Ambassadeur Nelson: Suriname kan Frankrijk helpen

62

PARAMARIBO, 31 jan – Suriname heeft wel degelijk het vermogen het grote Frankrijk van dienst te zijn. Dit zegt Reggie Nelson, Suriname’s nieuwbakken ambassadeur in Parijs. Het heeft alles te maken met het recente terroristische geweld in de Franse hoofdstad.

Daar schuilt meer achter en precies daar heeft Suriname het een en ander te onderrichten. “We gaan samenwerken en een belangrijk punt, waarbij wij de Fransen kunnen helpen, is onze multiculturele samenleving. Wat zich laatst heeft afgespeeld in Parijs heeft een religieuze achtergrond en we denken dat we de Fransen daarbij kunnen helpen als land. We staan in de wereld bekend als een multicultureel land”, zegt Nelson tegenover STVS.

“De gebeurtenissen die zich daar hebben afgespeeld, zouden hier niet denkbaar zijn“, aldus Nelson. Tijdens de beëdiging van de diplomaat zei president Desiré Bouterse nog innigere betrekkingen te verwachten. “Enerzijds omdat Frankrijk een duurzame poort voor ons is naar Europa en geografisch als buurland via het Franse overzeese gebied Frans Guyana. In de afgelopen jaren is de samenwerking met Frankrijk enorm verstevigd via diverse regeringsautoriteiten.”

62 REACTIES

 1. WHAHAHAAAAAHAAAAWHAAAHHHHHHHHAAAAAAA…
  Suriname gaat Frankrijk kunnen helpen zegt Nelson,
  Wat heeft deze man in zijn kop ?!POEP natuurlijk !!!
  Bij ons lopen de terroristen rond met Amnestie en Nelson denkt dat wij Frankrijk gaan kunnen helpen!!!
  HELP SURINAME EEST ZICHZELVE TE KUNNEN HELPEN EN BEVRIJDEN VAN JE BAASJE BOUTA EN CO !!!


  Maak melding

 2. “We gaan samenwerken en een belangrijk punt, waarbij wij de Fransen kunnen helpen, is onze multiculturele samenleving.”

  Meneer Nelom de multiculturele samenleving in Suriname is alleen maar schijn. Er is nog te veel haat en minachting tussen de verschillende etnische groepen.


  Maak melding

 3. Ik pies in mijn broek.

  Straks komen ze vertellen dat het een truuk van Dino was zo alle terroristen ergens in de rimboe van SU te verzamelen en uit te leveren.

  Wat stampen we lekker zij de muis tegen de olifant toen ze over de brug liepen. 😉
  SU is de koeparie die op de kop van de muis zit.


  Maak melding

 4. Oh, Reggie Nelson wil Frankrijk helpen, begin er dan maar eens mee, Brunswijk uit te leveren, is er in ieder geval een beletsel wat een goede samenwerking in de weg staat uit de weg geruimd


  Maak melding

 5. Een multiculturele samenleving zegt deze voormalige Britse zeeheld ? Nergens is de discriminatie en onderlinge haat zo merkbaar als juist in Suriname. Hoe is het mogelijk dat een land met slechts 500.000 inwoners zo tegenover elkaar staan ? Moet dat land een land dat 75 miljoen inwoners kent gaan helpen ? Hoe ? Suriname en dan met name de regering blijft zich belachelijk maken. Lachwekkend en diep triest. Laat Suriname maar eerst afrekenen met de discriminatie waar met name de Creolen zich schuldig aan maken. Die voelen zich altijd en overal gediscrimineerd.


  Maak melding

 6. -Nelson is de laatste tijd vergeten wat er allemaal in Suriname gebeurt.

  Velen ook op deze forum zien de Nederlanders/buitenlanders liever vertrekken dan blijven.
  De laatste tijd is er ook nog een spanning tussen de creolen en Hindoestanen, dit vanwege de leiders die allemaal rommel op het podium roepen.

  Hoezo Fransen helpen??????

  Op een bepaalde radio station heeft men geroepen dat als Brunswijk niet wint, zijn mensen al klaar staan om acties te ondernemen en zal de stad eronder lijden in Suriname.

  Nelson pas maar op.

  =Aan alle negatievelingen en vooral van de NDP::;Frankrijk is en blijft Europa, ook al wil je Nederland niet het komt toch op hetzelfde neer.


  Maak melding

 7. Een merkwaardige redenering van onze man in Frankrijk….

  De Surinaamse en Franse samenleving hebben heel verschillende ontstaansgeschiedenissen. Daarnaast is de opstelling van de minderheden ten opzichte van de meerderheid binnen de Franse samenleving niet te vergelijken met de onderlinge verhoudingen in Suriname.
  Ik denk dat de ambassadeur zich verkijkt op de aard en de omvang van het probleem. En het betreft niet een specifiek Frans probleem. Het is een mondiaal probleem dat zich nu in Frankrijk heeft gemanifesteerd. Maar de dreiging speelt in meerdere landen, zoals laatst ook in België. Gaan we dan ook de Belgen onze diensten aanbieden?
  Als we de Fransen denken te kunnen ‘onderrichten’, zou het zo maar kunnen dat we fijntjes worden gewezen op onze eigen binnenlandse vraagstukken, die eerst zouden moeten worden opgelost.


  Maak melding

 8. Nelson…wat in Frankrijk is gebeurd is in Suriname ondenkbaar??
  In Suriname wordt je president als je 15 onschuldige landgenoten martelt, verminkt en standrechterlijk vermoord. Dat is de geciviliseerde wereld niet mogelijk…. jij bent werkelijk knettergek IDIOOT!!!!!!!


