Herdenking Kodjo, Mentor en Present

66

Een schoolmeisje legt maandag een bloemstuk bij het monument van Kodjo, Mentor en Present. Het was afgelopen week precies 182 jaar geleden dat de drie helden op deze plek aan de Heiligenweg levend zijn verbrand. Kodjo, Mentor en Present waren drie slaven die in 1832 bijna de helft van Paramaribo hebben platgebrand. Het trio werd het jaar daarop, op 27 januari 1833 op de brandstapel gedood. Ze gingen aanvankelijk de geschiedenis in als brandstichters op wie de doodstraf is toegepast. Ze zijn ondertussen in ere hersteld en staan nu opgetekend als vrijheidstrijders en helden.


66 REACTIES

 1. Maar natuurlijk Abaisa, die troefkaart moet je koesteren, zodat je hem te pas en te onpas uit kunt spelen, je moet tenslotte je identiteit ergens aan ontleden toch?
  Maar ik ben het wel eens dat deze herdenking gewoon moet (blijven) om erbij stil te staan dat een degelijke gruwelijke gebeurtenis nooit meer mag plaatsvinden


  Maak melding

 2. En de voorvechter voor het Kodjo,Mentor en Present plein [Heiligenweg] de sranan blaka mang,Iwan Wijngaarde,werd door dezelfde nakomelingen van de slaven bijna dood geslagen als dank.


  Maak melding

 3. @hans

  Als je niets zinnigs weet te melden doe dat dan ook niet. Hoezo speelt Abaisa de troefkaart? Ik neem aan dat je een gefrustreerde bleekscheet bent.


  Maak melding

 4. Bouta hoop natuurlijk ook zo de geschiedenis in te gaan. Graag deze man vandaag nog op de brandstapel gooien. Gelet op de alcoholpercentage in zijn bloed zal het een snelle dood zijn.


  Maak melding

 5. he de brandstapel? vroeger schijnt dat normaal te zijn geweest, toen mensen nog niet zo beschaafd waren. zo is ook blonde eefje uit Zweden (of was het Denemarken) in Amsterdam op de dam verhangen, ze kreeg de doodstraf ergens voor.

  wat een tijd he?

  maar er is in ieder geval niets veranderd….. alleen, dat benoemen wij niet.

  (jij een dodelijk slachtoffer dat je herdenkt ten koste van mij, ik een dodelijk slachtoffer dat ik herdenk.)


  Maak melding

 6. Hmmmmmm…wie worden allemaal herdacht en in bloemetjes gelegd in Suriname,
  O,ja,BRANDSTICHTERS,AMNESTIE LIJDERS,COUPPLEGERS ,kortom de criminelen boeren het goed in Suriname.


  Maak melding

 7. Sanggggg…?!
  Hahahahaaaaaa…kijk de minnetjes volgen elkaar in recordtijd !!
  Een teken van zenuwen bij de Codjo,mentor en present liefhebbers.!!!

  Heb altijd geweten dat deze schepselen achteruit leven in de tijd, het lijkt alsof ze nog leven in 3000B.C. Sjeesjes ,ze moeten nog altijd leren terug te keren in de BESCHAVING en hen moet geleerd worden dat ze in 2015 LEVEN !!


  Maak melding

 8. Verkiezings rethoriek.

  182 jaar was er geen aandacht voor en nu een feestje en zielig bloemstuk.

  Ik vraag mij ook af wie het bloemstuk verzorgde en hoeveel het heeft gekost.


  Maak melding

 9. …en in opdracht van wie worden deze 3 brandstichters dan herdacht en in bloemetjes gezet omdat ze bijna geheel Paramaribo in as hadden gelegd ?

  In opdracht van baasje bouta ewwn brunsie die de geschiedenis een TWIST willen geven?
  Deze twee criminelen die eerder in deze eeuw dood en verderf gezaaid hebben onder de MOIWANA bewoners. Moesten deze bewoners niet vluchten en hun heil elders zoeken omdat bouta en brunsie zwangeren,mannen ,vrouwen en kinderen om ver had geschoten omdat ze ruzie hadden met elkaar en zij moesten het vergelden.?
  Nee deze bewoners gaan niet voor gerechtigheid zoeken vopr de tragische gebeurtenissen in deze eeuw , nee dat doen WIJ,wij de rechtgeaarde surinamers.


