Vakbondsleider: kandidaat-ministers psychologisch testen

41

PARAMARIBO, 29 dec – Personen die voortaan voorgedragen worden door politieke partijen voor een ministerspost, moeten eerst psychologisch getest worden. Dit zegt vakbondsleider Ronald Hooghart op basis van ervaringen met onder meer ministers uit het huidige kabinet. Hun houding naar medemensen toe laat te wensen over.

Vooral ambtenaren hebben het zwaar te verduren gehad. “Dat koloniale gedrag is er nog, waarbij men de werkers als varkens behandelt”, zegt Hooghart tegenover de Times of Suriname. Dit gedrag heeft niet alleen invloed op het functioneren van ministeries. Ook de verhouding met de vakbeweging raakt danig onder spanning. Ministers en andere topfunctionarissen zouden hun ‘koloniaal geërfd’ gedrag het best achterwege kunnen laten.

Op dit stuk is er huiswerk voor politieke leiders. Wanneer kandidaten worden voorgedragen voor hoge functies, moet worden voorkomen dat ‘instabiele personen’ de prijs krijgen. “Politieke partijen moeten bijvoorbeeld de mensen een psychologische test laten ondergaan, voordat men hen voordraagt om minister te worden. Men moet zijn milieu onderzoeken en nagaan hoe hij gefunctioneerd heeft in zijn vorige positie”, aldus Hooghart.


41 REACTIES

 1. Niet alleen de ministers maar ook hun directe familie.
  En de president vrij van crimineel gedrag en zeker geen moordenaar.
  En zeker geen enkele ex criminelen en vertegenwoordigers van god op aarde benoemen.


  Maak melding

 2. Verder denk ik dat een minister minimaal een HBO of universitaire niveau moet hebben..
  Ze moeten de Engelse taal goed beheersen. En verder nog een vreemde taal. Spaans of Frans.

  Dit in verband met internationale betrekkingen en om op hoog niveau kunnen, denken, handelen en anticiperen.

  Als we dit niveau laten gelden bij de huidige ministers blijft er niet veel over.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 3. Leadership is the most essential element of all kind of power.
  Je hoeft niet universitair geschoold te zijn om te beseffen dat mensen/medewerkers geen dieren zijn en derhalve menswaardig dienen te worden behandeld.


  Maak melding

 4. En laat ze gelijk screanen op onbesproken gedrag, ik vrees dat er dan maar weinig gegadigden overblijven, bij
  psychische stabiele, voldoende scholing en onbesproken gedrag,


  Maak melding

 5. De EERSTE benoemingseis moet zijn geen criminele
  antecedenten, voor president, ministers en andere hoge ambtenaren ! Kan via een strenge screeningswet !

  Daarnaast kunnen andere eisen van bekwaamheid en een psychologische test worden ingezet !

  Heeft NIETS met koloniaal denken te maken !

  Heer HOOGHART, Koloniaal is diegene die voorstander
  is van amnestie voor MASSAMOORDENAARS van
  ons Volk !

  Heer HOOGHART, Koloniaal Denken is bijvoorbeeld niet
  willen inzien dat CRIMNELEN (harddrugshandelaren en moordenaars) ons land verpesten en de bevolking dom
  trachten te houden !

  Koloniale houding blijkt uit het feit dat de GROTE
  VAKBONDEN ZWIJGEN wanneer de veiligheid van de
  Staat in gevaar wordt gebracht door de misdaden van
  Dino Bouterse !

  Ook Koloniaal, en gevaarlijk voor ons gehele Land is,
  heer HOOGHART, wanneer deze bonden daarna GEEN JUSTITIEEL ONDERZOEK EISEN naar de misdaden van
  de zoon van de president !
  Waaronder ook misdaden tegen de veiligheid van de Staat Sranan !

  Dus heer HOOGHART, het lijkt mij beter als u zwijgt, over
  Koloniale Mentaliteit !

  PS : er zijn nog steeds veel sribi-srafu’s in Sranan !


