VHP: afrekenen met misdaden dictators

58

PARAMARIBO, 10 dec – Suriname staat voor de uitdaging oplossingen te vinden voor afrekening met misdaden begaan door dictators, militairen, politie, burgerlijke zelfverdedigingsgroepen en gewapend verzet. Dit stelt de Verenigde Hervormde Partij, VHP, in verband met de Internationale Dag van de Mensenrechten.

Het is uiteraard geen eenvoudige uitdaging. Er zijn nogal wat negatieve ontwikkelingen als het gaat om beleving van mensenrechten. Invoering van de amnestiewet is zo’n ontwikkeling. “De amnestiewet ontneemt de nabestaanden en de samenleving het recht om de waarheid te vinden. Het is in strijd met alle internationale mensenrechtenverdragen en heeft het imago van Suriname internationaal beschadigd”, stelt de VHP.

Maar het internationale klimaat is snel aan het veranderen. Er ontstaat een nieuw raamwerk voor rechtsontwikkeling en rechtsvinding rond mensenrechten. “De verantwoordelijkheid voor eerbiediging, bescherming en toepassing van mensenrechten berust in de eerste plaats bij staten. De VHP wijst er dan ook op dat politieke leiders in democratische systemen kunnen verwachten dat er druk wordt uitgeoefend door verschillende sociale krachten.”

58 REACTIES

 1. alsof jullie de VHP niet genoeg kansen heeft gehad om alles recht te zetten. Vene was toen President maar Somo had het hoogste woord. Kan ik straks de samenwerking met PL de toekomst voorsplellen. Een partij die met hebzucht haven terrein heeft geoccupeerd en de frontleiders staan er letterlijk toe te kijken waar niemand van kraait. Wil je op een eerlijke manier samen werken dan moet Pl de terrein terug aan havenbeheer geven.


  Maak melding

 2. M.a.w. intrekking van de amnestiewet 2012, strafvervolging voor degene die willens en wetens medewerking hebben verleend aan de totstandkoming van de nep amnestie.
  Onderzoek naar eventueel gepleegde strafbare feiten voor degene die zich hebben verrijkt met geld en goederen behorende aan de Staat en strafvervolging voort degene die zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik heeft hoge prioriteit voor de VHP.


  Maak melding

 3. Waarom heeft Venetiaan hem niet uitgeleverd aan Nederland of VS?
  Was je van het gedonder nu zat van deze dictatoriale partij.

  Maar ja en nu zeuren over aanpakken !!!!!!
  Denk niet dat ooit een berechting zal plaatsvinden wat ik heel erg vind voor de nabestaanden. Gerechtigheid en rechtstaat gaat niet samen.


  Maak melding

 4. Allemaal zoete praatjes van VHP nu de verkiezingen naderen.
  De grootste criminelen die opereren vanuit de achtergrond zijn leden van de VHP zelf.
  Kijk eerst in de spiegel, stelletje graaiers.


  Maak melding

 5. Wat???? NF VHP gaat afrekenen met …..wat?????

  Ik zou zeggen: kijk eerst naar de balk in eigen ogen en pas daarna naar de splinter in andermans ogen…..

  NF VHP heeft op alle fronten bewezen dat ze NIET kunnen regeren en hervormen. Suriname gaat nu vooruit en we willen het nu al om zeep helpen? Dacht ik NIET!

  NF VHP kijk eens naar de eigen organisatie, allemaal onbetrouwbare honden. Corrupte honden, jarenlange volksbedrog, vriendjes politiek, oplichterij en ga zo door…….

  Kijk eens wat jullie van de rechterlijke hebben gemaakt, alles kon, notarissen als Soerdjbalie maakte aan de lopende band valse aktes op en zelf had deze zelfde notaris een positie als voorzitter van de klachtencommissie…. Dus klagen, waar bij wie? Diende je een klacht in dan werd het gewoon vernietigd. Dat deze notaris ook nog bij het Hof in Suriname zetelde zegt al meer dan genoeg. Wat te denken aan rechter Anandkoemar Charan die aan de lopende band uitspraken deed op aangeven van VHP NF???

  NF VHP:

  Jullie hebben Suriname kapot gemaakt en nu Bouterse de zaken aardig op rails BEGINT te krijgen, willen wij het weer kapot maken??

  Als jullie echt van Suriname houden dan moeten jullie niet strijden om macht, maar meer passie hebben voor het land.

  Typisch iets van VHP en NF: ze kunnen zelf geen verantwoordelijkheden in Suriname en voor Suriname en het volk dragen, maar als een ander het beter doet……tja dan moet het kapot gemaakt worden, want die fucking VHP NF kan niet wachten om alles weer kapot te maken.

  Dus mensen, ik vraag u na te denken…….

  Trek u niets van de minnetjes aan die de VHP’ers en NF’er op deze site aan mij zullen geven, maar naar de inhoud.

  Als het aan mij lag liet ik de hele NF VHP ontbinden, verklaren tot personas non grata!. Die Santokhi toch, schaam je diep dat jij juist de corrupte notarissen, advocaten, rechters jaren het hand boven het hoofd hebt gehouden. HET IS NU OVER!

