President Centrale Bank van Suriname: economie blijft groeien

56

Ondanks dat de inkomsten voor de staat omlaag zijn gegaan, is de Surinaamse economie blijven groeien. Dat heeft Gillmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), vorige week gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de moederbank. Volgens het Internationaal Monetair Fonds was de groei in 2014 ongeveer, 2%. Dat is niet heel veel, maar wel boven het gemiddelde in de regio. De verminderde inkomsten zouden vooral te wijten zijn aan de teruglopende aluminiumindustrie alsook de dalende prijzen voor goud en ruwe aardolie, op het ogenblik de belangrijkste deviezenverdieners van Suriname.


56 REACTIES

 1. Deze Futuboy van Oom Desi had de daling van de staats-
  inkomsten al lang en tijdig moeten hebben voorzien !
  Ennnnnnn ……….tijdig MAATREGELEN moeten hebben voorgesteld/geeist, vooral BEZUINIGINGEN, die zijn immers
  AL LANGERE TIJD GEBODEN !

  Helaas is de Futuboy te bang voor Baas !

  Dus maken wij gewoon de noodzakelijke staatsreserves op
  en nemen op de koop toe vooraf VOORSCHOTTEN op uit de
  reserves van staatsbedrijf Staatsolie ! (Geen woord van kritiek van deze Futuboy op deze onzinnige daad)
  Helaas zijn ook deze opnamen WEER NIET NIET BESTEMD voor productieve geldgenererende doeleinden !

  Wachten is op NOG EEN NDP-devaluatie van de SRD !

  Na so libisma dong, DE STAATSUITGAVEN zijn gewoon VEEL TE HOOG, industriele productie is niet uitgebreid of
  gestimuleerd en de deskundigen ontwijken Desi, bang om hem met het slechte nieuws om de oren te slaan !

  En dan komen met de mededeling dat de economie is
  gegroeid ! Wij hebben drie-en-een-halve brug gebouwd en
  er is cassave-industrie opgezet door de Minister van
  Buitenlandse zaken !

  En wat is er uit de economie gehaald aan miljoenen om de
  SRD “stabiel” te houden ???

  Worden ALLE lang openstaande lopende MEGA-overheids-schulden onmiddellijk uit deze groei betaald ??

  PS : Wat krijgt de Ambassadeur te Parijs nog steeds uitbetaald
  per maand ?? Wie mag het ambassade-gebouw te Parijs
  “hebben” of “overnemen” ??


  Maak melding

 2. Voor mij is echte groei er wanneer er meer industriele producten, agrarische producten en diensten geexporteerd en gemaakt worden en niet wanneer de natuur wordt verwoest en van haar schatten beroofd en deze goedkoop aan andere landen wordt verkwanseld.

  Wanneer gaat Suriname eens iets fabriceren wat meer vereist dan een stukje hout, een hamer en een paar spijkers? Zelfs de spijkers en hamer moeten worden geimporteerd.


  Maak melding

 3. Biegie portie Hoefie moet ook alle leningen die de staat heeft genomen in kaart brengen anders is het gelul uit de ruimte vlak voor de verkiezingen. Laat hem ook de schaarste aan US dollars, inflatieen reserves uitleggen.

  @ Barabas, vergeet even die hamer en spijkers zelfs die handen om huizen te bouwen in Suriname worden geimporteerd uit china.


  Maak melding

 4. Aangezien de inflatie volgens de eigen gegevens van de CBvS 3,5 – 4,0 % was er dus per saldo een KRIMP.

  Die Hoefdraad komt om de haverklap met allerlei mooie verhalen maar steeds klopt er weinig van. Hele leugens en halve waarheden. Zo is er nog genoeg reserve voor 3 manden import ( de absolute ondergrens) Hij vertelt er niet bij dat als de overheid op deze wijze geld blijft uitgeven we binnen jaar onder die grens zitten. Dat door het onverantwoorde beleid als onbezonnen verhogingen, ziekte kosten, etc. Het land voor de keuze staat om in mei MEGA te bezuinigen (geen naschoolse, KB, ziektekosten, etc) omdat we anders helemaal Griekse toestanden krijgen en MEGA inflatie.


  Maak melding

 5. @barabas. Heel goed gezien. Men moet meer in de landbouw gaan investeren. Fabrieken opzetten en niet alleen op grondstoffen rekenen want die raakt een keertje op.Ik dacht dat Suriname een president had met met visie.


  Maak melding

 6. De President Centrale Bank van Suriname:als Paarse Propaganda Spreekpop: wie neemt deze aartsleugenaar die dankzij schoonpapa een astronomisch salaris incaseert nog serieus,


  Maak melding

 7. Dit is goed nieuws voor Suriname, ondanks de wereldwijd economische dip , de dalende goud en olie prijzen blijft de Surinaamse economie dankzij het beleid van de regering groeien. Zoals gewoonlijks zullen de goed geschoolde Front economisten Moord en brand schreeuwen hope slecht het niet gaat met Suriname maar we weten allemaal dat het nis anders dan propaganda is. De IMF en andere buitenlandse instituten gaven al in een schriftelijke verklaring aan dat de Surinaamse economie zal groeien en dit wordt met cijfers bevestig. We zijn er nog lang niet verbeteringen zijn nog steeds gewenst maar na 4,5 jaar heeft deze regering meer gedaan dan de 15 jaar ZAKKENVULLERS van NieuwFront. De Frontjes (Schoothondjes)van waterkant die in Nederland wonen zullen zeggen dat de cijfers niet kloppen dit weten ze omdat ze het vanuit Nederland kunnen aanvoelen dat alles wat regering Bouterse doet niet goed is voor Suriname!


  Maak melding

 8. Alweer zo een grote zoutzak.

  Bouterse zet echt alles en letterlijk de hele families in om leugens in Suriname te verkondigen.

  Dat deze man ook nog doet wat de pres van hem vraagt bevestigt slecht hoe betrouwbaar men in Suriname is, NIET dus.

  Succes met het al gezonken schip!


  Maak melding

 9. Investeren in onderwijs en wetenschappen, die gericht zijn op de natuurlijke hulpbronnen die Suriname te bieden heeft.

  Ik denk dan aan landbouw cultuurtechniek op HBO-niveua, deze technici moeten deze ondernemingen opzetten en gaan leiden, waardoor de Cassavefabriek niet niet doodlopende onderneming wordt en mikkie njan van foetoe boi en foetoe meisje.

  Een Surinaamse visserijsector die kan exporteren naar EU, USA, Canada, Japan, enz.

