‘Je suis Charlie’ ook in Suriname

155

Ook in Suriname hebben journalisten, mediawerkers en anderen de afgelopen dagen met het opschrift ‘Je suis Charlie’ solidariteit betuigt met het Franse satirische magazine, waar woensdag een bloedbad is aangericht. De slachting was een wraakactie van terroristen die beweerden namens de Islamitische Staat en Al-Qaida te handelen. Over de hele wereld hebben mensen de aanslag veroordeeld. De organisatie ‘Frans in Suriname’ heeft een landelijke campagne op touw gezet en gaat langs nieuwsredacties om te praten over de aanslag en over persvrijheid. Op deze foto bovenaan de medewerkers van ATV.

ApintieApintie

Dagblad SuDagblad Suriname

DWTDWT

FransInSurinameFrans In Suriname

STVSSTVS

Times of SurinameTimes of Suriname


155 REACTIES

 1. Wat een idioten. De Fransen en de rest van Europa moeten eens stoppen met het beledigen van moslims en hun landen te vernielen alleen maar om olie te stelen. Ik ben Surinamer maar zeker geen Charlie.


  Maak melding

 2. Iedereen maar zielig doen wat er in Frankrijk gebeurd is.
  Moslim beledigen mag, een profeet belachelijk maken dat mag. Dit alles valt onder vrijheid van mening uiting.

  Als blanke mensen zich zwart schminken voor een kinderfeestje dan vindt men dat het niet mag.Maar een profeet en moslim beledigen dat
  is de normalse zaak van de wereld.


  Maak melding

 3. Ik vind het prachtig hoe er nu wordt gereageerd na de aanslagen in parijs(.sa je sai a dat je go maai )Ik ga mij richtten tot Su mensen ik weet niet als u zich ervan bewust bent wat er allemaal in frankrijk gebeurt.1 tip google maar en dan zal het u duidelijk worden dat er een groot probleem is tav allochtonen in mn frankrijk,nederland,engeland enz enz.Deze europese landen staan dagelijks te schreeuwen dat er democratie is en vrije meningsuiting,gelijke kansen enz enz.Maar dit alles geld alleen maar als het deze westerse landen uitkomt.Een kleine groep mensen waaronder ik voorzie nog grotere problemen.Wij moeten niet raar gaan opkijken als er in europa zaken zullen gebeuren die ook normaal zijn geworden in de palestijnse gebieden en israel.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 4. Dit is nog maar het begin! Dit heeft niks te maken met het geloof beledigen. Waar staat het dat je mensen mag doden en vrouwen die gesluierd het leven door moeten gaan. Vrouwen mogen niks. Welke moslim bepaald! Het zijn een stelletje achterlijke inteelt die dit soort dingen doen ,omdat zij vanwege de islam moeten bewijzen dat zij als martelaar sterven. Tot nu is er nog nooit een moslim als martelaar gestorven. Ze zijn allemaal door ophanging of door een kogel om het leven gebracht. Zelfs de agent die in frankrijk is vermoord, wat had hij gedaan , had hij ook de profeet mohammed beledigt?


  Maak melding

 5. @Shaaki, maar het is wel de normaalste zaak van de wereld dat christenen en joden geen kerken en synagogen mogen bouwen in islamistische landen. Sterker nog op deze groepen mensen wordt er gewoon genocide gepleegt. Moslimpamperaar Pechtold en alle EU politieke huichelaars moeten een voorbeeld nemen aan de moedige en realistische Aboutaleb. Ook een moslim, maar met vele andere moslims in en buitenland een realist. Als we in deze wereld een klein beetje vreedzaam willen leven, dan hebben we elkaar te respecteren. Met geweld en terroristische daden is niets op te lossen. Alleen maar ellende, wereldwijd. Deze moeilijke tijd heeft mensen nodig als deze Rotterdamse burgemeester. Niet 100% feilloos, maar vele malen beter dan de islam knuffelaars van Nederland. Aboutaleb heeft met keihard hard werken zich opgewerkt tot het niveau waar hij nu is. Als hij de pamperlijn van Pechthold en consorten had gevolgd, had hij dit level nooit kunnen bereiken. Nu de rest nog van de 73% moslims. Jawel uit onderzoek blijkt dat 73% van de moslims in Nederland vindt dat Syriëgangers helden zijn. Zoals Aboutaleb al zei als het je hier niet bevalt, dan rot je toch op. HULDE !!


  Maak melding

 6. @Koos, aangaande de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb verwijt ik hem een tweeslachtige houding erop na te houden. Prima dat hij de aanslagen in Frankrijk heeft veroordeeld. Maar over de aanslagen op gebedshuizen en moskeeën heb ik hem geen enkele veroordeling horen uitspreken.
  Allochtonen worden in Nederland door met name het politieapparaat gediscrimineerd en mishandeld. Aboutaleb hoort het aan maar durft zijn afschuw niet publiekelijk uit te spreken.
  Juist dan verwacht ik van een burgemeester dat hij de problemen in zijn stad ook daadkrachtig veroordeelt. Volgens hem zijn de slachtoffers in Parijs onschuldig. Dit vraag ik me af wat betreft de journalisten die zo vaak gewaarschuwd zijn om de toon te matigen.

  Hoeveel onschuldige mensen worden niet gedood bij de dagelijkse bombardementen in het MO, Afghanistan, Mali ?
  Als men de beelden ziet en de verklaringen leest, dan kan het niet anders dan dat er een dag komt dat de rekening gepresenteerd wordt.
  En wij doen alsof de beledigingen onder de vrijheid van meningsuiting vallen, maar probeert u eens een agent de les te lezen (bijv. ‘ik wilde altijd politieagent worden maar koos er toch voor om de lagere school af te maken’.) dan zult u zien dat u wegens belediging van een ambtenaar een misdrijf begaat. Vrijheid van meningsuiting ? Ja, zolang het men uitkomt.

  Het wordt tijd dat men rekening houdt dat de vrijheid van meningsuiting ook zijn grenzen kent. Je mening in vrijheid uiten is een, het willens en wetens beledigen van een geloof / profeet valt niet onder die vrijheid.


  Maak melding

 7. En nog iets Koos, 90% van de autochtonen vindt dat een grote stad als Rotterdam geen moslim als burgervader moet hebben. 90% keurt het af alleen omdat hij Moslim is,. Dat hij beter Nederlands spreekt dan menige Nederlanders, dat hij uitstekend geïntegreerd is, dat hij zijn werk beter dan zijn voorganger Opstelten doet, deert men (d.w.z. de autochtone Nederlander) niet.
  Ik zal het interview met Sorensen (destijds van LFR, nu lid van de racistische beweging PVV) nooit vergeten. In duidelijke bewoordingen liet deze fascist zijn afschuw over Aboutaleb, de Islam en allochtonen blijken. Het is maar dat u het weet !


  Maak melding

 8. Mundo,

  Je hebt het over West Europa en het Midden Oosten, maar wat dacht je van de bloedige aanslagen, die moslimextremisten aanrichten in Afrika.
  Die zijn nog vele malen erger en altijd gericht tegen een zwarte bevolking.
  Hoe verklaar je dat ?


  Maak melding

 9. Inmiddels lees ik de besluiten van diverse Westerse landen om wapens te verkopen aan vooral Islamitische landen.
  De VS levert voor $ 5 miljard aan Irak. Duitsland voor € 700 miljoen aan Dubai en Qatar, Nederland voor een half miljard euro aan SA, de VS voor $ 3,5 miljard aan Saoedi Arabië, China voor € 1 miljard aan Dubai, Frankrijk 1,5 miljard euro aan de Verenigde Arabische Emiraten. Ondanks alle ellende die het geloof veroorzaakt, doen wij maar wat al te graag zaken met die landen.


  Maak melding

 10. @Rudinho: die moeten ook veroordeeld worden. Alles wat in naam van religie en of politiek voorkeur wordt aangericht, moet worden bestreden. Maar u bent wel eenzijdig bezig en dat steekt mij enorm. Waarom verwijst u niet naar de moordpartijen van de Christelijke milities van het Leger des Heere van J. Kony ? Hierbij zijn honderdduizenden onschuldige moslims omgekomen. Wat dacht u aan de strijd tussen Hutu’s en de Tutsi’s in Rwanda ? Of de verschrikkingen van de bloedige oorlog in Sierra Leone ? Niet alleen met uw vinder naar Moslims wijzen want dan wijzen drie vingers naar uzelf.


  Maak melding

 11. Nu zie duidelijk dat ook in ons land veel sympathisanten zijn van de gruweldaden in Parijs.Deze achter gebleven groep kan niet omgaan met de normen en waarden van een totaal vrije pers,maar blijven zich als slachtoffers gedragen.Wat zielig zeg!


  Maak melding

 12. Mensen iedereen heeft een ander idee, en terecht ook ik vind het verschrikkelijk wat ze in Parijs hebben gedaan. Maar ik vind dat de kranten ook Charlie anderen moeten respecteren en niet telkens in hokjes plaatsen en de spot mee drijven. Waarom moeten er belachelijke spotprenten worden gemaakt om groepen te beledigen?
  Christenen zouden ook het bespottelijk vinden als op een cartoon bv een jood het hoofd van Jezus afhakt, enz…. Ze moeten anderen respecteren.
  Dus ik ben zeker geen Charlie.
  De debielen met hun bordjes in suriname zijn na-apers . Ze moeten maar gaan werken een keer, en dan kunnen ze een bord ophangen met je suis surinam


  Maak melding

 13. Ga eens op de dam in Amsterdam staan en roep eens dat de koningin een hoer is. Ga eens op de dam in Amsterdam staan en roep eens dat Joden geitenneukers zijn. Ga eens op de dam in Amsterdam staan en roep eens dat zwarte Piet racisme is. Zal men dan ook roepen ‘Je suis Charlie’?
  In alle drie bovenstaande gevallen is de kans groot dat de politie geweld tegen U gebruikt en uw recht op vrijheid van meningsuiting vertrapt. Het westen is een grote mediacircus geworden en de meeste westerse politici zijn sociopaten die alleen maar liegen, bedriegen en de waarheid verdraaien. Ik zou zeggen rot toch op met je ‘Je suis Charlie’ en toon eens wat meer respect voor moslims.


  Maak melding

 14. Charlie Hebdo wordt gedrukt door de Rothschilds
  in Het Complot 10 januari 2015 12:00 34 Reacties 10,584 Bekeken

  Hun vermogen wordt geschat op vele honderden miljarden tot ruim een biljoen euro, waarmee De Rothschild de rijkste familie ooit zou zijn. Quote sprak in Parijs met een telg uit dit roemruchte geslacht. Ze worden vaak gezien als een gewiekste bankiersclan die – als huisbankiers van overheden en adel, financiers van Europese oorlogen in drie afgelopen eeuwen – zijn belangen in de goud- en diamantindustrie zou misbruiken om politieke macht te vergaren en economische belangen te versterken.
  Het immense kapitaal en de familiebezittingen zijn veilig opgeborgen in een ingewikkeld netwerk van bedrijven, stichtingen en buitenlandse postbusfirma’s. En de baronnen en baronessen zelf houden de kaken al eeuwenlang stijf op elkaar.
  De aanslag op het Franse satirische magazine Charlie Hebdo heeft veel losgemaakt. Het weekblad is ondergebracht bij de Franse krant Libération, die sinds kort in handen is van de familie De Rothschild.
  Redacteuren van Charlie Hebdo hebben vrijdagochtend hun intrek genomen op de redactie van de krant. De volgende editie van het tijdschrift komt volgende week uit in een oplage van één miljoen, terwijl er normaal enkele tienduizenden exemplaren over de toonbank gaan.
  Charlie Hebdo wordt gedrukt door de Rothschilds
  Édouard de Rothschild (Reuters)
  “Er is behoorlijk wat discussie geweest over de overname door mijn oom Édouard baron de Rothschild,” zei Philippe baron de Rothschild. “Sommige familieleden wilden de aankoop blokkeren, omdat het medium ons een politieke kracht zou maken. Dat willen wij koste wat kost voorkomen. Wij hebben niets met politiek, of in elk geval niet naar buiten toe. Uiteindelijk zijn de critici in de familie overstemd. Die moeten zich nu bij de wens van de meerderheid neerleggen.”
  De Rothschilds zijn al 300 jaar oppermachtig in de bankierswereld. De oprichter van de familiedynastie, Mayer Amschel Rothschild, werd in de 18e eeuw geboren in het Joodse getto van Frankfurt en vocht zichzelf omhoog tot middelgrote bankier.
  Het echte succes kwam toen de stamvader van het geslacht zijn vijf zoons naar vijf Europese hoofdsteden stuurde om nieuwe zakelijke contacten op te doen bij regeringen en aan de hoven van koningen en prinsen. Dat netwerk groeide uit tot één van de machtigste financiële syndicaten ooit.
  Zo financierde de bankdynastie de oorlogen van Napoleon en de inrichting van nieuw gevormde staten na het Verdrag van Wenen. De Oostenrijkse keizer gaf vier broers in 1815 de titel van baron. Zestig jaar later mocht ook de Britse tak van de familie dat adellijke predicaat dragen.

