Abrahams: Santokhi de presidentskandidaat van V-7

78

PARAMARIBO, 31 jan – “Stemmen voor een andere organisatie, is stemmen voor Santokhi.” Dit zegt Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij, NDP. VHP-leider Chandrikapersad is de presidentskandidaat van oppositieblok V-7, al lijkt het niet zo.

De zeven deelnemende politieke partijen hebben immers bijna alle een eigen presidentskandidaat. “Men probeert het volk zand in de ogen te strooien door te zeggen dat er meer kandidaten zijn. Als je ballen hebt, kom dan met je presidentskandidaat en zeg wie het is. Je houdt het volk voor de gek, terwijl je weet dat Santokhi jullie kandidaat is. De strijd is of Bouterse president of Santokhi president”, zei Abrahams tijdens een buurtbijeenkomst.

Overigens blijft de strijd niet beperkt tot zand strooien. “We mogen niet slapen. Kunt u zich nog herinneren wat ze zeiden van onze leider, over acht december en dat Suriname geïsoleerd zou raken. Ze gaan weer komen, nu met zijn zoon, Dino (die in de VS gevangen zit, red.). Het buitenland is bezig een complot te smeden. We moeten dat afwijzen en onze leider weer kiezen tot president”, aldus Abrahams.

78 REACTIES

 1. Zijn troetel schandknaap abrahams wilt dat grapjurk baasje bouta die te stoned om op vergadering van de NDP te komen weer president moet worden. Hahahaha. Hij gaat hoor spoedig en mag kiezen tussen NY en Scheveningen.


  Maak melding

 2. Nou ja meneer uit para het geeft niet hoor minister adhin zegt dat surinamers niet zo ontwikkeld zijn als ander caricom inwoners. Ik neem je geen stommiteit kwalijk, ik weet dat toen jij opgroeide de scholen gesloten waren. En ziehier het resultaat meneer @paraman. Ten tweede: wie luistert naar abrahams?


  Maak melding

 3. Ja natuurlijk abrahams, je hebt hem al geholpen aan een nier, hoop dat jij je hart aan hem kan geven als hij erom vraagt. En trouwens door bouta ben jij het volk nog steeds 40miljoen euro schuldig. Hoeveel wil je nog meer. De alsheimers doet volgens mij bij jou al zijn intrede!


  Maak melding

 4. “Men probeert het volk zand in de ogen te strooien door te zeggen dat er meer kandidaten zijn”

  Daarom zijn het beroeps Volksmisleiders, maar het Volk is klaarwakker en zak ze voor deze misleiding zwaar bestraffen.


  Maak melding

 5. Abrahams mag dankbaar zijn dat hij nog in vrijheid zijn onzin kan verkopen. Bij een goed fungerend rechtssysteem had hij nu al een paar jaar in Santo Boma gezeten.


  Maak melding

 6. Venezuela staat schieten op demonstranten toe
  ANP
  ANP
  ANP
  2 uur geleden
  CARACAS (ANP) – Venezolaanse militairen mogen het vuur openen op demonstranten, als ze het gevoel hebben dat hun leven gevaar loopt. Dat heeft het land mogelijk gemaakt middels een wetswijziging, meldt de BBC zaterdag. Mensenrechtenorganisaties zijn fel tegen de nieuwe regel, die ze ,,gevaarlijk en vaag” noemen.

  Venezuela staat schieten op demonstranten toe© Copyright ANP 2015 Venezuela staat schieten op demonstranten toe
  Met de wetswijziging reageert minister van Defensie Vladimir Padrino op de maandenlange demonstraties van vorig jaar. Hij denkt dat militairen hierdoor beter kunnen omgaan met openbare protesten.

  Vorig jaar gingen veel arbeiders de straat op om te demonstreren tegen de regering. Daarbij kwamen toen zeker veertig mensen om. Volgens de vakbonden is de nieuwe maatregel ,,een direct gevaar voor de arbeidersklasse.”

  Volgens burgerrechtenactivisten is de maatregel zelfs onrechtmatig, omdat in de grondwet staat dat militairen nooit vuurwapens mogen gebruiken om vreedzame protesten te sturen

  Vrienden land van Suriname!


  Maak melding

 7. “Het buitenland is bezig een complot te smeden.”

  Als iemand weet hoe dat eraan toegaat, zijn het de
  landverraders die in opdracht van de voormalige
  kolonisator een gekozen regering naar huis hebben
  geschoten.

  Daar weet Paraman ook alles over.

  “We moeten dat afwijzen en onze leider weer kiezen tot president”, aldus Abrahams.”

  Dan kan ik verder met stelen, aldus sprak de dief en
  moordenaar vriend mijnheer SRD 300.000.000!!!


  Maak melding

 8. Ai baja,..soso begi,..bedelaar,smeken,….maak Bouterse alstublieft weer President dan kan ik mijn rijke leven voort zetten.

  SURINAMERS WORDEN JULLIE WAKKER!!!


  Maak melding

 9. Deze randdebiel en dorpsidioot staat luidruchtig te raaskallen en roeptoeterend de 2 grootste criminelen (pappa&baby Bouterse) van geheel Zuid- Amerika te verdedigen. Deze mega-graaier en ’s lands grootste rover van de staatskas vraagt ongegeneerd om nog 5 jaar te grabbelen in de overheidsgelden. Je moet wel van een uitzonderlijk laag niveau zijn om op deze roversbende te stemmen.


  Maak melding

 10. het is toch al bekent dat het gaat tussen santhoki segebai perad en desi delano bouterse .ze hebben geen ballen die fronters of die g7.
  zand in de ogen van hun domme massa strooien dat doen ze .
  het hele land inclusief nederland weten dat het bouterse is die weer voor het president schap gaat .wij zijn recht door zee .wij kiezen het volks president voor de tweede keer zoals ze in amerika obama voor de tweede keer hebben gekozen ,ze hadden vertrouwen in obama en daarom trekt de economie van amerika aan en zo gaat het ook in suriname onder bouterse .wij laten ons niet bang maken door die fronters opppositie die de verkiezingen met angst en beven tegemoet gaan met hun maggi blokken van g7
  de ndp gaat alleen de verkiezingen in het wij gaan bewijzen dat wij sterk uit de bus komen als grootste partij van dit land .wij gaan voor een sterke president die geliefd is onder het volk .wij willen geen hokjes denkende taliban als santhoki segebai .dit soort figuren zijn een sta in de weg voor surinames onafhankelijkheid .
  niet voor niets hadden deze vhpers de onafhankelijkheid van suriname willen dwars bomen .suriname heeft zijn weg gevonden onder de regering bouterse ,venetiaan wat onafhankelijkheid betreft .de vhp pleegt verraad zie die santhoki segebai.
  2015 is in aantocht en wij gaan die strijd aan ,het gaat een strijd worden tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid .die santhoki segebai denkt nog steeds dat wilders en rutte voor sinterklaas gaan spelen ,ze zien jou liever gaan dan komen santhoki .ik verzeker je dat die nederlanders liever de regering bouterse hebben dan santhoki omdat de huidige regering niet afhankelijk is van nederland ,in tegendeel crieerd bouterse werkgelegenheid door orders te plaatsen in nederland zie die bruggen enn andere infrastructuren .bouta wij gaan ze bewijzen dat jij wordt gekozen door dit surinaamse volk.niet holland en niet santhoki segebai bepaalt maar dit surinaamse volk .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .


  Maak melding

 11. Het buitenland is een COMPLOT aan het smeden; Ramon, verklaar je nader; Wat weet jij dat wij niet weten. Doen jullie het in je broek voor UNCLE SAM???


  Maak melding

 12. Wat Abraham bedoelt weet iedereen, Santhoki gaat om de halve klap naar Nederland voor instructies van Nederlandse officials want die zijn achter het scherm bezig zich alweer te bemoeien met Surinaamse binnenlandse aangelegenheden. Mocht Santhoki president worden dan zal hij zijn dank tonen door Suriname in de uitverkoop te plaatsen. Wanneer Santhoki naar de VS gaat en daar met de onderminister van buitenlandse zaken praat dan moet men zich afvragen wat er gebeurd. Santhoki is een partijleider hij is geen lid van de regering en is bezig belofte te doen voor steun. Zoals ik al meerdermalen zei we wachten nog steeds op de plannen van Santhoki hoe hij Suriname wilt besturen de 7 V volks, vrijheid, verbetering ect is niks anders dan wartaal. Met slogans kom een land niet voorruit. Een Santhoki zonder visie en plannen hoe hij Suriname wilt gaan besturen is een GEVAAR voor Suriname. We kunnen geen stappen terug naar de oude Nieuwfront tijdperk permitteren waar hebzucht en corruptie regeerde. We moeten niet vergeten dat criminaliteit, hebzucht en corruptie zijn tijdens de regeerperiode van NPS en VHP ontstaan en is erger geworden doordat deze partijen hun eigen belang behartigen.


  Maak melding

 13. Ach , hoe kun je de meesteroplichter van Suriname zijn uitspraken nog serieus nemen, die gast is van zijn eerste leugen ook niet gestorven, als er eentje is die de boel voor de gek kan houden is hij het wel.
  En over welke complot theorie heeft hij het eigenlijk, zomaar wat roepen om zand in de ogen te strooien in het afkalvende paarse gevolg die ook nog steeds geloofd dat hij het beste met hun voor heeft, forget it, het enige waar hij iets om geeft is zijn op onrechtmatig verkregen vette bankrekening, als je dat niet zien wilt ben je horende doof en ziende blind, veroorzaakt door een paars virus, oorkleppen en een paarse bril ook “gratis”” gekregen van de NDP
  Eeuwen terug werden de bewoners van Suriname omgekocht met kralen en spiegeltjes, nu met petjes, T-shirts, en voor de nieuwste jongste kiezers Smartphones, of hebben ze daar misschien toch maar van afgezien,


  Maak melding

 14. @Paraman, dat is de essentie van democratie. Iedereen mag ambities hebben en op basis van consensus komen we tot overeenstemming. Maar het Megablok stelt als voorwaarde voor samenwerking dat grote Dino de onbetwiste kandidaat MOET zijn. De NDP voelt het al aan dat deze eis de samenwerking met andere partijden in de weg zal staan. NDP is bekend van de dictaten en kent het woord onderhandelen niet. Jullie kunnen zo langzamerhand al inpakken, want het einde nadert. Jullie kandidaat is zo ziek dat hij niet naar een wijkvergadering kan gaan. Maar er is meer aan de hand; 6 februari komt eraan en dat zal geen prettige tijding zijn. Leven met de gedachte dat hij zijn enige zoon nooit meer zal zien. Verder vliegt de ene vogel na de andere vogel de NDP-kooi uit.


  Maak melding

 15. Ach bij de vorige verkiezingen waren o.a. Somo en Bruns ook kandidaat maar wist iedereen dat zij het nooit zouden worden. En zo waren er meer. Het gaat er meer om wie het boegbeeld, de lijsttrekker is van die partij.
  Bij de NDP is bij de vorige verkiezingen een spelletje gespeeld. DDB zou het niet worden maar opeens werd hij het wonderbaarlijk wel. Slechts voor één periode gaf hij toen aan. Vervolgens hoorden we verhalen dat Dino tzt ook die functie ambieerde (kwam over als een joke maar zij waren serieus) en nu???!!!
  En nu zitten we met een president die al jaren lang te ziek, zwak en misselijk is om zijn werk te doen. Die nooit verantwoording aflegt over zijn daden, nog in de rechtszaal, nog in de DNA.


  Maak melding

 16. Attentie, attentie, attentie!
  Sranansma die oe lont kon
  Brada nanga Sa in her Sranan
  maandag, 25 mei 2015 oe flogo djie:
  Flogo djie V-7;
  VHP, NPS, BEP, SPA, DA91, KTPI, PL
  Wan njoen wintie moes kon wai djie alla srnanansma
  Njoen tirieman nanga oema moes kon die sranansma
  Njoe tirieman nanga oema moes kon die sranankondré
  Njoen tirieman nanga oema moes kon foe doe na wroko djie sranansma en kondre ooktoe in dorosékondre
  Wé lispikie sranansma, flogo djie V-7

  Sranansma oe bondroe kon na wan V-7
  Sranansma oe wiki no! a so a dé, ja, ja!
  wi na wi, wi na famirisma
  wi na wi, wi na sranansma
  her snanansma na V-7 sma
  Sranansma sa winie
  Brada nanga sa sa winie
  Sranankondre sa winie
  V-7 sa winie!
  wi na wi, wi na V- 7 sma, wi foe sranan na V-7 sma, alla sranansma na V-7 sma
  wiens na Nickerie, wiens na Coronie
  wiens na Saramacca, wiens na Wanica
  wiens na Paramaribo, Wiens na Commewijne,
  wiens na Para, wiens na Marowijne,
  wiens na Sipaliwini
  wi na Sranansma!
  O no so dan?, A so a dé!, ja, ja!
  wi na V – 7 sma! a no so a dé dan?
  a so a dé!, ja, ja!

  Brada nanga Sa
  Oe alla malla, sma, sma, Flogo!
  Flogo, Flogo, Flogo!,
  Stem massaal op: DA 91, SPA, BEP, KTPI, VHP, NPS, PL
  Sranansma sa wini!
  Sranankondre sa win!
  Brada nanga Sa, sa wini!

  Sjie ding bigie man foe din politieke partij foe a sranan bakka 25 mei 2015 san go tirie Sranan,
  Sjie ding bigie man foe din politieke partij foe a sranan bakka 25 mei 2015 san go tirie Sranan internationaal, in dorosé kondre.
  Sie

  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA
  – Leve William (Willy) Soemita – KTPI

  – Leve Time4Chan(e)!

  Famirisma, V-7 sa winie!
  Fri, Fri, Fri!
  Sranansma, Sranankondre fri at last, fri at last!
  Thank God Mighty!, we are free at last.