  Als Suriname een dictator kent dan zijn dat de VHP’ers en NF’ers!


  Maak melding

 6. @Tjon liba kwie- kwie, Suriname kent trias politica, er is een evenwicht tussen de wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht. De regering gaat niet over vervolging van misdadigers, deze recht is voorbehouden aan de Openbare Ministerie.

  Bouterse heeft ook sympathisanten tot in de top van de Openbare Ministerie daarom is deze zaak nooit goed van de grond gekomen. Daarnaast regeert angst ook in Suriname. Welke rechter durft hem te veroordelen wetende dat je zelf kogels moet terugkoppen.

  Suriname doet er goed aan zsm een uitleveringsverdrag met Nederland, Frankrijk en de VS te sluiten. Desnoods op politie bijstandsniveau. Alleen zo krijg je Bouterse nog de cel in, want Bouterse heeft nog wat rekeningen openstaan in het buitenland. Moet nog maar zien of de amnestiewetgeving wordt ingetrokken, de VHP kletst ook teveel. Helaas blijft het bij woorden. Laat een buitenlandse politiemacht hem aanhouden en overbrengen naar Scheveningen.


  Maak melding

 7. @Linglong,

  Jullie hebben Suriname kapot gemaakt en nu Bouterse de zaken aardig op rails BEGINT te krijgen, willen wij het weer kapot maken??

  Kun je misschien aangeven wat Bouterse op de rails heeft gekregen. Misschien die 18.000 nieuwe huizen, wegen, bruggen, dijken, betere onderwijs, 6 baans flyover, hogere aov, betere gezondheidszorg, meer ziekenhuizen, gouden kerst etc etc…

  Graag jouw reactie hierop met evt. financiele onderbouwing. Want bléren in de populistische bruine bonen landschap help niet echt.


  Maak melding

 8. vhp jullie voorouders zijn vermoord(standrechtelijk geexecuteerd omdat ze opkwamen voor betere werk en leefomstandigheden ) door nederlanders en hun lichamen zijn verdwenen in een massagraf.( Marienburg )vraag aan de vhp waarom staat dit niet in de geschiedenisboeken van SU,maar lees je dit wel in 1 van de boeken van een bekende Su schrijfster.als jullie gaan praten met den haag vraag dan ook gelijk naar gerechtigheid voor jullie voorouders.jullie moeten je schamen.ik begrijp het wel jullie lijden allemaal aan het Stockholmsyndroom heb ik al een paar keer gezegt.

  odi odi Mundo


  Maak melding

 9. @Mundo,

  Wij horen Suriname ook nooit om herstelbetalingen of gerechtigheid zeuren in Afrika, alwaar Afrikanen toch uiteindelijk veruit de meeste Afrikaanse slaven regelden, alvorens ze te verhandelen aan Europeanen. Noch horen we ooit Europeanen om herstelbetalingen of gerechtigheid zeuren aan Noord-Afrikanen vanwege de Barbarijse slavenhandel. Ten tijde van de zaak Marienburg was slavernij officieel afgeschaft echter werd er gewerkt met contractarbeiders die veel te laag werden betaald. Ook toen was er sprake van slavernij. Voor de goede orde, het houden van slaven was in die tijd niet strafbaar. Trouwens welke personen zou je uit die tijd nog willen straffen ? De Nederlandse rergering heeft altijd ontkend slaven te hebben gehouden.

  De discussie gaat nu over het straffen van misdaden die dicators hebben gepleegd, wezelijk een andere discussie.


  Maak melding

 10. VHP heeft de afgelopen 20+ jaar in de regering van Suriname gezeten. Nooit heeft het gepoogd de coupplegers van de “paarse revolutie” achter tralies te krijgen, dictator Bouterse is nooit berecht, moordernaar Brunswijk was zelf coalitiepartner van VHP.

  En nu zit Suriname met gebakken peren…Dictator Bouterse en moordenaar/rover Brunswijk zijn aan de macht en verdelen de buit onder elkaar (zie goudconcessies, visas voor Hezbollah terroristen etc).


  Maak melding

 11. @ Tjon liba kwie- kwie
  “Waarom heeft Venetiaan hem niet uitgeleverd aan Nederland of VS?”

  Omdat Venetiaan een echte nationalist is en zich aan de wettelijke en politieke beperkingen hield en houdt.
  De regeringen Venetiaan hadden in eerste instantie ook andere prioriteiten die men met heel beperkte middelen heeft moeten opstarten:

  1) Herstel van de overheid na jaren wanorde en binnenlandconflict.
  2) Herstarten van de economie na jaren pot verteren door Wijdenbosch en co.

  Dat was geen kleinigheid. Dan heb je even geen oog voor zaken die maatschappelijk en politiek zeer gevoelig zijn. Dan vergeet je Bouterse en Brunswijk liever even.