  Ook iets om over na te denken. !!


  Maak melding

 15. uncharlie
  Wat een idioten. De Fransen en de rest van Europa moeten eens stoppen met het beledigen van moslims en hun landen te vernielen alleen maar om olie te stelen. Ik ben Surinamer maar zeker geen Charlie.

  Probleem is dat Moslims altijd beledigd zijn en dan je kop afsnijden. Zij gewoon godsdienst barbaren

  Dat vind ik weer beledigd.


  Maak melding

 16. Ik zie ook medewerkers van STVS op een van de foto’s: beseffen deze heren wel dat zij ook niet vrij zijn in hun berichtgeving,maar totaal gegijzeld zijjn door deze regering?


  Maak melding

 17. Anders Behring Breivik is de dader van de aanslagen in Noorwegen in 2011, waarbij in totaal 77 mensen om het leven kwamen. Hij heeft voorafgaand aan de aanslag een manifest geschreven waaruit extreemrechtse, staatsnationalistische, anti-islamitische en anti-feministische opvattingen blijken.

  Waar was Rutte toen? Waar waren toen de Charlies? Waar waren toen al die hypocrieten die zich laten manipuleren door de westers-zionistische media?


  Maak melding

 18. Sweetie Mofo,

  Ik ben tegen alle vormen van (volkeren)moord !!
  Ik heb inhoudelijk gereageerd op het artikel hierboven en dat gelinkt aan wat in Afrika gebeurt op dit moment, omdat daar dezelfde achtergronden spelen.
  Ik ben niet eenzijdig in mijn reactie, omdat het artikel niet gaat over de moordpartijen van christelijke milities of de stammenstrijd tussen de Hutu’s en de Tutsi’s of de bloedige oorlog in Sierra Leone.
  Ook die zijn meer dan vreselijk.
  Ik snap dan ook niet hoe je erbij komt, dat ik alleen maar met mijn vingers wijs naar de moslims.
  Toevallig gaat het artikel daarover.


  Maak melding

 19. Wie is charlie ,,,en wat is charlie ::::zogenaamde democratie van Europa, en in die democratie zit ook de DOOD…..think before it,s too late ,,,,之前的笔记觉得为时已晚,,,,,,dat is DEMOCRATIE…..I LOVE SU WOON EN WERK………………..


  Maak melding

 20. Anders Behring Breivik is de dader van de aanslagen in Noorwegen in 2011, waarbij in totaal 77 mensen om het leven kwamen. Hij heeft voorafgaand aan de aanslag een manifest geschreven waaruit extreemrechtse, staatsnationalistische, anti-islamitische en anti-feministische opvattingen blijken.

  Ik heb toen geen Rutte en PVV-aanhang op de dam gezien. Nog erger, ik heb toen niemand op de dam gezien. Steeds weer trapt men in het valletje van de westers-zionistische media.


  Maak melding

 21. @ Rubinho,in mijn postings geef ik aan dat het niet juist is om aanslagen aan e islam te relateren. Een van de ergste en langdurigste conflict wordt in Columbia gevoerd maar niemand die zich daar om bekommert. Zodra het om Moslims gaat, is men in de rest van de wereld o zo aangeslagen. Die mentaliteit druist in tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel.


  Maak melding

 22. HAHAHA Surinamers,kijk eerst even wat en door wie jullie onderdrukt worden.Jullie hebben niet eens vrijheid in Su om te zeggen en schrijven wat je wil.Jullie zijn bang voor Desi,probeer eens wat over hem te schrijven moet je kijken of het ooit de nieuws haalt in Su.Dus droom lekker Suriname


  Maak melding

 23. Henk Molenaar

  Probleem is dat Moslims altijd beledigd zijn en dan je kop afsnijden. Zij gewoon godsdienst barbaren

  Dat vind ik weer beledigd.

  Ondanks dat volgens jou moslims zich altijd beledigd voelen en dan je kop afsnijden, heeft het Westen voor ruim € 10 miljard aan wapens geleverd aan landen in het Midden Oosten. Ook Nederland heeft wapens geleverd.
  De Westerse landen hanteren hierbij wel de uitdrukkelijke voorwaarde dat de wapens niet tegen bevriende naties ingezet mogen worden, m.a.w. wel tegen het eigen volk !
  Het volk verrekent op zijn beurt dan weer de rekening door het plegen van aanslagen in het Westen. Eerlijk is het !


  Maak melding

 24. Beste mensen,

  Ik ben tegen alle vormen van racisme en discriminatie, maar de feiten mogen best wel besproken worden wat er op de wereld gebeurd.

  Zelfs denk ik dat dit alles te maken heeft met het feit dat velen geen respect meer hebben voor de ander zijn waarde en normen en vooral het belijden van het geloof van een individu.

  Zie vele landen in Azië en het midden oosten waar de dictator van het geloof de overhand heeft genomen. Je bent gewoon verplicht het geloof van de moslim te accepteren. Men leert jou dat je als moslim geboren wordt. Dit klopt natuurlijk niet.

  Vele mannen en vrouwen die de moslim geloof hebben, heb ik gesproken. Blijkt dat zij ongelukkig zijn, omdat zij niet eens zijn met bepaalde regels uit de koran. Maar omdat deze groep geen uitweg heeft en gefrustreerd raakt met zichzelf zie je vaak dat men de verkeerde kant opgaat.
  Dit was vroeger bij andere geloofsovertuigingen ook het geval.
  Doordat vele gefrustreerd raken uiten zij het op verschillende manieren om aandacht te trekken van de ander. Op den duur gaat het escaleren.

  Wat vele leiders doen is misbruik maken van de kwetsbare in de samenleving. Hierbij komt armoede ook bij kijken. Mensen worden gehersenspoeld en worden zogenaamd rijk gemaakt met een beetje geld en zo kan men het vuile werk gaan opknappen.
  Zie Afrika waar men zijn eigen mensen vermoord om het geloof!!! en een beetje geld.

  Deze leiders hun families zijn altijd veilig en worden goed beschermd door die dommerds. Het gaat om hun ego en hun belang en niet van het volk. Zie ook Indonesië wat daar gebeurd.

  Mensen krijgen zweepslagen, omdat zij een eigen mening hebben en deze niet past bij wat de leider heeft opgedragen te geloven.
  Zie ook die activist die het lied van No Woman No Drive zingt. Hij woont in Amerika. Zijn vrijheid is hem ook ontnomen.

  Dit zelfde zie je ook bij vele culturen waar een man meerder vrouwen mag hebben, maar als een vrouw meerder mannen heeft wordt zij gelijk bestempeld als hoer. In beide gevallen keur ik dit af tenzij men zelfs voor kiest hoe hij of zij zijn leven wilt invullen en het niet opleg aan een ander.

  Conclusie:::Traditie, respectloos, egoïsme, jaloersheid, macht, hebzucht etc, maakt meer kapot dan men denkt.


  Maak melding

 25. Foto ter illustratie © anp.
  Politie en hulpdiensten hebben het weer druk gehad afgelopen uitgaansnacht. Een 25-jarige Rotterdammer is gisteravond in Leeuwarden door acht mannen in elkaar geslagen. Eén van hen is later in Sneek opgepakt.
  De Rotterdammer was na een akkefietje met de mannen een voortuin ingevlucht. De bewoonster van het huis schoot te hulp maar werd door de daders vervolgens geslagen met haar eigen tuinmeubels.

  In Waalre is een 26-jarige Amsterdammer gearresteerd die op straat zijn vriendin in elkaar sloeg. Een portier van een café in Leeuwarden werd aangevallen door een 22-jarige man uit Het Bildt. Die kneep de keel van het slachtoffer dicht. De man zit nog vast.

  Een 21-jarige inwoner van Dokkum belandde in het ziekenhuis nadat een 20-jarige man hem in zijn gezicht had geschopt. De man raakte even bewusteloos. Ook deze verdachte zit in de cel.

  Steekpartij
  De politie onderzoekt een steekpartij in Groningen nadat een hevig bloedende man (37 jaar) een cafetaria was binnengelopen. Hij ligt in het ziekenhuis en zijn toestand is stabiel. Een bloedspoor liep naar een straat in de buurt. De politie zoekt de dader en getuigen.

  In het Gelderse Lichtenvoorde zijn drie mensen (19 en 20 jaar) aangehouden omdat ze niet naar de politie luisterden en agenten beledigden.

  Het beledigen van agenten mag niet maar het beledigen van Islam valt onder de vrijheid van meningsuiting ? Na mi bigi ka olo. Jang mi mars zaka zake.


  Maak melding

 26. patat
  @Henk Molenaar

  ‘Probleem is dat Moslims altijd beledigd zijn’

  Die christenhonden zijn erger. Kijk maar naar de geschiedenis.

  Beste Patat,

  Ik kijk naar het heden. Er worden jaarlijks tienduizenden mensen ( moslims en christenen) op gruwelijke wijze afgeslacht uit naam van de profeet.


  Maak melding

 27. Je suis Charlie, aai na mi bigo ko. Lit din mang ghwe jere.
  Niemant roep ze om papier bordje voor hun borsoe te houden. Doen ze zelf.


  Maak melding

 28. @Ira

  Je vergeet India en Pakistan waar ze elkaar regelmatig opblazen met explosieven. Extremisten heb je overal maar de tendens is om steeds met het vingertje naar de moslims te verwijzen. De Franse christenextremisten bijvoorbeeld hebben in Algerije meer dan anderhalf miljoen moslims vermoord en krijgen nu een koekje van eigen deeg.


  Maak melding

 29. Opvallend is dat Paarse Paupers eigen het prima vinden dat Moslim terroristen onschuldigen burgers afslachten zolang dat in het Westen gebeurt.

  Troost je: Suriname is ook snel aan de buurt.

  Dina was al druk bezig om Suriname als vrijhaven voor moslim terroristen aan te bieden,
  Suriname is al een vrijhaven voor drugsdealers.


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar,

  De oorlogen die het Westen met name de VS gevoerd heeft, heeft de meeste slachtoffers onder de moslims gemaakt. Alleen al in Irak hebben de VS meer dan 150.000 doden gemaakt. En nog steeds vallen dagelijks slachtoffers onder de moslimbevolking. Afghanistan hetzelfde. Ook daar heeft het Westen ettelijke duizenden moslims uitgemoord. Somalië idem. Libië en Syrie ook. En als ze terugslaan door een paar Christenen op te ruimen, dan moet de hele wereld die daad veroordelen ? Niet de Islam maar het Christelijk Westen is de bron van alle ellende.


  Maak melding

 31. @Payback,
  Ook ik heb in mijn eerdere posting naar de bloedige geschiedenis van de Fransen in Algerije en Marokko gewezen. Dat daarbij 1,5 miljoen Algerijnse moslims gedood zijn, is voor het Westen niet relevant. Het leven van een Christen (en blank) is nu eenmaal veel meer waard dan van een niet Christen. En dat de genocide op de Algerijnen op een dag gewroken zou worden, stond voor mij vast. Een paar Fransen worden gedood en het Westen laat zien hoe hypocriet het is. En juist die hypocrisie heeft ertoe geleid dat de wereld zo verdeeld is geraakt.


  Maak melding

 32. @Ira,
  De ellende op Indonesië begon na de komst van Christelijke zendelingen uit de VS. Voorheen leefden Moslims. Christenen en Hindoes vreedzaam met elkaar. De zendelingen hebben Christenen tegen de andere twee geloven opgezet. Moskeen en Korans werden verbrand, Hindoebeelden werden vernield en alles moest wijken voor het Christelijk geloof. Christenen verkleed als moslims vielen Hindoes aan, Christenen verkleed als Hindoes vielen moslims aan en zo begon de ellende.
  Ja, ik ben het met je eens dat de feiten besproken moeten worden maar dan wel de juiste feiten aub !


  Maak melding

 33. Freddie

  Kan jij me dan uitleggen waarom honderd duizenden mensen uit de moslim landen vluchten in bootje naar het Westen ?

  Blijkbaar is het niet zo gezellig in die landen?


  Maak melding

 34. Eens bezocht minister Rita Verdonk een moskee.De imam weigerde de uitgestoken hand van Verdonk te schudden.Dat is pas de reinste vorm van integratie en assimilatie ha ha.


