Ambassadeur VS: schendingen verantwoorden

78

PARAMARIBO, 10 dec – Van mensenrechtenschendingen moet hoe dan ook rekenschap worden gegeven. Dit stelt de Amerikaanse ambassadeur in Paramaribo, Jay Anania. Ook in Suriname kan er niet aan worden ontkomen.

Vroeg of laat zal het moeten gebeuren. En dat zonder onderscheid des persoons. “Ofschoon het exacte proces wordt gevolgd wat betreft rekenschap en verzoening een interne politieke aangelegenheid is, onderstreept de Verenigde Staten het belang van rekenschap geven voor mensenrechtenschendingen uit het verleden. Dan maakt het niet uit wie de daders of vermoedelijke daders zijn”, zegt Anania tegenover e Ware Tijd.

Het verloop van het strafrechtelijk proces rond de decembermoorden wordt dus nauwlettend gevolgd. Ook de familieleden van de nabestaanden worden ondersteund. “De Verenigde Staten is van oordeel dat respect voor de rechtsstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht fundamentele pijlers zijn van elk democratisch systeem. We vinden ook dat gerechtelijke procedures vrij moeten zijn van politieke inmenging”, aldus Anania.

78 REACTIES

 1. Oef dit is keiharde diplomatieke taal van de VS. Wat er ook gebeurt er zal rekenschap afgelegd moeten worden. Verschuilen zal niet werken.

  Lackin hoe verklaart u deze inmenging in deze NDP aangelegenheid.

  DDB kan zich inschrijven voor een hotel verblijf in Scheveningen bij het international crime court of gaan logeren bi Obiang.


  Maak melding

 2. Amerika durft, laten zij rekenschap aan de wereld gaan afleggen voordat ze hun grote ongefundeerde bek open trekken.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23430263/___Berecht_de_martel-CIA_ers___.html.

  Gaan ze ook de desbetreffende CIA van hun berechten. Laten we eerlijk alles oversteken. Stuur jullie Bush naar Den Haag, Internationale Strafhof en dan laten wij onze president Bouterse naar Den Haag komen. Dan kunnen ze beide, Bush en Bouterse elkaar in de gevangenis spreken.

  Maar aangezien de VS niets doet.
  Lees:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23432399/___VS_doet_niks_met_CIA-rapport___.html

  Dan moeten ze hun grote schofterige bek houden. Want wat voor de ene geldt, geld ook voor hen.
  Om hun eigen woorden te gebruiken “Ofschoon het exacte proces wordt gevolgd wat betreft rekenschap en verzoening een interne politieke aangelegenheid is, onderstreept de Verenigde Staten het belang van rekenschap geven voor mensenrechtenschendingen uit het verleden. Dan maakt het niet uit wie de daders of vermoedelijke daders zijn”.

  Met andere woorden wat voor Bouterse geld, geld dus ook voor Bush.

  Maar nee Amerika heeft overal SCHIJT aan.


  Maak melding

 3. -Er staat geschreven::::: “De Verenigde Staten is van oordeel dat respect voor de rechtsstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht fundamentele pijlers zijn van elk democratisch systeem. We vinden ook dat gerechtelijke procedures vrij moeten zijn van politieke inmenging”, aldus Anania.

  -Nu vraag ik mij af hoe de zogenaamde democraten van Suriname dit zullen oordelen.

  =Wordt de ambassadeur het land uitgezet omdat hij teveel met interne zaken bemoeit ??het is afwachten hoe meneer Lackin hierover zal reageren.


  Maak melding

 4. USA: Van mensenrechtenschendingen moet hoe dan ook rekenschap worden gegeven.

  wie dit niet begrijpt, zal het merken wat de USA, hiermee bedoeld. Hun draaiboek is altijd standaard en wordt ook zo in de praktijk uitgevoerd. Een lastige luizen uit de pels moeten verwijderd worden.

  USA, Frankrijk, Nederland zijn bondgenoten in de NATO. Suriname heeft voor hen geen geheimen.


  Maak melding

 5. Blijkbaar is de salarisverhoging van rechters, benoeming van nieuwe rechters en afvoeren van enkele aspirant-rechters van de opleiding ook de VS ambassaseur opgevallen.
  Terwijl Bouterse de druk op de rechters opvoert, verhoogt deze man de druk op de huidige regering.
  Overigens kunnen mensen Bouterse & Co ook aanklagen in een Amerikaanse rechtbank wegens moorden.
  Zo zijn er groeperingen van Indiase afkomst in de VS die de Indiase Congrespartij leiders in de VS hebben aangeklaagd wegens moord op Sikhs na de moord op Indira Gandhi en wegens de onlusten in Gujrat na de moord op Hindoes in een trein is de huidige premier van India, Modi, destijds hoofd van de deelstaatregering van Gujrat, ook aangeklaagd en deze aanklachten zijn geaccepteerd door de VS rechtbanken.
  Hoewel Modi nu premier van India is en daarom vrij de VS in mag komen en ondanks dat Obama in januari a.s. gast zal zijn op de Republieksdag in India, is een rechtbank van mening dat Modi aangeklaagd kan worden, niet als premier van het land, maar als deelstaat premier, wat hij destijds was.
  Daarom denk ik dat Surinamers in de VS die recht zoeken voor de decembermoorden de daders in de VS kunnen aanklagen.


  Maak melding

 6. Het eide va Suriame is abij,lees volgede artikel n je begrijpt waarom,

  – President Desi Bouterse moet met de nabestaanden van de Decembermoorden rond de tafel gaan zitten in een poging het goed te maken. Dat zegt Jennifer van Dijk-Silos in een exclusief interview in de decembereditie van ‘Parbode’. “Het wordt na ruim drie decennia echt tijd om als natie een punt achter die zaak te kunnen plaatsen.” De advocate en voorzitter van het …

  Onafhankelijk Kiesbureau, erkent dat het geen eenvoudig proces zal zijn. “Ik heb natuurlijk makkelijk praten, want ik ben geen nabestaande. Evenmin ben ik betrokken geweest bij de totstandkoming van de Amnestiewet. Toch wordt het volgens mij dringend tijd dat Desi Bouterse het goed maakt met alle nabestaanden. Hij heeft zelf al aangegeven dat hij politiek verantwoordelijk is.

  Ik roep hem daarom op om in conclaaf te gaan met de nabestaanden en aan te horen op welke wijze hun rechtsgevoel bevredigd kan worden. Als alle nabestaanden hem dan zeggen dat het strafproces moet doorgaan – wat ik trouwens verwacht – dan kunnen we kijken naar de mogelijkheden die daarvoor bestaan. Voorlopig blijft de amnestiewet onaantastbaar, tot er een constitutioneel hof komt dat die wet eventueel nietig kan verklaren.”

  Zelf zegt Van Dijk-Silos nooit als advocaat van Bouterse in het strafprces te zullen optreden. “Als technocraat vind ik echt dat ik van iedereen de advocaat moet kunnen zijn, als men mij maar geen onethische job laat doen. Daarom doe ik ook geen strafrecht, maar alleen burgerlijke zaken. Het is tegen mijn principes om moordenaars, verkrachters of kindermisbruikers te verdedigen. Ik zou het ook moeilijk vinden om Bouterse te verdedigen voor de krijgsraad, alleen al omdat ik zelf zo emotioneel was in december 1982.

  Ik ben er weliswaar van overtuigd dat hij zelf geen trekkers heeft overgehaald, maar ik weet nog steeds niet of hij die nacht in Fort Zeelandia was of niet. Het valt aan de ene kant zeker niet uit te sluiten dat hij er wel degelijk bij was, maar aan de andere kant heb ik daarvan nog steeds geen onomstotelijk bewijs gezien. Er zijn zoveel tegenstrijdige verhalen en men heeft met die rechtszaak bovendien veel te lang gewacht.”


  Maak melding

 7. Dan maakt het niet uit wie de daders of vermoedelijke daders zijn”, zegt Anania tegenover e Ware Tijd. Dit betekend dat degene die zich achter de nep amnestie verschuilen een zeer ernstige waarschuwing hebben gekregen.


  Maak melding

 8. Dus volges MISS PIGGY Silos is het de normaalste zaak van de wereld als CRIMINELEN na hun moordpraktijken rond de tafel gaan zitten met de nabestaaden van hun slachtoffers .
  Wat gaat crimineel bouta dan vragen…wat willen jullie de nabestaanden…Prive goudmijn,geld,grod,auto’s..?!!
  Dan is er helemaal geen werk meer voor de advocaten ,politie,rechters in Suriname !!

  En da nog zegt Miss piggy dat ze niet praat als advocaat van de duivel!!!, Rare manier om te bewijze dat ze iet als advocaat va de duivel praat,heel raar!!


  Maak melding

 9. Hugo Essed:

  “Hij merkte op dat in zijn beleving recht en waarheid complementair zijn aan elkaar. “Zonder recht is er geen waarheid en zonder waarheid is er geen recht”. Recht alleen garandeert niet de hele waarheid en kennen van de waarheid betekent niet dat recht geschiedt. Essed merkte op dat vier van de vermoorde mannen advocaten waren en vijf journalisten. Zij kwamen op voor de rechtsstaat en de vrije meningsuiting. De moorden waren volgens hem een regelrechte aanval op de democratische rechtsstaat. Het is volgens hem niet verwonderlijk dat de moordenaars alles doen om het recht niet zijn beloop te laten hebben en dat de waarheid niet aan het licht komt. Essed riep op om niet bang te zijn en te blijven strijden voor recht en waarheid.


  Maak melding

 10. Molenaar,

  Jij bent de laatste die moet spreken over recht en waarheid.
  Immers, jij maakt iedereen uit voor paarse hond, kakkerlak, teef enz. Jij bezit gewoonweg het vermogen niet om neutraal naar mensen te kijken. Je kan je een andere mening of opvatting dan de jouwe niet voorstellen, laat staan begrijpen. Daarnaast, zoals eerder geconstateerd, ben je een huichelaar eerste klas.
  Dus hou je bezig met je bloedgeld verdienen met je vieze zaakjes en hang de rechter niet uit. Niemand is onder de indruk. Ja, Ray misschien. Maar ook Ray zie jij als een niet-blanke hond, dus Ray mag wel uitkijken! Als hij slim is tenminste.


  Maak melding

 11. hei waaaaaaaarr is meneer lagie van Buza, ik hoor hem niet.
  ben zo benieuwt naar zijn reactie want deze meneer is zo kras als het gaat om dibrie of zoon dina,maar ja het is niet voorbij hoor voor kakkerlak dibrie en gelukkig maar.


  Maak melding

 12. “Het is tegen mijn principe om o.a. moordenaars te verdedigen”.
  In feite heeft Miss Piggy haar oordeel reeds geveld over de slager van Parbo. Maar ze is aan de andere kant wel bereid om andere werkzaamheden voor deze moordenaar te doen, is dat niet hypocriet en onethisch?


  Maak melding

 13. Amerika is grootste schender van mensenrechten in de wereld.
  Amerika moet eerst Amnestie Internationaal rekenschap geven voor het koelbloedig neerschieten en doden van zwarte landgenoten en racisme door de white cops of america. Alle onrust in de wereld is een erfgoed van America. The devils from the west.
  Suriname is volgens hun een makkelijk doelwit om hun stem breed te laten horen. Weg met Amerika.


  Maak melding

 14. @Parbositis Ondanks uw slavernij-syndroom moet u
  begrijpen dat de Martelingen op het Sranan volk, gepleegd
  door jouw matti DESI en andere moordenaars, PRIORITEIT
  hebben voor Srananmans, en NIET de Cubaanse etc !

  PS : Er is een luiertekort is Sranan, de top van de NDP
  hamstert alles !


  Maak melding

 15. @Abiasa
  U heeft 100% gelijk. De VS is zeer inconsequent. Maar doe er maar iets aan.
  Het gaat hier echter over Suriname.

  De Coalitie, de regeermacht, doet feitelijk het zelfde als de VS. Roepen dat ze democratisch zijn maar nul komma nul verantwoording afleggen.
  Het maakt niet uit wie de splinter of de balk in het oog heeft ze zijn alle twee toch blind en wellicht ook doof.


  Maak melding

 16. Beste posters,

  Het maakt helemaal niet uit wie het zegt.
  Voor iedereen, dus ook voor Bouta en co. komt eens de tijd, dat zij zich moeten verantwoorden.
  Is het niet in dit leven, dan wel daarna.
  Als ik in de schoenen van Bouta zou staan, zou ik bagger schijten.


  Maak melding

 17. Aan de directie van Waterkant.
  Waarom als er zaken gepubliceerd moeten worden, worden ze tegen gehouden? Mogen de lezers dat niet zien? Is het dat zaken die jou en mijn ogen moeten openen juist geblokkeerd worden? Of leent uw publicatie zich alleen maar voor om de zittende regering af te vallen? Vaak zie ik dat er bepaalde zaken gewoon worden tegen gehouden/niet worden gepubliceerd danwel verwijderd.


  Maak melding

 18. Babbel over USA, babbel over witmans, babbel over
  andere rassen en/of mensen, deze ZAAK gaat over een
  Sranan DIDIBRI en zijn droga-mattis die MASSAMoord
  hebben gepleegd op ONZE Srananman !

  Onze Ongewapende en Onschuldige Srananmans !

  Dus GEEN Uitvluchten en Leugens meer accepteren
  van de NDP-moordenaars en hun zogenaamde fans !

  Zwaar straffen deze Anti-Surinamers die Grondwet,
  wetten en alle Mensenrechtenverdragen in de prullen-
  bak willen donderen !

  PS : Amnestiewet is niet werkend/heeft nooit gewerkt
  (nietig), want in strijd met een Grondwettelijk VERBOD !

  Een Grondwettelijk VERBOD is alleen uit te schakelen of ongedaan te maken, middels een GRONDWETSWIJZIGING !
  Niet met een gewoon DNA-wetje !


  Maak melding

 19. Keihard de Domste
  ik kijk neutraal naar mensen en oordeel dan:
  En dan kom ik tot de conclusie dat jij een Paatse Kakkerlak ben.
  ———————

  Misschien moet de schrijver dezes z’n paarse zonnebril dan eens afdoen. Wat een lachertje. Paars bekladden en dan naar de wereld kijken met paarse brilglazen en zich dom afvragen waarom alles er paars uitziet. Alleen een ezel meteen paarse zonnebril op kan dat presteren!


  Maak melding

 20. Ik ben het eens met een ieder die zegt, dat geschonden mensenrechten moeten worden verantwoord. De Amerikaanse ambassadeur zou er goed aan doen om te kijken naar de mensenrechtenschendingen in zijn eigen land of door zijn landgenoten in en buiten de USA.


  Maak melding

 21. Helemaal gelijk hoor Ambassador, Sranan heeft het goede voorbeeld van CIA op Guantanamo Bay, Afghanistan, Irak etc. Gezien! Gelukkig dat USA net als Sranan het internationaal Strafhof erkent!


  Maak melding

 22. Is het niet dezelfde VS die mensenrechten bij de dag schendt? Waar willen deze smerige honden over komen praten. De vreselijkste dinges hier op aarde lopen zij uit te vreten en dan komen en blijven lullen over zaken die Surinaamse binnenlandse aangelegenheid betreft.
  Who the fuck denken deze onmens te zijn? Zij lopen de hele wereld in brand te steken en nog over mensenrechten lopen praten.
  If mie no memre wang gado stop ik al deze huichelaars in een gaskamer en draai persoonlijk die knop om.

  Dit is een aangelegenheid van Suriname en laten zij het zelf oplossen. Maar nee ze moeten en zullen hun stem laten horen.

  Als ik jullie ‘Amerikanen’ een advies mag geven ga jullie je bezig houden met jullie failliete boedel dat De Verenigde Staten van Amerika heet.

  Zie je niet dat ze de Aziaten niet kunnen betichten van mensenrechten schendingen en vooral met name China. Laten ze aan de wereld vertellen waarom ze China niet meer lastigvallen met hun ziekelijke bemoeienis. Waarom lopen ze de Japanners hun reet af te likken, waar ze hun atoombom op Nagasaki en Hiroshima hadden gegooid?

  Nu moeten ze een ander gaan lastig vallen. Suriname is in bloei dus willen ze hun ongevraagde stem komen ventileren daar. Ik zou zeggen OPROTTEN naar jullie eigen Amerika. Wij hebben het altijd zonder jullie gerooid en ook bewezen dat we het ook zonder hulp van Nederland aan hebben gekund.


  Maak melding

 23. De amnestiewet en sjerp hebben niets bijgedragen om Bouta zijn image op te vijzelen, zijn eigen grootste advocaat (letterlijk en figuurlijk) noemt hem een moordenaar.


  Maak melding

 24. Amerika durft, laten zij rekenschap aan de wereld gaan afleggen voordat ze hun grote ongefundeerde bek open trekken.

  Gaan ze ook de desbetreffende CIA van hun berechten. Laten we eerlijk alles oversteken. Stuur jullie Bush naar Den Haag, Internationale Strafhof en dan laten wij onze president Bouterse naar Den Haag komen.
  Dan kunnen ze beide, Bush en Bouterse elkaar in de gevangenis spreken en bespreken welke van de twee meer doden op hun geweten hebben.

  Dan moeten ze hun grote schofterige bek houden. Want wat voor de ene geldt, geld ook voor hen.

  Om hun eigen woorden te gebruiken “Ofschoon het exacte proces wordt gevolgd wat betreft rekenschap en verzoening een interne politieke aangelegenheid is, onderstreept de Verenigde Staten het belang van rekenschap geven voor mensenrechtenschendingen uit het verleden. Dan maakt het niet uit wie de daders of vermoedelijke daders zijn”.

  Met andere woorden wat voor Bouterse geld, geld dus ook voor Bush.

  Maar nee Amerika heeft overal SCHIJT aan.


  Maak melding

 25. Marlon 115, een Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat onder Bush mensen op een heel schokkende manier gemarteld zijn. In Suriname is er, voor onze kleine samenleving, een even schokkend iets gebeurd op 8 december 1982, maar tot nu toe heeft geen enkel Surinaams onderzoek ons duidelijk kunnen maken wat er gebeurd is, de V.S. heeft dus meer recht van spreken, zij hoeven hun bek niet te houden, ze mogen in dit geval kritiek hebben op de gang van zaken in Suriname, ze hebben namelijk ook kritiek op hun eigen onvolkomenheden. In Suriname roepen de vermoedelijke daders dat ze onschuldig en ‘Gado pikin’ zijn en dat God ze reeds heeft vergeven en dat wij ze daarom verder maar met rust moeten laten en alles moeten vergeten. Wel, Marlon 115, dat gebeurd mooi niet en alle hulp van het buitenland, ook dat van de V.S. is welkom om de mensen, die willen dat wij vergeten, achter slot en grendel te krijgen.


  Maak melding

 26. @ Henkes,

  Ik blijf met je hopen dat het gaat lukken hem achter slot en grendel te krijgen.

  Heb ook zo vaak andere geluiden gehoord en gelezen hier maar nu zijn het dezelfe haters die hun eigen braaksel opvreten.
  De dag dat Bouterse in de gevangenis beland heeft de Schepper ervoor gezorgd dat het is gebeurd. Maar nog jou nog mijn hand zal er voor zorgdragen dat hij daar komt.
  Als je goed had gelezen was je ook achter gekomen dat de VS heeft gezegd niets met het rapport te zullen doen. Ze willen het rapport niet vrij geven voor publicatie. Heb je dat ook gelezen. Want als dat mag gebeuren zullen ze geen goede vrienden aan over houden.
  Maar ook al heeft Bouterse iets gedaan wat niet goed te praten valt. Ik zeg Amerika moet zijn grote bek houden. Want over een maand, over een jaar, over tien jaar hebben zij NIEMAND berecht.


  Maak melding

 27. Over mensenrechten gesproken:
  De negertjes die daar in de verschillende staten zijn neergeknald en/of in een wurggreep genomen door de blanke agenten. Een andere negertje van 12 jaar die met een speelgoed pistool ging spelen en dood wordt geschoten.
  Over mensenrechten gesproken. Wat is het resultaat van de zogenaamde Jury(bestaande uit alleen maar blanken)?

  Laten ze hun eigen rotzooi daar in de States oplossen.
  Die negertjes zijn zeker geen mensen in hun ogen? Er hoeft geen blanke agent vervolgd te worden want ze voelden zich allemaal bedreigd. Dat is voor een blanke het legitieme om een zware dood te schieten. Tegenwoordig hoef je geen pepperspray meer te gebruiken om iemand uit te schakelen of een teaser is lastig te hanteren dus schiet ze maar dood. 1 minder. Zoals ze dat hier in Nederland schreeuwen, minder minder minder.


  Maak melding

 28. Marlon 115, in jouw ogen zijn de mensen die in Amerika door de politie zijn vermoord geen mensen anders zou je ze niet steeds denigrerend negertjes noemen.

  De kans dat Bush voor het martelen van gevangenen gestraft wordt door de Amerikaanse justitie, is vele malen groter dan dat Bouterse gestraft wordt door de Surinaamse, voor het meer dan alleen martelen van gevangenen. En al heeft Suriname in vergelijking met de V.S. helemaal geen macht in deze wereld, ik zou als Surinamer heel trots zijn op onze Surinaamse president als hij Amerika voor het schenden van de mensenrechten zou kunnen veroordelen tijdens zijn toespraak tot de V.N., hij zou in mijn ogen een grotere bijdrage leveren om mensenrechten te verdedigen in de wereld dan alle Amerikaanse presidenten bij elkaar (waarin een klein land groot zou kunnen zijn), maar onze president kan dat niet, omdat iedereen in de wereld, behalve Obiang misschien, hem zou zeggen dat hij zijn bek moet houden, want hij heeft helemaal geen recht van spreken, omdat onder zijn leiding de schending van mensenrechten in Suriname niet eens goed onderzocht wordt (zoals dat in de V.S. wel gebeurd is), laat staan dat het berecht wordt.


  Maak melding

 29. Mensen hebben een mondvol over de VS en mensenrechten echter na de aanslagen van 11 september op New York en Washington is wereld er anders gaan uitzien. De arabieren hebben het spel vuil gespeeld, dan kun je moeilijk van de VS verwachten dat ze achterover gaan leunen. Ik sta 200% achter de VS. Terroristen moet je met gelijke munt terugbetalen waar ook ter wereld.


  Maak melding

 30. STOP de afleidingsreacties die over ANDERE LANDEN
  gaan, berecht de MASSAMOORDENAARS die ONZE
  Vreedzame Ongewapende en Onschuldige Surinaamse
  broeders hebben GEMARTELD en hebben NEERGEMAAID !

  Geen Amnestie en GEEN genade voor deze NDP-
  Massamoordenaars !

  Wetten en Grondwet moeten in tact blijven !

  Wetten en Grondwet gelden voor EEN IEDER in Sranan !

  Internationaal zijn de landen het erover eens dat GEEN AMNESTIE is toegestaan voor
  “Misdaden tegen de Menselijkheid” , zoals de massamoorden
  van 8 december en van Moiwana !
  De adviseurs van massmurderer Bouta zitten goed fout !

  Maak alvast cellen vrij in Santo Boma !!!


  Maak melding

 31. @ Srafu,

  Je kan schrijven wat je wilt en tot je een ons weeg. Nog jij nog ik kunnen hem in santo boma laten belanden.

  Ik ben niet tegen dat hij zijn straf krijgt. Dat hoor je me niet zeggen en zal je me ook niet horen zeggen. Maar waar het mij om gaat. De verenigde staten van Amerika moet helemaal zijn grote bek houden en zwijgen als het graf.

  Wie zijn zij om zulke uitspraken te komen maken. Zijn het niet dezelfde farizeeërs die in de VN de massamoorden van Israël rechtvaardigen? Zijn het niet dezelfde smeerlappen die wapens aan Israël leveren om landje pik te spelen en mensen doodschieten. Zijn het niet deze zelfde lafaards die alle andere rassen dan ‘hun’ zelve als afval behandelen daar in Israël?
  Recht voor 1 recht voor allen, is dat niet wat ook het handvest van de VN staat? En waarom komen zij dan vandaag de dag politie en rechter spelen in een Soevereine Staat dat Republiek Suriname heet?

  Zodra Bouta zijn straf moet krijgen zal hij het krijgen. Laat me je hieraan helpen herinneren, niets komt voor zijn tijd maar alles komt met de tijd.


  Maak melding

 32. @Koos,
  bij deze moet ik je verzoeken om je bronnen beter te raadplegen. Want jij weet geen eens waar je over brabbelt.
  Amerika is een staat die zelf bepaald hoe of wat. Als zij niet eens zijn met iets ook al is het goed in de ogen van de rest van de wereld, zullen zij er naar streven om het kapot te maken.
  Die hele aanslag is in scene gezet om jou en mij voor de domme te houden.
  Waarom zijn ze Irak gaan aanvallen, zonder bewijs? Waarom hebben ze Gadaffi laten vermoorden? Jij moet beter je bronnen onderzoeken c.q. raadplegen. Niet die onzin wat zij je komen vertellen op televisie en radio. Ik durf te wedden dat als zij een familielid van jou in Guantánamo opsluiten en jou vertellen dat hij of zij de president reet wou likken geloof je in die onzin.
  Wat deze verfoeilijke gasten daar in de VS doen is jouw hersenen bevuilen met hun shit. MENTAL SLAVERY.
  Zij willen overal in de wereld hun wapens blijven verkopen, dus gaan ze chaos creëren. Wie maakt er nou wapens om in zijn eigen woestijn op zichzelf te gaan schieten.
  Om te kunnen afzetten moet je chaos creëren en dan het je een afzetmarkt. Zo werkt dat.
  Verdeel en heerst politiek heet dat.

  Bush heeft een keer een uitspraak gedaan, dat bepaalde Arabische landen waaronder Iran ‘Het as van het kwaad is’. Maar ik durf te wedden dat hij bedoelde dat zijn land, de verenigde staten van Amerika, het as van het kwaad is.
  Daarom heb ik geen medelijden met ze als de Arabieren ze aanvallen. En het liefst met hun eigen wapens.


  Maak melding

 33. Santo Boma is heel dichtbij voor massmurderer BOUTA,
  vandaar dat zijn handlangers maar over de USA blijven
  babbelen.
  USA krijgt ongetwijfeld wat het verdient na fout beleid !

  Maarrr, USA had Desi gewaarschuwd van het EERLIJKE
  MASSSAMOORD-strafproces in Sranan af te blijven !

  Desi weigert dat en saboteert de rechtsgang ! USA zal na
  berechting Dino/tegelijkertijd ook Bouta terechtwijzen !
  De nieuwe getuigenissen in zaak Dino kunnen voldoende
  zijn voor optreden tegen Bouta.

  Daarom slaan Bouta en handlangers reeds enige tijd wild
  om zich heen ! Ook tegen de USA !
  Desi is al klemgezet indien u een analyse maakt van zijn
  recente deals en strugles met de multinationals !

  Desi en Lackin kunnen alleen met woorden USA treffen
  en meelopen met communisten en onderdrukkers in Zuid-Amerika !

  Gescherm met arabieren is zinloos, den ma dati no habi no
  wan firi gi blakasma, den no e sji unu leki libisma !

  PS : Een van de adviseurs van Bouta (civiel recht)
  mw Silos heeft dringend advies gegeven aan Bouta
  omtrent zijn 8 dec HEBI !
  Deze mw van de Kiesraad weet ook dat juridische
  amnestietrucjes voor massamoorden niet helpen !


  Maak melding

 34. Je bronnen raadplegen??????? Dan verzandt je nog al snel in welles nietes discussies. Het probleem is juist die bronnen. De meest overtuigende is niet altijd de meest eerlijke of ware bron.
  Wij kunnen elkaar hier naar t leven staan of uitschelden, de mensen die aan de touwtjes trekken lachen ons uit. Een beetje handjeklap op diplomatiek niveau en het gewone volk snapt er niks meer van.