  Srannansma oe bondroe kon na wan
  Brada Nanga Sa, oe bondroe kon na wan V-7
  Brada nanga sa oe boendroe kon na V-7!
  V- 7 sa wini in her Sranan!
  wi na wi, wi na sranansma
  wi na wi, wi, wi na V-7 Sranansma
  Sranansma nanga Sranankondre sa wini!
  – Leve V-7
  Chan4Pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Té joe njan lanti moni joe nafoe long,
  Te joe njan lanti moni joe nafoe long,
  Joe moe tan drape, wik a faja kon brom ie mars. joe/oe foe foer verwerde beest! Wo poer a poe djie! wo poer a ka djie uit joe/oe ede! (j/oe saka saka! a no so a dé dan? a so dé! ja, ja!
  a moni na foe alla din potie sranansma foe her sranan foe ding polder-oso, prasie-oso, district-oso, kampong/dessa-oso, (mi) pernasie/buiten/boitie-oso, kampoe-oso in a diepie boes boesie foe sranan, foe alla sranansma dé haswa, dee nanga netie, vroekoe vroekoe ma manting té latie in a netie, ding knippa-pikien in a druk verkeer foe foto, mai, bap, moesje, oompie, maé. paé, nanga alla sranansma

  Niemand staat boven de grondwet van de republiek Suriname,
  Niemand staat boven internationale verdragen, ao mensenrechten,
  wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten, zo is het en niet anders,
  Recht en Waarheid Maken Vrij

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.
  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.
  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 17. Ik heb het een en ander gelezen en mijn vraag is of deze verkiezing wel eerlijk zal verlopen met al die bedreigingen van Abrahams tegen de buitenlanders die toezicht moeten houden.

  Abrahams gebruikt die zaak van Dino om te zeggen dat het een politiek stunt is om Bouterse weg te krijgen.
  Is Abrahams vergeten dat hij dakloos was? Santhoki heeft ten minste hard voor zijn geld gewerkt.

  Abrahams moet die mensen in het binnenland een keer gaan vertellen dat hij ook mede verantwoordelijk is om het water dat men daar gebruikt ook vies maakt met kwik. Bouterse heeft Abrahams een goudconcessie gegeven.

  Dit lees ik ook::::::V7 is een etnische samenraapsel, Suriname wordt in hokjes verdeeld en is de NDP de enige echte mooie bromki dyari die alle bevolkingsgroepen bij elkaar brengt, kwam vrijdagavond naar voren op een NDP – wijkvergadering te Land van Dijk .
  -Wie heeft haat gezaaid tegen de verschillende culturen op het podium?
  -Wie heeft heeft de SuriNeds landverraders genoemd???

  =OP 25 mei zullen wij zien hoe het gesteld is met de IQ van velen en hoe hun stemgedrag is. We zullen zien of Surinamers kiezen voor kwaliteit en voortgang van land en volk of achteruitgang net als Venezuela en waar een groep maar steeds rijker wordt en de rest maar in de rij moet gaan staan voor een fles olie.


  Maak melding

 18. @Frontliner, Bouterse heeft Suriname al in de uitverkoop gezet en aan de Chinezen verkocht.

  Venezuela heeft zijn land zelfs vernietig door ook alle buitenlanders de deur uit te wijzen.

  Jammer dat Bouterse NOOIT ballen heeft getoond om naar Nederland te gaan om te bewijzen dat niemand hem wat kan doen Als president is hij gewoon een zwakke man.


  Maak melding

 19. Moeten wij dan weer 5 jaar met lede ogen waarnemen hoe de stand kas verder en verder zal afnemen totdat het leeg is???????
  Indien er een negatief saldo in de kas zou kunnen ontstaan dan zou het NDP dit ook daadwerkelijk laten zien.
  Is hij misschien bang dat de belofte van de V7 “wij zullen alle corruptie zaken aanbrengen bij de PG en al deze mensen, ook de mensen van V7 indien zij zich hieraan schuldig hebben gemaakt, zullen worden aangebracht en opgebracht.


  Maak melding

 20. Ira
  @Frontliner, Bouterse heeft Suriname al in de uitverkoop gezet en aan de Chinezen verkocht.
  Venezuela heeft zijn land zelfs vernietig door ook alle buitenlanders de deur uit te wijzen.
  Jammer dat Bouterse NOOIT ballen heeft getoond om naar Nederland te gaan om te bewijzen dat niemand hem wat kan doen Als president is hij gewoon een zwakke man.
  >
  >
  IRA
  Je bent met je reactie net zo onbetrouwbaar als het WEER.
  was het niet tijdens de regeer periode van de NPS en VHP dat Venetiaan een verdrag heeft getekend waar Bouterse zich verplicht aan moet houden om een aantal chinezen in Suriname te Huisvestigen. Het was de Nieuw front regering die de POORT voor de chinezen heeft geopend en de hindoestaanse ondernemers waren niet blij mee en ze zeiden Hard op dat Venetiaan zoveel chinezen naar Suriname heeft gehaald om ons KAPOT te maken, de hindoestaanse ondernemers hadden gelijk. Bouterse regeert pas 4,5 jaar en je wilt zeggen dat hij verantwoordelijk voor de aantal chinezen die al jaren in Suriname wonen en door nieuw front zijn gehaald. Ira we weten dat de waarheid schrijven niet IRA sterkste punt is maar we vragen je het toch te proberen. IRA je schrijft dat Bouterse nooit ballen heeft getoond om naar Nederland te reizen , weet je hoe vaak Bouterse op Schiphol is geland voor een doorreis naar een andere land en Nederland had de ballen niet om hun sterke taal waar te maken ze schuilen achter internationale verdragen van diplomatiek onschendbaarheid. Vertel mij waarom moet Bouterse naar Nederland gaan, Bouterse heeft Nederland niet nodig moet hij op zijn knieën gaan en GELD BEDELEN zoals de Nieuwfront regering deed. Nee Bouterse heeft een Surinaamse trots en gaat niet op zijn knieën, Buigen of geld bedelen aan de oud kolonisator dat is iets voor Santhoki en hij is der goed in! Jou Santhoki is zo sterk in de rechtszaak dat hij de Hele VHP nodig heeft als back-up. Man to man staat niet in Santhoki woordenboek het is Bouterse tegen Santhoki en zijn VHP en de olifant zal geslacht worden!


  Maak melding

 21. Al ben je helemaal paars en Boutist tot in je ingewanden, dan nog zou je, als je de keuze hebt tussen Abrahams en Santokhi als president, op Santokhi moeten stemmen. Alle NDPers inclusief Paraman, waren het met Bouterse eens toen hij Abrahams ontsloeg als minister, alleen Abrahams en zijn kinderen vonden het om hun moverende redenen (zou Noreen zeggen) niet prettig. Dat uitgerekend Abrahams, de grootste schurk in de Surinaamse politieke arena, de vuile moed heeft om kritiek te hebben op andere politici en met name op Santokhi, slaat echt alles.