  Maak melding

 35. Op 13 januari 2006 kwamen de drones boven een klein dorpje ergens in Pakistan. Ze kwamen voor Ayman Zawahiri die dood moest omdat toenmalig opperrechter en heerser over al het leven op Aarde George W. Bush het zo beschikt had: in order to protect our freedoms against ze terrorists of zoiets.
  Hier zouden ‘we’ zeggen in navolging van een genocidale partij: ter verdediging van de ‘joods-christelijk-humanistische beschaving.’
  Hoe dan ook, de drones misten hun doel. Twee maanden later kwamen de drones weer voor wat dan Al Qaida’s leider zou zijn en weer misten ze hun doel. We zijn negen jaar later en Ayman Zawahiri leeft nog. Zesenzeventig kinderen en 29 volwassenen die part noch deel hadden aan ’the war on terror’ niet meer: die werden namelijk wel geraakt in de twee drone-aanvallen.
  Zo werden in die zogenaamde ‘war on terror’ om een handjevol mensen wederrechterlijk te executeren – er is geen rechter die zich heeft kunnen buigen over Osama Bin Laden of Ayman Zawahiri of tal van anderen die het doelwit waren en wat ze al of niet gedaan zouden hebben – 1147 onschuldige mensen vermoord. Nogmaals zoals ‘we’ hier zouden zeggen: vanwege de ‘joods-christelijk-humanistische beschaving’.

  Ik dacht ik roep het maar even in herinnering voor als vandaag al die huichelaars in Parijs waaronder een premier die een genocidale partij een ‘hele normale partij met hele normale standpunten’ vindt gaan lopen blaten over ‘vrijheid en democratie.’
  Moet ik het nog hebben over de overige honderdduizenden doden in Syrië, Jemen, Irak, Mali en al die andere plekken die een hel op Aarde zijn geworden vanwege de westerse drang ’to p’tekt our freems’ of, zoals ‘we’ hier zouden zeggen in navolging van die genocidale vrienden van Rutte ’ter verdediging van de ‘joods-christelijk-humanistische beschaving’?
  Rot toch op met je ‘joods-christelijk-humanistische beschaving’.
  Morgen worden er gewoon weer wapendeals gesloten met allerlei feodaal en dictatoriaal tuig in het Midden Oosten en worden uw vrijheden en rechten verder ingeperkt vanwege de….. juist.

  @Henk Molenaar

  ‘Kan jij me dan uitleggen waarom honderd duizenden mensen uit de moslim bla bla bla …..’

  Leg jij dan eerst uit waarom zoveel Europeanen gevlucht zijn naar Noord Amerika, Zuid Amerika, Australie en Zuid Afrika.


  Maak melding

 36. Dit tragische gebeuren in Frankrijk moeten wij in Suriname gebruiken om de surinaamse overheids diensten duidelijk te maken dat er geen intimidatie geduld wordt van hun. Geen kogelbrieven, geen dreigementen via hun kanalen, en ja ook niet op waterkant hoe subtiel dan ook.
  Denken we maar aan de December 1982 moorden door Bouterse en overige abangies waarbij journalisten en overigen werden afgeslacht.
  Het is ok om een verschillende mening te hebben en dat ook kenbaar te maken zonder dat je moet worden bedreigd en afgeslacht.
  I am Charlie!!!!


  Maak melding

 37. @ Blaka Djoeka.

  In zekere zin heb je gelijk. De vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid in het bijzonder zijn in Suriname ver te zoeken. Er is nauwelijks een onafhankelijke pers in Suriname. Zodra er iets geschreven of gezegd wordt in de media (behalve door brulaap Limbo bij SRS) wordt de krant voor de rechter gedaagd voor het plaatsen van een rectificatie. Zo lang zijn de tenen van de Surinamers. Vergelijkbaar met die onverdraagzame moslim-extremisten. Deze mensen hebben het moslim-geloof aangegrepen om terreurdaden te plegen die door de (gematigde) moslims wereldwijd worden veroordeeld. Persvrijheid en freedom of speech moeten gekoesterd worden. Voorbeeld Als je hier op het Onafhankelijkheidsplein roept dat Bouterse een moordenaar is krijg je waarschijnlijk 35 jaar cel. Vijf jaar voor het beledigen van een staatshoofd en 30 jaar omdat je de waarheid spreekt……


  Maak melding

 38. PF “@Henk Molenaar

  ‘Kan jij me dan uitleggen waarom honderd duizenden mensen uit de moslim bla bla bla …..’

  Leg jij dan eerst uit waarom zoveel Europeanen gevlucht zijn naar Noord Amerika, Zuid Amerika, Australie en Zuid Afrika.

  Europeanen gingen vrijwillig naar andere werelddelen om er met hard werken een bestaand op te bouwen

  Die honderdduizenden moslim vluchtingen die naar Europa vluchten hebben niks, kunnen niks en moeten onderhouden worden door de Europeanen.

  Zie je het verschil?

  Idioot.


  Maak melding

 39. @Makka,
  Ik denk dat u over het hoofd ziet dat de vrijheid van meningsuiting misbruikt is om anderen te beledigen. Om de profeet Mohammed als een proleet neer te zetten, als een barbaar die in zijn tulband en baard granaten verstopt heeft, als een persoon die andersdenkende direct de kop afsnijdt, heeft niets met de vrijheid van meningsuiting te maken maar alleen bedoeld is om mensen als achterlijk en gevaarlijk neer te zetten.


  Maak melding

 40. Klein, maar duidelijk van de schrijvende pers/media, radio en televisie van de republiek Suriname!;
  Ook de reactie van de politieke partij VHP over het gebeuren heb ik online mogen lezen.

  Goed dat Suriname ook haar stem laat horen.

  Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap

  Leve de Democratische Rechtsstaat!
  Leve Suriname/rs!

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 41. @Henk Molenaar

  ‘Europeanen gingen vrijwillig naar andere werelddelen om er met hard werken een bestaand op te bouwen’

  Laat me niet lachen. De Europeanen waren vooral te lui om te werken en lieten slaven uit Afrika het werk doen. Bovendien drongen ze ongevraagd, zonder paspoort en zonder een inburgeringscurses gevolgd te hebben de landen binnen en vermoorden de inheemse bevolking. Europeanen weten niet wat hard werken is en behoren tot de grootste massamoordenaars die de wereld ooit gekend heeft. Waarom zit jij trouwens in Suriname? Ach, laat ook maar want dat weten we inmiddels wel. Blijf wel uit de buurt van onze kinderen want we houden je in de gaten.


  Maak melding

 42. Karel Patakka:

  Weer zo’n Paarse Pauper die 20 schuilnamen gebruikt.

  “Waarom zit jij trouwens in Suriname? Ach, laat ook maar want dat weten we inmiddels wel. Blijf wel uit de buurt van onze kinderen want we houden je in de gaten.”

  Waarschijnlijk ben jij één van die viespeuken die niet van zijn 13-jarige nichtjes af kan blijven.

  Ik lees de kranten in Suriname en die staan bol van de rechtszaken van perverts zoals jij die niet van kinderen af kunnen blijven.


  Maak melding

 43. @ Henk Molenaar,
  Europeanen zijn niet vrijwillig uit Europa vertrokken. Juist omdat Europa binnen korte keren met twee verschrikkelijke wereldoorlogen geconfronteerd werd, waren velen van mening dat Europa geen zekerheid voor hen bood. De Europese overheden stimuleerde de emigratie naar landen als Australië en Canada en Nieuw Zeeland. Dankzij de miljardensteun van de VS, de Marshall hulp, kon de Nederlandse overheid mensen stimuleren te vertrekkenMet name Henk, heeft een groot aantal oorlogsmisdadigers hiervan gebruik gemaakt door naar Zuid-Amerikaanse landen te emigreren. Vergeet ook niet dat Nederland Indonesië (het grootste Islamitisch land) leeggeplunderd heeft en de rijkdommen gebruikt heeft om Nederland verder te ontwikkelen.

  De duizenden moslims die Europa binnenstromen zijn toch deels de schuld van de Europeanen zelf. Elders schreef ik al over de miljarden wapenleveranties die voornamelijk aan Islamitische landen worden geleverd. Die wapens worden tegen het eigen volk ingezet. Het Westen levert wapens onder de voorwaarde dat die NOOIT tegen bevriende naties mag worden ingezet.
  Henk Molenaar, enig idee hoeveel vluchtelingen door Pakistan en Marokko worden opgevangen ?
  In Pakistan verblijven 4 miljoen Afghaanse vluchtelingen omdat de VS zo nodig oorlog daar moest voeren. De Pakistaanse overheid heeft tot op heden nooit haar beklaag gedaan over de opvang van zoveel vluchtelingen. India heeft 2 miljoen Tibetanen opgevangen. Ook dat land hoor je niet piepen. Marokko vangt jaarlijks duizenden vluchtelingen op. Ook dat land doet haar beklaag niet.
  Alleen de Europese landen, die niet gewend zijn te delen en liever alles zelf behouden, klagen over de tsunami aan vluchtelingen. Europa is altijd al de bakermat van racisme en discriminatie geweest en dat zal het ook wle blijven. Want Henk, ook u bent een racist.


  Maak melding

 44. “Europeanen weten niet wat hard werken is en behoren tot de grootste massamoordenaars die de wereld ooit gekend heeft.”

  aldus Karel Patakka, die waarschijnlijk hoort tot die groep van de wereldbevolking die nog nooit wat in de geschiedenis van de mensheid bereikt hebben en/of gepresteerd.

  Heb ik gelijk, Patakka?


  Maak melding

 45. @Sweeti Mofo, en @payback, jullie hebben groot gelijk. Er staat ook vermeld dat de Franse prins geen Charlie is.

  Dit zegt de Franse prins:::::
  De prinstitel van Charles-Philippe wordt betwist; zijn grootvader van vaderszijde was namens de familie van Orléans degene die eeuwen geleden aanspraak maakte op de troon. Het koningschap is in Frankrijk afgeschaft.

  Als je mij het vraagt reageert de prins op emoties en niet objectief op Charlie. De prins is nog heel erg boos op het feit dat dat zijn opa toen geen aanspraak maakte op de troon.


  Maak melding

 46. Sweeti Mofo: “Alleen de Europese landen, die niet gewend zijn te delen en liever alles zelf behouden, klagen over de tsunami aan vluchtelingen. Europa is altijd al de bakermat van racisme en discriminatie geweest en dat zal het ook wle blijven. Want Henk, ook u bent een racist.”

  Dat zeggen alle mensen die nog nooit iets in hun leven gepresteerd hebben en parasiteren op Europa. Europa als ” bakermat van racisme en discriminatie” blijkt voor veel straatarme analfabeten blijkbaar en zeer aantrekkelijke bestemming.

  Hoeveel heeft Suriname ooit opgebracht als actie voor mensen en landen in nood?

  Ik geeft je het antwoord: “Nog geen Euro!!!”

  Wie is hier dus gewend om niets te delen en alles voor zich zelf te houden?


  Maak melding

 47. Na 33 jaren hopen wij dat de surinaamse journalisten eindelijk naast een bordje met opschrift ‘ JE SEIS Charlie ‘ eindelijk een bordje met de opschrift ‘ IK BEN Bram Behr,Jozef Slagveer ,Frank Wijngaarde en Lesley Rahman voorhun borst zullen houden.
  Zij werden ook op brutale wijze geexecuteerd in 1982 !!!


  Maak melding

 48. Haha wat een grapjassen die Sur journalisten ze durven amper vragen te stellen dan krijgen ze op hun kop van de drie slapjanussen van de ndp maar met een bordje rond lopen dat durven ze wel Parijs is een ver van hun bed show als ze een grote bek krijgen van een mini-ster zingen ze gelijk 60 notjes lager achterbakse poepzakken bij elkaar

  LAAT ME


  Maak melding

 49. Wan tu law Sranan Tyali 🙂

  Ze hebben in Suriname zeker niet doorgekregen hoe Charlie de Franse zwarte minister Christiane Taubira [geboren in Frans Guyana] als een aap getekend hebben.

  Mek’ den sma brek’ mi yere!

  Je suis Patrice Lumumba, Thomas Sankara, Nelson Mandela, Malcolm X, Martin Luther King, Moammar al-Qadhafi, Che Guevara, Hugo Chávez ‪#‎JeNeSuisPasCharlie‬


  Maak melding

 50. @Henk Molenaar

  “Hoeveel heeft Suriname ooit opgebracht als actie voor mensen en landen in nood?”