  Maak melding

 12. Bravo VHP,
  echt de enige partij die wil afrekenen met bouta en bende !!
  Nu bouta amnestie geniet is hij extra voorzichtig en doet zijn best niemand te executeren voorlopig!
  Dit is ons enige kans om af te rekenen met de NDP lijder en bende en de trouwe ndp volgelingen die liever een moordenaar als lijder willen!!!
  Een kat in het nauw maakt rare sprongen maar ook dit is afgelopen voor bouta !!Hij heft alleen zijn amnestie nog en een paar van zijn trouwe volgelingen om zich proberen te redden!!
  Voor de rest is hij gewoon een LOSER !!!


  Maak melding

 13. I.v.m. met het stabiliseren van de situatie in SU heeft destijds VENE niet ingegrepen, er was aantoonbaar bewijs aanwezig dat er figuren klaar om de boel weer te dis-stabiliseren indien VENE aktie zou uitzetten om de moordenaar op te pakken, de tijd was toen niet rijp genoeg, nu wel vandaar druk van oa Santokhie…


  Maak melding

 14. @Mundo

  Wij de nazaten gaan niet zitten treuren om een geschiedenis die geen van ons heft meegemaakt. Voor de Marienburg slachtoffers …Moge hun zielen in vrede rusten. Waarom gaat ndp prof de zielen van deze slachtoffers verstoren ?! Als hij politiek wil bedrijven met de doden waarom gaat hij niet liever de graven van de dec 1982 slachtoffers openbreken zodat wij getuige kunnen zijn van de martelingen en executie van deze slachtoffers ,de wonden op hun lichamen gaat het hele tragische verhaal vertellen !!! En weet je waarom?!OMDAT HUN MISDADIGER EN EXECUTOR HEDEN NOG IN ONS MIDDEN LEEFT !!!! Ga jij je liever bezig houden met de RECENTE tragische gebeurtenissen over ons gebracht door bouta!! De dec moorden, Moiwana moorden,telefoon coup,coup 198o,kogelbrief, bouta amnestie , deze zijn de meest recente gebeurtenissen die de meesten van ons hebben meegemaakt !!!
  Ps,
  wij de nazaten van de Marieburg slachtoffers gaan geen politiek bedrijven met hun zielen. en gaan ook geen SMARTEGELD vragen die wij Niet verdiend hebben.
  Ndp prof Mitrasigh zal zijn straf ontvangen voor zijn barbaarse aktiviteiten e ook de3 rest van de ndp bende zullen niet gespaard worden die gekke prof mitrasigh steunen e de ziele van de Marieburg slachtoffers verstoren OM EIGEN BELANG.!!!


  Maak melding

 15. Ma wat verteld Tokkie eigenlijk? er is geen touw aan zijn verhaal te knopen.

  De VHPers waren als eerste erbij na de staatsgreep om hand en spandiensten te verlenen aan de zogenaamde coupplegers. VHPers proberen altijd om aan de zijde van de macht te staan want daar alleen kunnen ze floreren door middel van stelen en regelarij. Tokkie had buiten de waard gerekend toen hij na de vorige verkiezingen hoog van de toren blies dat hij niet mee wilde werken. Hij zag het niet zitten om 2de of misschien zelfs 4de viool te moeten spelen. Hebzucht en machtwellust hebben hem de nek omgedraaid. De ABOP en PL zagen hun kans schoon en namen het. Bijf maar lekker aan de zijlijn staan dan hoeven we tenminste niet zoveel aandacht te verspillen aan het in de gaten houden van het vhp geboefte.


  Maak melding

 16. @linglong, je schrijft:::::NF VHP heeft op alle fronten bewezen dat ze NIET kunnen regeren en hervormen. Suriname gaat nu vooruit en we willen het nu al om zeep helpen? Dacht ik NIET!

  -Niet Venetiaan heeft rust en stabiliteit in het land gebracht waardoor deze regering nu mee pronkt??????
  -Niet Venetiaan heeft al die fraude schulden van deze regering betaalt???
  -Niet Venetiaan moest suriname weer hoog in het zadel houden op nationaal en internationaal niveau???

  -Venetiaan is een echte econoom en heeft daarom nooit met geld gesmeten om vele ambassades te kopen in het buitenland die helemaal NIET functioneren!!!!!

  ==Je schrijft ook:::::Jullie hebben Suriname kapot gemaakt en nu Bouterse de zaken aardig op rails BEGINT te krijgen, willen wij het weer kapot maken??

  -Vertel mij maar wat Bouterse op rails heeft gekregen, maar dan vraag ik jou ook om aan te geven hoe iets is ontstaan.
  b.v de bruggen waren al betaalt en alles lag klaar om afgerond te worden door deze regering.
  -Vergeet niet de euro’s waarmee men waterkant zo mooi heeft gemaakt, en dit is geen geld van Suriname.


  Maak melding

 17. @Mundo, alles staat in de geschiedenisboeken en ook wat men toen gedaan heeft met de indianen. Ik heb het zelfs mogen lezen.

  -Wat er niet in geschiedenisboeken staat zijn de wreedheden van Bouterse en Brunswijk.
  Bouterse heeft alles tegen gehouden alleen dat de jeugd er niet achter komt wat hij in het verleden gedaan heeft.


