dinsdag, mei 28, 2024
HomeFotoVerplicht gebruik van groene vuilniszakken in Nickerie

Verplicht gebruik van groene vuilniszakken in Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

Districtscommisaris Wedperkash Joeloemsingh toont de vuilniszakken die vanaf maandag 19 januari voor Nickerianen zullen gelden. Hierin moeten zij hun huisvuil doen om te worden opgehaald door de vuilophaaldienst van de overheid. Na jaren betaald te hebben voor vuilophaal, wordt de dienst per 19 januari gratis. Echter zal het vuil verpakt moeten zijn in de speciaal door het lokaal bestuur uitgegeven groene vuilniszakken. Dat heeft de burgervader laten weten. De zakken kosten SRD 1,50 per stuk.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Vanwege gebrek aan nieuws
  Lees hier,

  Rechter Shira Scheindlin heeft de uitspraak in de strafzaak tegen Dino Bouterse uitgesteld. Naar verwachting zou de zaak dinsdag afgepleit worden, waarna de rechter gelijk een uitspraak zou doen. De zitting ging echter niet door en de uitspraak is met een maand of twee uitgesteld. Sinds Bouterse een gedeeltelijke bekentenis heeft afgelegd, staat zijn veroordeling vast. Alleen over de strafmaat moet de rechter nog een oordeel vellen. Bouterse riskeert een gevangenisstraf van 15 tot 20 jaar.
  Exact een jaar na zijn aanhouding op 29 augustus 2013 heeft Dino Bouterse in een rechtbank in New York een gedeeltelijke schuldbekentenis afgelegd. Amerikaanse aanklagers houden de zoon van de president verantwoordelijk voor wapenhandel en cocaïnesmokkel. Ook zou hij hebben willen helpen bij het opzetten van een basis van de Libanese terreurbeweging Hezbollah in Suriname. Dino Bouterse zou geprobeerd hebben een basis voor de terroristische organisatie Hezbollah op te zetten en drugs- en wapenhandel te bedrijven, onder meer vanuit zijn kantoor bij de Surinaamse antiterreureenheid CTU, waar hij drugs en wapens had liggen. Dit blijkt uit opgenomen gesprekken tussen hem en infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA.
  Volgens de aanklacht kwamen op 1 februari 2013 twee infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA op bezoek bij Dino Bouterse in Suriname. Zij gaven zich uit voor Mexicaanse drugshandelaren. In dit gesprek gaf Bouterse aan dat hij hen kon ‘faciliteren’ bij drugssmokkel en het kopen van wapens. In juli sprak Bouterse een paar keer met Amerikaanse undercoveragenten over het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname. Ook reisde hij naar Griekenland om met de aangewezen contacten concrete plannen te maken. De vermeende Hezbollah-baas verklaarde dat zijn organisatie tegen de Amerikanen vecht. ‘Je hebt ingestemd om onze jongens te ontvangen, zodat ze kunnen worden getraind en dat ze kunnen blijven voor later uit te voeren operaties. Ga je akkoord?’, vroeg de infiltrant. ‘Ja’, antwoordde Bouterse.
  Het ging om een eerste groep van 30 tot 60 mensen. Er werd huisvesting en bewaking voor ze geregeld, liet Bouterse weten. Ook konden volgens hem valse paspoorten verstrekt worden. Dino Bouterse werd op basis van die infiltratieactie in augustus 2013 op verzoek van de Amerikanen in Panama gearresteerd.


  Maak melding
 2. Over deze Joeloemsingh,wat denkt hij,dat de surinamers een short fuse memory hebben ?!

  In Dagblad Suriname van maandag 28 april 2014 lees ik op pagina 03 het volgende: “De districtscommissaris van Nickerie, W.Joeloemsingh en zijn echtgenote ondervinden al maanden last van roddelpraatjes in het rijstdistrict”. Zonder een grondig onderzoek te laten plegen, zegt de districtscommissaris doodleuk nog het volgende: “Volgens hem komen deze aantijgingen uit de politieke hoek, namelijk uit de VHP-kringen. Zijn politieke tegenstanders zouden erop uit zijn om zijn “gezicht zwart” te maken. Foei toch meneer de districtscommissaris.