  Maak melding

 9. Toen ze dit hoorden op het Élysée, moesten de Fransen
  ondanks de droevige gebeurtenis van jongstleden,
  heel hartelijk lachen.

  En vroegen ze zich af, hoe zit het met het helpen van de
  nabestaanden van de Staats terroristische aanslag
  van 07-09 december 1982?!

  Verder is het voorhand probleem met mensen die anderen
  hun geloof willen opdringen uiteraard niet door een
  Surinaamse bromsnor op te lossen. Veel te complex.

  Dit klinkt als 18000 woningen in vijf jaren. Ronduit belachelijk!!!


  Maak melding

 10. Je kan de unieke ontwikkeling die zich in Suriname voltrokken heeft om een tamelijk tolerante multi-etnische samenleving te worden (we vermoorden elkaar niet op basis van etniciteit) , niet zonder meer overhevelen naar Frankrijk. En we moeten niet denken dat Suriname op het gebied van etnische tolerantie zo uitzonderlijk is als men de rest van de wereld, met het afgezaagde, niets bewijzende voorbeeld van een Moskee naast een Synagoge, wil doen geloven. Surinamers verschillen echt niet zo veel van de rest van de wereld, er hoeft niet veel te gebeuren of we slachten elkaar, net als in Ierland (Rooms-katholieken en Protestanten), Rwanda (Hutu’s en Tutsi’s), voormalig Brits Indië (Hindoes en Moslims) ook af. Als onze politici nog een beetje doorgaan met het zaaien van haat, op basis van etnische verschillen, is het zo gepiept.


  Maak melding

 11. “Roman”

  Voortreffelijk verwoord! Ik ben bang dat dit de Nationale Debielen
  Personen totaal in verwarring brengt. Dit kunnen zij niet bevatten!


  Maak melding

 12. Hr Nelson maakt een mooi praatje, en doet alsof hij niet weet
  wat presidentskandidaat Bouta te wachten staat : mede-plegen
  en/of faciliteren van Internationaal Terrorisme, Internationale Harddrugshandel en Internationale Wapenhandel !

  Verdachten van Terrorisme willen Frankrijk adviseren !

  Probleem in Frankrijk en andere Europese staten, is geen muticultureel-probleem, er is sprake van doodnormaal
  religieus geinspireerd terrorisme en fascisme !

  Het wreekt zich nu dat het land Sranan totaal stil is blijven
  zitten (GEEN ENKEL ONDERZOEK, GEEN BEWIJS-
  VERZAMELING, GEEN ZOEKTOCHT NAAR MEDE-VERDACHTEN, GEEN VEILIGSTELLING VAN BEWIJS
  TEGEN DINO, GEEN ENKELE MAATREGEL) terwijl een
  van de vooraanstaande burgers, de zoon van de zittend president, meervoudige zware misdrijven pleegt
  gericht tegen een bevriende staat, de USA !

  USA presenteert heel binnenkort de rekening aan de
  president aan aan de regering !

  Elk ander BESCHAAFD land had ALLES gedaan om de misdaadclan rond DINO uit te schakelen en had het bevriende USA met raad en daad ondersteund om de strafzaak tot een
  goed einde te brengen !

  PS : Vluchten kan niet meer !!!


  Maak melding

 13. Bullshit, Dino wilde Hezbollah faciliteren in suriname en tot op de dag van vandaag heeft deze regering niets gedaan om dit te onderzoeken laat staan dat iemand in staat van beschuldiging is gesteld. Ook loopt een zekere Brunswijk nog rond waar Frankrijk een appeltje mee heeft te schillen. De poort blijft dicht mark my words


  Maak melding

 14. molenaar ik pero heb medelijden met jou en velen van jullie .ik weet dat nederland jullie verlosser is ,dat hebben jullie met een paplepel gekregen van front g7 hoe je wilt .nederland is de messias van de fronters ,ze weten niet beter ,het is ze niet anders geleert .
  maar een ding weet ik , sinds bouterse aan de macht is gekomen met name vanaf de jaren 80 is suriname niet blijven focussen op nederland maar is suriname dankzij bouterse haar vleugels gaan spreiden naar landen als brazilie ,cuba ,venezuela ,frankrijk en terecht een ambassade daar openen .dankzij de militairen bestaat staats olie ,staan die grote bruggen en zijn al deze gebieden to ontwikkeling gekomen .als wij op front of g7 moesten wachten hadden wij geen staats olie nog bruggen nog ontwikkeling .volk van suriname weet wat je stemt in mei ,wees paraat .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  bouta je hebt de ware surinamer zijn zegen.
  wij houden van je .


  Maak melding

 15. @Pero, wat lul je uit je nek mang ? Weer een zwarte die zich gediscrimineerd voelt nou geloof mij de Fransen zijn chauvinistisch in tegenstelling tot Nederlanders. Je bent een warhoofd die ten onrechte Bouterse een veer in zijn reet steekt. Je bent geen kerel maar een papegaai.Je lult en geeft af op Nederland maar het zijn de Hollanders die Suriname altijd heeft gesteund omdat jullie Surinamers zielig en dom volk is. Bouterse dit en Bouta dat maar je begrijpt toch wel dat zonder de ontwikkelingshulp uit Nederland die crimineel en massamoordenaar het nooit voor elkaar zou hebben gekregen ? Heeft Suriname ooit iets op eigen kracht bereikt ?


  Maak melding

 16. Bouta de man die op het punt stond Staatsolie aan Korea te VERKOPEN, wordt nu voorgesteld als de bedenker van
  Staatsolie ????? Verkoop ging niet door vanwege politieke
  druk en ingrijpen van anderen !