  Toerismesector, eco-toerisme, goede accommodaties met goede deskundige tolken/gidsen die internationaal mee gaan,

  Goede infrastructuur, wegen, een goede zeehaven, goede internationale vliegveld voorzien van een hotel en voorzieningen erom heen, auto-leasenondernemingen, internetbedrijf, enz, busverbindingen, enz

  Goede toegangswegen, verbindingwegen naar de luchthaven en zeehaven, transport en logistiek, opslagruimten, enz

  Veiligheid in het hele land, lucht, land, water, rivier en zee,

  Dienstenverlening
  Beter en gemakkelijk ondernemingen snel kunnen opzetten, industrieparken,
  Flora- en Faunaondernemingen,
  Goed omgaan met het bos, schoon water, oppervlakte als grondwater, milieu, bodem, lucht, water in het hele land.

  Duurzame energie, zonne-energie in combinatie windenergie ea duurzame soorten.

  Het Surinaamse volk moet goed opgeleid zijn, technici op allerlei gebieden.

  Goederen moeten geexporteerd worden en daarmee wordt geld/valuta verdiend. Joinventures aangaan, eigen ondernemingen alla staatsolie en niet zoals de “Cassavefabriek”.

  Een goede belastingstelsel.

  Ondernemers jaarrekeningen moeten zichtbaar zijn,

  Transparantie van wat de overheid doet en fraude moet de kop in worden gedrukt.

  Domeingronden moeten eerlijk worden verdeeld en de kleine man en vrouw heeft recht op minimaal 1 ha grond. Grondspeculatie moet verboden worden en personen die vele ha domeingronden gekregen heeft moet dit terug geven aan de overheid, waardoor het onder de vele arme bezit loze Surinamers kan worden uitgegeven. Hierdoor zijn deze arme mensen verzekerd van grond, waarop de minimaal landbouw/tuinbouw kunnen doen en verzekerd zijn van voedsel en een deel van zelf kunnen verkopen.

  Praatjes en boeven vullen geen gaatjes, maar deze vullen hun eigen zakken. Zie maar de hoge bedragen die ze verdienen bij de bank, ziekenhuis, adviseurs, enz.


  Maak melding

 10. @Frontlyer Er is sprake van een MEGA-inflatie en MEGA-
  ondersteuningen van de bungelende SRD ! Het land verliest
  vele miljoenen door het ontbreken van begrotingsbeleid en
  WEIGERING de Overheidsuitgaven drastisch te verminderen !

  Zelfs de Rente- en Aflossinglasten als gevolg van de
  Onophoudelijke NDP-Leenziekte voor Onproductieve zaken,
  slurpen de eventuele minieme groei totaal op !

  PS De domme houding van de NDP, geen bezuinigingen te willen doorvoeren voor de verkiezingen, zal juist de nekslag worden voor DESI.
  Een financiele chaos is aanstaande en kan namelijk op elk moment uitbreken !


  Maak melding

 11. slechts een klein beetje Off-Topic:

  ik las enige dagen geleden twee columns, eentje van Giovannie von Zeggen en de andere van Iwan Brave.

  Von zeggen had een absoluut zwaar hoofd in de nieuwe combinatie en Brave heeft als oordeel: ze verliezen met glans, die nieuwe combinatie.

  wat hebben deze twee als hoofdreden opgeven voor hun oordeel: de nieuwe combinatie blijft constant afgeven op de regering van bouterse. en ze zijn van mening dat de nieuwe combinatie op de man speelt en ze willen alleen bouterse weg hebben.

  mijn mening is dat zij wel heel erg aan de oppervlakte blijven zweven, omdat geen van beide ergens genoemd heeft: de amnestiewet, behoorlijk bestuur, zaken die door de pg niet in behandeling genomen worden, deze zaken worden slechts gearchiveerd. hieronder valt natuurlijk ook de diplomatiek paspoortaffaire waarvan wij nooit meer wat gehoord hebben en hier onder valt natuurlijk ook de affaire van de oud minister van OW en hieronder vallen alle zaken die bedekt in de media geweest zijn.
  geen van beide journalisten heeft deze zaken naar voren gebracht in hun oordeel over: de nieuwe combinatie wil alleen bouterse weg hebben.

  ik kan nog heel lang doorgaan, maar ik wil niet zoveel woorden vuilmaken, dus is mijn oordeel:

  wat bouterse wil, dat wil de nieuwe combinatie ook, in de omgekeerde vorm:

  bouterse wil niet wel omdat hij anders een gevangenis mag uitzoeken (nederland, amerika? suriname).

  bouterse moet weg, omdat hij er een volwassen puinhoop van maakt, ik heb nog niets iets gezegd over: we gaan bezuinigen, hoe lang? 4 dagen. en de vijfde dag geven wij 1 mio srd uit aan de begrafenis van een granman.

  ik had gehoopt op meer diepgang van de beide heren. jammer.de “waarom” vraag is door de beide heren niet gesteld.


  Maak melding

 12. @passant

  ik lees heel veel ontwikkelrichtingen in je post, hoe zie je die opgepakt worden? denk je niet dat het (verkiezings-)”gevecht” (verdeel en heers) zich rond bouterse zal blijven bevinden en dat er niets anders meer van de grond komt, behalve misschien particulier initiatief (veelal) gevoed met smeergeld?


  Maak melding

 13. Het is meer dan belachelijk dat iemand met zo’n megasalaris een minigroei van slechts 2 weet te rapporteren.Lag hij al de tijd te slapen op zijn vele miljoenen?