  Maak melding

 22. De paarse minnetjes machine is op dit exacte moment actief. MODERATOR doen er eens iets aan. Deze zieke paarse hufter moet gewoon uitgeschakeld worden. Desnoods vermeld je de geografische locatie van deze poster.


  Maak melding

 23. NDP is het nauw: “Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP tevens coördinator van de verkiezingscampagne, zegt dat het buitenland bezig is met een complot tegen Desi Bouterse. “Maar wij staan klaar om dat af te weren”, zei hij vrijdagavond overtuigd.

  De bekende Paarse Truck: Ook de arrestatie van Dino is volgens corrupte schoft Abrahams een complot van ‘dat land aan de Noordzee”

  Hoe ziek kan je zijn.


  Maak melding

 24. Fery
  Abrahams mag dankbaar zijn dat hij nog in vrijheid zijn onzin kan verkopen. Bij een goed fungerend rechtssysteem had hij nu al een paar jaar in Santo Boma gezeten.

  Alleen in Suriname worden criminelen, moordenaars en verkrachters van de grondwet beloond met de beste baantje t/m de president.

  In plaats dat Abrahams zijn zonder overdenkt in de gevangenis benoemd Bouterse hem als campagne leider.

  te zot voor woorden


  Maak melding

 25. Abrakadabrams-OW-Foetsie-CompleteBegrotingbedrag
  spreekt over “8 december-THEMA” !

  Correctie hr OWEE-MONEY-GWE , dit moet zijn :

  8 DECEMBER MASSAMOORD !!!

  PS : Geef de massamoordenaars en handlangers
  GEEN KANS !

  STOP de mede-verdachte van DINO, die in de USA terecht
  staat in de MEGA-Strafzaak !

  Presidentskandidaat verdacht van mede-plegen Internationaal Terrorisme, Internationale Wapenhandel en Internationale Harddrugshandel en/of het faciliteren van de drie hiervoor genoemde misdrijven ! !

  Inderdaad een Internationaal NDP-Misdaad-Complot !


  Maak melding

 26. Het buitenland is een complot aan het smeden. Is Suriname van zo een strategisch belang ? Dacht he niet. Ja, misschien om export van drugs te bestrijden maar geloof mij daar is niet veel voor nodig. Schakel Bouterse en zijn kameraden in crime uit en de problemen zijn opgelost. Geen woorden maar daden. GO USA AND KICK THAT ASSHOLE RIGHT AWAY !


  Maak melding

 27. In iedergeval weet ik waar Abrahams zijn mosterd haalde, namelijk uit de zakken van de belastingbetalers. En nu houd deze malloot een betoog voor Bouterse. Pies in mijn broek van het lachen.


  Maak melding

 28. Wat weet Abrams, dat wij niet weten? Gaat Dino zaken onthullen op 6 februari die Papa in grote problemen gaat brengen? Zaken die nadelig zullen uitpakken tijdens de verkiezingen!!
  Probeert hij daarom het volk zo kort voor de uitspraak in de USA, met wazige complot theorieën voor te bereiden?
  Hij denkt dat hij slim is.
  Bouta kon het zelf niet zeggen op de bijeenkomst in land van Dijk en heeft Abrams vooruit gestuurd om deze koeterwaals rond te bazuinen.


  Maak melding

 29. If mi loekoe Abrambi, bijna wie wan tak wan sani over koloniaal, ma mi no o tak neks, denk a (s)tori en look a kil. dai dink a (s)tori, koloniaal in de 21 ste eeuw.


  Maak melding

 30. waarom is niks waar waarom is alles een complot 8 dec is een complot het niet is gebeurd de veroordeling van DDB in Ned complot ook niet gebeurd Dino in de USA weer een complot ook nooit gebeurd en dat alles staat zwart op wit(gerechtelijk onderzoek) mijn verstand zegt het is wel waar maar waarom kan ik het niet aannemen dat het niet waar is hoe kom ik aan paarse oogkleppen en een paarse (Zonne) bril,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,LAAT ME rustig met rust.


  Maak melding

 31. geachte minnetjes gever, bedankt dat je de moeite hebt genomen mij zo rijkelijk minnetjes te te bedelen, dit geeft tevens wel aan in welke mate er een gevoelige snaar geraakt is, alleen doe dat in het vervolg gewoon openlijk en niet anoniem, dit getuigt wel van een behoorlijke portie lafheid, wat trouwens wel weer past bij het paarse kakkerlakkengedrag, toon eens wat meer lef zou ik zo zeggen, onderkruipsel


  Maak melding

 32. @@ Hans!! TOP!!!! Het zijn niet alleen onderkruipselen maar ook de zwervende Mollen, blind onder de grond!!!! Jawel, ze overleven het wel! maar vraag niet hoe!!! De uitgewerpte pompoentjes in hun smoeltjes vd NDP!!


  Maak melding

 33. @Frontliner, het binnenhalen van Chinezen en Brazilianen is goed voor Suriname. De jaren 90 (SAP) heeft ons geleerd dat een eenzijdige samenstelling van de Ondernemers gilde het land sabotteerde en land en volk in grote armoede had gestort.


  Maak melding

 34. @@ Passant!! –
  Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA
  – Leve William (Willy) Soemita – KTPI

  Je vergeet wel de aller belangenrijkste!! Yes!! Santo-khi for pres and for pres Bouta Santo-Boma

  De afgrond vd NDP!!! BOEEEEEEE!!!


  Maak melding

 35. De NDP zegt geen etnische partij te zijn en voor alle Surinamers open te staan om samen met hen het land op te bouwen. Wil de NDP alleen samenwerken met Surinamers die die partij aanhangen? Waarom zouden we verontwaardigd moeten zijn als Santokhi de presidentskandidaat is van V-7? Santokhi is even veel Surinamer als Bouterse en hij heeft geen strafblad, als Bouterse goed bevonden is om presidentskandidaat te zijn van de Megacombinatie, zie ik geen enkel bezwaar dat Santokhi de presidentskandidaat mag zijn van welke combinatie ook.


  Maak melding

 36. @Henkes, Santokhi is niet genoeg geintegreerd om een land te leiden waar we niet allemaal op elkaar lijken. Bouterse met al zijn tekortkomingen houdt van zijn land en de mensen.


  Maak melding

 37. Abrahams 1 van de Dec moordenaars laat van zich horen ,eerder was hij in een winterslaap geraakt plots klap is hij wakker !!
  En natuurlijk gaan wij het nog altijd hebben over pappie bouta zijn amnestie en zijn criminele heden en verleden en natuurlijk wie gaat zoonlief dinootje vergeten ?!!
  Hahahahaaaaaaa…..pappie en zoontje…twee creiminelen in 1 adem .


  Maak melding

 38. ‘In Suriname hebben sommige politici de lelijke gewoonte om uit te halen naar collega politici of tegenstanders wanneer het hun goed uitkomt. De objectiviteit, maar bovenal de eerlijkheid in politiekvoering wordt stoffig totdat in dit geval Pahlad en Cheung het vertrouwen opzeggen in de NDP-coalitie. De fractieleider van de NDP voelt zich, nu pas, geroepen om de samenleving te vertellen dat Charles Pahlad miljoenen voordeel van de regering Bouterse heeft gehad.’