  Suriname heeft in WO2 tijdens de hongerwinter jullie arme Nederlandertjes geholpen met heel veel hulp. Maar natuurlijke weet een kortzichtige en oerstomme racistische pedo als jij dat niet. Ga toch fietsen molenwiekje.


  Maak melding

 51. Wat doe je tegen domheid
  @Henk Molenaar

  “Hoeveel heeft Suriname ooit opgebracht als actie voor mensen en landen in nood?”

  Suriname heeft in WO2 tijdens de hongerwinter jullie arme Nederlandertjes geholpen met heel veel hulp.

  Pff

  Omschrijf “Veel hulp”

  Jezsus, is dat het enige waar je mee voor de dag kunt komen als het gaat om Surinaamse hulp aan mensen en landen in de nood in de afgelopen 70 jaar?

  Je kan beter je mond houden dan.


  Maak melding

 52. Weet je wat het ironische hier is?
  Geren enkel journalist heeft de moed om op 8 Dec bord met opschrift namen van de geexecuteerde journalisten in Suriname op straat te verschijnen.Geen woord van protest komt uit hun mond.
  De journalisten van Charlie Hebdo werden point blank neergeschoten net als de journalisten in Suriname.
  Ver weg van Frankrijk in hun comfort zone in Suriname betuigen de surinaamse journalisten wel hun respect met de vermoorde journalisten en geheel Frankrijk.
  Op 8 Dec 2015 zullen wij zien of de surinaamse journalisten ipv JE SUIS Charlie, de namen van de vermoorde surinaamse journalisyten voor hun borsten zullen houden,
  Als het wel voor journalisten vermoord in andere landen kan ,moet het toch ook mogenlijk zijn voor de vermoorde journalisten in Suriname !?


  Maak melding

 53. Na 33 jaren hopen wij dat de surinaamse journalisten eindelijk naast een bordje met opschrift ‘ JE SEIS Charlie ‘ eindelijk een bordje met de opschrift ‘ IK BEN Bram Behr,Jozef Slagveer ,Frank Wijngaarde en Lesley Rahman voorhun borst zullen houden.
  Zij werden ook op brutale wijze geexecuteerd in 1982 !!!


  Maak melding

 54. Beste Ray,

  je slaat de spijker op zijn kop.

  De Surinaamse journalisten zitten boven op een berg corrupte drek maar niemand heeft het lef om daar over te schrijven. Surinaamse grondwet wordt door amnestiewet verkracht en het blijft stil.

  Ondertussen zijn de moordenaars van de journalisten in Parijs doodgeschoten en is de moordenaar van de Surinaamse journalisten president van Suriname…….

  Hoe krom is dat?????


  Maak melding

 55. @Henk Molenaar,
  Toen Haiti getroffen werd door zware aardbevingen was Suriname als eerste land om Haiti met voedselpakketten te steunen. Toen Columbia door zware lavastromen werd getroffen was Suriname weer bereid om dat land met voedselhulp bijstand te verlenen. Ook hetzelfde wat betreft de tsunami in Indonesië. Natuurlijk heeft deze hulp de media niet bereikt want dat is voor de media niet interessant. Tijdens de 2e WO was Suriname het enige land dat op grote schaal koffie naar Nederland mocht exporteren.
  En voor de koffie-export heeft Suriname nooit een rooie cent ontvangen, ook niet voor de goud en bauxiet export. U heeft heelmaal gelijk, Suriname heeft nooit een cent gekregen voor zijn steun aan landen die in nood zijn.


  Maak melding

 56. @Henk Molenaar,
  De posting van Ray heb je niet begrepen. Hijs schrijft ook dat het ironisch is dat men protesteert tegen de doodgeschoten journalisten terwijl men in Suriname het niet durft te protesteren tegen de journalisten die door Bouterse zijn doodgeschoten. Met andere woorden geeft hij aan het hypocriet te vinden dat Surinaamse journalisten een bord met Je suis Charlie dragen. Ja, inderdaad heel hypocriet en daar doen velen gelukkig NIET aan mee.


  Maak melding

 57. @Henk Molenaar

  Gelijk heb je.
  Ik vraag mij ook af waarom de surinaamse journalisten wel een bord voor hun borst kunnen houden met de woorden ‘JE SUIS CHARLIE’ en op 8DEC geen bord voor hun borsten met de namen van hun vermoorde collega’s..
  Ook zij werden op wrede wijze geexecuteerd net als de journalisten van Charlie Hebdo.
  Waarom wel solidair staan met de ene en niet met de vermoordw journalisten op Eigen bodem,je collega’s ?


  Maak melding

 58. Surinaamse journalisten zijn het beroep onwaardig. Ze kunnen nauwelijks vragen stellen en kritisch denken kunnen ze al helemaal niet. Simpele geesten al die zogenaamde mediawerkers.


  Maak melding

 59. @Pieter

  Het paarse volk wil Niks horen over de vermoorde journalisten in Suriname door hun baasje. Vandaar de rode minnetjes in recordtijd . De wereld neemt deze paarse volgeligen niet serieus ,En de minnetjes voor de postings door de paarse volgelingen bewijst alleen maar hoezeer wij, de rechtgeaarde surinamers, glijk hebben !! Hoe meer rode minnetjes hoemeer WIJ gelijk hebben.

  Ps
  Er bestaat geen enkel foto of afbeelding van mohammed in de wereld.
  Niemand weet hoe deze mohammed eruitziet.Maak een tekening zet eronder mohammed en dan heb je een wraakaktie vandegenen die mohammed aanbidden !!
  Dan vraag ik mij af of mohammed werkelijk eruitziet zoals hij als cartoon neergezet wordt!!


  Maak melding

 60. @Pietr,Henk Molenaar en de rest van de rechtgeaarde surinamerts hier

  Hahahaaaaaa…straks als dinootje gestraft zal worden gaan de surinaamse journalisten en pappie met bordje voor hun borsten staan…’JE SUIS DINO’…
  We wonen in Suriname waar alles mogenlijk is…Hahahahaaaa


  Maak melding

 61. Als die Paarse Paupers die de afgelopen maanden door de NDP zijn geaccommodeerd als spookambtenaar moeten in de ‘vrije’ wekend Waterkant om aan zichzelf plusjes uit te delen en aan alle reacties van ‘ware’ Surinamers die kritisch zijn tientallen minnetjes.

  Deze Paarse Paupers zijn echter door hun voorraad schuilnamen heen.


  Maak melding

 62. Iedereen mag zijn eigen mening erop nahouden. Als mijn mening niet strookt met die van anderen betekent dit niet dat ik geen rechtgeaarde Surinamer ben.
  Waar ik wel voor oppas, is mee te lopen met de hypocrieten die menen dat onder het mom van de vrijheid van meningsuiting alles toegestaan is.

  Als ik een Hindoestaan voor koelie of chamar uitmaak en hij waarschuwt mij voor de gevolgen, dan moet ik zo verstandig zijn om met die beledigingen op te houden.
  Als ik een neger voor nikker of djoeka uitmaak en hij geeft aan dat hij zich beledigd voelt, dan moet ik zo verstandig zijn om met die beledigingen op te houden.
  Als een moslim mij duidelijk maakt dat mijn uitlatingen voor hem beledigend en grievend zijn en mij ook op de gevolgen heeft gewezen, dan moet ik niet zo koppig zijn om met die beledigingen door te gaan.
  Als ik een Hollander voor Kaaskop uitmaak, en hij waarschuwt mij voor de gevolgen van die belediging, dan zal ik daarmee ophouden.
  Dat nu is precies wat niet in Parijs gebeurde. Ondanks diverse waarschuwingen en verzoeken om met de grievende uitlatingen en cartoons over de profeet Mohammed op te houden, ging men vrolijk door. Tsja, en nu huilt de wereld krokodillentranen en wijst hoe gevaarlijk de Islam is. Men had gewoon verstandiger moeten zijn dan was niets gebeurd.


  Maak melding

 63. Ik haak af.
  Met posters, die volledig in een tunnelvisie zitten, kun je niet op een zinvolle manier discussieren.
  In een normale discussie kun je de voors en tegens met elkaar uitwisselen, maar dat lukt op dit forum al een hele tijd niet meer.
  Jammer, dat daardoor de aanleiding, nml. de gebeurtenissen in Parijs – daar gaat het artikel over – helemaal naar de achtergrond verdwijnt.
  Als ik veel postings lees, gaat het niet meer om de inhoud van het artikel, maar alleen over haat over met name het westen.
  Toch maakt ook Suriname deel uit van diezelde westerse wereld.
  Op een aantal posters zal dit geen indruk maken, omdat zij in bezit zijn genomen door haat tegenover bijna alles en iedereen.
  Maar ze moesten eens weten, welke internationale verdragen – ook de regering Bouterse – heeft ondertekend.
  Ik denk, dat veel posters daar helemaal geen weet van hebben.


  Maak melding

 64. @Ray, @Henk Molenaar, @Glenn Pengel, @Neus en alle anderen, niet opgeven, want we gaan op 25 mei met ze afrekenen. Op die datum ben ik in Suriname voor het feest van de BEVRIJDING.


  Maak melding

 65. @Rudinho.
  Volgens mij ben je ook behoorlijk van leer getrokken en ook u heeft zich schuldig aan haat jegens de Islam gemaakt. En dat niet alle neuzen naar de dezelfde kant staan, had u wel kunnen verwachten.


  Maak melding

 66. @Laat Me!

  Celstraf voor politica die zwarte minister met aap vergeleek
  16/07/2014 − bron: Belga
  © afp. Minister van justitie Christiane Taubira

  Anne-Sophie Leclère, een oud-politica van de Franse extreemrechtse partij Front National, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden.
  Bovendien mag ze zich vijf jaar lang niet meer verkiesbaar stellen.

  Leclère kreeg die straf omdat ze de Franse minister van Justitie Christiane Taubira had vergeleken met een aap.
  Taubira is geboren in Frans Guyana en heeft een zwarte huidkleur.
  De veroordeelde politica kreeg daarnaast nog een boete van 50.000 euro. De partij Front National werd veroordeeld tot het betalen van 30.000 euro.

  De rechtbank van Cayenne (Frans Guyana) sprak daarmee een zwaardere straf uit dan het openbaar ministerie had geëist.
  Leclère had vorig jaar op haar Facebook-pagina een foto van een klein aapje geplaatst, met daarnaast een foto van Taubira.

  Bij de afbeelding van de aap stond ‘op (de leeftijd van) 18 maanden’ geschreven, onder die van de minister stond ‘nu’.
  Toen de televisiezender France 2 haar om uitleg vroeg, stelde ze dat die afbeelding ‘niets met racisme’ te maken had. ‘Dat was humor.
  Die foto werd op mijn Facebook-pagina geplaatst en ik heb die overigens enkele dagen later weer verwijderd. Ik ben niet de auteur ervan’, zo verdedigde ze zich.
  Leclère werd op 3 december al uit het Front National gezet.

  VN: Vergelijking donkere minister met aap teken van opkomend racisme.
  Het volledig artikel van VN is verder te lezen via (www.trouw.nl)
  Bewerkt door: redactie − 15/11/2013 − bron: ANP (www.trouw.nl)

  ‘Al-Qaeda in Jemen trainde verdachte Said Kouachi’
  09 januari 2015 – Bron: http://www.pzc.nl
  PARIJS/COMPIÈGNE – Said Kouachi, 1 van de 2 broers die worden verdacht van de moordpartij op de redactie van Charlie Hebdo, is getraind door al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAS) in Jemen.
  Dat stellen althans bronnen rond het onderzoek tegenover persbureau Reuters en nieuwszender CNN. Van officiële zijde is niets bevestigd.
  Dat 1 van de broers in Jemen is geweest lijkt wel zeker:
  De Franse minister van Justitie (Christiane Taubira) heeft dat tegenover CNN bevestigd. Anonieme bronnen stellen nu dat Said Kouachi (34) maandenlang op de gewapende strijd heeft geoefend in het Arabische land, waar al-Qaeda een stevige voet aan de grond heeft.
  De Franse minister zei dat Kouachi in 2005 in Jemen was, CNN noemt het jaartal 2011.
  Volgens onbevestigde berichten hebben 1 of beide broers ook in Syrië gevochten.


  Maak melding

 67. @Laat Me!

  Celstraf voor politica die zwarte minister met aap vergeleek
  16/07/2014 − bron: Belga
  Minister van justitie Christiane Taubira

  Anne-Sophie Leclère, een oud-politica van de Franse extreemrechtse partij Front National, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen maanden.
  Bovendien mag ze zich vijf jaar lang niet meer verkiesbaar stellen.