  Maak melding

 6. De associatie die dhr. Hooghart legt tussen het koloniaal verleden en het slechte werkgeverschap van ministers en andere topfunctionarissen wordt mij niet duidelijk. Wat bedoelt deze psycholoog nu aan te tonen ? Dat het wangedrag van ministers naar het lager kader toe een koloniale erfenis is ? Laat deze man dan eens in de historie van Suriname induiken en laat hem eens in de wetboeken kijken. Daarin staan wetsartikelen ter bescherming van het lager kader en andere beroepsgroepen alsook hoe slavenhouders zich jegens slaven diende te gedragen.
  De koloniale boeren hadden rechtsbescherming voor hen ingevoerd. Triest om te moeten lezen dat het koloniaal verleden te pas en te onpas aangehaald wordt om alles wat maar fout kan gaan in Suriname te verklaren.
  Als Hooghart doorgestudeerd had, dan zou hij geweten hebben dat er heel veel schort aan de mentaliteit van de Surinamer, die van nature zichzelf in de rol van slachtoffer hult. Het zijn altijd anderen die het doen. Kritiek wordt meteen gezien als een aanval. Adviezen zijn aan dovemansoren besteed en zo kan ik nog doorgaan.


  Maak melding

 7. Wat gedrag betreft geloof ik niet dat een persoon als Hooghart daarvoor model staat. Laat Hooghart maar z’n eigen “tape” terugspoelen. Dan komt hij zichzelf ongetwijfeld wel tegen. Hooghart kon als geen ander het “koloniale gedrag” zoals hij dergelijk zelf noemt, neerzetten.

  Kunt u zich nog herinneren tijdens het bewind Wijdenbosch, toen het Hooghart uitkwam, hij verkondigde, dat de mensen “brood met brug” zouden eten. Dat zou je typisch nou “koloniale gedrag” kunnen noemen. Om een ander vals te beschuldigen als het je uitkomt tegen beter weten in en oog totaal verliezen voor de realiteit.

  Los van het feit of Wijdenbosch deugde of niet, is de Wijdenbosch-brug een van de beste en meest tastbare dingen die in de Surinaamse geschiedenis tot stand is gebracht.

  Het zou Hooghart en elkeen sieren als men eerst hun eigen stommiteit in een bepaalde “setting” toegaf alvorens anderen te willen corrigeren en dingen van de daken af te schreeuwen.

  Als Hooghart dat nalaat, zijn niet degene die hij beschuldigt alleen met “dat koloniale gedrag” bezig, maar was en is hij nog steeds degene, die zoals hij het zelfde noemde namelijk, “dat koloniale gedrag” als geen ander tentoon spreidt.

  Meneer Hooghart, van u als Vakbondsleider, zou men mogen verwachten, dat u dergelijke zaken alvorens ze naar buiten te brengen, dat in een beter verband doet, opdat vooral jongeren die de toekomst van morgen zijn er wat aan zouden hebben.

  Trouwens, u zou het drommels goed moeten weten, dat politiek een andere tak van sport betreft en dus een andere benadering vergt, andere kwaliteiten en vaardigheden.

  Waar u een ieder, dus ook politici op aan mag en/of kunt spreken, is dat “normen en waarden” voor een ieder hetzelfde behoren te gelden en geen enkel persoon, dus ook niet Hooghart himself, zich verheven boven wie dan ook behoort te voelen. Dan is dat een “statement” voor uzelf en een ieder.

  Op die manier hebben (uw) woorden/uitspraken enige kracht. Want dan conformeer je jezelf duidelijk aan je eigen uitspraken en zijn die nog duidelijker en helderder voor een ieder.

  Maar, “een knuppel in het honderd gooien” ofwel “kritiek geven zonder namen te noemen”, vind ik met betrekking tot bovengenoemd “item” op zich een aanzet tot verbetering in het algemeen voor een ieder, van hoog tot laag.

  Voor mijn part mogen degene die in de hogere regionen vertoeven het voortouw en in deze nemen.

  So I would like to say, Sir Hooghart, you have the floor!


  Maak melding

 8. Papagaaien verhalen is wat ander over je denkt en je gelijk negatief oordeeld zonder je te kennen en informatie overneemt.
  Tegenwoordig is verborgen slavernij onder druk werken nog steeds veelvoorkomend taboe hou rekening met lichamelijke
  en geestelijke conditie.toegangelijkheid test is belangrijk vooral in ,levensbedreigende,ramp,nood, en onverwachte situaties.
  Waar het om gaat zijn duidelijke afspraken onderling.
  Richtlijnen die moeten worden nageleefd
  Anno 2015 gaat het om samenwerking onderling niet elkaar met geweld of andere mogelijkheden. duidelijke prijsafspraken en in overleg.wordt tegenwoordig niet eens naar je geluistert of anderen derden maken misbruik van situatie vraag je af of Dip Low Ma waard is.ja/nee waarom praktijkervaring telt.