  Dit zegt Sunil Oemrawsingh, secretaris van de Nationale Partij Suriname (NPS), vandaag, zaterdag 31 januari 2015, in het Dagblad Suriname, naar aanleiding van uitspraken van de fractievoorzitter van de NDP in De Nationale Assemblee (DNA), Ricardo Panka.

  Panka onder vuur…..
  ‘Panka geeft aan dat Pahlad juist vanwege zijn positie in de NDP zaken gemakkelijker heeft kunnen regelen. Hiermee bevestigt Panka als fractieleider van de NDP in DNA dat, zolang je loyaal blijft aan de partij, je flink mag stoeien met landsgelden en dat de controlerende functie en het anti-corruptiebeleid van DNA ondergeschikt gemaakt worden aan vriendjespolitiek.’

  Oemrawsingh heeft op de laatst gehouden wijkvergadering van de NPS te Rainville zijn gehoor duidelijk gemaakt hoe desastreus het beleid van deze regering is. Hij gaf daarbij aan, dat het treinproject van de regering een populistisch plan is dat uit de lucht is komen vallen.

  ‘Wat wij nu zien, is dat de regering achteraf, na een unilateraal genomen besluit, de samenleving het project door de keel wil drukken. Achteraf worden burgers geconfronteerd dat hun eigendommen zullen worden verruild met andere tegemoetkomingen. Hetzelfde wanbeleid zagen wij bij het grondenrechtenvraagstuk, toen de burgers hebben gewezen op hun historische en verdragsmatige rechten op gronden en de president hen de deur heeft gewezen op Cola Kreek. Zo’n groot treinen/tramproject van ruim euro 130 miljoen wil zij zes maanden voor de verkiezingen aan ons presenteren. Het betekent, dat de huidige regering de volgende regering, welke het dan ook moge zijn, willens en wetens opzadelt met een schuld van 130 miljoen. Er is geen ethiek in dit beleid, maar dat is wishful thinking uiteraard’, zei de NPS’er.

  ‘De fractieleider van de NDP beseft te weinig, dat deze opportunistische politiekvoering het geloof van de burger in de politiek verder doet afnemen. De samenleving moet dit gedrag van politici afstraffen. Overigens is het voor de samenleving meer dan duidelijk, dat tijdens deze regeerperiode de corruptie welig getierd heeft en dan ook nog zo openlijk zonder enige vorm van schaamtegevoel.In herinnering wordt gebracht de reprimande van de minister van Openbare Werken toen hij zijn kantoor voor een absurd hoog bedrag had gerenoveerd, de grondverkrijging van DNA-lid Abdoel en onderminister Gopie en vele andere zaken die rieken naar vriendjespolitiek en corruptie. En nu bevestigt de fractievoorzitter dan eindelijk zelf ook, dat deze politici voordelen trekken uit hun lidmaatschap aan de NDP. Als Pahlad bij de NDP was gebleven, hadden wij hier niets over gehoord’, aldus Oemrawsingh.


  Maak melding

 39. Waarom Santokhi stapt niet over naar de NPS of NDP, als hij een leider van alle Surinamers wil zijn ? De VHP is teveel een Hindoestaanse partij wat wordt geleidt door religieuze tradities. We wonen in Suriname en niet in India, Pakistan of Bangladesh.


  Maak melding

 40. ‘Kunt u zich nog herinneren wat ze zeiden van onze leider, over acht december en dat Suriname geïsoleerd zou raken. Ze gaan weer komen, nu met zijn zoon, Dino (die in de VS gevangen zit, red.)’

  Vertaling,

  ‘Zien jullie het,wij hebben het 8 Dec 1982 tragedie gebracht in Suriname en zei ik het niet dat wij,inclusief mijn baasje en ik niet gestraft zouden worden,want hey wie gaat durven baasje bouta op te sluiten?Niemand toch ,want de 8 Dec 1982 tragedie kan zich weer herhalen en niemand wil dat toch nog een keertje meemaken ? Ja toch.’….Aldus abrahaampje.


  Maak melding

 41. Ooooh Brammetje hoe slap wil je nog babbelen, waar heb je het toch over, snap je zelf wel wat je zegt ??? Nee natuurlijk niet… verdorie zeg iedereen in V7 weet dat Chan de meeste kans maakt voor het Presidentsschap, dus waar heb je het nou over… en hou je mond over ‘zand strooien’ dat heb jij al bij het gehele volk gedaan en je zand is nog niet keba noh ?


  Maak melding

 42. Armand ga je ff lekker eerst ff goed laten informeren voordat je met onzinnigheden aan komt zetten , of zet je je zelf graaaaag voor gek, zo ja dan ben je daarin suc6vol joh ! pffffff


  Maak melding

 43. De bekentenis van Dino in New York is uiteraard ook een
  buitenlands complot.

  De arrestatie van Boerenveen in Miami was natuurlijk
  ook een buitenlands complot.

  Dat de 17000 droomwoningen en 1000 luchtkastelen
  niet gerealiseerd zijn, is natuurlijk ook een buitenlands
  complot.

  Dat de staatskas beduidend minder geworden is,
  is natuurlijk ook een buitenlands complot.

  Dat er geen fly-overs gerealiseerd zijn, is natuurlijk
  ook een buitenlands complot.

  Dat er geen diepzeehaven gerealiseerd is, is natuurlijk
  ook een buitenlands complot.

  Dat mijn moestuin meer opbrengt dan de ndp-graanschuur,
  is natuurlijk ook een buitenlands complot.

  Dat mijn broer op Saramacca nog steeds met zijn
  cassave oogst in zijn maag zit, is natuurlijk ook een
  buitenlands complot.

  Dat wij niet willen dat moordenaars hun verdiende straf
  krijgen, is natuurlijk ook een buitenlands complot.

  Dat er zoveel debielen binnen de ndp zitten, is natuurlijk
  ook een buitenlands complot.


  Maak melding

 44. Hup,V-7 Hup!
  De massa zal u niet in uw hemd laten staan.
  Hup, V-7 Hup!
  Het totale kiezersvolk zal u niet in uw hemd laten staan.
  Hup, V-7 hup!
  De totale sranansma zal u niet in uw hemd laten staan,
  want de V van V –7 betekent Victory!
  de leiders van V-7 kunnen de hele wereld aan,
  de leiders van V-7 kunnen internationaal de wereld rond,
  de leiders van V-7 zijn goed geleerde en ervaren personen
  de leiders van V-7 hebben Charisma en gaan voor vooruitgang voor het volk van Suriname.

  Aan alle (jonge)kiezers van Suriname:
  Flogo, Flogo, FLogo!, stem massaal op
  VHP, NPS, DA91, SPA, KTPI, BEP, PL
  Yes! We Can!
  Sranan sa wini!

  Wi na wi, wi alla malla, brada nanga sa na sranansma
  Alla sranansma oe bondroe V-7 kon na wan
  Sranansma sa wini!
  Sranankondre sa wini!