  Maak melding

 18. VHP,hahaha die grote mond hebben jullie al 25 jaar, en nog geen moer opgeschoten.Iedereen in Su is bang voor bouta,Nooit hoor je mensen buiten praten over politiek,want je buurman kan van de andere partij zijn.Dan zie je toch dat men onder een moderne dictatuur leeft.Men durft gewoon niet op te komen voorzichzelf.Dus het is het volk als je voor uit wil zal er veel moeten veranderen.Het eerste wat er moet gebeuren is al die oude zakkenvullers die het zogenaamd goed voor hebben met Su moeten weg.begin daarmee dan komt vooruitgang vanzelf.Bedenk wel dat Su een kleine jongen is die niet kan meedoen met de grote jongens.langzaam goed is beter dan snel en fout.


  Maak melding

 19. Mensen, het gaat mij niet om wat de VHP was, het gaat mij om wat de VHP nu IS. En dat geldt voor alle andere partijen.
  Het gaat in verkiezingen niet om het verleden, maar om de toekomst. Wie kan goed bestuur geven de komende 5 jaar?
  Antwoord: alleen en alleen een door de VHP geleide regering en een president van VHP achtergrond.


  Maak melding

 20. E. Bhola
  Mensen, het gaat mij niet om wat de VHP was, het gaat mij om wat de VHP nu IS. En dat geldt voor alle andere partijen.
  Het gaat in verkiezingen niet om het verleden, maar om de toekomst. Wie kan goed bestuur geven de komende 5 jaar?
  Antwoord: alleen en alleen een door de VHP geleide regering en een president van VHP achtergrond.
  ================================================
  Je bedoelt vast en zeker ‘goed bestuur’ voor de VHP achterban, familie en vrienden.


  Maak melding

 21. Het Surinaamse volk kan kiezen uit/voor:
  1.- democatische rechtsstaat
  2.- dictatuur/autoritaire staat

  ad 1. Democratische rechtsstaat
  De grondwet van de Republiek Suriname
  oa, Trias Politica; -wetgevende macht
  – uitvoerende macht
  – rechterlijke macht.
  verder; mensenrechten.
  plichten,
  strafrecht
  internatioanle verdragen
  verkiezingen om de 4 of 5 jaar, burgers mogen het land verlaten, wanneer ze willen en er ook terug komen voor vakantie, werk, studeren, persvrijheid, vergaderen,, verenigen, geloofovertuigen, geaardheid, het individu kan zijn leven inrichten hoe het wil, enz, enz, enz.

  ad 2. – dictatuur
  hier gelden de bovenstaande rechten, maar alleen plichten
  de dictator bepaalt zelf hoe te handelen of wat te doen en kan door niemand worden opgesloten of gestraft. Zijn wil is wet en is bepalend. Voorbeeldlanden: Rusland, Cuba, Venezuela, Zimbabwe, Libie, Egypte, Equatoriaal Guinee, Noord – Korea, enz, enz. enz. De dictator en zijn familie, vrienden zijn stinkend rijk en het totale volk is straatarm. lege winkels, geen mensen rechten, alleen plichten, mag het land niet uit, hongersnood, ellende, enz, enz. enz. De dictator bepaalt alles en men mag hem niet tegenspreken of een klacht indienen, geen eigen mening, personen, mogen zich niet verenigen, personen mogen niet vergaderen, geen eigen geloof of overtuiging, angs of iet s te zeggen, de mond van het individu wordt gesnoerd, de lijder blijft zijn hele leven lang zitten tot zijn dood, zie Hugo Chavez, Fidel Castro, Theodore Obiang, Mugabe, Kim Jong-Un, het individu is niet vrij, er moet altijd voor de dictator geapplaudiseerd worden als het commando gegeven wordt en als men dat niet doet, wordt men opgepakt en opgesloten, in alle comministische landen wonen straatarme mensen en ze mogen niets, enz, enz. enz.

  Volk van Suriname, Surinamers. kiezers kijkt u welke systeem u in Suriname wil hebben en maak uw keus:
  Maandag, 25 mei 2015, Algemene Verkiezingen Voor De DNA
  (jonge) kiezers:
  flogo,flogo, flogo! stem massaal op:
  ad 1. democratische rechtsstaat
  – VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP

  Fri, Fri, Fri!, Sranansma/Sranankondre Fri!

  Leve de democratische rechtsstaat

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Weg met DDB en the Gangsters/weg met de dictatuur!
  DDb hoort in de gevangenis thuis, wegens drugstransport naar Nederland en is hiervoor tot 11-jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Nederland gevonnist. De DEA in Miami wil hem ook in de rechtbank van Miami vervolgen voor drugstransport naar de USA en voor wapenhandel voor het verzet in Columbia ( DDB ruilde wapens met terreurorganisatie Farc in Columbia voor Cocaine.) Farc = een communistische, revolutionaire en illegaal bewapende organisatie in Colombia.
  Ook moet DDB voor krijgsraad/rechtbank in Boxel in Commewijne verschijnen voor de 8 december 1982 moorden. DDB was de dictator na de staatsgreep van 25 februari 1980 van Suriname en dat gedrag zie je bij hem nu nog steeds, nu hij president in de democratische rechtsstaat Suriname. Ook voor de Moiwana86 moorden moet DDB voor de krijgs/rechtbank in Suriname te recht staan.

