !

  De hallucinaties van een coca-hoofd op dit forum over dode soldaten bevatten wederom een nieuwe versie vanuit het
  Bouta-kamp over de Massamoorden op ongewapende Surinaamse staatsburgers door gedrogeerde militairen !
  Breng deze coke-hersenspinsels MORGEN naar de
  Krijgsraad om als ontlastend materiaal te dienen voor Hoofdverdachte Bouta !
  Door de Krijgsraad wordt recht gesproken en gestraft,
  NIET ELDERS !

  Bovendien : Elke moord kon gemeld worden bij het
  Openbaar Ministerie, die gewoon heeft doorgefunktioneerd
  ten tijde van de massamoorden ! Wanneer zaken niet zouden
  zijn onderzocht, dan is regelrecht een gevolg van handelingen door de ONDERDRUKKERS/BEDRIEGERS van het volk !
  De Massamoordverdoezelaars, Desi en bende !


  Maak melding

 9. Wij weten allemaal dat deze henk herrenberg een schoothondje van bouta is. Waarom gaat deze idiote herrenberg niet bij de amerikaanse ambassade gaan razen en tieren. Dinootje heeft schuld bekend ,hij was met HEZBOLLAH aan het onderhandelen ,staat ook terecht voor wapen en drugshandel !! Op 10 feb volgt een vonnis tenzij de advocaten van dinootje weer uitstel gaat vragen !!!!!
  Moge dinootje voor altijd in Alcatraz zitten !!!
  Wat denkt deze herrenberg , dat hij deze beschuldigingen aan het adres van Santokhi gaat opschrijven dus zogenaamd is het Santokhi die deze berichten lanceerd en dinootje is o,zo onschuldig?!
  Ga naar Amerika idioot Herrenberg ,pappie die gaat niet die zegt ;Dino Who’?
  Maar pappie die heeft het druk want die moet zijn amnestie verdedigen en zijn huid, en dinootje mag de bak in en zelfs dinootje moet het geloven. Dinootje is net als een weeskind, hahahaaaaaa…maar Ingrid de eerste zit in Amerika ,pappie sponserd haar met alles dankzij onze belatingscenten. Mammie de eerste woont alle trials bij hoor , woont in een hotel alles op en top.
  STEM NIET VOOR DE NDP SURINAMERS,HET IS TIJD VOOR VERNIEUWING EN V7 KAN DIE VERANDERING BRENGEN !!!
  STEM V7 !!!!


  Maak melding

 10. Deze herrenberg is degene die het Afrikaans model van verzoening en vergeving in Suriname heeft geintroduceerd.
  God zij dank voor de heer Santokhi en de v7 combinatie. Zowel bouta als herrenberg verdienen levenslang !!

  Lees hier over herrenberg
  ,
  In het begin en het midden van de jaren 90 probeerde Herrenberg als speciale afgezant van de Surinaamse legerbevelhebber Desi Bouterse en ambassadeur in algemene dienst te werken aan een nationale verzoening. Daarbij werd onder andere gedacht aan het model van de Zuid-Afrikaanse Truth and Reconciliation Commission. In 1994 verscheen van hem het boek Nationale verzoening moet wat ook in het Engels vertaald werd (National reconciliation: a must).

  Enkele dagen voor de Surinaamse verkiezingen van 24 mei 1991 was hij in Nederland. Bij dat bezoek werd hij enkele uren vastgehouden op een Amsterdams politiebureau omdat hij zonder visum naar Nederland was gekomen. Bij die verkiezingen, de eerste na de telefooncoup, behield het Nieuw Front de meerderheid waarna Ronald Venetiaan president werd.

  In 1997 waarschuwde Herrenberg de Surinaamse zanger Edgar Burgos dat hij moest oppassen met zijn liedjes, en dat iemand zoals hij in Algerije allang zou zijn doodgeschoten.

  In januari 1998 werd hij de ambassadeur in China. Enkele maanden daarvoor was Faried Pierkhan (BVD) opgevolgd door Errol Snijders (NDP) als minister van Buitenlandse Zaken en waren al meerder BVD-ers gepasseerd voor een ambassadeurspost.