  Maak melding

 9. Wat een Hooghartige woorden.
  Maar ja, in het land der blinden is eenoog koning.
  Vader vergeef het hem; hij heeft niet door dat de omgeving rondom het Onafhankelijkheidsplein een open inrichting is.
  En meneer Ronald wat de vakbonds leiders dan. Verdienen zij dan geen test?
  Nee, geen blaastest want dan vallen ze allemaal door de mand!


  Maak melding

 10. Koloniaal is, vraag het maar aan de Indianen, spreken met gespleten tong zoals de Blanke kolonisten in Noord Amerika deden; ik kan me nog herinneren dat Hooghart op alle podia stond te roepen dat Bouterse een moordenaar was, en later toen hij niet snel genoeg zijn zin kreeg bij de NPS, steunde hij diezelfde Bouterse die hij in alle toonaarden had uitgemaakt voor een moordenaar, de koloniale hoogten die Hooghart heeft bereikt zijn (‘Hooghart have a heart’), haast niet mogelijk, kolonialer dan Hooghart is onmogelijk, zelfs Bouta die ook een tong als een aboma heeft (ik zal nooit samenwerken met Somo en Brunsi) zou nog iets van Hooghart kunnen leren.


  Maak melding

 11. Voor alle verantwoordelijke functies zou een uitgebreid psychologische test en antecedenten onderzoek verricht moeten worden. Een aanzienlijk deel van dit kabinet zou er niet doorheen komen. En wat mij betreft zijn vakbondsleiders ook niet gevrijwaard van dergelijke onderzoeken. Want als ik Hooghart zo door de jaren heen beschouw dan denk ik dat deze man ook een psychisch geval apart is. Een domme schreeuwlelijkerd en zeer kortzichtig denkend. Bij de eerstvolgende verkiezingen van de CLO moet hij worden afgevoerd. Genezing is helaas niet meer mogelijk. En als dat niet het geval is, na 25 mei zal het nieuwe regime met hem afrekenen.


  Maak melding

 12. “Dat koloniale gedrag is er nog, waarbij men de werkers als varkens behandelt”, zegt Hooghart tegenover de Times of Suriname.

  Dit is altijd al zo geweest. Het is zoals altijd het kopieergedrag van de Suri’s. Ja zelfs eigen landgenoten worden op vernederende wijze aangesproken.
  Vrouwen? Die worden minder vernederend aangesproken als zij maar voldoen aan de eisen van de baas o.a. een keer met de benen gespreid gaan en wellicht daarna meerdere keren om zo een goede opslag / inslag te krijgen.

  Het is de Surinamers niet onbekend dat de meeste buitenechtelijk verhoudingen ontstaan door het willen van de man en het gewillig en onderdanig gedrag van de werkende vrouw.
  Ja op elk niveau die je kunt bedenken.
  Van de kantine dame en schoonmaaksters tot de secretaresse van de hoogst baas (zowel bedrijfsleven, overheid en kabinet van de pres).


  Maak melding

 13. Dat ministers en andere personen voor hoge, internationale, functies een psychologische test moeten ondergaan is goed.

  Maar het moet in de wet opgenomen worden. Want politieke partijen zoals de ABOB zullen dat niet doen voor sommige van hun op mulo geschoolde ministers en hoge ambtenaren.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 14. Zo wat denkt deze Hooghart ,dat deze test niet voor hem geldt ?!
  Hij moet het voorbeeld geven hoe het gedaan moet worden het is toch immers zijn voorstel,zijn idee..ja toch?!
  Zo Hooghart mars ga jezelve eerst laten testen !!


  Maak melding

 15. Hooghart heeft een punt, alleen heeft het niet met koloniaal gedrag te maken m.i.! Een aantal ministers uit deze regering is totaal niet capabel voor die functie!! Met name de ministers van de abop zijn uitermate zwak en totaal ongeschikt!! Het aanzien van de minister heeft hierdoor een flinke deuk gekregen!!


  Maak melding

 16. Hoe “hooghartig” en “instabiel” is meneer Hooghart zelf als hij zegt dat elk(e) aankomend(e) minister een psychologische test moet ondergaan, en vervolgens zelf uitspraken oreert zoals:

  ‘De president moet de raadsadviseurs in een rijstzak stoppen en in de zee gooien. Het is waardeloos wat er nu gebeurt’, zegt Hooghart op Starnieuws die zich duidelijk door de raadsadviseurs gepasseerd voelt.