  Maak melding

 14. Passant met jou reactie ben ik het voor 100% eens, maar alles wat je schreef had de vorige regering VHP en NPS kunnen realiseren in hun 35 jaar regeerperiode met al die ontwikkeling gelden die ze van Nederland hebben ontvangen. bij Regering Bouterse legt men het lat hoog men is kritisch op zijn beleid en eis van hem alles wat de VHP en NPS nooit hebben gedaan voor Suriname. De NPS en VHP willen het roer graag over nemen maar we weten niet wat ze gaan doen het enige wat we merken is ze spelen het op de MAN en vertellen onwaarheden zonder bewijzen te leveren en proberen de Surinamers bang te maken. De oppositie haalt alle plannen die Bouterse presenteert of uitvoert onderuit maar ze geven geen positieve feedback hoe ze het moet en wat ze anders zouden of wordt het weer de vanouds NPS en VHP die niks anders zullen doen dan hun eigen zakken vullen. Ik wil dat de NPS en VHP met plannen komen wat ze willen realiseren als de komende 5jaar het vertrouwen van de stemmers krijgen maar tot op heden zeggen ze niks en zullen ze ook niks zeggen en niks doen behalve iemand andermans visie en beleid onderuit halen maar zelf niks presenteren. De VHP en NPS hebben geen visie voor Suriname ze zullen ons nooit zeggen we willen zoveel bruggen bouwen, een fabriek opstarten om werkgelegenheid onder de jongeren te stimuleren, projecten starten om Suriname tot de voedsel schuur van Zuid-Amerika te maken. Kom men plannen en kijk hoever je komt tijdens het realiseren van de plannen zo kan het volk zien je bent goed bezig en Suriname is in ontwikkeling . regering Bouterse heeft het aantal huizen niet kunnen bouwen maar het volk kan zien hij is ermee begonnen geeft hem nog 5 jaar om het af te maken en alle andere plannen te realiseren zoals de trambaan meer brug gen bouwen, de zonnepaneel project die de regering is gestart, de cassave fabriek waar frontjes op waterkant lol in hebben, hij is bezig en het is vallen en opstaan maar hij doet wat en is niet bang om te falen omdat bij falen ontwikkel je ervaring want niemand is perfect in het realiseren van plannen. Regering Bouterse heeft grote plannen voor Suriname enige wat Nieuwfront schreeuwt er is geen geld met andere woorden Bouterse doet te veel en het volk begin zich af te vragen waarom kon nieuw front dit niet hebben gerealiseerd, zoals de eigen benzine en diesel maken, de Commewijne brug bouwen waar ze tegen waren, boren voor de Suriname kust en het ontdekken van grote hoeveelheden gas , zonnepanelen project, mais project men is bezig met het planten van verschillende soorten mais om de beste mais voor Suriname te ontwikkelen voor consumptie en veevoer. Tot opheden importeert Suriname nog steeds veevoer we eten vlees maar weten niet wat men de veevoer maakt wat zit er allemaal in, daar komt binnenkort verandering in met Surinaamse eigen biologische veevoer en nog veel projecten om op te noemen.


  Maak melding

 15. Bovenstaand hebben we reacties van de ene VEE Professor na de andere VEE Professor. Jullie zijn veels te slim voor waterkant.net.

  Misschien hoog tijd een echte baan te zoeken als econoom, wat denken jullie zelf.


  Maak melding

 16. Jullie kunnen niks en zullen ook nooit wat worden Suriname.Binnen 15 jaar is dit mooie land kapot en failliet gemaakt door een stel idioten.En het mooiste is het volk die zulke mensen de kans geven.En wat voor onzin komt men vertellen dat Suriname een economie heeft,dat is er niet zolang je nog miljoenen moet betalen aan leningen en zolang je niks zelf kan produceren zal je geen economie hebben.


  Maak melding

 17. “Maar alles wat je schreef had de vorige regering VHP en NPS kunnen realiseren in hun 35 jaar regeerperiode met al die ontwikkeling gelden die ze van Nederland hebben ontvangen.”

  Oh nee hoor, ze waren gewoon vergeten dit allemaal te realiseren, maar ze hebben laats tijdens hun massameeting plechtig beloofd dit allemaal nu wel te gaan realiseren, hun belofte bestond weliswaar uit schelden, tieren, gieren, huilen enz. enz.


  Maak melding

 18. …zegt Sabidirie die lid is van de NDP .NDP staat voor ..NIET DEMOCRATISCHE PARTIJ !!

  Je moet naar school gaan en daarna praten okay ,sabie notie.35 jaren lang houd je baas Suriname gegijzeld.
  Moeten wij de rampen die je baasje met zich mee heeft gebracht wederom voor je herhalen ?!


  Maak melding

 19. mensen dit wil ik jullie niet onthouden, een een deel van de ingezonden stuk van Iwan Brave. Iwan is GEEN NDP’er voor alle duidelijkheid.

  “De V7 maakt het ons wel heel makkelijk met dit inkoppertje voor open goal. De ‘v’ staat voor ‘victory’, ‘vooruitgang’ en ‘vrijheid’, wordt ons voorgehouden. Ze willen ons ook doen geloven voor ‘verenigd’ omdat het om zeven partijen gaat. Ik denk dan toch eerder aan ‘versplinterd’, ‘verdeeld’ en daardoor ‘vergeefs’. Zaterdag begaf ik mij naar de massameeting, met als doel om de ‘v’ van ‘vermakelijk’ te proeven. Ik werd allerminst teleurgesteld.

  Het was kleurrijk, vermakelijk en een krijspartij van jewelste. Jeetje, wat kan vooral die Sharmila krijsen zeg; mijn oren piepen nog steeds! Als ik een dolfijn was, zou ik zweren dat mijn sonarsysteem op hol is geslagen. Na ongeveer een uurtje kon ik niets meer absorberen. Het was een en al melodrama wat over je heen werd gekieperd. Alsof we in ons land totaal geen vrijheid hebben (behalve dan à la dol parkeren), het er levensgevaarlijk is en we in uitzichtloze armoede leven. Daarom gaat de V7 de verkiezingen niet winnen. Men verfomfaait namelijk de werkelijkheid waarin we zelf middenin staan.

  Je moet zeer kritisch zijn, maar tart niet de intelligentie van de belangrijkste ‘v’ ‘het volk’. Want je maakt uitsluitend jezelf belachelijk. Natuurlijk kampen we met een ernstig criminaliteits- en armoedevraagstuk. We moeten ook onze democratische vrijheden goed bewaken, vooral met een ‘sterke president’ die de democratie als ’toiletpapier’ gebruikt. Maar laten we alsjeblieft niet doen alsof we de afgelopen vijf jaar van het paradijs in de groene hel zijn beland”

  ———————–
  “Daarom gaat de V7 de verkiezingen niet winnen. Men verfomfaait namelijk de werkelijkheid waarin we zelf middenin staan.

  Je moet zeer kritisch zijn, maar tart niet de intelligentie van de belangrijkste ‘v’ ‘het volk’. Want je maakt uitsluitend jezelf belachelijk.”

  Dit is precies het gedrag van VEE en de hooligans hier op waterkant, jullie maken jezelf alleen maar belachelijk. Het erge is dat jullie zo dom zijn, dat jullie niet eens door hebben dat je je zo belachelijk maakt.


  Maak melding

 20. Ray, hoe ’s mee, rare SNUITER? Zoals gebruikelijk evenals je mede-BOOSWICHTEN met het verkeerde been uit bed gestapt? Voor elke HOOLIGAN komen de FEITEN oftewel het UITSTEKENDE NIEUWS van de heer Gillmore Hoefdraad, President van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) SNOEIHARD aan.

  Ray, Henkie Molenaar en alle andere DEUGNIETEN, een tip: bij GOED nieuws je ‘hoofd’ ongeveer DRIE minuten onder een kraan/douche met KOUD water houden, bij UITSTEKEND nieuws raden wij verstandige mensen jullie VIJF MINUTEN aan, maar dan met iets KOUDER water.