  DDB wil van de rechtsstaat Suriname een dictatuur maken zoals Venezuela, Cuba, Equatoriaal Guinee enz, zie bovengenoemde landen. Landen waar hij vrienden is met de dictators en heel vaak met het SLM vliegtuig naar vliegt.

  DDB hoort in de gevangenis te worden opgesloten in: Nederland, USA en in Suriname.
  Weg met DDB en de gangsters!

  Maandag, 25 mei 2015, Algemene Verkiezingen Voor De DNA
  (jonge) kiezers
  flogo,flogo, flogo! stem massaal op:
  – VHP, NPS, DA91, SPA, PL, KTPI, BEP

  Freedom, Freedom, Freedom, Freedom, Freedom De Kon!

  God zij met ons Suriname
  Hij verheff’ ons heerlijk land
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  Aan zijn grond zijn wij verpand
  Werkend houden w’ in gedachten
  Recht en waarheid maken vrij
  Al wat goed is te betrachten
  Dat geeft aan ons land waardij.

  Opo, kondreman un’ opo
  Sranangron e kari un’
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu’ seti kondre bun.
  Strey de f’ strey, wi no sa frede
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi, te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 22. @Abaisa,

  Een goed bestuurder ziet elke burger van het land als familie.
  Ja, deze gedachte kan vreemd klinken voor jou, maar nooit gehoord van het begrip “Daridra Narayan”?


  Maak melding

 23. ad 2. – dictatuur
  hier gelden de bovenstaande rechten NIET, maar alleen plichten
  de dictator bepaalt zelf hoe te handelen of wat te doen en kan door niemand worden opgesloten of gestraft. Zijn wil is wet en is bepalend. Voorbeeldlanden: Rusland, Cuba, Venezuela, Zimbabwe, Libie, Egypte, Equatoriaal Guinee, Noord – Korea, enz, enz. enz. De dictator en zijn familie, vrienden zijn stinkend rijk en het totale volk is straatarm. lege winkels, geen mensen rechten, alleen plichten, mag het land niet uit, hongersnood, ellende, enz, enz. enz. De dictator bepaalt alles en men mag hem niet tegenspreken of een klacht indienen, geen eigen mening, personen, mogen zich niet verenigen, personen mogen niet vergaderen, geen eigen geloof of overtuiging, angs of iet s te zeggen, de mond van het individu wordt gesnoerd, de lijder blijft zijn hele leven lang zitten tot zijn dood, zie Hugo Chavez, Fidel Castro, Theodore Obiang, Mugabe, Kim Jong-Un, het individu is niet vrij, er moet altijd voor de dictator geapplaudiseerd worden als het commando gegeven wordt en als men dat niet doet, wordt men opgepakt en opgesloten, in alle comministische landen wonen straatarme mensen en ze mogen niets, enz, enz.


  Maak melding

 24. @passant,

  Suriname heeft iemand nodig die de zweep er overheen haalt, dus die de corruptelingen zoals Bouterse en Brunswijk er flink van langs geeft.
  Er is maar 1 geschikt persoon daarvoor: Baboelaas.
  Helaas is Baboelaas al een tijdje niet gezien en is hij niet politiek actief, maar indien jullie willen kan ik proberen hem op te sporen en intussen richten jullie de Baboelaas Pindakaas Partij, de BPP op, waardoor hij verkozen kan worden tot president.


  Maak melding

 25. Liever 5 jaar gratis bb met r onder het huidige bewind.

  Dan 5 jaar betaalde roti met doksa terwijl er steeds maar nieuwe K paleizen verreizen en K verkavelingsprojecten van gestolen gemeenschapsgeld en grond.


  Maak melding

 26. aan mevrouw Abaisa,

  Eet nog 1 1/2 jaar klem want na mei 2015 moet je gaan werken voor je brood en dat is het probleem bij jullie.
  Want daar zijn jullie allergisch voor!!!!


