Jetty Mathurin met nieuwe onemanshow ‘#LOL’ in theaters

2

Jetty Mathurin staat vanaf zaterdag 14 februari in de theaters met haar nieuwe onewomanshow ‘#LOL’. De diva van het geëngageerd cabaret wilde eigenlijk dat dit haar afscheidstournee zou worden. “Na 30 jaar solovoorstellingen was het tijd om te stoppen vond ik, maar dat mag ik niet van mijn impresariaat, mijn kinderen en de mensen die me aanspreken op straat. Volgens hen is er niemand anders in het theater die hetzelfde beeld vertegenwoordigt. Ze hebben gelijk”, aldus Mathurin.

De voorstelling #LOL gaat over de veranderende tijd. Den Haag zorgt dat burgers verplicht moeten zorgen voor elkaar, studenten moeten lenen en de schone schijn neemt toe. Heel veel mensen hebben digitaal toegang tot een publiek. Men kan makkelijker aan informatie komen. Mensen delen, maar deelt men echt met elkaar?

Jetty Mathurin omarmt in haar nieuwe show met lol haar publiek. In deze interactieve voorstelling reageert ze direct op de mensen in haar theaterhuiskamer en laat ze een eigen geluid horen. Een geluid van zorgvuldigheid. Soms van confrontatie. Een geluid met een andere blik. Misschien zelfs een geluid van saamhorigheid, betrokkenheid en zorg.


2 REACTIES

  1. Met alle respect voor deze mevrouw, maar wordt het niet tijd dat zij met pensioen gaat. Jetty Mathurin, Jörgen Raymann, Roué Verveer, Jeffrey Spalburg, Murth Mossel etc zij blijven maar uit hetzelfde vaatje tappen. Laten zij de eer aan zichzelf houden voordat het genant wordt. Zo flauw en zo voorspelbaar. We hebben een mondvol over zwarte piet, maar Raymann die zich in een jurk hijst en stereotype Surinaamse vrouw neerzet vinden velen nomaal. Als Raymann het beste voor heeft met de surinamers dan stopt hij met zijn denigrerende act. Satire moet kunnen maar jaar in jaar uit de surinaamse vrouw op de buis belachelijk maken gaat toch te ver.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.