  Kinderachtig manier van denken

  De districtscommissaris moet zijn kinderachtige manier van denken corrigeren en niet in de wilde weg de VHP’ers beschuldigen dat zij met de roddelpraatjes bezig zijn. Ik vind het heel jammer dat ook districtscommissaris Joeloemsingh nu het slachtoffer is geworden van roddelverhaaltjes.

  Als meneer Joeloemsingh de moeite had genomen om het boek: “Het district in Nickerie in ontwikkelingsperspectief”, welke geschreven is door de auteur Hardeo Ramadhin, te lezen, zou hij geen vinger wijzen naar anderen. Ik wil de lezers niet onthouden wat de schrijver Hardeo Ramadhin in 2004 heeft vastgelegd in zijn boek op bladzijde 45 over roddelpraatjes in het district Nickerie.

  Ik citeer letterlijk wat in dat boek op bladzijde 45 staat geschreven: “De Nickerianen praten graag over politieke vraagstukken, vooral vóór, tijdens en kort na de verkiezingen. De politieke discussies vinden vooral in de bars,wanneer zij flink in het glaasje gekeken hebben, plaats. De roddelpraatjes bereiken de gemeenschap eerder dan de officiële informaties”.

  “Vooral hooggeplaatste ambtenaren en politici, zoals de districtscommissaris, de gewestelijke politiecommandant, de directeuren van scholen, de doktoren en de parlementariërs worden niet gespaard van de roddelpraatjes. De roddelpraatjes kennen verschillende invalshoeken. Mijn ervaring in Nickerie als districtscommissaris is, dat hooggeplaatste ambtenaren van vier zaken worden beschuldigd, wanneer de samenleving je niet lust of wanneer belangen niet op de gewenste manier behartigd worden”.

  “Deze vier zaken zijn: 1.Etniciteit. De ambtenaar krijgt makkelijk het stigma van etnisch handelen. Indien hiermee geen succes wordt geboekt, probeert men je op een andere manier klein te krijgen. 2.Corruptie. De hooggeplaatste ambtenaar is corrupt . Indien de roddelaars daarmee ook geen succes hebben, gaan zij verder met het zoeken van spijkers op laag water. 3.Alcoholisme. De betrokken ambtenaar is een alcoholist. Als ze eenmaal door hebben dat de ambtenaar niet drinkt en geen huisbezoekjes aflegt, is hun hoop nog gevestigd op de laatste troef. 4.Vrouwenjager”.

  “De laatste troef die de roddelaars nog hebben is, dat de hooggeplaatste ambtenaar relaties heeft met verschillende vrouwen. Als zij ook hiermee geen succes hebben, wordt er verteld dat men voorbehoedsmiddelen op het erf van de ambtenaar gevonden heeft. Deze verhalen worden meestal verteld door mensen met een zeer laag moraal, maar die wel invloed hebben in de politiek.”

  “Als al deze scenario’s mislukt zijn om je “klein” te krijgen, schrijven zij anonieme pamfletten, brieven naar de ministers, president, vice-president, naar de pers, of ze gaan bij parlementariërs klagen. De meeste pamfletten eindigen met de volgende woorden: “wij oprechte NPS-ers of wij oprechte VHP-ers of wij Nickerianen doen een beroep op de regering om zo snel mogelijk maatregelen te treffen tegen de betrokken ambtenaar”.

  De auteur schrijft nog het volgende in zijn boek: “Alle hooggeplaatste ambtenaren zijn gewaarschuwd als zij naar Nickerie komen om te werken. De jonge hooggeplaatste ambtenaren raken meestal gefrustreerd, omdat zij mentaal niet voorbereid zijn op deze verzonnen roddelverhaaltjes. De ervaren ambtenaren kunnen deze roddelpraatjes makkelijker aan”.

