Machtsstrijd binnen de Organisatie Hindoe Media (OHM) escaleert

26

De politie heeft afgelopen woensdag opgetreden tegen enkele actievoerders die de villa van de Organisatie Hindoe Media (OHM) aan de Koninginneweg in Hilversum hadden bezet. Dat meldt De Gooi- en Eemlander. De krant meldt op basis van uitspraken van omroepdirecteur Jagdish Rambali dat bij de bezetting werd geduwd en getrokken. Ook hadden de bezetters een slotenmaker bij zich.

Volgens De Gooi- en Eemlander zou een ‘machtsstrijd’ over het voortbestaan van de omroep de aanleiding voor het incident zijn geweest. Woensdag deed de omstreden nieuwe raad van toezicht een poging de macht over te nemen schrijft de krant. Agenten hebben de ruziënde partijen in het OHM-pand gescheiden en geadviseerd het conflict op neutraal terrein op te lossen, meldt een politiewoordvoerder.

Al eerder plaatste het Commissariaat voor de Media de hindoe-omroep onder verscherpt toezicht. Het Commissariaat eist dat hindoestaanse omroep OHM voor 2 februari orde op zaken stelt. Stichting OHM dient vóór deze datum te zorgen voor een adequate interne organisatie en een raad van toezicht die deskundig en onafhankelijk toezicht houdt. Voldoet Stichting OHM niet aan deze opdracht, dan moet de omroep vanaf 2 februari een dwangsom betalen van duizend euro per dag met een maximum van 50.000 euro.(FOTO: Google Maps)


26 REACTIES

 1. Off topic… Goed nieuws vlak voor de weekend. Laten we het hopen. 🙂

  HAVANA – De Cubaanse regering organiseert vrijdag een persconferentie voor nationale en internationale media. Eerder op de dag gingen er geruchten dat oud-leider Fidel Castro zou zijn overleden

  De reden voor de persconferentie is niet bekendgemaakt.
  De oud-leider heeft zich al een jaar niet laten zien. Cubaanse inwoners van Miami bemerken sinds donderdag steeds meer „spanning” bij familieleden van de voormalig leider van Cuba en in militaire kringen.


  Maak melding

 2. Als het Commissariaat zulke verregaande eisen aan de Stichting stelt in samenhang met de opgelegde dwangsom van € 1000 per dag, is sprake van wanbeleid. Opmerkelijk is dat aan een stichting ,en dus afhankelijk van overheidssubsidie’s, de dwangsom opgelegd wordt.


  Maak melding

 3. Nou vorig directeur R.CHANDER, ook zakken gevuld ik kan het weten want het is 1 van de vrienden van mijn vader die ik niet mag.Reizen werden er gemaakt het kon niet op met het geld en subsidie. Van India tot Afrika werden er reisen gemaakt,en nog vragen aan mijn vader of hij mee gaat alles wordt betaald.Iets wat mijn vader uiteraard weigerde.Het gaat hier om macht en salaris behoud.Macht is mooi als je ermee om kan gaan.En macht is iets wat je niet aan een hindoestaan moet over laten.haha.zegt mijn vader ook hindoe, maar een toffe.


  Maak melding

 4. Geschiedenis OHM triest. Radicalen gunnen boeven alle financiële ruimte. Zo manipuleren zij al decennia lang.

  Commissariaat voor de Media mede schuldig aan het bestaan en voortduren misbruik.


  Maak melding

 5. Soso eigen belang.
  Niks meer of minder.
  Het kan niet anders zijn dan dat enkele op macht en geld beluste individuen chaos stichten binnen deze organisatie.
  Coupen is een bekende bezigheid geworden.


  Maak melding

 6. Sabidirie wat ik van het Surinaamse volk weet ? In de drie jaar ben ik een volk tegen gekomen dat zich maar al te graag in de rol van slachtoffer plaatst, weinig tegen kritiek kan, zich snel aangevallen voelt, een bevolkingsgroep die liever morgen dan vandaag actie onderneemt (ik druk mij nu diplomatieker uit) en totaal geen initiatief onderneemt. De economie is in handen van de Chinezen wat op zich al vreemd is. Hoe kan de economie in handen zijn van een bevolkingsgroep die pas 20 jaar in grote getallen aanwezig is ? Dat is mijn vraag. Dan is het antwoord in mijn ogen even simpel als logisch te geven. Er moet een andere bevolkingsgroep zijn die het toelaat omdat het te lui en te angstig en wantrouwig is. Duidelijk ?


