Ingebruikname van de nieuwe Carolinabrug

14

Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken en vicepresident Robert Ameerali knippen zondag het lintje door bij de ingebruikname van de nieuwe Carolinabrug. De brug vormt de 4de vaste oeververbinding over de Surinamerivier. Het overbruggen van de rivieren maakt deel uit van een groter plan van de regering om het land verder te ontsluiten. Andere bruggen over de Surnamerivier zijn de Jules Wijdenboschbrug, de Suralcobrug en de oeververbinding bij Afobaka.

De oorspronkelijk houten ophaalbrug te Carolina werd aangevaren, waarna een nieuwe stalenbrug werd gebouwd. Nog voordat die af was, werd die aangevaren door een zware ponton van een ondernemer. De schade was van dien aard dat niet daarop kon worden voortgeborduurd. De nieuwe brug die nu is opgeleverd, staat zo’n 5 kilometers verwijderd van de ruïne van de laatst aangevaren brug.


14 REACTIES

 1. In geen enkel land ter wereld worden openingen van bruggen of gebouwen misbruikt door een politieke partij. Alleen in Suriname komt het gore Paars je overal tegemoet als of hun de brug betaald en gebouwd hebben.

  Misselijkmakend


  Maak melding

 2. Triest dat de bruggen in Suriname zo duur zijn. Het zou mij niet verbazen als met het bedrag (smeergelden enz, erin) dat in de Wijdenboschbruggen gestopt is, al de huidige bruggen die er na gebouwd zijn, meer dan voldoende was en er nog vele miljoenen zouden zijn over gebleven voor andere uitdagingen voor het land en volk.

  Suriname is een roversnest. Wie dat niet wil geloven zie dan de smeergelden van de Wijdenboschbruggen, smeergelden van Ballast Nedam, Ramon Abrahams die meer dan 110 miljoen us-dollar van het ministerie van OW verduisterd heeft, scalians die goud delven in het stuwmeer en de surinaamse rivieren, houtkap en export van rondhout naar het buitenland, oa Guyana, Cihna, dure limousine, zwarte beveiligingsauto’s met vierwiel-drives en geblindeerde ramen, bodyguards in zwarte kleding en donkere zonnebrillen, mobiles, die tot de tanden zwaar bewapend zijn, agent 007/Thunderball, zou erop jaloers worden, enz, enz, enz

  ps

  voor mij mogen alle bruggen in Suriname een naam krijgen/hebben, dat zou ook goed zijn voor de duidelijkheid en herkenbaarheid waar men over praat en het heeft.


  Maak melding

 3. Met:

  1) het terugvorderen van de steekpenningen van de Wijdenbosch bruggen (incl. rente natuurlijk) en
  2)wat er op deze brug en de bouwkundige werken bij Staatsolie teveel betaald is aan Ballast Nedam en
  3) het invorderen van de Schade bij Rusiha (Sardjoe)

  Kan vrijwel zeker een spoorlijn van Blauwgrond naar Pengel international aangelegd worden. Niet dat dat verstandig zou zijn maar om een idee te geven welke schade er ontstaat door zonder goed nadenken en zonder kennis van zaken dit soort projecten uit te voeren.


  Maak melding

 4. Infrastructuur is essentieel, dus de bruggen zijn een hele verademing voor de mensen die er dagelijks gebruik van zullen maken. Denk vooral aan schoolkinderen en economische ontplooiing. Alhoewel zo.n opening een meer nationalistische karakter mocht hebben, waar de oppositie ook aanwezig mocht zijn, die in het vorige kabinet het initiatief hadden genomen, dan heeft men een reëler beeld. Deze regering onder leiding van de NDP, mag zich wat nationalistischer opstellen, anders zijn ze in meerdere opzichten een pot nat en niet ’t voorbeeld wat wordt gepretendeerd.

  Dergelijke initiatieven waaronder deze bruggen moesten reeds lang zijn gebouwd door de diverse regeringen heen. Beter te laat dan nooit.

  Proficiat minister Parmesar. Een ieder rondom Carolina en elke rechtgeaarde Sranan-sma van harte gefeliciteerd.


  Maak melding

 5. Wiep-Ding, wat is er mis met tolgeld vragen voor de bruggen, er zal toch geld gereserveerd moeten worden voor onderhoud, Suriname zal daar bij lange na niet een uitzondering op zijn wanneer zoiets ingevoerd zou worden, kijk maar naar Guyana.


  Maak melding

 6. Op zich zou het een goede zaak zijn als er tolgeld wordt gevraag voor de bruggen, want het tolgeld kan gebruikt worden voor regulier onderhoud van de bruggen (en eventuele uitbreiding van de overige infrastructuur op onder andere Riddie Dotie). Fijn dat er wederom een nieuwe brug is gerealiseerd. Het komt de bewoners uit de directe omgeving van Carolina alleen maar ten goede.


  Maak melding

 7. Een aantal posters vergeet dat het apparaat om tol te innen ( een huisje, het personeel, etc.) een heel groot deel van de tol-opbrengsten zou opslokken. Om die reden zie je bv in NL haast geen tolwegen (tunnels).


  Maak melding

 8. 27 dec. 2014

  Esmerald, wat ben jij wel blij met die brug !!!

  De grond die jij hebt in de buurt van die Carolina brug is zeker in waarde gestegen.

  En toch blijf jij Suriname en haar regeerders uitschelden. Geef toch dat stukje land terug aan de staat Suriname !
  Neen, dat doe je niet !

  Henk Molenaar zoekt ook een stuk land. Smeerlappen zijn ze toch !

  En Srika zoekt naar minpunten.
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.