Nieuwe directeur Staatsolie Suriname na 25 mei

20

PARAMARIBO, 3 feb – De formele vervanging van de directie bij Staatsolie vindt pas na de verkiezingen van vijf en twintig mei plaats. Dit meldt de Ware Tijd. De aanvankelijke data zijn niet gehaald. Volgens directeur Marc Waaldijk zijn er gegronde reden voor het verlengen van zijn contract.

Zijn plaatsvervanger, ir. Rudolf Elias, kon niet op tijd zijn Nederlandse nationaliteit verwisselen voor de Surinaamse. Het naturalisatieproces loopt nog. Maar er zijn ook zwaarwichtige technische redenen. “De nieuwe olieraffinaderij is een zeer complexe fabriek. Zoals bij elke grote maatschappij doen zich altijd problemen voor, wanneer zaken opgestart moeten worden. Het gaat om kinderziektes”, zegt Waaldijk. Elias is projectmanager bij de opzet van de raffinaderij.

Nu Waaldijk nog even geen pensioen neemt, kan Elias zich toeleggen op het oplossen van technische pijntjes. Verder is er niet veel aan de hand. “Er is absoluut geen reden om bezorgd te zijn over het proces. Sommige onderdelen doen het wel, terwijl anderen even uit bedrijf gehaald worden voor aanpassingen. Het belangrijkste is dat er uiteindelijk geproduceerd moet worden”, aldus Waaldijk.

20 REACTIES

 1. Alles wat besmet is met de paarse virus moet tzt vervangen worden.
  Waaldijk, Limburg, Hoefdraad, Charles Vervuurt jr, Jennifer van Dijk-Silos allemaal wegwezen !


  Maak melding

 2. De raad van commissarissen dienen volgens de statuten dit besluit te nemen. Ik snap niet wat politiek daarover moet zeggen. RvC kijkt naar kwalificatie, opleiding en ervaring. Zoals elke multinational is het gewoon mogelijk om buitenlandse krachten aan te trekken voor inzet. Zie shell, KPN, Rotterdams Havenbedrijf, etc.
  VOlgens mij is men nog niet uit over de afkoopsom.


  Maak melding

 3. Slecht plannen van de Raad van Commissarissen. Elias wist dat hij Surinamer moest worden. Hoelang was men niet bezig met de opvolging van Waaldijk.

  Heel erg duidelijk dat er geen leiding is en dat op de grootste chemische installatie van Suriname.
  Een ex Ballast Nedam medewerker die aan de knoppen mag zitten of wellicht toch niet nu Waaldijk weer iets langer blijft zitten.

  De raffinaderij is 14 december feestelijk geopend, er zou in maart geproduceerd gaan worden en nu neemt men de tijd tot na 25 mei om de zo normale kinderziekten op te lossen.
  Weer een Surinaamse droom. De kinderziekten moeten er voor de opening uit zijn dus op 14 december en geen half jaar later.

  Heeft er wel iemand een sommetje gemaakt hoeveel deviezen dit planning foutje weer gaat kosten. Vele 10tallen miljoenen USdollars. Alleen aan rente $ 4.500.000/maand


  Maak melding

 4. wederom een schimmenspel in deze narco-staat. Transparantie komt niet in het Surinaamse woordenboek voor. Uitsluitend…graaien, liegen, bedriegen, klagen, vragen en bedelen.


  Maak melding

 5. Er zoude problemen met de nieuwbouw zijn. Wel dan moet de journalist doorvragen naar welke problemen dat zijn, of het project nog wel binnen budget is dan wel hoe groot de overschrijding is.

  Hopelijk komen we er in mei niet achter dat alle kredieten opgebruikt zijn, de raffinaderij half af is (dwz geen geld maar wel kosten gaat opleveren), dat er miljoenen verdwenen zijn en dat het geld voord e goudmijn spoorloos is.