  Advies aan districtscommissaris Joeloemsingh

  Als een mens boos wordt, gaat men ondoordachte uitspraken doen en achteraf gaat men willen corrigeren. De districtscommissaris begint de VHP’ers te beschuldigen dat zij met roddelcampagne bezig zijn. In mijn boek heb ik nimmer een politieke partij beschuldigd, maar mijn ervaring als drie jaar districtscommissaris heb ik op papier vastgelegd voor het nageslacht.

  Na 10 jaren wordt meneer Joeloemsingh geconfronteerd met verzonnen roddelverhaaltjes. De schrijver van het boek, de heer Hardeo Ramadhin, heeft tussen 2001-2004 ook deze roddelverhaaltjes moeten incasseren. Roddelaars vind je in alle politieke partijen. Vergeet vooral jouw eigen politieke omgeving niet als je anderen beschuldigt.

  Op de Nickeriaanse gemeenschap wil ik een beleefd verzoek doen om eerbare burgers (in dit geval de districtscommissaris van Nickerie, de heer Joeloemsingh) met respect te behandelen. Met roddelcampagne’s gaat een mens geen politiek succes kunnen boeken. Meneer Joeloemsingh heeft ook een gezin en zijn gezin mag nooit slachtoffer worden van roddelaars die andere doelen nastreven.

  Politieke verschillen zullen er altijd blijven, maar eerbied voor mensen hebben is een teken dat wij beschaafde mensen zijn. De “President van Nickerie” wil ik vragen om eerbare Nickerianen niet te beledigen bij de televisiestations SBS en Ishaara. Uw gedrag heeft gemaakt dat de parlementariërs Ronny en Paul genoodzaakt waren tegen u op te treden in 2007 in het parlement. Op de districtscommissaris van Nickerie wil ik een verzoek doen om toe te zien dat Nickerianen niet continu op de televisie door de President van Nickerie beledigd worden.

  Hardeo Ramadhin


  Maak melding
 3. @De ndpers hier

  Luister ndpers,
  als jullie de boel rood willen verven mag je het doen,maar toon ook ballen en plaats tegenreakties en ga niet als lafaards te keer.
  Jullie hebben zeker last van het gevreesde VERKIEZINGSDROOM !!!


  Maak melding
 4. @De ndpers hier

  Jullie baasje dino zal zeker teleurgesteld zijn in jullie. Namens hem kumnnen jullie niet eens een behoorlijk gevecht opzetten
  DE BEDRIEGER BEDROGEN !!!


  Maak melding
 5. Als er ooit een goede reden was om iets een paarse kleur te geven dan waren het deze vuilniszakken wel. Als paars de lading dekt is het 9 van de 10 keer garbage.


  Maak melding
 6. waarom geen gescheiden afval verzamelen,beter voor het milieu ..

  van die organische afval kom post maken,schept werkgelegenheid,bovendien kan je het als mest verkopen….

  dus betaalt zich zelf terug..


  Maak melding
 7. Volgens mij worden de mensen in Nickerie blij gemaakt met een dode mus. Als ik het goed begrijp moest men betalen voor het ophalen van het huisvuil. Kreeg men toen de vuilniszakken gratis?
  Nu is het ophalen gratis, maar moet men de zakken kopen voor SRD 1,50 per stuk. Hier kosten 10 zakken ongeveer 2 euro. Dus 0,20 cent per zak. Bij een koers van 4.5 is dat dus SRD 0.90 per zak.
  SRD 1.50 voor de mensen daar is belachelijk duur.


  Maak melding
 8. @Ray;

  Beste Ray,

  Alles in ogen schouw nemende, kom je keer op keer er achter, dat er in Suriname van nú een gebrek is aan WAARDEN En NORMEN op alle niveaus!!!!!

  De mensen, functionarissen die een goed voorbeeld moeten geven, die lappen alle regels en wetgeving dagelijks aan hun laars. Wat ga je dan van de kleine man verwachten????? Deng manbg no loby á Kondre ekte ,ekte………!!!!!

  Ik zou zeggen; VEBETER DÉ WERELD, BEGIN BIJ JE ZELF!!!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES