Gedragscode voor verkiezingen in Suriname

10

PARAMARIBO, 2 feb – De Interreligieuze Raad in Suriname, Iris, heeft een gedragscode bedacht voor politieke partijen en politici. De code moet het gedrag in de aanloop naar de verkiezingen toe binnen de perken houden.

Vooral het gedrag en uitspraken op politieke podia zullen tegen het licht worden gehouden. “Een verkiezing s om vast te stellen wie de volgende regering zal zijn in het land en verder niets anders. Dus alle andere onderwerpen die er niets mee te maken hebben, moet men zoveel mogelijk er buiten laten. Men moet vooral erop letten niet te praten over elkaars ras, geloof of kleur”, zegt Iris-vertegenwoordiger Robert Bipat tegenover de Times of Suriname.

Dit soort kwetsen moet achterwege worden gelaten. Iris vindt bovendien dat het niet thuishoort op een politiek podium. “Wij hebben tot nu toe vreedzame verkiezingen gekend en we willen dat het ook dit jaar goed gaat en dat we de verkiezingen doorkomen met respect voor elkaar”, aldus Bipat. Van leiders wordt vooral respect verwacht voor het ene moment waarop het volk zelf zich uitspreekt. In Iris zitten hindoe-, moslim- en christelijke gemeenten.

10 REACTIES

 1. Meneer Robert Bipat,

  Ik vraag mij af wat de bevoegdheden zijn van De Interreligieuze Raad in Suriname, Iris?
  Dus welke maatregelen kan uw organisatie nemen als mensen over de scheef gaan?

  Daar gaat u helemaal niet op in.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Gedragscode??????????????????Welke ?????? WAAAARRR???

  Het is gewoon een methode die Bouterse wil gebruiken om andere partijen de mond te snoeren.

  Mensen snappen jullie het niet?

  Eerst wil Bouterse 20 miljoen euro om de verkiezingen beter te regelen en nu bedenkt hij gedragscode voor de tegenpartij….

  Weten jullie zich te herinneren wat Linglong eerder schreef?
  Suriname wordt een dictatuur als wij niet oppassen!. Bouterse doet er alles aan om persoonlijke aanvallen op andere partijen te
  openen.

  Over gedrag en gedragscode gesproken:

  Vuile gore huichelaar, leugenaar, bedrieger, oplichter, moordenaar, drugsdealers, Ja Bouterse JOU en JOU vrienden bedoel ik hiermee. Wat is jou gedrag en dat van jou vrienden? Welke gedragscode sprak jij af et Abrahams? Verduisteren en de gelden naar Bouterse doorsluizen, mondjes dicht verder?

  Verdorie president toch………..

  De enige wat Bouterse lijkt te hebben bereikt in SU is vliegen met andermans vleugels. Alles wat de vorige regering voorbereid en betaald had eigen Bouterse toe als zijnde zijn eigen plannen.

  Wie houdt hier wie voor de gek?

  Wat was het gedragscode die met jr. Bouterse werd afgesproken?

  Wel Suriname en Surinamers, ik schaam mij voor jullie dat jullie het allemaal hebben laten gebeuren. Hoe konden de Surinamers toelaten dat alleen de vrienden en zoon van Bouterse gratie kreeg die vervolgens ingezet werden of te werk gesteld werden bij de Surinaamse veiligheidsdiensten?

  Bouterse jij zit diep in de shit en jij gaat NIEMAND de mond snoeren, jij vuile gore vieze schoft. In jou beleving heers jij over Surinamers en haar onderdanen. Indien nodig kom ik wel langs en wil ik zien hoe jij het zwijgen mij wil opleggen!

  Jij Bouterse, ja jij, jij riep Surinamers all over the world terug te komen om samen Suriname op te bouwen he, klootzak….. wat heb jij te bieden in Suriname?. Als jij en jou vrienden alleen uit criminelen bestaat he, kom vertel het me eens jongen, hoe wil je in Suriname dan gaan voor wet en waarheid?. Ik meende dat jij Bouterse, jij passie had voor Suriname, waar welke passie?

  Alles wat Bouterse doet of wil doen, alles moet deze man misbruiken om zoveel mogelijk gelden uit het staatskas te vervreemden, verduisteren en bestelen.

  Ik sta perplex dat deze criminelen proberen andere politieke partijen monddood te maken.

  Wel Bouterse: fuck you en je vrienden.

  Opdonderen, opsluiten en nooit meer los laten dit soort onderkruipsels, dieven!


  Maak melding

 3. @Djamoe

  Bouterse heeft dit geheel bedacht. Ik heb begrepen dat er plannen zijn om leiders van de de andere partijen op te pakken en op te sluiten zodat zij niet verder kunnen gaan met campagne voeren.

  Bouterse wil NIETS anders dan een dictatuur van Suriname maken.

  Mensen, ik ben bang dat er weer doden gaan vallen en bloed vergoten gaat worden.

  Past u allen aub op!


  Maak melding

 4. Als je dit voor mekaar wilt krijgen, dan moet je letterlijk de mond snoeren van dé voor mannen van de Surinaamse politiek partijen.

  Zij hebben daar in het algemeen géén FATSOEN!!!!!!!!! Komende weken gaat het nog erger worden!!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 5. De paars valse tiendeneisende apostel……..Steffy Anus.gaat overuren maken met vasten en bidden totdat hij paars zal ogen. Wederom zullen bermdiensten worden gehouden met bejubeling van zijn paarse afgod, die hem maandelijks een slordige srd.6.000,- betaald voor zgn religiues paars advies. Ook de paars valse profeet…Mi Sjie Ka gaat wederom paars krijsend, vele oliedomme aanhangers rust,zegen en voorspoed beloven. Men moet knettergek, oerdom,idioot zijn om wederom te stemmen..di di bri……hun generatie verwordt als hun lijders en misleiders…..misdadig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.