KRO Spoorloos: ‘Surinaamse ex-voetballer zoekt kind in Brazilië’

31

Het KRO programma ‘Spoorloos’ viert vandaag haar 25-jarig jubileum en in deze speciale uitzending is het verhaal van Jeffrey te zien. Hij groeide op in Suriname waarbij als kind voetballen z’n lust en z’n leven is. Jeffry blijkt over voldoende talent te beschikken en krijgt rond zijn twintigste een contract aangeboden bij een club in Frans Guyana. Hier ontmoet hij Bernida met wie hij een relatie krijgt.

In 1990 laat Jeffry Paramaribo achter zich liggen en gaat in op het aanbod. In Frans Guyana vindt hij woonruimte in een gebied waar veel Surinamers en Brazilianen wonen. Hij leert er Bernida kennen, een vrouw die door twee mannen is verleid te gaan werken als prostituee. Jeffry is gecharmeerd van Bernida en hij haalt haar uit de handen van haar pooiers. Ze krijgen een serieuze relatie, en Bernida raakt zwanger. Door allerlei omstandigheden houdt de relatie geen stand. Bernida verdwijnt uit beeld, en Jeffry heeft hun kind nooit te zien gekregen.

Jeffry woont al geruime tijd in Nederland. Hij wil zijn kind uitleggen waarom hij zijn verantwoordelijkheid als vader niet heeft kunnen nakomen.

‘KRO Spoorloos’, maandag 2 februari om 21.15 uur bij de KRO op NPO 1.

31 REACTIES

 1. Hoe serieus was dan die relatie als het liefje spontaan buiten beeld raakt. Mogelijk heeft Bernida hem in het portugees te verstaan gegeven dat zij haar hielen zou lichten en Jeffery maar denken dat zij wat anders bedoeld had. Nochtans hoop ik met grote hopen dat J. zijn nazaat mag ontmoeten tussen al die miljoenen Brasileiros.


  Maak melding

 2. Dit is wereldnieuws! militairen in de vreemden en Zeelui hebben in elke stad een andere schatje, met alle gevolgen van dien.

  Ook in Afrika, Azie, Australie, Papoea Nieuw Guinea hebben Surineds,-zeelui die kids. Wie is je vader/oom en wie is je moeder?

  De kids van die Suri’s van Nieuw Guinea, die daar wonen vinden mensenvlees heel normaal om te eten. Ze maken grote stoofpotten. Dus als die Suri’s daar naar hun kids gaan zoeken, gaan ze het niet na kunnen vertellen.


  Maak melding

 3. Jeffry heeft zijn kant van het verhaal verteld.Nu hoop ik dat de ma van zijn kind haar kant van dit verhaal verteld.En dan nog heeft niemand het recht om te oordelen over deze mensen.Wacht met oordelen en doe dit pas als je het heb meegemaakt.Ik ken genoeg Surinaamse mannen die geen relatie meer hebben met de vrouw maar wel voor hun kinderen zorgen.Het lijkt erop dat er mensen zijn die het ideale beeld van een gezin in stand willen houden ondanks man en vrouw niet meer door 1deur kunnen.Ik zeg altijd wij Surinaamse mannen laten een vrouw liever gaan omdat wij haar een andere man gunnen,maar de blanken man vermoord haar omdat hij niet wil dat zij een ander man mag hebben.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 4. Land van Vrede, als alleen Negers zich zo gedragen als jij beschrijft, waarom vermelden nieuwsberichten afkomstig uit landen waar er bijna geen enkele Neger te vinden is dat er vrouwen regelmatig verkracht worden waarbij er zelfs doden vallen in bussen en de politie er niet kordaat tegen optreedt? Waarom zijn er in het programma Spoorloos dan zoveel mensen, zonder één druppel Negerbloed, op zoek naar hun vader?
  Als Jeffrey naar zijn nakomelinen toe, echt zo onverschillig was, valt het toch niet te verklaren dat hij op zoek gaat naar zijn kind, waar hij niets vanaf weet en dat hij nog nooit eerder heeft gezien? Denk je soms dat Jeffrey, in het rijke Nederland wonend, verwacht dat er veel te halen is bij zijn kind dat in Brazilië opgroeide met een prostituee als moeder? Land van Vrede, je mag wensen, samen met de andere racisten hier op WKN, dat je in dit opzicht, een klein beetje op Jeffrey lijkt.