  Maak melding

 6. Afu Sensie.

  1) Een raffinaderij open die niet getest is en bedrijfsbreed is kan als een kostbare domme planningsfout gezien worden. Het zogenaamde snaging (kinderziektes elimineren) vindt plaats voor de feestelijkheden en niet er na. Althans in de rest van de wereld.
  (u weet wel de huid verkopen voor dat de beer geschoten is).
  2) Een nieuwe bestuurder benoemen die niet voldoet aan de functie criteria (nationaliteit) is oliedom.
  3) De Kinderziektenzijn schijnbaar zo groot zijn dat de beoogde general manager er zijn persoonlijke aandacht in moet steken en het niet over kan laten aan de commissioning engineer of manager of de contract manager. Het kan ook zijn dat Staatsolie niet over de benodigde deskundigen beschikt.
  4) Suriname en Staatsolie rekent vanaf maart 2015 op besparingen op de energie import en inkosten uit de gedane investeringen. De investering staat echter gewoon stil en brengt niets op dat kost met dit soort investeringen enorm veel. Geld dat weg als gevolg van mismanagement.

  Voor de goede orde Saipem is gezien de overeenkomst niet verantwoordelijk voor het opleveren van een werkende raffinaderij maar van de gespecificeerde installaties. Staatsolie moet er zelf voor zorgen dat het geheel gaat functioneren.

  Beste Afu Sensie weet u nog een poos je geleden werden alle elektriciteitsproductie problemen door de president met een druk op de knop opgelost alleen bleken de installaties niet aangesloten te zijn op het net.

  Dat is het resultaat als je mensen zonder kwalificaties het schip van staat laat sturen.


  Maak melding

 7. Yeah!!!! Dus een vervanging komt na 25 mei 2015. Bigi Baas Bouta wil zonder meer een lid van de Paarse Bende als directeur hebben na de verkiezingen voor Staatsolie. Is hij zo zeker van zijn zaak ,dat hij de winnaar is. Dus Suribabwe is in aantocht!!!!


  Maak melding

 8. hier heb je weer die deskundigen van front g7 .waardeloos zijn jullie geen moer weten geen van jullie ,allemaal gebakken lucht bla bla bla bla .voorlopig is walwijk de man en zolang hij het voor het zeggen heeft als surinamer ben ik trots op hem zoals ik trots ben op desi delano bouterse en niet te vergeten djarap die met steun van bouterse was begonnen met dit project .hulde aan deze mensen .
  ga zo voort wij zijn op de goede weg mede dankzij de jaren 80.
  de oude politiek moet weg rotten is het beste vopor suriname .ze hebben nooit gepresteert ,allemaal vriendjes politiek .


  Maak melding

 9. beste Pero

  “voorlopig is walwijk de man en zolang hij het voor het zeggen heeft als surinamer ben ik trots op hem”

  Het gaat niet om de competenties van Waaldijk. De man zal zich als een Leeuw verweren om de rovers buiten de deur te houden. In de raad van Commissarissen en de aandeelhouders vergadering zitten de problemen en als Hoogste medewerker van de NV heeft Waaldijk daar voor te buigen.
  Hij blijft niet voor niets zo lang aan. Hij bewandel alle wegen om te voorkomen dat de Raad van Commissarissen en de aandeelhouder het bedrijf helemaal leeg plunderen.