  Trouwens het is geen V7 meer maar V8 :

  V8 = Vonnissen van de massamoordenaars van het Volk !

  PS : Lijsje mede-verdachten in Dino-MEGA-strafzaak, is al geparafeerd en geaccordeerd door OBAMA !!


  Maak melding

 17. @Monera, heel hartelijk bedankt voor je reactie. Thanks.
  Weet je ook nog dat pero vergeten is dat met ontwikkelingsgeld Bouterse wapens had gekocht???

  @Pero, nogmaals, vraag aan Bouterse om geld uit te geven voor een slavernij monument en niet meer zeuren over Nederland.


  Maak melding

 18. Nelson ga geen grappen verkopen, voorheen waren Algerijnen de zogenaamde heethoofden….dus zaka yu skafu ! want echt ! Su. gaat niks en ook niks kunnen leren aan de France…no go mik grap !


  Maak melding

 19. Deze man moet snel weg van deze plek want straks zit su vol met fransen en moeten we verplicht frans gaan leren en praten. Wat een idioot zeg. Ik vraag me af waar deze onverlaten ineens vandaan komen. Heeft vouta erfens een fabriek staan die mismaakte idioten produceert, mijn god mang. De eneidioot na de andere verschijnt op het toneel!


  Maak melding

 20. Beste pero

  Jou slaafse volgzaamheid wordt slechts geëvenaard door je ongelofelijke stupiditeit .

  Dankzij Paarse Stemvolk als jij is de Bouterse clan de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot de rijkste van Suriname zonder ooit één dag eerlijke werk te hebben verricht.

  Alles is een compleet van Nederland tegen Bouterse/Suriname

  Te ziek voor woorden.


  Maak melding

 21. De heer Pero,

  Ik begrijp niet dat Suriname Frankrijk in de strijd tegen het terrorisme de helpende hand wenst te bieden. Waarom eigenlijk vraag ik mij af. Frankrijk heeft een gewelddadige geschiedenis, heeft genocide in Afrika gepleegd, is mede verantwoordelijk voor de genocide in Srebrenica 1995. In Algerije alleen al zijn 1,5 miljoen Algerijnen vermoord.
  Bovendien was het niet de Franse geheime dienst die in 1985 in Auckland een terroristische aanslag op de Rainbow Warrior pleegde en dat schip tot zinken bracht ? Bij deze terreuraanslag kwam de Nederlandse fotograaf Pereira om het leven.

  Aan de andere kant begrijp ik waarom Suriname de Fransen willen helpen.
  Er is namelijk ook een overeenkomst tussen beide republieken.
  Als je 1.500.000 mensen de dood in jaagt, zoals de Gaulle dat deed, word je tot president van Frankrijk gekozen.
  Vermoord je 15 intellectuelen dan word je tot president van Suriname gekozen.

  Wat wil Suriname bereiken ? Ik vrees dat door de steun die Suriname aan Frankrijk biedt, de problemen naar Suriname gehaald worden. Dat land is gevrijwaard gebleven voor terreuraansalgen maar voor hoe lang ? Het is bekend dat elk land een bijdrage aan de bestrijding van terreur levert zelf het slachtoffer wordt. Is dat het waard ? Wenst de Surinaamse regering haar volk bloot te stellen aan het terreurgevaar ?

  Uw visie over die ontwikkeling die Suriname onder Bouterse heeft doorgemaakt is onjuist.
  Medio jaren ’80 kreeg Suriname honderden miljoenen ontwikkelingsgeld waarmee Bouterse de goede sier kon maken. Projecten werden uit de grond gestampt wat mogelijk gemaakt werd door de enorme geldstromen uit Nederland. Nadat Nederland aan zijn verplichtingen voldaan had, was er geen geld meer om mee te smijten. Vervolgens kwam Bouterse in de greep van Colombiaanse drugsbaronnen die wel in het land wilden investeren in ruil voor cocaïne. De Turkse maffia kon niet achterblijven en die pompten ook ettelijke miljoenen in de Surinaamse economie (prostitutie en casino in handen van Turkse maffia). In de jaren ’90 kreeg Suriname miljoenen van Libië. Ook hiermee heeft Bouterse gepronkt door projecten op te zetten (bouw Wijdenbosch brug).
  Het idee om een stuwdam in Kolakreek te bouwen was financieel niet haalbaar.
  Landen als India en China hebben voor miljoenen in Suriname geïnvesteerd.

  Mijn vraag, na deze uitvoerige uiteenzetting, aan u is wat Bouterse en meer in het bijzonder Suriname op eigen kracht bereikt heeft ? U en velen van de pro Bouterse aanhang, uiten alleen maar kritiek op Nederland en haar verleden, over de 100% controle op Schiphol, over de slavernij, de Zwarte Piet discussie.


  Maak melding

 22. Het artikel lezende, kreeg ik steeds de indruk dat eindelijk een briljant idee was ontstaan hoe terrorisme te bestrijden… en dat afkomstig uit Suriname. ‘Dat zou Suriname pas echt op de kaart zetten’, dacht ik hard op. Totdat ik las over het wapenfeit dat Nelson wil inzetten – onze multiculturele samenleving -.

  Een samenleving die nog steeds gebukt gaat onder de onberechte december- en Moi wana moorden.
  Het lukt ons niet eens de hoofdrolspelers uit deze zwarte bladzijden van onze geschiedenis ter verantwoording te roepen. En dan gaan wij de Fransen onderricht geven over hoe terrorisme bestreden kan worden.

  Nelson, ga je diep schamen met zo’n naam.


  Maak melding

 23. Hee Pero als je Bouterse toch spreek vraag dan waar de goud opbrengsten gebleven zijn. Misschien kan hij de monetaire reserves uit eigen middelen aanvullen. 5 feb gaan we een begin maken met het ontmantelen van de Bouterse Clan en in Mei gaan we grote schoonmaak houden. Met hulp van buitenlandse machten zullen de paarse kopstukken 1 voor 1 in de cel belanden. Knoop dit goed tussen je oren Pero dit is nog maar het begin. Opa Bouterse is target nr 1.


  Maak melding

 24. monera ,sweetimofo ira molenaar en consorten .
  raken jullie niet in paniek ,geen wartaal uitslaan houdt het hoofd cool .jullie[ leiders] hebben de g7 gevormd om de naam front te verdoezelen ,maar no spang het volk weet dat het de zelfde mensen zijn die de verkiezingen van 2010 hadden verloren door hun corrupte praktijken ,lood om oudijzer dus .bouterse is en zal nog altijd de sterke man van dit land zijn ,laat dat goed door jullie allemaal dringen
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .
  laat front bewijzen wat zij voor suriname hebben gedaan wat ontwikkeling betreft sinds hun bestaan .vhp verenigde hindoestaanse partij ,nps ,welke ontwikkeling hebben jullie voor su gebracht .wijs mij een groot project die jullie hebben uitgevoerd ook tesamen met nederland .een kaulo brug zelf hebben ze niet kunnen bouwen voor suriname .jullie zijn achterlijke wezens .
  hoe lang bestaan de vhp ,nps al en wat voor ontwikkeling hebben ze gebracht voor dit land .wat is de reden dat bouterse de macht greep in 80 en wt deden de oude politiek voor 80 toen de corruptie welig tierde .oorzaak en gevolg vergeet men oeng njang keka boi .dankzij de coup van 80 is men anders gaan denken en weet een ding ,ik heb geen seconde spijt dat bouterse de macht greep in 80 .de oude verdorven politiek heeft te lang stand gehouden in dit land .blijven jullie onder die katibo .nu is er ontwikkeling niet met de oude garde .en ik herhaal ,dankzij de coup van 80 staan er bruggen die ontwikkeling hebben gebracht en bestaat er een staats olie .wij bepalen onze koers niet nederland bepaalt voor deze regering ,holland bepaald voor front met uitzondering van venetiaan .hulde aan venetiaan en bouterse .


  Maak melding

 25. De ene sukkel na de andere verschijn op het toneel, ook deze neem hem niet kwalijk mensen in elke plantage heb je dorpsgekken en idioten rond lopen, ga fietsen stelen sukkel.


  Maak melding

 26. Suriname heeft wel degelijk het vermogen het grote Frankrijk van dienst te zijn. Dit zegt Reggie Nelson, Suriname’s nieuwbakken ambassadeur in Parijs. Het heeft alles te maken met het recente terroristische geweld in de Franse hoofdstad.

  Suriname kan haar eigen binnenlands geweld niet eens oplossen, zie alle moorden en roofovervallen en alle verkrachtingen etc, hoe wil het grote Frankrijk van dienst te zijn. Dit zegt Reggie Nelson, Suriname’s nieuwbakken ambassadeur in Parijs. Het heeft alles te maken met het recente terroristische geweld in de Franse hoofdstad.
  Suriname was, door het hoofd van de CTU c.q. de zoon van de President van Suriname c.q. de vader van 14 kinderen c.q. de buitenman van 11 vrouwen, van zins om de Hezbollah te accommoderen en van wapens te voorzien.
  Hoezo wil het grote Frankrijk van dienst te zijn?

  Na soso lafe joe kang lafoe te joe kisi loesberé


  Maak melding

 27. Ik had jullie eerder voorspeld dat in deze zogenaamde ambassadeur geen intellectueel schuil ging. Met een dergelijke onzin maak je toch geen aanvang met jouw ambassadeurschap. Hij maakt niet alleen zichzelf, maar ook de gehele Surinaamse gemeenschap belachelijk. Wie heeft zijn CV beschikbaar. AUB nu reeds ontslag aanvragen, waardoor hij in mei meteen terg kan gaan.


  Maak melding

 28. Frankrijk helpen???? wie Suriname??? het is echt de mop van de voor verkiezingsdag!! en v.d. dag!!!

  Had deze lullo geen andere verzinsel? bv een idee creëren om de vliegtuig achteruit laten vliegen en om te laten keren zoals met de auto!! boehaha haaa haaaaaa!!!


  Maak melding

 29. Het hele Elysee staat onder water omdat iedereen zijn plas niet kon ophouden bij het horen van zoveel onzin! Suriname KAN niets voor Frankrijk betekenen en de Fransen WILLEN niets voor de punaise op de landkaart betekenen. De ambassade in Parijs is niets meer en minder dan een leuk aangeklede pispot!


  Maak melding

 30. Secret : Sranang zal DINO als speciaal gezant naar Frankrijk
  zenden om de Franse staat te adviseren en te ondersteunen
  in de strijd tegen terrorisme, internationale wapenhandel en internationale harddrugshandel !

  A kondre tja expertise !!

  PS : V8 = Vonnissen massamoordenaars, terstond !


  Maak melding

 31. Pero, u maakt uw punt duidelijk. U koestert, net als zovelen van uw soort, een haat jegens de Hindoestaanse bevolkingsgroep. Nu is dat niet zo verwonderlijk want de Hindoestanen bepalen samen met de Chinezen de economie van Suriname. Dat verklaart ook waarom zij steeds de slachtoffers van roofovervallen zijn.
  U heeft uw mond vol over de goede ontwikkelingen in Suriname en geeft hierbij aan dat dit de verdienste van Bouterse en zijn partij is. De oppositie, de VHP voorop, heeft nooit iets voor de Surinaamse bevolking gedaan. Mijn god, u heeft een plaat voor uw hoofd waar zelfs met een drilboor niet doorheen is te komen. Toen Suriname in 1975 onafhankelijk werd, vertrokken veel Hindoestanen naar Nederland. Als het aan de toenmalige president Ferrier en Arron had gelegen, zouden veel Surinamers bij de onhankelijkheid afstand van hun Nederlandse nationaliteit moeten doen. Lachman (VHP) verzette zich hiertegen en heeft ervoor gezorgd dat Surinamers pas in 1980 afstand van hun Nederlandse nationaliteit mochten doen. In de perioden 1975-1980 hebben veel Surinamers van deze regeling geprofiteerd door naar Nederland te vertrekken en kom hier niet om onzin dat de VHP en de Hindoestanen nooit iets voor Suriname betekend hebben. Uw (klein) kinderen en de onderontwikkelde deel van de Sur. bevolking en de racisten zullen in uw onzin geloven, de rest niet. Ik in ieder geval niet !


  Maak melding

 32. Sweetie Mofo:

  Pero behoort tot de bevolkingsgroep in Suriname waarvan niet één persoon de mentaliteit heeft om een onderneming te starten en succesvol te leiden.

  Daarom hangen deze types rond als nutteloze (Paarse) spookambtenaren en hebben ze nog een grote bek ook als ze vanachter hun loket met een bordje bami op schoot mensen moeten helpen.


  Maak melding

 33. molenaar swietmofo .
  wat jullie hier doen is spijkers op laag water zoeken .ik hoef geen ondernemer te zijn ,kom met argumenten maar komen jullie niet met onzin verhalen dat de hindoestaan winkel heeft of dat heeft ,het gaat om mijn land suriname waar ik vooruitgang wil voor elk hardwerkende surinamer .ik pero ben te vreden met mijn leven alhoewel het beter kan ,maar ik doe mijn best .geven jullie antwoord op mijn boven gestelde bevindingen van wat de vhp en de nps hebben gedaan in hun 50 of 60 jarig bestaan voor dit land .het heeft niets en dan ook niets met ras te maken .santhoki is niet geliefd bij het volk ook niet onder de hindoestanen weet ik wel zeker .de ndp heeft ontwikkeling gebracht zonder nederlandse steun en dat mag gezegt worden en dat weet nederland en daarom zijn wij trots .jullie blaffen steeds dat de ndpers dom zijn en moordenaars zijn .dat is mijn probleem niet .michiel de ruiter was een moordenaar slaven drijver maar de nederlanders eren hem .bouterse zeggen jullie is een moordenaar maar kom en bewijs het .trouwens ik kijk wat hij voor mijn land doet en daar ben ik pero trots op ,hij zit bijna vijf jaar en het volk is tevreden en dat telt wij gunnen hem nog vijf jaar en daar gaan wij van uit .de tijd zal het leren dat wij en het surinaamse volk niet bluffen .die zeven geesten kunnen niet op tegen die ene geest de ndp .tai horie .
  bouta nog altijd de hoop van suriname ,alles wat hij voor dit volk heeft gedaan wordt straks opgesomt en aan het volk gepresenteert reken maar .er komt een massa meting binnen kort .


  Maak melding

 34. Ontwikkeling gebracht : LEGE staatskas, Vernietiging van ALLE Sranan reserves, zelfs reserves van Staatolie zijn niet veilig, wankelende SRD, MEGA-betalingsachterstanden !

  Inderdaad, dat is Ontwikkeling volgens de NDP !

  PS : Stop Chinese overheersing van Sranan, voorkom
  staatsfailissent. Zuster-communistische-staat Venezuela
  met Gratis-voorzieningen-flosofie bevindt zich al in financieel drijfzand, en is niet te redden !


  Maak melding

 35. terwijl het gras groeit sterft het paard dat was de tijd van el vene toen de babys ondervoed waren omdat vene de deviezen moest behouden voor de vhp ondernemers .no no het geld moet rollen om ontwikkeling te brengen .om wat te bereiken zal je moeten offeren zoals wij hebben geofferd om ontwikkeling te brengen met die bruggen die bosje gebouwd heeft zonder hulp en dat is voor mij een grote prestatie .wat hebben jullie gedaaaaann geef antwoord daar op .niet om de hete brei draaien kom op .je hebben het over ontwikkeling laat zien wat jullie gepresteer5t hebben fronters of zeven geesten .neks hebben jullie gedaan .


  Maak melding

 36. @Henk Molenaar

  “en hebben ze nog een grote bek ook als ze vanachter hun loket met een bordje bami op schoot mensen moeten helpen.”

  Hoe durf je ons Javanen te beledigen. Jullie bakras eten toch ook bami en wij Javanen zijn tenminste geen vieze pedofielen.


  Maak melding

 37. Reggie Nelson weet dus helemaal niks van Frankrijk.
  De fransen hebben na honderden jaren koloniaalgeweld en oorlogen genoeg kennis in huis om alles te doen wat ze willen doen.


  Maak melding

 38. Pero (racist) toen ik Suriname verliet, kwam prostitutie in Suriname niet voor en was cocajainie onbekend. Suriname was een land met weinig raciale tegenstellingen; de creool en Hindoestaan woonden vreedzaam naast elkaar. Door Bouterse heeft Suriname kennis gemaakt met prostitutie en drugshandel, oorlogsmisdaden, raciale tegenstellingen enz. Heeft een Hindoetaan/ Javaan/ Indiaan ooit op zo ene grote schaal gemoord als Bouterse ? U bent niet alleen een racist maar u zit ook in d ontkenningsfase. Het opperhoofd der racisten.