  Maak melding

 5. janken, klagen, vragen, bedelen, zielig doen…we kennen inmiddels de mentaliteit van de Surinamers wel. Dit land loopt over van alleenstaande tienermoeders.


  Maak melding

 6. Henkes, stop jij je hoofd maar in het hete zand voor de keiharde werkelijkheid dat negers weinig verantwoordelijkheidsgevoel kennen. Op elke straathoek zie je wel een negerinnetje met een kleintje op de arm. Als je vraagt waar de vader is weten ze het niet laat staan dat ze weten wie de vader is. Hoezo niet ?
  Mij gaat het er niet om of vrouwen verkracht worden maar om de verantwoordelijkheidsgevoel dat bij vooral negers heel laag is. Je haalt net als een zopiemang alles door elkaar. Ik heb jaren op Curacao gewoond en ook daar hetzelfde liedje. Man maakt links en rechts kinderen en vertrekt vervolgens naar Holland. Suriname die en over Afrika zal ik mijn mond van dichthouden.
  Henkes ik vind jouw betichting als zou ik een racist zijn buitengewoon kwetsend en laag bij de grond. Maar nu ik de Surinaamse cultuur en mentaliteit ken weet ik dat er geen grotere racist is dan de Surinamer.


  Maak melding

 7. Volgens mij zijn de personen die hier zo degenererend en generaliserend reageren nog nooit in Suriname geweest.
  Dus houdt dit soort domme opmerkingen liever van dit forum.
  I love Su !!


  Maak melding

 8. Touwtji, ik ken hem niet maar zijn verhaal is duidelijk. Hij is voetballer maar volgens mij scoort hij vaker met zijn penis dan in het doel van de tegenstander. Hoe laag moet je zijn gezakt om een kind bij een prostituee te verwekken ? Zijn de Surinamers zo laag gezakt door de grond ?


  Maak melding

 9. Heb de uitzending gezien. Het enige dat ik kan aangeven is dat
  – deze heer zogenaamd aan het huilen is maar er waren geen tranen waar te nemen
  – het verhaal van “in de gevangenis daar moet je gelijk laten zien wie je bent toont de man zijn verleden aan
  – hij heeft in Nederland 2 kinderen verwekt bij 2 verschillende vrouwen. Hoe dom kun je zijn en heb je niet geleerd.
  – hij beweert aanwezig te zijn bij de opvoeding van zijn kinderen.
  De vraag is hoe hij zijn tijd, want hij werkt via een uitzendbureau als magazijnmedewerker, verdeelt over 2 kinderen en 2 vrouwen dus 2 huishoudens en zijn werk.

  Ik heb meer respect voor zijn zoon die de misdaad is ontlopen in Brazilië dan hij als vader die naar zijn zoon heeft gezocht en gevonden heeft.


  Maak melding

 10. Wat zijn mensen op deze site negatief het hele positieve wordt gewoon weggelaten. Is dat iets typisch Surinaams?? En dan Is elke Suriname zo trots om Surinamer te zijn. Trots op je landgenoten houdt niet in dat je elkaar naar beneden haalt toch? Surinamers op deze site ik had meer van u verwacht.


  Maak melding

 11. Men moet niet alleen zijn of haar sentimenten laten spreken. Neem kennis van de juiste feiten en oordeel dan pas. Jeffry heeft overal wel een vrouw zwanger gemaakt en zijn verantwoordelijkheid gelaten voor wat het is. Nu speelt hij de huilende zeehond en hij doet alsof het lot van zijn kind hem interesseert. Waar was Jeffry 10 jaar lang ? Dat hij zegt dat de vrouw hem in de steek liet is niet waar. Hij kon zijn verantwoordelijkheid niet aan zoals bij de andere vrouwen. Mensen die menen dat niet niet typisch Surinaams is moeten zich echt diep gaan schamen.