  Maak melding

 27. Damens e heren eve uw aandacht. De ‘plesjiedent van nickerie,doekhie, is aan, het woord.Lezen en lachen,

  Rachied Doekhie, NDP-assembleelid tevens hoofdbestuur van de NDP zegt met klem dat toen zijn dochter Chantal Doekhie zich had opgegeven voor de RAIO-opleiding, de politie haar maar een vraag had gesteld. ‘Is meneer Bouterse uw familie.’ Het ging om een zekere agent M. Vanwege het feit dat Doekhie en Bouterse contact hadden met elkaar werd haar milieuachtergrond niet goed bevonden om haar door te laten op de RAIO-opleiding.
  Deze kwestie werd door Doekhie aangekaart in het parlement. Hierna werden 3 personen van de Raio opleiding afgevoerd door Justitie minister Edward Belfort. Doekhie verduidelijkt dat hij geen personen bespreekt maar de essentie van het geheel wil accentueren. ‘Ik heb niets dan ook niets tegen geen enkele vrouw van geen enkele minister. Dat arm kind weet zelfs niet eens van enige toeten en blazen.’ Voor hem is het ook niet van belang of Belfort wel of niet bevoegd is om de personen af te voeren.
  De politicus is er wel benieuwd naar of de Surinaamse politie naar Guyana is geweest voor het plegen van een antecedenten- en milieuonderzoek van de persoon in kwestie. ‘Is de politie gaan onderzoeken met welke personen zij allemaal in contact was.’ Dit was de politie wel komen onderzoeken toen het de dochter van Doekhie betrof. Tegelijkertijd werpt hij de volgende vraag op: ‘Denk je dat een agent met een streep op zijn schouder het verleden en de achtergrond van de vrouw van een minister gaat onderzoeken? Geloof je dat?’
  Volgens Doekhie wordt een andere wending gegeven aan dit probleem. De afgevoerde personen proberen hun uitzetting uit de Raio opleiding te bevechten aan de groene tafel. Wat Doekhie wil verduidelijken is dat het niet gaat door wie zij uit de opleiding zijn gezet. Het gaat erom of bij hun het aantreden er daadwerkelijk een antecedenten- en milieu onderzoek heeft plaatsgevonden.


  Maak melding

 28. Het is gelul van deze gasten .

  Toen ze 10 jaar aan de macht waren zijn ze bezig geweest met van alles en nog wat.

  Nu willen ze met krasse uitspraken weer aan de macht komen.

  Want ze weten dat als ze het weer niet lukt kunnen ze veel groene zeek kopen.

  Wel ik hoop dat het volk inziet dat al die scherpe uitspraken en idiote benaderingen niets oplevert.


  Maak melding

 29. Nou, dit verhaal heb ik gemist ivm mijn verblijf in andere landen…..maar nu wordt het een beetje warrig…Chantal was toch de zaak gelaste van Suriname???. Bovendien is Chantal Doekhie, de dochter van Rachid Doekhie uit Nickerie en Bouterse ging met de vrouw van deze Rachied er vandoor, de moeder van Chantal. Desi Bouterse en de moeder van Chantal Doekhie hebben gewoon een relatie met elkaar gehad. Maar dit weten velen in Suriname al……dus of de vraag terecht is gesteld aan Chantal, of Bouterse zijn familie was, moest het antwoordt zijn…..JA want Bouterse was de stiefvader van Chantal Doekhie. Dus ik ben ermee eens dat Chantal de opleiding tot rechter NIET mag doen.

  Heer Bouterse, ik begin al aardig het vertrouwen te verliezen….

  Het is zeer slecht voor een land als deze Rachied Doekhie haar dochter als rechter heeft, een privé rechter……

  Nu al, door het ophanden zijn van de verkiezingen 2015, worden zaken door Rachied Doekhie belooft inzake lopende rechtzaken, het schijnt zelfs zo te zijn dat Doekhie zelfs de kant van oplichters en andere criminelen verkiest boven de wet en waarheid, als zij maar stemmen krijgen. Dit informatie heeft mij zojuist een uur geleden bereikt uit Nieuw Nickerie.

  Ik weet echt niet meer of het ooit goed komt met Suriname. Als we maar doorgaan met zelfverrijking door geld en belangrijke positie’s te veroveren omdat de vader Rachied Doekhie is, dan weet ik het echt NIET MEER.

  Bovendien, ik kan u verzekeren dat de dochter van Rachied echt NIET kundig was met haar gegeven positie in Nederland, men noemde haar BOBO……en ditzelfde meisje wilde rechtertje spelen in Suriname?.

  Ik wil Bouterse vragen om de zittende rechters ( TIP ANAND CHARAN) eens onder de loep te nemen. Het wordt eens tijd om sommigen de laan uit te sturen waarbij ze NOOIT meer in dit sector werkzaam mogen werken, ook NIET als advocaat zoals Frank Truideman.

  Doekhie, lazer op en ruil jou huidige partner weer met Bouterse, levert je familie vele voordelen op!


  Maak melding

 30. @Tjon liba kwie- kwie
  U heeft het mooi samengevat. Wil men door en leven zal men eerst de wonden moeten stelpen en herstellen.

  Zie daar de reden dat een (te) voorzichtig mens met (te) weinig uitstraling niet instaat is successen politiek te verzilveren als de opponent een straatvechter is.


  Maak melding

 31. @Ray

  Nou, dit verhaal heb ik gemist ivm mijn verblijf in andere landen…..maar nu wordt het een beetje warrig…Chantal was toch de zaak gelaste van Suriname???. Bovendien is Chantal Doekhie, de dochter van Rachid Doekhie uit Nickerie en Bouterse ging met de vrouw van deze Rachied er vandoor, de moeder van Chantal. Desi Bouterse en de moeder van Chantal Doekhie hebben gewoon een relatie met elkaar gehad. Maar dit weten velen in Suriname al……dus of de vraag terecht is gesteld aan Chantal, of Bouterse zijn familie was, moest het antwoordt zijn…..JA want Bouterse was de stiefvader van Chantal Doekhie. Dus ik ben ermee eens dat Chantal de opleiding tot rechter NIET mag doen.