  Als het heeft geholpen, daarna de kraan niet kapot slaan SNUITERS! Afgesproken? Oké dan!

  Ray, je moet weten dat jou SOORTGENOTEN het supporters-home van Ajax in Nederland onlangs in de fik hebben gestoken. Jij en Henkie moeten weten dat zo iets niet door de beugel kan en buiten alle grenzen ligt.

  DRIE zo niet VIJF minuten onder de kraan/douche met koud water. Praten onderling met mekaar en geef het door.

  Jullie HOOLIGANS zullen merken dat jullie langzaamaan als ‘WEZENS’ betere karakters zullen gaan ontwikkelen. In de hoop een beter ‘MENS’ te worden.

  Wij weten dat dergelijk GOED NIEUWS, zoals die van de heer Gillmore Hoefdraad, President van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), voor ZWAKZINNIGEN in het bijzonder erg PIJN doet in de oren, laat staan UITSTEKEND nieuws.

  Ray jij weet als geen ander hoe het voelt. Zet ‘m daarom op RAKKER!

  HOOLIGANS, volgens het Internationaal Monetair Fonds was de groei in 2014 in ons land Suriname ongeveer, 2%. Ik adviseer jullie daarom, om je hoofd DRIE tot VIJF minuten onder de kraan/douche met KOUD water te houden. Ray, SCHEPSELS als jij, Henkie Molenaar en W.Whome mogen het gezien jullie ZIEKTEBEELD het liefst houden op minimaal VIJF minuten onder de kraan/douche.

  Nog een goeie tip: proberen jullie als ‘goede burgers’ wat te doen voor het land. Vraag aan meneer Brunswijk die Assemblée-lid is of jullie niet mogen helpen/werken in de “goud velden” van hem. Dan zijn jullie dagelijks lekker in de buitenlucht en je verdient op de koop toe, een VETTE BOTERHAM. Achter de computer alleen maar, mensen LASTEREN is ook zo MINDERWAARDIG jongens. Jullie SNUITERS onder STRIKTE BEGELEIDING toch beter kunnen?

  Ray als je binnenkort jou ‘ROTI – dagje’ heb met Chan(drikapersad), vraag hem om een ‘goed’ woordje voor jullie HOOLIGANS te doen bij meneer Brunswijk.

  Als Chan niet uit een RACISTISCHE partij zou komen, had hij misschien wel met meneer Brunswijk mogen samenwerken. Wie weet had meneer Brunswijk een GOED WOORDJE voor hem gedaan bij de President.

  Ray, Henkie en W.Whome, als het lukt, dan hebben jullie gelijk een goede baas, die naast een ‘goede C.A.O. binnen zijn bedrijf, ook nog bij bepaalde gelegenheden ook nog met geld STROOIT!

  Meneer Brunswijk werkt niet met kwik, jongens. Volgen jullie daarin zijn ‘goede voorbeeld’.

  HOOLIGANS, BELHAMELS, wat zou een ‘MENS’ zich nog meer kunnen WENSEN? Ik zei nadrukkelijk ‘WENSEN’ en dus niet ‘VERWENSEN’!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 21. @Sabidieri, tart niet de intelligentie van de belangrijkste “V” het volk,

  hoe zo niet? Bouterse, is toch ook als president gekozen door een gedeelte van dat “intelligente volk gekozen en jij adoreert hem toch ook?


  Maak melding

 22. Alleen paarse oliedomme stommelingen geloven alles wat de stinkend rijk geworden paarse parasieten en stinkende poepvliegen verkondigen. Ondertussen weten zelfs koeien en geiten wie de lijders zijn van deze corrupte regering, op al die oliedomme aanhangers na die krijsen….leve misdadigers aan de macht, ieja.,.neks no fout, misdaad loont in deze land, ieja…….we ga ook ga in misdaad doen, want zo zijn onze lijders machtig en rijk geworden…..mpp


  Maak melding

 23. De cijfers over de economische groei in Suriname geven een vertekend beeld en meneer Hoefdraad weet dat ook heel goed.
  Hij mag daar alleen niets over zeggen.
  Het begrotingstekort is enorm door de aflossingsverplichtingen op alle leningen, die de afgelopen jaren zijn aangegaan (met vooral China) voor niet productieve doeleinden.
  Als de economische groei zou worden gerelateerd aan het begrotingstekort, zou een heel ander beeld ontstaan, namelijk, dat een groei van 2% bij lange na niet voldoende is om Suriname meer financiele armslag te geven.
  Natuurlijk is een groei van 2% in deze tijd een mooi resultaat, maar zie de uitspraken van de heer Hoefdraad wel in het juiste perspectief.


  Maak melding

 24. Ray, hoe ‘s mee, rare SNUITER? Zoals gebruikelijk evenals je mede-BOOSWICHTEN met het verkeerde been uit bed gestapt? Voor elke HOOLIGAN komen de FEITEN oftewel het UITSTEKENDE NIEUWS van de heer Gillmore Hoefdraad, President van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) SNOEIHARD aan.

  Ray, Henkie Molenaar en alle andere DEUGNIETEN, een tip: bij GOED nieuws je ‘hoofd’ ongeveer DRIE minuten onder een kraan/douche met KOUD water houden, bij UITSTEKEND nieuws raden wij verstandige mensen jullie VIJF MINUTEN aan, maar dan met iets KOUDER water.

  Als het heeft geholpen, daarna de kraan niet kapot slaan SNUITERS! Afgesproken? Oké dan!

  Ray, je moet weten dat jou SOORTGENOTEN het supporters-home van Ajax in Nederland onlangs in de fik hebben gestoken. Jij en Henkie moeten weten dat zo iets niet door de beugel kan en buiten alle grenzen ligt.

  DRIE zo niet VIJF minuten onder de kraan/douche met koud water. Praten onderling met mekaar en geef het door.

  Jullie HOOLIGANS zullen merken dat jullie langzaamaan als ‘WEZENS’ betere karakters zullen gaan ontwikkelen. In de hoop een beter ‘MENS’ te worden.

  Wij weten dat dergelijk GOED NIEUWS, zoals die van de heer Gillmore Hoefdraad, President van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), voor ZWAKZINNIGEN in het bijzonder erg PIJN doet in de oren, laat staan UITSTEKEND nieuws.

  Ray jij weet als geen ander hoe het voelt. Zet ‘m daarom op RAKKER!