  Maak melding

 12. TOUWTJI,elke 3 maanden ben ik er om voor kinderen die zulke waardeloze vaders hebben vooruit te komen.Waarschijnlijk ken ik Su beter dan jij ooit zal kennen.En als er iemand van Su houdt dan ben ik het! want met plezier gaat er 25000 euro per jaar naar de kinderen. i love su.


  Maak melding

 13. Stelletje klojo’s hier op de site, Ik weet dat veel Surinamers niet zo snugger zijn maar zo dom als ze zich hier op de site etaleren had ik echt niet verwacht. Ik ben stomverbaasd over de onzin.

  Als je die man niet kent, noch op de hoogte bent van de “ins and outs”, wie geeft jullie dan het recht? Jullie oordelen over anderen maar de onzin die jullie uitkramen getuigt van bekrompenheid, kortzichtigheid en misplaatste arrogantie. Ik denk dat jullie leven niet veel beter is, maar op je toetsenbord de hele dag die rotzooi rammen is lekker makkelijk he. Als je het niet weet houd dan je waffel en lees!

  Er is er zelfs 1 die alle “negers” erbij haalt. Generaliseren zijn ze goed in. Bepaalde mensen voelen zich lekker bij dit soort onderwerpen. Gemakkelijk voor de simpele zielen, en het mondt altijd uit in café praat. Stelletje roddeltantes, ik wed dat degene met het hoogste woord zonder baan zitten en de hele dag geen ene bal hebben te doen. Toch niet gered in de maatschappij, maar wat wil je met zulk gedrag en deze instelling?

  Wil eigenlijk liever geen reactie op deze site plaatsen want ik wil me niet associëren met dit gespuis. Maar ik doe het soms toch omdat ik ook mijn mening kwijt wil. en dit is er 1!


  Maak melding

 14. “Land van Vrede”. Jij bent de weg kwijt en leeft in de omgekeerde wereld.

  Jij schrijft het volgende;
  “Mensen die menen dat niet niet typisch Surinaams is moeten zich echt diep gaan schamen.”

  Maar jij moet je toch schamen met die onzin die je verkondigt? Jij moet je toch schamen dat je overkomt als een roddeltante met een kopje thee en een koekje in haar hand? Jij moet je toch schamen dat je over anderen oordeelt, met een TV programma als enige informatie? Jij moet je toch schamen dat je generaliseert, hetgeen bij mensen die op een bepaald niveau opereren als uitermate dom wordt beschouwd.


  Maak melding

 15. Als jullie eens weten hoe wij in suriname die nederlanders zien en hoe nederlanders ons zien in nederland zijn er grote verschillen altijd negatief richting de surinamers maar in ons labd zelf hebben wij respect voor hun wij oordelen ze niet ze zijn in suriname komen wonen ze hebben dit soort last niet wat wij hebben in nederland wat zou het zijn als het een blanke was die dat heeft gedaan dan was het zeker een ongelukje


  Maak melding

 16. Wat een opmerkingen zie ik hier zeg. Schandalig hoe mensen kunnen reageren. Ik vind dat je iedereen de voordeel van de twijfel moet geven. Ik ben echt diep geschokt van de onwetendheid van de mensen hier.


  Maak melding

 17. wat jammer dat hij met een hete aardappel in zijn mond praat
  ik woon al sinds 1975 in Nederland , maar geen Aardappel cq sneeuw in mijn mond . ons mooie Sranan Tongo na Gado gie


  Maak melding

 18. Benida zag het licht dat ze slachtoffer zou worden van een hit en run en koos voor een sugar daddy die zo graag een kind wilde zonder iets voor te doen met kinderbijslag on top.


  Maak melding

 19. spoorloos is een amusemend programa , en de wereld is vandaag de dag zo in beweging mensen
  zijn als mieren maar gedragen zich als krabben ,sociaal zijn we ech nie hoor dieren zijn sociaal mensen doen alsof


  Maak melding

 20. Ik begin me zo langzamerhand echt te schamen voor mijn zogenaamde “kondreman” altijd maar hun oordeel klaar over de rest alsof ze getrouwd zijn met de waarheid .Zogenaamde kerkgangers allemaal hier ! Kijk in de spiegel en durf dan nog een x te zeggen dat je niet huichelachtig bent!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.