  Heer Bouterse, ik begin al aardig het vertrouwen te verliezen….

  Het is zeer slecht voor een land als deze Rachied Doekhie haar dochter als rechter heeft, een privé rechter……

  Nu al, door het ophanden zijn van de verkiezingen 2015, worden zaken door Rachied Doekhie belooft inzake lopende rechtzaken, het schijnt zelfs zo te zijn dat Doekhie zelfs de kant van oplichters en andere criminelen verkiest boven de wet en waarheid, als zij maar stemmen krijgen. Dit informatie heeft mij zojuist een uur geleden bereikt uit Nieuw Nickerie.

  Ik weet echt niet meer of het ooit goed komt met Suriname. Als we maar doorgaan met zelfverrijking door geld en belangrijke positie’s te veroveren omdat de vader Rachied Doekhie is, dan weet ik het echt NIET MEER.

  Bovendien, ik kan u verzekeren dat de dochter van Rachied echt NIET kundig was met haar gegeven positie in Nederland, men noemde haar BOBO……en ditzelfde meisje wilde rechtertje spelen in Suriname?.

  Ik wil Bouterse vragen om de zittende rechters ( TIP ANAND CHARAN) eens onder de loep te nemen. Het wordt eens tijd om sommigen de laan uit te sturen waarbij ze NOOIT meer in dit sector werkzaam mogen werken, ook NIET als advocaat zoals Frank Truideman.

  Doekhie, lazer op en ruil jou huidige partner weer met Bouterse, levert je familie vele voordelen op!


  Maak melding

 32. Beste is toch maar te stemmen op de NDP. Partij voor alle volkeren. VHP is een graaiers partij. Bevoordeelt alleen hun eigen soortgenoten (lees hindoes). Alleen maar groepsbelang. Onder Bouterse is economie gegroeid, we zijn een stabiele natie. Dollarkoers stabiel. Alleen nog aanpak verkeer, criminaliteit en gezondheidszorg.
  Dus leve NDP .


  Maak melding

 33. helaas heb ik geen verklaring kunnen lezen van de NDP ze houden zich muisstil en doen zeer ongeintereseerd hier over als of mensenrechten voor hun niet bestaat het is toch triest dat degrootste partij zoals zij beweren geen aandacht heeft voor dat soort belangrijke iseus maar de Surinamers zijn niet gek en hebben een goedgezondverstand en weten wel degelijk wat er speelt als de pres v su vuilehanden heeft valt het niet mee dit onder woorden te brengen naar het volk toe


  Maak melding

 34. Poppenkast daar in Su.
  Ze hebben jaren de gelegenheid gehad om Bouterse achter slot en grendel te krijgen maar doen nu alsof het vijf voor twaalf is.

  Dat hele zooitje daar heeft boter op hun kop en moet opzouten, de huidige coalitie zowel oppositie. 1 pot nat!
  Tijd voor een frisse wind, dus weg met alle oude zogenaamde politici die al 50 jaar bezig zijn. Weg met plunderaars die de laatste decennia goed in troebel water hebben kunnen vissen.
  De middenstand is verdwenen, rijken worden rijker en de minder bedeelden zakken steeds dieper weg. Weg met incapabele mensen op sleutel posities, die niet schromen zich Presidentskandidaat te noemen.
  Santokhi zou gewoon de minst slechte zijn, niet meer en niet minder! Weg met ongeschoolden in het parlement.

  Ik weet niet hoe en waar ze nieuw kader gaan vinden, of hoe men dit wil aanpakken, maar de clowns die momenteel de dienst uitmaken deugen voor geen ene meter……


  Maak melding

 35. beste m economie is gegroeid en er is geen wel vaart aannemers en leveranciers v diensten wachten nog steeds op hun geld parmaribo lijkt op een broko pernasie waarover heb je het eigenlijk


  Maak melding

 36. Tsja.., weet je waarom bb met r zo populair is SME? Omdat het een Afrikaans gerecht is, de bonen hebben je voorouders waarschijnlijk op een reis van Afrika meegenomen en geplant in in NL net zoals de aardappel die inheems is in Zd Amerika.
  Plagiaat daar zijn jullie goed in. We kunnen beter de bonen uit Afrika importeren voor veel minder geld.


  Maak melding

 37. Veel geblaat, maar ik denk weinig wol.
  Ben benieuwd, hoe het gaat als we een andere regering krijgen.
  Het is verkiezingstijd, dus iedereen begint te schreeuwen.
  We zijn er nog lang niet vanaf.


  Maak melding

 38. @Mike,

  Niemand die de zaken goed overdenkt, zal stemmen op de NDP. En wel hierom. De Amerikanen hebben duidelijk gemaakt dat de uitspraak van de OAS betreffende de amnestiewet door een ieder gevolgd moet worden, dus ook door president Bouterse, mocht weer een termijn erbij krijgen.
  Dat gaat inhouden dat hij als verdachte zal worden aangesproken en mogelijk zelfs gearresteerd en veroordeeld gaat worden.
  Suriname kan zich dit niet veroorloven en de Surinamers kunnen zich dit niet veroorloven.
  Het beste is daarom niet op de NDP en haar partners te stemmen om dit risico te vermijden.