  V-7 = Victory!
  Leve de leiders van V -7
  Leve de grootste deel van de massa kiezers van V-7
  Leve de overwinning van de democratische rechtsstaat
  Leve de grondwet van de republiek Suriname
  Leve de Trias Politica:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  Leve internationale verdragen, oa mensenrechten

  Yes! We Can!
  Yes! Chan4pres!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  – Leve Chandrikapersad (Chan) Santokhi – VHP
  – Leve Gregory Allan Rusland – NPS
  – Leve Paul Slamet Somohardjo – PL
  – Leve Celsius Waldo Waterberg – BEP
  – Leve Winston Jesserun – DA 91
  – Leve Guno Henry George Castelen – SPA
  – Leve William (Willy) Soemita – KTPI

  – Leve Time4Chan(ge)!

  Famirisma, V-7 sa winie!
  Fri, Fri, Fri!
  Sranansma, Sranankondre fri at last, fri at last! Thank God Mighty!, we are free at last.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 45. @Frontliner, ik zou graag een land willen weten waar Bouterse via Schiphol heeft gevlogen.

  -Vergeet niet dat men in Suriname genoeg van al die lange reizen had die alleen maar geld kosten. Naar Afrika gaan is veel goedkoper via Schiphol, maar Bouterse ging via Zuid-Amerika en stapte weer over op een ander vliegtuig. Dure kosten heeft deze man gemaakt. De belastingbetaler die dit weer bekostigd heeft.


  Maak melding

 46. Abracadahbrahams benoemt presidentskandidaat oppositie-
  partijen !

  Nu is er dus sprake van V8 : VEROORDELING Massa-moordenaars van het Volk MET SPOED !

  PS : De OW-jaarbudget-deskundige ziet een complot van
  de USA ! Het kan niet waar zijn dat Dino bij zijn bekentenissen ronduit heeft gezegd dat zijn vader al oud is en dat hij als zoon
  nog een heel leven voor zich heeft !


  Maak melding

 47. Kijk goed naar V7 of G7 en zeg eerlijk hoeveel boeven daar voorin staan….tot Miami (VS) huis bouwer of koper maar hij woont in Su! Su. zal het zwaar krijgen segebai/landrover/vis kop verteller/gluurder wurgcontract. te veel om op te noemen.


  Maak melding

 48. beste surinaamers ik zie dit ding wel weer uit de hand lopen dat kan niet en mag niet gebeuren er zijn veel politieke partijen in surinaame eigelijk te veel er zijn mensen met visie en ideen in elke partijen men moet nu geen recht zaak beginen of ruzie zoeken samen werken is het beste voor ons land ook een partij als de ndp heeft zijn goede kanten het was niet alleen santoki van het nieuwfront die zijn best deed maar er waren er meer persoonlijk vindt ik had venetiaan meer lof moeten krijgen voor al die jaren dat hij voor surinaame gegeven heeft maar ja is jammer edward belfort vindt ik ook goed op dit moment hij doet zijn best maar het moet beter er zijn ook anderen die het goed doen in het land 1 voor 12 iets heel anderes dan politiek maar ze doen veel goed in sur gado bless surinaame maar een woord samen


  Maak melding

 49. snthoki segebai president van de republiek suriname !!!!!!!!!!
  niets is ondenkbaar ,als hij gekozen wordt hert zij zo .
  maaaaar ,hij moet weten dat wij niet in zuidazie zijn .
  wij leven in zuid amerika met de naam suriname waar er meerdere bevolkings groepen leven .het is niet enkel zijn soort bevoordelen zoals het bewezen is toen zij regeermacht hadden .een hindoestaan is etnisch gericht .ik kam niet alle hindoestanen over een echt niet maar er zijn er heel veel die etnisch zijn en denken .girtjasingh ,randjitsingh ,santhoki ,het zijn nog maar een paar namen die ik noem en deze mensen kunnen suriname in chaos doen dompelen .
  ikm pero neem het serieus ,


  Maak melding

 50. @Surinam Patriot

  @Pero,..hoeveel nicks heb je eigenlijk? morena, pero,…
  ============================
  32 meer kunnen er volgens hem niet op een XLS werkblad. 😉


  Maak melding

 51. Abrahams heeft zich zelf rijk gemaakt met gestolen geld.

  Op Apoera boude hij een huis/kantoor met een communicatie centrum sattelite telefoon, internet voor de coördinatie van invoer van cocaine per vliegtuigjes.

  Geld dat was bedoeld voor de Majoor Fernandes in Nw Nickerie vliegveld werden gebruikt om de vliegveld van Apoera uit te breiden.

  Geen enkele journalist durft dat in Suriname dat te onderzoeken of openbaar te maken.

  Afgelopen jaar stuitten wij per ongeluk op deze faciliteiten en werden per direct gesommeerd Apoera te verlaten en niets te fotograferen door een groep zwaar bewapende mannen.


  Maak melding

 52. oppositie klaagt veel over Bouterse omdat hij te veel doet voor Suriname die de oppositie nooit zal evenaren. Bij de oppositie weet men dat Santhoki de president kandidaat is van Voerman die NIET gelief is bij het volk, men gaat massaal voor Bouterse stemmen als het tussen Santhoki en Bouterse gaat. De LIJders met lange IJ van Voerman 7 zeggen dat alle partijen uit V7 een presidentskandidaat ter beschikking stellen en daaruit wordt de president voor Suriname gekozen na de verkiezingen als men die wint is een Vieze leugen, daar staat de V voor Vieze leugen. Iedereen weet dat Santhoki de president kandidaat nummer 1 is die niet populair is bij de bevolking behalve bij de VHP aanhang. Men lust Santhoki niet omdat hij een onbetrouwbare RAT is die allee maar bochten maak en nooit de waarheid spreekt. als het Surinaamse bevolking moet kiezen tussen Bouterse en Santhoki dan krijgt Santhoki alleen de stemmen van een grootdeel van de VHP aanhang, Derest van de bevolking inclusief de hindoestaanse moslim zullen massaal op Bouterse stemmen. Ondanks de verwoede pogingen van de VHP om Santhoki gelief te maken bij het Surinaamse volk LUST men Santhoki niet en Bouterse is nog steeds gelief. De VHP heeft besloten om het op de man te spelen en Bouterse persoonlijk aan te vallen met lastering campagne en hem te demoniseren om een Wig te drijven tussen het Surinaamse volk en Bouterse, zodat men Santhoki als een alternatief zal zien. toen Santhoki in Nederland was voor overleg met de Nederlandse officials kreeg hij dit als huiswerk mee, strategie uit het Nederlandse ze boekje als jezelf niet geliefd bent bij de bevolking zorg ervoor dat je tegenstander minder geliefd wordt door middel van lasteringcampagne en het demoniseren van zijn persoonlijkheid creëer je een kans voor jezelf. Wat de VHP niet wil begrijpen is dat de bevolking hun leugens en smerige truckjes door heeft en het zal de VHP niet lukken om Santhoki gelief te maken bij de bevolking. Als de NDP elke dag blijft hameren dat Santhoki de president kandidaat V7 is zal het zijn vruchten afwerpen. De mensen die voor V7 willen gaan stemmen zullen op het laatste moment voor de NDP van Bouterse stemmen omdat men weet dat Bouterse de president Blijft, een sterke leider die niet voor andere landen BUIGT. De president van Suriname is een man die niet voor Nederland Buigt en bezig is Suriname op te bouwen, de president is een man met Ballen die niet schuwt om een coalitiegenoot die aan het stelen is (Somohardjo ) uit de Coalitie te SCHOPPEN wanneer blijk dat de coalitiegenoot de belangen van Suriname schaad. Somohardjo dacht dat hij sterk genoeg was om dezelfde geintjes uit te halen toen hij in de regering van nieuw front zat, doekhie kwam met bewijzen dat Somohardjo andermans land aan het verkopen was. Somohardjo dacht dat hij als coalitiegenoot van Bouterse ongeschonden kon blijven stelen terwijl Brunswijk hem meerder malen heeft gewaarschuwd volgens Brunswijk eigen verklaring hij moet er mee ophouden. Somohardjo heeft zich flink vergist in de persoonlijkheid van Bouterse vandaar zijn haatcampagne tegen Bouterse. Somohardjo en de oppositie weten dat Suriname heeft een president heeft met ballen en hij laat niet met zich laat sollen. Alternatief de president kandidaat van V7 zonder ballen, die Kruipt en buigt op bevel van zijn Nederlandse meesters!