  Maak melding

 10. ray en consorten ,bouterse is een idool in suriname hij is en zal de sterke man blijven dat geef ik jou zwart op wit .jullie kunnen hem van van alles betichtigen hij is stanvastig ,santhoki kan over de gehele wereld gaan en zijn betoog houden ,wij surinamers bepalen wie president vas dit suriname wordt .nederland bepaalt voor ons mischien voor front of g7 maar ik verzeker je dat nederland haar les heeft geleert om zich te distancieren en zich niet te bemoeien .ze laten zich niet meer door het karretje spannen als wat er in 2010 is gebeurt .wij staan paraat en bouterse gaat winnen ,,hindoestanen creolen chinesen ,indianen javen blanken zullen op bouterse stemmen reken maar .het is een volks president snthoki kan alleen maar jaloers op zijn .
  die roti buik van santhoki segebai krijgt het nakijken reken maar ray .wt jullie doen is paniek voetbal spelen het gevecht is al begonnen .


  Maak melding

 11. wat men allemaal niet voorover heeft om de stem van het kiezersvolk want binnenkomen in de politieke arena betekent
  KASSA . hoe komt het dat de meeste politici in Su binnen 5 jaar
  zo rijk zijn en ook nog over grote lappen grond beschikken terwijl het arme volk maar zit toe te kijken .

  SCHANDE !!!


  Maak melding

 12. Ray

  de mensen die herdacht worden zijn helden die gevochten hebben voor hun vrijheid en van mij.
  Hoe kan je ze vergelijken met die andere heren. Ik ben bang voor je Ray, jij bent net zo erg als ddb en zijn vrienden. Ik hoop niet dat je je hebt voort geplant.


  Maak melding

 13. Het zijn zeker helden. Net als de weggelopen slaven, wiens nakomelingen nu met de nek worden aangekeken door de afstammelingen van de laffe slaven die wel hun pakslaag in ontvangst namen zonder enige weerstand te bieden.

  Dus is zeker onderbelicht in onze geschiedenis. Ook dat de koloniale machthebbers keer op keer werden verslagen door de wegelopen slaven, zodat zij niets anders konden dan vrede met ze sluiten en geschenken waaronder geweren aangevoerd uit Nederland aanboden om de vrede te bewaren. Dit zou eigenlijk verplichte leerstof moeten zijn op onze scholen.


  Maak melding

 14. Ray
  Wat een stunt van bouta en brunsie en herrenberg om de marronstemmen te vergaren !!
  Afschuwelijk spektakel,
  >
  >
  Ray
  Er zijn Grenzen die je niet mag en kan overschrijden en jij hebt de grens over schreden door spot te drijven met de historische genocide die de Europeanen hebben uitgevoerd. In de Nederlandse historische archieven staan deze mannen nog gebrandmerkt als terroristen en Nederland zal uitzicht zelf nooit de historische genocide en wreed heden schriftelijk herstellen om deze mannen tot vrijheid strijder te herkennen. Nederland heeft een woord voor hun historische misdaden en dat noemen ze de zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis en daarmee is alle gezegd. Maar wanneer ze het over nazi Duitsland en Japan hebben dan komen ze zakdoekjes te kort om hun tranen te drogen. Suriname heeft het goed gedaan om deze mannen tot vrijheid strijden te herkennen en wij moeten deze mensen blijven herdenken zodat de jeugd dit mee krijgt want de enige geschiedenis die de Surinaamse jeugd mee krijgt zijn uit Nederlandse boeken waar de nazi praktijken op de in hun ogen onschuldige vreedzame Nederlanders wordt beschreven. eigen geschiedenis kent men niet daarom zijn zulke herdenkingen belangrijk zoals men het verzet van ghandi tegen de Engelse herdenkt. Ray dat jij een de Creolen haat is duidelijk te lezen in al jou reacties maar wees verstandig en probeer je haat in tehouden en zwijg!


  Maak melding

 15. @Abaisa,Frontliner ,pero

  De zwarte ,mensen moeten eindelijk iets nuttigs gaan doen en geen slachtoffers komen spelen hier. Het is genoeg die onzin van ze. Zijn jullie drietjes geboren als SLAVEN ?!
  Jullie zijn geboren als VRIJE mensen!
  Hou nu eindelik op met dat gejammer van jullie en ga werken !!
  Kodjo,mentor en present zijn geen helden maar criminelen. Ze staken drie kwart van Paramaribo in brand en als Nederland het niet mee zou opbouwen dan zouden wij dorpen hebben langs Waterkant. Geen prachtig gezicht dus !
  Straks wanneer dinootje weggestopt zal worden zal een standbeeld rijzen ergens in Paramarib o met dank aan jullie die de binnestad ontsieren zal ,want op 10feb zal de dag zijn dat jullie dinootjwe gaan bedenken en bloemetjes zullen brenge naar zijn standplaats. Walgelijk van jullie, waarom jullie alleen de criminelen willen gedenken is een raadsel !!
  Hallo,hallo Gandhi wordt herdacht en op deze dag wordt hij gedacht omdat hij een strijd heeft geleverd zonder enig bloedvergiet. Gandhi stak niks in brand en vermoorde ook niemand.Wij haten de creolen niet maar wel hun LUIE MENTALITEIT EN BEGIE-BEGIE CULTUUR !
  Wanneer gaan jullie eindelijk inzien dat jullie geen slaven zijn maar perse een slaaf wilt zijn >
  Jullie zijn vrij-vrije mensen ..KETI -KOTIE ,op juli 1863 KETI-KOTIE !!!!