  Maak melding

 35. @ Srafu,

  In jouw streven naar gerechtigheid, lees ik uit jouw pleidooi niets anders dan wat de hele wereld al drie decennia ’s roept.

  Kom een keer met iets dat ons schokt. Want die muziek van jouw begint al eentonig te draaien.


  Maak melding

 36. Hier is reeds het bewijs,

  Cheney heeft nu al het rapport bekritiseerd en zijn uitspraken gedaan.
  ‘ik heb geen spijt en als het opnieuw moet gebeuren dan doe ik het opnieuw’.

  Over mensenrechten gesproken. Hij, Cheney, is vergeten dat hij in leven wordt gehouden door middel van een pacemaker.
  Maar eenmaal door de 666 bevangen te zijn kan je zulke uitspraken doen.

  Willen zij hun ‘wil’ aan anderen komen opdragen.
  Ik dans nog op zijn graf dan een traan te laten.


  Maak melding

 37. @Marlon000 Ik weet dat de massamoorden in Sranan u niet schokken, u verleent hand- en spandiensten aan de
  massmurderer !

  Mensenrechten bevechten is ene zaak van lange adem !

  Uw muziek zit reeds in USA/jail !

  Uw volgende nummer zit binnenkort in Santo Boma !

  PS De handlangers van de massmurderer in de DNA
  mochten van de oppermurderer De Grondwet niet meer
  lezen ! Dan kijg je NIETIGE wangedrochten, die de NDP
  als WET wil bestempelen ! Gaat mooi niet door,
  internationaal geldt GEEN AMNESTIE voor massamoorden !


  Maak melding

 38. @Marlon000 Laat baas Desi enkele andere afleidings/
  manoevres voor jullie bedenken.
  Het gaat HIER om massamoord op ONZE landgenoten door
  LAFFE gedrogeerde Sranan soldaten olv een internationaal gezochte drugshandelaar ! Niks Cheney, IS, Boko Haram,
  Chaves, Castro of weet ik wie allemaal !

  Straf deze Srananmassamoordenaars !

  Moorden gepleegd op Ongewapende en Onschuldige Srananstaatsburgers !

  Blijft bij de Srananles !

  PS Opeens is Obama een gevaar geworden, omdat
  NDP vreest voor onthullingen in Dinostrafzaak. Ik kan je inside information geven, DIE KOMEN ER GEGARANDEERD !
  Pres binnekort weer verdwenen naar de lukuman in het
  binnenland. Pampers in Sranan raken op !


  Maak melding

 39. @ Srafu,

  Het laat zien dat jij niet kan lezen en alleen maar in de ronte loopt te zaniken.
  Waar staat dat Obama een gevaar is? Wijs mij in mijn reacties dat ik de naam van Obama hebt gebezigd? Jij loopt alleen maar te zaniken nogmaals.

  Als jij een man bent met ballen tussen je benen ga hem oppakken en zelf afleveren bij de Witte man, zodat je je huntpremie in ontvangst kan nemen.

  Hier loop je de “toetsenbord maffia” uit te hangen met je grote bek. Ga hem zelf oppakken dan buig ik voor je.
  Maar anders als je dat niet kan hou dan net zo goed je domme waffel als hoe de Amerikanen het moeten doen van mij. Hou het want je lult gewoon in de ruimte.
  De Nederlandse regering heeft het geprobeerd het is ze niet gelukt, denk jij dat het jou kan lukken?

  Als het je lukt nogmaals ik BUIG voor je.

  Of doet het je pijn dat je geen stuk grond daar kan krijgen, anders dat je partij niet meer kan graaien? Vaak krijg je zulke reacties als mensen, als jij, die niet meer kunnen leven als parasieten op kosten van de staat.
  In de media is toch verschenen dat zelf de VHP op instorten staat, omdat zelfs groepen van de VHP naar NDP en ABOP overlopen? Omdat mensen ogen nu eindelijk open gaan en niet meer in die gladde praatjes van jou VHP geloven.
  Ze gaan nu zelf achter die massamoordenaar Bouta staan om van het land iets te maken.
  Maar jij blijft volharden in je stommiteit. Idioot, ja je leest het goed ik noem je een IDIOOT.

  Vraag niet aan Suriname wat ‘zij’ voor jou kan doen, maar vraag aan Suriname wat kan ‘IK’ voor jou doen, dan noem ik je een man. Dan alsmaar je rommel hier te komen uitkraaien.
  GROW UP.


  Maak melding

 40. @Marlon take a break ! Obama is president van de USA !
  De vlgs u dagelijkse mensenrechtenschenders !

  De NDP, hun baas en u als handlanger zijn in paniek !

  Zoek uw vrijheid bij Cuba, China, Venezuela en Rusland !

  PS De onthullingen in Dino-proces over Desi zullen een
  MEGA-TSUNAMI tot gevolg hebben !
  No wan dekking no de fu dati ! Leve Obama !


  Maak melding

 41. Is de amerikaanse ambassadeur van de zelfde mening toegedaan omtrent de on-humane praktijken van de CIA ???
  Waarom erkennen de VS het Internationaal Strafhof te Den Haag niet ???
  En waarom worden amerikaanse militairen die zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden of zij die misdaden hebben gepleegd tegen de mensheid niet voor het Internationaal Oorlogs-tribunaal gedagvaard ???
  Rechtgeaarde landgenoten , waarachtige surinamers , Ontwaakt !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 42. @ Marlon met Slavernij-syndroom Ik ben burger, heb geen
  politieke partij. Ook kunt u mij geen VHPer maken !
  Ik wist al dat u de VHP en alles dat geen-NDP-is haat !

  Ik ga en sta voor rechtsstaat en mensenrechten !

  Alle Srananpartijen wens ik veel succes toe! Vooral
  als zij staan voor democratie en mensenrechten !

  Heb niemand nodig, ook Desi niet !

  U heeft het over grond “krijgen” , ik ben tegen de
  GRATIS-staat van Desi ! Dat is communistisch en
  dat stelsel faalt in de hele wereld !
  Mensen moet in staat gesteld worden te WERKEN
  en met de opbrengsten kunnen zij hun leven inrichten en opbouwen ! Tra fasi no de !

  Ik ben inderdaad idioot in uw ogen, enkel en alleen maar
  omdat ik geen massmurderer ondersteun en omdat ik
  strijd voor rechtvaardigheid en mensenrechten !

  Ik hoop dat u geneest van uw slavernijsyndroom en inziet
  dat alle wetten gelden voor EEN IEDER !
  Niemand uitgezonderd, dus : ALLE moordenaars straffen !!

  Ik ben 100 % TEGEN een drugsveroordeelde als president !
  Ik ben 100% VOOR een Anti-corruptiewet en VOOR een Screeningswet mbt hoge functies !


  Maak melding

 43. En maar blijven afgeven op de VS. Zonder de VS zou de wereld anders uitzien, dictators en moordenaars zouden vrijspel hebben en daarom zeg ik lang leve Amerika !