  Maak melding

 53. Abraham heeft geen verstand van zaken.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om mensen te doden.Als militair weet hij bliksem goed.Hij heeft zijn zakken goed gevuld toen hij in de regering zat dus kan hij makkelijk kletsen.Suriname is beter af zonder Bouterse. Met hem als president is het land niet vooruit gegaan.Hij heeft geen verstand van economie.Hij is een domkop punt uit.


  Maak melding

 54. Deze simpele ex sergeantje uit de jaren 80 met zijn grote bek, liep in2010 voor de verkiezingen. Nog op badsliippers rond, em door stelen van het volk d.m.v. onderhandse gunningen op Ow is deze onnozele parasiet nu miljonair, het enige wat nog uit deze gore bek komt is zijn eigen ontlasting.


  Maak melding

 55. Santokhi heeft geen verstand van zaken.Hij heeft alleen maar verstand van wapens om mensen te doden.Als politieman weet hij bliksem goed.Hij heeft zijn zakken goed gevuld toen hij bij de politie zat dus kan hij makkelijk kletsen.Suriname is beter af zonder Santokhi. Met hem als president zal het land niet vooruit gaan.Hij heeft geen verstand van economie.Hij is een domkop punt uit.


  Maak melding

 56. Santokhi als President ben je beter vanaf dan Desi. als je alles goed op een rijtje zet dan zie dat de hele boeven bende van D.D.B. van jaren 80 aan het leeg roven zijn van alles wat van de hele Surinaams volk is. Heel de binnenland hebben al onderling verdeelt. Abrahams met zijn grote mond rijdt nog steeds in de ministers auto die door de Surinaams staat is betaald en waar is de 60.000.000 gebleven die hij heeft ontvreemd van O.W. laat hij dat maar eerst vertellen. Ja en D.D.B. was moe om op massa meeting te komen mensen ik zeg dat zijn KARMA volgt hem nu nog even geduld en jullie zullen het zien. Wat hij geplant heeft vanaf de moorden van 82 dat zijn hij nu oogsten. KARMA – KARMA – KARMA denk eraan .


  Maak melding

 57. Surinamers hoe vinden jullie de benoeming van Kalidin-mansaram per 3 aug 2010 als onderdirekteur bij juspol.
  Zonder te werken geld van de belastingbetalers op te vreten.heel lage corrupte handeling van de vhp.gajadin heeft altijd over corruptie, wat vindt hij van deze handeling van vhp.
  Heer gajadin bij deze verzoek ik je om je moeder met beschaafdheid te leren praten.


  Maak melding

 58. In Para zijn afgelopen dagen 500 VHP,ers overgelopen naar de NDP. In Commewijne 200. Misschien hebben onze minderbedeelde fronters op deze site daar een verklaring voor.


  Maak melding

 59. Wat een belachelijke opmerking om te stellen dat de VHP te Hindoestaans is en dat dit de Surinaamse samenleving gaat ontwrichten. En al was het zo! Misschien wordt het weleens tijd! Hoorde je deze opmerking toen de NS aan de macht was. Of nu Bout die de Creoolse cultuur altijd als basis ziet voor een nieuw Suriname! Deal er maar mee dat Hindoestaan en de grootste bevolkingsgroep vormen nu en dat ook zij het recht hebben het land te regeren. Zou trouwens goed zijn voor de economie! Hindoestaan zijn een van de meeste


  Maak melding

 60. Hindoestaan en zijn erg ondernemend en weten wat sparen is! Daar kunnen Bouta en trawanten een puntje aan zuigen. VHP is dus goed voor de staatskas! De NDP heeft staatsgelden ingezet om verkiezingsbeloften waar te maken. Maar een lange termijnvisie ho maar!


  Maak melding

 61. Any One
  Op het eerste ook is de benoeming per 03.08.2010 vreemd en niet wel riekend. Echter wie weet hoelang de beslissing heeft liggen wachten op bekrachtiging.

  Het was niet slim van de weg gaande regering deze benoeming zo laat de bekrachtigen.

  Echter het is nu bij vonnis gebleken dat de mevrouw niets gedaan heeft dat haar buiten functie plaatsen of ontslag rechtvaardigde. De regering wordt wanbestuur verweten door de rechter.
  Van der San gaat nu roepen dat het vonnis op vormfouten zou berusten.Lees het vonnis en het is echt een veroordeling en geen vormfout.
  Het is schandalig een medewerker zonder reden buiten functie te plaatsen en te ontslaan etc. Niet de betreffende mevrouw benadeeld de staat maar de incompetente bestuurders die niet tegen de waarheid of een stootje kunnen.
  Zielig


  Maak melding

 62. “any one
  Surinamers hoe vinden jullie de benoeming van Kalidin-mansaram per 3 aug 2010 als onderdirekteur bij juspol.
  Zonder te werken geld van de belastingbetalers op te vreten.heel lage corrupte handeling van de vhp.”

  Anyone goed punt, over corruptie gesproken, dit is een schoolvoorbeeld.

  Jojo komt hiermee
  “Op het eerste ook is de benoeming per 03.08.2010 vreemd en niet wel riekend. Echter wie weet hoelang de beslissing heeft liggen wachten op bekrachtiging.”