  HOOLIGANS, volgens het Internationaal Monetair Fonds was de groei in 2014 in ons land Suriname ongeveer, 2%. Ik adviseer jullie daarom, om je hoofd DRIE tot VIJF minuten onder de kraan/douche met KOUD water te houden. Ray, SCHEPSELS als jij, Henkie Molenaar en W.Whome mogen het gezien jullie ZIEKTEBEELD het liefst houden op minimaal VIJF minuten onder de kraan/douche.

  Nog een goeie tip: proberen jullie als ‘goede burgers’ wat te doen voor het land. Vraag aan meneer Brunswijk die Assemblée-lid is of jullie niet mogen helpen/werken in de “goud velden” van hem. Dan zijn jullie dagelijks lekker in de buitenlucht en je verdient op de koop toe, een VETTE BOTERHAM. Achter de computer alleen maar, mensen LASTEREN is ook zo MINDERWAARDIG jongens. Jullie SNUITERS onder STRIKTE BEGELEIDING moeten toch beter kunnen?

  Ray als je binnenkort jou ‘ROTI – dagje’ hebt met Chan(drikapersad), vraag hem om een ‘goed’ woordje voor jullie HOOLIGANS te doen bij meneer Brunswijk.

  Als Chan niet uit een RACISTISCHE partij zou komen, had hij misschien wel met meneer Brunswijk mogen samenwerken. Wie weet had meneer Brunswijk een GOED WOORDJE voor hem gedaan bij de President.

  Ray, Henkie en W.Whome, als het lukt, dan hebben jullie gelijk een aardige job en een goede baas, die naast een goede C.A.O. binnen zijn bedrijf, ook nog bij bepaalde gelegenheden ook nog met geld STROOIT!

  Meneer Brunswijk werkt niet met kwik, jongens. Volgen jullie daarin zijn ‘goede voorbeeld’.

  HOOLIGANS, BELHAMELS, wat zou een ‘MENS’ zich nog meer kunnen WENSEN? Ik zei nadrukkelijk ‘WENSEN’ en dus niet ‘VERWENSEN’!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 25. hans ““Men verfomfaait namelijk de werkelijkheid waarin we zelf middenin staan en jullie maken jezelf alleen maar belachelijk. Het erge is dat jullie zo dom zijn, dat jullie niet eens door hebben dat je je zo belachelijk maakt.”


  Maak melding

 26. Poptji Gilmore bedoelt GROEI Staatsschuld, GROEI Begrotingstekort, GROEI leningensoep, GROEI Betalingsachterstanden, GROEI miljoenensteun aan
  wankele SRD uit onze reserves !

  Zie artikel uit De West over slinkende reserves en de veel Te
  LATE babbels over minder inkomsten van Desi-poptji Gilmore :

  “De contributie van de mijnbouwsector aan de internationale reserves van Suriname bedroeg in 2014 slechts
  US$ 237 miljoen, terwijl het in 2013 en 2012 om respectievelijk US$ 338 miljoen en US$ 525 miljoen ging. Er is sprake geweest
  van sterk verminderde inkomsten voor de overheid, waarbij
  met name de opbrengsten uit de ontginning van delfstoffen
  met meer dan 34% terugvielen. Dit kwam vanmiddag naar
  voren tijdens de toespraak van de governor van de Centrale
  Bank van Suriname (CBvS), Gillmore Hoefdraad, op een nieuwjaarsreceptie die de moederbank hield in het Ramada
  Para-maribo Princess Hotel. Door de sterk teruggelopen exportopbrengsten en overheidsontvangsten was er een significant lagere toestroom van deviezen aan de
  monetaire reserves. Deze reserves, die in november naar
  een dieptepunt van US$ 604 miljoen waren gekelderd en de afgelopen maanden in een vrije val leken te zijn gekomen,
  zijn per ultimo december licht gestegen naar US$ 621,8
  miljoen. Economen en politici houden de reserves
  nauwlettend in de gaten, omdat ze in relatief korte tijd zijn gekelderd van circa U$ 1 miljard naar zo’n US$ 600 miljoen.
  Het is evident dat de monetaire reserves zwaar onder druk
  staan en dat er een dalende trend waarneembaar is, omdat
  er regelmatig op de valutamarkt geïntervenieerd moet worden door de moederbank. Het is algemeen bekend dat er een laag aanbod van Amerikaanse dollars is, wat te verklaren is door
  de heersende schaarste en grotere vraag bij handelaren, de prangende onzekerheid die er heerst en het verkwistend
  beleid van de regering. De governor erkende vanmiddag
  dat de dalende wereldmarktprijzen voor onze mijnbouw-
  producten, te weten goud, olie en aluinaarde, vorig jaar een enorme uitdaging betekenden. Het financieel beleid moest efficiënter gevoerd worden en sterker gericht op het
  aanpassen van de inkomsten aan de uitgaven.
  Niettegenstaande de tegenvallers in de mijnbouwsector, zien zowel CBvS-governor Hoefdraad als minister van Financiën, Andojo Rusland, goede vooruitzichten voor onze economie. Evenals Rusland wees Hoefdraad er op dat de Surinaamse economie de internationale economische crises heeft
  doorstaan en dat ons land een bovengemiddelde
  economische groei zal doormaken ten opzichte van landen
  in Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied. “Wij hebben kunnen constateren dat de overheid een bezuinigingsbeleid heeft doorgevoerd dat vruchten heeft afgeworpen. We hebben geconstateerd dat de uitgaven in totaal met 10,5% zijn afgenomen, bij inkomsten die maar 5% groeiden. Door deze inspanning is het tekort, volgens de internationale
  methodologie van Government Finance Statisics,
  teruggebracht tot 4,6% van het bruto binnenlands product
  in 2014, tegenover 5,9% van het bbp in 2013; een verbetering
  van 1,3 procentpunten bbp. Bij gelijkblijvende ontvangsten zou
  de aanpassing in het gedrag van de overheid ongeveer 4% hebben bedragen”, aldus Hoefdraad. VP-23-01-2015”

  PS : Desi, Regeren is vooruit zien! Niet tijdig bezuinigen
  betekent DEVALUATIE !


  Maak melding

 27. HOOLIGAN Srafu, hetgeen Bouterse heeft bewerkstelligd is ONGEKEND. Om dingen te realiseren in het land voor het eerst sinds haar ‘bestaan’ zonder die zogenaamde VERSLAAFDE ONTWIKKELINGSHULP vanuit Nederland mag een eye-opener zijn voor een ieder.

  Ja maar Srafu, dat jullie HOOLIGANS DOORSLAAN ALS BLINDE VINKEN oftewel zaken HOOGST ONLOGISCH REDENEREN, maakt jullie GEKNOEI hier op de site meer dan EVIDENT.

  Laconiek OORDELEN ZONDER ENIG INZICHT, wordt door jullie HOOLIGANS haast tot KUNST verheven !