  Ministers moeten ten eerste van onbesproken gedrag zijn, een ontwikkeld sociaal- (inleving)vermogen hebben, eerlijk, welbespraakt, diplomatiek, goed geschoold zijn en verstandelijk (in plaats van emotioneel) kunnen reageren. Hooghart heeft mijn inziens nog veel te leren èn af te leren. (te hoge eigendunk en continu de verwijzingen naar het kolonialisme als excuus).


  Maak melding

 17. Hooghart….ga alvast een nummertje trekken en in de wachtkamer zitten bij die psycholoog. Ben jij als eerste aan de beurt. Ik vrees dat de uitslag erg negatief voor jou zal zijn. V.w.b. het, volgens jou, nog heersende koloniale gedrag in Su. blijkt dat jullie je in 40 jaar niet hebben weten te doorontwikkelen. Stilstand is achteruitgang. Europa lag na de WO II volledig in puin. Meteen de oorlog hebben deze landen de handen uit de mouwen gestoken en hun land opgebouwd tot bloeiende economieën. Aan diezelfde kolonisators zouden jullie een voorbeeld moeten nemen i.p.v. eeuwig te blijven klagen, vragen, bedelen en janken.


  Maak melding

 18. Als kandidaten die voorgedragen worden de skills hebben op HBO, technocraten, academici zijn, werkervaring hebben opgedaan in het bedrijfsleven en overheid, buitenland, overheid en bedrijfsleven of sociale instellingen, de juiste competenties, goed gedrag/ goede reputatie en hier succes hebben opgedaan, kan ik niet inzien dat omdat deze mensen nu mini ster moeten worden een psychologisch test moeten doen. Wel moet de juiste man/vrouw op de juiste mini sterie geplaatst worden, een koekenbakker kan onmogelijk mini ster van volksgezondheid worden of vice president. Wat veel voorkomt is dat in Su niet de juiste mensen de juiste beroepen uitkiezen. Zie maar de man die zich bezig houdt met het treintje project. Hij weet niets van de hoed en de rand en zo zijn er nog heel veel. Wie de skills, ervaring, competenties, goed gedrag enz, enz heeft, kan
  onmogelijk president zijn van een land of onderneming

  Weg met de machtsstaat van DDB! voorbeelden: Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee, Zimbabwe, Noord – Korea, Rusland, Libië, Syrië, Egypte, Iran, Irak, enz, enz, enz. Landen zonder mensen rechten en vrijheden, waar alleen de dictator en zijn familie stinkend rijk zijn en het totale volk in heel grote armoede en ellende leeft, geen vrijheden kent, alleen maar plichten.
  Weg met de omstreden amnestiewet!
  Weg met DDB & de Gangsters!

  Een(Het) ( surinaamse)volk/(jonge)kiezer dat voor (de) tiran(nen) (DDB) zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

  Vervolging voor alle DNA-leden die aan deze omstreden amnestiewet in de DNA van Suriname voor gestemd hebben.
  .
  Sranman/oema na man, jongoe wan nanga owroe wan
  Oe Bondroe
  Wi Na Wi, Wi na Famiri man m/v
  Sranansma Foe Her Sranan Oe Bondroe Di Democratie/rechtsstaat
  Fri, Fri, Fri!, Sranan Fri!

  maandag, 25 mei 2015
  Algemene Verkiezingen Voor De DNA Van De Republiek Suriname
  (jonge)kiezers
  Flogo, Flogo, Flogo!/Stem massaal op:
  VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI, BEP
  Chan4pres!
  Sranan Sa Wini!
  Hoera, Hoera, Hoera!
  Leve de vrije menigsuiting
  Leve het recht van vergaderen
  Leve het recht van verenigen
  Leve vrijheid van geloof of levensovertuiging
  Leve alle rechten en plichten van de grondwet van Suriname
  Leve de Grondwet van de Republiek Suriname
  Leve de democtatische rechtsstaat,
  Niemand staat BOVEN de democratische rechtsstaat
  Leve de Democratische Republiek Suriname/de rechtsstaat
  Leve de Trias Politica
  – wetgevende macht;
  -uitvoerende macht;
  – rechterlijke macht.

  Een ieder die een andere vermoord hoort in een DEMOCRATISCHE RECHTSSTAAT voor de rechter/krijgsraad te BOXEL in het district Commewijne in Suriname te verschijnen, zie de 8 december 1982 moorden, zie de Moiwana86moorden, enz, enz, enz.
  Leve Internationale verdragen, oa mensenrechten

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 19. Wie de skills, ervaring, competenties/kwaliteiten, goed gedrag enz, enz, NIET heeft, kan onmogelijk president, mini ster, directeur, adviseur, enz, enz zijn van een land of onderneming.

  In Suriname en op de mini steries moet men goed na gaan wie die figuur/figuren is/zijn.


  Maak melding

 20. “Paraman
  Leadership is the most essential element of all kind of power.
  Je hoeft niet universitair geschoold te zijn om te beseffen dat mensen/medewerkers geen dieren zijn en derhalve menswaardig dienen te worden behandeld.”

  Lees ik het goed?! Zijn dit de woorden van onze suppletie-
  padvinder?

  Het heerschap schijnt voor de afgeslachte mede- Surinamers
  een uitzondering te maken voor wat betreft “menswaardig dienen te worden behandeld.”


  Maak melding

 21. -Hooghart zegt::::::::Vooral ambtenaren hebben het zwaar te verduren gehad. “Dat koloniale gedrag is er nog, waarbij men de werkers als varkens behandelt”, zegt Hooghart tegenover de Times of Suriname.
  -Deze man Hooghart heeft zelfs een psychologische test nodig. Hij kan zelfs niet eens een goed voorbeeld geven met zijn gedrag.

  =Die trauma zit ook diep bij deze man.
  Alles wat verkeerd gaat zijn het de blanken die dit gedaan hebben.

  -Hooghart, zolang je niet eens gaat onderzoeken hoe je echt zou heten en nog steeds schoenen, overhemden, dassen en broeken draagt zul je met deze trauma’s te maken krijgen.

  -Zie andere landen hoe ze verdienen aan de geschiedenis, en in Suriname maken wij dit kapot.
  Ondanks het negatieve wat in het verleden is gebeurd wat ik nooit zal goed keuren, maar de blanken hebben ons ook geleerd om winst te maken.

  =Hooghart, Zunder en vele anderen die het steeds hebben over de blanken vind ik zo hypocriet tot in hun tandvlees. Redenen::::
  =Ze gaan allen op vakantie naar Nederland
  =Hun familie woont in Nederland
  =Nemen vele voorbeelden van Nederland over om dit weer in te voeren in Suriname
  =Zij hebben de mensen van de EX kolonie nodig om te helpen het land voorruit te brengen.

  ZE ZIJN ECHT ZIEK IN HUN HOOFD;;


  Maak melding

 22. Ik vind dat alle Surinamers pschychopatisch getest moeten worden. Degenen die de test niet goed uitkomen moeten naar Haiti worden gedeporteerd. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 23. Dat ministers en andere personen voor hoge, internationale, functies een psychologische test moeten ondergaan is goed.

  Maar het moet in de wet opgenomen worden. Want politieke partijen zoals de ABOB zullen dat niet doen voor sommige van hun op mulo geschoolde ministers en hoge ambtenaren.

  Ik rust
  Djamoe

  Djamoe ik ben het niet met je eens!!!

  Brunswijk heeft nooit op schoolstoel gezeten maar toch is hij parlementarier geworden ra ra hoe kan dat?

  Dit bewijst dat hij super intelligent is en daarom hoefde hij niet naar school, hij is een geboren intellectueel maar jullie hebben altijd wat te zeiken over marrons.


  Maak melding

 24. Hooghart heeft gelijk; en hij kan ’t weten ook.

  Hij heeft er zelf ook last van en is in deze ervaringsdeskundige.

  Je hoeft alleen maar de gemiddelde reacties hier te lezen om te weten hoe diepgeworteld dit koloniaal gedrag is in de doorsnee SMEr.

  Triest maar waar!!


  Maak melding

 25. Wat dacht u van een testje voor onze Ray, onze vaste delinquenten hier op de site. Ik heb onder voorbehoud alvast tien afspraken gepland voor o.a. Ira, W. Whome, passant, flyer, Djamoe, Henkes, John, Srafu, Ram Singh en hans.

  Ray als elfde delinquent staat tezamen met Hooghart op het programma bij de psycholoog. Ding tu man disie – grapjassen bij uitstek – kan sek’ anoe. Zij hebben beide ruime ervaring in “liegen en bedriegen”.

