‘Presidentskandidaat zonder draagvlak zinloos’

26

PARAMARIBO, 9 dec – Een presidentskandidaat naar voren schuiven kan iedereen. Maar waar het op aankomt is draagvlak. Volgens parlementariër Asiskumar Gajadien komt het op het laatste aan, draagvlak in de samenleving.

En veel ook. Genoeg om er politiek draagvlak van te maken. Nu schuiven nogal wat politieke partijen een presidentskandidaat naar voren. Ronnie Brunswijk is het voor Abop, Celsius Waterberg voor BEP en laatst kwam Pertjajah Luhur met Raymond Sapoen op de proppen. Maar maken ze wel kans? “Het is gemakkelijk om jezelf als kandidaat naar voren te schuiven, maar word je wel door het volk gedragen?”, zegt Gajadien tegenover Dagblad Suriname.

Wie haalt de eindstreep? De president wordt gekozen in of het parlement of de Verenigde Volksvergadering van parlement en ressort- en districtsraden. Dat betekent dat er zoveel stemmen gewonnen moeten worden, draagvlak dus. Volgens traditie binnen partijcombinaties, is het de partij met de meeste parlementszetels die de presidentskandidaat naar voren schuift. Binnen het Nieuw Front wordt dit wellicht VHP of NPS.


26 REACTIES

 1. Wie gelooft er nog in de luchtkastelen van de Front partijen. Het zijn allemaal klaplopers en charlatans. Deze lui opereren in de verlengde van de 15 kameraden die het loodje hebben gelegd.
  Zij proberen hun erfenis voort te zetten namelijk Suriname in de uitverkoop doen tbv hun blanke bazen. Laat 1 duidelijk zijn wij zullen nooit ons land afstaan aan de blanken.


  Maak melding

 2. Parbo
  Wie gelooft er nog in de luchtkastelen van de Front partijen. Het zijn allemaal klaplopers en charlatans.

  Het zijn in ieder geval geen criminelen.


  Maak melding

 3. Parbo:

  “Zij proberen hun erfenis voort te zetten namelijk Suriname in de uitverkoop doen tbv hun blanke bazen. Laat 1 duidelijk zijn wij zullen nooit ons land afstaan aan de blanken”

  In jou bekrompen racistische hersenpan draait alles rond blank en zwart.

  Wordt je daar nu zelf niet heeeeel moe van.


  Maak melding

 4. M.i,, zijn er maar twee personen die president van Suriname moeten worden, nl:
  – Chandrikapersad Santokhi
  – Gegory Rusland

  Er zullen wel anderen zijn die een achterban hebben en zelf wel beschikken over kwaliteiten en weer anderen die helemaal geen kwaliteiten hebben en een bedenkelijke reputatie hebben en , moeten per direct voorgoed achter slot en grendel.

  Als u de naam noemt voor de persoon die voorgoed achter slot en grendel moet, dan fluit ik als het juist is.


  Maak melding

 5. Onmogelijk Henk, daar is hij veel te stom voor, om ook de nuances te (willen) zien, moet je toch wel een beetje je hersens gebruiken. Hij zal het geestelijk voer wel uit de coke van zijn baasje halen, hoe kun je anders zo stompzinnig en opgefokt overal op reageren


  Maak melding

 6. Beste Hans,

  Het is moeilijk te geloven dat er klaarblijkelijk nog heel veel hersenloze types in Suriname rondlopen als Parbo die als een loops teefje achter Bouterse aanlopen.


  Maak melding

 7. Sint Bouta is er aardig in geslaagd de Assemblee tot een poppenkast te reduceren, de komende vijf jaar zal hij er alles aan doen om met de hulp van zijn twee karikaturale knechten Lonny en Tigri Barba van het hele land een grote poppenkast te maken. De Surinamers met verstand moeten voorkomen dat dat gebeurd, alle andere presidentskandidaten, die nu naar voren geschoven worden, zouden in vergelijking met Bouta en Lonny een vooruitgang voor het land betekenen.


  Maak melding

 8. Ik stel voor een president die een contrast kan maken met Suriname oud kolonie vergelijk de steden eens vergelijk het sociaal stelsel vergelijk de kloof tussen arm en rijk daar hoor ik niemand over wat nu al tientallen jaren aanhoud welke partij of presidentskandidaat heeft daar de beste oplossing voor @ nieuw forum ben benieuwd naar de reacties


  Maak melding

 9. Wat voor zin heet draagvlak als de kandidaat niet de drive/visie/integriteit heeft om het land naar grotere hoogten te stuwen?

  Dat versje over draagvlak is als een leeg omhulsel.


  Maak melding

 10. @Parbo nanga yu slavernij-syndroom, Sranan FREE
  langa teng keba wan Didibri Massamurderer kon pori
  a proces nanga a democratie fu Sranan !
  Dat na yu baka gotro-fesi-man, Desi !

  Sranan door Massmurderer verkocht aan communistisch
  China ! Leningen (leenziekte) te a weri baja ……….
  Geheel gesteund door communistische Cuba en Venezuela
  met het falikant MISLUKTE Nieuw Socialisme van Chavez !

  Sranan van Desi probeert ook de GRATIS-variant van het
  NEP-socialisme ! Alle voorzieningen gratis voor de bevolking !

  Binnenkort financiele instorting ! Ennne…..Parbo dit alles
  komt door de Wittimangs ! Ook de December massamoord,
  komt door de Wittimangs !

  PS : mi e dji yu GRATIS therapie fu puru yu Srafuteng-
  syndroom !

  WIKIIIIII, den Snesi bai a kondre keba !!


  Maak melding

 11. Die Henk Molenaar is een echte zwendelaer. Aan de ene kant laat hij geen geen gelegenheid voorbij gaan de SR regering te schofferen, aan de andere kant doet hij wel zaken met ze. Typisch iemand die het tegenovergestelde doet van wat hij preekt. Wie kan deze man nog serieus nemen?


  Maak melding

 12. Aan Parbo,

  Ik ga vanuit dat U geen blanke bent? Dit maak ik uit omdat U blanken haat en als u een blanke was dan haat U zichzelf.

  Verder heb ik de volgende opmerking: Zonder de blanken was U nooit in Suriname terechtgekomen. Tenzij U behoort tot de groep die een veren hoofdtooi dragen.

  Daarnaast worden de meeste lopende projecten door blanken uitgevoerd.

  Je hebt een diep niet te genezen ingewortelde haat jegens de blanken. Let goed op je gezondheid. Voor de rest zou ik zeggen
  Succes met je strijd.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 13. Steenhard de Domste: “Die Henk Molenaar is een echte zwendelaer. Aan de ene kant laat hij geen geen gelegenheid voorbij gaan de SR regering te schofferen, aan de andere kant doet hij wel zaken met ze.

  De Algemene Aannemersvereniging (AAV) vindt het ronduit respectloos dat minister Andy Rusland van Financiën publiekelijk zegt dat de uitbetaling van aannemers niet tot prioriteit van de regering behoort. “Het getuigt van gebrek aan respect en verantwoordelijkheidsbesef voor het Surinaams bedrijfsleven, de motor van de economie”, zegt AAV-voorzitter Anthony Wong.”

  Beste De Domste,

  Ik doe zeker geen zaken met deze regering want deze betaalt zijn rekening niet.


  Maak melding

 14. Om even het onmogelijke toch voor mogelijk te nemenñ heeft een VHP wel draagkracht?

  Als je het mij vraagt heeft een Brunsi, Waterberg, of Rusland meer draagkracht dan tokkie.


  Maak melding

 15. Moelaaar: deze regering betaalt zijn rekeningen niet.

  Spreek je uit ervaring?
  Misschien doe je wel zaken met Sr bedrijven die in handen zijn van de huidige machthebbers. Aangezien dat er heel veel zijn, lijkt het me sterk dat je geen zeken met ze doet.


  Maak melding

 16. -Beste mensen en vooral de NDPér. Het gehele verhaal is op starnieuws, maar een stukje lijkt mij interessant om te lezen hoe Bouterse, of deze regering aan zijn geld komt. Dit is het bewijs dat er inderdaad GEEN geld is in kas.

  –::::Read geeft aan dat Staatsolie de grootste verdiener van het land is en heel veel betekent voor de economie. “Het betekent dat Staatsolie geld kan lenen en veel schulden kan maken, omdat hij veel verdiencapaciteit heeft.” Volgens de vakbondsleider zit precies daar het gevaar, “omdat regeringen via een omweg geld kunnen lenen via Staatsolie waardoor het bedrijfsvermogen als borg staat.” Ofschoon Read stelt dat het bedrijf “gelukkig” bedrijfskundig wordt gerund, bekruipt hem “terecht of onterecht” het gevoel dat Staatsolie in een positie wordt gemanoeuvreerd waarbij langzaam maar zeker meer de politiek meer besluiten neemt wat indruist tegen de bedrijfskundige leiding.


  Maak melding

 17. -Er is gewoon Geen geld in kas van deze regering en maar roepen dat alles goed is. Vervolg voor de NDPérs”:::::::::

  == PARAMARIBO – De Algemene Aannemersvereniging (AAV) vindt het ronduit respectloos dat minister Andy Rusland van Financiën publiekelijk zegt dat de uitbetaling van aannemers niet tot prioriteit van de regering behoort. “Het getuigt van gebrek aan respect en verantwoordelijkheidsbesef voor het Surinaams bedrijfsleven, de motor van de economie”, zegt AAV-voorzitter Anthony Wong.

  AAV is bezig alle aannemers, bij wie de overheid betalingsachterstanden heeft, bijeen te krijgen om de regering als collectief te vragen haar betalingsplicht na te komen.

  Minister Rusland legde in een eerder interview aan de krant uit dat de financiële verplichtingen van de overheid tegenwoordig gerangschikt zijn en dat sociaalmaatschappelijke taken zoals de gezondheidszorg, onderwijs en lonen van ambtenaren voorkeur genieten.

  Er zijn volgens Wong veel aannemersbedrijven genoodzaakt hun deuren te sluiten, “enkel omdat de overheid zo slordig met deze productiesector omgaat”. Wong is ervan overtuigd dat ondernemers in andere sectoren hier ook last van hebben. De vereniging roept de regering op nog vóór de feestdagen aan haar betalingsverplichting te voldoen.


  Maak melding

 18. In su kan alles.Vraag aan oom MUGABE die weet hoe het moet gewoon je vrouw doktor titel geven.mischien iets voor sletje bouterse die tijd gaat zeker komen.


  Maak melding

 19. Degenen die beweren dat Javanen dom zijn komen nu zeer bedrogen uit.
  Pae heeft zijn plannen uitgestippeld en hij weet dat de President via de RR en DR zal worden gekozen. Ik vind hem zeer slim. Bouterse is in deze de domme jongen. Of is hij iets anders van plan?
  lang leve Pae.


  Maak melding

 20. Judas Gajadien, je weet bliksemsgoed dat het in jullie blok tussen VHP en PL gaat. Trouwens als je over democratisch draagvlak praat kunnen meer dan de helft van jullie blokleden en overige minipartijtjes die voor een dubbeltje op de 1e rij in DNA zitten hun biezen pakken!

  Jullie doen alsof jullie voor democratische rechtstaat zijn, maar jullie bundelen enkel om het verkrijgen van macht (en honingpot natuurlijk).


  Maak melding

 21. Check de lijst van presidentskandidaten.

  “Ronnie Brunswijk is het voor Abop, Celsius Waterberg voor BEP en laatst kwam Pertjajah Luhur met Raymond Sapoen op de proppen.”

  Wat een giller, waar je eigenlijk zou moeten huilen van verdriet.

  Als je de huidige ook op het lijstje plaatst dan is de misère compleet.


  Maak melding

 22. 11 dec. 2014

  Beste posters,

  In een democratie mag een ieder die zich geschikt acht voorgedragen worden om aan een organisatie leiding te geven. Dit geldt ook voor het recht om staatshoofd te worden.

  Echter moet hiervoor een sterke en invloedrijke draagvlak aanwezig zijn om het geheel democratisch te kunnen schragen.

  In 2015 zal de wereld wel zien wie in Suriname over zo een draagvlak beschikt. Speculeren heeft nu geen zin !!!
  Srika


  Maak melding

 23. Beste posters,

  Vriendjespolitiek, bedreigingen, omkoperijen, machtsvertoon, stelen uit staatskas, eigen belang over de rug van het volk, om ze vervolgens blij te maken met dooie mussen! . Het ondemocratisch toewijzen van sleutel posities. Onduidelijke projecten met dubbele bodem en eenzijdig besloten.

  In de strijd om het presidentschap van Suriname zouden totaal andere Surinamers van een ander kaliber betrokken moeten zijn.
  De ontwikkelingen van de laatste 3 decennia hebben echter ervoor gezorgd dat juist meelopers en degenen met ontoereikende capaciteiten naar de voorgrond kunnen treden. Dat is de trend in Suriname.

  Democratie?
  Wel in de betekenis van het woord maar verder een loze kreet in de ruimte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.