  Vergeet één ding niet BELHAMELS: jullie HOOLIGANS zijn overigens de beste LOLBROEKEN die men zich kan bedenken.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU’RE STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 28. frontliner op het moment dat ik las het….. lat hoogleggen. ben ik maar gestopt voor dat mensen je serieus nemen zal je eerst beter moeten schrijven anders kom je nogal dom over.wil over politiek en economie praten maar kan niet eens normaal nederlands schrijven kom op zeg.


  Maak melding

 29. ER IS GEEN GROEI MAAR KRIMP EN EEN MEGA INFLATIE OVER DE LAATSTE 4,5 JAAR
  vervangen door een punt
  ORIGINEEL met links op: wwwwaterkantnet/suriname/forum/viewtopicphp?pid=466454#p466454

  De inflatie is 3,5 a 4%, de groei is 2%. per saldo is er dan sprake van krimp.

  Voor komend jaar wordt een nog grotere inflatie verwacht. Overigens hecht ik maar weinig waarde aan de woorden van Hoefdraad want het heeft er alle schijn van dat de cijfers regelmatig gemanipuleerd worden. Herkent iemand bv de onderstaande cijfers die op dit moment gepubliceerd worden als paarse waarheid??

  wwwcbvs.sr
  Average End-of-period
  2008 14.7 9.4
  2009 – 0.1 1.3
  2010 6.9 10.3
  2011 17.7 15.3
  2012 5.0 4.3
  2013 1.9 0.6
  2014 3.4 3.9 Dit jaar is afkomstig van :
  wwwstatistics-surinameorg
  Deze laatste geeft ook wat beter zicht op de cumulatieve effecten onder de huidige regering.
  Daar zien we dat de index voor 2010 & 2014, zeg maar de eerste 4,5 jaar van de huidige regeer periode, zich als volgt ontwikkelde:
  Average End-of-period
  2010 108,3 113.1
  2014 141.1 142.2
  Tussen he gemiddelde van 2010 (zal ongeveer mei geweest zijn) en eind 2014 is de inflatie dus van index 108,3 naar 142,2 gegroeid Dat is 33,9 index punten en een inflatie van 33,9 / 108,3 = 31% !!!!

  De hosanna verhalen van Hoefdraad zijn dan ook BESLIST NIET TERECHT.
  Hoe was het ook al weer??
  Iets van :
  Je hebt leugenaars,
  Je hebt vervloekte leugenaars
  Je hebt statistici


  Maak melding

 30. @FreedomForSurinamPeople “Hetgeen Bouta heeft bewerkstelligd is ONGEKEND” , inderdaad de Beloofde
  18.000 “Casas de Carton” KENNEN wij niet, de Beloofde
  Gouden Kerst KENNEN wij niet, de fly-overs niet, en ook de MEGA-export van DRINKWater KENNEN wij Niet !

  Wat wij kennen als volk is een Mislukt Cassave-exportproject,
  inclusief een Mislukte Lackin-cassavefabriek en een MISLUKT Spooktreinproject !

  Ook KENNEN wij het MEGA-begrotingstekort, de MEGA-staatsschuld en de MEGA-daling van AL ONZE Reserves !

  Alleen sribi-srafus zien niet dat er in onze Reserves wordt GEGRAAIT voor Zinloze en Nutteloze NDP-prutuitgaven !

  PS : Ik kan u wel VERZEKEREN dat DINO een
  tot nog toe ONGEKENDE MEGA-straf tegmoet kan zien
  in de USA. Ook al zijn MEDEWERKERS/Mede-plegers in Sranan komen aan de beurt ! En dit ZONDER ONTWIKKELINGSHULP van Nederland, wel van de DEA !


  Maak melding

 31. Onder tussen is verdwenen:

  1) De gespaarde goud voorraad.
  2) 40% van de deviezen voorraad (nog een klein duwtje en men zit onder de grens).
  3) De potjes die Venetiaan achter gelaten had (niet besteed voor de boogde doelen).
  4) De reserves van staatsolie.

  Onder tussen zijn gegroeid:

  1) De stapels rekeningen die niet betaald zijn.
  2) De niet gedekte uitgaven van voorgaande jaren.
  3) De buitenlandse schuld.
  4) De binnenlandse schuld.
  5) De schulden van Staatsolie
  6) De monetair gefinancierde schulden.
  8) De gaten in de begroting.
  9) Het gat bij EBS
  10) De stapel niet gerealiseerde beloften.

  Wie kan hard maken dat ik ongelijk heb. Graag bij elk punt want als ik ongelijk zou hebben dan ben ik echt een fantast en een KOE-EZEL of wel aardig gedegenereerd.


  Maak melding

 32. Ter toevoeging:

  Wie houdt hier wie voor de gek?

  Als het allemaal zo goed gaat hé, waarom worden biljetten bijgedrukt? Waarom is de waarde van het Surinaamse munt kunstmatig in hoog gehouden? MAAAAAAAAAAARRRRR bovenal,…….geld wordt alleen bijgedrukt en ingezet als paardenmiddel. Met andere woorden: Het verhaal van deze oom van Bouterse rijmt niet met de werkelijkheid wat gestoeld is op feiten!.

  Zo zullen er nog meer ooms en vrienden van Bouterse ten tonele verschijnen om jullie allemaal in de maling te nemen.

  Het volk van Suriname verdient de waarheid te weten en geen leugens, maar ja kennelijk vinden ze allemaal prima in Suriname.

  Tot op heden is gebleken dat er dus geen eendracht is in Suriname, het volk laat alles toe, wie zijn wij dan he?


  Maak melding

 33. jojo komt met een onzin lijst en durft dan te stellen,

  “als ik ongelijk zou hebben dan ben ik echt een fantast en een KOE-EZEL of wel aardig gedegenereerd.”

  jojo je bent echt een fantast en een KOE-EZEL of wel aardig gedegenereerd, tenzij je je onzin en elk punt daarin met overduidelijke bewijzen kan staven, we wachten af, bewijs dat je geen fantast en koe-ezel bent.


  Maak melding

 34. Wat is het nou gaande??? de ene keer wordt gezegd dat het niet goed gaat en dan komt een ander jojo die beweert dat het wel goed gaat!!! Wie wordt in de maling genomen????