  Met als kanttekening dat Hooghart zijn copyrights van Ray terugeist. Ray vindt dat onwenselijk en zegt – hoewel er onderling grote overeenkomsten zijn – dat ook hij toch z’n eigen “leugens-stijl” heeft en die koste wat kost verder wenst te “ontwikkelen”.


  Maak melding

 26. @Marron Ook Marrons moeten ervoor zorgen dat zij
  GEEN veroordeelde harddrugshandelaren tot leider
  kiezen ! Op deze manier gaat Sranan nooit vooruit !

  Criminelen zijn alleen bezig met EIGEN belangen en
  niet met die van Land en Volk !

  Brunswijk heeft te weinig scholing en is alleen bezig
  met het ontwijken van zijn gevangenisstraf !
  Hij is een heel slecht voorbeeld voor de jeugd vanwege
  de door hem gepleegde diverse strafbare feiten !

  Brunswijk is ook een van degenen die de Grondwet hebben geschonden voor de Nep-amnestiewet voor Bouta !
  Is deze Marron het vernietigen van zijn eigen volk te
  Moiwana, door deze zelfde DDB, vergeten ?

  Kritiek op Brunsi heeft verder niets te maken met zijn
  MARRON-zijn, hij deugt als burger niet !

  PS Laat Brunsi zijn inkomsten uit goud- en houtconcessies openbaar maken ! AUB met vermelding van het bedrag dat
  hij aan de staat Sranan afdraagt ten behoeve van het volk !


  Maak melding

 27. @Freedom2u, het probleem in Suriname onder vele Surinamers is het feit dat zij niet tegen kritiek kunnen.
  Ik heb altijd geleerd dat mensen die NIET tegen kritiek kunnen hun ontwikkeling ergens blijft haken en komen geestelijk en emotioneel ook niet voorruit.

  Zie Bouterse, Zunder, Belfort, en nog velen. Zie hun gedrag op het podium. Wat denk je van Brunswijk???


  Maak melding

 28. Ach ja,heer Hooghart had weer behoefte aan wat onzin.De man stelt niks meer voor en kan dat maar niet verkroppen en probeert al roepende wat aandacht te krijgen.


  Maak melding

 29. @MARRON

  Ik heb persoonlijk niets tegen Brunswijk.
  Maar wel tegen onder andere zijn manier van politiek voeren. Hij is een slecht voorbeeld voor de jeugd.
  Laat me zien dat hij belasting betaald voor zijn goud concessies.

  Hij misdraagt zich op het voetbalveld. Dat is ook geen goed voorbeeld voor de jeugd.

  Hij misdraagt zich in de DNA . Hij denk dat hij Mike Tyson is. Dat is ook geen goed voorbeeld voor de jeugd.

  Hij geeft aan dat niemand aan de marrons moet komen. Dus ook niet die banken overvallen. Die met zware wapens Suriname onveilig maken.

  Die toeristen achtervolgen naar hun huis, om te kijken waar ze wonen, en dan later op de avond overvallen.

  MARRON. zo kan ik verder gaan.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 30. Ira ik ben het met je roerend eens dat vele Surinamers niet tegen kritiek kunnen. Deze site waarop jij dagelijks jou terrorisme activiteiten ontplooit met mede-trawanten, is ook niet een goed voorbeeld, vooral niet voor m.n. de jongeren.

  Is het niet jullie vaste “traumateam” die elkander steeds de hand boven het hoofd houdt middels grove leugens en ongediertegedrag.

  Kijk nou eens goed in de spiegel. Ga na over hetgeen je verkondigt niet op jou en je eigen “traumateam” slaat.

  Eerst prezen jullie Hooghart omdat hij ageerde tegen de persoon die nu President is van het land. Op het moment dat deze zelfde Hooghart een andere opstelling aanneemt dan destijds, is hij opeens de grootste boosdoener in jullie ogen. Zulk zwakzinnig en ziekelijk gedrag ziet men zelden.

  Wie zijn jullie om anderen steeds met haat en nijd te moeten willen beïnvloeden? Jullie creëren twee kampen, terwijl er veel meer manieren van benaderen bestaan.

  Het is bij de (wilde) beesten af, het is verschrikkelijk en ronduit schandalig hoe jullie een site verzieken door te willen bepalen wat wel dan niet objectiviteit is. Terwijl het jullie zijn die buiten elke objectiviteit wensen te leven.