  Maak melding

 7. gewoon die tent sluiten,zonde van al het belasting geld die door die rovers boeven gestolen wordt.

  het suri volk in ned. merkt er niks van die hele o h m niet..

  het geld wordt letterlijk onder het bestuur en een paar simpatisanten opgemaakt..


  Maak melding

 8. Jai Sri Ram.
  Er is geen hindoestaanse woord voor “compromise”.
  Sommigen willen hun hele leven voorzitter, secretaris en penningmeester zijn en zoveel mogelijk zichzelf en hun familie op de voorgrond plaatsen (net als in de vhp). Ze denken allemaal onvervangbaar te zijn en eeuwig in leven te blijven.

  Hindoestanen zijn meesters in het emotioneel beargumenteren van non sense en je ziet het zelfde in mandirs. Hier is een goede tip als je al 2 jaar president van een club bent wordt het tijd om het over te dragen want de jonge generatie gaat echt niet wachten op jullie dood om over te nemen tegen die tijd zijn ze allemaal bekeerd tot jehovahs getuigen. Ga naar een mandir en is bijna niemand onder 35 jaar daar vrijwillig. Leer om water in de pancha amrit te doen zodat een ieder kan bijdragen tot een betere toekomst. Om namoh Shiva.


  Maak melding

 9. Ram Singh,
  Gelukkig ben ik het niet eens met jouw reactie. Manipuleren komt voor bij iedere bevolkingsgroep en is van alle tijd en zal ook zo blijven. Kijk de geschiedenis maar op na.


  Maak melding

 10. Zonde zeg, ik keek graag elke zondag naar OHM in Ned…. jammer hoor dat de boel zo escaleert…. en idd naar dat een Stichting de subsidie zo misbruikt…. 🙁 Zodra mensne geld ruiken slaan ze door… super zonde… gewoon lekker normaal blijven betaat ni meer met gel dlijkt het.


  Maak melding

 11. @Jimmy en jouw vader heeft het aanbod van de directeur afgeslagen ? Gratis reizen naar India en Afrika maken ? Laat ik jou nou niet geloven en ik hoop niet dat je het erg vindt.


  Maak melding

 12. Paul! mijn vader heeft zijn eigen geld het enige land waar mijn vader komt is Suriname en BRASIL waar wij een huis hebben.Met ons geld heb ik als halfbloed ingy een stichting in India, in Brasil zorg ik voor 40 kinderen in een opvanghuis,ik ben om de 3 maanden in Su waar ik voor indiaanse kinderen voor schoolgeld zorg 55 Kids.Mijn volgend projekt is toiletten voor ouderen in het binnenland.Maar wat jij gelooft! kan mij niks schelen,ik weet dat mijn vader een goed mens is en de mensen bij OHM heeft hij dat ook uitgelegd.Ik schreef al hij is hindoestaan en al 55 jaar bij zijn lieve indiaanse vrouw. dat alleen maakt hem een top mens.En het siert hem als zijn kinderen zeggen pa, met zulke mensen moet je niet omgaan.En dat doet hij dan ook.Mijn famillie komt in Su alleen voor de indianen,en een paar vrienden op rust en werk,voor de rest kan men in Su de pluris krijgen.Dus bij deze jij ook.


  Maak melding

 13. Weet je wat het grootste probleem van de Surinamers is.
  Mensen zodanig motiveren dat alle neuzen niet alleen tijdelijk in dezelfde richting wijzen, maar ook blijvend. Er zijn altijd protestanten of dissidenten die zich niet kunnen schikken in het beleid waarvoor ze zelf hebben ingestemd. Van coalitie wordt men dus oppositie. Dit is de reden waarom Suriname en de Surinamers niet vooruit kunnen komen. Een gedrags- en denkverandering is nodig. Where is Dr. Phil.


  Maak melding

 14. @Hendrik, je zegt nu:
  Manipuleren komt voor bij iedere bevolkingsgroep en is van alle tijd en zal ook zo blijven. Kijk de geschiedenis maar op na.

  Staat dit niet haaks op wat je net hiervoor zegt?


  Maak melding

 15. Typisch Surinaams, typisch Hindoestaans…….Lege hoofden willen graag een autoriteit uithangen.

  Gewoon de geldkraan dichtdraaien en klaar is kees!


  Maak melding

 16. Stichting OHM is niet meer van deze tijd …….directeur en personeel moet per spoed ontslagen worden…..kanslozen hebben geen recht op mijn belasting geld …….weg ermee ….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.