OCKYZ maakt zwembaden veiliger voor kinderen

1

“Ik verwed er een miljoen om dat niemand hier eerder aan gedacht heeft,” zegt Jermaine Moerli, de in Suriname geboren ondernemer en oprichter van OCKYZ, terwijl hij een klein pakje uit zijn tas haalt. “OCKYZ bereikte vandaag een mijlpaal. Binnen enkele dagen hebben we meer dan de helft van de benodigde financiering rond om zwembaden veiliger te maken voor kinderen via Symbid (www.symbid.com)”. Hoe OCKYZ dat laatste aanpakt wordt duidelijk als Moerli de antislip-zwemsok voor kinderen laat zien. Hij verwacht dat de sok snel net zo normaal wordt als badkleding dragen bij het zwemmen.

Meer dan de helft van de ongelukken in zwembaden gebeurt niet ín, maar rondom het water. Vloeren rond zwembaden zijn berucht om hun gladde en harde oppervlak, waardoor kinderen voortdurend uitglijden. Het troosten van huilende kinderen, verwond door een lelijke valpartij, is dan ook bekend bij elke ouder. OCKYZ ontwierp een patenteerde een speciale antislip-zwemsok die kinderen beschermt op alle oppervlakken. Lichtgewicht en met open tenen is de sok comfortabel om te dragen, en kinderen zwemmen op een natuurlijke manier en voelen zich vrij om rond het zwembad te rennen. Het verschil met vroeger is dat dit nu veilig gebeurt: door de antislip-sok.

Hoewel veiligheid heel belangrijk is voor ouders, houden kinderen zich er niet mee bezig – die willen gewoon plezier hebben. Het grappige octopuslogo van OCKYZ spreekt daarom ook bewust de beweeglijke een- tot zevenjarigen aan. Extra aantrekkelijk wordt de antislip-sok door de ontwikkeling van OCKYZ’ s kinderbadmode lijn en het uitbrengen van een single en een animatievideo, die in de eerste helft van 2015 op de markt komen. Alle producten dragen als beeldmerk de octopus. Zo zullen kinderen de antislip-sokken dragen omdat ze dat willen, niet omdat ze daarmee veilig zullen zijn.

OCKYZ nodigt aandeelhouders uit te investeren in het bedrijf. Dat kan al vanaf 20 euro en het bedrijf voorspelt een hoge opbrengst binnen vijf jaar. OCKYZ wordt bemand door ervaren ontwerpers, ondernemers en marketingdeskundigen. Het bedrijf heeft een sterke en ervaren Raad van Adviseurs waarvan de leden hun sporen hebben verdiend in hun vakgebieden, en is partner van InnoSportNL – de Nederlandse stichting voor sportinnovatie.

“Kinderen willen gewoon plezier maken en ieder kind dat we kunnen behoeden voor een ongeluk maakt onze missie de moeite waard”, legt Moerli uit, “maar we zijn ons ervan bewust dat kinderen niet aan gevaren denken zoals wij volwassenen. Daarom creëren we een sterk merk met veel leuke dingen voor kinderen. We willen dat kinderen hun veilige antislip-sokken wíllen dragen. We zeggen ‘Wie cool is, draagt de octopus’.” Voor meer informatie: www.ockyz.com.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.