  Maak melding

 39. @Pero, het is niet geen antwoord kunnen geven op uw vragen maar uw vraagstelling wordt niet onderbouwd. U poneert een stelling vervolgens geeft u zelf aan dat andere bevolkingsgroepen waarbij de Hindoestaanse bevolkingsgroep uw ‘paradepaardje is’ geen bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname leveren.

  Wekelijks worden containers vol met goederen voor o..a minder validen naar Suriname verscheept. Het betreft goederen zoals rolstoelen, krukken, schoolbanken, stoelen en schoolborden. De initiatiefnemers zijn Hindoestanen die alles uit eigen middelen bekostigen.
  Diverse artsen van Hindoestaanse afkomst vertrekken uit Nederland en België om kosteloos operaties in Suriname te verrichten. Alle bijkomende kosten worden door hen gedragen. De lijfarts van Brunswijk schijnt ook van Hindoestaanse afkomst te zijn.

  Wat doet de neger ? NEKS ! Die is al te luit om uit de ogen te kijken laat staan dat zij Suriname in zijn ontwikkeling helpen. U bent een die voor mij net zo veel waard is al een velletje wc papier. Na gebruik direct doorspoelen.
  Het vooroordeel dat zwarten in discriminatie en racisme erger dan blanken zijn, wordt keer op keer bewezen. Racist !


  Maak melding

 40. sweetmofo je praaat poep het zijn niet enkel hindustanen doe mij een genoegen met jou propaganda stunt voor hindoestnen geef pero een brik maaje eigen niet belachelijk man .
  het zijn creolen hindoestanen ,blanken die vrijwilligers werk doenn geldt netzo goed voor die rolstoellen .zet je eigen niet voor schut dat hindoestanen dit werk doen .schaam je met je hokjes denken man .hier heb ik geen zin in discussie te gaan nogmaal;s je zet je eigen en je hele zeven geesten voor schut .ik heb zelf een famillie die arts is en in suriname is. zo proberen jullie zand in de ogen van het volk te strooien met die leugens .ik herhaal nogmaals wat voor ontwikkeling heeft de vhp en de nps voor suriname gebracht sinds hun bestaan bijna 60 jaar .geef daarop antwoord of zwijg .is een tweede hands rolstoel ,een arts die vrijwilligers werk in su komt doen de ontwikkeling !!!verzin wat anders sweetmofo je bent dommer dan dom .hoeveel werk doen vrijwilligers uit nederland niet in india ,afrika ,en oostazie .hoeveel drugs heb jij sweetmofo gebruikt voor je met deze dwaze opmerkingen komt .jij wil het doen voorkomen alsof ik alle hindoestanen over een kam scheer maar dat laat ik aan jou over ,het is omdat jij je misschien schuldig voelt of aangesproken ,dus wie de schoen past trekke hem aan jmie mang.ik ge verder niet op jou in wel wil ik antwoord wat zowel de vhp als de nps met nederland samen een zichtbare ontwikkeling voor su hebben gebracht geef daaropantwoord .van de ndp heb ik al aangegeven jij nu sweetmofo .


  Maak melding

 41. @Sweetie Mofo

  De cocainehandel in Suriname is geinitaliseerd door Hindustaanse rijstboeren in Nickerie. Daar kwam geen creool aan te pas en dat was ook voor het Bouterse-tijdperk. Je stelt dat er in het pre-Bouterse-tijdperk geen prostitutie in Suriname aanwezig was en dat is natuurlijk een oerstomme leugen. Prostitutie is iets van alle tijden en onze beroemdste hoer Maxi is wereldberoemd geworden. Er is door de duivelse Nederlanders op grote schaal gemoord in Suriname en onze vermoorde Hindustanen, Javanen, Indianen en Afrikaanse afstammelingen zullen zich omdraaien in hun graf bij de zoveelste onzin die jij produceert. In deze warrige tijd raken veel verwarde mensen nog meer in de war maar jij slaat toch echt alles. En dat Bouterse heeft gemoord moet war mij betreft nog bewezen worden. Het uitschakelen van staatsvijanden is overal geaccepteerd maar het staat je vrij de propaganda van onze vijanden als zoete kook te slikken.


  Maak melding

 42. Understatement van de Eeuw in Sranan : “Dat Bouta heeft
  gemoord moet nog bewezen worden” !

  Bewijzen te over, de liegende legermoordenaars hebben de Krijgsraad DOZEN vol bewijsmateriaal opgeleverd !

  Nog een bewijsaanwijzing : de Hoofdverdachte massamoor-
  denaar IS BANG om te verschijnen maar manipuleert het
  parlement om een NEP-amnestiewet aan te nemen !

  PS : Binnenkort gaat Desi aan OBAMA uitleggen dat hij nog
  vijf jaar nodig heeft en zich daarna pas wil melden in de USA
  als mede-verdachte in de zaak Dino, tevens voor het faciliteren
  van Terrorisme, Wapenhandel en Harddrugshandel !


  Maak melding

 43. @Srafu

  Niks van wat jij opnoemt kan de titel bewijs dragen. Zelf lever je wel het bewijs van je eigen zwakzinnigheid omringd door pure haat. Statements zijn geen bewijs!


  Maak melding

 44. Beste SR
  Toen er getuigen tijdens het 8 december proces gingen getuigend dat de heer Bouterse zelf geschoten zou hebben werd met stoom en kokend water een amnestie wet te voorschijn getoverd. Een wet waarmee het proces, middels ongrondwettelijke inmenging in de rechtspraak, stil gelegd werd.
  Hoezo geen bewijs. Het bewijs is geleverd en moet in het proces gewogen kunnen worden alleen is dat onmogelijk gemaakt.