  Leclère kreeg die straf omdat ze de Franse minister van Justitie Christiane Taubira had vergeleken met een aap.
  Taubira is geboren in Frans Guyana en heeft een zwarte huidkleur.
  De veroordeelde politica kreeg daarnaast nog een boete van 50.000 euro. De partij Front National werd veroordeeld tot het betalen van 30.000 euro.

  De rechtbank van Cayenne (Frans Guyana) sprak daarmee een zwaardere straf uit dan het openbaar ministerie had geëist.
  Leclère had vorig jaar op haar Facebook-pagina een foto van een klein aapje geplaatst, met daarnaast een foto van Taubira.

  Bij de afbeelding van de aap stond ‘op (de leeftijd van) 18 maanden’ geschreven, onder die van de minister stond ‘nu’.
  Toen de televisiezender France 2 haar om uitleg vroeg, stelde ze dat die afbeelding ‘niets met racisme’ te maken had. ‘Dat was humor.
  Die foto werd op mijn Facebook-pagina geplaatst en ik heb die overigens enkele dagen later weer verwijderd. Ik ben niet de auteur ervan’, zo verdedigde ze zich.
  Leclère werd op 3 december al uit het Front National gezet.

  VN: Vergelijking donkere minister met aap teken van opkomend racisme.
  Google verder om het volledig artikel van VN te lezen
  Bron: ANP

  ‘Al-Qaeda in Jemen trainde verdachte Said Kouachi’
  09 januari 2015 – PARIJS/COMPIÈGNE –

  Said Kouachi, 1 van de 2 broers die worden verdacht van de moordpartij op de redactie van Charlie Hebdo, is getraind door al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland (AQAS) in Jemen.
  Dat stellen althans bronnen rond het onderzoek tegenover persbureau Reuters en nieuwszender CNN. Van officiële zijde is niets bevestigd.

  Dat 1 van de broers in Jemen is geweest lijkt wel zeker:
  De Franse minister van Justitie (Christiane Taubira) heeft dat tegenover CNN bevestigd. Anonieme bronnen stellen nu dat Said Kouachi (34) maandenlang op de gewapende strijd heeft geoefend in het Arabische land, waar al-Qaeda een stevige voet aan de grond heeft.

  De Franse minister zei dat Kouachi in 2005 in Jemen was, CNN noemt het jaartal 2011.
  Volgens onbevestigde berichten hebben 1 of beide broers ook in Syrië gevochten.


  Maak melding

 68. 30 wereldleiders liepen mee in Parijs tussen 3.000.000 anderen, behalve Bouterse die vindt die 7 natuurlijk niets in verhouding met die 15 (en nog vele anderen in Moiwana) die door zijn toedoen vermoordt zijn, of was er nog een andere reden dat hij zijn gezicht daar niet DURFDE te laten zien, de held op sokken


  Maak melding

 69. Waarom word er niet gedemonstreerd tegen de meer dan 250.000 doden in Syrië gepleegd door medeweten van het westen?
  Als het om een blanke gaat is de wereld te klein. De blanken mogen wel anderen beledigen met spotprenten etc…. Ook de politiek beledigt hele groepen, dat mag allemaal wel zeker. Zeg maar iets over de blond geverfde allochtoon Wilders, en de helft van de bevolking krijg je op je dak. Zelf mogen de blanken hier alles, alles wat zij fout doen wordt weggemoffeld. Ze hebben een pedopartij, dat mag volgens de vrijheid word er gezegd. Ze gaan kinderen verkrachten in ontwikkelingslanden, niemand die daar over demonstreert. En noem maar op. Dus ik ben zeker geen Charlie. Je suis nu globe personne. Heel veel Surinamers nemen ook de laatste tijd de attitude en denkwijze van het westen over. Zijn zwarte schaapjes.


  Maak melding

 70. Mike
  Waarom word er niet gedemonstreerd tegen de meer dan 250.000 doden in Syrië gepleegd door medeweten van het westen?
  Als het om een blanke gaat is de wereld te klein. De blanken mogen wel anderen beledigen met spotprenten etc…

  Wat ben jij voor idioot?

  In Syrië maken moslims elkaar op gruwelijke wijze bij tienduizenden af en volgens jou wereldvisie heeft dat het Westen natuurlijk op zijn geweten. Het warede moslims met het schuim op hun bek die onschuldige westerse journalisten en hulpverleners met een mes op gruwelijke wijze onthoofde.

  Heel het MIdden Oosten bestaat uit ongeletterde godsdienst fanaten die van haat tegen alles wat Westers en niet moslim is jhun levensdoel maken omdat ze seksueel zwaar gefrustreerd zijn.

  Probeer maar eens als vrouw ongesluierd door de stand als Caïro te lopen. O if zelfs door een moslimbuurt in Parijs of Brussel) of je wordt nageroepen als hoer of aangerand door deze ziekelijke geesten.


  Maak melding

 71. Mike “Heel veel Surinamers nemen ook de laatste tijd de attitude en denkwijze van het westen over. Zijn zwarte schaapjes”

  Nee, neem de attitude over van de Arabieren of de Afrikanen, daar kom je lekker ver mee.


  Maak melding

 72. Eén van die paarse ratten wees er op dat ik al 34 minnetje had (zie ongeveer de 7-de posting in dit topic) Wel om eerlijk te zijn ben ik daar dus trots op.
  Blijkbaar doen mijn postings waarin ik de waarheid tracht te schetsen de paarse zoveel pijn en blijkbaar hebben ze ook geen weer woord dat ze wel tot dit soort acties moeten over gaan.

  Ze zijn in dit geval ook heel gericht op mijn posting bezig geweest. Triest en tevens dom want de paarse idioten verraden zichzelf met hun domme acties.
  De bewuste posting: http://www.waterkant.net/suriname/forum/viewtopic.php?pid=463782#p463782


  Maak melding

 73. Dat de journalisten in SU voor de meerderheid geen vragen durven te stellen is algemeen bekend en vele zijnook niet instaat de juiste vragen te stellen.
  MAAR DAT IS GEEN REDEN WAAROM ZE HIER NIET MOGEN PROTESTEREN
  En ja het zou mooi zijn als er ook in SU een uitgesproken en duidelijke herdenking van die zwarte pagina ind e geschiedenis kwam maar dat raakt niet alleen de journalisten En meer nog:
  DAT IS GEEN REDEN WAAROM ZE HIER NIET MOGEN PROTESTEREN. .

  of je links of rechts bent, een geloof aanhangt of niet, of je man of vrouw bent, of je hetero of LBGT bent, Het recht om je mening uit te spreken (zonder anderen nodeloos te kwetsen of beledigen) DAT IS EEN HELE GOEDE REDEN WAAROM IEDEREEN HIER MOETEN PROTESTEREN.


  Maak melding

 74. @Sweeti Mofo

  Je hebt last van je tenen???

  Het protest richt zich helemaal niet tegen de moslims maar tegen de idioten die de naam van Allah misbruiken. Niet het publiek maar de terroristen trachten er een religieus label op te plakken en jij tuint er in met beide voeten. En dan krijg je last van je tenen.


  Maak melding

 75. Ik heb zo een idee dat Henk molenaar zo een vent is die reizen naar het verre oosten maakt voor de kinderen.
  Hij zou graag willen dat slavernij nog bestond.
  Henkie kijk in de spiegel, je hebt het over de moslims die alleen maar moorden. Kijk maar naar de Nederlanders wat ze geflikt hebben in Indonesië met duizenden doden tijdens de politionele acties. Kijk maar naar de grootste groep verraders in de tweede wereld oorlog in Europa waren de Nederlandse nsb. Kijk maar wat ze in Bosnië hebben geflikt. Jou bazen karremans en consorten, kijk maar de steun die jullie verlenen om anderen te bombarderen. Meest egoïstische volk . Traditie vuurwerk willen jullie afschaffen, maar traditie zwarte piet niet. Jullie meten met 2 maten. Heb liever een moslim als buur dan een blanke met dubbele agenda


  Maak melding

 76. Henk Molenaar

  Hoeveel heeft Suriname ooit opgebracht als actie voor mensen en landen in nood?

  Ik geeft je het antwoord: “Nog geen Euro!!!”
  ===================================================
  Nee henk na de watersnoodramp van 1953 hebben we jarenlang geld ingezameld voor de slachtoffers via o.a. de “maandagcent” aktie op de scholen. Let goed op; het was geld van voornamelijk arme Surinamers dat werd ingezameld, bovendien was elke SF surinaamse gulden 2 HFL waard.


  Maak melding

 77. Dank voor het lezen van mijn postings. Ik stel vast dat ze samen met vele andere goed gelezen worden door het zielige paarse volk, inclusief door die gestoorde Roy Raymond De Miranda.


  Maak melding

 78. @MODERATOR

  Doe iets aan die minnetjes schoft die de vrijheid van meningsuiting met de voeten treed en heel goed onder de groep van beheerderes van WKN gezocht moet worden gezien het gemak waarmee heel gericht de postings een minnetje krijgen.


  Maak melding

 79. Beste Neus,

  Laat de stumpers. Ze zijn net zo erg als die randdebielen die in Parijs de cartoonisten hebben vermoord omdat hun mening ze niet aanstond.


  Maak melding

 80. Mike
  Ik heb zo een idee dat Henk molenaar zo een vent is die reizen naar het verre oosten maakt voor de kinderen.Heb liever een moslim als buur dan een blanke met dubbele agenda.

  Deze Paarse Idioot geeft zichzelf 40 plusjes in 15 min. Een racist tot op het bod die hier gewoon zijn gang kan gaan.


  Maak melding

 81. Lurkje
  het ziet er naar uit dat mensen genoeg beginnen te krijgen van die onbeschofte postings van henk mollenaar en neus.

  Deze Paarse Kakkerlakken vallen toch zo door de mand. Nu weer Lurkje…. Het is een groep van van nog geen 5 mensen die de hele dag niks anders te doen hebben dan Pro Bouterse postintgs te plussen en kritische Bouterse poastings te blokken met hun minnetjes.

  De grote paniek is uitgebroken onder Paarse Roversbende


  Maak melding

 82. @Neus,
  Mij verweet je als zou ik lange tenen zou hebben. Nu lees ik jouw posting waarin jij je verontwaardiging uit over de minnetjes-schoft die de vrijheid van meningsuiting zou verkrachten. Tsja, een volwassen persoon neemt daar in het geheel geen aanstoot aan. Wie heeft er nu lange tenen ?

  @Henk Molenaar,
  De terreuraanslag in Parijs dient veroordeeld te worden. Maar dan ook de terreurdaden van landen als Duitsland, VS, Frankrijk, Nederland, UK, Zweden, enz. enz, in het Midden Oosten en Afrika.
  Frankrijk heeft in 2014 een wet aangenomen. Die wet stelt de ontkenning van de Armeense genocide door het Ottomaanse Rijk, de voorloper van het huidige Turkije, strafbaar. Maar Frankrijk vergeet zijn eigen volkerenmoord op 1,5 miljoen Algerijnen als genocide te zien. Het was een onafhankelijkheidsoorlog. En zo weten Westerse landen steeds hun misdaden te verdoezelen. Ach, u als intellectueel moet goed op de hoogte zijn van de misdaden door Nederland gepleegd in voormalig Ned.-Indie. De vele duizenden standrechtelijke executies zijn uitstekend gedocumenteerd door Geert Mak, de bekende geschiedkundige. Over die donkere periode mag niet gediscussieerd worden. Neen, liever moet het leed die de Nederlanders in de Jappenkampen onderging, belicht worden.


  Maak melding

 83. @Sweeti Mofo

  @Neus,
  Mij verweet je als zou ik lange tenen zou hebben. Nu lees ik jouw posting waarin jij je verontwaardiging uit over de minnetjes-schoft die de vrijheid van meningsuiting zou verkrachten. Tsja, een volwassen persoon neemt daar in het geheel geen aanstoot aan. Wie heeft er nu lange tenen ?
  =========================
  Als je het verschil tussen persoonlijk aantrekken en algemene afkeer van ondemocratisch gedrag niet kunt maken kun je beter niet reageren in dit topic.


  Maak melding

 84. Het kenmerkende en opvallende verschil tussen Sweeti Mofo & Lurkje enerzijds en Henk Molenaar & Neus anderzijds is dat de eerst groep haar kritiek richt op personen (bashing) terwijl de tweede groep het mn. over principes (inhoudelijk) heeft.

  Vrijheid van meningsuiting is een essentieel goed en betekend dat in principe iedereen zich gehoord moet weten, met als enigste restrictie dat we de medemens respectvol moeten benaderen.