  Maak melding

 16. Chakra als jij denkt mij Bleekscheet te moeten noemen krijg je deze reaktie, een grote bek hoef je niet tegen mij te hebben, die heb ik zelf wel in dit soort gevallen, dus gewoon normaal doen voor zover dat mij jou nog mogelijk is


  Maak melding

 17. @Ray, bespaart u de moeite. Deze mensen geven af op Nederland en met name de heer Pero, de racist, heeft er een handje van om meermaals de ‘geweldige’ ontwikkeling van Suriname die het land onder Bouterse maakt, onder de aandacht te brengen. Nederland wordt door de negers nog steeds gezien als het land dat Suriname in zijn ontwikkeling heeft tegengewerkt. Nederland heeft niks voor Suriname gedaan en alles is aan Bouterse te danken. En komt er een overstroming in de binnenlanden van Suriname wie staan dan als eerste klaar om te helpen ? Juist ja die vermaledijde Nederlanders.
  De heer Pero moet zo hard op zijn tebbes vallen dat hij nooit meer op staat. Viespeuk met zijn racistisch taalgebruik.


  Maak melding

 18. Ray,
  jij behoort tot het laagste soort uitschot wat ik ooit ben tegengekomen op een forum. Je bent een schande voor SME, voor de Hindustanen, voor je familie en voor jezelf.


  Maak melding

 19. 03 febr. 2015

  Beste mensen, vandaag worden in Suriname Kodjo, Mentor en Present herdacht. Prima, maar Srika vind het jammer dat Surinamers, ook Bouterse, Brunswijk en andere marrons en inheemsen niet weten dat er grotere helden zijn geweest die gevochten hebben tegen de slavernij in Suriname.

  Wij leven in 2015 en het is 325 jaar geleden, in 1690, dat op een van de plantages in het Kassewinica gebied een opstand van de Matjau negers, onder leiding van de gevluchte slaaf Ajoko, uitbrak en daarbij de wrede blanke joodse plantage-eigenaar Immanuel Machado gedood werd door Ajoko.

  Ajoko, die zich in de omgeving van AYO ophield, bewees hiermee, dat blanken geen witte goden waren en ook zwak en sterfelijk waren. Ajoko was de eerste leider van de Matjau lo die de slaven bewust maakte geen angst te hebben voor de blanken, stimuleerde dat de slaven van de plantages vluchtten en verzet pleegden tegen de blanke plantage-eigenaren. Dit was het begin van de grote slavenopstanden en de bewustwording als vrije mens te willen leven.

  DD Bouterse is een van de pikien ingies van het Kassewinica gebied (Kasnika) en moet de betekenis van Kassewinica als de ruimte waar de bewustwording naar de echte bevrijding van de slaven plaatsvond toch begrijpen en aan Brunswijk en de rest van de Marrons kunnen uitleggen.

  Maar het waren de indianen, die op de savanne in het Kassewinika gebied woonden, die Ayoko (had een indiaanse vrouw en cabukuru kinderen) en de rest van de Matjau lo beschermden en wegwijs maakten hoe te overleven in het oerwoud van Suriname.

  Deze indianen (Inheemsen) hadden al eerder tegen de blanken gevochten, gewonnen, ‘vrede’ gesloten met de blanken en verder met rust gelaten.

  Srika heeft als tiener de plek bezocht waar deze Immanuel Machado werd gedood en heeft de oude sluiproute van Ayoko en zijn strijders voor een belangrijk deel ook gelopen.

  Dus aan de marrons en regeerders in Suriname: Herdenk deze gebeurtenis ook. Doe verder onderzoek en leg het onderzoek vast in de geschiedenisboeken.

  In 1690 was het Kassewinica gebied de bakermat van de bewustwording om een vrije mens te zijn en de strijd aangaan dit ook af te dwingen.
  Srika


  Maak melding

 20. Vreemd genoeg dat Bouterse zijn eigen geschiedenis niet op de scholen toelaat. De boeken niet worden gebruikt.

  -Je eigen land in brand zetten??Bouters heeft ook vele branden laten plegen in het centrum en morgen zal hij ook herdacht worden.