  Op 8 maart 1999 stuurde hij vanuit Miami, waar hij was na een Caricom-vergadering, een brief naar minister Snijders om zijn ontslag in te dienen. Omdat er geruchten gingen dat hij geld achterover had gedrukt betaald door Chinezen voor hun visa voor Suriname, werd er een onderzoek ingesteld door Orlando van Amson, Robby Ramlakhan en Gisela Dwarkasingh.

  Zelf gaf Herrenberg aan dat er een interne reden bij Buitenlandse Zaken was voor zijn ontslagaanvraag, terwijl toenmalig president Wijdenbosch op 24 maart tijdens een persconferentie had gezegd dat Herrenberg met pensioen was gegaan. In juni 2003 liet minister Levens van Buitenlandse Zaken weten dat er tijdens het onderzoek geen belastende zaken betreffende Herrenberg waren ontdekt. Wel was een aantal personen ontslagen vanwege het sjoemelen met visa.

  Momenteel is Henk Herrenberg de Directeur van het Kabinet van de NDP-voorzitter

  NDP STAAT LETTERLIJK VOOR….NATIONAAL DIEVEN PARTIJ !!!!


  Maak melding

 11. Minister van OW en NDP-topper, Rabin Parmessar.

  Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken en NDP-topper smeekt het volk om een juiste keuze te maken bij de verkiezingen van 25 mei 2015. Dit om te voorkomen dat het land wordt overgenomen door het buitenland via de leiders van V7.

  Parmessar raakt niet uitgesproken als hij het heeft over de verschillen tussen V7 en de NDP.

  Het begint allemaal voor de periode ’80. Voor de revolutie was er haat en racisme in Suriname. De revolutie van ’80 bracht hier een verandering in, zei Parmessar het afgelopen weekend op een wijkvergadering te Land van Dijk.

  Parmessar bedankte de kiezers die in 2010 op Desi Bouterse hebben gestemd. De ommekeer die toen was ingezet in ’80, onder meer de strijd tegen racisme en haat en de etnische verdeling van het volk, werd hiermee wederom opgepakt.

  Het verschil tussen de NDP en V7 is dat de NDP van Bouterse onder meer gaat voor nationale ontwikkeling, evenredige verdeling van welvaart en welzijn onder alle Surinamers en behoud van onze natuurlijke rijkdommen

  Hahahaaaaaaahaaaa….de revo heeft een ommekeer gebracht zegt Parmessar en het buitenland gaat overnemen als V7 de verkiezingen wint.
  Als V7 wint gaan de buitenlandse deuren voor ons open,internationaal zal men hulp bieden aan Suriname..Iedereen wil graag samenwerken met Santokhi.

  Parmessar heeft het over behoud van natuurlijke rijkdommen ,nou ja ik geloof hem hoor,zie maar bouta heeft goudmijn ,kanhai heeft goudmijn ,brunsie heft goudmijn ,dino heft goudmijn ,parmessar heft goudmijn…kortom de NDP horden

  Stem V7 !!!!!


  Maak melding

 12. In elke volwassen democratie, zou deze hele circus oftewel rechtszaak allang gesloten zijn. Er is geen Rechtszaak meer, snappen mensen dat niet, er is een aangepaste amnestiewet afgekondigd door de Regering nadat de hoogste orgaan van de Staat Suriname de Assemblee deze wet met een meerderheid heeft aangenomen.

  Case closed, wat er nu gebeurd is gewoon voor de gek houderij want niemand zal ooit schuldig of onschuldig bevonden worden, niemand zal de bak indraaien, er komt gewoon nooit meer een objectieve onafhankelijke uitspraak, dat kan ook niet, eigenllijk sinds de rechtszaak is begonnen was het duidelijk dat deze zaak teveel door de front politiek is beinvloed.


  Maak melding

 13. @Neus

  Wat een laffe en onbeschofte reactie van jou. Suriname is al lang klaar met het irrelevante proces en kijkt graag vooruit. Jullie onbeschofte fronters blijven maar hangen in het verleden. Get over it.


  Maak melding

 14. @Chaka-sjina Het regiem zou jouw complete familie moeten
  doorzeven en dan roepen dat het geschiedenis is !

  Volgens jouw is de rechtstaat defintief geschiedenis ??

  De Inter Amerikaanse Mensenrechten Commissie zal Sranan
  WEER wakker schudden via VERNIETIGING vd NEP-
  Amnestiewet !