  Maak melding

 39. @ Abaisa
  Liever 5 jaar gratis bb met r onder het huidige bewind.

  Dan 5 jaar betaalde roti met doksa terwijl er steeds maar nieuwe K paleizen verreizen en K verkavelingsprojecten van gestolen gemeenschapsgeld en grond.

  ###################################################
  Die boeven moeten eens aangepakt worden. Die zitten in alle politie partijen. De taart qua land is reeds verdeeld. VHP’ers grootste deel …


  Maak melding

 40. Jahuwa,

  Als de Amerikanen er zo overdenken, dan moeten ze Bush en consorten ook arresteren die hebben volkerenmoord gepleegd in Afghanistan, Irak etc…..
  Veel erger, ook al de martelingen van de CIA onder hun bewind.
  Wat de Amerikanen willen is een lachertje.


  Maak melding

 41. @keihard de waarheid.

  Hou je vieze bek man.

  De VHP vertegenwoordigd niet alle hindoestanen. Wij zijn geen handelaren schreeuwt Garpsthsingh heel hard.

  Dank onze goede man Desi hebben de mensen in het buitenland nu makkelijker reizen.

  Desi heeft criminaliteit in Suriname gebracht schreeuwt de fatu
  showtje skowtoe nog harder. Nu gaat hij dictators aanpakken.

  Op srefidenisi dag rijdt onze president deftig en netjes in groene pak Lelydorp binnen.

  Wat hebben we genoten van deze eer door onze president. Ja het was echt niks nog fout. Mooie verschijning en een mooie dag.

  Maar waar was deze skowtu? Laat me raden hmmmm,,, ik denk in de branti makka om nieuwe wegen te ontsluiten. Hij moet blijven denken.

  Oh ja hij moet n dictator pakken. Hihihihihiiiiiiiiiiiiii


  Maak melding

 42. 3×5 =15 jaar had ouwe vene als pres samen met vhp vriendjes de MACHT, ze konden bouta NIKS doen, na de verkiezing speelt bouta het klaar binnen korte tijd om amnestiewet aangenomen te krijgen.
  soema snel en soema na sekre patoe.


  Maak melding

 43. Bouta heeft meer dan 1500 Surinamers vermoord of laten vermoorden. Toch is hij president geworden. Bouta heeft mensen hun huizen en bedrijven laten verbranden. Toch is hij president geworden. Als president heeft hij zoveel loze beloften gedaan.
  Hij zal alle middelen (moorden, branden , loze beloften) gebruiken om aan de macht te blijven. Een volk die haar geschiedenis niet kent is gedoemd die te herhalen.


  Maak melding

 44. Santokhi in 2005 kreeg jij als minister Juspol en Vene het bindende Moiwanna-vonnis voor jullie snuffert om uit te voeren, waaronder plicht tot intrekking van door Vene aangenomen Amnestiewet 1992. Dit hebben jullie uit politieke eigen belang 5 jaar naast jullie neergelegd. Jij en Bouta zijn dus 1 pot nat! NF heeft Bouta dus weer vrijspel gegeven in 2012!

  Alleen de figuren aan de Noordzee kun je met je gehuichel voor de gek houden. Op waterkant.net slikken ze het als zoete koek. Wij in Suriname weten wel beter….


  Maak melding

 45. De VHP moet een ophouden met uitkramen van onnozele kreten maar met een echte regeerplan te komen om te bewijzen waarom ze de beste alternatief zijn om Suriname naar een hoger bestuurskundig nivo te tillen.


  Maak melding

 46. Yes , te beginnen bij de VHP – top !!!
  Wie hield zich met brandstichtingen bezig enkel omdat men tegen de ” ONAFHANKELIJKHEID ” van Su was ???
  En wie had de Ollanders gevraagd voor een militaire – interventie ??
  Juist ja , de VHP !!!
  Als de VHP zijn zinnen niet krijgt , is de andere in hun optiek een diktator .
  Santi moet weten dat het volk van SU geen marrionetten tolereerd !
  Recht en Waarheid maken Vrij
  Dossiers Suriname Vrij , NU !!!


  Maak melding

 47. de meeste verhalen die je hier leest zijn lul verhalen geen enkele rol van betekenis,gewoon uit de lucht gehaald..

  kom nou met goed onderbouwde verhaal,waarbij iedereen wat aan heeft..

  en niet van horen zeggen of iemand anders zijn mening terug schrijven..

  en lul niet meer..


  Maak melding

 48. Ja Bouterse had al veel eerder voor de rechter moeten staan en ook voor MoiWana had al lang een proces afgerond moeten zijn. Mogelijk dat SU dan de ellende van de afgelopen 4,5 jaar bespaard waren gebleven.

  En voor wie denkt dat het goede jaren waren. De rekening van het wanbestuur en de corruptie moet nog komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.