  Maak melding

 21. ik heb net een straat hond meegenomen naar huis die ik per ongeluk had aangereden.
  het is een lelijk beestje en niet al te slim voor een straat hond .
  hij is vies en zit onder de beestjes.
  ik bedenk me net dat dat ik het beestje een naam moet geven en na het lezen van de replys van ray weet ik hoe is deze straathond ga noemen.
  RAY.
  ik wil dus nooit meer horen dat RAY nergens voor deugt.
  dankzij hem heeft mijn vieze zieke stinkende ongewassen straat hond eindelijk een naam.


  Maak melding

 22. Ray je herdenkt en toon je respect op 4 mei voor de nedelanders en je hoort ons toch niet gillen ze trekken elk jaar hun slachtoffer schoentjes aan of de jongeren hebben nooit geleden onder nazi Duitsland. Nee ray we tonen Respect voor hun pijn en doden. Ray je bent wie je bent maar wat je zal blijven of zal gaan worden weet je niet maar Karma is een Bitch! jou internet dapperheid zal je vleugels geven.


  Maak melding

 23. @Abaisa

  Jij bent echt niet de trots van Suriname. Wat men wel kan merken aan jou is dat jij de criminelen als een ‘held ‘ ziet.
  Je kan niet eens een onderscheid maken tussen kwaad en goed.Sinds je baasje het voor het zeggen heeft dsnkzij amnestie, maakt hij alle criminelen tot een held,SOORT ZOEKT SOORT en voor jou ook….SOORT ZOEKT SOORT !


  Maak melding

 24. Bouta de creool moet niet verschijnen bij herdenking van deze helden ! Deze helden voerden een eerlijke en oprechte strijd
  TEGEN ONDERDRUKKING en voor vrijheid en geheel de
  bevolking !

  Integendeel heeft BOUTA de Srananbevolking ZWAAR ONDERDRUKT en GEKNEVELD en hen ALLE rechten ontnomen en heeft deze TIRAN de Grondwet buiten werking gesteld ! Ook heeft hij Volksmoord gepleegd op
  ONGEWAPENDE ONSCHULDIGE BURGERS !

  De Branden die Desi heeft gesticht in Paramaribo hadden
  tot doel de bevolking af te schrikken en te intimideren om zo
  de onderdrukking voort te kunnen zetten !

  Sranan heeft tot nog toe vrijwel NIETS gedaan om de
  benadeelden, slachtoffers van deze opzettelijke branden, te compenseren ! Men tracht ook deze zaken in de doofpot te stoppen !
  Ik meen dat er enkel alleen al op “opzettelijke brandstichting”
  een maximale straf van twintig jaar staat !

  De opzettelijke brandstichtingen van Desi en bende staan gedeelteljk geregistreerd op geluidsbanden !

  Dus blijf aub weg, volksonderdrukker DESI, bij het eerbetoon
  aan zuivere Surinaamse strijders tegen onderdrukking !

  PS : Ook onlangs heeft DESI er OPNIEUW voor gezorgd dat Onze Grondwet via een Nep-amnestiewet is VERTRAPT !


  Maak melding

 25. Hoe weten jullie dat DIT de juiste datum is? De hele burgelijkestand was verwoest. Zeker naar de aantekeningen gekeken van een dronken bakra die na 4 dagen nuchter werd.


  Maak melding

 26. ray .