  EN : OBAMA komt soon met de lijst van MEDE-Plegers/Handlangers van DINO in de MEGA-strafzaak in
  de USA !
  Vandaar het Pampers-tekort in Paramaribo en de Ongesteldheids-smoes van Bouta !!


  Maak melding

 15. @Srafu, zoonlief Dino gaat binnenkort aan de Libresse.

  @Afu Sensie, wat lul je nou man, deze zaak had 5 jaar geleden afgerond kunnen worden. Jouw Bouterse heeft met zijn matties vrouwe justitia gebanggangd en de Procureur Generaal stond als een voyeur erbij. Als er iets is wat politiek is beinvloed is dan is het wel de amnestiewetgeving inclusief de eventuele instelling van de constitutionele hof. Luister goed pannekoek, suriname prentendeerd een democratie te zijn erbij past geen amnestie. Knoop dit goed tussen je flappen.


  Maak melding

 16. Als een van de verdachten verklaard dat het uitzichtloos begint te worden, dan kun je je afvragen waar het OM nou in godsnaam mee bezig is of feitelijk wat ze nalaat.
  Tot nu is het een grote farce aan het worden en mag het OM zich dieper en dieper gaan schamen Voor moord en foltering haalt men zoveel mogelijk uit de kast om niet te vervolgen. Zeg het dan dat men het niet durft dan is het voor de nabestaanden duidelijk. Nu begint het steeds meer op draaiende drol te lijken.


  Maak melding

 17. @Afus Sensie

  “Er is geen Rechtszaak meer, snappen mensen dat niet,”

  Daar gaat de rechtspraak over en niet de regering, de DNA. U of ik.
  De grondwet verbied wetten die tegen de grondwet en internationale rechtsregels ingaan. Er is ooit eens door een meneer Klinkers een overzicht gegeven met welke grondwet artikelen de aangepaste Amnestie wet strijdig is. Je hoefde geen kern of juridisch geleerde te zijn om te begrijpen dat de aangepaste Amnestie wet niet illegaal is. Ook Volksvertegenwoordigers mogen de hogere Grondwet niet overtreden of buiten werking stellen.

  Nergens ter wereld grijpt de wetgevende macht in bij lopende processen. Zeker niet voor een persoonlijk belang van de persoon Bouterse. De persoon Bouterse zou gewoon tijdens de afronding van het proces (zoals dat elders gebeurt) zijn functie als president tijdelijk kunnen neerleggen. Dan was alles ordelijk verlopen en volgens staand recht verlopen.

  Dit soort ongelukken krijg je als er dilettanten aan het roer staan.

  De zaak is nog steeds onder de rechter. Alleen zijn de Surinaamse justitie medewerkers en de rechters bank voor persoonlijke consequenties (kogels). Daarom zal het Inter Amerikaans Hof voor de rechten van de Mens uit eindelijk wel uitsluitsel geven over deze zaak.
  Jammer maar volgens overkoepelend internationaal recht is er nog steeds een zaak en daar kan Afu Sensie, nog de president nog de DNA nog ik iets aan veranderen.

  Beste Afu Sensie het gedrocht aangepaste amnestie wet werd nodig toen er getuigen uit de school begonnen te klappen en verklaarde dat de verdachte DDB wel degelijk leiding gegeven heeft aan de liquidatie van Surinaamse staatsburgers zonder ordentelijk proces.


  Maak melding

 18. Aanpakken die ndp moordenaars.

  Wat een volk die ndp criminelen.

  En maar een ieder voor landverrader uitmaken en zelf
  in opdracht van Nederland een gekozen regering naar huis schieten.
  Mensen in december 1982 martelen en vermoorden en zich
  laten beschermen door Cubanen, buitenlanders dus!!!

  Paraman is volgens mij samen met die andere ndp paljassen
  hier op waterkant een van de daders.

  Let op, Hitler, Sadam, hoe heette die andere vriend van de
  moordenaar ook alweer, een echte Kolonel, geen nep zoals
  de Sgt. majoor leugenaar. Allen hebben hun verdiende loon
  gekregen.

  Die andere heette Ka diefie, ook van zijn volk gestolen bij
  het leven.


