‘Prijsverhogingen door nieuw energietarief’

9

PARAMARIBO, 24 dec – Prijsverhogingen worden onvermijdelijk met de aanstaande verhoging van energietarieven voor het bedrijfsleven. Dit stelt Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine & Middelgrote Ondernemingen in Suriname, Akmos.

Dat werkgeversorganisaties onderhandelen met energiebedrijf EBS om de tarieven vast te stellen, zegt niets. “Het bedrijfsleven is veel groter dan de ASFA, VSB, KKF en de AAV. Bovendien worden deze vier organisaties geleid door mensen die niet echte handelaren zijn”, zegt Binda tegenover Dagblad Suriname. Het zijn wel deze organisaties die binnenkort met EBS een akkoord zullen bereiken. De tarieven gaan al in februari in.

Binda vindt het onredelijk dat het bedrijfsleven moet betalen. De huishoudens gaan vrijuit. Maar die zijn juist de energieverslinders. Dat het niet komt tot verhogingen voor iedereen, heeft veel weg van opportunisme bij politici. De gevolgen zullen merkbaar zijn. “Het zal catastrofaal zijn voor de samenleving, omdat tegelijk loonrondes opgeëist zullen worden. Het ergste wat verwacht kan worden, is dat arbeiders ontslagen zullen worden.”


9 REACTIES

 1. De ondernemers blijven schurken men kreeg gesubsidieerde energie, maar alles was duur ..nu moet men markt conform betalen en de benzine bij de pomp is goedkoper toch heeft men de drang de hebzucht om bevolking uit te buiten.


  Maak melding

 2. Met de huidige lage wereldprijs van de olie hoor je geen enkele ondernemer roepen dat de prijzen omlaag gaan. Maar op het moment dat de olieprijzen omhoog gaan dan weet men niet hoe snel ze de prijzen moeten aanpassen.
  Hetl lijkt alsof in Suriname de overheid maar voor alles moet opdraaien. Subsidie zus subsidie zo. Eigenlijk te gek voor woorden. En als men geen subsidie meer krijgt wil men gaan chanteren. wat een mentaliteit.bah!


  Maak melding

 3. Het gat bij SBS van SRD 1.500.000.000 zal op de een of andere manier gedicht moeten worden. Met leningen wordt het alleen maar groter.
  Met 10 SRD per aansluiting per maand kom je er ook niet.
  Als de staat de schuld over neemt of schrabt zal de staatsschuld plotseling stevig toenemen en dat wil men ook niet.

  Het is dus het makkelijkst de eerste slag uit te delen aan een relatief kleine groep die het probleem zal gaan doorleggen naar de klant.

  Niet jammeren men heeft er jaren mooi weer van gespeeld.


  Maak melding

 4. Ik ben het helemaal met de vorige posters eens, dat je ondernemers alleen hoort klagen als de prijzen stijgen en niet als de prijzen dalen.
  Toch is het wel wat vreemd, dat een hogere opbrengst van de energietarieven alleen moet worden opgebracht door het bedrijfsleven en dat de huishoudens buiten schot blijven.
  Ik vind het overigens prima, omdat ik nog steeds voor een prikkie electriciteit krijg, maar deze maatregel is volgens mij niet houdbaar.
  Vroeg of laat zullen de huishoudens ook geconfronteerd worden met forse prijsverhogingen.
  Zo niet, dan moet de staat het electragebruik blijven subsidieren en dat was volgens mij nu juist niet de bedoeling.


  Maak melding

 5. Deze inflatoire maatregel van de “regering” is niet de eerste,
  er wordt vol gas gegeven richting de MEGA-Venezuelaanse
  inflatie, met bijbehorende MEGA-prijsverhogingen !

  Alles ten nadele van het volk !

  BOUTA wil niet snappen dat BEZUINIGEN op ONZINuitgaven
  het enige is dat werkt !
  Bouta koerst gewoon naar ZIJN TWEEDE DEVALUATIE
  van de thans reeds waardeloze SRD !

  PS : Het zit al jaren niet goed met de bedrijfsvoering bij
  EBS ! Planning, Productie, distributienet en prijsstelling
  moeten drastisch worden bijgesteld ! Saneer EBS,
  inclusief ALLE leidinggevenden !


  Maak melding

 6. Waarom worden huishoudens ontzien?? Wie heeft deze kolder bedacht?? Je gaat die 10 bedrijven die Su heeft zwaar belasten, maar 200.000 huishoudens die allemaal tig airco’s hebben ga je ontzien??? Je moet er maar net op komen als regering zijnde!!


  Maak melding

 7. @ Srafu
  Thank you! Hetzelfde geldt ook voor de SLM. Te groot en log personeel om het bedrijf kundig van de grond te tillen. Komt nog bijkijken bange politici die het mes niet erin durven te steken.


  Maak melding

 8. De huishoudens worden even en voorlopig ontzien door de NDP-coalitie enkel en alleen om door de verkiezingen te komen en de kiezers niet tegen hen in het harnas te jagen!!!

  Voorlopig geen impopulaire maatregelen tegen het volk nemen, even uitstellen.

  De paarsgele dievenbende die terug denkt te komen na de verkiezingen zal forse prijsverhogingen bij de huishoudens en dus bij het volk er gewoon inrammen daarna.
  Dat is de strategie van deze corrupte en criminele boevenbende.

  Wees alert volk van Suriname en weet voor wie en wat u kiest in mei 2015!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.