  Maak melding

 85. @Neus,
  Uw laatste postings (beiden) werken heel aanstekelijk op de lachspieren. U schoffeert Pastor Steve en anderen door hen voor kakkerlakken uit te maken en u vraagt om gerespecteerd te worden ? Ik eb alle postings nauwlettend gevolgd en u bent behoorlijk agressief (verbaal).
  U weet zeker dat ik over lange tenen heb omdat mijn mening niet overeen komt met de uwe. Ja, vrijheid van meningsuiting koester ik maar misbruik daarvan maken om anderen te kwetsen…..daarvoor is die vrijheid niet bedoeld. Moet u als ‘intellectueel’ toch weten ?


  Maak melding

 86. Yesterday 22:50:19
  Neus
  Master poster
  Online
  Registered: 2007-06-17
  Posts: 32,100
  rastaman wrote:
  Neus
  Hidden due to low comment rating. Click here to see.
  zondag 11 januari 2015 om 11:39 uur Beoordeel Thumb up Thumb down -34

  Ach ja er zit zo’n NDP-er die steeds onder tig nicknames in logt om minnentjes te plaatsen. OF (en dat beschouw ik inmiddels als waarschijnlijker) een van de moderators past de scores direct in de database tabellen aan.

  Het valt zo op omdat vaak per dag maar hooguit iets van 10 minnetjes of plusjes gegeven worden en dan opeens bepaalde posters in 30 min met 50 stijgen of dalen. En dan alleen de meer bekende posters.
  Kijk liever eens wat vaker en trek dan je conclusie.

  En zo laat Neus zijn/haar ware aard zien. Vraagt om respect maar ondertussen wel lobbyen bij de moderators om postings die haar / hem niet aanstaan te verwijderen. En maar blijven pochen dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is, Jawel, maar niet voor Neus.


  Maak melding

 87. Ja Journalisten,

  Het zou jullie ook sieren als jullie tegen DDB zou durfen op te komen. Ik refereer naar de aanslagen op journalisten in Suriname en het afbranden van radio stations tijdens het bewind van BOuta. Vandaag de dag wordt deze man als een held gezien. Gelet op zijn verderfelijke status van dictator/moordenaar is het opmerkelijk dat jullie journalisten hem juist als held binnenhalen.
  Gebruik je verstand


  Maak melding

 88. @Tune

  Ach , de surinaamse journalisten gaan het nooit durven te doen.
  Hun collega’s werden ook geexecuteerd door de surinaamse terrorist bouta, hun FREEDOM OF SPEECH werd aan banden gelegd en ook hun stations werd naar de moer geholpen ,maar geen piep komt uit de mond van deze journalisten.
  Ze zijjn echt LAFAARDS !!!

  PS
  De rode minnetjes geven aan hoe zeer wij gelijk hebben !!!


  Maak melding

 89. Tijdens zijn eindejaarstoespraak eind december 2014 riep korpschef Humphrey Thin Liep Shie van het Korps Politie Suriname zijn personeel op om ‘geen pers’ meer ‘uit te hangen’. Volgens de korpschef zijn er agenten die voor geld foto’s maken bij misdrijven en verkeersongelukken en dergelijk en deze doorgeven aan media. Ook dagrapporten zouden worden gekopieerd en doorgesluisd naar journalisten.

  Dit nieuws werd de wereld in gebracht door de nieuwswebsite Starnieuws op zaterdag 3 januari. Bij het lezen van de laatste regel van de eerste alinea – ‘Ook dagrapporten worden gekopieerd en doorgesluisd naar journalisten.’- kan de vraag gesteld worden of die informatie-doorspelende-agenten voor hun informatie geld ontvangen van journalisten een aan welke journalisten die informatie zou worden doorgespeeld. Wat is de rol van de journalist hierin? Wie zijn die journalisten?

  Tjin Liep Shie liet ook weten, dat journalisten meer rekening zouden moeten houden met privacy. Zo uitte hij kritiek op het vermelden van de naam van een straat waarin de vriendin van een politieman woont, toen bericht werd, dat er ingebroken was in zijn auto. Er werd 3.500 Amerikaanse dollar buitgemaakt.

  ‘Waarom is het nodig om de straatnaam te noemen van de vriendin?’, vroeg de korpschef zich hardop af tijdens de jaarafsluiting. Maar, waarom zou die straatnaam niet vermeld mogen worden? Immers, journalisten behoren te werken met de vijf w’s: wie, wat, wanneer, waar en waarom. Lezers willen nu eenmaal die informatie weten en vooral waar een misdrijf is gepleegd of een ongeluk is gebeurd. Lezers willen nu eenmaal weten wat er zoal bij hun in de buurt gebeurt, het zogenoemde nieuws-van-om-de-hoek.

  Natuurlijk, kan een korpschef niet op de stoel van een journalist gaan zitten en gaan bepalen wat deze wel of niet zou mogen schrijven. Tjin Liep Shie kan niet gaan knabbelen aan de persvrijheid en dat doet hij wel.

  De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ), waarvan voorzitter Wilfred Leeuwin webredacteur is bij Starnieuws, heeft niet gereageerd op de opmerkingen van de korpschef over het journaille. De SVJ zwijgt weer, terwijl iemand in overheidsdienst zich direct bemoeit met het inhoudelijk journalistieke werk, voor zover daar überhaupt sprake van is in Suriname. Dat vraagt om een reactie uit het veld, van de SVJ. Maar, de Surinaamse Vereniging van Journalisten toont weer eens niet op te komen voor de belangen van haar handjevol leden.

  Tjin Liep Shie zou ook eens in de eigen ‘media’-keuken moeten kijken. De inhoudelijke kwaliteit van de door de afdeling Public Relations van zijn korps geproduceerde politieberichten is ver beneden alle peil. Veelal zijn die berichten onvolledig en dan laten we de taal- en andere fouten voor het gemak maar achterwege. Amateuristisch. Op die afdeling werkt waarschijnlijk niemand met een journalistieke- of voorlichtingsachtergrond. Laat de korpschef op zoek gaan naar goede, professionele voorlichters, die ook nog eens in staat zijn om goede, correcte, volledige en foutloze persberichten te schrijven.

  Hoogachtend,

  Den Blauwvinger

  12 januari 2015

  En de journalisten in Suriname zijn kampioen in ZWIJGEN als het over hun land Suriname gaat !!!!


  Maak melding

 90. Neus
  Het kenmerkende en opvallende verschil tussen Sweeti Mofo & Lurkje enerzijds en Henk Molenaar & Neus anderzijds is dat de eerst groep haar kritiek richt op personen (bashing) terwijl de tweede groep het mn. over principes (inhoudelijk) heeft.

  Beste Neus,

  Als onze Paarse Kakkerlakken bij gebrek aan argumenten maar mensen zoals jij en ik weer beginnen te beledigen met hun bekende ( gaaaap) stokpaardjes zoals slavendrijver, racist en pedofiel, weet je dat ze de discussie al verloren hebben en overgaan tot zinloze scheldpartijen.


  Maak melding

 91. hans
  30 wereldleiders liepen mee in Parijs tussen 3.000.000 anderen, behalve Bouterse die vindt die 7 natuurlijk niets in verhouding met die 15 (en nog vele anderen in Moiwana) die door zijn toedoen vermoordt zijn, of was er nog een andere reden dat hij zijn gezicht daar niet DURFDE te laten zien, de held op sokken

  Dat Bouterse niet bij de demonstratie aanwezig was, kan ik begrijpen. Onbegrijpelijk vind ik de afwezigheid van Obama, de man die altijd zo hamert op de vrijheid van meningsuiting en tegen het terrorisme vecht.


  Maak melding

 92. Ik zag gisteren op een foto in de krant de Franse president François Hollande en de van oorlogsmisdaden verdachte Israëlische premier Benjamin Netanyahu hand in hand lopen. Als ik dan ‘Je suis charlie’ hoor dan bekruipt mij toch een raar gevoel. De Surinaamse journalisten zouden wat beter moeten nadenden en niet klakkeloos de primitieve en sociopatische Europese gewoonten tot norm te bombarderen.


  Maak melding

 93. Die paarse trol heeft inmiddels PAARSE vingers van het minnen en plussen.

  @Moderator.
  Doe er eens wat aan. Alle reacties die inhoudelijk wel relevant en lezenswaardig zijn moet ik nu apart open klikken en de bagger wordt prominent getoond. Dat kan toch niet het doel van de plussen en minnen zijn??


  Maak melding

 94. JE SUIS CHARLIE!

  Deze slogan of uitspraak gaat de geschiedenisboeken in als de meest OPPORTUNISTISCHE uitspraak ooit.

  JE NE SUIS PAS CHARLIE!

  Een ieder zou tegen deze en/of een dergelijke brute moordaanslag moeten zijn. Maar dat mag desalniettemin niet gepaard gaan met zwakzinnig en labiel gedrag.

  De wijze van redigeren met spotprenten waarbij vernederingen op het allerbelabberdste niveau keer op keer worden geuit naar bepaalde groepen toe is dus geen toeval meer.

  Het zijn vaak dezelfde “leiders” die kinderen het pesten op school verbieden. Maar daarnaast keuren ze onder het mom van “vrijheid handelingen goed die veel ergere vormen van pesten zouden zijn, wanneer deze kinderen volwassen geworden zijn.

  Soortelijk gedrag moet men maar overlaten aan OPPORTUNISTEN. Leiders vandaag de dag zijn eerder – en liefst met hoofdletters geschreven – OPPORTUNIST dan leider.

  Over je (politieke) hoofd boven water houden, gesproken.

  Tijdens de protestmars in Parijs waren er meer dan genoeg “leiders” te zien, die het liefst GEWELD gebruiken dan hun VERSTAND en brachten vanwege hun aanwezigheid “CHARLIE HEBDO” inclusief “JE SUIS CHARLIE” letterlijk en figuurlijk ten grave.

  Natuurlijk moeten en tonen wij meeleven met de nabestaanden!


  Maak melding

 95. @Tune,
  Het zou de Nederlandse overheid ook sieren om toe te geven dat zij Bouterse in staat gesteld heeft om mensen te doden. Het was Nederland die heimelijk wapens aan Bouterse leverde. Wijlen Hans van Mierlo, destijds minister van BuZa, was daarbij persoonlijk betrokken en daarom heeft de Ned. overheid lange tijd het onderzoek naar de moorden tegengehouden. Ken aub de feiten; niet de Surinaamse journalisten maar de Ned. Staat moet ter verantwoording worden opgeroepen. De uitleg dat ‘ de Staat der Nederlanden zogenaamd niet meer ter verantwoording kan worden opgeroepen omdat de verantwoordelijke minister inmiddels overleden is, laat zien hoe hypocriet men is. Bah !