  Maak melding

 35. Sabidirie
  Jou stuk over Iwan Brave prachtig verwoordt. Dat is het wat ik roep kom met plannen maar de 7 zijn aan het vechten om hun plekjes . geloof mij Santhoki gaat het moeilijk krijgen hij gaat heel wat brandjes moeten blussen probleem SPA 0 zetel Bep 1-2 zetel KTPI 2 zetels NPS 0-1 zetel SDA91 0 zetels. Het zijn juist de 0 en 1 zetel behalen die nu al een positie willen toegekend voor hun loyaliteit en dat gaat de V7 kapot maken stel je voor dat PL net zoveel minister posten krijgt als de NPS terwijl PL 4 x zoveel zetels haalt wie Somohardjo kent dan trekt hij persoonlijk de steker uit V7. Somohardjo kent slecht 1 belang dat is zijn eigen belang. En die rovers van SPA en DA(! Die beide NUL zetels zullen halen gillen nu al hard voor een plek en beloftes. Ik ben nu al een FAN van V7 want ze gaan elkaar kapot maken het wordt vuurwerk!


  Maak melding

 36. verbaast

  frontliner op het moment dat ik las het….. lat hoogleggen. ben ik maar gestopt voor dat mensen je serieus nemen zal je eerst beter moeten schrijven anders kom je nogal dom over.wil over politiek en economie praten maar kan niet eens normaal nederlands schrijven kom op zeg.
  >
  >
  Vriendelijk bedankt voor je tip ik wist nooit dat mooi Nederlands schrijven verplicht was op waterkant ik dacht mijn reactie even snel blindtypen en versturen . nu je het zeg ik had tijdens mijn MBO en HBO net als alle ander allochtonen hogere cijfer voor Nederlands dan de gemiddelde autochtoon. Gelukkig zaten jullie slimmeriken op waterkant niet in mijn klas anders was ik geen uitblinker geweest


  Maak melding

 37. Sabidirie
  jojo komt met een onzin lijst en durft dan te stellen,
  “als ik ongelijk zou hebben dan ben ik echt een fantast en een KOE-EZEL of wel aardig gedegenereerd.”
  jojo je bent echt een fantast en een KOE-EZEL of wel aardig gedegenereerd, tenzij je je onzin en elk punt daarin met overduidelijke bewijzen kan staven, we wachten af, bewijs dat je geen fantast en koe-ezel bent.
  >
  >
  Sabidirie
  JOJO komt met haar Economische FANTAS lijstje aan wat we allemaal begrijpen dat als haar lijstje waar was dan had V7 die gilmore hoefdraad allang afgemaakt maar nee het zijn de grote economisten van waterkant Rudinho en JOJO die met zulke cijfers komen want ze staan heel dichtbij de BRON


  Maak melding

 38. Sabdidieri

  U komt niet erg ver in het weerleggen. U kunt ze niet weerleggem ze zijn namelijk allemaal gewoon gemeld of geregistreerd of met het eigen blote oog te zien.

  U komt niet verder dan ONZIN.

  beste Frontliner
  Dan had V7 Hoefdraad allang af gemaakt. Leest u aub de in de DNA gestelde vragen maar eens na omtrent de economie. In een reguliere democratie was de regering en de governor heen gezonden vanwege wanprestatie.
  Je hoeft niet dicht bij de Bron te staan om alles te lezen. Ga gewoon naar de site van de CBvS of lees het ontwikkelingsplan 2011-2016 eens en je ziet wat er FORMEEL gepland was en wat er “GEBUDGETEERD”. De regering heeft er ruim een jaar over na kunnen denken voor dat zij het Ontwikkelingsplan ingediend heeft bij de DNA.
  Beste Frontliner en Sabidieri ga aub eens lezen en vooral dat wat deze regering en de Centrale Bank van Suriname en allerlei verstandige mensen (lang niet allemaal fronters) te zeggen hebben. Probeer te begrijpen wat er staat en probeer te doorgronden of het realistisch is.

  Het zijn de cijfers van de regering en de Centrale Bank van Suriname stupids.


  Maak melding

 39. Waarschijnlijk heeft Gillmore Suriname gebouwd in Mindcraft. Die man is volkomen de weg kwijtgeraakt.Zelfs na 6 keer dit artikeltje gelezen te hebben kom ik niet meer bij van het lachen.


  Maak melding

 40. Uit elk van de reacties hier op deze site merk ik op dat mensen die reageren geen vertrouwen hebben in zich zelf en in eigen kunnen maar als ze zich zelf moeten bewijzen vallen ze bij bosjes neer, je betaalt niet voor lucht maar voor het verversen van. Dus hou op met jullie emotionele reacties en bereidt je voor de ontwikkelingen


  Maak melding

 41. Sabidirie en Frontliner,

  JoJo heeft helemaal gelijk.
  Je vraagt hem te komen met bewijzen, maar die kan toch iedereen in dit land zonder enig probleem aandragen.
  Je hoeft de krant maar te lezen, de tv te bekijken en vooral de rechtspraak in dit land te volgen.
  Er zijn toch voorbeelden te over lijkt mij.
  Ik wil de stelling omdraaien: ik wil jullie vragen met bewijzen te komen, dat JoJo ongelijk heeft.
  Lijkt mij objectief gezien een heel moeilijk verhaal.


  Maak melding

 42. jojo sorry het is mij teveel gevraagd om onzin te weerleggen, dit soort idioterie laat ik lekker aan je soort over.

  De geboren failliete hypocriet rodihno durft het woordje objectief in zijn bek te nemen. Jullie zwakbegaafde idioten zijn mij een apart soort species, die men per direct voor onderzoek moeten gaan opnemen, jullie zijn uniek.

  En dan proberen ze stellingen te draaien, nou dat wordt mooi, maw ik beschuldig je dat je een dief bent zonder enig bewijs en bewijs maar dat je geen dief bent, alleen het unieke soort mens verzint dit.


  Maak melding

 43. ik pero ben trots op deze bank president van suriname netzo als ik trots ben op deze volks president delano bouterse die veel en heel veel gedaan heeft voor dit suriname .en reken maar dat er een standbeeld komt van bouterse.ik zal jullie allemaal bewijzen dat die v 7 maggiblok front of het het ook heten mag niet opgewassen zal zijn tegen de ndp .zeven tegen een de tijd zal het leren wie het weer voor het zeggen gaat hebben .de stem van het surinaamse volk is desi delano bouterse .nog altijd de sterke man van suriname .
  zie jullie { leider } santhoki segebai persad die meer brult dan een goed uitleg geven op de vergadering in commewijne .het is alleen maar vloeken op de ndp maar iets zinnigs komt niet uit zijn muil .die man schreeuwd op het podium hij komt niet over als een man die het volk aanspreekt die charisma heeft deze hokjes denkende verenigde hindoestaanse partij {leider} niet.hij mag in de leer bij bouterse hoe je het volk aanspreekt en hoe je het volk achter je krijgt .snthoki segebai denkt dat hij nog op een trouw partij tot die pandiet of imam spreekt .leer je te beheersen schreeuw niet op het podium .kom met iets nieuws wt ga je voor het volk doen ,denk je nog in hokjes ,of ga jij je soort genoten weer bevoordelen zoals jullie altijd hebben gedaan in de afgelopen 60 jaar dat de vhp bestaat .jullie denken etnisch .ik kam niet elke vhper over een maar er zijn heel veel etnisch denkende vhp{ leider } ik kan ze opnoemen ,tanthoki ,girjasingh ,gajadin ,randjietsingh .
  als deze gasten het voor het zeggen hebben ,zal het niet goed gaan in suriname dan voorspel ik chaos .wij willen en gaan geen etnisch politiek accepteren in dit suriname .wij willen een president die voor alle surinamers opkomen en het levende voorbeeld daarvan is bouterse ,de onbetwiste echte surinamer die opkomt voor alle surinamers ,obama is een mooi voorbeeld hoe het moet dus santhoki leer van obama of bouterse .