  Maak melding

 44. @Srafu,
  Jij LULT met hoofdletters uit je nek. Ga je beter scholen dan moet je je waffel open trekken.
  Zometeen als de Hoogste orgaan van strafrecht, De Hoge Raad, zijn uitspraak heeft gedaan in zake meneer Bouterse ga jij je eigen braaksel moeten opvreten DOMOOR. Ga je goed oriënteren op de zaken voor dat je met je onwetende kop lult.
  JIJ als burger heeft het recht om bij de Hoge Raad te vragen of zij bezig zijn met de zaak uit te zoeken.
  Jij bent zo gebeten in die zaak van de heer Bouterse dat je geen eens meer durft te ademen. Zo dom en achterbaks ben je. Jij gaat straks je eigen BRAAKSEL op vreten mie boy.
  Stel je vraag anders aan Advocaat mevrouw Inez Weski, zal ze je van informatie voorzien. Zo dom ben je bezig.

  Jij lult over communisme, wist je ook dat China communistisch is, maar dat ze het heel goed hebben daar in China. Wist je dat op Cuba ook communisme aan het bewind is, dat ze het ook goed hebben daar. Als de witte man geen boycot hadden ingesteld voor Cuba, dan hadden ze het zeker veel beter dan nu. Waarom hebben ze dat ingesteld, omdat de Verenigde Staten bang is en was voor communisme. Ze zijn bang voor hun geld, want communisme kent geen ikke ikke. Dan heb je vandaag weer wat bij geleerd.

  Natuurlijk heb je niemand nodig als je ouders voor je lopen te zorgen. Want dan kan je je domme waffel hier open trekken en je keyboard maffia uithangen.

  Maar ik wens je nog een zeer fijne dag verder.

  En van de moordenaar/drugsbaron moest ik je nog de groeten doen.
  Zie je hoe bigie je bent, je krijgt dubbel de groeten van die man en nog stijgt je bloeddruk als je die man zijn naam hoort.

  Fijne avond mie matie.


  Maak melding

 45. @Marlon000 Het slavernij-syndroom zorgt voor vele
  verassende effecten bij mensen !
  Ik kreeg en krijg vanweg mijn werk al vaak de groeten van moordenaars en drugsbaronnen, dus de groeten van jouw favoriet kunnen er nog bij !

  Een van de fouten van Bouta en kliek is dat hij LAK heeft
  aan het feit dat de MENSEN in Cuba en China GEEN ENKEL
  mensenrecht bezitten ! Deze landen zijn net grote
  gevangenissen waarbij een kleine onderdrukkende elite
  die in weelde leeft, de lakens uitdeelt.

  De rest van het volk pinaart ! Zie de prive-eilanden met veel
  weelde van Castro waar zijn vrouwen en kinderen verblijven !

  Heb ook oog voor het feit dat Cubaanse adviseurs (enkele tienduizenden) in Venezuela de economie van dat land
  hebben helpen vernietigen !
  Met dank aan Chavez en Maduro die zogenaamd een nieuw socialisme hebben uitgevonden.
  Alleen er staan van dit nieuwe model GEEN LETTER op
  papier !

  Lijkt veel op de GRATIS-NDP-economie (de gratis-on-en-minvermogen-karta-economie etc) die de NDP in
  Sranan met lege staatskas wil doorvoeren !

  Ziektekostenverzekering voor de massale groep werklozen,
  die in wezen vaak zwartwerkers zijn ! Maarrr, moni de !

  PS : U heeft het over een drugsveroordeling van uw
  held en over de Hoge Raad. Ik wijs u op een komende
  zaak die betreft levering/uitruil van drugs en wapens vanuit Sranan naar gewapende terroristen in de regio !
  Dat is andere koek !
  Dat is steun aan internationaal TERRORISME !
  Of is dit weer een nieuw complot tegen uw onschuldige
  massamoordenaar-drugsdealer ???

  Weet u wat USA doet met “anybody” (ook presidenten) die
  drugs aan USA-inwoners verkoopt of die terrorisme steunt ?


  Maak melding

 46. @Srafu,

  je naam spreekt BOEKDELEN!!!

  Een fijne avond verder.

  Ik zal mijn kostbare tijd aan iets zinnigs gaan geven, bij jou is deze spreekwoordelijke gezegde van toepassing.

  “Met onwillige honden is het slecht hazen vangen”.

  Fijne avond mie matie.


  Maak melding

 47. @Marlon000 Met “dictatuurhonden is het slecht democratische hazen vangen”, inderdaad !
  In elk geval is de naam bedoeld om, “sribi srafus”, zoals vele NDPers wakker te schudden, het slavernij-syndroom uit hen te halen !!

  Zij moeten leren vrij te zijn en als vrije mensen te denken.
  Leren wat wet en recht is en wat rechtsstaat !

  Ook leren dat wanneer je de ene moordenaar niet straft,
  andere daders bij moord ook amnestie kunnen claimen !
  Dan is de rechtsstaat weg en zijn de mensenrechten
  verdwenen .

  Dat is wat velen in het vredige land Sranan NIET willen !

  WEIGER wannneer een dictator je verbiedt de Grondwet
  te lezen ! Bang dat hij is dat jij ziet dat inmenging in een
  lopende strafzaak VERBODEN is ! Dat er sprake is van
  een GRONDWETTELIJK verbod !

  PS : Obama komt zo, met extra luiers voor de “klanten”.


  Maak melding

 48. Hallo,
  Heb je Obama en Desire Delano Bouterse niet samen gezien op internet toen ze in Zuid Afrika waren!
  Je mag kijken ze staan er nog steeds op toch.
  Dus amang sa e kar ing srefi slaaf kan loekoe toe.

  Dan zie je die grote man aller tijden .
  Groetjes,


  Maak melding

 49. Saaaaang, Obama heeft GEEN massamoorden gepleegd en
  heeft GEEN drugsvonnis op zijn naam staan !
  Obama staat niet op de Interpollijst als “WANTED”

  Grote man van jouw uit SU is” ekte bigi wan”, die heeft bij
  HERHALING MASSAMOORD gepleegd op ongewapende
  en onschuldige burgers in ons land !

  Wan bigi massmurderer, jawel !

  A boi bigi yere en aw’kisi wan bun bigi Strafu !

  PS : Dino e aksi moro bayduku !!!
  Sribi srafus ini Sranan un Wiki !!!


  Maak melding

 50. Een joker zit in Suriname vakantie te houden waar hij af en toe met de pers gaat praten.
  In zijn zijn land kan hij geen vakantie houden want daar is een grote puinhoop.
  Wie deze joker serieus wilt nemen moet zelf weten.
  Ik zou geen aandacht aan deze joker meer besteden.


  Maak melding

 51. mr Anania heeft jaren in Irak en Midden Oosten diplomatieke taken vervuld. Is vanwege zijn kennis van conflicten en conflictgebieden in Sranan benoemd.

  Anania is een internationale speler die in korte tijd alles
  analyseert, USA adviseert en van info voorziet, duidelijke meningen geeft namens zijn regering.

  Regering Obama heeft met zijn benoeming duidelijk
  gemaakt aan Sranan, dat het de gang van zaken in
  Sranan heel nauwlettend volgt. Vooral democratie,
  scheiding der machten en mensenrechten hebben
  de aandacht vd USA.

  Regering is er nog niet precies achter waarom zo een
  ervaren diplomaat en conflictkenner naar Sranan is
  gezonden ! Sranan onderschat Obama duidelijk !

  Het oppakken van Dino heeft derhalve ernstige gebreken
  van Sranan als staat aangetoond. Hervormingen zijn er niet gekomen na deze blunder van de president. De vrees voor
  acties van de USA zit er bij de regering en bij de president
  diep in !


  Maak melding

 52. Een persoon / individu die de afschuwelijke waarheid van de CIA / Amerika goed praat of verdedigd is het predikaat ” MENS ” onwaardig !!!
  Zeker weten , moet een kind zijn van ” foute ouders ” !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 53. @ Srafu
  Kan jij met een stukje papiertje komen waarop staat dat de huidige president gezocht wordt ( Interpollijst )
  Weet jij dat Olland enkele lidstaten had betaald om de huidige president op een lijst te plaatsen voor gezochte personen ???
  Weet jij dat Olland een repremande / berisping had ontvangen van Interpol ?
  Weet jij dat Oland daardoor het protocol heeft geschonden ???
  Huiswerk voor jou indien jij daadwerkelijk de behoefte hebt om achter de waarheid komen !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 54. 12 dec. 2014

  De USA weigert tot op heden lid te worden van de Internationaal Gerechtshof en weigert zich dus te binden aan de regels voor de rechten van de mens.

  Srika vindt dat de USA pas recht tot praten heeft en zo een regering/land qua mensenrechten en rechtsgang mag beoordelen, als zij (USA) ook zelf lid van die Internationaal Gerechtshof zou zijn. En dit is juist niet het geval !!!

  Srika ziet de gedane uitspraken van de ambassadeur van de USA als een subtiele beïnvloeding van wat in 2015 in Suriname op komst is.

  Hoe recht is het mensenrecht wel in de wereld ?
  Srika


  Maak melding

 55. De VS is het laatste land dat het moet hebben over mensenrechten. Hoeveel Irakezen zijn er niet gedood in een oorlog die Bush met drogredenen heeft ontketend? Wanneer gaat hij rekenschap geven? Gan de individuen van de CIA die gevangenen hebben gemarteld en zelfs vermoord rekenschap geven? De CIA staat al descennia lang bekend als een organisatie die politieke moorden pleegt, niemand die rekenschap geeft. Het stelselmatig vermoorden van zwarte mensen door de Amerikaanse politie gaat al jaren ongestraft door, wie is er ter verantwoording geroepen, wie is er gestraft? De rol van Amerika in de gebeurtenissen in december 1082 met de fatale gevolgen voor Surinaamse burgers, wie geeft daar rekenschap van? De 9/11 gebeurtenissen, een aanslag of een nieuwe wereldorde-scenario, wie geeft daar rekenschap vanNeed I go on???


  Maak melding

 56. EEEY Srafu e siki echt tranga, moet een alterego van Romeo zijn. Kan gewoon niet anders. Hij lijdt namelijk aan de zelfde wanen als die zieke gast. Ik hoorde hem vandaag bij Tamara radio. Ongelooflijk zoals hij zijn hersenspinsels mag ventileren, samen met die andere patienten in de studio. Het is de moeite waard een keer naar deze gasten te luisteren en er een psychiatrische casus van te maken, de een nog gefrstreerder dan de ander.


  Maak melding

 57. @ Dwaas ,
  Jij doet eer aan jouw nick-name !!!
  Dat Su wel lid is van het Internationaal Gerechtshof betekent dat ” SU heel veel respect heeft voor de mensheid ” en dat dragen wij , waarachtige surinamers , hoog aan ons vaandel !!!
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 58. @Handlangers Srafu verwijst jullie “sribi srafus” naar de
  psycholoog ! Puru a srafu denki ini un ede !
  No wan massmurderer mus fu plei un bassi ! Un FRIIII!!!

  ALLE moordenaars van burgers uit ons volk verdienen straf !

  Iemand die dat stelt is niet dwaas of gek, de gekte, het slaaf
  zijn zit in jullie tontons !

  PS Een volk verdient GEEN criminelen als leiders !!
  Krijgsraad moet het strafproces tegen de recidivistische
  massamoordenaars voortzetten !

  Baksis : Ik ben niet aan een politieke partij of beweging
  verbonden. Ons land moet een democratische
  rechtsstaat blijven met alle mensenrechten !
  Waarbij NIEMAND boven de wet staat !


  Maak melding

 59. De Interpol-lijst is niet compleet, deels geheim, vaak weten personen die “Wanted”-zijn, dat pas wanneer zij opgepakt
  worden !

  Van het ene op het andere moment kan een land met
  voldoende onderbouwing iemand op die lijst plaatsen !

  Interpol houdt rekening met onbetrouwbare veiligheids-
  diensten en politiediensten in corrupte landen.

  Wanneer een persoon twijfelt of hij wel of niet gezocht wordt
  kan hij gewoon wat reisjes maken !!!

  Dus uw “held” zou gewoon een buitenlandse vakantietrip
  kunnen maken !


  Maak melding

 60. @Srafu,

  Ik durf te wedden dat wij van de paarse partij overal heen kunnen, maar kan jij dat? Vooral op de vliegtuig stappen en naar Paramaribo gaan?
  Volgens mij zit je vol HAAT in je zelf dat zelf de duivel jou niet kan helpen.
  Mijn advies aan jou is laat je echt na kijken want dit begint de verkeerde kant op te gaan met je.
  Zo meteen ga je mensen oren nog opeten.
  Ik zal een kaars voor je branden om al dat HAAT in jou te helpen weghalen.
  Mijn overgrootmoeder zou tegen je zeggen, If a no lobie yu lobie Bouta dang na HAAT yu eh HAAT ing. En dat laatste is het geval.

  Jij bent helemaal beïnvloed. Niets anders leef jij voor dan alleen die man zijn bloed willen drinken en wie drinkt bloed? Dat zijn mensen die niet meer helder denken, bezeten zijn door de demons als jij bent.
  Oh mijn almachtige wat gaat in jou om gozer?

  Wat stoort jou zo aan Bouterse? Iedereen begint in te zien dat if you cant flight the enemy, than join him.
  Want de witte man in Nederland had dat ook, maar is toch gaan inzien dat ze hem, DDB, niet kunnen verslaan. Wat is er nu gaande? Ze zijn hem gaan joinen. Maar bij jou gaat dat helemaal niet op man.

  Echt ik meen wat ik zeg laat je na kijken. Want je bent in en in triest.
  Als de mensen als slaven in Suriname willen leven omwille van de regering moet dat niet jouw probleem zijn. Is de keuze van het volk. Want niemand dwingt hen daar toe.
  In andere landen is het niet beter en ook niet anders. Het Surinaamse volk wilt dat en laat zij mee leven. Wat jij nu loopt te doen is op de stoel van de Schepper te willen gaan zitten en bepalen hoe men moet gaan leven.
  Zie in dat het je niet gaat lukken, dus waar vecht jij tegen? Hier in Nederland hebben ze van alles, zelfs onderzeeërs en de meest geavanceerde apparaten, om daar heen te vliegen. Eigenlijk hoeven ze niet veel moeite te doen, want vanaf Hato International Airport(Curaçao) kunnen ze binnen twee uur in Paramaribo zijn. Maar je ziet ze doen het niet om een invasie te plegen. En jij blijft je maar druk maken om een moordenaar.