  Rara door wie.


  Maak melding

 45. Er zijn voldoende getuigenissen, technisch bewijs etc !

  Leugenachtige ontkenningen en het regelen van amnestie
  worden door de rechter ook gebruikt bij de bewijsvoering !

  Vrees, vrijpostigheid niet te verschijnen duidt ook niet op
  onschuld !

  Bevelstructuur van de krijgsmacht is eenduidig en rechtlijnig.
  De Leider is verantwoordelijk !
  Had Bouta geen bevel gegeven voor de moordpartij dan had
  hij de moordende militairen dezelfde nacht moeten oppakken
  en voorgeleiden bij een Kijgsraad te velde !

  Aangezien oom Desi ook dit niet heeft gedaan duidt dit erop
  dat de legerleider gewoon het bevel heeft gegeven
  ongewapende en onschuldige burgers te martelen en te vermoorden !
  Het leger vormde in dit geval een misdadige organisatie, er
  is sprake van een georganiseerde misdaad !

  De opgepakten NIET overdragen aan justitie duidt ook al op schuldigheid van de militairen. De PG en andere justitiele autoriteiten waren gewoon in functie en aan het werk !

  Militairen HEBBEN NIKS te vertellen over burgers ! Opgepakte burgers dienen zij terstond over te dragen aan Justitie !

  PS : Inter Amerik Hof Mensenrechten zal snel korte metten maken met de NEP-Bouta-amnestiewet !


  Maak melding

 46. @Srafu, begrijpt U deze mensen die plachten te beweren dat zij hun hart aan Suriname en het volk verpand hebben ?
  Volgens ene Ernesto moet nog bewezen worden dat zijn held de moorden gepleegd heeft. Enfin, als hij de moorden in eigenhandig heeft gepleegd dan heeft zijn held op sokken (voor mij een grote lafbek) daarom opdracht gegeven. Ernesto ontwijkt op een sluwe wijze de discussie door naar het verleden te linken. De moorden die Nederlanders op de diverse bevolkingsgroepen gepleegd hebben. Daar draait de discussie niet om. Het gaat om de moorden gepleegd in de recente geschiedenis en niet iets van honderden jaren geleden. En nog wat, Nederland heeft erkend dat het fouten heeft gemaakt (waarbij overigens het opvalt dat alleen de Creool die fouten niet wenst te vergeten), maar heeft Bouta ooit erkend dat hij gemoord heeft ? Dat hij opdracht gaf als oorlogstactiek om bij Moiwana vrouwen te verkrachten ?
  Ernesto, daag mij niet uit over de geschiedenis van Suriname want u weet totaal niks.


  Maak melding

 47. @Pero, wat moet ik bewijzen ?
  Dat de economie in Suriname afhankelijk is van Hindoestanen en Chinezen ?
  Dat Hindoestanen veel meer aan de ontwikkeling van Suriname hebben bijgedragen dan de creolen ?
  Vergeet niet waarom de Hindoestanen naar Suriname door de Nederlanders gehaald zijn. Juist omdat de creool lui was en niet geschikt was voor het zware veldwerk, hebben de Hollanders uit India Hindoestaanse contractarbeiders gehaald.
  Wat moet ik bewijzen ? de aanwezigheid van prostitutie in de pre Bouterse fase in Suriname ? Die was er niet
  Idem cocajanie.
  Wat moet ik bewijzen ? dat Nederland Suriname geen ontwikkeling heeft gebracht ? waarom heeft u destijds geen gebruik gemaakt van de optie om vrijwillig naar Afrika terug te keren zoals veel Hindoestanen en Javanen en Libanezen het wel gedaan hebben ? Onder welk steen lag u ?
  Wat moet ik bewijzen ? Dat u een ras racist bent ? Ja, dat is afdoende bewezen u haat jegens de Hindoestaanse bevolkingsgroep is groot. U bent een volksmenner.


  Maak melding

 48. @ Safru
  “Aangezien oom Desi ook dit niet heeft gedaan duidt dit erop
  dat de legerleider gewoon het bevel heeft gegeven
  ongewapende en onschuldige burgers te martelen en te vermoorden !”

  Uw conclusie is iets te snel er zijn 2 opties:

  1) Hij heeft opdracht gegeven. Indien hij dan zijn ondergeschikten aansprakelijk stelt, maakt hij zichzelf ook verantwoordelijk en wellicht de hoofdverdachte (als hij er van wist of opdracht gegeven heeft).
  2) Hij een incompetent legerleider was omdat hij de orde en krijgstucht niet handhaaft en vooral met dit handelen het opperbevel en de regering in diskrediet bracht.

  Beide zijn voor mij even erg, of een oorlogsmisdadiger als president of een incompetente leider als president.


  Maak melding

 49. sweeti mofo .