  Maak melding

 19. Het decemberproces zal hoe dan ook doorgaan.De moordenaar Bouterse en zijn handlangers zullen never rust hebben. Het recht zal zijn beloop hebben en Bouterse en handlangers zullen voorgoed achter de tralies belanden. Fidela had ook allerlei opstakels opgeworpen in Argentië maar vandaag zit hij levenslang achte de tralies. De moordenaar Bouterse en zijn handlangers wachten hetzelfde lot.
  Het beste zou volgens mij zijn als de VS de moordenaar drugsdealer Bouterse komt ophalen a la Noriega.


  Maak melding

 20. O.kijk, de botisten hebben zich intussen aangemeld !!!
  En hun wapen….de minnetjes !!!
  Hahahaaaaaaaahaaaaaa…en ze denken dat zij de oorlog gewonnen hebben,die zijn net zo hersenloos als hun lijder bouta die last heft van zijn ouderdom !!!


  Maak melding

 21. jojo en de rest van het zwakzinnig front koor, jullie mogen lekker zitten huilen hier op waterkant.net. Wij Surinamers zijn allang klaar met het 8 Dec preoces, we kijken veel verder. Blijf maar lekker hangen in het verleden, hopelijk voel jij je daarbij lekker.


  Maak melding

 22. “Poe Tin

  accepteer de wil van het Surinaamse volk en zet een punt achter 1980.we moeten vooruit kijken en niet achteruit.”

  Die kleine minderheid wil zijn zin doordrukken door de strotten van de meerderheid en dat noemen deze ezels democratie.


  Maak melding

 23. @MODERATOR

  Wanneer pakt U de minnetjes idioot aan??
  Het is overigens zo herkenbaar dat een simpele PHP rapportage met een updat naar NUL volstaat.

  Immers het is onmogelijk dat iemand binnen 2 uur na het posten opeens 30 + of – heeft.
  Nog moeier nog is regelmatig kopieen vand e DB maken, bv elk uur en bij grote afwijkingen de oude tabel met scores terug zetten.

  Hoe dan ook:

  LAAT AUB DE WKN NIET VERKLOTEN DOOR PAARSE LOOSERS ZONDER VERSTAND EN FATSOEN.
  Doe wat, neem verantwoordelijkheid,


  Maak melding

 24. Wat vermoeiend om de belangrijkste reacties te lezen!!
  Dat zijn natuurlijk de ‘Hidden’ reacties.

  WKN, of je stopt het plus en minnetjes systeem, of je blokkeert de suri ip-adressen.

  Het is toch geen gezicht, dat je een artikel aanklikt en haast alle reacties staan illegaal ‘hidden’.

  @de rest, doe lekker alsof je neus bloed, onder het mom van ik bemoei niet.

  ZWAK!!!


  Maak melding

 25. @Afu Sensie, in Suriname heeft niemand amnestie aangevraagd, maar wordt het door het parlement opgelegd aan de gemeenschap. Als het parlement de herinvoering van slavernij / apartheid goedkeurd dan heeft de gemeenschap dus dit te accepteren. Zo werkt dat niet.

  Uitgangspunt is de Surinaamse grondwet en internationale verdragen en de zgn Amnestiewet staat haaks op de grondwet en internationale verdragen.


  Maak melding

 26. arme koos blijkbaar weet die verknipte ziel niet eens hoe het werkt in een democratie.

  De DNA, Parlement of Tweede kamer oftewel volksvertegenwoordiging die neemt wetten namens het volk omdat zij het volk vertegenwoordigen.

  Alle wetten door een meerderheid in de DNA is dus namens het volk aangenomen ook de amnestiewet, zo werkt het in een democratie, dat een minderheid het niet leuk vind zal wel, maar in een democratie kan je onmogelijk iedereen tevreden stellen. 25 MEI 2015 zullen jullie zien dat de overgrote deel van het Volk weer als vanouds voor de NDP gaan, dit ondanks de aangepaste amnestiewet.

  Trouwens jullie ezels hier, hebben jullie je nogsteeds niet afgevraagd waarom V7 geen issue maakt over die aangepaste Amnestiewet, ze zouden toch kunnen stellen om het terug te draaien als ze aan de macht zijn , alleen heb je daar weer een meerderheid voor nodig.


  Maak melding

 27. Het is me toch wat met die front ezels en hun minnetjes, hoe zal het toch komen dat alleen de fronters of VEE altijd zitten te zeiken over minnetjes en plusjes, nog nooit heb ik een NDP’er hierover horen zeiken.

  Totaal niet belangrijk alleen voor de ziekelingen van front, arme zielige neus wil zelfs de moderator gaan vertellen hoe hij zijn site moet beheren, hoe triest kan je niet zijn. Als de minnetjes jullie niet zint blijf dan toch weg.


  Maak melding

 28. Toen Santhoki Minister van politie en justitie was hadden de NPS en VHP de mogelijkheid en de steun van Nederland om Bouterse te laten arresteren en voor het gerecht te slepen. Santhoki was de Sheriff maar durfde de arrestatie team niet naar Bouterse te sturen .NPS en VHP hadden de macht maar scheten in hun broek om iets te doen omdat ze weten dat Bouterse Steun heeft van een groot deel van de bevolking en wanneer men Bouterse had opgepakt dan was Suriname klein voor de NPS en VHP geweest. Wat mij betreft kunnen ze stoppen met de show, Game over amnestie kan niet worden teruggedraaid en Santhoki praat groot maar hij heeft de ballen er niet voor en Bouterse kan en zal niet worden berecht. NPS en VHP regering hadden genoeg kansen om de nabestaande gerechtigheid te geven maar d SHERIF Santhoki met zijn grote mond die minister van politie en justitie was had en heeft geen ballen in zijn broek om zulke daden uit tevoeren.


  Maak melding

 29. IK HERHAAL

  @MODERATOR

  Wanneer pakt U de minnetjes idioot aan??
  Het is overigens zo herkenbaar dat een simpele PHP rapportage met een updat naar NUL volstaat.

  Immers het is onmogelijk dat iemand binnen 2 uur na het posten opeens 30 + of – heeft.
  Nog moeier nog is regelmatig kopieen vand e DB maken, bv elk uur en bij grote afwijkingen de oude tabel met scores terug zetten.

  Hoe dan ook:

  LAAT AUB DE WKN NIET VERKLOTEN DOOR PAARSE LOOSERS ZONDER VERSTAND EN FATSOEN.
  Doe wat, neem verantwoordelijkheid,

  dinsdag 3 februari 2015 om 16:08 uur
  DOE EENS IETS TEGEN DEZE RATTEN.


  Maak melding

 30. @Afu Sensie
  Indien een beoogde wet in strijd is met de grondwet zal om die wet aan te kunnen nemen eerst de grondwet aangepast moeten worden.

  Zo wordt het volk beschermt tegen een toevallige meerderheid in het parlement die rare wetten aan wil nemen.

  Het volk heeft als hoogste wet de grondwet vastgesteld. Om die te wijzigen is een 2/3 meerderheid in de volks vertegenwoordiging vereist. Zo wordt het volk beschermt tegen een meerderheid die rare dingen wil regelen.
  Suriname is tevens onderdeel van de internationale rechts orde en heeft zich daar aan op democratische wijze ondergeschikt gemaakt door de daar voor vereiste verdragen te ratificeren. Omdat er geen constitutioneel hof is zal het Inter Amerikaanse hof voor de rechten van de Mens wel bepalen hoe het zit.

  Ofwel Afu Sensie ga aub eerst een paar lesjes maatschappijleer volgen voor dat u iedereen ONDEMOCRATISCH op gaat legen hoe de stem van het volk werkt.

  Iedereen die beter geïnformeerd is of gehersenspoeld idioot noemen zegt veel over u en weinig over diegene die u Idioot noemt,


  Maak melding

 31. @Frontliner
  De minister van JusPol kan niet maar zo overgaan tot arrestatie. Zeker niet als de verdachte niet maar zo kan weglopen en verdwijnen van de aardbol. Zeker niet indien arrestatie gedurende de rechtsgang heel veel maatschappelijk onrust veroorzaakt.
  Santohki wist als minister van JusPol wat de wet inhield.

  Daarnaast heeft de regering toen gedaan wat het kon en heeft de verdachte alles wat mogelijk was gedaan om de rechtspraak te vertragen. Hoeveel trucs heet Kanhai niet uitgehaald om te vertragen. Allemaal verloren maar wel met resultaat veel uitstel en over de verkiezingen heen gerekt.

  Ik heb aan den lijve ervaren hoe nerveus men in November 2007 was toen het proces begon. Torarica en de Bush zaten vol met Nederlandse mariniers en Franse legionairs (officieel voor 25 november) edoch informeel als hart onder de riem.

  De vorige regering hield zich aan de regels en bemoeide zich niet met de rechtspraak en de rechten van de verdachte. Dan ben je beperkt in je mogelijkheden en is het maar zo van straat op pikken niet te doen.


  Maak melding

 32. Neus het likt er sterk op dat de moderator niets aan dat kinderachtige minnetjes gedoe wil doen, het lijkt er sterk op dat de negatieve invloed van paars ook bij hun burelen is doorgedrongen, misschien zijn ze wel omgekocht


  Maak melding

 33. =Al die NDPérs en wie zo graag Bouterse op armen draagt het volgende:::

  Stel dat je zou weten dat Bouterse een wapen in handen had en jou vader of kind letterlijk met kogels heeft doorzeefd, WAT ZOU JE DAN DOEN?????

  Er zijn genoeg bewijsstukken dat dit gebeurd is met een ander. Als dit niet zo is zou ik het fijn vinden dat Bouterse zich als een echte man gaat gedragen en naar de rechtbank stap.

  Geen enkel NDP’er heeft Bouterse ooit gevraagd zijn gelijk te bewijzen dat hij niets heeft gedaan.!!!!

  Ik wacht nog steeds::::


  Maak melding

 34. Het blijkt hier wel weer dat de paarse pipo”s de zelfde techniek toe willen passen als hun baasjes ook doen nl. door het geven van minnetjes bombardementen de anderen monddood te maken, dit is wat zij dus onder democratie verstaan, je bent voor ons en dus DDB en anders moet je je bek houden.
  N D P betekent dus Nationalistische Dictatoriale Paarse piepeltjes


  Maak melding

 35. NDP loopt leeg. Degenen die overblijven is de moordenaar en zijn gangsters.

  Goed voor ze!.

  Niemand heeft vertrouwen in moordenaar, die aan zijn enige eigen belang denkt en luchtkastelen beloofd heeft.

  Time4Chan(ge)!

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 36. JoJo
  @Frontliner
  De minister van JusPol kan niet maar zo overgaan tot arrestatie. Zeker niet als de verdachte niet maar zo kan weglopen en verdwijnen van de aardbol. Zeker niet indien arrestatie gedurende de rechtsgang heel veel maatschappelijk onrust veroorzaakt.
  Santohki wist als minister van JusPol wat de wet inhield.

  Daarnaast heeft de regering toen gedaan wat het kon en heeft de verdachte alles wat mogelijk was gedaan om de rechtspraak te vertragen. Hoeveel trucs heet Kanhai niet uitgehaald om te vertragen. Allemaal verloren maar wel met resultaat veel uitstel en over de verkiezingen heen gerekt.

  Ik heb aan den lijve ervaren hoe nerveus men in November 2007 was toen het proces begon. Torarica en de Bush zaten vol met Nederlandse mariniers en Franse legionairs (officieel voor 25 november) edoch informeel als hart onder de riem.

  De vorige regering hield zich aan de regels en bemoeide zich niet met de rechtspraak en de rechten van de verdachte. Dan ben je beperkt in je mogelijkheden en is het maar zo van straat op pikken niet te doen.
  >
  >
  JOJO Met jou wil ik niet eens in discussie het is zonde van mijn tijd maar voor de lol zal ik je met een paar feiten pijnigen. Als jouw Santhoki wist wat de Wet inhield dan had hij zij Ex Vrouw laten berechten die met een 2 koffers drugs werd aangehouden door MP op weg naar zanderij en werd over gedragen aan de politie. Eerste verklaring mevrouw Santhoki hielp de politie met een undercover operatie . verklaring werd ingetrokken drugs verdween en men wist van niks. Als Santhoki wist wat de Wet inhoudt dan had hij zijn EX vrouw geen Woning van een bekende crimineel segebai laten kopen Santhoki noemde de in Nederland veroordeelde zware crimineel segebai een goede zakenman. Als Santhoki wist wat de wet inhield dan had men geen paspoorten aan mensenhandelaars en chinezen verkocht op de hoofdkantoor van de heer Santhoki waar hij minister van politie en justitie was. Als Santhoki weet wat de wet inhoudt dan had hij actie ondernomen toen drugs verdween uit de politie kluis en Santhoki was minister van politie en justitie zijn taak was om te zorgen dat het gestolen drugs weer in de kluis terecht kwam. Als Santhoki weet wat de wet inhoudt dan had hij de bange ongewapende BOYKE BIKHARIE niet in de rug geschoten toen hij vluchtte omdat hij de avond klok had overtreden . als Santhoki weet wist de WET inhoudt dan ga je als partijleider van de hindoestaanse partij niet met hoge officials in het buitenland praten voor verkiezing steun en belofte doen om Suriname in de uitverkoop te plaatsen bij een overwinning dat heet landverraad. Als al deze feiten bij Bouterse waren gebeurd zouden alle frontjes op waterkant schreeuwen met zoveel incidenten op je naam ben je ONGESCHIKT VOOR DE PRESIDENTSCHAP!