  wat bedoel je met zwarte mensen ,die hindoestanen zijn nog zwarter dan de creolen en dat is het probleem bij jullie .in india discrimineren de lichtgeklerde hindoestanen de donkere hindoestanen dat weet je toch .je ziet het ook in die bollywood filmen .jullie schijten op die velden en wil je het over zwarte mensen hebben .jullie zijn nog zwarter dan bata .kijk naar die kleur van randjietsingh ,jogi ,.
  in su ga je geen kassen stelsel hebben ray dat kan alleen in india pakistan of bangladesh .ik ben niet zwart maar ben toch een creool .het probleem bij jullie is dat jullie een minderwaardigheids complex hebben .een creool heeft geen minderwaardigheid complex ,slijmen hoort bij jullie hindoestanen wij zijn recht door zee jullie kunnen je niet aanpassen wel hokken .ga rustig je bollywood film kijken jullie fantaceren veel met die bollywood filmen waar jullie zogenaamd de vrouwen goed behandelen maar de wereld weet wel beter wat er met die vrouwen en meisjes gebeurt in zowel india ,pakistan ,afghanistan .als het nou moslim of hindoe is die vrouwen en meisjes krijgen de zelfde wrede behandeling en dat wordt breed uitgemeten op de bcc en op you tube .jullie zijn kampioen als het om drugs gaat in su ,jullie zijn schijnheilig en dat is zeker jou hokjes president santhoki segebai persad .jullie slijmen zoveel en toch kom je niet ver met al dat geslijm .obama heeft nooit geslijmt en toch zie waar hij is de machtigste man op aarde op dit moment .zo zijn er nog heel veel meer ,jullie slijmen maar men kent jullie .in nederland komen jullie slijmen zoeken naar steun in 2010 in de hoop bouterse van het presidentschap af te houden niet gelukt .nederland is wijzer geworden door niet in jullie opzet te trappen let maar op mijn woorden ze zien liever bouterse aan de macht al wordt het niet hard op gezegt .als de vhp aan de macht komt weten de nederlanders dat ze gaan komen bedelen weer de regering van nederland lastig vallen en dat gaat wilders en rutte niet pikken ,dus zien ze liever bouterse aan de macht en hopen ze op meer orders .onder bouterse hebben de nederlanders met name ballast nedam en nog een paar andere bedrijven orders van suriname binnen gehaalt .de huidige regering is geen lastpost voor nederland en dat weten de nederlanders .
  ray kun jij je nog herinneren een paar maanden terug dat santhoki op een bijeenkomst was ,ik geloof dat het om modi ging.lubbers van het cda werd uitgenodigt en men had verwacht dat rutte politieke uitspraken zou doen over de verkiezingen in suriname maar rutte zei kijhart dat hij geen politieke voorkeur heeft in het geval suriname .lubbers weet dat de vhp een corrupte bende is ,rutte weet dat zij een grote blunder hebben begaan in 2010 om partij te kiezen en die fout wil hij niet maken en hij niet alleen ,maar de gehele nederlandse politiek .ze weten dat het dan weer een blunder van jewelste gaat worden .ze willen hun ambassade open houden .leer een ding van pero ,,,,het surinaamse volk bepaalt niet die witte man .jullie zijn gek van die witte man jullie zijn blank gek omdat jullie geen eigenwaarde hebben om je zelf te zijn .
  slijmen helpt niet ray ,die boslandcreolen slijmen wat santhoki segebai doet zal ook niet helpen al draagt hij die panjie van ze zoals hij deet op een vergadering van bep. moest wel even lachen toen ik hem zag .die taliban hoort daar niet thuis .in nederland kan santhoki ook niet slijmen die nederlanders hebben alles in de gaten ze distacieren zich verre van de fronters of g7
  bouterse is en zal ook na 2015 regeren dat kan je honderd procent van uit gaan .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa veti gie sranang .


  Maak melding

 27. Pero “het” voorbeeld van “de” racist, de hindoestaan deugt niet, de blanke nederlander deugt niet, de boslandcreool die notabene dezelfde voorouders heeft als Pero deugt niet, en dat allemaal op generalisatie en vooroordelen gebaseert en niet de op niets gebaseerde aannames in dat verwarde hoofd van hem, in cassave zitten gifstoffen, waarschijnlijk zijn die op zijn hersenen geslagen, kan haast niet anders


  Maak melding

 28. Het Heerde Pero mag over iedereen een mening ventileren maar o wee als een ander een oordeel over hem heeft en of over de creolen. Hij waant zich superieur, is beledigend en discriminerend naar de Hindoestaanse bevolkingsgroep en betrekt landen als India Pakistan Bangladesh en Afghanistan bij zijn betoogd dat doordesemd is van racistisch uitlatingen. Nu is dit niet verwonderlijk aangezien het heertje Pero eerder al door mij als racist ontmaskerd werd. Het heertje meent zich verplicht te voelen om op iedere reactie die hem niet zint te reageren. En als het heerje werkelijk denkt dat negers onderling niet discrimeren, dan moet hij eens zijn ogen goed de kost geven. Want racisme en discriminatie is genetisch bepaald en treffen we vooral bij negers aan. Heeft het heertje Pero kennis van het feit dat de oorlogvoerende zwarten in Afrika verkrachting van vrouwen als oorlogstactiek gebruiken ? Ja natuurlijk weet het heertje Pero dit maar voor een racist en narcis, behoort ontkennen, liegen en bedriegen tot onderdeel van zijn cultuur. Vraag me af of het heertje Pero arbeid ten algemene nutte verricht.m


  Maak melding

 29. Pero, u heeft een te hoge dunk van uzelf en over de creolen. U heeft een oordeel over de Afghanen, een volk dat altijd voor haar vrijheid heeft moeten vechten en NOOIT een oorlog verloor. Heeft uw bevolkingsgroep ooit de wapens opgepakt om zich te bevrijden met uitzondering van het vermoorden van bosland creolen en intellectuelen? Als het op trots, moed en strijd aankomt dan is er geen krijgshaftig volk dan de Afghanen. U bent, vergeleken met een Afghaan, niet eens een teennagel waard.