  betrek die chinesen niet in jou onzin .een toko of winkel hebben is geen opbouw van suriname laat dat goed door je dringen .en wees blij dat creolen kopen dus wat voor dom gepraat is dit .jij doet alsof alle hindoestanen een winkel hebben .die chinesen hebben alles in handen waar heb jij het over .is dat opbouw van suriname dan .die enkele winkels die hindoestanen hebben komt van de drugs laat dat duidelijk zijn .niet doen alsof het hardwerkende mensen zijn .ga jou soort hindoestanen voor de gek houden .die hokjes mentaliteit zit diep gewortelt bij sommigen van jullie .de wijze hoe jij praat over de hindoestanen die de nederlanders naar suriname hebben gebracht vindt deze achterlijke hindoestaan goed hij keurt niets van die nederlander af die zijn voorouders als slaaf hebben gebruikt ,wat ben jij diep gezonken jongen ,jou soort zijn de onderkruipsels van de nederlanders .wat een minderwaardigheid complex heeft deze hindoestaan .vandaar dat jou soort op de werkvloer de creolen afkamt maar maak je niet druk ,ik ben mijn zelf ik heb geen complex tegenover een nederlander ,ik sta mijn mannetje .en daarom zeg ik dat santhoki nooit mijn president kan zijn het wordt een probleem .men weet dat bouterse een volks president is men weet dat santhoki een hokjes roti buik is dus let maar op dan zal je zien wie president van alle surinamers wordt .desi delano bouterse president van alle rassen in dit land .obama is een president van alle amerikanen laat santhoki eerst bewijzen dat hij niet in hokjes denkt ,hij heeft zijn eigen al verraden door zijn uitspraken .die echte boitie gedachte daar lopen jullie mee ,de creool is veerkrachtig jullie kunnen echt niet tegen die creool op .tuurlijk mag je blij wezen dat die nederlanders jullie uit die armoede in india hebben gehaalt naar suriname maar die hindoestanen werden ook dood gemartelt dus waar heb jij het over daar je die nederlanders ophemelt .die uitspraken die je hier hebt gedaan ,zou ik miuj dood schamen .jou eigen mensen die geleden hebben onder de nederlanders zullen zich omdraien in hun graf .trouwens ik neem het je niet kwalijk het zijn de nederlanders hebben de geschiedenis voor jou geschreven je weet niet beter .ik heb medelijden met jou mie boi .ga de geschiedenis na wat de nederlanders jou voorouders hebben aangedaan voor je met zulke achterlijke domme uitspraken komt ,je bent achterlijk en dom


  Maak melding

 50. Heer Pero,
  U heeft mij opgedragen mijn standpunten terzake de uwe met bewijs te onderbouwen, Het bevreemdt mij dat u in het geheel daar niet op in gaat maar volstaat met allerlei aannames die mijn wenkbrauwen doen op fronzen. Uw aanval op Nederlanders bevreemdt mij. Uw voorouders zijn door hen als slaven naar Suriname afgevoerd waarbij de stamhoofden aan de Djoka rivier in Ghana en de Goudkust aan vleeskeuring deden. Zij selecteerden de sterkste mannen / vrouwen en kinderen en vervolgens werden zij aan de Hollandse slavenhandelaren verkocht. Dat alleen Nederland voor die afschuwelijke slavenhandel verantwoordelijk gehouden wordt en niet ook de Afrikaanse stamoudsten is in mijn ogen een vervalsing van de geschiedenis. Waarom houdt u niet hen mede verantwoordelijk voor de miljoenen doden ? Selectieve verontwaardiging !
  Ik heb u ook de vraag voorgelegd waarom uw voorouders niet voor de optie kozen om terug te gaan naar hun geboortedorpen in Ghana waarop,zoals verwacht, niet werd gereageerd. Indien de Nederlanders zo slecht waren dan hadden uw voorouders maar moeten vertrekken en niet het oerwoud in moeten vluchten.
  Mijn etnische afkomst (ook hier gaat u de fout in!) heeft niets te maken met de kritiek die ik uit op de negers en Hindoestanen.Als uw haat jegens de Hollanders na zoveel eeuwen nog zo groot is dan zou ik mijn spullen pakken en terug gaan naar mijn roots. Maar dat durft u niet ! Want u weet het als geen ander dat u het in het land van uw voorouders het slechter krijgt dan in Suriname, het land dat door de Nederlanders tot ontwikkeling werd gebracht.
  U heeft uw mond vol over de misdaden die door Hollanders gepleegd zijn maar over de misdaden door de drugscrimineel en massamoordenaar Bouterse zwijgt u. U meet met andere woorden met twee maten en mensen die met twee maten meten zijn het grootste gezwel.
  U verwijst naar India maar dat land heeft nooit de handen opgehouden om te bedelen. Indonesië heeft ook nooit om ontwikkelingsgelden bij Nederland gebedeld, Suriname overleeft dankzij Nederland. Waar haalt u toch de arrogantie vandaan om te denken dat Nederland niets voor Suriname betekend heeft? U bent een lariekoek!
  Dan meent u nog op te merken dat u medelijden met mij hebt. U hoeft zich over mij niet te ontfermen want een racist zal zelden de waarheid willen aanhoren en altijd de feiten willen verdraaien.
  Uw slotzin bevestigt dit. Bij gebrek aan argumenten verschuilt u zich achter krachttermen als dom en achterlijk. Laat nou toevallig heel veel blanken, ook in de USA, hetzelfde over zwarten denken. Maar dan heet het racisme.


  Maak melding

 51. Beste Pero
  wie zet mensen steeds in Hokjes zonder zet te kennen. U.

  Blijf nu eens weg bij de slavernij en de complexen die u zich zelf daar over aanpraat.
  Er zijn nog steeds slaven want als die er niet waren had u geen internet en cell phone of goedkope textiel.

  Over de tijden waar u het overheeft waren er ook Nederlanders slaaf op de galieschepen van de Brebers of in het Ottomaanse rijk. Tot in de jaren 20 van de vorige eeuw kon je in delen van Nederland (de Veenkoloniën) nog spreken over lijfeigenschap.
  Wie leverden met overtuiging de slaven aan de blanke handelaren. De blanke mensen gingen echt niet ver het binnenland in in die tijd. Als er geen zwarte broeders geweest waren die slaven vingen was er ook geen aanbod geweest.
  Ik wil slechts zeggen toen was het normaal, Nu is het verwerpelijk maar zijn er ondanks al onze grote woorden nog steeds miljoenen slaven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.