  Heeft jou “traumateam” enig normbesef? Jullie ethisch normbesef is om te huilen en zeer bedroevend om naar huis te schrijven.

  God behoede elkeen, die in jullie sporen treedt!


  Maak melding

 31. Freedom2U, wie je met het Traumateam bedoelt wil ik niet weten, ik wil alleen reageren op wat je over het team haar mening vindt ten aanzien van Hooghart. Een mens moet het niet altijd eens zijn met wat Hooghart zegt, omdat het Hooghart is. Wanneer hij zegt dat Bouterse een moordenaar is, dan kan je het met hem eens zijn of niet, wanneer hij daarna zegt dat Bouterse een heilige is, kan je het daar ook mee eens zijn of niet, dat is geen zwakzinnig en ziekelijk gedrag, als je, omdat Hooghart (of wie ook) het zegt, het altijd met hem eens bent, ben je zwakzinnig, want dat houdt in dat je geen eigen mening kunt vormen.


  Maak melding

 32. @Freedom2u, lees even wat @Djamoe heeft geschreven over Brunswijk en dit is juist een goed voorbeeld waarom jij zo boos wordt.

  -Jij schrijft::::::Deze site waarop jij dagelijks jou terrorisme activiteiten ontplooit met mede-trawanten, is ook niet een goed voorbeeld, vooral niet voor m.n. de jongeren.
  Is het niet jullie vaste “traumateam” die elkander steeds de hand boven het hoofd houdt middels grove leugens en ongediertegedrag.

  =Alles wat ik tot nog toe heb geschreven staat in de kranten en wordt ook nog eens geroepen op het podium, dus weet ik niet waarover jij het hebt.

  -Ik hoop dat de jongeren van nu juist hun mond open gaan doen en het niet gaan pikken wat de leiders fout doen.
  Zie Venezuela, Cuba, Zimbabwe etc maar wat er daar gebeurt.

  Blijf Bouterse en Brunswijk maar steunen en vertel je naaste maar dat dit gedrag het beste is, maar niet voor mij.


  Maak melding

 33. @Freedom2u, Lees onderste tekst en zul je gauw merken hoe ziek ze zijn in de Surinaamse politiek.
  -Niet deze Cambiel ziet vrouwen als hoeren????en vandaag wil hij een ander aanspreken voor haar gedrag.
  Zie ook de partijen en de mensen met wie de NDP samen gaat werken. Ik vraag mij af wat voor kwaliteit in huis genomen wordt en wat de opleidingen zijn van velen.
  =Over het gedrag hoop ik ook dat het volk met velen zal afrekenen==

  = PARAMARIBO – Cambiel: Girjasing beledigt de president

  “Ze laten het toe dat deze man allerlei rotzooi zegt over de president.” Met deze woorden uitte Abop-ondervoorzitter Marinus Cambiel zijn boosheid over de door hem geconstateerde respectloosheid van VHP- parlementariër Sheilendra Girjasingh. “Girjasingh e beledig a pres als hoogste autoriteit van het land, het kan niet!”, zei hij maandag bij de jaarafsluiting van de NDP in Ocer.

  Cambiel verwees naar het tv-programma van de parlementariër, waarin hij zich vaak kritisch uit over het regeringsbeleid. De Abop-ondervoorzitter riep de aanwezigen op om op 25 mei een bewuste keuze te maken en de huidige regering nog een kans te geven. Cambiel zei dat de Abop vastberaden is over continuering van de samenwerking met de NDP.

  Onder anderen Palu-voorzitter en minister van Natuurlijke Hulpbronnen Jim Hok, PDO-voorzitter Waldi Nain, PP 2000-voorman Linus Diko en minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, spraken de aanwezigen ook toe. Nain merkte in zijn toespraak op dat Somohardjo, zonder zijn naam te noemen, uitspraken doet dat de president niet houdt van mensen die op hem (Somohardjo) lijken. “Deze stelling klopt van geen kanten. Fa a man kan tak dat, da suma na mi?”, zei Nain die verder zei dat de PDO er voor zorgt dat Javanen massaal aanwezig zijn in Ocer. De avond wordt voortgezet met toespraken van andere hoogwaardigheidsbekleders.

  -JE WORDT BEHANDELD ZOALS JE ZELFS BEHANDELD WILT WORDEN. JE KRIJGT WAT JE UITSTRAALT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.