  Maak melding

 30. aktie vraagt om reactie en ray swietmofo mijn reactie op wat ray heeft gezegt staat hier boven ik sta boven jullie allemaal .

  die hans ga ik niet op reageren wel wil ik deze pedofiel mee geven dat ze die pedo partij moeten opdoeken in nederland .en die man henink van de veiligheid diest die in turkye jonge jongens heeft misbruikt moeten ze berechten en deze zaak niet in de doofpot stoppen .er zijn tal van voorbeelden waar deze smeerlappen kinderen misbruiken en de dans ontspringen door dat de nederlandse staat deze vieze vuile pedofielen het hand boven het hoofd houdt .en deze gasten hebben het over mensen rechten.
  vorige week nog kon je op het nieuws zien dat 80 mannen een meisje van 16 hebben misbruikt .waar zijn jullie mee bezig hans .zijn kinderen wel veilig op nederlandse scholen vraag jij je af .bijna elke week kan je horen of lezen dat kinderen misbruikt worden in dit land .waar is jullie normen en waarden hans ,die is ver te zoeken .ik ontken niet dat er geen kinderen worden misbruikt in suriname elk een is er een teveel maar in nederland is het schorem en inslag ,a voer toemsie .volks vijand no 1 pedofielen .
  ik zou gasten als hans niet met kinderen vertrouwen hij lijkt mij een potentieel gevaar ,wie weet is hij er een .in nederland hoeven die pedofielen zich geen zorgen te maken ,ze krijgen een mildere straf .maar als deze vieze rikken naar azie of brazilie gaan en ze worden gepakt dan weten ze wat er op staat ,ook in suriname krijgen deze beesten een behoorlijke straf .ze gaan zich tien keer bedenken voor ze naar die landen gaan om hun vuile praktijken voort te zetten .


  Maak melding

 31. sweetmofo ik weet dat jij het voor je soort genoot wil opnemen in afghanistan ,jullie behandelen de vrouwen en meisjes het zelfde
  wreed en medogenloos dus soort zoekt soort .vandaar dat die vrouwen worden onderdrukt .het is jullie met een paplepel ingegoten om vrouwen en meisjes als ongedierte te behandelen .swietmofo ben je ook uitgehuwelijkt ,mogen je dochters vrij over straat lopen ,je bent in europa je zal je moeten aanpassen ook suriname zal jij je moeten aanpassen jij achterlijke taliban .


  Maak melding

 32. Pera——> moord en verkrachting zijn hobbies van afrikanen in CAR en Zuid Afrika. Honderden keren erger dan India. Mijn dochter kan dat weten want ze werkt een paar maanden per jaar voor artsen zonder grenzen kan jij dat?


  Maak melding

 33. Vanochtend vlogen ze nog, heb ik me laten vertellen. ze zijn omgebracht door het wettig gezag, zoals het ‘wettig’ gezag vaker doet en daarna niet naar boxtel gaat. bang of te stoer.


  Maak melding

 34. waterkant is zich aan het voorbereiden op de commentaren na 10 februari op de uitspraak vanuit new york betreffende de veroordeling van onze first son. minnetjes, minnetjes en andere vormen van censuur.


  Maak melding

 35. Pero, Kom dat recht in mijn gezicht zeggen Pero, vuile aap dan zal ik jou laten zien wie Taliban is. Jouw soort moet snel aan de ketting net als vroeger.


  Maak melding

 36. Pero,
  U voelt zich superieur evenzo de bevolkingsgroep naartoe u behoort. U bent, integenstelling tot Hindoestanen, geen slijmbal, geen vrouwenonderdrukker, u bent iemand die alles recht in het gezicht zegt enz. enz. mag ondertussen gaat u wel bij de moderator slijmen om postings die u niet welgevallen zijn, te verwijderen. Overigens zijn de vooroordelen over Hindoestanen totaal misplaatst ! Hoe komt u nou daarbij ? Heeft u daar bewijzen van ? En op elk argument van uw kant wordt gemotiveerd onderbouwd om te laten zien dat uw visie volstrekt onjuist en racistisch is. En dat in India jonge vrouwen / meisjes verkracht is een feit. Gelukkig brengt de pers dat soort misdrijven zelf naar buiten. Maar heeft u zich wel afgevraagd wat de zwarten in Afrika en elders op de wereld uitvreten ?
  In Marokko zijn eind vorig jaar twee Afrikaanse vluchtelingen uit het raam gedonderd. Reden ? Deze twee zwarten hadden Marokkaanse meisjes aangerand en u weet toch wel hoe Marokkanen dan reageren ? In eerste instantie werd beweerd dat er sprake van discriminatie en racisme was (daar gaan we weer!!) maar als kwam de waarheid naar boven. Dit incident was de aanleiding voor de Marokkaanse overheid om ten aanzien van Afrikaanse vluchtelingen een assimilatie beleid te voeren. Afrikanen worden verplicht om zich de waarden en normen van Marokko eigen te maken, zeg maar dat de Afrikaan beschaving wordt bijgebracht.
  Als het over creolen gaat zingt u de hoogste noten. Waarom eigenlijk ? Overal in Europa zorgen twee groepen voor problemen. In Nederland zijn het Marokkanen en negers (ik weiger hier over Surinamers te spreken want Hindoestanen, Chinezen en Javanen en Indianen zijn ook Surinamers). Gisteren nog twee negers doodgeschoten door Marokkanen. En het laat zich raden dat het hier om liquidaties gaan.


  Maak melding

 37. Pero, jij hoeft helemaal niet in te gaan op mijn laatste posting, het bevestigt toch alleen maar wat je zelf steeds stelt. ook de osting van Sweetie Mofo komt hier voor een groot gedeelte op neer, wat jouw obsessie voor alles wat met perofolie te maken heeft, komt dat misschien voort uit een heimelijke drang, of heb jij in je jeugd daar mee te maken gehad, ben jij misschien ook wel flink gepakt?
  Of komt dat rare gebrabbel inderdaad door de gifstoffen in je cassaves?, het moet toch een oorzaak hebben, of niet?


  Maak melding

 38. @Mundo Deze 3 brandstichters waren vrijheidstrijders ?!
  Hahahahaaaaa…dan is hun strij d tevergeefs geweest want na bijna 4 eeuwen verder, voelen jou soort en gedragen jou soort nog steeds als slaven.
  Zo waarom leggen jullie plotseling bloemen voor deze 3 brandstichters ?!
  Hun zogenaamde strijd heeft geen verlichting voor jullie gebracht !!!


  Maak melding

 39. SranaN Historia

  Codjo Mentor en Present, streden TEGEN ONDER-
  DRUKKING en TEGEN SLAVERNIJ en hebben voor
  VRIJHEID acties gevoerd, waaronder brandstichtingen !

  NDP-Desi heeft branden gesticht om bevolking Sranan te intimideren en te ONDERDRUKKEN, dus acties tegen de
  vrijheid en tegen de mensenrechten van de bevolking van
  Sranan !

  Nu willen huichelaars van de NDP, de onderdrukkers, zich
  ten onrechte in de spotlight plaatsen bij herdenking van
  ECHTE Surinaamse helden !

  Iedereen weet dat de massamoordenaars van de NDP
  lak hebben aan mensenlevens en aan andermans
  eigendommen !

  NDP, GWE YERE !!!


  Maak melding

 40. @Sweetie Mofo

  Stoor je niet te veel aan Pero. Die idioot is gewoon een erfelijk belast paarse psychopaat. Richt je energie liever op het behandelen (opsluiten) van gestoorde psychopaten.


  Maak melding

 41. NDPér en allen die anderen haten een ding kunnen jullie nooit afnemen van een ander en dat is:::::

  Kennis, ervaring en slimheid. Zie sommige dommerds die achter Bouterse staan. Hun rapportcijfers bestonden grotendeels uit rode cijfers.
  Bouterse heeft nog geen familielid vermoord


  Maak melding

 42. @Ira
  Precies.
  Deze groep is blijven steken in de stenen tijdperk. Ze kijken altijd terug naar het verleden die circa 400 jaren terug gaat in de geschiedenis die wij nooit hebben Mogen meemaken en ook zij niet !!Praten wij over Dec 1982 of coup 1980 dan gedragen zij netalsof zij niet thuishoren in deze eeuw !!
  Echtwaar !


  Maak melding

 43. DE VOLGENDE POSTING IS NEIT VAN MIJ MAAR VAN EEN POSTER DIE MIJN NICK MISBRUIKTE.

  ================================
  Neus

  @Ray
  Wat ben jij toch een vieze racist

  woensdag 4 februari 2015 om 18:02 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
  ======================================
  En DEZE POSTING WAS KORT DAARVOOR DOOR MIJ GEPOST: ( incl. de hiden tekst) Een onmogelijk aantal minnetjes.

  Neus
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.
  @Sweetie Mofo

  Stoor je niet te veel aan Pero. Die idioot is gewoon een erfelijk belast paarse psychopaat. Richt je energie liever op het behandelen (opsluiten) van gestoorde psychopaten

  woensdag 4 februari 2015 om 14:13 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -357


  Maak melding

 44. He he eindelijk leest waterkant.net makkelijk, al die onzin reacties waar je totaal niets aan heb en waar je je als mens voor gaat schamen zijn niet zichtbaar.

  Neus je hebt eindelijk een keer gelijk. Ik vind ray nl ook een vieze racist, als je eerlijk bent staat je reactie nogsteeds zichtbaar, je hebt plusjes dus nu kan je niet aan moderator hoofd zeuren als een kleine zeurpiet.


  Maak melding

 45. Wauw dit heb ik nog nooit gezien 358 mintjes voor Neus en 327 mintjes voor Ray. Jullie hebben jullie de Surinamers in Suriname Pissig gemaakt en hun reactie is best wel koel, ze zorgen ervoor dat we jullie onzin niet hoeven telezen. Ga zo door jongens laat het regenen van de minnetjes!


  Maak melding

 46. Brada nanga sisa wij hebben branden gesticht voor vestiging
  van onze militaire dictatuur ! Criminele brandstichtingen door personen in uniform om funktionele groepen zoals vakbonden, nieuwsmedia en de politie te intimideren en uit te schakelen !

  Wij hebben brada naga sisa ALLE grondrechten van de Srananmans afgeschaft omdat wij als onderdrukkers geen
  verweer hadden tegen de democratische burgers, wij
  hadden te weinig educatieve bagage !

  Kodjo, Mentor en Present waren in tegenstelling tot de NDP/
  militaire coupplegers, VRIJHEIDSSTRIJDERS !
  Zij hebben zich verzet tegen SLAVERNIJ, ONRECHT en ONDERDRUKKING met alle mogelijke middelen, waaronder enkele brandstichtingen !

  Deze drie HELDEN zijn in totaal NIET te vergelijken met gedrogeerde bewapende soldaatjes, die de Srananbevolking
  voor langere tijd hebben ONDERDRUKT !

  De talrijke onschuldige burgerslachtoffers, gevallen door de
  hand/Uzi van de NDP-moordenaars, spreken boekdelen !

  PS : HERRIE BERRIE ziet een complot van Obama en
  Santokhi om Desi op te sluiten ! Maar wacht eens even,
  Desi heeft toch al een onherroepelijk strafvonnis van 11 JjAAR
  op zijn naam staan !


  Maak melding

 47. Ik herhaal nogmaals.

  Neus

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  DE VOLGENDE POSTING IS NEIT VAN MIJ MAAR VAN EEN POSTER DIE MIJN NICK MISBRUIKTE.

  ================================
  Neus

  @Ray
  Wat ben jij toch een vieze racist

  woensdag 4 februari 2015 om 18:02 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down +4
  ======================================
  En DEZE POSTING WAS KORT DAARVOOR DOOR MIJ GEPOST: ( incl. de hiden tekst) Een onmogelijk aantal minnetjes.

  Neus
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.
  @Sweetie Mofo

  Stoor je niet te veel aan Pero. Die idioot is gewoon een erfelijk belast paarse psychopaat. Richt je energie liever op het behandelen (opsluiten) van gestoorde psychopaten

  woensdag 4 februari 2015 om 14:13 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -357

  woensdag 4 februari 2015 om 19:27 uur
  Beoordeel Thumb up Thumb down -57


  Maak melding

 48. @Srafu

  Brada nanga sisa wij hebben branden gesticht voor vestiging
  van onze militaire dictatuur ! Criminele brandstichtingen door personen in uniform om funktionele groepen zoals vakbonden, nieuwsmedia en de politie te intimideren en uit te schakelen !
  ………………….
  ===========================
  Ja het is werkelijk godsgeklaagd hoe deze schoften van de NDP keer op keer de geschiedenis trachten te vervalsen en alle misbruiken en verkrachten om zichzelf uit te beelden als geweldig.
  Je typeert de NDP aardig met ” te weinig educatieve bagage ” maar het moet vermeld worden dat ook zaken als “morele bagage ” volstrekt ontbreken en zo veel meer. De enigste bagage die ze hebben is wat ze gestolen hebben.


  Maak melding

 49. neus straks ga je weer klagen als je minnetjes krijg, maar je dom gelul hier kan je onmogelijk met plusjes belonen, je bent en blijft een grote MIN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.