  Maak melding

 96. Santokhi de Surinaamse Xi Jiping?

  12-01- 2015

  Toen de militairen in 1980 de regeermacht met geweld overnamen, gaven zij als motief voor de staatsgreep de toen heersende corruptie. Er werd jacht gemaakt op politici en leidinggevende ambtenaren die corrupt zouden zijn. De razzia’s, uitgevoerd door de coupplegers met ondersteuning van de ‘dalla skowtu’s’ en opposanten van NPK II, hadden tot resultaat dat vele eerbare burgers mishandeld werden en sommige politici maandenlang in de gevangenis hebben moeten doorbrengen. Voor de rechtvaardiging van de ongrondwettelijke daad moest de corruptie worden aangetoond. Ondanks het feit dat in 1980 geen enkele ‘verjaagde’ minister de gelegenheid had om belastende stukken te doen verdwijnen, hebben de militairen met hun linkse aanhangers geen noemenswaardige bezwarende stukken aan de gemeenschap kunnen tonen.
  Enkele ministers en ambtenaren zijn toen veroordeeld, omdat zij in strijd met de comptabiliteitswet gehandeld zouden hebben of staatsmiddelen ten eigen bate zouden hebben gebruikt. De olifant had een muis gebaard.
  Als de toen gehanteerde criteria nu op onze politici en beleidsmakers zouden worden toegepast, dan zou minister Belfort genoodzaakt zijn om extra cellen te laten bouwen. Na 34 jaren merken we dat de ‘bestrijders’ van corruptie in 1980 thans de grootste corruptelingen zijn geworden en corruptie sterk verdedigen. Als we de nieuwsbladen lezen, radio- en tv- programma’s volgen, dan valt het op dat er vaak over onbetrouwbaarheid van politici en corruptie wordt geschreven dan wel gesproken. Binnen de NDP, de vrucht van de militairen en revolutionairen, durven de heren Badrisein Sital, Imro Manglie, Charles Pahlad e.a. hun stem te verheffen tegen de heersende corruptie. De heer Pahlad is zelfs zo teleurgesteld in de leiding van de NDP dat hij afstand neemt van het beleid van de regering. Hij is thans bereid een andere partij te ondersteunen. Hij weigert de corruptie te gedogen, laat staan te verdedigen.
  Terwijl het alom gonst van de ‘geruchten’ over corruptie, blijven de heren Panka, Abdoel, Miesikaba, Vishnudath, Bouva en Doekhie, allen leden van de coalitie, schreeuwen dat men met bewijzen moet komen. Zij verdedigen corruptie puur uit eigen belang. De vraag is of wij Surinamers zulke corrumperende parlementariërs in ons parlement mogen hebben. Want zij zijn niet bereid om de bewijzen van de heer M. van Saramacca tegen zijn ex-dc te aanvaarden. De heer B. Sital heeft de bewijzen naar de pg gestuurd. Ook de heren Manglie en Pahlad zeggen over bewijzen te beschikken. Al degenen die behoefte hebben aan bewijzen, kunnen het liefst bij deze heren aankloppen. De parlementariërs van de NDP moeten zich bezig houden met de vraag waarom de mannen van het eerste uur hun partij blameren. Is de maat al vol?
  Het is te goedkoop en beschamend om de heren Manglie, Sital en Pahlad na jarenlange trouwe dienst het etiket ‘onbetrouwbaar’ op te plakken. De heer Pahlad moet alle respect en waardering krijgen voor zijn moed en niet opportunistische stellingname. Hij geeft de Surinaamse gemeenschap, in het bijzonder de jeugd, het goede voorbeeld door ethische waarden een plaats te geven in de Surinaamse politiek. Velen onder ons hebben hun twijfels over de toezegging van de Samenwerkende Partijen dat zij na de verkiezingsoverwinning de ‘corruptelingen’ gaan opsporen en laten opsluiten. Deze twijfels zijn gebaseerd op ervaringen uit het verleden. We hoeven alleen maar te denken aan: de verdwijning van tonnen padie te Jarikaba, de parlementaire onderzoeken onder leiding van de heren Rodgers en Kruisland naar de besteding van middelen door ex- president Jules Wijdenbosch, de malversaties bij Para Industries en het gesjoemel bij het uitgeven van gronden en concessies. Ook de aanwezigheid van PL bij de Samenwerkende Partijen doet velen een gereserveerde houding aannemen. Maar we zien dat in China plotseling een leider opstaat die werkelijk de strijd aanbindt tegen corruptie. Hoeveel ambtenaren, bestuurders, politici en partijgenoten heeft de president Xi Jiping van China niet achter slot en grendel laten plaatsen? Onze president die het volk beloofd had een kruistocht tegen corruptie te voeren, heeft helaas de wijze lessen van Xi Jiping zich niet eigen willen of kunnen maken. Er zijn blijkbaar teveel fio’s fio’s .De politieke partijen hebben nu de kans om personen op de lijst te plaatsen die niet bevlekt zijn of boter op hun hoofd hebben. De heer Santokhi die leiding geeft aan de Samenwerkende Partijen moet als de Surinaamse Xi Jiping ervoor waken dat na de verkiezingsoverwinning randvoorwaarden aanwezig zijn om schoon schip te houden. Ook bij de instituten als Clad en de Rekenkamer moeten de niet voor hun taak berekende ‘gasten’ verdwijnen. We houden rekening met nieuwe leiders in de komende regeerperiode. Zij moeten ervoor zorgen dat over het politieke landschap een nieuwe wind gaat waaien. Vol vertrouwen wens ik de heer Santokhi, hopelijk de Surinaamse Xi Jiping, daarbij veel succes en wijsheid toe.


  Maak melding

 97. Op 8 december durfde geen van deze broodschrijvers te zeggen;

  Ik ben Jozef Slagveer
  Ik ben Bram Behr
  Ik ben Frank Wijngaarde

  Harde vragen over beleid, corruptie, nepotisme, dino durven ze niet te vragen in Suriname.


  Maak melding

 98. Het minnetjes monster is instaat om binnen 2,5 uur bij sommige posters zeker 40 minnetjes te plaatsen en bij andere meer dan 40 plusjes .
  Bij deze veel succes met je kinderachtig en achterbaks gedrag dictatoriaal kleutertje.


  Maak melding

 99. Doodziek word ik van de door de Paarse Roversbende aangestelde Paarse Plus en Minnetjes brigade die onder een dozijn nicknames kritische geluiden proberen tegen te houden.

  Dat is vergeefse moeite. De tijd van de Paarse Kakkerlakken nadert en onze plus en min brigade moet dan ander werk gaan zoeken.

  Van de moderator had ik iets meer controle verwacht want binnenkort neemt niemand meer Waterkant serieus door de tsunami van ongeletterde Paarse Kakkerlakken die anto Bouterse postings de grond in proberen te trappen.

  Ik verwacht 30 minnetjes in de komende 30 minuten.


  Maak melding

 100. Typisch dat alleen de zwakbegaafde gefrustreerde stronters zich druk maken om minnetjes en plusjes, zal dit komen omdat ze niets anders om handen hebben dan waterkant.net . Ze zijn en blijven een triest hoopje volk, ik heb zo met jullie te doen.


  Maak melding

 101. Hier hier lees maar want zo’n gefrustreerde zwakbegaafde heeft te vertellen.

  “binnenkort neemt niemand meer Waterkant serieus”

  Dit terwijl door toedoen van dit zelfde gespuis niemand waterkant.net al heel lang niet meer serieus neemt.


  Maak melding

 102. henkmolenaar en consorten .
  je wordt doodziek van die paarse bende hihihihhihi.
  maar ik ken die fronters al jaren ,ze hebben su geen enkel vooruitgang gebracht ondanks die ontwikkelings geld van nederland.


  Maak melding

 103. moord keur ik af , maar die hele charlie heeft dit uitgelokt .
  het is heel anders voor hem afgelopen dan gedacht .
  en als de nederlanders praten over pesten dat het niet mag en niet kan dan snap ik niet dat ze nu praten over vrijheid .
  die mensen leven en sterven voor hun geloof laat ze dan met rust .
  iemand beledigen of belachelijk maken is niet mooi alleen om hun bedrijf te redden .
  R,I.P schuldige en onschuldige mensen .


  Maak melding

 104. joop piet
  moord keur ik af , maar die hele charlie heeft dit uitgelokt .

  Tuurlijk joh, en jij mij beledigt schiet ik jou kop er af en van iedereen die ik op weg naar jou tegenkom.

  Moslims zijn een beetje te snel beledigt. Ga lekker naar het Midden Oosten en laat het Westen met rust, Niemand heeft gevraagd om hier te komen en als je de levenswijze van het Westen haat, rot lekker op,


  Maak melding

 105. Zie je wel dat die Henk Molenaar er een is van het laagste soort en alle Moslims over een kam scheert ? Henk Molenaar is zogenaamd een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting, maar zodra men kritiek uit op Nederland en of op het Westen, mogen alle Moslims wat hem betreft, oprotten. Ik zou hem het advies willen geven om met een bord met als tekst ‘geen wapens meer aan landen in het Midden Oosten te leveren’ op het Binnenhof te gaan staan en te demonstreren. Ik weet 100% zeker dat Henk Molenaar daar de ballen er niet voor heeft !

  En wat een arrogantie zeg ‘ niemand heeft gevraagd om hier te komen’…. Ja, niemand vroeg de Nederlander naar Suriname, Indonesië, Papua Nieuw Guinea en de Antillen te komen.


  Maak melding

 106. eens even gekeken wat voor een commentaar er onder de
  “Hidden due to low comment rating” verstopt zat, weinig reden om het te verstoppen door een overtal aan minnetjes gegeven door infantiele paarse randmongolen, en je zou de “Waterkant beheerders /moderators er haast van verdenken dat zij ook NDP sympatisanten zijn , omdat die gewoon toegestaan wordt, niet wat je mag verwachten van een neutrale en objectieve site in ieder geval


  Maak melding

 107. Laten sommigen de Islam met rust laten dan zullen sommigen ook door foute Islams met rust gelaten worden. Zelf zit ik als Christen ook niet te wachten op een karikatuur van mijn God Almachtig!


  Maak melding

 108. IEDEREEN moet afblijven van een ander mens, wanneer
  deze beledigt of scheldt ! Moslim, niet-moslim, pseudo-
  moslims, christenen,, joden, radicalen, mensen zonder
  geloof, etc etc , MOETEN AFBLIJVEN van ANDEREN !

  U legt de zaak maar voor aan de RECHTER, NIETS
  ANDERS!

  Laat andere mensen hun mensenrechten met RUST, U
  bent geen GOD of Opperrechter !

  Koester uw geloof maar meng het niet met staatszaken !

  Bewaar jouw religieuze regels voor THUIS, t zijn Prive-zaken !
  Zadel andere mensen daar niet mee op !

  Verlaat anders de democratie en maak zelf een aparte
  godsdienst-dictatuur of ga naar de bijvoorbeeld de
  kalifaatstaat zonder recht en mensenrechten !


  Maak melding

 109. Maar mag een moslim, mensen met een andere levensovertuiging dan de Islam wel uitmaken voor ongelovige hond of heiden, wat dus ook regelmatig gebeurt, is dat dan vrije meningsuiting of een ordinaire belediging


  Maak melding

 110. Terecht kan gesteld worden dat het gros van de ndp aanhangers, oliedomme stommelingen zijn. Zelfs een mier is van nature wijzer dan al die paarse oliedommen, want een mier heft geen leider nodig, maar die paarse stommelingen wel de lijder die hen zal doen lijden alla Mugabwe.


  Maak melding

 111. Die minnetjes kabouters zijn weer druk. Dus in Paramaribo nemen de machthebbers de waterkant echt serieus. Zo serieus dat limbopersad zijn minnetjes brigade mobiliseert.


  Maak melding

 112. Wel ik heb 25 jaar in Holland gewoond op diverse plaatsen, van Amsterdam, Dordrecht , Utrecht en Rotterdam. Ik heb tussen Bakras, Marokkanen, Turken, Antillianen gewoond. Maar ik ga nooit meer tussen Hollander wonen. Die voelen zich beter en superieur omdat ze blank zijn. Altijd was er wel iets met Hollanders is geen fijn volk. Een Marokkaan of Turk ziet mij als zijn gelijke en respecteert mij. En ze zijn vies. Gaan naar wc wassen ze de billen niet, ze vreten het vuil uit hun neus en puffen waar je bij bent.hebben totaal geen respect voor anderen en je mag ze ook niet verbeteren want ze zijn alwetend. Een stiekum volk.


  Maak melding

 113. Vrijheid van meningsuiting houdt helemaal niet op bij
  beledigen of racistische uitingen. Betrokkene wordt gewoon gevonnist door de RECHTER!
  NIET door willekeurige individuen die zich beledigd voelen en
  het recht in eigen hand nemen !

  Die horen in een democratie of rechtsstaat niet thuis !

  “Eigen richting” zoals men dat noemt MAG NIET, door geen
  enkele burger van welke godsdienst dan ook !

  Die rechtsprekende taak is door wetten en Grondwet expliciet
  bij de onafhankelijke rechter neergelegd !

  Extremisten, anti-democraten die een andere mening hebben
  kunnen makkelijk verhuizen naar een of andere dictatuur, bijvoorbeeld een kalifaat of heilstaat zonder wetten en regels !

  Daar wordt uw vrouw binnen een nacht tot hoer verklaard of
  het huwelijk met een vreemde ingejaagd. Bij protest wordt
  uw hoofd afgehakt, want de godsdienstwaanzinnige dictators verdragen geen tegengeluid !


  Maak melding

 114. Door Hollanderhaat slaan sommigen door ! Niet wetende dat
  Desi zijn staatsgreep samen met de Ollanders heeft gepleegd !

  Samen met deze Kolonialen heeft Desi ons Volk onderdrukt !

  PS : Marokkaanse jeugd is zo “aardig en respectvol”, dat zij
  zo vaak Srananvrouwen beroven in Nederland ! Enkele jaren geleden heeft een jonge Sranandame nog een van deze,
  volgens u lieve buurjongens, doodgereden toen die er met
  haar tas vandoor wilde gaan ! De rechter heeft dit als een
  geval van noodweer gezien !


  Maak melding

 115. Srafu,
  Je lult uit je nek, ga maar kijken wat de djoeka’s in suriname allemaal niet doen. Verkrachtingen,roven,op straat hangen,intimideren en kijk ook naar de Bijlmer .
  Houd dan op over Marokkanen . Kijk zelf in de spiegel,dan zie je een agu


  Maak melding

 116. @Srafu,
  Volgens uw postings kan de vrijheid van meningsuiting ook het beledigen en uiten van racisme inhouden. De rechter dient zich daarover te buigen. Onbegrijpelijk vind ik dan vervolgens uw posting waarin u anderen Hollanderhaat verwijt. Wie bent u dan om daarover te oordelen ? Zijn uw postings niet in tegenspraak met elkaar ?