  Maak melding

 37. Neus
  IK HERHAAL
  @MODERATOR
  Wanneer pakt U de minnetjes idioot aan??
  Het is overigens zo herkenbaar dat een simpele PHP rapportage met een updat naar NUL volstaat.

  Immers het is onmogelijk dat iemand binnen 2 uur na het posten opeens 30 + of – heeft.
  Nog moeier nog is regelmatig kopieen vand e DB maken, bv elk uur en bij grote afwijkingen de oude tabel met scores terug zetten.
  Hoe dan ook:
  LAAT AUB DE WKN NIET VERKLOTEN DOOR PAARSE LOOSERS ZONDER VERSTAND EN FATSOEN.
  Doe wat, neem verantwoordelijkheid,
  dinsdag 3 februari 2015 om 16:08 uur
  DOE EENS IETS TEGEN DEZE RATTEN.
  >
  >
  Neus hou op met huilen schaam je!
  wat je niet begrijpt het zijn Surinaamse landgenoten in Suriname die met elkaar afspreken om massaal op waterkant website te k omen en hun DEMOCRATIE Recht uitoefenen in de vorm van Minnetjes(Surinaamse landgenoten zijn geen Ratten Toon respect voor andermans mening). Neus je vraagt de moderator om hulp ze moeten volgens jou de minnetjes uit Suriname blokkeren maar jij en je waterkant frontjes willen het recht behouden om de Surinaamse president elke dag op waterkant te beledigen en door de slijk halen. Neus en haar waterkantfrontjes willen andermans recht op meningsuiting ontnemen maar hun eigen rechten behouden we moeten Suriname behoeden van frontjes met zo’n gedachtegoed!


  Maak melding

 38. Nee Afu agu, dat noemen zij een rechtstaat!

  Welk volk heeft gesproken? Het is het criminele deel
  van het volk dat haar wil (net als die IS debielen) aan
  ons en de rest van de Internationale gemeenschap
  wil opleggen.

  Wij en de Internationale gemeenschap dulden geen
  mensenrechtenschendingen.
  Vroeg of laat gaat je drugscrimineel brommen!


  Maak melding

 39. oh, Frontliner dus jij beschouwd de minnetjes als de censuur van Paars, toch gek dat jij in dezelfde posting het hebt over respect hebben voor de mening van een ander, blijkbaar als die maar overeenkomt met die van de NDPer, oppositie is niet gewenst, zoals in een dictatuur. en helemaal geen bemoeienis van buitenaf, helaas trekken wel verstandige Surinamers en zij van buitenaf zich daar niets van aan, wat vervelend nou


  Maak melding

 40. Ene Afu Ede babbelt over democratie en de DNA, niet wetend
  dat hij net als Desi in de val is getrapt van ZWAKKE
  STAATSRECHT ADVISEURS !

  De Grondwet is de basiswet van een land en al het andere
  fungeert op basis van deze Wet en in ondergeschiktheid aan deze wet ! Grondwet wordt bij speciale procedure vastgesteld
  en wordt ook bij speciale procedure in de volksvertegen-
  woordiging aangevuld en gewijzigd !

  De Grondwet is van een hogere orde dan een gewone DNA
  wet die bij gewone meerderheid wordt aangenomen.
  Wijziging Grondwet kan slecht indien tweederde van de leden
  van de DNA of meer er mee instemt !