  Als het volk dat niet wou, hadden ze echt niet voor hem gekozen.
  Vergeet niet dat de meeste mensen die op hem hebben gestemd na 1980 zijn geboren. Dus die mensen hebben zo iets van is ons verteld, maar het boeit ons niet, we stemmen op hem. Maar jij blijft maar als een 1-ling tegen stribbelen.
  Je begint in mijn ogen een kind te worden en gedraagt je ook als een kind waar van zijn snoep is afgepakt.
  Je gedraagt je als een kind dat samen met zijn moeder in een supermarkt boodschappen aan het doen is en jij wilt dat snoep hebben terwijl je moeder zegt ‘Nee je mag het niet’ maar je gooit jezelf op de grond om je zin door te drukken.
  Ik zou zeggen als ik je vader was en ik was samen met je in die supermarkt, ik zou je alle hoeken van die supermarkt laten zien.
  Want ik voed geen slang op om morgen een aboma(wurgslang) te worden.

  Ik zou je nogmaals adviseren, maak gauw een afspraak met een psycholoog en ga daar een goed gesprek mee voeren.

  Jij zou echt heel goed Adolf Hitler kunnen vervangen, want zo een mannetje als jou was hij.

  Naderhand het ik al jouw berichten aan een psycholoog voorgelegd en weet je wat die mij verteld heeft, dat jij trekken hebt van een ‘Narcist’ in combinatie met een Pathologische leugenaar. Als je niet weet wat deze twee zaken betekenen. Ga dat even googlen.
  Zoek gauw hulp, je kan nog gered worden.


  Maak melding

 61. @Marlon007,

  Volgens mij ben je echt gefrustreerd man. Die Bouterse heeft ook jullie negers omgebracht en toch hollen jullie negers zo achter hem aan. Wie is nou gek? Jullie of Bouterse?


  Maak melding

 62. @Marlonnetje Ik stoor mij aan niemand, en haat geen mensen,
  streef naar een VRIJ Sranan, met mensenrechten, waar massamoordenaars, geen uitgezonderd, een forse straf
  krijgen opgelegd !

  Mensen die vinden dat Massamoordenaars vrij moeten
  rondlopen, adviseer ik inderdaad een psychiater of
  psycholoog te raadplegen !

  Heel interessant dat u over Hitler babbelt terwijl u bezig
  bent uw MOORD-BAAS te verdedigen !

  Trouwens : mijn adviseur heeft mij aangeraden in het
  belang van ons land Sranan door te gaan met het wakker
  schudden van ALLE “sribi srafus”, zoals u !

  PS : Vooral afstammelingen van personen die voorheen
  als slaven zijn geknecht dienen ALLE GEWELD tegen de bevolking af te wijzen en GEEN moordenaars in de leiding
  te tolereren ! En vooral geen ongestrafte !
  WIKiiiiiiiiiiiii !


  Maak melding

 63. @Ebola, @Srafu,

  Waar lul jij over? Wil je mij komen leren hoe het zit?
  Figuur hou jij vooral je smoel dicht want je LULT gewoonweg in de ruimte als een kip zonder kop.
  Jij en je maatje Srafu moeten wakker worden. Jullie zijn geschift.
  Ga een psycholoog en/of psychiater bezoeken.

  Ik verdedig wie ik wil. I DONT GIVE A FUCK wat jij of wie dan ook van hem vind.

  Als ik in de slavernij wilt blijven van Desire Delano Bouterse, IS MIJN GOED VINDEN. Ik doe het liever onder een Surinamer als ikzelf dan onder een witte man. Jij en je ziekelijke maatje Srafu moeten vooral het schijt uit het kont van een witte man blijven likken, die net bloemkool en spruiten heeft gevreten. Want daar kikken jullie soort sowieso op.
  Jullie zijn de redie musu’s maar blijven het ontkennen. Wake up zou ik zeggen stelletje imbecielen. Jullie soort verraden liever je eigen aan een witte man, jullie soort verkopen je eigen familie aan een witte man, jullie verraden een ieder aan de witte man om een goed gevoel erbij over te houden.
  Maar wij slaven van Bouterse doen dat niet. Dat is het verschil in deze geheel. Jullie zijn ziek.
  Er is nog redding voor jullie soort.

  Blijf de wereld maar in brand steken en zweren op je leven dat je niets doet. Daar zijn jullie mee bezig.

  Aan jullie beide nog een hele fijne weekend toegewenst en de groeten van mijn slavenhouder President Desire Delano Bouterse aan jullie beide.


  Maak melding

 64. @Marlon,

  Niemand wil Bouterse vervangen door een witte man. De Surinamer Bouterse, een slechte Surinamer die z’n mede-Surinamers heeft vermoord of laten vermoorden, moet worden vervangen door een andere Surinamer die respect heeft voor alle Surinamer, de wet en de Grondwet van het land.
  Indien jij hier tegen bent, dan zegt dat veel over jou karakter.


  Maak melding

 65. @ Ebola,

  Mijn huisdier heeft nu mijn aandacht, want die heeft toch wat meer verstand dan menige als jou soort.

  Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.

  Want jullie zijn WAISTING TIME.

  De groeten van Zijne excellentie Desiré Delano Bouterse aan jou. Mijn slavenhouder. Mijn BIG UP PRESS. The murderer. We love him.


  Maak melding

 66. @Marlonnetje Een EKTE Redi Musu is jouw Slavenmeester,
  baas Bouta, die met hulp en advies van de Kolonisator
  Holland (MIDer Valk etc) een coup heeft gepleegd en onze democratie heeft vernietigd !

  U praat nog steeds over witte mensen etc, weet u dat
  Baas B afstammeling is van Zeeuwse boeren, die als
  import-Suris naar Sranan zijn gekomen ??

  “Blijf de wereld maar in brand steken” stelt u, vergetende
  dat uw baas/eigenaar MEESTER is in brandstichting van overheidsgebouwen en eigendommen van Surinaamse staatsburgers !

  Tip aan sribi srafu Marlonnetje : Huisdieren zijn vaak in staat
  onbetrouwbare figuren te “Herkennen” ! Dus neem een proef !

  PS : De therapie voor sribi srafu’s is een langdurige zaak ,
  VOLHOUDEN aub !


  Maak melding

 67. @ Srafu,

  ik heb een klein gaatje kunnen vinden om jou er op te wijzen dat je er aan zal moeten wennen!!!

  READ MY LIPS, 5(FIVE) MORE YEARS.

  Heerlijk gewoon.

  Is je niet opgevallen dat ook de schreeuwlelijk van een misdaadjournalist John van den Heuvel bakzeil heeft gehaald?

  Zo meteen ben jij aan de beurt.

  Blijf het toch bijzonder van je vinden in je eentje om DDB daar weg te proberen te krijgen.
  Mijn petje voor je af. Ooit gaat het je lukken.
  Men zegt de ‘aanhouder wint’.

  Fijne dag verder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.