  Maak melding

 44. Sabidieri het is zeker te veel gevraagd om iets te weerleggen als dat niet mogelijk is. Dan is het makkelijker dingen idioot en onzin te noemen en andere gebrek aan cognitieve vaardigheden toe te schrijven zonder de persoon te kennen.

  Laat ik een voorbeeld aanhalen. U of een medestander hadden de grootste pret omtrent het gegeven dat het Ontwikkelingsplan bij wet vastgesteld zou moeten worden. U verklaarde mij tot FANTAST. Zie ingevoegd de tekst uit het voorwoord pagina xvii naast het hoofd van de president
  Dit artikel 40 (van de grondwet) luidt als volgt: “Ter bevordering
  van de sociaal-economische ontwikkeling naar een sociaal-rechtvaardigesamenleving wordt bij wet een Ontwikkelingsplan vastgesteld, met inachtneming van de sociale en economische doelstellingen van de Staat”

  zodat u het terug kunt vinden is het ontwikkelingsplan middels een link ingevoegd.

  http://planipolis.iiep.unesco.org/upload/Suriname/Suriname_%20National_%20Development_Plan_2012-2016.pdf

  Leest u aub het ontwikkelingsplan en u komt de meest wilde beloften tegen. Beloften die u voor zoete koek slikt en op het moment van beloven reeds als prestatie inboekt.

  Beste Sabidieri. Ik lees wat de president en de governor produceren of wat er door hun beweerd wordt. Ik filter het zelf en zie dat zij instaat zijn aan U en uw vrienden broodjes AAP te verkopen.
  Dat is triest want als u uw cognitieve vaardigheden positief zou inzetten in plaats van recht praten wat krom is, zou alles veel prettiger verlopen.


  Maak melding

 45. Die Surinamers zijn hele goede leerlingen van Nederland. De Nederlandse politici zeggen steeds: “Bij ons gaat het niet goed, maar laten wij ons gelukkig prijzen daar het in de omringende landen slechter gaat dan bij ons”. Gilmore is dus een goede naprater. Ik denk dat Suriname een jaarlijkse groei moet halen van 5% om alle Surinamers te voeden en ook aan het werk te houden. 2% is veel te weinig en doet pijn. Wijzen naar omliggende landen verminderd die pijn niet.


  Maak melding

 46. John,

  Je hebt helemaal gelijk.
  Het probleem is, dat Hoefdraad niet het hele verhaal vertelt als president van CBS en zich beperkt tot de economische groei.
  Macro-economisch staat Suriname er veel slechter voor, maar dat wordt niet meegedeeld.
  Daarom is het praatje van Hoefdraad verkiezingsretoriek.
  Als hij over de financiele positie van Suriname echt openheid van zaken zou geven – maar dat mag hij niet – zou hij ook het begrotingstekort, de staat van de reserves en de verplichtingen van de aangegane geldleningen in zijn verhaal meenemen en dan krijgen we een heel ander plaatje.
  Maar goed het geven van openheid van financiele zaken is in Suriname helemaal geen issue, want dan moet de regering met de billen bloot en dat wil men niet.


  Maak melding

 47. Hoefdraad is gewoon BANG voor schoonpapi Desi, ontdekt
  zogenaamd ZEER LAAT dat de inkomsten uit de mijnbouw-
  sector lager zijn geworden en CONCLUDEERT dat DAAROM
  onze staatsreserves zijn aangetast ! Hoe dom kun je zijn !

  Als de inkomsten dalen betekent dit NIET automatisch dat je
  de noodzkelijke staatsreserves gaat aantasten ! Je zorgt als regering dat je met je Krabita-tengels van de reserves afblijft !

  GA als de drommel op jouw MEGA-nep-uitgaven BEZUINIGEN !

  Als deze figuur enig verstand heeft van Monetaire zaken dan
  weet hij drommels goed dat de miljoenensteun uit de reserves om de wankele SRD voor verdere VAL te behoeden, NODELOOS is, als de president en zijn “regering”/Kabpres
  ongestoord verder gaan met MEGA-onnodige uitgaven
  en met MEGA-OVERSCHRIJDINGEN van de begroting !

  Laat deze praatjesmaker cassaves gaan tellen in de MEGA-
  CASSAVEFABRIEK !


  Maak melding

 48. @Jojo
  zodat u het terug kunt vinden is het ontwikkelingsplan middels een link ingevoegd.

  http://planipolis.iiep.unesco.org/upload/Suriname/Suriname_%20National_%20Development_Plan_2012-2016.pdf

  ===============================
  Pas op blz 12 begint de inhoudsopgave. De pagina’s er voor geven volkomen non-informatie en zijn vooral leeg. En de pagina’s er na vermoedelijk ook.
  De laatste pagina’s zijn ook leeg. En de bijlage “Tabel van ontbrekende en verouderde wetten (mei 2011)” is vermoedelijk nog net zo actueel als bij het opstellen.
  Etc.


  Maak melding

 49. Beste neus
  Ik hoop dat de geachte aanhangers van deze regering hun eigen documenten eens gaan lezen en zien dat er niets anders dan loze beloften in staat.

  Wat denk je van een vaste oeververbinding tussen Leonsberg en Nieuw Amsterdam. Welk nu kan aan een dergelijke verbinding ontleend worden, hoeveel geld over de balk en wanneer is dit plan door wie dan ook besproken op de meer jaren planning van OW geplaatst.
  Zo zijn het aantal droom ideeen extreem.
  Abiasi, Sabidieri, Afu Sensie, Freedom4U reageren dan ook niet op deze bagger die als Wet door de President aan de DNA is aangeboden.
  Het maakt het overzicht van gebroken beloften eenvoudig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.