  Dus democratie betekent VOORAL NIET dat de DNA tegen
  de Grondwet in wetten kan maken, of wetten kan afkondigen
  die strijden met bepalingen of verboden in de Grondwet !
  Die zijn vanwege de strijdigheid met de Grondwet, NIETIG, hebben geen rechtskracht !

  Omdat de adviseurs van Bouta Les 1 staatsrecht (Over
  Grondwet en wetten), niet hadden bijgewoond, is de
  ONZINNIGE amnestiewet door DNA aangenomen.

  Duidelijk is voor iedereen dat deze Nep-amnestiewet strijd
  met de Grondwet, de volksvertegenwoordiging hoort zich
  NIET te bemoeien met zaken die ‘onder de rechter zijn “!

  Door de staatsrechtelijke stommiteit zal Suriname wederom worden terecht gewezen door de Inter-Amerikaanse Cie
  vd Mensenrechten ! Die zal de Nep-amnestiewet Nietig
  verklaren, want in strijd met een verbod in de Grondwet !
  (de Nep-amnestiewet is bovendien ook in strijd met diverse mensenrechtenverdragen)

  PS : Obama had Desi gewaarschuwd het massamoord-
  proces ongestoord te laten, nu krijgt Desi de rekening gepresenteerd ! De lijst met mede-verdachten van Dino/
  en van zijn handlangers in Sranan zal een TSUNAMI teweeg
  brengen in de Sranan politiek !


  Maak melding

 41. @Geachte Frontliner
  Ik ben geen getuige geweest van wat er wel of niet waar is van alle verhalen rondom de ex van de heer Santohki.

  Ik weet slechts dat deze voormalige oppositie leider de heer Bouterse met betrekking tot deze beschuldigingen aan de voormalige minister van JusPol deze heeft moeten inslikken als smaad. De heer Bouterse is veroordeeld deze ongefundeerde beschuldigingen te rectificeren.

  Een ex echtgenote is verantwoordelijk voor haar eigen daden. Net zo als Dino verantwoordelijk is voor diens eigen daden. Echter Dino heeft wel gedocumenteerd staatsmiddelen ingezet voor diens wandaden. Voor de goede orde Dino heeft ook nog eens bekend.

  Ten aanzien van de verkoop van paspoorten aan Chinezen. Standaard Indianen verhaal. Dat valt niet onder JusPol maar BUZA of BIZA. Indien het waar geweest was dat zou de heer Santohki toch wel door deze regering aangeklaagd zijn. Makelijker kun je een politieke opponent niet uit schakelen. Niet meer dan een Broodje AAP of gewoon een blunder van de NDP het niet te bewijzen.

  Ten aanzien van “de bange ongewapende BOYKE BIKHARIE niet in de rug geschoten” het volgende.
  1) De Politie heeft als enige het geweldmandaat.
  2) Bikharie vluchtte en volgde een instructie van het bevoegde gezag niet op.
  3) Iedereen schijnt precies te weten wat wie deed en in welke gemoedstoestand men was. Onzin
  Ik heb ooit op een simulator bij de politie academie een aantal simulaties gedaan omtrent de beslissing wel of niet vuurwapen gebruiken. Bij een simulatie heeft het geen gevolgen en is de stress factor lager. Ik wet daardoor hoe moeilijk de actie is en weet dat ik 1 van de 3 keer fout zat. Of zelf doodgeschoten of ten onrechte op onschuldige geschoten.
  Geen enkele agent of officier van politie schiet met overtuiging iemand dood. De beslissingen zijn in split seconds en last but not least de schietwaardigheid en schietvaardigheid zal in Suriname minder getest worden dan in Nederland.
  Ja hij heeft geschoten maar dat maakt hem geen moordenaar zoals velen beweren. Probeer eens in de ziel te kijken voor dat iemand tot moordenaar verklaard wordt.

  Tot slot:
  Het bespreken van de politieke situatie van Suriname met welke hoogwaardigheids bekleder, waar dan ook, behoort tot de democratische vrijheden van een politicus die tot doel heeft en moet hebben namens zijn partij betrokken te raken bij het bestuur van zijn of haar land. Dat heeft helemaal niets met de wet te maken.
  Slechts het verraden van staatsgeheimen zal strafbaar zijn.

  Ofwel Frontliner u produceert een boel die kant nog wal raakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.