  Maak melding

 10. koos

  djarap is een zeer gewaardeerde surinamer en dat zeg ik in het breedste zin van het woord .djarap moet een voorbeeld zijn voor suriname dat wij het zelf kunnen .bouterse heeft hem dan ook die push gegeven in de jaren 80 en daarom zeg ik dat die oude politiek moet verdwijnen .ze hebben meer dan 50 jaar suriname achter gehouden zie de vhp ,nps .ze moeten ophouden te bestaan .
  en daarom houd ik van bouterse geloof in eigen kunnen heeft hij altijd gezegt ,niet leunen op nederland wel samen werken en niet bedelen is de leus van bouterse ,wij hebben de potentie wij moeten groot denken en doen .het levende bewijs is djarap met steun van bouterse .ere wie ere toekomt .wt sommigen als koos als hindoestaan willen zeggen dat ik racist ben boeit mij niet .
  als je gevoellige snaren raakt ben je racist ,men maakt de ndp voor racist uit .jullie van de vhp zijn hokjes denkend niet de ndp .jullie zijn jaloers dat er hindoestanen zijn in de ndp en dat er hindoestanen op de ndp stemmen jullie zijn de hokjes denkenden .bewijs mij het tegendeel .zie die vhp uit wat het bestaat .allemaal stuk voor stuk mensen die op santhoki ,jogi ,randjitsingh lijken .niet voor niets dragen jullie de naam verenigde hindoestaanse partij .en moet deze man santhoki segebai persad mijn land dienen .ik wil een president zoals bouterse die alle surinamers dient ,obama dient alle amerikanen .weet jij wat een racist is koos .zelfs wilders vindt ik geen racist hij is de man die de dingen zegt hoe ze zijn en wat het nederlandse volk denkt maar het niet durft hard op te zeggen .rutte en anderen doen het op een sluwe manier war je er niets van merkt ,ik pero vindt wilders geen racist hoor verre daarvan .ik zie ook liever die chinesen vertrekken die in suriname illegaal zijn binnen gekomen ik zie ook die brazilianen vertrekken die suriname vervuilen en dat land kapot maken ,illigale brazilanen die roven en crimineel bezig zijn .de goeie na gesproken .zo heb je nog meer van die opmerkingen .de vhp mag veel heel veel leren van de ndp hoe niet in hokjes moet denken .bouterse is geliefd onder elke ras in suriname wil ik mijn hand voor in vuur steken ,de vhp probeert hem te breken maar dat is verloren tijd .vele beschuldigingen van moord, drugs gedaan door de vhp tijdens verkiezingen ,vindt ik een belediging voor de nabestanden .de vhp rakelt dit altijd op samen met de nps tijdens de verkiezingen ,schaam je santhoki .hoe land waren jullie aan de macht en konden hem dan niet berechten ,wie hodt wie voor de gek .je kan alleen jou achterban voor de gek houden maar niet de volks massa .spelen jullie niet met de gevoelens van de nabestanden het gaat jullie duur komen te staan het werkt niet om de verkiezingen te winnen het gaat averechts werken geloof mij maar
  bouterse is en blijft de sterke man vn dit land koos ook na 2015 ,wat jullie doen is ijdele hoop .jepie no de a volk wan bouterse de geliefde surinamer voor alle surinamers niet enkel zijn soort en zo moet het als je in een multiculturele samen leving bent .


  Maak melding

 11. @JoJo, je het groot gelijk en het klopt ook helemaal.

  Bouterse en hun mannetjes proberen overal hun neus in te steken en een hand in te hebben om te bepalen wat er moet gebeuren.
  Zie maar hoe al dat geld straks rechtstreeks in handen van deze criminelen zal komen. Dit gebeurt nu ook al.

  Men is vergeten dat Bouterse staatsolie wilde verkopen. Sommige Surinamers praten meer dan dat zij kunnen doen en waarmaken.

  Ik herhaal voor hen die het vergeten zijn, waar blijf nou een slavernij monument????


  Maak melding

 12. Pero
  De enige die het over hokjes heeft bent u. Brazilianen, Chinezen, Hindoestanen behalve Wilders.
  Laat Wilders nu ook iemand zijn die vanuit een beperkt gezichtsveld (Israel loby) veel mensen in hokjes plaatst.

  U beoordeeld niet op waarneming maar op basis van groepsdenken. De VHP is een electorale bedreiging voor de NDP (correct) dus zij moeten in een Hokje en afgezonderd worden als een algemene bedreiging.
  Net zogoed als er foute VHPers zijn zijn er ook foute NDPers. Niets menselijk is hun vreemd. Echter een groep weg zetten zoals Wilders ook doet heeft een averechts resultaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.