  En hiermee geeft jojo duidelijk blijk hoe weinig hij weet, zo weet jojo niet eens wanneer deze mevr. de functie heeft gehad, niet vergeten dat deze mevr. tot 25 mei 2005 DNA lid was, en die functie niet bekleedde. Vraag aan jojo wanneer zal ze die functie hebben gehad en wanneer is ze benoemd. Hoeveel mensen mochten solliciteren of was het überhaupt een open sollicitatie voor deze functie? Had de vorige regering een paar dagen voor vertrek deze mevr. wel mogen benoemen, is dat geen corruptie, wat heeft de vorige regering allemaal niet gedaan een paar dagen voor vertrek?

  Ok nu een heel groot probleem in Suriname, blijkt dat deze mevr per 3 Aug. 2010 op die functie is benoemd, November 2010 is ze ontheven en spant ze een rechtszaak aan.

  Aug. tot Nov. is 4 maanden dus, nu achteraf moet de staat deze mevr, salaris betalen voor niet gedane arbeid.

  Er is heel veel wat niet klopt, nl,
  – Was er geen proeftijd voor deze baan, (hoe kan je iemand voor zo een belangrijke baan aannemen zonder proeftijd, stel dat de persoon niet voldoet?
  – Was ze benoemd voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd, (als ze voor onbepaalde tijd was benoemd, zal de staat deze mevr. de rest van haar leven salaris moeten betalen, kan de staat haar überhaupt wel ooit ontslaan.


  Maak melding

 63. Lorenzo

  Wat een belachelijke opmerking om te stellen dat de VHP te Hindoestaans is en dat dit de Surinaamse samenleving gaat ontwrichten. En al was het zo! Misschien wordt het weleens tijd! Hoorde je deze opmerking toen de NS aan de macht was. Of nu Bout die de Creoolse cultuur altijd als basis ziet voor een nieuw Suriname! Deal er maar mee dat Hindoestaan en de grootste bevolkingsgroep vormen nu en dat ook zij het recht hebben het land te regeren. Zou trouwens goed zijn voor de economie! Hindoestaan zijn een van de meeste.
  )
  )
  Lorenzo de hindoestaan zijn niet de grootste groep Surinamers dat zijn de creolen. Wat de racistische Nederlanders hebben gedaan zijn de stads creolen en de marron als 2 verschillende etnische groepen aan te merken hun heers en verdeeld politiek . de hindoestanen zijn na de creolen de 2de groep in Suriname en ze hebben geen recht om ons een etnische president aan te smeren! voor de onafhankelijkheid wilde de hindoestanen Suriname in tweeën delen 1 deel hindoestaan andere deel voor derest met geen garantie dat de hindoestanen op hun deel zouden blijven. De creolen zeiden nee tegen zo’n belachelijk plan van de VHP nu wilt dezelfde etnische partij die niet veranderd i s heel Suriname voor zich zelf daar zegt ik nee op.


  Maak melding

 64. @ Sabidieiri
  In Suriname is het de ongezonde gewoonte dat men als parlementariër de oude baan/functie aanhoud.
  Het is dan van belang te weten of zij voor 25 mei 2005 wel of niet in functie was van JusPol.

  Ik wist dat de mevrouw DNA lid geweest was maar heb haar carrière onvoldoende gevolgd om te weten of dat fulltime of naar goed Surinaams gebruik slechts partime was. U zult zich ook herinneren dat de huidige President ondanks diens DNA salaris heel zelden in de DNA aanwezig was en ongetwijfeld zijn tijd ook aan veel andere zaken bestede.

  Ik vind ook dat men dit soort benoemingen en/of promoties een normaal land niet doet.
  Net zo min als dat men als parlementariër de oude baan aanhoud en dat salaris ontvangt of dat men als parlementarier op meerdere ministeries functies als beleidsadviseur krijgt (Brunswijk) of dat men als Parlementariër (deken is van de orde van advocaten en opdrachten voor Juspol uitvoert) of dat bedrijven van Parlemetariers schoonmaak en beveiligingsopdrachten voor ministeries uitvoeren waar op hun partijgenoten mini ster zijn.

  Wat vindt u van de concessies in de area’s of interest en wat vindt u van het gegeven dat Surgold het hout van waard op de Merian kreek concessie in moet leveren bij bedrijven van een Parlementariërs. Wat vindt u van de vermeende betrokkenheid van Parlementariërs bij keukens die koken voor de naschoolse opvang.

  Er is dus veel te verbeteren. Iets wat ook de huidige regering nagelaten heeft. Beter gezegd iets wat de huidige regering vrij schaamteloos gekopieerd en verbeterd heeft. Denk daar bij eens aan de carrière van de heer Abrahams na eervol ontslag als minister met pensioen en nu voor een minister salaris staats adviseur die een groot deel van zijn tijd besteed aan partij zaken.
  Dan spreken we over grotere bedragen als de onderhavige mevrouw.

  Het is in en in triest wat er gebeurt is en hoe er bij rechte aanspraak gemaakt kan worden op salaris zonder dat daar diensten voor geleverd zijn. Het is helaas in de breedte de Surinaamse lanti pay cultuur. Niet uniek voor deze regering en ook niet voor de voorgaande.
  Er is echter belooft dat er paal en perk gesteld zou worden edoch dit gebruik is volledig uit de hand gelopen. Het aantal ambtenaren is hoger dan ooit.

  Wat denkt u van de niet benoemde OD’s op onderwijs die na een geschil weg gestuurd zijn maar nog wel even formeel tot OD benoemd werden zodat zij nu thuis zitten met een OD salaris en zich geheel aan hun partij kunnen wijden of gewoon gaan vissen met behoud van hun OD salarissen.

  Beste Sabidieri het is niet slechts deze OD. Deze OD heeft alleen via de rechter moeten knokken voor haar rechten en het ongelijk van velen aangetoond en wat erger is amateurisme en achterbaksheid en wanbeleid aangetoond. Dat is pijnlijk to op het hoogste niveau.


  Maak melding

 65. De GRATIS-voorzieningen-regering van Desi wil nog 5 jaar,
  dus werk aan de winkel, armoede uitbannen !

  Enkele geplande maatregelen om tot welvaart te komen :

  Eerste wetten nieuwe DNA na de verkiezingen :
  Strenge Anti-corruptiewet
  Strenge Screeningswet voor ALLE hoge bestuurlijke posten

  Directe inning heffingen op goud,hout etc
  Strengere voorwaarden/eisen voor lenen door de overheid
  Onafhankelijke Gorverner bij de Centr Bank van Sranan
  Ministeries krijgen afgepakte bevoegdheden terug

  Money de, er wordt ter financiering van nieuwe taken en
  lopende uitgaven, geld bijgedrukt ! Het is ons land, wij bepalen
  zelf wat wij met onze munt doen ! Daarom heeft ons hoggste college van staat, de DNA, een mooie amnestiewet gemaakt
  op mijn BEVEL !

  De Gratis-staat van Chavez, ons voorbeeldland is ook een
  GROOT succes !

  Weg met Nederland, weg met de USA, leve China, leve Venezuela, leve Cuba, leve Rusland en Obiang !

  PS : Ik Desi heb de USA door, hun Dino-complot tegen mij
  zal ik saboteren ! Ik loop nu met pampers maar zij moeten
  mij niet “too far pushen”, noso na soso problema !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.