  Maak melding

 117. @ Sweet Mofo Neen, het is normaal om in een democratie
  GEEN CENSUUR VOORAF te plegen ! Wanneer er met
  een uiting strafbaar feit wordt gepleegd treden OM en daarna
  rechter op om tot een vonnis te komen !

  Tegenspraak is er niet, ik ben het niet eens met ongefundeerde
  haat tegen personen. Ik veroordeel bijv. ELKE uiting die
  bevolkingsgroepen of alle inwoners van een land of religieuze
  groep of groep mensen zonder religie, negatieve of criminele etiketten opplakt !
  Meestal zijn deze uitingen ook bij wet verboden als racisme/haatcrimes !

  PS Waak er ook voor dat je groepen of bevolkingsgroepen, crimes van individuen wil aanrekenen !


  Maak melding

 118. @Mike Ik heb het over individuele Marokkanen! Ik veroordeel
  niet De GROEP Marokkanen als bevolkingsgroep !

  Ook u kunt/hoort niet zo te praten over de over onze “Djoeka’s”
  Alle individuen uit de bevolkingsgroepen uit het binnenland
  moeten INDIVIDUEEL worden aangepakt en worden afgestraft
  door de rechter ! Er is in Sranan INDIVIDUEEL strafrecht !

  Wanneer een binnenlandbewoner een strafbaar feit pleegt
  wordt DEZE DADER gestraft, niet de gehele bevolkingsgroep waaruit hij voortkomt !

  De rest van de bevolkingsgroep bij deze individuele misdaad betrekken is racistisch !

  PS Ik heb in mijn eerdere posting woorden aangehaald zoals
  andere posters de groep bejubelden als zijnde
  Surinamerlovers. Dit is geeenszins het geval !


  Maak melding

 119. @Srafu,
  Bent u bekend met het geval van de Sur. / Hindoestaanse onderzoeker/journalist A. Ramdas ? Hij stond op het punt een boek te publiceren over de rol van de Nederlandse Staat in o.a. Suriname, Srebrenica, Israel, het Asielbeleid. De Ned. Veiligheidsdienst, destijds de BVD geheten, heeft op allerlei manieren de publicatie van dat boek weten te voorkomen, zelfs tot het plegen van een bomaanslag op zijn woning in Maarssen aan toe ! Deze man heeft. terwille van zijn eigen veiligheid en van diens familie, jarenlang in een gepantserde auto moeten rondrijden.
  Waarom is in rechtsstaat dat placht ‘democratisch’ te zijn de publicatie van dat boek tegengehouden ? Heeft hij in zijn boek de onderwerpen aangekaart die voor Nederland onbespreekbaar waren ? Het argument dat door publicatie de Staatsveiligheid van Nederland in gevaar kwam, lap ik aan mijn laars. Wellicht dat u, als voorvechter van e democratische idealen mij op andere gedachten zou kunnen brengen.
  Idem ook het onderzoekswerk van Willem Oltman over de Ned. Staat.


  Maak melding

 120. beste mensen dit is mooi en aardig allemaal maar moslims kiezen steeds meer de kant van de terroristen en alqaida isis en de profeet laat duidelijk weten wie geen moslim is zijn slecht mensen staat ik de koraan maar hoe dit nu de koraan heb zelf dit veroorzaakt geloof is iets wat mensen zelf gezet heb want er is 1 goed voor iedereen maar de koran zeg anders en de profeet de cristen hindu bhoedha jood zijn allemaal slecht niemand kan dit ontkennen dus hoe nu verder in de wereld zijn moslims wel te vertrouwen nee moslims wisten wat ze aan het doen waren en heb in alle europa landen en ander land zoo als amerika heel veel moskee niet om te bidden nee maar vergaderen hoe ze de wereld gaan aan pakken wie geen moslims is die moet dood geloof mij de moslims weten heel goed hoe ze zielig en goed moeten over komen laat de moslims de koraan goed lezen en ze moeen niet zeggen het is niet waar ik vind in alle hoog functie in europa en voor al nederland moeten ze weg ze zijn niet te vertrouwen moslims zijn getraind al heel veel jaar terug hoe ze de wereld moet aan pakken en dat is hun aardig gelukt nu is in suriname nog oke maar blijf niet zoo ook in suriname zall de moslims veranderen en qaan sluiten bij gun terorist trouwens suriname staat bekend dus bouta en dino en amiralie dat ze teroristen de toe gang gaven om in suriname te trtainen en amerika ta aan vallen op tijd is dit aangepakt dus mooi gepraat maar moslims zijn niet te vertrouwen de wereld oog is al open laat maar open tjauw


  Maak melding

 121. roberto_suri
  je lukt uit je nek mang. Ga met je knikkers spelen klein kleuter je bent hier de boel aan het opzetten. Wie stond als eerste klaar om met een zak geld te zwaaien toen de Hollanders ons in de steek lieten ? Was het Amerika ? neen. Was het Frankrijk of de goedzak uit Engeland ? Neen, het waren de moslims uit Libie die volgens je niet zijn te vertrouwen. Jou soort is niet te vertrouwen want jij hebt je ziel aan de duivel verkocht.


  Maak melding

 122. Heb de vele reakties gelezen, politieke, religeuze en velen die doordrenkt zijn van haat.

  Er is maar op eentje waarop ik wil reageren en dat is die van HENK MOLENAAR die vindt dat we maar terug moeten naar ons land als we niet met hun regels willen leven.

  welnu jongeman/vrouw of kind. wij hebben daar geen probleem mee, maar gaan alleen terug wanneer jullie al onze door de jaren heen gestolen goed terug geeft, en eerbied toont voor onze religien en gebruiken.

  Goud, diamant, olie, bauxiet, graniet, artifacts (gejat uit graven van onze voorouders), voedsel en kruiden, stoffen etc. etc.

  Zodra jullie dat hebben gedaan, donderen jullie uit onze landen op, dan kunnen we misschien eindelijk op gelijke basis met elkaar onderhandelen, wij grondstoffen, jullie de kennis.


  Maak melding

 123. Menigeen in Suriname kent het blad Charlie niet en zeker de mensen die met de tekst poseren. Dan heb ik het nog niet over de geschiedenis van dit blad. Ze moesten eens weten dat ze zwarte mensen met apen vergelijken. Hoe kan een land als Suriname waar men respect heeft voor elkaar, achter woorden van het blad staan die geen respect in zich dragen voor anderen. Begrijp me niet verkeert, de moordpartij is niet goed te praten – daders moeten altijd boeten- maar anderen structureel vernederen staat haaks op Respect waar ik voorsta. Trouwens in tegentelling tot de 12 moorden in Parijs, zijn in Nigeria 2.000 mensen door terroristen gedood (verband). Geen haan die naar kraait. Kortom het ijkt erop dat het leven in Europa meer waard is dan het leven van niet westerse mensen. Check de Europese houding inzake vrijheid van meingsuiting danzal je snel tot de conclusie komen dat vrijheid van meningsuiting onder het kopje white privilege.


  Maak melding

 124. Beste mensen ik keur het af om onschulidige mensen te doden in naam van het geloof.
  Er zijn ook andere wegen die je kunt bewandelen als je beledig voelt. Stap naar de rechter bijvoorbeeld maar eigen rechter spelen is van het stenentijdperk.
  Religie en staat moet altijd gescheiden blijven.
  Laat mensen ook vrijheid van geest gebruiken en creatief te zijn.

  Als je nagaat dat men hardhanding geprobeerdheeft het geloof te verspreiden en zie het resultaat,het heeft enkel maar ellende over de hele wereld. Heb veel respect voor Boedhisten, Hindoes en Sjintoisten deze aanhangers dragen het geloof in hun hart.

  Vind het onbegrijpelijk dat men een terroristische daad pleegt en daarbij de naam van de almachtige skandeert.

  Beste broeders en zusters live and let live.


  Maak melding

 125. Wat een gelovige wereld allemaal kan veroorzaken gaat vaak boven de pet van de wereldmensheid, en uiteraard wil ik niet achterblijven, daarom vandaag een speciaal verzoek aan de God van de gelovigen. Dit is mijn pleidooi!

  Je suis un infidèle

  Een oprecht gebed van een ongelovige
  tot de God van de gelovigen;

  Laat ons bidden, genade zijt alle gelovigen en met hun geest, amen.

  … “Oh God in de hemel, in het walhalla, het Nirvana, in de hel of waar U ook bent. Laat de gelovigen eens eindelijk horen waar u zich bevindt, want ze zijn sinds mensenheugenis naar u op zoek maar u bent tot thans nergens vindbaar.

  … Lieve Heer Krishna, Allah of welke God dan ook; ik bidt tot U opdat U verantwoording neemt door uw aardse volgelingen direct bij u te ontbieden zodat er weer Vrede gaat heersen op aarde in de harten van alle mensen die ervan bewust zijn, dat zij hun bestaan niet te danken hebben aan welke god dan ook, maar aan de Natuur, die de Schepper is van alle dingen, op aarde, van daarbuiten en van het universum die groter is dan alle goden..

  … Oh Lieve God daarboven; uw schriftuurlijke richtlijnen brengen al genoeg onheil en smart voor uw aanhangers, die ook hun uiterste best doen om uw slechtheid te evenaren door allerlei mensenrechtenschendingen te betrachten en van alles te doen wat u hen verboden heeft.

  … Oh God de baas van alle gelovigen; uw volgelingen zijn ijverig bezig om U te bereiken, laat ze dan weten dat hun schijnheilige gebeden en slechtheid jegens elkaar niet tevergeefs zijn en dat hun ultieme hartenwens om voor altijd bij u te gaan wonen geen moment aan uw aandacht is ontsnapt.

  … Oh Heer Krishna, Allah of welke God dan ook; hoort U mijn gebed aan, van een oprechte ongelovige, die het goed meent met alle gelovigen. Laat uw volgers zo spoedig mogelijk het “beloofde paradijs” voor eeuwig binnen gaan, en doe gauw si vou plait voordat uw volgelingen de aarde opblazen en nog meer onschuldige mensenlevens opeisen met hun godsdienst waanzin. Neem ze daarom vandaag nog mee naar uw verblijfplaats in plaats van morgen, want opgeruimd staat netjes.

  … Oh God vader van alle gelovigen; ik verzoek u dringend doch beleefd om alle gelovigen onmiddellijk tot u te roepen zodat zij hun haat en verdelgingsstrijd ten opzichte van elkaar onbeperkt in uw bijzijn kunnen voortzetten in de Hemel, in het Walhalla, in het Nirvana of in de hel, opdat weer Harmonie en mensenliefde wederkeert in de harten van alle mensen op moeder aarde, die alles wat de Natuur heeft voortgebracht en alles wat daarin leeft lief hebben.

  … Oh Heer Krishna, Allah of welke God dan ook; over hand en spandiensten bij uw grootse taak tot repatriëring van de gelovigen naar hogere sferen hoeft u echter niet in te zitten, want ik biedt mezelf aan voor dit goede doel en ben uiteraard uit menslievendheid geheel vrijwillig beschikbaar om uw leden als een goede herder bijeen te drijven en te assisteren bij de guillotine zoals een barmhartige Samaritaan betaamt te doen, ter zake de ten uitvoering van hun uitreis naar de Hemelsferen, nadat zij hun laatste heilige sacrament hebben afgelegd in Jezus naam of namens wie dan ook; “AMEN.”

  “Je Suis Django”


  Maak melding

 126. Probeer een ketting met een kruis te dragen in Pakistan, Bangladesh, Saudi Arabie, Yemen, Somalie, Indonesie, Qatar, Irak, Iran, Egypte, Tunesie, Algerije noem maar op ????

  Probeer een kerk te bouwen in die landen?


  Maak melding

 127. @Johan,
  Ik ben het niet eens met uw posting. Ik heb jarenlang in Nederland gewoond en zag weinig mensen met een kruis rondlopen.
  Kerken stromen leeg. Mijn vraag aan u, waarom zou ik zo nodig een kerk in de door jou genoemde landen moeten bouwen als in eigen land het geloof gene rol van betekenis meer speelt. Of komt u mij wijs maken dat u zo graag in Saoedie Arabië het Christengeloof wenst te belijden ? In Nederland bent u ontkerkelijkt en daar belijdend ? Contradictie.
  Overigens staan in de door u opgesomde landen wel degelijk kerken. Turkije en Egypte hebben kerken die zelfs groter zijn dan kerken in Europa. Ooit van de Koptische Christenen In Egypte gehoord ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.